Gość: Jakub W Kielcach to najlepiej wymienić mieszkańców ... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 10:03 ... władza może pozostać ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Społeczeństwa Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 06:30 Wybudować 20 stolików marmurowych: szachowych 8x8 i warcabowych: 10x10 w parku miejskim i na os. Na Stoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamienicznik Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:19 na Stoku od rzu zniszczą. Tam dzicz mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeehoweCK Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.sniadek.kie.pl 09.11.04, 12:56 Linia tramwajowa ok, ale ja bym ją poprowadził inną trasą. A konkretnie: Os. Ślichowice -> Al. Szajnowicza-Iwanowa -> ul. Grunwaldzka -> ul. Żytnia (tu będzie tylko problem z wiaduktem ul. Mielczarskiego) -> ul. Ogrodowa -> ul. Seminaryjska -> ul. Źródłowa -> ul. Manifestu Lipcowego -> Os. Świętokrzyskie. Ten pomysł wynika z tego, że żadna linia autobusowa nie łączy tych dwóch osiedli. Po drodze byłyby trzy duże centra handlowe: Real, Galeria Echo i planowane centrum na Massalskiego. Ewentualnie możnaby pomyśleć o drugiej linii: Dworzec PKP -> ul. Czarnowska -> al. IX Wieków Kielc -> ul. Sandomierska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Przebudować lub pomalować komunistyczne bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:16 Miasto powinno stwarzać zachęty, dla administratorów osiedli mieszkaniowych, aby Ci odnawiali bloki, poprzez, np. malowanie ich „ciepłymi” kolorami, przebudowywanie (przykład hotelu „Łysogóry”- bardzo kosztowne, ale efektowne. Na razie dot. to tylko kamienic. Bloki „stanowią większość” w Kielcach i nic na to nie poradzimy. Musimy je zaakceptować. Na stałe wpisały się w nasz polski (kielecki) krajobraz miast. Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Do Pani dr Janiny Kowalik 09.11.04, 23:26 Szanowna Pani Doktor! Ostatni plebiscyt, jaki Pani przeprowadziła na zlecenie Miasta był śmieszny. Jestem pewien, że zdaje Pani sobie z tego sprawę. Ja także zdaję sobie sprawę z faktu, że był to plebiscyt na zamówienie z określonym z góry efektem. Tym niemniej nie przynosi to Pani chluby. Obecny plebiscyt, wg Pani informacji, zapowiada się lepiej. Jednak wydaje mi się, ze opisana przez Panią metoda nie przyniesie spodziewanych efektów. A to, z co najmniej dwóch zasadniczych względów: - braku strategicznej (podkreślam strategicznej) wizji Miasta z uwzględnieniem warunków dyktowanych przez otoczenie i obserwowanych tendencji, - dobór składu zespołów dyskusyjnych. Chociaż istnieje także wariant pesymistyczny. W wyniku plebiscytu powstanie kuriozalny plan, który będzie stanowił alibi dla jeszcze bardziej kuriozalnych działań. Tym niemniej życzę wszelkiej pomyślności i gratuluję, że naciągnęła Pani Miasto na te 18 tys. PLN. Z poważaniem Jaja kobyły BBB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot przedwczesne IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 23:40 ...a było już tak pięknie: zero dijey, zero baśki, zero BBB, zero (prawie) Jakuba. Takie przedwczesne świeta. Pałętał się od czasu do czasu jakiś gość o "dupnym" nicku, ale było jakby trochę spokoju. Misiek, weź no się nie czepiaj tylko ułóż te pytania sam. Za złoty osiemdziesiąt. Ja płacę. Podaj numer kąta. Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: przedwczesne 09.11.04, 23:51 Witam Pieszczoszku :) Tu nie chodzi o układanie pytań. Problem jest ciut bardziej złożony. Ale Ty z pewnością tego nie zrozumiesz. Mam nadzieję, że zrozumie to Pani Janina Kowalik. Co do pytań, to jest dla mnie pryszczyk na pupie słonia (nie tego z MPK i MZB oczywiście), ale nie mnie płacą 18 tys. PLN :))) Pani Janina i ci z Fundacji maja głowy do interesów :) Szczególnie ci z Fundacji. Chociaż, już dawno o nich nie było słychać. Mam wprawdzie parszywe podejrzenie, że w związku z nadwyżką budżetową, Pan Prezydent postanowił zasilić swych znajomych, ale to odzywa się moja parszywa natura. Zachowaj swoje 1,80 PLN dla siebie i kup sobie Pieszczoszku chusteczki, żeby jak co roku gile Ci z noska nie zwisały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konta w kąta Re: przedwczesne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 00:12 Gość portalu: behemot napisał(a): > Misiek, weź no się nie czepiaj tylko ułóż te pytania sam. Za złoty > osiemdziesiąt. Ja płacę. Podaj numer kąta. Kąta? Cbyba konta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.kowalik Re: Do Pani dr Janiny Kowalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:49 Śledząc od lat Pańskie zaangażowanie i niezliczone refleksje na temat tego Miasta (wprawdzie raczej polityczne niż inwestycyjne) i podzielając Pańską troskę o jakość badania, z największą przyjemnością zaprosiłabym Pana do udziału w jednej z grup dyskusyjnych. Problem jest czysto techniczny, jak to zrobić, aby dalej mógł Pan pozostać dla forumowiczów anonimowy, bo to popsułoby całą zabawę, ajka się tu odbywa.Jeśli moje szczere zaproszenie coś dla Pana znaczy, proszę napisac na moje nazwisko taką deklarację z kontaktem na adres FRDL, Bodzentyńska 44A (ja nie jestem pracownikiem, ale dotrze do mnie)i z zastosowaniem programu ochrony uczestników badania, weźmie Pan w nim udział. Pozdrawiam i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ck_behemot Do Pani doktor KONIECZNIE! 12.11.04, 21:27 > Śledząc od lat Pańskie zaangażowanie ale numer > troskę o jakość badania, z największą przyjemnością zaprosiłabym Pana A wie pani co? Ja też się troszczę jak temu panu wychodzą badania ...bo sądząc po lekturze jego postów, istnieje pewna obawa, że nie najlepiej, oj nie najlepiej. Każde spotkanie z doktorem będzie dla niego korzystne. A może zrezygnować z badania innych? Ten pan sam może rozwiązać problem inwestycji, a jak będzie miał dobry humor to gratis dorzuci rozwiązanie problemu służby zdrowia. Ostatnio dawał do zrozumienia, że to dla niego pryszcz (pomijając kwestię godziwego wynagrodzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
kobylybbb Re: Do Pani dr Janiny Kowalik 12.11.04, 21:34 Wielce Szanowna Pani Doktor! Pani propozycja jest bardzo miła i z pewnością ją (propozycję) rozważę. Cóż, „refleksje” na forum z konieczności i atrakcyjności zmierzają raczej w stronę politycznych niż inwestycyjnych dywagacji. Zresztą inwestycje są oceniane i podejmowane wg innych, o wiele bardziej wymiernych kryteriów niż opinie na forum. Wiem, że nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę i dlatego chyba m.in. jest tak jak jest. Jak już napisałem jestem raczej sceptycznie nastawiony do prowadzonych przez Panią badań. A to przede wszystkim z tego względu, że najpierw powinna być określona strategiczna wizja miasta. Chociażby w kontekście tendencji demograficznych. Np. odpowiedź na pytanie – czy władze miasta akceptują dotychczasową tendencję, czy chcą ją odwrócić? Na pewno zdaje sobie Pani sprawę z faktu jak to determinuje dyskusję o np. rozwiązaniach komunikacyjnych, budownictwie, czy innych inwestycjach. A Pani prowadzi wszak badania na tym właśnie poziomie. Dyskusja od razu wygląda inaczej, jeżeli założymy np., że „docelowe” Kielce, to miasto będące centrum regionu agroturystycznego o liczbie ludności np. 160 – 180 tys. mieszkańców. Całkiem inaczej może przebiegać dyskusja, jeżeli założymy, że chcemy, aby Kielce rozwijały się ludnościowo, żeby były także dużym ośrodkiem usługowo – przemysłowym i handlowym o liczbie ludności np. 250 tys. A możemy się takim stać i to bardzo szybko. Jednak wymaga to wyjrzenia ciut poza Kielce. Wcale niedaleko. Prawdę powiedziawszy dziwię się, że władze tego nie dostrzegają szczególnie w kontekście położenia Kielc w np. układzie komunikacyjnym kraju. Bo przyzna Pani, że komunikacja, to jeden z bardzo istotnych czynników. Poza tym wszystkim, to określać inwestycje w formie dyskusji tzw. „autorytetów” to jest trochę śmieszne. Ale cóż, przyszło nam żyć w takim dziwnym kraju, że jacyś niespełnieni w swoich dziedzinach ludzie decydują, co będzie dla społeczności szczęściem niepomiernym. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać od złośliwości :) Pomimo sceptycyzmu życzę Pani pomyślności i sukcesu w prowadzonym przedsięwzięciu. I proszę pamiętać, że zdaję sobie sprawę z faktu, że wypełnia Pani tylko zlecenie. Z wyrazami szacunku BBB P.S. Ta anonimowość, to jest dość iluzoryczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Do Pani dr Janiny Kowalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:03 >Bodzentyńska 44A to ta "cukiereczkowata" kamienica z zegarem. Byłem tam. Odpowiedz Link Zgłoś
bylu.bylu Re: Do Pani dr Janiny Kowalik 13.11.04, 15:06 Bardzo dobrze,ze w końcu pytają. szkoda, ze nie pomyślano o tym wczesniej. I widać, ze na tym Wydziale Zarzadzania robi sie tez cos pożytecznego. Dobrze by było napisac wiecej o tych badaniach fokusowych na przykład jaka jest wartośc w porównaniu z innymi metodami badań statystycznych. Wiele osób pyta na tym forum o instytucje promujace albo badajace przedsiebiorczość. To wprawdzie nie na temat, ale przy okazji teh dyskusji mozna by napisac czy w kielcach sa takie instytucje albo organizacje albo stwarzyszenia, fundacje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.kielce.net.pl 10.11.04, 11:37 Trzeba zmienić władzę i tych co na świeczniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrek Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.globit / 217.98.57.* 10.11.04, 19:57 Co zmienić? MENTALNOŚĆ ZADUPIA! Chcemy mieć GOSPODARZY, bez względu na opcje polityczne, nie karierowiczów. My w Kielcach nie potrafimy zrobić "zielonej fali" bo .... nie da się?! A może zacząć wymieniać tych co "nie da się" na tych co da sie zrobić! Robia to przecież za NASZE pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Pytanie do Pani J.Kowalik IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 15:18 Szanowna Pani. Czy naprawdę ankieta zawiera; 1. ZOO, 2. Aqua Park, 3. Tramwaj, 4. Sporty ekstremalne, 5. Ogród botaniczny ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin (ka) Co zmienić? Poprawić Bezpieczeństwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 13:51 Strach teraz gdziekolwiek wyjść. Wczoraj zostałem(am) napadnięty(a) prze 6- osobową grupę gó..arzy (mieli może po 17 lat). Incydent miał miejsce w „biały dzień” bo o godz. 16.45 na Sadach (ul. Jesionowa (str. płd.) a Warszawska). Najgorsze jest to, że w żaden sposób nie mogłem(am) zawiadomić policji o popełnieniu przestępstwa. Chyba przez ok. 30 min. próbowałem(am) się do nich dodzwonić, ale nikt nie odbierał. Byli zajęci „ważniejszymi” sprawami niż ratowaniem bezbronnego(ej) obywatela(ki). W rezultacie dałem (am) sobie spokój. Sprawcom napadu uszło na sucho... dzięki świętokrzyskiej policji. Kondolencje dla Polski, że ma taką policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.atac.pl / 213.25.91.* 18.11.04, 11:24 Więcej agncji towarzyskich, ostatnio jak byłem w Kielcach miałem problem bo wszystkie dziwki była zajęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Lubawski NIE PĘKAJ Chłopie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 18:42 WOJCIECHU !!!!! Co się z Tobą dzieje Chłopie? Jak mogłeś w przededniu Rocznicy Objęcia Władzy w Kielcach powiedzieć w wywiadzie prasowym w „Echu Dnia”, że „NIE BĘDZIESZ JUŻ KANDYDOWAŁ ZA DWA LATA NA PREZYDENTA”? To stwierdzenie powaliło wręcz z nóg rzesze Twoich zwolenników. Skąd u Ciebie taka „chwila zwątpienia” – po tym wszystkim czego dokonałeś przez te dwa lata? Masz przecież wszystkie „asy w ręku” – relekcja Twoja jest „pewna jak w banku”. Skąd myśl, że ktokolwiek może Cię zastąpić na tym stanowisku? Skąd plany wystawienia innego kandydata przez oddany Ci „Samorząd 2000”? Jesteśmy Drogi Wojtku PEŁNI PODZIWU DLA TWOICH OSIĄGNIĘĆ – dla tego wszystkiego co zrobiłeś dla dobra nas Kielczan. Dzisiejsze Kielce nie przypominają bowiem w niczym Miasta z czasów Nieudacznika byłego Prezydenta Włodzimierza Stępnia. Mamy dwie jadłodajnie dla biednych, atrakcyjne lokale po 5 zł. z metra przydzielone Wybitnym Kielczanom, wspaniałą „ptaszarnię”, przywrócone przyrodzie rodziny wiewiórek oraz zwiększony przyrost ryb w parku, perspektywę budowy kolejnego supermarketu na działce na Ślichowicach którą udało Ci się sprzedać „najwłaściwszemu” kontrahentowi, „sprywatyzowany” ZOZ, „uzdrowioną sytuację” w MZB i PUKU, perspektywę „polepszenia” funkcjonowania MPK i „rozwiązany” problemu odchodów psów w parku miejskim. I przy tym wszystkim udało Ci się jeszcze dokończyć Sienkiewkę i Jesionową rozbabrane przez Stępnia oraz rozpocząć budowę jekże ważnego Muzeum Sakralnego. Nie zapomniałeś też o „pozbyciu się” Relaksu, Basenu Leśnego, budynku przychodni przy ul.Paderewskiego i kilku innych obiektów – i co więcej jesteś w trakcie „zbywania” lokali użytkowych. Nic dziwnego, że bilans Twoich osiągnięć jest naprawdę imponujący. ZGROMADZIŁEŚ PRZY SOBIE BOWIEM WOJTKU „WSPANIAŁE KADRY” – umieszczając najbardziej właściwych ludzi w Urzędzie Miasta oraz Zarządach i Radach Nadzorczych w miejskich spółkach. Kto nie zna dzisiaj nazwisk tak wybitnych przedstawicieli kadry kierowniczej w Urzędzie Miasta jak: Parafiniuk, Sygut, Koza, Przybylski, Chojnowski, Mazur wraz z synem, Król, Miechówka, Klikowicz, Tomala, Sobolewski, Ciulęba, Frankowicz, Janicka, Wróblewski i Tłuczyński. Czy mogą być nieznane nazwiska uzdrawiających gospodarkę Miasta Prezesów/Dyrektorów i Członków Rad Nadzorczych miejskich spółek oraz instytucji podporządkowanych Prezydentowi: Soleckiego, Klikowicza /brat tego z Urzędu/ i Strząbały w PUKU, Hamery, Bieleckiego, Słonia, Malarczyka, Miernika i Bałabanowa w MZB, Skowrona w KTBS, Cybuli w ZOZ, Sceliny w MOPR, Wójcickiego w Szpitalu Miejskim, Słonia i dr Szcześniaka w MPK, Włodarczyka i Bieleckiej /żony tego z MZB/ w Zieleni, a także dr Pawlika w Ekonomiku. Te kadry mogą być w każdej chwili uzupełnione przez ludzi z grona bliskich współpracowników Posłów: Konstantego Miodowicza i Przemysława Gosiewskiego oraz „stada owieczek” Biskupa Kieleckiego. MASZ PEŁNE POPARCIE CZARNEJ PRZEWODNIEJ SIŁY NARODU POLSKIEGO I PRZYCHYLNOŚĆ JEJ WOJEWÓDZKIEGO FIOLETOWEGO GNOSEKA – uzyskane min. w drodze przekazywania środków finansowych na działalność „Caritasu”. Dzięki Tobie mamy też dziś oświetlone każdej nocy wszystkie obiektu sakralne – za nasze pieniądze oczywiście. Tobie zawdzięczamy sukces jakim było wystawienie „Golgoty Świętokrzyskiej” oraz wiekopomne nadanie Hanorowego Obywatelstwa Kielc Białemu Papie. Mamy nadzieję, że w drugiej części kadencji sfinalizujesz zawierzenie naszego Miasta Matce Boskiej Łaskawej Kieleckiej – co niewątpliwie polepszy znacznie warunki życia mieszkańców Kielc. Oby tak dalej, a na pewno w przyszłości zostaniesz kanonizowany na Patrona Kielc – figura Świętego Wojciecha będzie pasowała „jak ulał” do istniejącego kościoła oraz Muzeum Sakralnego którego budowa była dla naszego Klerykowa tak ważna. O TWOJEJ WYJĄTKOWOŚCI świadczą stosunki przyjacielskie z Posłem Henrykiem Długoszem /z okresu wspólnych interesów w „Chemadinie” gdy w interesie firmy sprzedałeś mu działkę na której zlokalizowana jest siedziba „Suprimexsu”/ oraz układy koleżeńskie z: Wybitnym Administratorem SLD Wojewodą Włodzimierzem Wójcikiem, Nowym Lewicowcem Senatorem Jerzym Suchańskim oraz Obrotowym Koalicjantem z „PSL”-u Alfredem Domagalskim. Doskonałe stosunki z mediami, a szczególnie z Redaktorem Jagielskim oraz Redaktor Zawistowską czyli ludźmi którzy wykreowali Cię w poprzedniej kampanii wyborczej – są tego uzupełnieniem. Szkoda tylko, że ostatnio popsuły Ci się układy z Kielecką Gazetą Koszerną za to iż odciąłeś ją od informacji z Urzędu. I słusznie przy tym „sprowadziłeś na ziemię” przy tzw. sprawie Międzygminnego Związku Wodociągów i Kanalizacji Panów Wójtów z Sitkówki-Nowiny, Zagnańska oraz Masłowa zgodnie z zasadą „nie będą chamy rządzić Twoim Miastem” – choć może będziemy za to płacić w przyszłości więcej za wodę i ścieki. GWARANTEM TWOICH OSIĄGNIĘĆ JEST PRAWICOWA CZĘŚĆ RADY MIASTA której Radnym zapewniłeś właściwą opiekę dentystyczno-internistyczną pozyskując „dla Prawicy” dwie sławy lekarskie tj. doktorów Jana Kubika i Stanisława Wiatrowskiego z Unii Pracy. Rozbiłeś przy tym nasz Drogi Wodzu jeden z ostatnich w Kielcach bastionów Reakcyjnej Lewicy. W ten sposób otwarłeś sobie szansę kolejnych sukcesów – na drodze których stał Radny Stępień i jego Kolesie. Teraz gdy Nowym i Lepszym Przewodniczącym Rady Miasta zostanie Prawdomówna Radna Halina Olędzka lub Zasłużony Wielce dla Kościoła Radny Tomasz Bogucki – będziesz mógł przeprowadzić na Sesjach Rady wszystko łącznie z „zawróceniem biegu Silnicy”. Pomogą Ci bowiem w tym Radni Prawicy dysponujący wyjątkowymi zasobami wiedzy merytorycznej i intelektu. PRZY TYM WSZYSTKIM JESTEŚ KOCHANY WOJTKU OSOBĄ ZBYT SKROMNĄ. W udzielanym „Echu Dnia” wywiadzie wspominasz tylko o tym, że w najbliższym czasie w Kielcach realizowane będzie 20 dużych inwestycji, że będzie parking wielopoziomowy przed Urzędem Miasta, że będzie termomodernizacja szkół, że zrobisz Muzeum Zabawkarskie i Muzeum Miasta Kielce kończąc Muzeum Sakralne, przebudujesz drogi nr 73 i 74, wybudujesz Stadion Piłkarski oraz rozpoczniesz akcję „Pekin 2008”, a także wyremontujesz Skocznię Narciarską. Dopiero w Raporcie zamieszczonym w „Echu Dnia” z 18 bm. podjąłeś próbę dotarcia do „pustych głów” wyborców z informacją o swoich „ogromnych dokonaniach”. TO JEDNAK NIEWIELE W PORÓWNANIU ZE ZNANYMI NAM WSZYSTKIM TWOIMI NAPRAWDĘ IMPONUJĄCYMI PLANAMI o których przez te dwa lata była „mowa w prasie”. Wiemy, że mając Wizję Szczęśliwych Kielc pragniesz poza inwestycjami o których mówiłeś w wywiadzie prasowym min: przebudować płytę kieleckiego Rynku ustawiając na niej historyczny pręgierz /prawdopodobnie dla swoich urzędników/, rozwiązać problem bezrobocia /przynajmniej członków Prawicy/ tworząc Spółkę Wodociągową „Agva” po tym jak nie udał Ci się „skok na kasę” w „Wodociągach Kieleckich”, przekopać tunel komunikacyjny pod Wzgórzem Katedralnym, wykonać kładkę nad ulicą od Pałacu Biskupiego do Bazyliki Katedralnej dla przechodniów – w tym lokatora tego „domku”, wyciąć świerki i posadzić tuje przed tą „chałupką”, zagospodarować dolinę rzeki Silnicy wraz z pływającymi po niej gondolami czy może kursującym wodolotem, przebudować rondo przy Paderewskiego i IX Wieków Kielc na skrzyżowanie wielopoziomowe, wykonać zadaszenie Amnifeatru na Kadzielni, zbudować tar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 2 uzupełnienie - w/w postu IP: 213.77.1.* 19.11.04, 16:32 taras widokowy na Stadionie oraz kolejkę linową lub balonową na Telegrafie, urządzić małe ZOO w parku, wybudować halę sportową na Pakoszu, przebudować wiadukty przy ul.Krakowskiej, uruchomić linie tramwajowe oraz wybudować setki mieszkań komunalnych i socjalnych adoptując na ten cel budynek przy ul.Sienkiewicza z którego wyeksmitujesz księgarnię prowadzoną przez żonę Radnego Ordysińskiego, a w lokalu po restauracji „Pod Feniksem” urządzisz kolejną jadłodajnię dla biednych którzy będą w tym budynku zajmowali mieszkania socjalne o powierzchni 100-120 metrów kwadratowych. TE AMBITNE PLANY GODNE PREZYDENTA 1000-LECIA chcesz realizować pozyskując dużą część środków finansowych z Unii Europejskiej – o czym mówiłeś wielokrotnie wymieniając różne kwoty od 60-ciu do 250 mln. zł. Nie zapominasz również o pozyskaniu inwestorów zagranicznych – czego „jaskółką” są planowane kolejne budowy hipermarketów. Utworzone Biuro Promocyjne w Gotta pomoże Ci te zamiary wcielić w życie. Musisz jednak wyjątkowo ostrożnie „starać się o środki unijne” dlatego aby urzędnicy w Brukseli nie przeżyli szoku dowiadując się o naszych potrzebach. Nie wszystko Ci bowiem „wychodzi na 100%” – czego dowodem jest mająca ostatnio miejsce w Urzędzie Miasta zuchwała kradzież deski klozetowej mimo zainstalowanego przez Dyrektora Mazura monitoringu za ponad 200 tys. zł. oraz „pieczy” sprawowanej przez doświadczonego w „sprawach kryminalnych” Pełnomocnika Przybylskiego. Pewnie jednak Dyrektor Chojnowski ujawni złodzieja którym jest bez wątpienia jakiś zdeprawowany Członek Kieleckiej Lewicy. WOJTEK !!!!! Naprawdę jesteś NAJLEPSZY. Naprawdę nikt NIE MOŻE CI DORÓWNAĆ. Naprawdę masz prawo BYĆ DUMNYM ZE SWOICH OSIĄGNIĘĆ. Naprawdę społeczność miejska WYJĄTKOWO CIĘ CENI uważając, że JESTEŚ WIELKI I WSPANIAŁY. Naprawdę Kielczanie są szczęśliwi, że taki jak Ty MĄŻ OPATRZNOŚCIOWY rządzi naszym Miastem. O Tobie można mówić tylko W SAMYCH SUPERLATYWACH. Już teraz zapisujesz się ZŁOTYMI ZGŁOSKAMI w Historii naszego ponad 900-letniego Grodu nad Silnicą. Oddane Ci rzesze tysięcy zwolenników uważają, że jesteś JEDYNYM KANDYDATEM NA PREZYDENTA KIELC w okresie co najmniej najbliższych 20 lat – że wybory samorządowe w 2006 roku wygrasz w pełni zasłużenie. A tym, że nieliczni niewdzięczni mieszkańcy Kielc rozwieszają plakaty UMNIEJSZAJĄCE OGROM TWOICH DOKONAŃ nie musisz się przejmować. Nikt normalny nie daje bowiem wiary temu, że: nie dotrzymałeś żadnej z obietnic składanych w poprzedniej kampanii, że sprzedajesz za bezcen grunty i obiekty miejskie, że przekręciłeś przy tym 6 mln.zł., że poobsadzałeś na stanowiskach większość nieudaczników i debili ze słusznym prawicowo-kościelnym rodowodem, że Twoje plany inwestycyjne to „wirtualne wizje” zrodzone w głowie psychicznego fantasty, że kłamiesz jak najęty, że za Twoich rządów zakupiono bez przetargu kilka samochodów, że Twoi ludzie „mają interes” w tym iż zawyżane są koszty nawet tych nielicznych inwestycji które mają być realizowane, że Miasto musi płacić wysokie odszkodowania zwolnionym niesłusznie pracownikom na których miejsce zatrudniłeś „swoich ludzi”, że „rozdajesz prezenty” w postaci przydziału lokali za 5 zł. z metra swoim znajomym – w tym Dorocie Tworek /ciastkarnia „Bliklego”/ której mąż będąc właścicielem „Dorbudu” wybudował Ci mieszkanko na ul.Jałowcowej, że bez wstydu „liżesz tyłek” Czarnym – pompując forsę z budżetu Miasta do instytucji kościelnych, że „kupujesz” przeciwników politycznych za zależne od Ciebie profity – jak Radnych Kubika i Wiatrowskiego z Unii Pracy za lokale w prywatyzowanym ZOZ-ie, że pozwalasz „swoim” Radnym na załatwianie ich życiowo ważnych spraw – np. bufet w Urzędzie /Radny Tomasz Bogucki/ i mieszkanka nad restauracją /synek Radnego Marka Wołowca/, a nawet, że zatrudniasz na stanowiskach kierowniczych aferzystów i kryminalistów, bez przeprowadzania zbędnych konkursów oraz, że zachowałeś się jak błazen gdy nie wybrano Cię na Przewodniczącego w Związku „Wodociągów”. JEDNYM SŁOWEM, ŻE JESTEŚ NIESZCZĘŚCIEM TEGO MIASTA I SWOJĄ MIŁOŚCIĄ MOŻESZ ZABIĆ KIELCE. Ośmielają się przy tym wszystkim twierdzić, że „nie dorastasz nawet do pięt” swojemu Poprzednikowi Włodzimierzowi Stępniowi – a jedynym Twoim życiowym osiągnięciem jest doprowadzenie do upadku „Chemadinu” w czasach gdy byłeś jego dyrektorem. I co więcej mówią, że udzielone przez Ciebie wywiady w „Echu Dnia” oraz „Słowie Ludu” /wraz z Raportem z 18 bm./ są ŻAŁOSNĄ PRÓBĄ ROBIENIA WODY Z MÓZGU Kielczanom którzy na co dzień widzą „efekty” Twojej działalności. RÓB JEDNAK DALEJ SWOJE STARY i nie przejmuj się tym wszystkim – rozumiemy bowiem to iż Prezydent Kielc będący postacią bliską WZORCOWI MARSZAŁKA PIŁSUDZKIEGO musi czasami „pozwolić sobie” na stosowanie wobec wyborców zasady „rządzi baca, a nie stado baranów”. Na pewno Ty wiesz lepiej co potrzebne naszemu Miastu. Wielu z nas domyśla się tego, że mając Wizje z których „rodzą się” Twoje plany inwestycyjne POZOSTAJESZ W STAŁYM KONTAKCIE Z SIŁĄ WYŻSZĄ – BYĆ MOŻE Z PRZYSZŁA PATRONKĄ MIASTA MATKĄ BOSKĄ ŁASKAWĄ KIELECKĄ. Szkoda tylko, że czasami nie masz dobrej Fonii. Rozumiemy przy tym, że taki jak Ty WIELKI CZŁOWIEK na tym stanowisku musi mieć odłożone „parę złotych” po to chociażby aby mógł np. zapłacić 40 tys.zł. za boazerię w swojej saunie. Parę groszy jest potrzebne również Twoim ludziom po to aby mogli godnie reprezentować swojego Prezydenta. DLATEGO NIE PĘKAJ DROGI WOJTKU !!!!! Walcz więc dalej dla dobra mieszkańców Kielce i swojego oczywiście – o własnych ludziach nie zapominając. Bądź z nami Kielczanami przez najbliższe 20 lat jako GWARANT POMYŚLNOŚCI MIASTA. Czego Ci życzymy z głębi prawicowego serca w dniu 19-go listopada 2004 roku – dniu Twojego Święta tj. Drugiej Rocznicy Objęcia Władzy w Kielcach – bardziej z Woli Czarnych, Pary Kaczorów i Rokity Dwóch Imion niż mieszkańców. ZMIERZAJ ŚMIAŁO DO WYTYCZONEGO CELU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OPATRZNOŚĆ I JEJ ZIEMSCY PRZEDSTAWICIELE SĄ Z TOBĄ WOJCIECHU – PRZYSZŁY PATRONIE NASZEGO MIASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HISTORIĘ TWORZĄ BOWIEM TAKIE JAK TY WYBITNE JEDNOSTKI, A NIE BEZROZUMNE MASY WYBORCÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: 213.77.1.* 19.11.04, 16:44 WOJCIECHU !!!!! Co się z Tobą dzieje Chłopie? Jak mogłeś w przededniu Rocznicy Objęcia Władzy w Kielcach powiedzieć w wywiadzie prasowym w „Echu Dnia”, że „NIE BĘDZIESZ JUŻ KANDYDOWAŁ ZA DWA LATA NA PREZYDENTA”? To stwierdzenie powaliło wręcz z nóg rzesze Twoich zwolenników. Skąd u Ciebie taka „chwila zwątpienia” – po tym wszystkim czego dokonałeś przez te dwa lata? Masz przecież wszystkie „asy w ręku” – relekcja Twoja jest „pewna jak w banku”. Skąd myśl, że ktokolwiek może Cię zastąpić na tym stanowisku? Skąd plany wystawienia innego kandydata przez oddany Ci „Samorząd 2000”? Jesteśmy Drogi Wojtku PEŁNI PODZIWU DLA TWOICH OSIĄGNIĘĆ – dla tego wszystkiego co zrobiłeś dla dobra nas Kielczan. Dzisiejsze Kielce nie przypominają bowiem w niczym Miasta z czasów Nieudacznika byłego Prezydenta Włodzimierza Stępnia. Mamy dwie jadłodajnie dla biednych, atrakcyjne lokale po 5 zł. z metra przydzielone Wybitnym Kielczanom, wspaniałą „ptaszarnię”, przywrócone przyrodzie rodziny wiewiórek oraz zwiększony przyrost ryb w parku, perspektywę budowy kolejnego supermarketu na działce na Ślichowicach którą udało Ci się sprzedać „najwłaściwszemu” kontrahentowi, „sprywatyzowany” ZOZ, „uzdrowioną sytuację” w MZB i PUKU, perspektywę „polepszenia” funkcjonowania MPK i „rozwiązany” problemu odchodów psów w parku miejskim. I przy tym wszystkim udało Ci się jeszcze dokończyć Sienkiewkę i Jesionową rozbabrane przez Stępnia oraz rozpocząć budowę jekże ważnego Muzeum Sakralnego. Nie zapomniałeś też o „pozbyciu się” Relaksu, Basenu Leśnego, budynku przychodni przy ul.Paderewskiego i kilku innych obiektów – i co więcej jesteś w trakcie „zbywania” lokali użytkowych. Nic dziwnego, że bilans Twoich osiągnięć jest naprawdę imponujący. ZGROMADZIŁEŚ PRZY SOBIE BOWIEM WOJTKU „WSPANIAŁE KADRY” – umieszczając najbardziej właściwych ludzi w Urzędzie Miasta oraz Zarządach i Radach Nadzorczych w miejskich spółkach. Kto nie zna dzisiaj nazwisk tak wybitnych przedstawicieli kadry kierowniczej w Urzędzie Miasta jak: Parafiniuk, Sygut, Koza, Przybylski, Chojnowski, Mazur wraz z synem, Król, Miechówka, Klikowicz, Tomala, Sobolewski, Ciulęba, Frankowicz, Janicka, Wróblewski i Tłuczyński. Czy mogą być nieznane nazwiska uzdrawiających gospodarkę Miasta Prezesów/Dyrektorów i Członków Rad Nadzorczych miejskich spółek oraz instytucji podporządkowanych Prezydentowi: Soleckiego, Klikowicza /brat tego z Urzędu/ i Strząbały w PUKU, Hamery, Bieleckiego, Słonia, Malarczyka, Miernika i Bałabanowa w MZB, Skowrona w KTBS, Cybuli w ZOZ, Sceliny w MOPR, Wójcickiego w Szpitalu Miejskim, Słonia i dr Szcześniaka w MPK, Włodarczyka i Bieleckiej /żony tego z MZB/ w Zieleni, a także dr Pawlika w Ekonomiku. Te kadry mogą być w każdej chwili uzupełnione przez ludzi z grona bliskich współpracowników Posłów: Konstantego Miodowicza i Przemysława Gosiewskiego oraz „stada owieczek” Biskupa Kieleckiego. MASZ PEŁNE POPARCIE CZARNEJ PRZEWODNIEJ SIŁY NARODU POLSKIEGO I PRZYCHYLNOŚĆ JEJ WOJEWÓDZKIEGO FIOLETOWEGO GNOSEKA – uzyskane min. w drodze przekazywania środków finansowych na działalność „Caritasu”. Dzięki Tobie mamy też dziś oświetlone każdej nocy wszystkie obiektu sakralne – za nasze pieniądze oczywiście. Tobie zawdzięczamy sukces jakim było wystawienie „Golgoty Świętokrzyskiej” oraz wiekopomne nadanie Hanorowego Obywatelstwa Kielc Białemu Papie. Mamy nadzieję, że w drugiej części kadencji sfinalizujesz zawierzenie naszego Miasta Matce Boskiej Łaskawej Kieleckiej – co niewątpliwie polepszy znacznie warunki życia mieszkańców Kielc. Oby tak dalej, a na pewno w przyszłości zostaniesz kanonizowany na Patrona Kielc – figura Świętego Wojciecha będzie pasowała „jak ulał” do istniejącego kościoła oraz Muzeum Sakralnego którego budowa była dla naszego Klerykowa tak ważna. O TWOJEJ WYJĄTKOWOŚCI świadczą stosunki przyjacielskie z Posłem Henrykiem Długoszem /z okresu wspólnych interesów w „Chemadinie” gdy w interesie firmy sprzedałeś mu działkę na której zlokalizowana jest siedziba „Suprimexsu”/ oraz układy koleżeńskie z: Wybitnym Administratorem SLD Wojewodą Włodzimierzem Wójcikiem, Nowym Lewicowcem Senatorem Jerzym Suchańskim oraz Obrotowym Koalicjantem z „PSL”-u Alfredem Domagalskim. Doskonałe stosunki z mediami, a szczególnie z Redaktorem Jagielskim oraz Redaktor Zawistowską czyli ludźmi którzy wykreowali Cię w poprzedniej kampanii wyborczej – są tego uzupełnieniem. Szkoda tylko, że ostatnio popsuły Ci się układy z Kielecką Gazetą Koszerną za to iż odciąłeś ją od informacji z Urzędu. I słusznie przy tym „sprowadziłeś na ziemię” przy tzw. sprawie Międzygminnego Związku Wodociągów i Kanalizacji Panów Wójtów z Sitkówki-Nowiny, Zagnańska oraz Masłowa zgodnie z zasadą „nie będą chamy rządzić Twoim Miastem” – choć może będziemy za to płacić w przyszłości więcej za wodę i ścieki. GWARANTEM TWOICH OSIĄGNIĘĆ JEST PRAWICOWA CZĘŚĆ RADY MIASTA której Radnym zapewniłeś właściwą opiekę dentystyczno-internistyczną pozyskując „dla Prawicy” dwie sławy lekarskie tj. doktorów Jana Kubika i Stanisława Wiatrowskiego z Unii Pracy. Rozbiłeś przy tym nasz Drogi Wodzu jeden z ostatnich w Kielcach bastionów Reakcyjnej Lewicy. W ten sposób otwarłeś sobie szansę kolejnych sukcesów – na drodze których stał Radny Stępień i jego Kolesie. Teraz gdy Nowym i Lepszym Przewodniczącym Rady Miasta zostanie Prawdomówna Radna Halina Olędzka lub Zasłużony Wielce dla Kościoła Radny Tomasz Bogucki – będziesz mógł przeprowadzić na Sesjach Rady wszystko łącznie z „zawróceniem biegu Silnicy”. Pomogą Ci bowiem w tym Radni Prawicy dysponujący wyjątkowymi zasobami wiedzy merytorycznej i intelektu. PRZY TYM WSZYSTKIM JESTEŚ KOCHANY WOJTKU OSOBĄ ZBYT SKROMNĄ. W udzielanym „Echu Dnia” wywiadzie wspominasz tylko o tym, że w najbliższym czasie w Kielcach realizowane będzie 20 dużych inwestycji, że będzie parking wielopoziomowy przed Urzędem Miasta, że będzie termomodernizacja szkół, że zrobisz Muzeum Zabawkarskie i Muzeum Miasta Kielce kończąc Muzeum Sakralne, przebudujesz drogi nr 73 i 74, wybudujesz Stadion Piłkarski oraz rozpoczniesz akcję „Pekin 2008”, a także wyremontujesz Skocznię Narciarską. Dopiero w Raporcie zamieszczonym w „Echu Dnia” z 18 bm. podjąłeś próbę dotarcia do „pustych głów” wyborców z informacją o swoich „ogromnych dokonaniach”. TO JEDNAK NIEWIELE W PORÓWNANIU ZE ZNANYMI NAM WSZYSTKIM TWOIMI NAPRAWDĘ IMPONUJĄCYMI PLANAMI o których przez te dwa lata była „mowa w prasie”. Wiemy, że mając Wizję Szczęśliwych Kielc pragniesz poza inwestycjami o których mówiłeś w wywiadzie prasowym min: przebudować płytę kieleckiego Rynku ustawiając na niej historyczny pręgierz /prawdopodobnie dla swoich urzędników/, rozwiązać problem bezrobocia /przynajmniej członków Prawicy/ tworząc Spółkę Wodociągową „Agva” po tym jak nie udał Ci się „skok na kasę” w „Wodociągach Kieleckich”, przekopać tunel komunikacyjny pod Wzgórzem Katedralnym, wykonać kładkę nad ulicą od Pałacu Biskupiego do Bazyliki Katedralnej dla przechodniów – w tym lokatora tego „domku”, wyciąć świerki i posadzić tuje przed tą „chałupką”, zagospodarować dolinę rzeki Silnicy wraz z pływającymi po niej gondolami czy może kursującym wodolotem, przebudować rondo przy Paderewskiego i IX Wieków Kielc na skrzyżowanie wielopoziomowe, wykonać zadaszenie Amnifeatru na Kadzielni, zbudować tar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Władza pyta mieszkańców Kielc, co zmienić w m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 08:54 Najlepiej i jak najszybciej W Ł A D Z Ę ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś