Dodaj do ulubionych

Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze...

17.10.11, 18:27
Oszukal wyborcow,ale to ostatni raz.Ohyda.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborza Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: 213.77.117.* 17.10.11, 18:33
      zdrajca Tusek nie zapewnił stanowiska ministra to lepiej pozostać marszałkiem tu się przynajmniej środki unijne przydziela
      • Gość: wyborca zdradzony jest samochód, kasa i sztab popleczników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:21
        wiadomo, że marszałkiem być lepiej w takich okolicznościach. jest kasa, samochód służbowy no i wszędzie wszyscy mówią debeściak. w warszawce ministerstwo nie jest pewne, samochodu nie będzie, sztabu zaufanych brak i jak tu działać? tutaj nikt nie podskoczy a zawsze się można pochwalić milionami (nieswoimi) unijnymi. w warszawce piąty rząd na sali obrad...........
        • Gość: yaah Re: jest samochód, kasa i sztab popleczników IP: *.unknown.vectranet.pl 18.10.11, 10:09
          Jarubas, gdyby był człowiekiem honoru,:)), to by nie zrezygnował. A tak, to jednym ruchem kopnął w du... prawie 29tys. osób. To może być rekord. Również rekordowy jest w jego przypadku poziom obłudy i zakłamania.
          Jarubas NIE ZASŁUGUJE na to, aby dalej być marszałkiem naszego województwa!
          • Gość: cd Re: jest samochód, kasa i sztab popleczników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:16
            jacy wyborcy taki POSLANIEC
            • Gość: cd Re: jest samochód, kasa i sztab popleczników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:17
              pos...aniec?
              • Gość: Imperator Tylko PSL uratuje kraj od zguby umią kalkulować IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:06
                Po pierwsze ludzie i gospodarka
                • Gość: ztop Re: Tylko PSL uratuje kraj od zguby umią kalkulow IP: *.unknown.vectranet.pl 20.10.11, 23:14
                  taa... umią...
      • Gość: Andrzej Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:36
        Farmazony "wyborza" opowiadasz...... Jako Marszałek jest jednym z 16 marszałków w Polsce a jako poseł jednym z 460 w Polsce.....
        Pawlakowa gromadka starych capów nie przyjęła młodego obiecującego i z otwarta głową polityka bo się go boją - i to jest prawdziwy powód dlaczego zrezygnował z mandatu. Woli tutaj dbać o region i wyborców , bo tutaj ma coś do powiedzenia i zrobienia - a jako poseł będzie z całą pewnością marginalizowany przez partyjnych kolegów ze szczytów partyi - ma 100% że w wyborach samorządowych wykręci jeszcze lepszy wynik. Dużo do myślenia daje to ,że sam Palikot prowadząc działalność od kilku miesięcy zrobił wynik lepszy jak "stara partia" PSL czy SLD. Obie dostały po nosie - na PO głosował elektorat zdecydowanie negatywny w stosunku do PiS . Gdyby PiS nie istniało nie było by takiego poparcia dla PO. PO łamie swoje obietnice wyborcze z przed 2 kampanii - pamiętacie 3 x 15%? - i co z tego wyszło Vat zamiast 15 jest 23...... i tylko dlatego im to przeszło ,ze ludzie boją się oszołoma Kaczyńskiego którego jawnie popiera Kościół mający swoje interesy w Budżecie Państwa.
        • Gość: :( Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 11:33
          Palikot to osobowośc, kontrowersyjna ale z kęgosłupem ! No cóz, jakie dowództwo taki region :(
        • Gość: go Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 10:14
          A zastanawiał się ktoś jaki wynik osiągną by PSL w Świętokrzyskim bez P. Jarubasa.
          Wydaje mi się, że to było z góry ustalone, aby podnieść wynik dla całej partii w regionie
          • Gość: :) Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.kielce.hypnet.pl 19.10.11, 11:13
            Zatem jest to piękny, i podobno szlachetny bo dla dobra społeczeństwa biednego, przykład jak sobie radzić :) aby jechać do przodu a nie do tyłu jak np. SLD :(
            • Gość: Andrzej Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 12:04
              Ja bym Go się nie czepiał - zachowuje się normalnie , wypowiada sensownie .
              Nie jest politykiem oderwanym granatem od rzeczywistości ( jak Jareczek) ,czy nie gada "o niczym" ja to zwykł czynić Śp. Gosiewski.
              • Gość: małorolny Brawo Marszałek Jarubas po pierwsze dobrze myśleć IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:08
    • Gość: koniecpsl Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.centertel.pl 17.10.11, 18:34
      W imieniu jednego z 27000 oszukanych nie dziękuję i nie będę więcej głosował na pana i psl
      • Gość: ala Poniewczasie IP: *.kielce.vectranet.pl 17.10.11, 19:41
        Szkoda, że pan Jarubas nie zapytał o zdanie kolegów/koleżanek zanim zachciało mu się kandydować. W tym momencie ja - jako wyborca - czuję się zmanipulowana. Poza tym co to za tłumaczenie: zbierałem opinie innych, żeby samemu zadecydować o własnym życiu. A opinia tylu tysięcy ludzi głosujących na pana Jarubasa najwyraźniej nie jest istotna. Dziękuję za jasny przekaz odnośnie kolejnych wyborów.
        • lumpior Głosujac na Jarubasa głosowałeś na Gosa. 17.10.11, 19:50
          Tak wyszło,ale dlaczego? Bo draństwo polityczne,zakłamanie,układy i kasa.
          • Gość: cynizm Jarubas to cwany chłopek. Pisałem ,ze na 100% nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 20:12
            obejmie mandatu. Oszukał wyborców. Powinien oddać mandat i głosy odliczone z puli PSL. tak byłoby uczciwie. I ten blondi pisze o odpowiedzialności za ojczyznę. Swoje koryto nazywa ojczyzną. A ludzie głosują.
          • Gość: hihi Re: Głosujac na Jarubasa głosowałeś na Gosa. IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 17:44
            A co za różnica, jak to w komunie :))
            • Gość: Polityk PSL to nowe drogi i nowa jakość zarządzania IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:09
              • Gość: ala Manowce chyba IP: *.kielce.vectranet.pl 21.10.11, 15:31
                Jak w temacie
                • Gość: ja Re: Manowce chyba IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 17:33
                  Nasze województwo do tej pory śmieszyło głównie Wąchockiem ...
                  Ale od tych wyborów to się zmieniło !
                  Wczoraj w szkle kontaktowym bohaterem był p Kopyciński , wspominano też p. Jarubasa , cyt. " Ten który już nie chce być posłem , z uwagi na niepewną sytuację koalicyjną , niech imię Jego będzie zapomniane " :) ( pan Marek Przybylik )
                  Wkrótce zostaniemy specjalnym obszarem - kabaretowym
                  Jak dodać agenta Tomka ,p. Kempę , jedną z 2 obecnych w Sejmie żon p.P.E.Gosiewskiego - wyjątkowo wesoła ekipa.
                  • Gość: ala kolejny z PSL rezygnuje z bycia posłem IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.11, 01:06
                    Polecam:
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10514511,Hetman_wreszcie_zdecydowal__Bedzie_nadal_marszalkiem.html
                    ciekawa strategia ludowców
                    • Gość: le Re: kolejny z PSL rezygnuje z bycia posłem IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 01:46
                      W sumie to szkoda Jarubasa ...
                      Ale odkąd się pochwalił wynikiem lepszym niż miał Waldemar - wydał na siebie polityczny wyrok śmierci.
                      Wygra grupa aktualnego posła Gosa , niestety.
                    • Gość: przerażony Re: kolejny z PSL rezygnuje z bycia posłem IP: *.kielce.hypnet.pl 22.10.11, 09:28
                      To podważa sens chodzenia na wybory . Czy o to chodzi aby manipulować ?
        • nicekilele Re: Poniewczasie 17.10.11, 21:52
          Ci, którzy go namawiali do pozostania na zajmowanym stanowisku na pewno na niego nie głosowali w tych wyborach.

• Gość: zet Re: Poniewczasie IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 22:00
            Słuszna uwaga.
    • przemeks6 Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 17.10.11, 18:39
      ponad 4tys ludzi wybiera na posla jednego agenta tomka chyba dla jaj, a jeden (prawie) posel robi sobie jaja z prawie 30 tys swoich wyborców i rezygnuje z mandatu, co za kraj?.....
    • panlolek Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 17.10.11, 18:42
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhaaaahhhhhhaaa
      • Gość: kiel Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 19:08
        Czyli ważniejsze od kilku tysięcy głosów wyborców, którzy chcieli wyekspediować Jarubasa do Sejmu, jest głos kolesi dla których wykonał robotę pociągnięcia listy za unijne pieniądze, do których inni kandydaci PSL nie mieli dostępu... Czy to jest fair, Panie Marszałku?
    • Gość: chłopek Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.183.254.212.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.10.11, 18:51
      To ile głosów dostałoby PSL, gdyby odliczyć głosy na Jarubasa. Ile byłoby mandatów?
      • Gość: Ktoś Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 18:57
        No i mamy wiarygodność PSL'u. A co na to forumowicz "komuszek22", tak jak dawniej
        "prawnik0" schowa głowę w piasek ?
        Obłuda u jednych i drugich. Panowie z PSL'u i SLD jesteście już marginesem polskiej polityki.
        Przy następnych wyborach Was już nie będzie.
        • Gość: nemo Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 00:36
          zielona koniczyna, zielony sztandar, zieloni ludzie
    • komuszek22 do wszystkich zatroskanych 17.10.11, 19:07
      nie głosowaliście na Jarubasa więc po co larum??
      Ja glosowałam i zdawałam sobie sprawę, że może zrzec sie mandatu.
      żadne zaskoczenie jak dla mnie, nie czuje sie oszukana- byłam przygotowana i na taką decyzję Marszałka.
      • Gość: Gienia Re: Nie był w Pacanowie-dlaczego? IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.11, 19:20
        Guz_ek nabity guzek .Guz-ek nie będzie rzecznikiem ministra Jarubasa.To już jest koniec.Ale będziemy mieć ładnego posła inż M.Gosa.Wyjątkowo piękny .Nadaje się na Ministra Zdrowia jak mniemam bo tyle dobrego zrobił dla Słuzby Zdrowia w świętokrzyskim.Żal tylko jego fana dr Goździa -prawie,że Senatora-będzie płakał po nim pewnie?Marszałeczek tak męczył się nad napisaniem tegoż patetycznego oświadczenia,że nawet nie odwiedził swojego dziecka czyli Europejskiego Centrum Bajki w Pacanowie, a dzieci czekały?Dzieci liczyły,że Marszałek przebierze się za Koziołka-ofiarnego Koziołka.Wyczyn Marszałka pewnie przysporzy liczbę zwolenników popierających Partię Swoich Ludzi?
        • komuszek22 Re: Nie był w Pacanowie-dlaczego? 17.10.11, 19:31
          Gienia jak zwykle bredzi w majakach.
      • Gość: gr Re: do wszystkich zatroskanych IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 19:22
        To było głosować na kogoś innego z PSLu jeśli chodziło ci o poparcie partii.

Według mnie, i mam nadzieję, że tak będzie, to posunięcie i drwina z wyborców to początek końca panowanie PSLu w świętokrzyskiem.
        • komuszek22 Re: do wszystkich zatroskanych 17.10.11, 19:30
          To było głosować na kogoś innego z PSLu jeśli chodziło ci o poparcie partii.

Bo??Takie jest twoje życzenie?
        • Gość: wyborca Re: do wszystkich zatroskanych IP: 213.77.117.* 18.10.11, 09:01
          czego sie czepiacie chłopa każdy idzie tam gdzie lepiej nie dali stołka ministra to co tam będzie robił za 10 tys. plus 10 tys na biuro to przecież jałmużna , w Kielach jest się kimś tu się daje kasę unijną kolesiom
      • Gość: Ktoś Re: do wszystkich zatroskanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 19:24
        No nie, po Twoim wpisie można wyciągnąć wniosek, że oszukaliście swoich wyborców.
        To ma być ta przejrzystość polityczna PSL'u, którą się tak chwali pan Waldemar Pawlak ?
        Jeśli "zdawałeś sobie sprawę, że może zrzec się mandatu" to, dla czego nie poinformowano
        o tym wyborców przed głosowaniem. I to ma być ta 100 letnia uczciwość PSL'u, o której
        ostatnio mówił pan poseł Kłopotek ? Wincenty Witos się w grobie przewraca.
        Jesteście jak SLD - za wszelką cenę do koryta.Skończycie jak Oni.Was i ich już niema.
        Wszyscy się dziwią dla czego ludzie oddają głos na PO, PiS czy RPP.
        • komuszek22 Re: do wszystkich zatroskanych 17.10.11, 19:31

> No nie, po Twoim wpisie można wyciągnąć wniosek, że oszukaliście swoich wyborcó
          > w.

I tu się mylisz, no ale po co ci to wyjaśniać jak do ciebie to nie dotrze.
        • Gość: as wydymał was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 19:32
          nabił was w butelke ,w wawie wszyscy patrzą na rece a tu kasa z unii pralnie lasy i inne przekretasy
          • komuszek22 Re: wydymał was 17.10.11, 19:36
            nabił was w butelke ,w wawie wszyscy patrzą na rece a tu kasa z unii pralnie la
            > sy i inne przekretasy

Jakie te przekrety?
            • Gość: PodłeOszustwo PSL Was nigdy nie zdradzi a trzeba dobrze rachować IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:13
      • Gość: Bolek Re: do wszystkich zatroskanych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.11, 19:34
        Ty to jesteś naiwna, gdyby nie był pierwszy naliście PSL przepadłby z kretesem, a tak... pociągnął trochę głosów nazwiskiem i jego wyborcy zostali wy........ni! Ale to nic - są szczęśliwi.
      • Gość: juhas Re: do wszystkich zatroskanych IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 19:36
        Bo nie dostał teki ministra dlatego mu się odechciało.
        Widzicie po co się tam pchaja dla prywaty kasy wladzy.
        Ten człowiek jest przekreślony jako polityk
        to zwykły karierowicz,sodówka uderzyła do głowy.A może by tak rowy pokopał za 800zł na miesiąc,co o tym sądzicie?
      • Gość: luis Re: do wszystkich zatroskanych IP: *.unknown.vectranet.pl 17.10.11, 20:44
        ja głosowałem... i czuję się oszukany, żeby nie napisać dosadniej. To mój ostatni głos na PSL. Jeśli nie jestem czy na peron podjechał właściwy pociąg to do niego nie wsiadam, a pan Jarubas jak się okazało wystartował sobie tylko dla jaj...i to jaj z 28 tys ludzi. Wstyd!
        • Gość: Obywatel Po pierwsze nie szkodzić dobry ruch ze strony PSL IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:11
    • Gość: gość Re: IP: *.146.173.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.11, 19:36
      Najbardziej oburzeni są ci co głosowali na całą tę liberalną ferajnę plus to towarzystwo z list Palikota. Głosowałem i wielu moich znajomych na Jarubasa wiedząc że decyzje podejmie po wyborach. I jestem zadowolony że zostanie w Sejmiku. PSL ma jeden mandat więcej jak poprzednio. Reszta mniej. A zapytam tych co głosowali na podrzutków spoza województwa to dla was nie jest ohyda? Jedna to nawet przystojna ta ohyda.
      • komuszek22 Re: 17.10.11, 19:37
        Najbardziej oburzeni są ci co głosowali na całą tę liberalną ferajnę plus to to
        > warzystwo z list Palikota. Głosowałem i wielu moich znajomych na Jarubasa wiedz
        > ąc że decyzje podejmie po wyborach. I jestem zadowolony że zostanie w Sejmiku.

Oni nawet nie są oburzeni, zawiść ich zżera.
        • Gość: Gienia Re: Dlaczego nie był w Pacanowie? IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.11, 19:51
          Ktoś napisał:
          Jedyne co się udało "ludziom" z SLD to trzymanie za twarz bonzów Świętokrzyskiego PSL'u
          w latach 2001-2005. To dla tego komuszek22 jest taki aktywny. Może i nim pomiatał Heniu Ku.. Długosz. Mają rację piszący na tym forum PSL to wielka rodzina, ale to jest wybór obywateli i trzeba go uszanować.
          Komuszek 22 vel Guz_ek zamilcz wstydu oszczędź jeżeli jeszcze wiesz co to jest wstyd.

• komuszek22 Re: Dlaczego nie był w Pacanowie? 17.10.11, 19:56
            gieniu droga widać, że masz zakuty łeb, dla tego piszemy razem:DLATEGO! Wyryj sobie to na swojej twardej czaszce.
            • Gość: Gienia Re: Dlaczego nie był w Pacanowie? IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.11, 20:38
              Guz-ek -Komuszek 22 czego się czepiasz skoro napisałam "Dlaczego" -czy kwestionujesz taki zapis?Czy według twojej rolniczej uczonej pały miałam napisać "dla czego"? Wy po tych "wasych skołach to takie ucone"?
              • komuszek22 Re: Dlaczego nie był w Pacanowie? 28.10.11, 08:18
                Gieniu przecytaj jeszcez raz?

To dla tego komuszek22 jest taki aktywny.

• komuszek22 Re: Dlaczego nie był w Pacanowie? 28.10.11, 08:22
                  * przeczytaj.
        • Gość: yyy Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 20:19
          dla mnie marszałek swoją decyzją o pozostaniu na stanowisku jakie teraz reprezentuje udowodnił dwie sprawy:
          1. Pokazał swoim wynikiem największe zaufanie społeczne dla reprezentanta PSL-u w Świętokrzyskim. Mało: dość, że reprezentant PSL-u i do tego Marszałek Województwa.
          2. Pokazał lojalność do partii, zaangażowanie i chęć działania.
          Może i tekst Marszałka jest akademicki a przez to i trochę, patetyczny. Jednak pamiętajmy, że jest kierowany do wszystkich środowisk, grup społecznych, a przede wszystkim do środowisk akademickich.
          • pkrehbiel Wstyd 17.10.11, 22:51
            Co mają wspólnego środowiska akademickie i PSL? To raz.

Marszałek pokazał tylko, jak szanuje Sejm RP, że sobie do niego dla sportu wystartował. To dwa.

Tekst może i jest "patetyczny", ale w angielskim tego słowa znaczeniu. To trzy.
    • rooten Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 17.10.11, 19:53
      tak mi się wydaje - że na PSL głosuje tylko rodzina. Ale to co zrobił Jar....- ludzie opamiętajcie się wreszcie - głos oddany na ZSL(p) to jest głosem za korupcją, nepotyzmem i koleżkami!!! Powinien Pałysa zarekomendować ( tego co do własnego auta nie mógł trafić - "nie czuję się w cale" Ale klan Pałysów w gminie Solec Zdrój rządzi nadal!!! I dobrze się czuje!
      • komuszek22 Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc 17.10.11, 19:58
        a teraz rooten pomyśl dlaczego... Ano dlatego, że jeden błąd życiowy nie przekreśla dokonań ludzi, choćbyście tego chcieli.
        • Gość: A-jad-men Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.11, 20:31
          Wszyscy politycy chcą od życia tego samego nie narobić się a zarobić.Czym dla niego jest ciemny wyborca widzicie na przykładzie Jarubasa.Wiadomo,że myślał ,iż z nim Waldemar inż.Pawlak będzie się liczył bo zdobył więcej głosów od swojego szefa?Trzeba być bardzo zaslepionym i zadufanym w sobie aby tak mysleć.Jarubas liczył na stanowisko pewnie Wicepremiera no bo lepszy od Pawlaka.Pawlak jest mściwy o czym Jarubas -pewnie nie wiedział?Pytanie dlaczego tyle pieniędzy z Uni Europejskiej poszło na jego kampanię?Podobna sprawa kandydata na posła PO z Krakowa jest rozpatrywana pod kątem naruszenia przepisów prawa wyborczego przez co PO może stracić całą dotację finansową za kampanię wyborczą.Poseł PO z Krakowa może przestać również być posłem a wszystko przez to,ze reklamował się hasłem "Droga do Krakowa".Niby nie związane z kampanią ale uznali,że ma to związek.U nas było podobnie Jarubas reklamował się przed rozpoczęciem kampanii wyborczej jako Marszałek ,ktory rozdziela pieniądze z UE.Poseł z SLD Kopyciński złozył stosowne zawiadomienie do KKW -zobaczymy jaki będzie efekt.Faktem jest,że 680 tys. złotych poszło z publicznych pieniędzy.Jarubas zdobył zaś 1/3 głosów zdobytych przez Kempe z PiS.Czyż nie należy takiego dziłania potępić?Teraz wycofuje się z posłowania bo wiadomo,że tu będzie miał więcej do powiedzenia przy rozdziale różnych apanaży ,dotacji jak w przypadku Pralni Pałysa.
          Faktem jest,że będziemy mieli posła, a może i ministra Zdrowia w osobie niejakiego inżyniera rolnika Marka Gosa .Gos zasłużonym jest bardzo w uzdrawianiu służby zdrowia (ŚCO zwane Onkologia dług 230 milionów Szpital w Czerwonej Górze 6 niepotrzebnych sal operacyjnych za 32 miliony złotych).Hasło dla członkow PSL-u -"Dla poprawy swojego i rodziny bytu najważniejsze jest dobre koryto".

0
          • Gość: / Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:18
            politycznie przynajmniej w odczuciu wyborcow jest skonczony
            wyraznie polozyl swoj interes/nie zostal ministrem/ nad interes wyborcow ktorzy mu zaufali - czyli zrobil sobie na wlasne zyczenie harakirii
            przy okazji psl wygii pozbyly sie konkutrencji w prowincji
            • Gość: czester Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: 194.181.133.* 18.10.11, 07:48
              O ja już na pewno nie zagłosuję na Jarubasa i PSL. Dla mnie jest skończony gość, który oszukuje wyborców.
        • Gość: Ktoś Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 08:49
          Jaki jeden bład życiowy. Pałys "chla" od 15 lat i wszyscy o tym w PSL wiedzą. Złapali go dopiero teraz.Obłuda, obłuda i jeszcze raz obłuda.
    • Gość: nie/zielony Panie Jarubas, czas zmienić doradców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:26
      AJ otacza się tylko tymi co mówią "super", "tak dobrze", "adam świetnie". chyba czas najwyższy postawić na fachowców od politycznego marketingu, bo następny wynik prorokuję nie 2 tys. mniej, ale 20 tys. no i jeszcze szef sztabu wyborczego od wsiadania do cudzych aut - żenada.
    • nicekilele Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 17.10.11, 21:38
      Nie jest to poważne i odpowiedzialne zachowanie. W tym momencie najważniejsi są wyborcy, których pan Adam Jarubas, przystępując do wyborów, poprosił o obdarzenie go zaufaniem. Ich głos był już konsultacją społeczną dla kandydatów. Niestety, ważniejsi od wyborców okazali się koledzy, władze wyższych uczelni, eurposłowie itd, których prawdziwe intencje nie są nikomu bliżej znane, nawet panu Jarubasowi.
      • Gość: yyy Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 22:03
        Zastanawia mnie na kogo glosowaliście, wy oddający głos na Marszałka? Na Pana Jarubasa(osobowość, urok fajnego kolesia) czy na PSL a dokładniej najlepszego w waszym mniemaniu(przecież na niego głosowaliście) przedstawiciela tej partii w naszym regionie?
    • Gość: chryciuk Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.privacyfoundation.de 17.10.11, 22:01
      ząb zupa ząb
    • Gość: giemza Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.uvt.nl 17.10.11, 22:05
      A czy ktoś zwrócił uwagę, że Jarubas od tyłu to Saburaj? Zastanawiające...
      • Gość: cwaniaka sprzedam Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 22:46
        Ordynarne, tanie i cyniczne cwaniactwo. Jarubas od początku wiedział że jest tylko "figurantem" na potrzeby kampanii wyborczej i marszałkowania nie popuści. Przeciętny wyborca PSL i tak przez kolejne 4 lata nie załapie że cwaniak, którego wybrał na swojego posła nie urzęduję na Wiejskiej tylko nadal kręci teledyski i się lansuje w tv-marshall. Jak mawiali klasycy; "Polska to dziki kraj","ciemny lud to kupi".
    • Gość: ksiądz i krzyz zparaszamy na poswiecenie ecb w pacanowie IP: *.180.86.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.11, 22:57
      www.plus.kielce.pl/www/index.php?klik=w&go=2&full=16562&op=3
    • Gość: asd Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: 195.91.239.* 17.10.11, 23:10
      dlaczego gazetka Echo Dnia w artykule dotyczacym rezygnacji z mandatu nie umiescilo naglowka MEGASENSACJA albo SUPERSKANDAL co zwyklo czynic w notatkach o znacznie nizszej randze? ;-)
      • Gość: zet Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 00:03
        Po prostu słów dziennikarzom zabrakło...;P
    • Gość: znicz swieckie panstwo IP: *.180.112.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.11, 23:14
      Poświęcenie i występy w Pacanowie

W najbliższą niedzielę w Pacanowie będzie miało miejsce uroczyste poświęcenie budynku tamtejszego Europejskiego Centrum Bajki im. Koziołka Matołka. Uroczystości rozpocznie o godzinie 12:00 msza św. w Bazylice Mniejszej w Pacanowie, po której ks. bp. Marian Florczyk dokona poświęcenia budynku Europejskiego Centrum Bajki. Po części oficjalnej zaplanowano m.in. Występ Zespołu Inscenizacji Tanecznej "Uśmiech" z Wojewódzkiego Domu Kultury w Kielcach oraz solistów pochodzących z terenu Gminy Pacanów.
      powiększ czcionkę Radio Plus (16562
      • oloros Re: swieckie panstwo 17.10.11, 23:45
        to wszystko jest bardzo smutne i wrecz wstrzasajace
        tlumaczy sie nam ze posel idzie do sejmu zeby prezetowac interesy jakiegos regionu, zdbywac dla niego srodki itd - podczas gdy podstawowym celem parlamentarzysty jest dbalosc o ustawodawstwo dla calej Polski
        po drugie widac jak poslowanie jest tylko pretekstem , narzedziem do wlasnej kariery urzedniczej - gdy sie okazuje ze to niewypalilo - rezygnuje sie z mandatu - i nie pomoze tu nawet ogromne poparcie wyborcow - nie ma awansu urzedniczego - po co sie bedzie meczyl?
        wstrzasajace po prostu
        mamy kryzys wladzy, przedstawicielstwa
        jak sie do tego doda dyskusje o nowoczesnym panstwie gdzie okazuje sie ze wlasnie ta wiekszosc PO i PSL bedzie pierwsza w obronie status uo i bedzie blokowa;
        wszelkie proby idace w kierunku panstwa nowowczesnego ktore przy roznych atrybutach musi byc po prostu swieckie - to mozecie sie spodziewac najgorszego -lacznie z wojna domowa - bo Kosciol i beneficjanci tego systemu nie moze istniec bez finansowego i moralnego wsparcia rzadzacych - predzej doprowadza do wojny domowej noiz oddadza chocby odrobine
        • baltow_com Re: swieckie panstwo 18.10.11, 07:03
          Do....."drogiego,wręcz kochanego elektoraciku" przed wyborami.
          Morał z tego,jaką decyzje podjął Pan Marszałek A.Jarubas może być tylko jeden:
          Ci co głosowali na niego z myśą,że traktowani są poważnie wyszli na ......!
          Ot takie są wysokie standardy POlityki w wykonaniu POprawnych POlitycznie elit naszego kraju!
          Zaorać III i budować od nowa IV RP !!!

www.mmostrowiec.pl/artykul/raport-z-europola-382782.html

HOME - www.baltow.com
          BLOG - baltowcom.nowyekran.pl/
          • Gość: rozsądny Re: swieckie panstwo IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 07:34
            Marszałek jest z PSL. Osoba, która ma tyle do powiedzenia na temat POprawności POlitycznej, powinna to wiedzieć.
        • oloros Re: swieckie panstwo 18.10.11, 08:52
          slowo - klucz nowowczesne panstwo pierw musi byc w glowach jego obywateli - jak mutacja - raz obmyslony projekt jezeli dotknie wielu ludzi jest juz niepowstrzymany - zmienia sie swiat -
          ale w Polsce ludzie nie chca nowoczesnego panstwa - a rzadzacy - greriatryczna ekipa - staruszkow z okraglego stolu jak najmniej - po co im zmiany - oni siedli w fotelach komunistow i im dobrze - juz ostatnie rzedy solidarnosci i ich wspolpracownikow wycieraja ministerialne fotele i dbaja o przyszlosc wnukow - po cholere im jakies zmiany!!!!przeciez dobrze nam jest!!!
          jak sie przeczyta np jakich zmian chca przedsiebiorcy - z grupy Lewiatan to jakby im wlasnie ta ekipa napisala postulaty - ten sam jezyk , ten sam styl - po prostu zwykle dno
          nie bedzie zadnej nowoczesnej Polski - po raz kolejny w historii Polski zaprzepaszczono niezwykla hisytoryczna szanse -
          pozbyli sie dwoch milionow ludzi mlodych ktoprzy za chlebem wyjechali z Polski na zawsze - no to maja elektorat emerytow i rencistwo ktory bedzie dbal o glodowe emerytury i renty i zadnych zmian nie potrzebuje
          im szybciej odejda obecni postsolidarnosciwi rzadziciele i ich koledzy wydmuszki z satelitarnych sld i psl tym lepiej dla Polski
          • Gość: mieszkaniec Psl buduje podwaliny nowoczesnego państwa IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 16:12
    • plantin PSL o P. Jarubas ośmieszają demokrację ! 18.10.11, 07:12
      Są dwa wyjścia - albo od początku cynicznie chciano wykorzystać P. Jarubasa jako lokomotywę - bo "nabije" PSL-owi głosów - a potem przecież i tak może zrezygnować z posłowania - co by było podstępną rozgrywką polityczną - mającą wykorzystać chorą ordynację wyborczą.
      Albo drugie wyjście - być może rzeczywiście ten młody polityk liczył na intratne stanowisko w Warszawie a tu nic.
      Żadne z tych wyjść nie przynosi chluby ani partii - PSL ani P. Jarubasowi. Bo albo mamy do czynienia z graczami politycznymi, którzy cynicznie wykorzystują ordynację (i po części - nas wyborców) albo z kimś, kto obraża się bo nie dostał stanowiska.
      Dla mnie to żenujące - faktem jest że te prawie 30 tysięcy ludzi powinno się czuć oszukanymi - a czy będą - to ich sprawa i tego na co pozwolą swojej partii.
      • plantin Oczywiście powinno być - PSL i P. Jarubas 18.10.11, 07:29
        a nie PSL o Jarubas - w klawiaturze klawisze obok siebie
        • naiwnybardzo Re: Oczywiście powinno być - PSL i P. Jarubas 18.10.11, 08:00
          Muszę zmienić finał historyjki, którą sobie kiedyś (chyba w czerwcu) wykoncypowałem:
          "Ja bardzo lubię i doceniam wypracowaną przez marszałka strategię kariery, rozwoju, jego wkład w utrzymywanie organizacji. Naprawdę. Członkowie PSL powinni się modlić codziennie, że ktoś taki firmuje ich partię. O co więc mam pretensje do marszałka? Głównie o to, że wizerunek, jaki stworzył, jest niespójny z wizerunkiem partii. O to, że za marszałkiem idą inni, na których nikt nigdy by nie zagłosował. To tak, jakby ktoś do Ciebie zapukał, patrzysz przez wizjer, piękna dziewczyna, otwierasz ochoczo, a tu razem z nią pakuje Ci się do mieszkania cała (liczna niezmiernie) rodzina. A rodzina jaka jest, każdy widzi... I potem sobie wyrzucasz, że mogłeś się lepiej przyjrzeć i nie otwierać. Bo pozbyć się rodziny ciężko, a i dziewczyna Ci się już "jakby w ogóle" nie podoba."
          Nowe zakończenie tej pięknej historii: okazało się, że piękna dziewczyna to tylko dobre zdjęcie było. A zdjęcie trzymał ten, co miał wejść do mieszkania:). To taka strategia "włamu marketingowego". Reszta jest aktualna.

W ogóle mnie ta decyzja nie zdziwiła. Właściwie, to muszę powiedzieć, że to jedyna rozsądna decyzja w tej niebezpiecznej dla marszałka sytuacji (pobił w "walce na głosy" lidera własnej partii, to ani chybi najlepsza droga do bycia europarlamentarzystą:D). Władza jest tu, w województwie. Posłowie PSL (oprócz posła Pałysa, co z całym przekonaniem stwierdzam) nie byli jakoś specjalnie zauważani w Warszawie. Zginęli w masie. A tu... tu marszałek jest jeden. Tak więc decyzja jest racjonalna, można jedynie się zastanawiać, czy PSL nie zrobił swoich wyborców w bambuko, ale to raczej kwestia etyki.
          Pozdrowionka dla Guzka, któren (jak widzę) przefarbował się na komuszka. Guzek, jak możesz??? Czy Ty w ogóle masz poczucie swojej mocy? Przyłączyłeś się i rozwaliłeś organizację!:) I to jak!
          • Gość: axyzm Re: Oczywiście powinno być - PSL i P. Jarubas IP: *.tktelekom.pl 18.10.11, 08:31
            "władza jest tu w województwie"- Pretendentów do władzy w województwie mamy dziesiątki jak nie setki.W mojej ocenie ważniejszym jest pozyskiwanie środków dla województwa poprzez efektywne działania w Sejmie, rządzie i innych organach i organizacjach na szczeblu centralnym. W województwie marszałek podzieli to co dostanie.Aspekt drugi to osobista szansa Pana Jarubasa na wybicie się ponad Region (znaczenie tak osobiste jak i dla Regionu). Boję się ,że drugiej takiej szansy nie dostanie.Szkoda.
            • naiwnybardzo Re: Oczywiście powinno być - PSL i P. Jarubas 18.10.11, 09:50
              Zgadzam się z Twoimi uwagami. Marszałek jednak wybrał, czyli uznał, że będzie miał większą władzę (i możliwości) w województwie. Nie oceniam tego, ale wydaje mi się, że taka decyzja jednak pokazuje rolę i znaczenie naszych przedstawicieli w "centrali".
              Pamięć wyborców jest krótka, oceniam ją max. na dwa lata. Stąd też nie jestem pewny, czy to strata jedynej szansy w życiu.
          • Gość: Gienia Re: Piechociński prawdę gada. IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.11, 08:44
            Dzisiaj w programie TVP3 (informacyjny) Janusz Piechociński oświadczył,że zajmie on stanowisko Ministra Infrastruktury-jeżeli PSL takie dostanie tj.jak będzie w koalicji z PO.
            Teraz już wszystko wiadomo na temat Jarubasa po prostu stare wygi z PSL :Pawlak,Piechociński i inni ktorzy rządzą w Warszawie czekali na wynik wyborów.Młodemu Jarubasowi obiecywali ,że będzie ministrem , a ten uwierzył starym lisom i prowadził kampanię wyborczą w iście amerykańskim stylu za publiczne pieniądze.Faktycznie przyczynił się do powiększenia procentu powyżej 5 % dla partii PSL.Jarubas już był w ogródku już witał się z gąską , a tu bęc .Tak to jest jak się uwierzy w siebie ,że jest się pępkiem Świata (bajka o kruku i lisie jak najbardziej pouczająca dla naszego Marszałka).Teraz już wiemy jak wyglądały jego konsultacje ,o których pisał w swoim patetycznym oświadczeniu.
            Znowu skłamał bo Pawlak powiedział mu o jego szansach bycia ministrem parę dni temu ale tego nie honor było ujawniać.Panie Jarubas cytat z Wesela Wyspiańskiego jak najbardziej aktualny-radzę poczytać.
      • Gość: myślicielnastołku Re: PSL o P. Jarubas ośmieszają demokrację ! IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 09:16
        Gdybym był okpionYm psl-owcem natychmiast stałbym się ..anarchistą. W końcu każdy ma prawo do godności nieprawdaż ? Chyba, ze to jest czysta abstrakcja dla tych co żwywią i bronią..hmm CZEGO ?
    • Gość: zniesmaczony Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 08:56
      BRAWO! Mam cichą nadzieję że to ostatnie lata PSL i mamienia ludzi jaka to ideowa i kompetentna ekipa:)
      • Gość: / Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:11
        i jacy zatroskani sa obywatelem, wojewodztwem, rozwojem - ten rozwoj zwlaszcza im lezy na sercu
        rozpedzono gospodarczo wojewodztwo tak pedzi ze marszalek nie moze nawet na chwile wypuscic sterow
        hipokryzja, partyjniactwo, nepotyzm, - czy oni na serio mysla ze ktos im jeszcze raz uwierzy?
        • Gość: pies Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 09:20
          Pachnie jakby koniunkturalizmem, bo że partie posowieckie powoli kończą swój byt, to kazdy widzi i czuje...
        • Gość: Pesel Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.11, 09:27
          Jedynym honorowym wyjściem dla Jarubasa to rezygnacja również z funkcji Marszałka.Czy taki człowiek,ktory oszukał wyborców może być Marszałkiem?Również dla jasności rezygnacja z członkowstwa w PSL celem odcięcia się co do sposobów działania.
          • Gość: hmm Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 09:42
            Słusznie Poseł to brzmi godnie. Żądajmy zatem My wyborcy respektowania standardow, o których jakoś coraz mniej słychać :( w życiu publicznym. "Szczęscia nie znalazł w domu, bo go nie było w ojczyznie "
            • Gość: / Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:08
              standardy z psl?
              widocznie to wyborcom psl i marfszalka nie przeszkadza - ze pokazal im faka - - widocznie tyle sa warci owi wyborcy psl
              • Gość: heretyk Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.centertel.pl 18.10.11, 13:04
                Nie tylko wyborcy Posady Swym Ludzią, gdyż oni są do "szczerości" swych wybranków przyzwyczajeni od lat ładowani są w konia po przez fantastyczne obiecanki a jedynie KRUS im pozostał. Brawo poseł Lipiec w tak krótkiej wypowiedzi jest cała prawda tylko dlaczego nie wspomina o swym elektoracie który z nakazu kruchty głosował na spadochroniarzy tak do sejmu jak i senatu, co oni zrobią dla Klerykow i Klechlandi skielecczyzny? Wstyd i hańba za taki elektorat a marszałek za swój nikczemny wyczyn winien zostać odwołany ze stanowiska dla dobra sprawy i wtedy obłuda by nie popłacała. Amen.
    • velon11 Ile GOSciu mu... 18.10.11, 10:48
      ...odpalił?
    • 13perun "Głosowali jak chcieli a wybrali kogo trzeba" 18.10.11, 11:12
      - Jan Pietrzak, w czasach "czarnej" komuny :-)
    • Gość: wyrobiony wyborca Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.centertel.pl 18.10.11, 13:38
      Adam Jarubas już nie chce być posłem. to po co oszukiwał wyborców, że chce być i zabiegał o głosy? Teraz napewno chce być marszałkiem, gdyż tu są inne profity, można załatwić ciepłe posadki rodzinie, dzielić fundusze itd. a tam tylko głosować i być jednym z 460 i nie marszałkiem ani ministrem tu się jest panem na włościach z absolutną władzą. Kunktatorstwo ma swoje zalety a nepotyzm owocuje lepiej niż ogrody mimo dotacji.
    • Gość: kulka Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 14:12
      Oszukał, oszukał- brednie- zgadzam sie z otokielce.com: otokielce.com/artykul.php?id=2594&side=1
    • janus-z333 Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 18.10.11, 14:41
      Miało być inaczej,PSL miało zdobyć 15%,wtedy połowa rządu była by dla chłopstwa.Powinno jednak zmienić się prawo wyborcze,kto widział by marszałek sejmiku woj.świętokrzyskiego,czy też Wojewodzina z tegoż województwa szukali w wyborach bardziej intratnych posad.Pani Koruba nie dostała się do senatu,Jarubas dostał się do sejmu.Przecież ten człowiek nie tak dawno dostał zaufanie mieszkańców w wyborach regionalnych i został marszałkiem sejmiku,jak ten facet yśli.Decyzją sejmu i sejmiku wojewódzkiego powinien zostać pozbawiony obu tych zaszczytnych stanowisk i zostawiony na lodzie.Następni już by takich błędów nie popełniali.
      • Gość: jednomandatowy JOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 16:22
        W związku z taką właśnie polityczną hochsztaplerką przypominam PO o JEDNOMANDATOWYCH OKRĘGACH WYBORCZYCH! JOW mogą być batem na cwaniactwo PSL i innych "demokratów"
      • Gość: bozka Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.183.254.159.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.10.11, 20:57
        a ja się cieszę ,że zostaje u nas!!!!!, niż ma się marnować w Warszawie
        W następnych wyborach tez będę głosowała za nim prawdziwy działacz (mimo ze PSL nie jest moją obcją)

• najlepszy_myszka_76 Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadcze... 18.10.11, 16:09
      Bardzo dobrze zrobił. Mamy świetnego Marszałka, i jeśli miałby być w Warszawie szeregowym posłem, to podjął właściwą decyzję. Z takim wynikiem powinien zostać przynajmniej wicemnistrem. Pawlak widać się go boi - młody, kompetentny - konkurencja. Jak miałby nic nie zdziałać w sejmie, niech będzie z nami i dla nas.
      • Gość: kalkulatorpolitycz Nie glosowalem na PSL IP: 81.219.189.* 18.10.11, 16:26
        wiec mnie to wali
        1. AJ nie chce "zbaraniec" w Warszawie jak koledzy wiec wybiera KC
        2. kasa wieksza w Kielcach
        3.tam patrza na rece tu TVP lokalne media krzywdy nie dadza zrobic
        4.glosuja na niego ludzie o niskim współczynniku inteligencji wiec nie ma znaczenia ze ich "zrobil na szaro" za 4 lata wystartuje i obieca "chłopkom" ze teraz napew
        o nie zrezygnuje zbierze ok 5000 tys glosow i wystarczy zeby zostac poslem
        5. nic nie starci , ministrem nie zostal , czeka na potkniecia Waldka
      • Gość: Pesel Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.11, 16:32
        Już egzekutywa partii PSL w województwie dzieli stanowiska po niejakim inżynierze rolniku Marku Gosie,który na początek ma zostać posłem za Jarubasa .Stanowisko Przewodniczącego Sejmku znowu przypadnie zielonym.Kogo też wybiorą do dzielenia fruktów z Uni Europejskiej?
      • Gość: tfuj Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.kielce.hypnet.pl 18.10.11, 16:53
        Jak to " miałby nic nie zdziałac w sejmie " ????!!!!! To dopiero po wyborze to odkrył ????? Dziwny zapach krętactwa ma ta logika ....Nic dziwnego ze nasze woj. to zad...e w Europie. Chyba lepiej już jest w RUMUNII - po rządach oszołoma i dyktatora !
    • najlepszy_myszka_76 Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc 18.10.11, 16:16
      Dobrze zrobił, Miał być szeregowym posłem, to niech będzie dla nas i z nami. Pawlak go wystawił, widać się boi. Należała mu się z takim wynikiem przynajmniej teka wiceministra.
      • Gość: wyborca Re: Adam jarubas już nie chce być posłem [oświadc IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 16:27
        W związku z lekceważeniem wyniku wyborczego PSL-u w województwie świętokrzyskim przez centralę partii Świętokrzyski PSL powinien wycofać głosy 3 posłów z koalicji. Niech Pawlak tworzy koalicję z Tuskiem bez tych głosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka