Dodaj do ulubionych

Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysłow...

13.12.12, 22:29
Coś ostatnio pani radna Winiarska zrobiła się bardzo aktywna ... Teraz interesuje się szkołami, kilka dni wcześniej rodzinami z ulicy Podklasztornej, a i tak wyjdzie, że nic nie pomoże, a jedynie chodziło o szum medialny. Jaka to ona zaangażowana ... Obłuda ...
Obserwuj wątek
    • Gość: kielczanka Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 23:00
      Co Ci się nie podoba? To co? Powinna siedzieć cicho, nic nie mówić i czekać, aż urzędnicy zrealizują swoje chore pomysły? Zachowywać się jak pozostali, którzy zapomnieli o misji radnego?
      Gdyby więcej było takich ludzi w samorządzie, kielczanie mieliby większy wpływ na miasto.
      Tak trzymać, Pani Joanno!
      • bossmieciu Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł 14.12.12, 23:22
        Tu chodzi o to, żeby nie wpaść w błoto, ale Ty widzę, że za inteligentna nie jesteś więc napiszę Ci specjalnie i dużymi literami. WEDŁUG MNIE PANI WINIARSKA PO KILKU WPADKACH ROBI SOBIE DOBRĄ PRASĘ, KTÓRĄ STRACIŁA. NIE ZALEŻY JEJ NA TYCH LUDZIACH Z PODKLASZTORNEJ, ANI NA TYCH SZKOŁACH, JEDYNE CO CHCE TO SIĘ POKAZAĆ, ZAISTNIEĆ. Rozumiesz ..., czy nie? I nie pisze mi, że masz skończone studia wyższe i jaka Ty inteligentna jesteś, bo mnie rozpier... Ja osobiście nie widziałem jeszcze studiów niższych, ale może kiedyś. I gdyby wiecej było takich ludzi w samorządzie to ..., to by nic nie zmieniło, bo gorzej być już nie może.
    • czlowiekbezpsa Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysłow... 13.12.12, 23:25
      Trzeba przyznać, że szkoda pieniędzy, które zostały wydane na to, by Informatyk był wyposażony tak, jak w tym momencie. Praktycznie nowe pracownie, nowy sprzęt, komputer z rzutnikiem w każdej sali, wyremontowane sale, monitoring, radiowęzeł- to są nakłady z kilku lat, często zdobyte ze środków unijnych. Nie da się przecież wyrwać kabli ze ściany i, ot tak, przenieść w inne miejsce, bo to jest konkretne rozwiązanie pod konkretny budynek. Z danych przedstawianych przez prasę wynika, że w ubiegłym roku Informatyk miał najlepsze w Kielcach wyniki matur i egzaminu zawodowego spośród techników. Po co to psuć? Przecież to jest nowoczesna, świetnie wyposażona szkoła, kształcąca specjalistów, oferująca szereg dodatkowych kursów i zagraniczne praktyki. Dla miasta chyba raczej powód do dumy. Przenieść szkołę informatyczną to nie to samo, co przenieść liceum- jak Ściegiennego chyba z 10 lat temu- tam wystarczyło przewieźć trochę ławek i tablic, a i tak szkoła straciła przez to na prestiżu i popularności. W przypadku Informatyka trzeba by najpierw to wszystko zobaczyć, przeliczyć, a później podejmować decyzje.
      • Gość: kiks Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.kielce.vectranet.pl 14.12.12, 00:26
        Uczniów podchodzących do matury:98 - to coś, jakby 3 klasy zaledwie. W technikum nr 4 też chyba są 3 klasy informatyczne, a oprócz tego jeszcze 4 inne - wyniki matur zbliżone. W technikum nr 5 uczniów podchodzących do matury było 224 (wyniki matur podobne) - jak podaje prasa.

Czy liczba uczniów w tym technikum wzrasta czy spada?
        A jeśli chodzi o przeniesienie sprzętu to nie ma przesadzaj - macie obrotnego dyrektora, on zadba, żeby was nie ukrzywdzono i niczego nie zniszczono.
        • Gość: a. powrót do szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 08:46
          Biorąc pod uwagę znajomość autorów artykułu w zakresie dzielnic naszego miasta stwierdzam, że niektórzy powinni wrócić do szkoły. I co nieco powtórzyć!
          Czy ulice Wrzosowa, Hauke Bosaka i Karskiego to dzielnice Ostra Górka czy też Bukówka? Litości!!!!!

Przeniesienie "ósemki" - z jednej strony super. Dzieci mają ciasno, uczą się do późna. Ale z drugiej strony ta szkoła ma swój klimat.
          Jeżeli budynek ten przejdzie remont (tylko jak zdążyć?) to warunki będą o niebo lepsze niż teraz.

... taki pomysł był już 4 czy 5 lat temu.... i nic się prze ten okres nie zmieniło...
          • Gość: gekon Re: powrót do szkoły IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 08:55
            W Informatyku ponoć zdejmują wszystkie kaloryfery, bo dyrektor powiedział "Echu", że się do nich przykuje jak będą chcieli go przenieść.
        • Gość: ? Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 09:05
          Pochwal się wynikami u siebie w szkole.
          Dla mnie jest to oburzające, że dobrze funkcjonującą szkołę ZAWODOWĄ (przypominam, że w najbliższym czasie na takie właśnie kształcenie przeznaczane będą spore środki) pozbawia się bazy, którą w dużej mierze zawdzięcza staraniom dyrektora i grona pedagogicznego. Jaki jest powód takiego marnotrawienia publicznego grosza? Podobno miasto nie ma pieniędzy?
          • Gość: ? Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 09:11
            - Każde grzebanie w czymś, co jest dobre, kończy się źle.

Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,13048228,Bunt_w_kieleckich_szkolach__Sa_przeciw_pomyslowi_urzednikow.html#ixzz2F0nNc0W0

Ciekawe, gdzie se grzebał ten, co to wymyślił.
          • Gość: Adorn Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 09:15
            I znów zamach na szkołę zawodową ! A potem larum iz produkuje się niewiadomo co po ogólniakach !
            Kaziu walcz !
            • Gość: tak pytam Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 09:25
              Mam jedno pytanie: skoro wyposażenie szkoły było finansowane z UE (BTW, jest jedna z nielicznych szkół kieleckich, którymi można się pochwalić), to czy w projekcie nie było zapisane, że "wyposażenia stałego" przez jakiś czas nie można nawet ruszyć? Czy w UM w ogóle ktoś o tym pomyślał? A może znany duet oświatowy w ogóle nie ma o tym żadnego pojęcia?
              • Gość: mietka Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 09:37
                Ten tandem to tragedia dla kieleckiej oświaty. Dwóch takich, co się boi nowego!
                • Gość: v Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 09:58
                  Może już dosyć tego dyletanctwa w kieleckiej oświacie?
          • Gość: kiks Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.kielce.vectranet.pl 14.12.12, 15:35
            W mojej szkole wyniki oczywiście znacząco wyższe - mimo tego, że nie mieliśmy szans na tak hojne dofinansowanie z działania 9.2.
            • Gość: ? Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 17:37
              A staraliście się?
              • Gość: kiks Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.kielce.vectranet.pl 14.12.12, 20:01
                Z 9.2? A ty na pewno wiesz na co było 9.2?
    • Gość: szalona Henia Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł IP: *.centertel.pl 14.12.12, 14:28
      Ale piszesz gościu bzdury ... akurat kto jak kto ale Winiarska jest aktywna cały czas i cieszę sie, że media o tym piszą. Tak dalej Pani Joanno, my widzimy Pani zaangażowanie i głosy mojej rodziny Pani ma !!!
      • Gość: smurfmadrala Bunt w Kielcach, są pewne pomysły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.12, 21:06
        Nauczycielka historii pyta ucznia:
        -Co możesz powiedzieć o polskim Ruchu Oporu?
        -Szczegółów nie znam ale słyszałem, że tata z kolegami szykują się.
      • bossmieciu Re: Bunt w kieleckich szkołach. Są przeciw pomysł 14.12.12, 23:24
        Henia ..., daj spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka