Dodaj do ulubionych

Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym.

IP: *.kiel.gazeta.pl 18.03.02, 15:27
Czy Paweł Mróz - któremu udowodniliśmy, że zamiast pomagać studentom,
wykorzystywał stanowisko w samorządzie dla własnych korzyści finansowych -
powinien nadal być przewodniczącym Samorządu Studenckiego Akademii
Świętokrzyskiej?

Obserwuj wątek
    • drs Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. 18.03.02, 17:57
      Droga Red.GW dlaczego wzorem Radomia i innych miast nie oznaczacie swoich
      tematów kropkami,czy jest to w Kielcach niemozliwe.
      Jesli zas chodzi o p.Mroza to my nie mamy wpływu na to czy jest czy nie
      przew.Rady Uczelnianej.Niech sie wypowiedzą studenci AŚ.To oni zadecydują.
      A swoja drogą to nie macie poważniejszych tematów do poruszania na łamach GW?
      • Gość: ZiMd Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 13:24
        Tak naprawde to nie wiem o co chodzi. Studiuje Zarządzanie i Marketing i
        przecież na tym polega kapitalizm. Jeżeli człowiek ma pomysł to go realizuje i
        zamienia na pieniądze. Grunt żeby to robił dla dobra ogólnego. I tak Mróz robi.
        Nasze Państwo sprywatyzowało wszystko, co się dało i społeczeństwo nie dostało
        ani złotówki, Mróz miał pomysł zatrudnił ludzi, sprzedał pomysł i realizuje go.
        Co tu jest nie tak? Proszę o wyjaśnienie. I czemu wszyscy są tak upolitycznieni
        co wam z ta lewicą.
    • Gość: URSS Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 212.244.138.* 19.03.02, 09:06
      Jestem członkiem URSS AŚ w Kielcach. Z Mrozem nie dokońca jest tak jak napisała
      Gazeta. Kasę z kart otrzymywał również samorząd, który je sprzedawał a każdy
      student sprzedajacy karte dostawał 1 zł. Więc jest to w jakis sposób pomoc
      środowisku akademickiemu. Przyzac trzeba równiez, że w Kielcach dzięki Mrozowi
      coś zaczeło sie dziać. Nie bronie go, ale nie mieszjmy go z błotem. ponad 550
      studentów przez pół roku bawiło się z a free. Jeżlei jest grupa ludzi która
      działa niech działa. I an koniec co Gazeta Wyborzcza robi dla studentów w
      Kielcach poza tworzeniem dziwnych historii.
      P.S. Miłosz Skiba jest Absolwentem Akademii świetokzryskiej.
    • maam Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. 19.03.02, 13:15
      Niestety nie znam sprawy... :-(
    • Gość: Politech Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 13:18
      Króciótkie pytanie-gdzie to zostało udowodnione?Na łamach gazety? Nie zauważyłem.
      Poza tym,dlaczego piszecie w nagłówku forum, że pan Paweł Mróz nie pomagał
      studentom cyt."że zamiast pomagać studentom...",skoro to czyste oszczerstwo. Sam
      posiadam karte Student's Forum, podobnie jak wielu moich kolegów,dzięki której
      zawsze wiem gdzie i co dzieje się w Kielcach. Poza tym dostajemy wiele rabatów,
      co po prostu nam pomaga. Mam sugestię - zacznijmy popierać takie inicjatywy, a
      nie próbujmy ich zniszczyć w zarodku.
      P.S: Czy dziennikarz gazety wyborzej traktuje swój artykuł o p. Pawle Mrozie
      bardziej zawodowo czy bardziej osobiście, bo oddźwięk tego artykułu naprawdę
      zmusza do myslenia.

• Gość: ROMeeO Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:10
      Drogi Panie autorze artykułu "Korzystne rozdanie",
      mam nadzieje że zaskarbił Pan sobie łaski studentów
      pisząc o jedynej takiej, o zasięgu lokalnym, karcie rabatowej.
      Dziwi mnie tylko jedno. Dlaczego w tym artykule nie ma
      żadnych informacji o tym, czym tak naprawdę jest karta "Student's Forum".
      Wiem, że być może artykuł nie dotyczył bezpośrednio karty jako "karty".
      Ale myślę, że czytelnikom należą się słowa wyjaśnienia.
      Mówię to z perspektywy osoby, która posiada taką kartę i nagle się
      dowiedziała, że coś jest nie tak. Wiem, że z tą karta wszystko jest
      w porządku i pragnąłbym aby reszta studentów, która może ma zamiar ją kupić
      korzystała z niej, w pełni jej możliwości. Jest to, nie waham się użyc
      studencki ewenement o skali lokalnej.

P.S.
      Życzę artykułów ukierunkowanych w pełnej istocie sprawy.
    • jarmush Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. 20.03.02, 15:14
      A kto jest Pawel Mroz?
      Mnie on tyle obchodzi co zeszloroczny snieg.
      • Gość: Maciek Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:25
        Witam!!! Może dokładnie nie znam sprawy, ale czytałem artykuł "Korzystne
        Rozdanie". Mam wrażenie, jak to już zaznaczyła osoba o nicku Politech, że autor
        tegoż artykułu napisał go z osobistych pobudek. Z tego co wiem, na całym
        świecie docenia się pomysł. Więc niby dlaczego nie miałoby być takiej umowy, o
        której mowa w sobotnim artykule. Jestem tegorocznym maturzystą i mam zamiar
        studiować na Politechnice Świętokrzyskiej. Mam nadzieję, że przez takie
        typowe "wieszanie na kimś psów", projekt Student's Forum nie upadnie.
        Serdecznie pozdrawiam pana Mariusza Skibę i proponuję mu lekturę Prawa
        Prasowego.
        • Gość: rz Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 192.168.0.* 20.03.02, 15:53
          tej sprawy akurat nie znam, więc wolę sie wypowiedzieć o "paczkach za
          złotówkę" - chętnie sie dowiem jak zostały rozliczone te pieniądze.

Bo jeśli nie zostały rozliczone to znaczyłoby, że oglądanie się na zwykłą
          uczciwość jest w samorzadzie studenckim juz tylko zasadą dla "frajerów".
          Dlatego zresztą wszystko wokół sie "sypie" - tu kompromisik tam ustępstwo,
          potem kariera, awans - zatem jakiś lewy przetarg, niewinne dowody wdzięczności
          i tak to leci... a po jakimś czasie sytuacja jak w Kolumbii czy Argentynie...
          rz
          • Gość: El Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 00:14
            Gratuluję przedmówcy, czyli panu "rz". Porównywanie tego typu spraw do tych w
            Kolumbii czy Argentynie świadczy o pana wysokim poziomie intelektualnym.
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: rz Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.uw.gov.pl 21.03.02, 13:48
              no to jak z tym rozliczeniem? ;-)
              rz
    • Gość: pOLITECH Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 16:07
      JAK MRÓZ ODEJDZIE Z AKADEMII TO ZAPRASZAMY NA POLIBUDE BO TU SIE NIC NIEDZIEJE.
      • Gość: El Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 19:26
        Gość portalu: pOLITECH napisał(a):

> JAK MRÓZ ODEJDZIE Z AKADEMII TO ZAPRASZAMY NA POLIBUDE BO TU SIE NIC NIEDZIEJE.

Jak to się nic nie dzieje???!!!! A slyszełeś może o Zrzeszeniu Studentów Polskich
        (ZSP) na Politechnice. Zapraszamy,u nas zawsze się coś dzieje.Pozdrawiam

• Gość: M Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 12:19
      Drodzy studenci - szkoda, że nie widzicie niczego złego w postępowaniu Pawła
      Mroza. Jak dla mnie, to za takie przekręty powinni wywalać z uczelni. To, że
      część z Was bawiła się za friko przez pół roku dzięki "przedsiębiorczości"
      Mroza świadczy tylko o Waszym przyzwoleniu na tego typu działania. Przy
      okazji - sam jestem absolwentem AŚ i poniekąd wiem, jak można nieźle wyjść
      na "pracy" w Samorządzie.
      • Gość: wredny Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 194.153.234.* 30.03.02, 04:05
        Gość portalu: M napisał(a):

> Drodzy studenci - szkoda, że nie widzicie niczego złego w postępowaniu Pawła
        > Mroza. Jak dla mnie, to za takie przekręty powinni wywalać z uczelni. To, że
        > część z Was bawiła się za friko przez pół roku dzięki "przedsiębiorczości"
        > Mroza świadczy tylko o Waszym przyzwoleniu na tego typu działania. Przy
        > okazji - sam jestem absolwentem AŚ i poniekąd wiem, jak można nieźle wyjść
        > na "pracy" w Samorządzie.

odpowiedz :
        po pierwsze jak mniemam M to MIlosz Skiba autor tekstu wiec powyzsze jest opinia
        jednego pismaka
        Dwa dlaczego oskarzasz Mroza o przekrety M. Jest to facet ktory w tych calych
        pier..... kielcach zaczol cos robic, czy przekretem jest to ze ma pomysl pomocy
        studentom, dlaczego nie napisales ze pieniadze z akcji dostaja tez uczelnie (
        samorzady ) oraz studenci pracujacy dla students forum, dlaczego nie napiszesz ze
        mroz jst pomyslodawca koordynatorem tworca i realizatorem projektu ktory wymislil
        i realizuje ponoszac koszty, na jakiej podstawie piszesz o jego dochodach, jezeli
        je masz to skad je dostales ? Czy nie jest to zlamanie tajemnicy handlowej i
        danych osobowych i czy artyku napisany przez ciebie Miloszu nie jest artykulem
        osobistym i ile zaplaciles informatorowi itd. Rodzi sie wiele pytan: na jakiej
        podstawie napisales ten artykul. Nie wiem co zrobi Mroz ale mnie osobiscie
        wkur..... by to bardzo - nie sadzisz. Dlaczego nie piszesz ile ludzi zarobilo
        dzieki Mrozowi i ile jeszcze zyska. Przy tych klopotach z bezrobociem facet dal
        prace innym studentom, gdyby wszyscy tak robili czy w Polsce nie byloby lepiej.
        Zadaj sobie pytanie Dzinnikarzu z GW. "Tropicielu taniej sensacji"
        P.S. czy to prawda ze zostales wyrzucony z uczelni ?
        • Gość: M Odpowiedż dla wrednego IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 11:29
          Otóż rzeczywiście - mam na imię Miłosz, ale nie nazywam się Skiba, więc cały
          ten Twój tekst do mnie to była pomyłka i Twoja strata czasu:)
          pzdr
          • Gość: wredny Re: Odpowiedż dla M IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 17:19
            Sorki ale taka prosta dedukcja M jak Miłosz, a nawiasem mówiąc "dobrze
            wyszedłeś na pracy w samorządzie lub przy samorzadzie" skoro tak dobrze sie
            orjentujesz ? Sorki za te uszczypliwości ale działałem przy URSS ie 2 lata temu
            przy Juwenaliach i było super.
    • Gość: Molder Archiwum X. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 14:41
      Drogi Panie Skiba, mam dla pana pewną propozycje. Otoz chciałbym panu
      zaoferowac stanowisko pracy w naszym archiwum, ponieważ widzę, że nieźle pan
      sobie radzi z odnajdywaniem afer, w które i tak panu nikt nie uwierzy. Panie
      Skiba: "The truth is out of there". Proszę odpowiedzieć na łamach forum, na
      moją propozycję. A swoją drogą byłby pan niezłym scenarzystą.
      P.S. Proszę się zastanowić i, jak to mówią: "Trust to no one, Mrs. Skiba"
    • Gość: zaskoczo Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 17:25
      czesc byłem dzis na targach Student's Forum i jestem mile zaskoczony. Firm
      ponad 15 wszyscy mili i usmiechnięci, rozdają duzo gadżetów reklamowych (
      ołówki, długopisy, foldery ) tona kuponów rabatowych ( min. na piwo, basen,
      pizze ) dla posiadaczy karty S.F. płyty CD z muzyka techno i Pop za darmo,
      nowa promocja przy zakupie karty w kwietniu kupon na 4 darmowe Pi.wa w
      Juwenalia. Dla mnie super. Acha i dzis ogłoszono ze podpisano umowę ze
      sklapeami z damską bielizna. NIc dodać nic ująć. Tam poprostu cały czas coś się
      dzieje.
      • Gość: MAXI Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 195.164.212.* 10.04.02, 08:28
        Ktoś tu myli pojecia.Jak osoba która jest odpowiedzialna za udokumentowane
        kłamstwa może być nadal przewodniczącym. obserwujac wypowiedzi na Forum
        dochodzę do wniosku - zróbmy igrzyska, a ciemny lud odczepi sie od władzy. A
        igrzyska (juwenalia juz nie długo. Mam nadzieje że do tego czasu Władze AŚ coś
        zrobiom z tym indywiduum. Nie spodziewam się takich działań po samorzadzie,
        ponieważ większość osób jest w ten czy inny sposób zamieszana w sprawe paczek.
        Wystarczy sprawdzić liste osób które "komisyjnie" otwierały skarbonkę z datkami.
        p.s. Ja też jestem studentem aś, I CAŁA SPRAWA MNIE DENERWUJE I OSOBISCIE
        INTERESUJE.
        • Gość: student ciekawy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 10:30
          Cały ten URSS śmierdzi od początku kadencji. Najpierw Sedek postać lubiana i
          jego odejscie z URSS z powodu kłopotów z nauką ( podobno afera koszulkowa -
          straszny debet na koncie ) ostatnio wybory uzupełniające do URSS widział kto
          jakieś plakaty na uczeni albo informacje. Nie - wybrali swojego człowieka,
          który był przy paczkach. Wierzycie, w to, że przez rok czasu w samorządzie
          dzieją się rzeczy, o których 15 osób nic nie wie przecież to bujda. Mamy
          doczynienia z KLIKą. Grupka ludzi, która się dobrze bawi. Wierzycie, że na URSS
          zarabiał tylko Mróz, i członkowie URSS nic nie wiedzieli - wiedzieli tylko za
          mało dostawali ( tak mysle ).
          • Gość: manre Re: ciekawy IP: 212.244.138.* 12.04.02, 14:32
            Gość portalu: student napisał(a):

> Cały ten URSS śmierdzi od początku kadencji. Najpierw Sedek postać lubiana i
            > jego odejscie z URSS z powodu kłopotów z nauką ( podobno afera koszulkowa -
            > straszny debet na koncie ) ostatnio wybory uzupełniające do URSS widział kto
            > jakieś plakaty na uczeni albo informacje. Nie - wybrali swojego człowieka,
            > który był przy paczkach. Wierzycie, w to, że przez rok czasu w samorządzie
            > dzieją się rzeczy, o których 15 osób nic nie wie przecież to bujda. Mamy
            > doczynienia z KLIKą. Grupka ludzi, która się dobrze bawi. Wierzycie, że na URSS
            >
            > zarabiał tylko Mróz, i członkowie URSS nic nie wiedzieli - wiedzieli tylko za
            > mało dostawali ( tak mysle ).

Gosciu, jestem członkiem URSS i wiem troche więcej. chcesz to przyjdz i sprawdz
            co sie dzieje. za te słowa chetnie dałbym ci po głowie cymbale. wszystkie
            dokumenty moga byc do twojego wgladu. jak bys sie wiecej interesował sprawami
            URSS wiedziałbys co sie dzieje a takie opinie jak twoja najpierw musza miec
            potwierdzenie. ja nie czuje sie oszustem czy przekretem a juz napewno nie bralem
            zadnych łapówek. Mróz to inna bajka a URSS inna. O pewnych sprawach wie tylko on
            i on podedjmujac decyzje nie "musi" nikogo informować. Gdybys wiedział jak sie
            pracuje na AŚ wiedziałbyś ze to mozliwe, zebu nikt o niczym nie wiedziła

• Gość: XXX Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 10:39
      Znam Mroza i pomagam mu przy Student’s Forum wiem ile kosztuje to pracy i czasu
      ten facet pomaga studentom ( a gdzie są Maxi udokumentowane kłamstwa przecież
      nikt nigdy nie zadał mrozowi pytania czy zarabia na tym projekcie). Zastanawia
      mnie bardziej skąd wzięły się te dokumenty w posiadaniu gazety wyborczej. Tyle
      imprez, co robi Student’s Forum już dawno nie było w Kielcach. I wejścia są za
      darmo a nie tak jak do wielu klubów studenckich w Kielcach. Ten Facet zatrudnia
      studentów i daje im prace, co w tym złego Posiada stanowisko i pomaga ludziom
      nikt nie karze mu być świętym przecież on tez musi jeść pić bawić się jest
      tylko człowiekiem, który ma cel – pomoc studentom i pokazać ze student w
      Kielcach może zdziałać dużo. Pawle jesteśmy z tobą – nikt nie czyta tej gazety
    • Gość: Kalita Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 212.244.138.* 10.04.02, 15:43
      Sądzę, że tak. To ciekawy gość. Inicjatywa Stuent's Forum jest pozytywna i tak
      odbieram ją ja jak i całe środowisko studentów AŚ mieszkających na ulicy
      Jagiellońskiej.
      Pozdrawiam: Krzysztof Kalita <PREZES> oraz Studenci ze "Zweirzyńca"
      • Gość: Hawk Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 21:07
        Tak!!! Nie wiem dlaczego, ale dużo ludzi obrzuca go błotem nie wiedząc nawet co
        on tak naprawdę robi. Uważam, że cała idea Student's Forum to bardzo dobry
        pomysł, dzięki któremu skorzystają nie tylko studenci, ale również inne
        zainteresowane tematem osoby. Nigdzie w całej Polsce nie ma czegoś takiego jak
        Student's Forum. Myślę, że studenci moga się naprawdę czuć wyróżnieni mając do
        dyspozycji coś takiego. Natomiast jeżeli chodzi o kasę, jaką Paweł na tym
        zarobił, to należy mu się ona zupełnie słusznie, jako że, pomysł by Jego. W
        końcu w dzisiejszych czasach, cała masa firm za coś takiego płaci swoim
        pracownikom i sa to naprawdę ogromne pieniądze. Ponadto myślę, że podejście P.
        Miłosza Skiby jakie zaprezentował w tym artykule, jest co najmniej nie na
        miejscu. Może niech Szanowny Pan Miłosz sam najpierw zrobi cos dla studentów,
        oprócz pisania bzdur w GW, a dopiero potem będzie obrzucał innych błotem. To
        tyle, jeżeli ktoś sie ze mną nie zgadza, niech poda jakieś racjonalne argumenty
        przeciwko!!!
        • Gość: Miś Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.axone.fr 12.04.02, 12:22
          Chyba już po zawodach, Mrozik zrezygnował...
    • gliniarz1 Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. 12.04.02, 14:22
      Paweł Mróz w zadnym wypadku nie powinien być przewodniczacym. zrobil nie jeden
      przekret. poza tym wiekszosc wypowiedzi na tym forum jet pisanych przez
      niego .nie dal pracy nikomu bo kurw... co to za praca za 1 zł od sprzedazy
      karty, hostessy u niego pracowaly za polowe ceny, Mróz to typowy material na
      drobnego przekręta i zlodziejaszka. może znajdzie prace w Urzedzie Miejskim,
      albo wkreci sie do SLD gdzi epełno jemu podobnych karierowiczow. Ludzie
      uwazajcie na tego aferzyste. a ty Mróz nie rób z siebie męczennika za sprawy
      studenckie. wiecej wziałeś niż dałeś. powinni cie wsadzić.
      • Gość: Student Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 08:22
        Najlepsze życzenie nowemu Przewodniczacemu Mariuszowi Marciniakowi i całej
        ekipie URSS. Działajcie dalej, zróbcie Juwenalia i bawcie sie dobrze. A jak
        bedziecie na tym zarabiać to róbcie to po cichu żeby nikt nie wiedział.
        • Gość: MAXI Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 195.164.212.* 15.04.02, 08:42
          Samorząd sie zmienił? Możliwe. Mam nadzieje że "honorowe" odejściwe p. Mroza
          czegoś nauczy jego następców. faktem jest że nowy przewodniczący może zmienić
          styl załatwiania interesów. Pozostaje miec nadzieje że sytuacja sie oczyści, a
          kompetentne organy, np. prokuratura zajmie sie jego poprzednikiem. Apropos
          dokumentów, widziałem je i myśle że w tym mieście i samorządzie jest jeszcze
          kilka osób które je widziało. Pozdrawiam i życze sukcesów nowemu
          przewodniczącemu
          • Gość: Leonid Re: Czy Paweł Mróz powinien nadal być przewodniczącym. IP: 195.205.230.* 27.04.02, 22:09
            Wróżę mu karierę w SLD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka