Dodaj do ulubionych

Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach

21.07.04, 21:37
Rzeczywiście sa wzory na wycene i wlasciwym punktem wyjscia sa rynkowe
wartosci czynszu. Wie o tym kazdy absolwent collegu w USA, a nawet menty z
podstawówek.
Dziwi, ze geniusz chce oprzec cene sprzedazy na nienaukowych podstawach i
uznaniowosci.
Znowu jacyś kolesie w kolejce? z wyrazami wdziecznosci??
Obserwuj wątek
    • dijey Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach 21.07.04, 21:42
      Ja tez jestem ludz, co chce dobrze dla dzieci wnuków, prosze geniusza Niech mi
      da jakis dobry lokal za cene z sufitu, ale dobrą.
      Nie bój sie Wojtek , nic nie powiem , jesli radni te 500 czy 1000 zet nie
      uznają - ty sie nie bóji wiesz co? - powiedz ludziom prawde - ze to radni
      uwazaja ze o 500 za mało.
      Wojtek nie mysl co powiesz ludziom, szkoda twojej genialnej główki, bez
      myślenia mów tylko prawdę, to i krzywa ci wzrosnie.
    • Gość: (gość portalu) Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.04, 21:44
      Przepraszam, a jakie niby ma być stanowisko lewicowego betona? Ma głosować za
      prywatyzacją? Panie Lubawski, co się panu marzy?
    • dijey PANIE PRZEZYDENCIE LUBAWSKI NIECH SIE PAN 21.07.04, 21:47
      PODDA I NIE "WYMYŚLA CZEGOŚ" Z POWODU STU CHĘTNYCH!!!!!!
      Dawno tak głupiej wypowiedzi nie czytałem.
      Panie geniusz ja mam tysiac chetnych na kupno ratusza za 200 milionów zł
      wymyśl pan coś, bo ci radni, kurna, tylko przeszkadzają!!!!
    • Gość: aleks49 Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach IP: *.swietokrzyska.policja.gov.pl 22.07.04, 10:18
      Bardzo dobrze byłoby gdyby te lokale mogli wykupić obecni najemcy czyli nasi
      polscy obywatele. Dlaczego im się tego nie ułatwia? Czy może pan Stepień
      wolałby sprzedawać je obywatelom świata, może dadzą "co nieco więcej". U nas
      jakieś matematyczne wzory mają się nijak do polskich realiów. Tu trzeba tylko
      logiki. To też matematyka. Życzyłabym sobie żeby moje miasto- stolica przecież
      wcale niemałego województwa piękniało jak niejedno powiatowe miasteczko. A
      możliwe to będzie wtedy jeżeli każdy będzie miał coś własnego i o to zadba. Nie
      jestem sympatyczką pana Lubawskiego, ale tu przyznaję mu rację. Tylko jeszcze
      ważna sprawa - to wpływy z tej sprzedaży, żeby były wykorzystane ne cele
      naszego miasta, broń Boże na kościół.
      • kobylybbb Pani Policja! 22.07.04, 10:49
        Coś Pani ksenofobiczne poglądy głosi. A gdzie otwartość i postawa Europejki?! :)

Toż to Pani szef Pan Ryszard Mochocki raczył w swoim czasie rzec tak:

”Oczywiście, że pójdę zagłosować w referendum, bo to mój obowiązek jako Polaka.
        Głosuję za wejściem do Unii, ponieważ mam wielu kolegów z policji
        zachodnioeuropejskiej i znam ich poglądy. Przestępcy już nie znają granic, a
        nam w Unii będzie łatwiej ich ścigać. Cóż, mam nastoletnie dzieci i jestem
        pewien, że to szansa przede wszystkim dla nich. Szansa na lepsze życie i lepszy
        dostęp do edukacji i pracy”.

Czy nie zgadza się Pani ze swoim szefem, że już za chwilę Kielczanie i Kielce
        będą piękni, bogaci, zdrowi i jurni?! :)))
      • Gość: Jakub Rozmarzona policja państwowa IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 18:46
        A więc, we wczesnych godzinach przedpołudniowych, rozmarzone policyjne dziewczę
        rozmarzyło się przy policyjnym komputerze w policyjnym czasie pracy. A więc,
        niestety, służbowo. A więc, służbowo, czyli w imieniu Policji Państwowej
        wyraziła polityczny pogląd, że (cytuję) "broń Boże na kościół". A więc,
        zachowała się zachowaniem policji zakazanym, bo politycznym. A więc, rozmarzona
        służbowo policjantka, podważyła zasady ustrojowe naszego demokratycznego
        państwa, Polski LudXX--, Polski. A więc, nadal takaż policjantka popełniła
        przestępstwo, a nawet przebywając w tym czasie na służbie, to było. A więc,
        może to było polecenie służbowe. A więc, polecający służbowo marzycielce, takoż
        popełnił przestępstwo. A więc, jeśli nie polecił, to było to przestępstwo braku
        nadzoru. A więc, wnoszę do Prokuratury o podjęcie postępowania sprawdzającego,
        co do wyżej opisanych zdarzeń w Policji Państwowej, które to zdarzenia są w
        mojej doświadczonej opinii, atakiem na zasady ustrojowe naszego europejskiego
        państwa prawnego.
        A więc, Prokuraturo, broń państwa prawa przed policją kielecką.
    • Gość: Kielczanin Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach IP: *.psary.tpsa.pl 22.07.04, 10:21
      Gorzej po..... prezydenta to napewno sie nie znajdzie!!!!!!
      • Gość: mott_echo_b Hej, Wy w Psarach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 18:13
        Lepiej satelitów pilnujta i głupot w pracy nie pier..ta!

Panie Dzierżak! Pogoń Pan tę swoją swołocz do roboty, bo się bidule nudzą!
        Może poszukacie jakiegoś zagubionego satelity?
    • Gość: korfu Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:17
      powinniśmy patrzeć na sprzedaż lokali pod kątem zysku dla miasta
      czyli dla jego obywateli , dobry gospodarz nie zabija kury która
      znosi złote jajka .Wcześniej były przymiarki do sprzedaży lokali na
      peryferiach , w obiektach gdzie miasto ma mały udzał właścicielski . I
      to miało sens bo bylo z tym więcej klopotu niż pożytku .Sprzedaż
      lokalu przy ul.Wesolej 38 panu Wołowcowi jest swoistym kuriozum i
      wielką odwagą .Nie powinno tam być zadnego lokalu , a tym bardziej
      gastronomicznego . Budynek od lat 80 przeznaczony jest do rozbiórki ,
      jego stan techniczny jest fatalny . Podczas przeprowadzania remontu
      lokalu caly budynek chodzil , najlepiej to wiedzą ludzie którzy tam
      mieszkają .Przy takim stanie technicznym może dojść do katastrofy
      budowlanej.A obecny najemca uzyskał ten lokal tylko dlatego że jest
      radnym . W razie czego wystąpi o odszkodowanie , jak to radny ,
      • Gość: chefren marzyciel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 21:36
        > dobry gospodarz nie zabija kury która znosi złote jajka .

Domyślam się, że tym dobrym gospodarzem jest MZB? Przyjmij może do wiadomości,
        że ta instytucja nie miała podpisanych umów najmu, nie ściagała czynszów, a
        lokale dla SLD wynajęła za 2 zł. Jaja sobie robisz? Złote? Jak wyglądają złote
        jajka to sobie zobaczysz, jak własciciele wyremontują te rudery po ich kupnie.
        Urzędnicy nigdy nie będą w stanie zrobić dobrego biznesu.
        • sexteen Re: marzyciel nieprawda 22.07.04, 22:03
          Urzędnicy nigdy nie będą w stanie zrobić dobrego biznesu
          to jest nieprawda
          potrafią
          i robią
          w polsce
          i za granicą
          tylko nie wszyscy, nie każdy, a umiejętności "wyzwala" dobre kierowanie
          żadna nowośc ani tajemnica - kierownictwo i odpowiedzialnosc plus edukacja
          jasne, że osły które bredzą jak ten dyr od nieruchomosci dobrze nie potrafią, ale zatrudnił ich niewłasciwy człowiek na niewłaściwym miejscu
    • Gość: Matematyk Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 15:13
      Oj dijey weź się lepiej nie odzywaj jak nie masz oczymś pojęcia... Wzory na
      wycenę... Od razu widać że jesteś zielony w temacie ...
      • dijey Re: Spór o sprzedaż lokali użytkowych w Kielcach 23.07.04, 16:33
        O co ci chodzi uczony?
        aby nie ustalać wartości rynkowej lokalów użytkowych???
        bo, żeby ustalić wartość potrzebne są obliczenia - a tu występują wzory.
        Matematyk, to z pewnością nie jesteś, bo oni rozumieją skróty myślowe.
        W college`ach w USA uczą młodzież wzorów na uproszczoną kalkulację wartości
        nieruchomości,
        nie trzeba operatów szacunkowych za tysiące złotych, żeby ustalić wartość
        rynkową nieruchomości na podstawie prostych wzorów.

Napisałeś post na rzecz sprzedaży po uważaniu, a nie wg wartości rynkowej i
        licytacji.

Uczciwe jest aby wszystkie lokale były wycenione, następnie przeznaczone na
        otwarty dla wszystkich przetarg, obecni najemcy mogliby mieć prawo pierwokupu
        po najwyższej wylicytowanej cenie. Nakłady na lokal mogliby mieć wliczane w
        cenę zakupu.
        Tak jest w przypadku aukcji książek i starodruków, aby nie krzywdzić
        sprzedających, Biblioteka Narodowa po wylicytowaniu najwyższej stawki zgłasza
        lub nie wolę zakupu.
        Kazde inne rozwiązanie to niegospodarność i niesprawiedliwość.
        Ponadto sama sprzedaż zamiast wieloletniej dzierżawy to kryminał.
        Rozumiesz coś popleczniku przekrętów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka