Dodaj do ulubionych

Internet w MKTEL

IP: *.cust.tele2.pl 07.10.04, 01:33
Czy ktoś ma Internet w MKTEL? Czy jesteście zadowoleni? Jaką mają ofertę?
Jakie prędkości i w jakiej cenie? Czy mają zmienne IP? Czekam na komentarze,
rady i odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek Re: Internet w MKTEL IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 07.10.04, 13:21
      www.wici.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=9438
      • Gość: Tampaboy Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:11
        Ja mam niestety neta w mktelu. Mają w dupie klientów. Transfer za dnia bardzo
        przypomina modem. Bardzo późną nocą można wyciągnąć 50-60 KB (480 kb)ale to
        wyjątki... Neo 128 też jest do tyłka bo 7 GB to bardzo mało no i trzeba płacić
        dziadom dodatkowo 43 zł. za plan standardowy. Na szczeście za rok ma być w
        Kielcach chello !!! Mktel zdechnie wtedy szybciutko...
        • Gość: gosc Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:20
          Heh, 7GB to mało ale w sieci mktel`u gdzie masz prędkość 40-60kbps(i nie pisze
          tu o predkosci sciągania plików)nie ma mowy o sciągnięciu nawet tych 7GB przez
          cały miesiąc. Za założenie liczą sobie 300PLN a to jest 5 miesięcy płatnosci za
          neostradę która w najtanszej wersji zasuwa 192kbps przez całą dobę. A co do
          ściągania po nocach, 24h na dobę przeciez to dodatkowe koszty energii
          elektrycznej lekko licząc dodatkowe 100PLN!!! miesięcznie nie wspominając o
          warczącym non stop kompie, a ja zbyt cenie swoje zdrowie żeby sie tak z kompem
          bawić a użerać z mktel`em. Czyli cenowo wychodzi na to samo z tym że z neo
          szybciej wszystko ściągniesz i sie nie wkurwiasz że znowu strony www nie możesz
          otworzyć. PS. widzieliście, mktel znowu szuka frajerów na neta, pozaśmiecali
          klatki swoją wątpliwą ofertą.
          • Gość: Tampaboy Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:56
            Wszystko sie zgadza niestety... Mktel nadaje się za dnia tylko do oglądania
            www... ja na szczęście bardzo często jestem zmuszony korzystać z neta w nocy i
            bardzo dobrze na tym wychodze... Ostatnio ściągałem duży plik i non stop
            transfer nie spadał poniżej 100 kB ( conajmniej 800 kb)!!!! Tak więc
            użytkownicy najtańszej neostrady mogą tylko pomarzyć o takich transferach...
            Zresztą sam myślałem o neostradzie 128 kb, ale jak się dowiedziałem że musze
            mieć co najmniej plan stadardowy (43 zł miesiecznie wyrzucane w błoto) to
            zrezygnowałem ze złodziejskiej tepsy... Czekam wciąż na chello... neostrada 128-
            59 (jeszcze bez vatu) + 43= 102 zł. Taki krótki rachunek dla posiadaczy
            neo... JA zamiast telekompromitacji wole dzwonić ze Strefy Plus- dużo taniej
            wychodzi...
            • Gość: Tampaboy Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:06
              Oczywiście to co napisałem nie dotyczy wszystkich... Jeśli ktoś płaci co
              miesiąc tepsie abo za plan standartowy ( a takich frajerów jest jeszcze bardzo
              dużo) to faktycznie niech lepiej wybierze Neostrade... Myśle, że lepiej na tym
              wyjdzie... No i nie da zarobić złodziejom z mktela... którzy niewiele dają i
              robią a kasę co miesiąc biorą...
            • Gość: ja Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 02:25
              Heh, zapraszam w takim razie do mnie, która jest godzina to widać, od ok.
              20min. próbuje ściągnąć pliczek o wadze 3,31MB transfer średnio od 0,cośtam do
              ok 7kB lub rwie połaczenie - istny koszmar. Oczywście próbuje z różnych
              serwerów ale efekty są identyczne, jak w takich warunkach można ściągnąć
              cokolwiek większego np. sterowniki, nie wspominając o jakiejś dystrybucji
              linuxa ?? (chętni mogą sobie średni czas policzyć). Poza tym kto będzie
              siedział po nocach z nadzieją że może właśnie disiaj coś się uda ściągnąć. "Neo
              128" pragnę przypomnieć działa na 192kb - non stop! a nie tylko w nocy. Jak tak
              liczysz to nie zapomnij że mktel liczy sobie aż 300pln - za: pare metrów kabla,
              podpięcie do czegoś co ma być siecią lokalną oraz za zabawnie działający
              internet - a to jest 5 m-cy za neo, a za rok powinno być już chello ;)
              • zeluq Re: Internet w MKTEL przez dsl 30.10.04, 10:51
                Skusiles sie na providera, ktory daje ci internet przez dsl. Czego sie
                spodziewales, ze internet bedzie dobrze chodzil? heh. Namnozylo sie ostatnio
                pseudo providerow z dslkami, ludzie kusza sie na cene, a pozniej narzekaja.
    • Gość: gostek Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:39
      Ta firma to jedna wielka porażka, nie jestem gołosłowny-jestem jej klientem.
      Jeśli zależy ci tylko na przeglądaniu stron www i na poczcie to od biedy może
      być. Jeżeli jednak zależy ci na p2p, dobrze działającej sieci osiedlowej to
      zapomnij - totalna kiszka. Po założeniu łącza leją równo na klientów 300pln i
      tak od ciebie wyciągnęli. Pisze z ich sieci na Podkarczówce podpiąłem sie jako
      jeden z pierwszych ale teraz rezygnuje na rzecz neostrady bo instalowałem kilka
      i widze że fajnie działa. Pozdrawiam.
      • Gość: Kielce Re: Internet w MKTEL IP: *.visp.energis.pl 09.10.04, 01:58
        Dzięki za informacje. Czy zna ktoś szczegóły do porównania z neostradą?
        • Gość: gostek Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:26
          A o jakie szczegóły ci chodzi ?? Najtańsza neo to 59 PLN, masz 128kbps ale
          widze że działa szybciej nawet do 192kbps, masz limit 7GB (miesięczny)czyli 10
          płytek -wg. mnie to sporo, masz HighID w sieciach p2p (czyli do dyspozycji
          kilkukrotnie więcej źródeł niż z LowId będąc za NAT`em), szybciej łączysz sie z
          serwerami gdzie jesteś milej widziany miż osoby z LowId. Nie użerasz sie z
          nikim bo wszystko ci działa jak powinno. Średnia prędkość z jaką możesz ściągać
          to 15kilo. A jeszcze jedno - nie daj sobie wciskać kitu że na neo masz jakieś
          duże straty w przesyle itp..bo to bzdura. Jak coś jeszcze to pytaj np. gg
          5852792.
          • Gość: jasiek Re: Internet w MKTEL IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 09.10.04, 23:24
            > A jeszcze jedno - nie daj sobie wciskać kitu że na neo masz jakieś
            > duże straty w przesyle itp..bo to bzdura.

co to znaczy straty w przesyle?
            • Gość: gostek Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:05
              Chodzi o to w jaki sposób odbywa sie komunikacja w necie. Zapoznaj sie z budowa
              ramki (w dużym uproszczeniu: dane jakie ściagasz są zapakowane w dodatkowe
              informacje które nie są potrzebne do złożenia np do kupy filmu) Spotkałem sie z
              tym że "specjalista" powiedział że są to ogromne straty co jest brdurą
              kompletną. Wyobrazić soie można prezent np. komputer zapakowany w papier,
              papier to właśnie ta strata, pare bitów a przez miesiąc to bedzie pare mega,
              nawet się tego nie zauważy.
    • Gość: gosc Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 09:34
      hehe niestety popieram mktel, to wielka porażka, jak nie dajesz wiary to
      przejdź sie do kogoś kto juz ma net z tej firmy, totalnie beznadziejna jakosc
      uslug.
      • szymonrabinowicz Re: Internet w MKTEL 13.10.04, 12:46
        Eee.... dobry jest
        • Gość: gosc Re: Internet w MKTEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:23
          No przecie napisane że jest dobry, jest wręcz zajebisty ......... ale do
          oglądania stron WWW, buahaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka