Dodaj do ulubionych

Przyjaciółka ...

01.10.12, 17:28
Mam pewien problem ..
Moja przyjaciółka jest w moim wieku . Nie jest zbyt lubiana, ma problemy z rodzicami, szkoła to dla niej męczarnia ... I dlatego chce się zabić . Wyznaczyła już sobie dzień - dokładnie dzień swoich 16 urodzin. Moje prośby, niemal błaganie nic nie daje. To jedyna rzecz, której dla mnie nie zrobi, jak powiedziała. Bardzo mi na niej zależy, dogaduję sie z nią najlepiej ze wszystkich. Ale nie chcę nikomu znajomemu o tym mówić, obiecałam dyskrecję... Co Wy mi radzicie ??
Obserwuj wątek
    • swiiitasna . 01.10.12, 17:54
      Znalazłaś się w strasznie trudnej sytuacji... Gdybym ja znalazła się na twoim miejscu, na pewno nie zachowałabym tego dla siebie tylko powiedziała o tym zaufanej osobie dorosłej. Tak może i powiedziałaś swojej przyjaciółce, że będziesz dyskretna, ale czy nie jej życie jest dla ciebie ważniejsze od tego, czy złamiesz obietnicę? Pewnie, że obietnica to duża rzecz, ale w tym wypadku, życie jest ważniejsze niezależnie od ceny jaką poniesiesz. Powodzenia.
      • hejkaa Re: . 01.10.12, 19:31
        Powiedziałabym to jej rodzicom, rozpłakałabym się... Sama niewiele możesz zrobić, ale w porozumieniu z rodzicami Twojej przyjaciółki, na pewno uda się jakoś zażegnać tą sytuację, która jest bardzo trudna, właśnie dla Ciebie, bo jakby nie było, w pewnym sensie zrobisz źle. Twoja przyjaciółka z pewnością zdenerwuje się, że powiesz to jej rodzicom, ale to chyba jasne, że kiedyś będzie Ci wdzięczna smile
        • kasiuleczka252 Re: . 01.10.12, 21:32
          Myśle że powinnas z nia porozmawiac dac jej do zrozumienia ze bez niej sama mozesz chciec np sie zabic powiedz jej to powaznie zmieni moze zdanie bo przeciez jestes dla niej wazna ....Jesli to nie podziala to mozesz powiedziec ze jezeli nie zrobi tego to ty komus powiesz..... ale uwazaj na nia bo jesli komus powiesz to moze zmienic date
        • blackangel19 Powiedziałabym jej rodzicom ... 02.10.12, 12:57
          to co że złamiesz obietnice jej życie jest dla cb myśle ważniejsze big_grin mam swoją strone na facebooku Jesteś taka śliczna,że ojeju . Mamy strasznie mało 'lubię to' moglibyście mi pomóc ? proszę strona jest super naprawdę gdy polubicie nie bd się nudzić dzięki zajmie wam to tylko sekundę ! : www.facebook.com/JestesTakaSlicznazeOjeju?ref=tn_tnmn
    • 07gabinia Re: Przyjaciółka ... 01.10.12, 19:49
      jak najprędzej powinnaś komuś dorosłemu o tym powiedzieć. ona, jak ty jest młoda, wydaje jej się że życie to cierpienie, może chcieć to zrobić i jej się uda. wiesz ile nastolatków skończyło ze sobą?ona dała ci znak i wiedz jedno: jeżeli jej nie powstrzymasz, nie zrobisz czegoś to jej krew będzie do końca twojego życia na twoich rękach.
    • wisienkaa5 yh 01.10.12, 22:06
      Dzięki Wam za rady ..Właśnie myślę o tym , by komuś powiedzieć .. Mam nadzieję, że uda mi się ją przekonać .. Po prostu bardzo mi na niej zależy , nie chciałabym aby mnie zostawiałaa ...
    • mesajahforever Re: Przyjaciółka ... 01.10.12, 22:34
      Psychiatra, sama sb z tym nie poradzisz musisz komuś powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka