antyramka4 15.06.12, 08:46 Zabrakło podjazdu ?Ale wybudowali piękny darmowy PARKING już widać jak podkielecki wozidła się zjeżdżają .Ciekawe czy Miasto będzie na tej samowolce zarabiać czy odda ten plac kościołowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawkrz Widocznie proboszcz uważa, że kaleka ma siedzieć w 15.06.12, 08:55 domu i nie obrażać Pana Boga swoim wyglądem. (Specjalnie użyłem określenia kaleka na osobę na wózku aby uwydatnić zacofanie tych ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
phils200 Ma za małą rencine, 15.06.12, 09:14 by księżulkowi na tace sypnąć, więc co ma niepotrzebnie "bogatszym" miejsce zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 09:21 systematyczne pomijanie praw niepelnosprawnych i stale mowienie to nie ja jestem winin a kolega wyglada na prowokacje ze stiony wladz i kosciola czyli to co umia najlepiej i potwierdza sie - zeby nie wiem co nie ma winnych czyli na dodatek arogancja i nie moze byc mowy ze nie wiedzieli wszyscy o tym mowia tak przed remontem jak i po nim zycze im zeby to sie przelozylo w wyborach naastepnych wg mnie wymiota ich wszystkich do sprzataczek albo sa tacy jak oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala pomyłkę trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 09:49 Nie widzę problemu, każdy może się pomylić, tak jak np podatnik czy rzemieślnik. Płacą za to z własnej kieszeni np. pięciokrotna kwotę strat i dodatkowych kosztów. Za własna pomyłkę przeproszą, za własne pieniądze zaprojektują, wybudują, i po sprawie. Bezkarność powoduje straszliwą butę, ale przecie urzędy obsadzone są ludźmi sprawdzonymi, honorowymi, oddanymi wspólnej sprawie . Trzeba tylko przeczytać pieczątki, których przyklepano setki w tej pomyłkowej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: pomyłkę trzeba poprawić 15.06.12, 10:31 tylko ze oni - wladzy sa automatycznie niodpowiedzialni za nic to ich deprawuje i staja sie coraz bardziej aroganccy bo wladza w Polsce onacza calkowita nieodpowiedzialnosc i bezkarnosc a aly system represji ma Pierwszy cel - chronic ich za wszelka cene tak sie dzialo w systemach totalitarnych i dalej trwa - to coagnie do wladzy okreslona grupe ludzi w tym przypadku nie mozna mowic ze nie wiedzieli - gazeta trabila o tym o d wielu miesiecy , wiedzial proboszcz , urzednicy - nie ma mowy o pomylce Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Co za łaska ?! Odetchnąłem - miasto przyznaje się 15.06.12, 10:43 do błędu. Przy inwestycji za 7 milionów "zapomniano" o podjazdach. Do jasnej ch...y przecież ktoś to zaprojektował, ktoś przyklepał taki projekt, ktoś potem to przeprowadził i na każdym etapie nikt nie zauważył takiego braku ? To kto tam pracuje i za co dostaje pensje i być może tradycyjne nagrody na koniec roku ? - za co ? za fuszerki ? W prywatnej firmie ktoś za to odpowiedzialny poleciałby na zbity pysk z pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Re: Co za łaska ?! Odetchnąłem - miasto przyznaje IP: 94.42.242.* 15.06.12, 10:52 do plantin - nie denerwuj się szwagier Wojtek dorobi szwagrowi Kazikowi podjazdy - z naszych pieniędzy. Kazikowi nie podobało się, ze przychodzą matki z dzieciakami, które płaczą, nie podobali się również inwalidzi bo co oni zapłacą na tacę ?? - tak jak się zapytałeś przyjacielu - gdzie są winni tego zaniedbania, czy w końcu jakiś idiota będzie za to odpowiedzialny?? komuś łeb utrącą czy też wywalą z roboty- najchętniej niech się Wojtek z Kazikiem zwolnią i jadą w piz... w ciemne lasy uczyć i nawracać niedzwiedzie- nic to po nich (swoją drogą nie ma nikogo kto by w "nagrodę" wysłał Kazika np do białostockiego - tak jak to zrobił JPII z poprzednikiem kłapouchego - teraz ma tam 2% katolików i nie opływa w luksusie a nasz kłapouchy nie dość że opływa w luksusie to jeszcze jezdzi w lexusie)) Odpowiedz Link Zgłoś
phils200 Re: Co za łaska ?! Odetchnąłem - miasto przyznaje 15.06.12, 11:29 ministrant znakomicie ująłeś temat. Zapomniałem o przyczynie braku podjazdu dla wózków dziecięcych (o inwalidzkich wspomniałem wcześniej). Otóż to, niewdzięczne bachory drą swoje ryje podczas myszy i stare babki mogą nie usłyszeć ile sukienkowego trzeba dać na tace. Dlatego, barykadować i nie wpuszczać. Cytując misia - wpuszczać tylko w krawacie, klient w krawacie nie jest awanturujący się! Ament! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolonisz Re: Co za łaska ?! Odetchnąłem - miasto przyznaje IP: *.centertel.pl 15.06.12, 13:06 Szwagrowi -spokój zakłucać ?Marmury i granity zrywać ?Jego fluorescencja denerwował się będzie,kiedy w ciszy i spokoju opracowywać będzie kolejne przemówienie (niepolityczne oczywiście )do baranków.A fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: zapo... 15.06.12, 12:57 Że urzędnik w Kielcach nie myśli to nie powinno dziwić absolutnie nikogo - bo jak się za nic nie odpowiada to jest się z obowiązku myślenia całkowicie zwolnionym ALE , że ksiądz proboszcz nie pomyślał o tym aby całe stado owieczek wpuścić do domu bożego - to skandal i niegospodarność.KAŻDA owieczka ( nawet malutka i niepełnosprawna) jest potencjalnym dawcą keszu .Malutka jak się nie zaszczepi miłością do kościółka w dziecięctwie to później już tylko gorzej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 13:39 alez oni moga smialo istniec bez wiernych - to przedsiebiorstwo uzyskalo juz taki poziom od wielu lat wierni to jest tylko pretekst - chwyt marketingowy no i ciezka czasem robota za friko - a juz taca wcale nie sluzy pieniadzom - raczej jest takim sprawdzaniem listy obecnosci a dla niektorych - obudza sie w czasie mszy po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 18:21 Proponuje te mądre głowy ustawić tam koło schodów przy ul. JP2. i niech przenoszą wózki z dziećmi po tych schodach. TO WYBITNY SKANDAL zeby nie było rynienek na koła wózków, które BYŁY PRZED REMONTEM. SKandalem jest rownież to że PRAWO BUDOWLANE WYMAGA by byly przewidziane udogodnienia dla niepelnosprawnych KTOS KTO SPRAWDZAL PROJEKT przed wydaniem pozwolenia na budowe. PYTANIE JAK SPRAWDZAL>> Jak MZD ZATWIERDZILO TAKI PROJEKT? PS A propo podjazdu pod świątynie. Widział ktoś z was księdza na wozku inwalidzkim? Nie? o czym to swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodmiesciak Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 21:19 czego sie to MZD nie dotknie, to rece opadaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.12, 22:39 Czy to debile projektowali modernizację Placu NMP za 7 milionow? A może by tak ucziciwie było, aby ktoś za swój debilizm sfinansował za w własne pieniądze nową modernizację już zmodernizowanego Placu NMP dla potrzeb niepełnosprawnych? Jak długo jeszcze w Polsce głupota i brak profesjonalizmu będą bezkarne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: za IP: *.onecik.pl 16.06.12, 19:11 tak zapieniony nieuku. Nic w życiu ci się nie udało ale anonimowo, to owszem naplujesz im w twarz - biedny idioto (to gorzej niż debil, bo na pewno nie wiesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sygi Re: Na placu NMP zabrakło podjazdu. Urzędnicy: zas IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 17:09 czytałem to już na drzwiach sracza w ratuszu, czekam na cd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otylia proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 22:19 proszę o udział w mojej ankiecie i opinię o terenach zieleni w Kielcach, ankieta jest pod adresem: .ankietka. pl/ ankieta/ 86167/ tereny -zieleni -w -zagospodarowaniu -przestrzennym -w -kielc. (na początku adresu proszę wpisać - www ; a na końcu - html; i wszystko łącznie ) Dziękuję za udział w sondzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiocha! a pojechać wokół schodów nie łaska? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 23:38 Pod katedrą.... Odpowiedz Link Zgłoś