Dodaj do ulubionych

Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowskiej...

30.05.12, 13:37
cztam i czytam i po prostu trudno uwierzyc
ze architekt i urbanista zauwazyl ten belkot?
niesamowite
a ja juz myslalem ze to bedzie postep
nic mnie juz nie zdziwi w tym miescie - tak pieknie plozonym, kiedyzs zielonym jak ogrod, dzisiaj betonowanym systemactyczneii - zostala juz tylko Karczowka i Stdion - i stale sie ktos do tych miejsc dobiera - systematycznie powoli malymi kroczkami
ale dobrze ze ktos zauwazyl krajobraz
Obserwuj wątek
    • r_z Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowskiej... 30.05.12, 14:53
      Miałem nadzieję, że p. Artur Hajdorowicz zajmie takie stanowisko i bardzo się cieszę, że tak się stało. Z wielkim niedowierzaniem dowiadywałem o tych planach - trudno mi sobie było wyobrazić, że to nie pomyłka i chodzi właśnie o tę działkę...
      Pozostaje mi mieć nadzieje, że organizacja struktur podległych prezydentowi zmieni się wreszcie bo jak widać, przykład Grabiny nikogo nic nie nauczył i nawet w tak oczywistym przypadku nie uznano za stosowne najpierw zapytać o zdanie Biuro Planowania Przestrzennego i konserwatora zabytków (krajobraz w Kielcach podlega ochronie!).
      • Gość: / Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 14:55
        a czy Stadion tez nalezy do krajobrazu i czy dwupasmowa magistrale przez las puszcza tez bez zgody i opoinii ?
      • r_z Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski 30.05.12, 14:57
        No i dzięki dla Fundacji Aeris Futuro, która wyłapała sprawę i wszczęła alarm!
      • Gość: a dziwne ze tylko w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 15:24
        swiatle biuro planowania przestrzennego wydaje decyzje "swiatle" ... czy moze chodzi tu tylko o osobe Inwestora - nie znanego wystarczajaco
        • Gość: Artur Hajdorowicz Re: dziwne ze tylko w tej sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 15:37
          Dzień Dobry
          Nie tylko w tej sprawie - BPP zdecydowanie występowało m.in. w sprawie zabudowy Psich Górek czy góry Grabiny... w tym wypadku, moim zdaniem, trzeba tylko zmienić założenia do projektu; w czym deklarujemy pomoc. W Kielcach każdego inwestora (dużego czy małego) należy bardzo szanować i zawsze realizujemy takie podejście
          Pozdrawiam
          • Gość: a mieszkam w gettcie Bocianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:36
            ... i jakos w dobra wole Biura "Planowania" Przestrzennego nie wierze !!
            tym bardziej widzac skracajace sie ulice w centrum (Kaczynskiego majaca laczyc sie z Kozia) wszystkie pomysly zwiazane z tzw obwodnica przez Stadion oraz brak od LAT obowiazkowych Planow przestrzennego zagospodarowania ... a widzac jednoczesnie jakie sprawy DA sie przepchnac to dziwi mnie tylko ze INNE powoduja taki nadzwyczajny sprzeciw ...
            to tylko "zdziwienie" i nie jest moim celem sugerowanie "zlej woli" czy "korupcji" oczywiscie ze NIE - bardziej mysle, ze nikt nie panuje nad SPOJNYM PLANEM rozwoju miasta a dla inwestycji robi sie doraznie miejscowe plany zagospodarowania czy wrecz wydaje Warunki Zagospodarowania - bez kompleksowego ogladu CALEGO MIASTA czy chocby jego czesci
            ..
            slynny wierzowiec Wiosenna-Wesola - ustawiony bezposrednio na trasie ewentulanego przedluzenia ul Pocieszki do Okrzei - !!! - i zebysmy uslyszeli - NIE MA TAKICH PLANOW, TAKA DROGA NIGDY NIE POWSTANIE - ale nie, slyszymy zapewnienie, ze budowa ta Nie bedzie przeszkadzac - poprostu ZAPOMNIANO o taich planach? Jednoczesnie nieszczesny rzecznik mzd powoluje sie na plany z lat 70-tych w odniesieniu do coraz to nowych i coraz bardziej absurdalnych inwestycji WYKONYWANYCH MIEJSOWO a nie globalnie
            ..
            dlatego prosze nie miec mi za złe ZDZIWIENIA bo nie mam podstaw do UFANIA wladom miejskim pod jakakolwiek POSTACIA
            • Gość: a Re: mieszkam w gettcie Bocianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:53
              a oto dowod spojnego "planowania"
              kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11833063,Dali_pozwolenie_na_budowe__teraz_musza_wykupic.html
    • kostek_2004 Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowskiej... 30.05.12, 15:20
      Ludzie będą parkować na trawnikach a wtedy ich mandatami!. Mamy w końcu straż miejską.
      • Gość: Agata Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.play-internet.pl 30.05.12, 16:20
        Może władze miasta zupełnie niekompetentne w sprawach zabudowy i budowy w mieście wreszcie od.....ą sie od okolic Karczówki? Ten parking byłby tak samo piekny jak istniejąca już kotłownia, ktora w znakomity sposob podnosi walory karczowki od strony Ślichowic. Decyzje w sprawie budowy tej kotłowni wydawał zapewne tak uczony w architakturz i urbanistyce mąż jak obecnie Kędra. Wszędzie potrafi zas...ć otoczenie i widoki. Przykład - Grabina i ten uroczy budyneczek na ul. Boh. Warszawy
        • Gość: cień Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 16:36
          Hajdorowicz to jedyny urzednik, którego szanuję. Jedyny, który powinien zostać po zmianie na świeczniku a reszta na zasluzone emeryturki urzednicze.. Pod innym preziem pewnie by rozwinal skrzydla..
          • Gość: 126 Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:09
            tak,tak pan hajdorowicz widzi rózne dziwne rzeczy ,np.korty tenisowe nad zalewem -te które w częsci chce zlikwidowac pod budowe szosy ekspresowej przez miasto. widzi takze zapewne 2-pasmową "obwodnicę śródmieścia w śródmieściu" przez las i osiedle domkow na stadionie .
            wieżowce na ostrej górce, psie górki ,grabinę itd..BPP pana hajdorowicza z polotem i rozmachem godnym epoki gierka ,planuje rozwój miasta. dla mieszkanców,oczywiscie .wszystko dla dobra mieszkanców.ale teraz wzrok mu sie poprawił i po głosnej burzy zauważył parking na wzgórzu karczowka.co za sukces!!!!!
          • Gość: 126 Re:panu arturowi poprawił sie wzrok........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:40
            tak,tak pan hajdorowicz widzi rózne dziwne rzeczy ,np.korty tenisowe nad zalewem -te które w częsci chce zlikwidowac pod budowe szosy ekspresowej przez miasto. widzi takze zapewne 2-pasmową "obwodnicę śródmieścia w śródmieściu" przez las i osiedle domkow na stadionie .
            wieżowce na ostrej górce, psie górki ,grabinę itd..BPP pana hajdorowicza z polotem i rozmachem godnym epoki gierka ,planuje rozwój miasta. dla mieszkanców,oczywiscie .wszystko dla dobra mieszkanców.ale teraz wzrok mu sie poprawił i po głosnej burzy zauważył parking na wzgórzu karczowka.co za sukces!!!!!
            • Gość: eh a moze to przypadkowa zbieznosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 08:43
              lokalizacji z czyjas hmm... wlasnoscia, lub chocby ulubionym miejscem spacerowym ?
            • Gość: fifarafa Re:panu arturowi poprawił sie wzrok........ IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 09:46
              Pan H i ska pewnie zapomniał że jest kilka ulic pomiędzy 762 , 7 a 73 i może je by warto wykorzytsać pod obwodnicę...tym bardziej, że cały węzeł jest pod Chęcinami...ale chyba chodzi inne byznesy...
              • Gość: coto usuwanie postów IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 10:59
                Nie piszcie tu bo posty są usuwane przez redaktorkow z gazety
    • Gość: kielczanin Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.kielce.vectranet.pl 10.06.12, 11:38
      przybyli do mnie na weekend przyjaciele z trójmiasta, byli tu kilka lat temu, przeszliśmy się po Kielcach, na rynku zaczęli zadawać pytania - dlaczego tak betonowo i pusto, nic nie mówiłem, po przejściu dziedzińca pałacu i wejściu na ul. zamkową kolega andrzej powiedział - cytuję" co h.... planuje remonty w tym mieście, tak je spie..... , że szok -co to za idiota?" podprowadziłem pod UM i powiedziałem, że tutaj siedzą mądre głowy - takiego wstydu nie najadłem się nigdy.
      • Gość: / Re: Artur Hajdorowicz o parkingu na Karczówkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:18
        wystarczy popatrzec na te geby , nie trzeba nawet sluchac zeby wiedziec z jakim gejzerem rozumu mamy dio czynienia
        ale niestety takich sobie wybrali - i to kolejna kadencja - wiec maja co chca
        reszta sie moze wyprowadzic - i to sie caly czas dzieje -
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka