Dodaj do ulubionych

Staję się fanem MZD

22.07.13, 10:59
Dzisiejsze ED:
"Ulica Marii Konopnickiej w Kielcach niedawno przeszła generalny remont. Nowy asfalt jest jednak już...zrywany.
- Nie mogę w to uwierzyć! Wylany niedawno asfalt na budowę ulicy Konopnickiej jeszcze dobrze nie ostygł, a już trzeba go zrywać. Co za absurd! - mówi oburzony Czytelnik Piotr. To jakaś paranoja. Nie mogli tego od razu zrobić porządnie? Jestem ciekawy, kto za to wszystko zapłaci – dodaje oburzony.
Drogowcy poinformowali nas, że nawierzchnia jest zrywana, ponieważ nie zainstalowano pod nią światłowodu. - Witamy w Polsce. Ledwo zaczęli budowę, a już trzeba ją poprawiać – komentowali przechodnie.
Miejski Zarząd Dróg potwierdza, że nawierzchnia jest zrywana, ponieważ konieczna jest instalacja pod nią światłowodu. Jarosław Skrzydło rzecznik prasowy poinformował, że planowano założenie światłowodów przed wykonaniem remontu drogi. – Nie udało się tego jednak zrobić, ponieważ Urząd Miasta, który odpowiada za założenie światłowodów rozwiązał umowę z poprzednim wykonawcą – poinformował Jarosław Skrzydło. – W związku z zaistniałą sytuacją spotkania koordynujące się zdezaktualizowały – dodał.

Rzecznik wyjaśnił, że Miejski Zarząd Dróg wykonał prace, które do niego należały, ponieważ nawierzchnia musiała zostać wykonana w wyznaczonym terminie. Skrzydło poinformował, że początkowo planowano zainstalowanie światłowodów przeciskiem, dzięki czemu nie trzeba byłoby naruszać konstrukcji nowej drogi. -Niestety taki sposób okazał się niemożliwy do wykonania na ulicy Konopnickiej. Po pierwsze jest tam lita skała, więc jakikolwiek przewiert byłby niemożliwy – stwierdził rzecznik. Dodał, że planowano także zainstalowanie światłowodu z drugiej strony drogi, ale jest tam tak duże nagromadzenie sieci podziemnych, między innymi kabli od sygnalizacji, że istniało ogromne ryzyko ich uszkodzenia. – Jedyną możliwością zainstalowania światłowodu był wykop. Wykonawca został jednak zobowiązany do naprawy asfaltu. Nowa nawierzchnia będzie składała się z czterech warstw, więc będzie grubsza i lepsza od zerwanej części drogi – zapewnił rzecznik."
Obserwuj wątek
    • Gość: nikt Re: Staję się fanem MZD IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 17:13
      Ja też, jest super.
      • Gość: łachudra Re: Staję się fanem MZD IP: *.183.149.54.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.07.13, 17:56
        Jak się cieszę z grubszego asfaltu !
        Gnębi mnie jednak pytanie -kto za to zapłaci i dlaczego mieszkańcy ?
        Czy przesympatyczne MZD mieszka w innym mieście i ma daleko do Ratusza?
        Jest super.
        • Gość: wyborca Re: Staję się fanem MZD IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 18:49
          Powinni zmienić nazwę na NZD, czyli Niekompetentny Zarząd Dróg
    • Gość: wyborca Tak się pracuje w Radomiu - uczcie się matoły!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 21:09
      www.lotnisko-radom.eu/pl/aktualnosci,2,76

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka