Dodaj do ulubionych

MOPS i MOPR w Kielcach - pytanie

14.04.11, 09:50
Czy urzędnicy tych placówek wiedzą, że na talony żywnościowe wydawane przez ośrodki pomocy można sobie wykupić cukier w barze Jagienka (naprzeciwko szpitala przy ul. Grunwaldzkiej) za astronomiczną kwotę 9 zł. !!! Czy to jest humanitarne aby przecież ubodzy mieszkańcy naszego miasta przepłacali aż tyle za jeden z podstawowych produktów spożywczych ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ben Re: MOPS i MOPR w Kielcach - pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 10:11
      Organizacja pomocy społecznej w Polsce jest chora i do niczego nie prowadzi (oprócz nadużyć). Jak można wymieniać obiadowe?
      • plantin Podobno to normalna praktyka 14.04.11, 10:18
        ja jestem zszokowany. Z drugiej strony może ci ludzie oprócz obiadów od czasu do czasu potrzebują posłodzić herbatę a na cukier ich nie stać ?
        • Gość: Julia Re: Podobno to normalna praktyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:21
          Nie trzeba daleko chodzić !W sklepie na Wisniowej "pacjenci" MOPS-u z ulicy Studziennej
          wymieniają talony na co chcą i to za jakie pieniadze ?
          • plantin Też o tym słyszałem i podobno to jedyny 14.04.11, 10:27
            sklep, gdzie można kupować za talony ? Na temat cen nie wiem nic, ale dziwne (jeżeli to prawda) że nie można gdzie indziej tylko w tym jednym konkretnym sklepie. Przecież mogliby sobie uchodzić gdzieś taniej. A może tam są właśnie niskie ceny i dlatego z nim podpisano umowę ?
            • Gość: ubóstwo Re: Też o tym słyszałem i podobno to jedyny IP: *.kielce.hypnet.pl 14.04.11, 22:36
              W krajach Ameryki Lacińskiej też zarabia się na biednych i bezbronnych. Tam gdzie największy katolizyzm najwięlksze ubóstwo. U nas już ponad tysiąc lat !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka