Dodaj do ulubionych

Tego jeszcze nie było! Kieleckie Inwestycje dzi...

31.01.13, 12:23
Z przyjemnością będziemy dziękować częściej, jeśli tylko będzie za co.
Obserwuj wątek
    • phils200 Co za durnie... 31.01.13, 14:04
      Za co dziękują? Za 300 metrów drogi znikąd donikąd????
      • grzesiek-kielce Problemy z czytaniem? 31.01.13, 14:09
        Podziękowanie dotyczy konkretnych czterech dobrych praktyk przy projektowaniu DDR. Każda z nich jest widoczną poprawą w stosunku do stanu poprzedniego:
        - przy projektowaniu 1-go Maja w ogóle zapomniano o rowerzystach,
        - Na Stoku DDR jest przerywana co kilkadziesiąt metrów,
        - na Sandomierskiej tylko połowa DDR jest z asfaltu,
        - na Krakowskiej zjazdy indywidualne są z kostki na przecięciu z DDR.

Te cztery rzeczy się poprawiły, co warto docenić.
        • Gość: czes Re: Problemy z czytaniem? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 15:22
          Na kolanach?
      • Gość: mieszkaniec Re: Co za durnie... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 18:09
        Ta inwestycja miałby sens gdyby ul Daleszycką połączyć z nowo projektowaną ul Armii Ludowej od Premy przez ul Karskiego z odnogą w ul Daleszycką a tak to za co ktoś komuś dziękuje ?za kawałek asfaltu?
    • bloblos Pytania 31.01.13, 17:03
      Mam pytania:
      1. Kto powołał SKI na rzecznika osób niezmotoryzowanych? Był jakiś konkurs? jakieś zapotrzebowanie? Czy może po prostu sami sobie wymyślili, że będą rzecznikiem pieszych, niekoniecznie pytając samych zainteresowanych, czy w ogóle tego chcą?
      2. Czy ktokolwiek wie i może napisać kto powołał SKI na rzecznika osób niezmotoryzowanych, czy może to tylko samozwańcza działalność służąca (skutecznie) pozyskaniu dość pokaźniej kwoty pieniążków od Pana Batorego?

• grzesiek-kielce Odpowiedzi 31.01.13, 17:16
        1. "Kielecki Rzecznik Osób Niezmotoryzowanych" jest nazwą projektu, który realizujemy. To my wymyśliliśmy tę nazwę, nie organizowaliśmy w tym celu konkursu, tylko burzę mózgów. Analogiczne projekty były realizowane w Łodzi (przez Fundację Fenomen) i w Warszawie (przez Zielone Mazowsze).

2. Program dotacyjny "Demokracja w działaniu" Fundacji im. S. Batorego jest otwarty dla wszystkich i organizowany w sposób transparentny. Grant przyznany Stowarzyszeniu Kieleckie Inwestycje na projekt "Kielecki Rzecznik Osób Niezmotoryzowanych" nie zostanie w żadnej części przeznaczony na wynagrodzenia. Członkowie SKI działają nieodpłatnie, jako wolontariusze. Jeśli chcesz działać na rzecz pieszych, to zapraszamy do współpracy.

Jeszcze jakieś pytania?
      • Gość: pieszy Re: Pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 17:32
        bloblos napisał:

> Mam pytania:
        > 1. Kto powołał SKI na rzecznika osób niezmotoryzowanych? Był jakiś konkurs? jak
        > ieś zapotrzebowanie?

Chodzisz czasem pieszo po mieście, czy piszesz z punktu siedzenia za kierownicą samochodu? Bo jesli to drugie, to Twoje pytania nie dziwią. Sposób traktowania pieszych w Kielcach i organizowania miasta głównie pod potrzeby kierowców woła o pomstę do nieba. Dobrze, że jest ktoś, kto choć próbuje temu przeciwdziałać i ja, jako pieszy, uważam, że taka działalność jest potrzebna.
    • bloblos Ja dziękuję za rzecznika 31.01.13, 20:13
      Owszem, patrze na świat zza kierownicy.... głównie roweru.
      I nie tylko w Kielcach, ale w wielu miastach w PL. Nie zauważyłem, żeby u nas było gorzej niż gdzie indziej, gdzie prowadzone są inwestycje na taką skalę. Wszędzie są utrudnienia, zamknięcia, wkurzeni piesi, rowerzyści i kierowcy, nie wszędzie też mogę przejechać, bo mi się ścieżka kończy. Tak jest w co najmniej kilku miastach w Polsce. Tam gdzie nie widziałem, nie komentuję.
      Dziękuję jednak za "rzecznikowanie" w moim imieniu. Jak mam problem to potrafię go sam zgłosić i sprawdzać czy ktoś się nim zajmuje.
      Skoro są jednak tacy, którzy nie potrafią sami zadbać o swoje miasto - życzę udanej pracy.
      • Gość: per pedes Re: Ja dziękuję za rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 20:34
        bloblos napisał:

> Owszem, patrze na świat zza kierownicy.... głównie roweru.
        > I nie tylko w Kielcach, ale w wielu miastach w PL. Nie zauważyłem, żeby u nas b
        > yło gorzej niż gdzie indziej, gdzie prowadzone są inwestycje na taką skalę.

Ale tu nie chodzi tylko o utrudnienia na czas budowy, tu chodzi o to, że utrudnienia dla pieszych i rowerzystów są konsekwencją traktowania jako priorytetu dróg dla samochodów i będą permanentne, bo wszystko podporządkowuje się kierowcom. Ile już przejść zostało zlikwidowanych, bo najważniejsza jest wygoda kierowców! To niedopuszczalne.

> Skoro są jednak tacy, którzy nie potrafią sami zadbać o swoje miasto - życzę ud
        > anej pracy.

No przecież właśnie się starają i oby skutecznie, czego życzę z całego serca!
        • Gość: bobofru Re: Ja dziękuję za rzecznika IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 21:07
          To moze przedstawisz efekty swojej pracy, skoro sam chodzisz, piszesz, pilnujesz? Moze mamy swojego infrastrukturalnego swietego Franciszka, a nic o tym nie wiemy?
    • bloblos Tego jeszcze nie było! Kieleckie Inwestycje dzi... 01.02.13, 18:52
      :) Dzieciaki... :) Bardzo dużo nie wiecie :)
      Nie chodzi mi o to, że SKI jest "be", że ich nie lubię, tylko o bardzo prostą sprawę:
      Jeśli chcę kogoś reprezentować, to się go pytam, czy on sobie tego życzy. Tutaj tego nie było, ale nie ważne, widzę, że forum nie przekrzyczę, więc kończę dyskusje.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ramkanty Re: Tego jeszcze nie było! Kieleckie Inwestycje d IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 14:16
        oj dzieciaczku, widze, ze zamiast argumentow, puste frazesy :) musisz byc urzednikiem UM, bo to ten poziom, pogadac, polizac i nic nie zrobic, a przed swietami sympatyczna premia :)
      • swamp-thing Re: Tego jeszcze nie było! Kieleckie Inwestycje d 02.02.13, 19:28
        bloblos napisał:
        > Jeśli chcę kogoś reprezentować, to się go pytam, czy on sobie tego życzy.

A ty się wszystkich głupków pytałeś, czy sobie życzą? Bo reprezentujesz ich na tym forum z uporem wartym lepszej sprawy.
        • Gość: asd Re: Tego jeszcze nie było! Kieleckie Inwestycje d IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 20:05
          bloblos na przepustce z morawicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka