Dodaj do ulubionych

In vitro pokazane jak zbrodnia

24.11.11, 20:05
sztuka bardzo czesto i od zawsze pelnila role propagandowa . ideologiczna
totalitaryzm wszelkiego rodzaju od faszystow po komunistow uwielbial tworcow a Stalin byl maniakiem kina i wiedzial ze te medium ma ogromna sile razenia
i to dalej trwa - wykorzystywane przez roznych ideologow
i zawsze co ciekawe pokzuje sie ta jedna "wlasciwa" strone - nie ma tu miejsca na dyskusje - nie ma tu mioejsca na wybor
tacy ideolodzy wiedza juz jaka jest prawda - nie maja watpliwosci
to bardzoo niebezpieczne - Darwin nigdy by nie wpadl na to ze jego nauke w taki sposob wykorzystaja np nazisci - pojecia nie mial o tym
i to jest kolejny przyklad - oczywsie autorzy niemal na pewno sa przekonani ze robia to z milosci do zycia -
Obserwuj wątek
    • Gość: szalom Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 20:46
      genialny film zabija zakłamaną ideologię michnikowszczyznę oczywistym przekazem a co stachanowcy szechtera w sprawie mordowania dzieci nienarodzonych z zespołem downa obecnie tu i teraz w POlsze pod obecną ustawką....
      • Gość: autor Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 07:53
        Gość portalu: szalom napisał(a):

> genialny film zabija zakłamaną ideologię michnikowszczyznę oczywistym przekazem
        > a co stachanowcy szechtera w sprawie mordowania dzieci nienarodzonych z zespoł
        > em downa obecnie tu i teraz w POlsze pod obecną ustawką....

Może genialny dla Ciebie i Tobie podobnych oszołomów którzy nie widzą ile młodych ludzi cierpi z powodu braku dzieci. CO invitro ma wspólnego ze zbrodnią??
        Katolickie oszołomy.
        • Gość: miś prawda o in vitro IP: 212.160.172.* 25.11.11, 09:09
          Widze że kolega ma braki w wiadomościach.

Prosze poczytać o lekarzu który te "zabiegi in vitro" robił..

www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/nigdy_wiecej_nie_wykonam_procedury_in_vitro
          www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/kilka_faktow_o_in_vitro
      • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 08:48
        Spieprzaj psycholu, jakie mordowanie? 2 miesięczny zarodek, to zarodek nie dziecko. Tyle w sprawie aborcji. Co do in vitro - życzę ci z całego serca, by Ciebie, lub twoich bliskich, albo panienkom z filmu dotknął problem niepłodności. Może poznasz smak depresji i płaczu po każdej kolejnej miesiączce. Jak zabraniasz in vitro, to zabroń też szczepień, operacji serca, i chirurgii nowotworów - bo to takie same procedury lecznicze jak in vitro które działa w przeciwieństwie do waszej tzw "naprotechnologii" czyli naciągania na kasę. I od razu odpowiadam - in vitro może się obyć bez niszczenia zarodków - to w razie jakbyś uderzył że to morderstwo itp. Won do Iranu z takimi poglądami
        • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 12:34
          napro kosztuje o wiele mniej i nie zabija ludzi. a znam ludzi ktorzy stosuja napro bez kosztow.

A in vitro to dopiero kasa.....
          • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 17:39
            "Za darmo" Hehehe - bo nie działa. Realna skuteczność (nie ta nagłaśniana przez środkwiska KK) naprotechnologii to kilka % - i z reguły są to ludzie którzy i bez tego zaszliby w ciążę. A każdy kto ma in vitro przed tą metodą leczenia MUSI spróbować tego na czym opiera się naprotechnologia - czyli generalnie rozszerzony kalendarzyk.
      • Gość: mexic Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 10:38
        Podczas wytrysku w spermie znajduje się kilka milionów plemników, z czego tylko jeden lub kilka (przy ciążach mnogich) ewentualnie ma szansę przeżycia.
        Wniosek jest taki,że każdy facet kopulujący z kobietą jest mordercą.

• Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 12:25
          łatwo mogę to obalić, bo jest nielogiczny. Więc pominę milczeniem.
        • Gość: lilian Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.kielce.vectranet.pl 26.11.11, 13:27
          Po pierwsze plemnik to nie zarodek ( chyba w szkole sie nie uwazalo)
          Po drugie do komorki jajowej moze dostac sie JEDEN plemnik, potem ulega ona podzieleniu, stad ciaza mnoga. Nie jestem ekspertem. Zdaza sie iz kobieta wyprodukuje kilka komorek jajowych, wtedy tez moze byc ciaza mnoga.
          To jest wiedza z zakresu szkoly podstawowej!
    • Gość: majeczka Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.kielce.vectranet.pl 24.11.11, 20:53
      Widać obiektywizm dziennikarki GW, jak i samej GW , a warsztat dziennikarki Pani Angeliny Kosiek powala - jak można napisać :"dwoma uczennicami". Pani wybaczy, Pani Angelino, co Pani sobą reprezentuje? Jaki poziom? Ja nie jestem humanistka, nie mam wykształcenia polonistycznego, dziennikarskiego ani tym podobnego, polszczyznę wyszlifowałam w Śniadku wiele lat temu i dla mnie ktoś,kto nie potrafi wyrażać się po polsku jaki i pisać poprawnie nie powinien przekazywać swojej "wiedzy" w tak nieumiejętny sposób. Proszę się dokształcić, a potem kształcić tłumy........
    • Gość: lol Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 21:09
      Angelina? może Angela Merkelowa
      • Gość: big_ben Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 213.77.117.* 24.11.11, 21:51
        I tak oto kolejna recenzja, której nie powstydziłby się uczeń gimnazjum (a redaktor powinien) trafiła na łamy kieleckiej GW.
        Pisze Pani Redaktor o braku obiektywizmu, a przytoczyła Pani wypowiedzi tylko dwóch osób. Tak, to dobra próba sondażowa dla publiczności składającej się z 5 widzów. Pokazała Pani w ten jakże wiarygodny sposób sposób, jaki chaos i zniszczenie posiał Film w umysłach młodych ludzi. Szok!
        Fakt, że twórca filmu wykazał się brakiem profesjonalizmu (zakładając, że Pani wykazała się profesjonalizmem podczas rozmowy i nie sprowokowała szybkiego ucięcia tematu). Ale jeśli chce Pani recenzować - proszę robić to porządnie. Warto pouczyć się recenzji np. od Pani "dalekoredakcyjnych" koleżanek z Wysokich Obcasów. Panie Reiter, Sulej, Strzelecka pokazują, że o kulturze da się pisać kulturalnie, bez oburzenia i taniej sensacji.
    • Gość: jałowiec budująca wymiana zdań IP: *.kielce.vectranet.pl 24.11.11, 23:02
      Zadzwoniłam więc do niego tuż po projekcji.
      Zapytał czy chcę rozmawiać prywatnie, czy zawodowo. Odpowiedziałam: - Zawodowo.
      - To musimy zakończyć, pani pracuje u złych ludzi - powiedział i rozłączył się.

pozdrawiam
      • Gość: mexic Re: budująca wymiana zdań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 10:42
        Taka to już jest jego chora wizja. Jedyne godne media pochodzą z Torunia.
    • Gość: kielczanin@poczta. Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.unknown.vectranet.pl 25.11.11, 01:24
      ja zadaję sobie pytanie, kto do kur... nędzy takie pierdoły pisze a następny kto się pod tym podpisuje, chciałbym zaprosić 100 par, które mają problem zajsciem w ciązę, ile na 100 szt mi odpowie ze to zbrodnia- jesli to jest zbrodnia to ten swiat jest pojebany tak samo jakl wojtek i jego szwgier - brak slow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem tak wqrwiony ze chcialbym dorwac tego debila kroy to pwoeidzial i dac mu w pysk!! kto wam cwoki daje prawo do sadzenia ludzi, ktorzy chcamie c dziecko - w dodatku w taki sposob!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nDEBILE I KRETYNIE MIESZKAJA W TYM KRAKU- to caly komentarz - jest taki dupek - "abrazo" on ma patent na wszystko- niech sie wypowie ciota jedna
      • Gość: abdullahwahid Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 08:29
        tacy jak ty nie powinni miec dzieci, bo bedziesz je molestowal i bil zrypancu natura jest madra
        • lumpior Osrodek decyzyjny dla wyznawcow. 25.11.11, 08:50
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10706247,Kuria_mowi__nie_dla_in_vitro.html //
          • Gość: miś Re: Osrodek decyzyjny dla wyznawcow. IP: 212.160.172.* 25.11.11, 09:04
            Szkoda mi cie trochę. Nie pal tyle tego albo zmień dostawcę.
        • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 08:51
          Nie kretynie, on będzie te dzieci kochał i pilnował, bo są wyczekane i wychuchane, w odróżnieniu do masowo płodzonych dzieci z rodzin patologicznych jak w fabryce, do których pewnie też należysz.
          • Gość: docent habylytowan Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 09:01
            Bedzie kochal, ale to zla milosc... A ty nie gorszy psychol. Nasienie do kitu macie od tej szajby.
            • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 09:21
              O, i to jest katolickie, znane od dawna odwracanie kota ogonem i relatywizm moralny. Lump bijący żonę i dzieci pijący alkohol - pod warunkiem że chodzi do kościoła, to kocha swoje dzieci. Osoba poukładana w życiu, która oddała by zycie za swoje dziecko, ale ma czelność mieć inne zdanie niż katotaliban, to już "zła miłość" cokolwiekby to nie znaczyło.
              Katolickie oszołomy mające wyłączność na prawdę.
              I uzupełnij swoją wiedzę. Niepłodność nie wynika z plemników tylko niedobrania immunologicznego osób, które ostatnio zostało nasilone przez chemię na świecie.
              • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 10:09
                Ja nie wiem skąd ty bierzesz taką wiedze. Ja biore od naukowców.

Niestety, dżumą nie wyleczysz cholery. Jedną aberracje chcesz leczyć drugą?
                Przepraszam, może za wysoki poziom dyskusji wprowadzam i kolega nie rozumie.
                • plantin Misiu - takich "naukowców" to sam sobie słuchaj 25.11.11, 14:03
                  Prawdziwa nauka nie powinna mieć nic wspólnego z żadną religią ani ideologią. Niedługo naukę zaczniemy dzielić na naukę właściwą i naukę katolicką ? Nauka jest jedna - reszta to brednie nawiedzonych, którzy chcą narzucić swoje poglądy wszystkim. To totalitaryzm !
                  • Gość: Miś Re: Misiu - takich "naukowców" to sam sobie słuch IP: 212.160.172.* 25.11.11, 15:46
                    No właśnie nauka mówi, że dziecko jest od chwili poczęcia a nie od chwili kiedy człowiek będzie chciał.
                    • Gość: DOC Re: Misiu - takich "naukowców" to sam sobie słuch IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 17:47
                      Nie misiu, nauka mówi że po zapłodnieniu jest zarodek, a potem płód. Zarodek jest jak stułbia - jak go podzielisz na kilka części, to wyrośnie tyle bliźniaków. Takie coś multipotencjalnego nazywasz już dzieckiem? Lecz się katotalibie.
                      • Gość: miś Re: Misiu - takich "naukowców" to sam sobie słuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 19:15
                        A z zarodka wyrasta krówka....Zarodek masz u roślinek. Możesz mnie nazywać katolibem. To nawet mi imponuje. Znaczy, że dobrze myslę jak mnie tak nazywasz.
                        • Gość: lilian Re: Misiu - takich "naukowców" to sam sobie słuch IP: *.kielce.vectranet.pl 26.11.11, 13:30
                          Krowka to tez i zarodek i plod. Rodzi sie ja ta sama czescia co dziecko...
                          • Gość: ala Klapki na oczach IP: *.kielce.vectranet.pl 27.11.11, 10:44
                            Kolejna krucjata waszego kościoła. Czy będziecie znowu przekonywać do swoich racji mieczem, jak w średniowieczu?
                            • Gość: Miś gó... na oczach..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 16:44
                              ....masz, to i gó... widzisz.
                              • Gość: ala Re: gó... na oczach..... IP: *.kielce.vectranet.pl 27.11.11, 22:36
                                Ot i wasze miłosierne komentarze... napisz coś jeszcze, znów poczuję się jak w kościele...
                                • Gość: Miś Re: gó... na oczach..... IP: 212.160.172.* 29.11.11, 12:56
                                  Ależ to jest miłosierny komentarz. Nie będę ci słodził. O nie!!. "Niech twoje TAK będzie TAK, NIE-NIE" Jakbyś miała odrobinę pokory to byś przemyślała to co napisałem. Nie musisz odpisywać.
                                  • Gość: ala Re: gó... na oczach..... IP: *.kielce.vectranet.pl 29.11.11, 15:00
                                    Twój brak pokory aż bije po oczach. No, ale jak masz na nich klapki to sam nie dostrzeżesz, tego co inni widzą.
                                    • Gość: Miś Re: gó... na oczach..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 19:33
                                      Widzisz, różnimy się tym, że ja to wiem że nie mam pokory.....Klapek nie mam. Mam doświadczenie darmowej miłości Boga do mnie. Jak mnie wyratował z gówna poprzez swój Kościół. Bogu niech będą dzięki. Życzę Ci tego samego.
                • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 17:45
                  Skąd wziąłeś twierdzenie że in vitro to aberacja? In vitro to to samo działanie co w naturze - tylko przyspieszone oraz nie losowe. W naturze też tworzą się różne zarodki,które w większości nie mają szans na rozwój - tak jak na szkiełku in vitro. W in vitro wytwarza się kilka zarodków z kilku pęcherzyków i wybiera się ten który rokuje największe szanse na rozwój. In vitro niczym się nie różni od zapłodnienia w naturze - tu tylko zwiększamy szanse. KAŻDA para z niepłodnością (nie bezpłodnością) może zajść w ciążę - tylko u niektórych szansę są tak małe że brakuje czasu. In vitro TYLKO daje więcej czasu na to co nieuniknione.
                  • plantin DOC daj spokój, twoi interlokutorzy 25.11.11, 18:09
                    nie czytali o tym u swoich "naukowców", że czasami u kobiet dochodzi do naturalnych aborcji - organizm kobiety z niewiadomych powodów odrzuca niektóre zarodki, na wyższych etapach rozwoju dochodzi do naturalnych poronień. Wolą tego nie przyjmować do wiadomości, lub po prostu o tym nie wiedzą.
                  • Gość: Miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 19:13
                    No właśnie nie to samo co w naturze, bo w in vitro nie natura decyduje tylko człowiek. Przy okazji zabija innych ludzi.
                    Rozumiem trwogę rodziców którzy nie mogą mieć dzieci. Ja ich znam nawet. Ale in vitro jest zabijaniem ludzi. A adopcja to cudowna instytucja...
              • Gość: Redem Ptorysta Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 11:15
                To skoro do siebie nie pasujecie to po co się pobraliście?
                • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 17:48
                  Bo zgodnie z nauką kościoła seks po ślubie tak? No co, katopsychole - przeczycie sobie sami. Skoro tak stawiasz sprawę to czemu KK nie dopuści ślubu TYLKO po udanym naturalnym poczęciu?
                  • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 19:22
                    jeszcze raz napisz bo nie rozumiem.
          • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 09:03
            Za dużo lektury gazety wyborczej....Szkodzi i nie pal tego więcej.
    • jasio.4 In vitro pokazane jak zbrodnia 25.11.11, 09:20
      Najwięcej zbrodni popełniono w imię postępu. To takie magiczne słówko! Co nie znaczy, że postęp nie jest potrzebny, ale nie wszystko nazwane postępem jest nim.
      • Gość: DOC Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 09:23
        Najwięcej zbrodni to popełnili ludzie, między innymi związani z KK, którzy ten potęp chcieli zahamować za wszelką cenę - bo postęp szkodził ich interesom. I szkodzi nadal - głupią tłuszczą łatwiej manipulować , co widać po wpisach "obrońców krzyża"
        • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 10:10
          Nie pal tyle albo zmień dostawcę. To po pierwsze.

Naprawdę, proszę o uzupełnienie wiedzy.

Nienawiść niszczy ci mózg.
          • Gość: mexic Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 10:45
            i vice versa.
            Więcej, nie pij tyle, woda święcona spożywana w dużych ilościach jest szkodliwa dla wątroby, podobnie jak wino.
      • Gość: mexic Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 10:59
        Mylisz się.
        Najwięcej zbrodni w historii świata popełniono w imię obrony wiary, bez podziału na wyznanie.
        Katolicy nawracali siłą pogan, mordowali protestantów, palili na stosie czarownice.
        Islamiści podobnie, w imię szerzenia nauk allaha zabijali wcale nie mniej ochoczo jak krzyżowcy.

Najciekawsze, że w sprawach obrony życia wypowiadają się ci, którzy o tym, skąd się biorą dziwci wiedzą niewiele z racji nakazu celibatu.
        • Gość: miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 12:39
          Znów oświeceniowe brednie. "Czarownice" palone były na stosie przez protestantów.

Naprawdę więcej wiedzy a nie ignorancji.

Oczywiście przestępstwa i inne złe rzeczy były, sa i będą popełniane w imieniu wiary, ale na Twój chłopski rozum, o to chodzi w wierze człowieka.? To tak do przemyślenia.
          Rozumiem, że możesz być zgorszony tym że ludzie popełniają złe czyny. Ale taka jest kondycja człowieka. Jest grzesznikiem: czy ja czy Ty.
          • plantin Te "nałkowo" wykształcony - napisałeś: 25.11.11, 14:07
            "Czarownice" palone były na stosie przez protestantów.
            Gratuluję wiedzy, pewnie czerpanej z prawicowych źródeł. Akurat o czarownicach jest w polskiej literaturze trochę książek (jest nawet Młot na czarownice) - mógłbyś się wysilić i cokolwiek poczytać a nie zabierać głos bez żadnej wiedzy.
            • Gość: MIś Re: Te "nałkowo" wykształcony - napisałeś: IP: 212.160.172.* 25.11.11, 15:48
              Żródła historyczne. Nauka jest obiektywna a nie ideologiczna.
              • plantin W dodatku masz kłopoty z rozumieniem słowa 25.11.11, 18:14
                pisanego. Co wiesz o źródłach historycznych ? - o czarownicach mamy ich sporo, zachowały się nawet relacje z rozpraw, sam Młot na czarownice - także jest źródłem historycznym waćpanie. Nauka owszem - powinna być obiektywna (pisałem o tym powyżej) a nie ideologiczna. Ale to właśnie katolicy zaczynają ideologizować (znowu) naukę. Nie ma nauki katolickiej (jest tylko w dziedzinie teologii, etyki, czy pseudofilozofii - międlenia tematu Boga, Trójcy etc., trudno nazwać filozofią) - jest po protu nauka.
                • Gość: miś Re: W dodatku masz kłopoty z rozumieniem słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 19:23
                  Całkowicie się zgadzam. Właśnie najbardziej nauka, czyli racjonalność, broni życia.
      • Gość: / Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 15:15
        morze krwi przelano ale w imie W I A R Y
        • Gość: Miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 15:50
          Nieprawda. W imię dobrze pojętej wiary nie zabija się ludzi. Jak ktoś tak mówi, że w imię wiary to chyba wiary w diabła.
          • Gość: icek Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 19:22
            Trzeba być bezmózgowcem, czerwonym ateistą, totalnym nieukiem, aby twierdzić, że ludzie nie giną za wiarę.
            • Gość: Miś Re: In vitro pokazane jak zbrodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 19:35
              Po prostu nie wiedzą, albo nie chcą przyjąć do wiadomości. I prawdopodobnie "mają na pieńku" z Kościołem, że go nie lubią. Bądź bardziej miłosierny dla ludzi. Proszę. Oni też są kochani przez Pana Boga. Wcale nie mniej niż Ty jesteś kochany.
    • plantin Trzeba odróżnić sztukę od katolskiej 25.11.11, 13:58
      propagandówki. Co to za sztuka ?! - Jedyna sztuka moim zdaniem jaka udała się autorowi - to sztuka takiego przedstawienia problemu in vitro aby filmik uchodził za obiektywne pokazanie rzeczywistości. To przeinaczanie faktów - przemilczanie jednym, eksponowanie drugich - po prostu manipulacja. Taki film nie powinien nigdy dostać się do takiego konkursu !
    • ochujek Ten ma zmartwienia 25.11.11, 14:06
      Autor filmu ma kompleksy. Tak jak starzy kawalerowie w sukienkach. Rodziny nie potrafią założyć a nauczać chcą o seksie, wychowywaniu dzieci, życiu małżeńskim.
      • Gość: ajwaj Re: Ten ma zmartwienia IP: *.play-internet.pl 25.11.11, 14:39
        te och...ek to ty chyba ze stajni znanego genetyka Josifa Wisarionowicza...Stalina..... który w krzyżowanie szympansów z ludźmi się bawił ku chwale krasnoj armii .....a pro po ....o czym ci lewaccy idioci piszą lepiej obejrzcie sobie film "IdiocracY" to coś na kształt waszego ...świ(d)ra
        siemka duraki
      • Gość: Miś Re: Ten ma zmartwienia IP: 212.160.172.* 25.11.11, 15:47
        Śmieszy mnie to czasami, jak ignoranci piszą o czymś na czym się nie znają.
        • plantin Śmiejesz się zatem od rana do wieczora z siebie ? 25.11.11, 18:16
          Bo plotąc podobne dyrdymały co powyżej - udowodniłeś, że do ignorantów ci najbliżej.
      • Gość: haha Re: Ten ma zmartwienia IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 17:15
        Szczuki Środy i inne także a najwięcej pie... o tym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka