Dodaj do ulubionych

www.raportnowaka.pl - Zapraszam!

IP: *.crowley.pl 19.06.04, 12:36
W koncu jest niekomercyjna gazeta, ktora zapowiadalem.

tymczasowy adres:

www.raportnowaka.home.pl

Docelowe adresy to:

www.raportnowaka.pl,
raportnowaka.com,
www.antykorupcja.pl

pozdrawiam i zapraszam, zarowno do ogladania jak wspołpracy
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: *.crowley.pl 19.06.04, 16:40
    • dijey Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! 19.06.04, 18:04
      Gdzie Pan to powiesil?
      Kto Pana tak omamil.
      Te serwer nie ma transferu, nie pokazuje nic tylko wywala.
      Trzeba znalezc inny serwer, bo obecny jest do bani.

pozdrawiam
      dj
      • Gość: posel nowak Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: 217.153.94.* 19.06.04, 23:47
        U mnie dziala wszystko. Jutro jednak zapytaam sie admina. To jedna z
        najwiekszych firm ( home.pl )
        • Gość: Filip Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: 69.156.224.* 20.06.04, 00:47
          Refine Your Results and narrow your search for www.raportnowaka.pl.

Ja tez szukalem i bez rezultatow pozytywnych. Oto ponizsza odpowiedz mojego
          serwera "com.ca

Whoops! No results were found for the search term www.raportnowaka.pl.

MetaCrawler suggests that you:

Ciesze sie ze Pan od czasu do czasu powraca na nasze forum. Pozdrawiam Pana
          Panie Nowak i mam pytanie czy redaktorka GW po opisaniu zachowania sie BUCA
          H.D. bodajze w Bremie,- ukarana, czy zostala przywrocona do uprzednio
          wykonywanej pracy ?
          Czy ta postawa uczciwosci i zetelnosci redaktorskiej, odpowiedzialnosci jaka
          zaprezentowala wowczas skazana zostala na wyrok kazacej reki LSD-owskiej MAFII ?
          • Gość: heniek www.raportnowaka.home.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 00:53
            dzialajacy adres to: www.raportnowaka.home.pl
            • Gość: Filip Re: www.raportnowaka.home.pl IP: 69.156.224.* 20.06.04, 05:16
              Whoops! ( Och )

No results were found for the search term www.raportnowaka.home.pl.

(Nie ma znaleziono zadnych danych pod wskazanym adresem
              www.raportnowaka.home.pl)

Okazuje sie ze jednak NIE !...a moze wskazny adres przez pana Nowaka nie jest
              udostepniony zagranicznemu odbiorcy internetu. Zobaczyny co na ten temat maja
              do powiedzenia inni odbiorcy w sytuacji podobnej do mojej.
              • kobylybbb Filipie 20.06.04, 05:22
                Sprobuj tu
                www.raportnowaka.home.pl/raportnowaka/index.php
                • Gość: Filip Re: Filipie IP: 69.156.224.* 21.06.04, 03:22
                  Dziekuje BBB...doskonale; nareszcie ten adres pracuje. Dzis juz nie mam czasu
                  ale od jutra zaczne studiowac informacje zawarte w raporcie.
              • Gość: poseł nowak Re: www.raportnowaka.home.pl IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 20.06.04, 16:45
                Moze jest tak, ze tymczasowy adres z home.pl nie jest ropoznawalny za granica.
                Musi potrwac kika dni i juz bedzie hulał adres właściwy

raportnowaka.pl

lub

raportnowaka.com

troche cierpliwosci
    • Gość: x Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 20.06.04, 18:39
      x
    • prawy.pl Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! 21.06.04, 01:31
      prawy.pl/
    • Gość: x Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 19:13
      x
      • Gość: posel nowak Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: 62.233.163.* 27.06.04, 14:24
        4 kadencja, 77 posiedzenie, 5 dzień (24.06.2004)

30 punkt porządku dziennego:
        Przedstawienie przez prezesa Rady Ministrów programu działania Rady Ministrów z
        wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania.

Poseł Zbigniew Nowak:

Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Szanowni Wyborcy! Szanowny Panie Prokuratorze
        Apelacyjny w Krakowie! Panie Premierze! Na samym początku chciałbym zwrócić
        tylko uwagę na to, że jeżeli w strategii antykorupcyjnej rządu leżą
        jakiekolwiek przedsięwzięcia, to ja bym miał prośbę i do Klubu Parlamentarnego
        SLD, i do pana, aby państwo cofnęli rekomendację panu posłowi Pęczakowi w
        związku z podejrzeniami, które kieruje Prokuratura Apelacyjna w Lodzi wobec
        niego, szefa Komisji do Spraw Kontroli Państwowej. To jest skandal! My w tej
        komisji już praktycznie nie możemy pracować, pan poseł Pęczak po prostu nas
        unika.

Teraz do rzeczy. Panie Premierze! Moje wystąpienie będzie testem na pana
        intencje, na pana prawdomówność. W zależności od tego, jakie odpowiedzi od pana
        otrzymam, udzielę panu kredytu zaufania albo też uznam, że pana wypowiedzi z
        kwietnia i te obecne o potrzebie naprawy państwa są jedynie pustymi sloganami,
        i mojego głosu pan nie otrzyma.

Gospodarkę w aspekcie makroekonomicznym w moim wystąpieniu pomijam, bo
        uważam, że rozwija się ona w prawidłowym kierunku, świadczy o tym prawie 7-
        procentowy wzrost. Uważam, że w następnych latach pomimo obecnych negatywnych
        nastrojów zarówno wśród konsumentów, jak i przedsiębiorców społeczeństwo
        odczuje wzrost gospodarczy. Wierzę w pana, wierzę w prof. Hausnera. Uważam
        panów za dobrych fachowców od gospodarki. Panu jednak nie można nie zarzucić,
        że nie jest pan pozbawiony politycznego balastu. Dla mnie nie jest to jednak
        najważniejsza sprawa.

Ja nie jestem zwolennikiem SLD, najchętniej nie widziałbym tej partii u
        steru władzy, ale z przykrością stwierdzam, że na razie nie ma alternatywy.
        Zapewne taką alternatywą jest Platforma Obywatelska, ale z takim poparciem musi
        wchodzić w mniej lub bardziej egzotyczne koalicje, co niestety dobrze Polsce
        nie wróży. Widzimy to zresztą na obecnych przykładach.

Powiedzmy sobie - będzie zmiana. Co to oznacza? Dla społeczeństwa będzie to
        znowu karuzela stanowisk, czystki w urzędach, dwa lata anarchii, a na koniec
        TKM. Znowu na koniec kadencji ucieczka z okrętu. Mamy to teraz, mieliśmy to
        wcześniej za rządów AWS. Wtedy nie było mniej afer, było jedynie mniej
        publikacji, prawica miała jedynie więcej szczęścia. Przyznać należy, że w
        megaaferach AWS była jednak szybsza. Już po miesiącu zrobili aferę żelatynową,
        a na koniec kampanii prezydenckiej w roku 2000 z Pcimia wpłynęło na konto pana
        Mariana 2 mln dolarów. Skąd były te pieniądze? Pewnie za jakąś sprzedaną
        ustawę. Nie można też zapomnieć o powrocie z ˝wakacji˝ helikopterem pana F.

Panie premierze, dla mnie rzeczą obecnie najważniejszą jest naprawa
        państwa - państwa, którego fundamenty są wyjątkowo podkopane, mocno zmurszałe,
        państwa, którym nie do końca i nie zawsze rządzi administracja publiczna w
        dosłownym tego słowa znaczeniu, państwa zawładniętego przez koterie, grupy
        interesów, lobbystów, przekupionych urzędników, często przestępców, państwa
        wszechobecnej korupcji, tym samym państwa, z dodatkowo niebezpiecznym
        podatkiem, podatkiem od korupcji. Podatek ten obciąża niejednokrotnie w stopniu
        znacznym nasz rozwój gospodarczy. Gdyby nie on, nasz kraj, Polska, byłby
        znacznie dalej, a nam, obywatelom, żyłoby się zapewne dostatniej. Nie byłoby
        tego niezadowolenia, a na pana miejscu nadal by tkwił wiecznie z siebie
        zadowolony premier Miller.

Panie premierze, myślę, że to właśnie korupcja jest największym powodem
        spadku zaufania społecznego dla pana formacji, trudno bowiem mieć do SLD
        pretensje o to, że mamy znaczny, 7-procentowy wzrost gospodarczy. To korupcja,
        obojętne, w jakiej formie, winna jest temu, że mamy w Sejmie handlowanie
        ustawami, że nie działa skutecznie wymiar sprawiedliwości, w tym szczególnie
        prokuratura, które to organy ja osobiście uważam za jedną z głównych przyczyn
        niezdrowego państwa. Mam tu na myśli setki przestępczych przedawnień spraw
        karnych, bezprawne umorzenia, prawie 10 tys. procesów cywilnych trwających
        niekiedy 30 lat, ginące na zamówienie akta sądowe. Ostatnio też wychodzi na jaw
        nowy sposób na bezkarność - niepoczytalność sprawców przestępstw, w tym nawet
        takich, jak wyłudzenie kredytu bankowego na sfałszowanych dokumentach. Te
        sprawy, to tysiące ludzkich krzywd - krzywd, których nie da się szybko
        zapomnieć żadnej formacji politycznej. Zaznaczam, że nie mam na myśli
        wszystkich prokuratorów czy sędziów, są bowiem też rzetelni i uczciwi. Tych
        jest jednak według mnie niewielu i jako tacy niewiele mogą zrobić.

A teraz, panie premierze, mam do pana kilka postulatów takich bieżących,
        chciałbym, żeby się pan tym zainteresował.

Wnoszę do pana, aby pan jako premier rządu Rzeczypospolitej Polskiej w
        drodze nadzoru spowodował odtajnienie podsłuchów z afery kieleckiej, tak jak to
        obecnie MSWiA zrobiła dla Sądu Okręgowego w Kielcach z aferą starachowicką. Na
        taśmach są dowody skorumpowania pracujących obecnie w Kielcach prokuratorów.
        Afera kielecka, powtarzam, dotyczy podejrzewanego o udział w gangu złodziei
        samochodów syna prokurator okręgowej Aleksandry Tomaszewskiej. To identyczna
        sprawa jak afera starachowicka, tylko jeszcze większa, dotyczy prokuratorów.
        Jeżeli zrobiono to z rozmowami posła Jagiełły, to dlaczego, pytam, nie chce się
        odtajnić rozmów byłego prokuratora rejonowego w Kielcach prowadzonych 10 lat
        temu? Czy te zaszłości mają być przyczyną szantażowania różnych osób?

Panie premierze, wnoszę również o to, aby pan spróbował spowodować
        odwołanie prokuratora okręgowego w Kielcach. Pani Aleksandra Tomaszewska
        odpowiada za brak nadzoru nad bezprawnie umarzanymi śledztwami lub ich
        nieprowadzeniem. Wspomniana wyżej sprawa własnego syna, afera kielecka lub
        ˝Dolina Nidy˝, gdzie straty skarbu państwa - uwaga - wynoszą ponad 100 mln zł.
        Obecnie trwa proces, ale zrobił to Nowy Sącz, a nie Kielce.

Niedawno umorzono ze względu na niepoczytalność nawet 30 przestępstw
        prokuratorowi Włodzimierzowi K. z Prokuratury Okręgowej w Krakowie. Skutecznie
        też chroni się lokalne władze, elitę SLD związaną m.in. z byłymi sędziami i
        posłem Długoszem.

Panie premierze, wnoszę do pana o ukrócenie przemytu gazu przez południową
        i wschodnią granicę Polski. Na granicy nie ma jednej wagi do ważenia
        przewożonego gazu. Skala przemytu to co najmniej 20-30% ogólnej wagi całego
        importu. Należy w końcu zintegrować - brak jest rozporządzenia -dystrybucję
        gazu z kasami fiskalnymi i zacząć monitorować transport tego gazu po Polsce.
        Uszczuplenia w tym zakresie sięgają miliardów złotych.

Panie premierze, wnoszę również o ukrócenie przez pełną inwentaryzację
        nieprawidłowości dystrybucji skażonego lub, co jest gorsze, niby-skażonego
        spirytusu. Uszczuplenia w tym zakresie wykazane w oparciu o wyrywkową kontrolę
        przeprowadzoną przez UKS to - uwaga - 350 mln zł. Ministerstwo Finansów nic nie
        robi.

Dosłownie dwie karteczki grubo zapisane.

Panie premierze, minister finansów musi w końcu zbadać, w jakiej skali
        podmioty produkujące skażony spirytus sprzedają go fikcyjnym podmiotom. Brak
        takiej kontroli rodzi podejrzenie, że nie jest on faktycznie skażony, że jest
        on wprowadzony do obrotu przez zorganizowaną przestępczość. Minister finansów
        odmawia wydania takiej informacji.

W tej sprawie, panie premierze, wydaje się prawdopodobne, że pewne grupy
        trzymające władzę w ministerstwach rolnictwa i finansów chronią jakieś układy.
        Niedawno jeden z wysokich urzędników w odpowiedzi na moje pytanie, kiedy zrobi
        się z tym porządek, powiedział: ˝Pan to chyba chce zamknąć połowę gorzelni˝.
        Wczoraj byli tu przedstawiciele jednego z ugrupowań i chcą li
        • Gość: posel nowak wystapienie w dniu 24 czerwca w Sejmie IP: 62.233.163.* 27.06.04, 14:28

Dosłownie dwie karteczki grubo zapisane.

Panie premierze, minister finansów musi w końcu zbadać, w jakiej skali
          podmioty produkujące skażony spirytus sprzedają go fikcyjnym podmiotom. Brak
          takiej kontroli rodzi podejrzenie, że nie jest on faktycznie skażony, że jest
          on wprowadzony do obrotu przez zorganizowaną przestępczość. Minister finansów
          odmawia wydania takiej informacji.

W tej sprawie, panie premierze, wydaje się prawdopodobne, że pewne grupy
          trzymające władzę w ministerstwach rolnictwa i finansów chronią jakieś układy.
          Niedawno jeden z wysokich urzędników w odpowiedzi na moje pytanie, kiedy zrobi
          się z tym porządek, powiedział: ˝Pan to chyba chce zamknąć połowę gorzelni˝.
          Wczoraj byli tu przedstawiciele jednego z ugrupowań i chcą liberalizacji
          przepisów w tym zakresie. Nie powiem, jakiego, można się domyślić.

I teraz najważniejsze. Panie premierze, wnoszę do pana o to, żeby pan
          zainteresował się sprawą nie do końca wyjaśnionej śmierci prezesa Sądu
          Okręgowego w Rzeszowie Andrzeja K. i spowodował podjęcie umorzonego w tej
          sprawie śledztwa prowadzonego do niedawna przez Prokuraturę Apelacyjną w
          Katowicach, a także żeby pan przekonał ministra sprawiedliwości do wszczęcia
          kolejnego śledztwa w sprawie mataczenia przez prokuratorów: Wrzosa, Wojnara i
          Michalczyszyna, na początkowym etapie tego dochodzenia. Osoby te dopuściły się
          tego typu uchybień, że na wstępnym etapie nie wyjaśniono w sposób wiarygodny
          faktycznych przyczyn śmierci. Odwołany przez minister Piwnik prokurator Wrzos z
          PO w Przemyślu niedawno ponownie został powołany na stanowisko przez ministra
          Kurczuka.

Panie premierze, to jest skandal.

W aktach wznowionego i ponownie umorzonego postępowania znajdują się
          ewidentne dowody na okoliczność tego, że sędzia nie zginął - jak chce
          prokuratura - na skutek nieszczęśliwego wypadku, lecz przyczyniły się do jego
          śmierci osoby trzecie.

Ostatnia sprawa, panie prokuratorze, dotyczy AWS. Wnoszę do pana, aby
          spowodował pan, by Prokuratura Okręgowa w Tarnowie wyraziła zgodę na wgląd do
          umorzonego w roku 2002 postępowania przygotowawczego prowadzonego w sprawie
          kampanii wyborczej Mariana Krzaklewskiego na prezydenta RP. Prokuratura w
          sposób ewidentny narusza prawo do informacji publicznej. Badamy afery SLD,
          sprawdźmy więc, od kogo i za co tak naprawdę Marian Krzaklewski otrzymał na
          kampanię wyborczą, po terminie, 2 mln dolarów. Może to też były gry losowe.
          (Poruszenie na sali)

Panie Premierze! Należy też zrobić porządek z nieprawidłowym opiniowaniem
          sądowo-psychiatrycznym, o co wnosi Polskie Towarzystwo Psychiatryczne.

Jeszcze dosłownie minuta, panie marszałku.

Ministerstwo Sprawiedliwości zachowuje się tak, jakby chciało, a nie mogło.
          Należy przyjąć postulaty Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Przypadki
          takie, jakie zdarzyły się w Rybniku, Ciborzu, Lublinie, Łodzi lub Krakowie,
          pokazują, że tysiące opinii jest sfałszowanych. Każda z tych spraw, panie
          premierze - a wiem, co mówię - w ciągu następnego roku, podobnie jak afera
          starachowicka, afera dotycząca gier losowych, może być przyczyną kolejnej
          sensacji, co zapewne będzie też powodem spadku i tak marnych notowań SLD.

Panie Premierze! Premier Miller nie wsłuchał się dokładnie w mój głos
          podczas identycznego głosowania rok temu, skończyło się to Starachowicami i
          kłopotami posła Jaskierni.

Panie Marszałku! Na zakończenie mojego wystąpienia pragnę podziękować w
          imieniu moich wyborców panu Bogusławowi Słupikowi, prokuratorowi apelacyjnemu w
          Krakowie, za to, że w ostatnich dniach w związku z podnoszonymi przeze mnie od
          początku kadencji zarzutami zostało odwołane całe kierownictwo Prokuratury
          Rejonowej w Kielcach. Panie prokuratorze, dziękuję panu bardzo za te trafne
          decyzje. To dobry początek naprawy państwa, naprawy woj. świętokrzyskiego.
          Dziękuję bardzo. (Oklaski)

• Gość: Blues Re: www.raportnowaka.pl - Zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 17:56
      Czy dostał pan na to jakieś subwencje?
      Czy to z prywatnych pieniędzy?

Jeśli to działa z pieniędzy podatników
      to uprzejmie proszę uczciwie rozliczyć
      koszty.
      Dziękuję.
      • Gość: posel nowak to prywatna tytul IP: 62.233.163.* 27.06.04, 18:17
        Jakie subwencje?- to 1300 zl za serwer, 500 do 1000 zł strona, reszta to moja
        praca.

Gdzies musze miec przedłuzenie tego co robie w Sejmie. Nie moze byc tak, ze
        niektore media podczepiaja sie pod czyjes sukcesy i robia tak jak by sukces
        mial wielu ojców.

Znowu ktos nie moze uwierzyc, ze mozna cos robic za swoje pieniadze, ze musze
        byc wszedzie subwencje, skad ta aluzaja, ze nie rozliczam sie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka