rejestracjasracja 17.08.12, 15:16 przeglądanie zdjęć na tej stronie jest BARDZO UCIĄŻLIWE!!! zróbcie coś z tym! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lalka Re: 70. rocznica zagłady kieleckiego getta. Żydow IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.12, 23:56 a ja mam dość tej martyrologii żydowskiej. Moja Matka była świadkiem pogromu, moja rodzina wpół-istniała z Żydami 'przez płot'. a nie chce miec nic wspólnego z tm co się wyrabia w mieście. Szanuje pamięć o 'tych co polegli' ale nie szanuje tej imprezki w wydaniu Białka i jemu podobnych. Dość już mam. Chce tu normalnie żyć, a nie z ciągłym żydowskim, historycznym i histerycznym wciskaniem tandetnych wiadomości. Było! jak wszędzie, było! Minęło! Podobnie jak WTC w NY. BYŁO! Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piździwój Re: 70. rocznica zagłady kieleckiego getta. Żydow IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.08.12, 00:37 Dla niektórych ludzi historia Polski to historia Żydów polskich. Nigdy nie pozwolą "zapomnieć" i będą stale podgrzewali te stare kotlety, bo to zwyczajnie ICH historia, to o czym mają pisać, trąbić? O AKowcach? O polowaniach na "bandytów" po wojnie? A może o moim pradziadku, partyzancie z czasów wojny, którego po wojnie na Krymach szukała milicja, bo był jednym z tych "bandytów", a po sąsiedzku mieszkał sąsiad - znany folkdojcz a potem komunistyczny donosiciel? A może o moim dziadku, którego wywieźli do niewoli do bauera do pracy przymusowej? Nie! Oni będą trąbić o żydowstwie, bo żydowstwo to oni. Każdy widzi tak jak siedzi. Stąd te wszystkie akcje spod znaku Tęsknię za tobą Żydzie i inne w tym guście. Żaden ze mnie antysemita, ale jak czytam takie kawałki, to przypomina mi się kawałek z Ulissesa Joyce'a (też Żyda): Anglia powoli umiera (jeśli już nie umarła), gdyż jest w rękach Żydów, Żydzi to oznaka narodowego upadku, zżerają oni siły życiowe narodu, „Zgrzeszyli przeciw światłości. I dlatego są tułaczami tego świata po dziś dzień.” Irlandia jest jedynym państwem na świecie, które nie prześladuje Żydów, gdyż nigdy ich nie wpuściło na swoje terytorium. To najfajniejszy cytat z tej księgi, napisanej przez Żyda. Polskość to nienormalność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa niech sobie sami obchodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 06:13 Takze mam dosyć! Gdziekolwiek zyja , wzbudzają niepokoje, ściągają awantury ! Póżniej uzalają sie w nieskończonośc nad sobą, nad swoim losem , obwiniając wciąż i wciąż najbliższych sąsiadów, nie przechodząć nigdy do refleksji nad sobą ! " One się zmieniały, tylko On był stały.." |Sztautynger|; ------------------------------------------------- Otwarte narody, kulturowo i mentalnie przenikają się nawzajem, empatycznie ewoluują , budują mosty, zasypują fosy , wspólnie budują ; Żydowska pycha? czy kompleks ? czy małostkowosć ? czy genetyczna ułomnosć ?!..a moze ukryta , głeboka odmiennosc kulturowa ?... niezmiennie wzniecają rwetes i konflikty. Czy nie najlepiej mieć z nimi NIC do czynienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: niech sobie sami obchodzą IP: *.183.192.101.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.08.12, 06:45 jest takie powiedzenie - kto mieczem wojuje ten od miecza ginie marucha.wordpress.com/2012/08/17/to-chazarskie-zydostwo-mordowalo-polakow-w-katyniu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloro Re: niech sobie sami obchodzą IP: *.cdma.centertel.pl 20.08.12, 07:19 Może coś na ten temat powiedziałby Białek , a może na temat uczestnictwa w tworzeniu korzeni PRL po 1944 roku przez aparat NKWD ,będący we władaniu Żydów.Kto był w NKWD w Kielcach( z imienia i nazwiska ,funkcji oraz pochodzenia) kiedy miejsce miał Pogrom. Żydzi, którzy mordowali Polaków w Katyniu Dziennik Izraela „Maariv” ogłosił światu imiona sowieckich oficerów NKWD uczestniczących w mordzie katyńskim. Polski Żyd Abraham Vidro (Wydra), który mieszka teraz w Tel Awiwie, 21 lipca 1971 r. poprosił pismo o wywiad, bo chciałby, zanim umrze, wyjawić sekret o Katyniu. On opisał spotkanie z trzema Żydami, oficerami NKWD, w wojskowym obozie wypoczynkowym Rosji. Oni powiedzieli mu, jak uczestniczyli w mordzie Polaków w Katyniu. Byli to: sowiecki mjr Joshua Sorokin, por. Aleksander Susłow, por. Samyun Tichonow. Susłow zażądał od Vidro zapewnienia, że nie wyjawi tego sekretu do 30 lat po jego śmierci, ale Vidro obawiając się, że tak długo nie pożyje, zdecydował się wyjawić go wcześniej. Mjr Sorokin, ufając Vidro, powiedział: „świat nie uwierzy czego ja byłem świadkiem”. Vidro mówił dziennikowi „Maariv”: Żydowski mjr w sowieckiej tajnej służbie (NKWD) i dwóch innych oficerów bezpieczeństwa przyznali mi się, jak okrutnie mordowali tysiące polskich oficerów w lesie katyńskim. Susłow mówi do Vidro: „Chcę ci opowiedzieć o moim życiu. Tylko tobie, ponieważ jesteś Żydem, czy możemy mówić o wszystkim? To nie robi żadnej różnicy dla nas… Mordowałem polaczków własnymi rękami! I do nich sam strzelałem.” Część tych opowieści jest reprodukowana na tej samej stronie wraz ze zdjęciem Vidro. Jest również interesujące, że w Katyniu było również mordowanych trochę Żydów. NKWD była ostrożna, selektywnie wybierała kogo „aresztować” spośród 15 tysięcy ofiar. Dziś wiadomo, że 80% polskich Żydów popierało żydowski Bund, który stał się komunistyczną partią Polski. 20% tych, którzy nie popierali Bundu, było traktowanych jak reszta Polaków. Polityką Stalina było: „śmierć wszystkim, którzy mogliby sprzeciwiać się komunizmowi”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: niech sobie sami obchodzą IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 23:13 Białek się akurat znakomicie ' ustwił' . W stanie wojennym tuptał do Kurii, zbierał tzw. dary ze zrzutów, doposażał swoją (wyłącznie) rodzinę najpierw, a dopiero potem potrzebujących tak naprawdę. A teraz koniunkturalnie wyczuł 'klimaci'k na ochronę pamięci i....zbiera profity; wyjazdy do Izraela za friko, kasę i poręczycielstwo. I nich mu ktoś podskoczy. To go nazwie antysemitą. I kara sądowa jak nic. Bo Białek to 'figura' w Kielcówku. Skompromitowany jako psycholog, jako naczelny ' Charakterów' (nazywają go wprost 'Hitler'), ale układny wobec Żydów....Skąd my to znamy w tym mieście.... faktycznie: dość tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloro Re: niech sobie sami obchodzą IP: *.centertel.pl 21.08.12, 06:53 Trzeba dodać,że Białek dorobił się olbrzymiego majątku w tym kilku mieszkań , a taki był biedny? Ideologia jest dobrze płatna? Odpowiedz Link Zgłoś