Dodaj do ulubionych

Kolejni psychiatrzy pod lupą prokuratury

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:07
Co na to Posel Nowak???
Obserwuj wątek
    • Gość: posel nowak To bylo tak... IP: 213.77.1.* 08.11.04, 16:39
      Pan Ziemowit NOWAK zapomnial podać, ze sledztwo wszczeto w PO w Kielcach
      z mojego zawiadomienia skierowanego do PA w Krakowie. Kazimierz K. zanim
      go zatrzymano w dniu 21.07.2001 roku, bedąc baronem paliwowym, asystował
      dwóm posłom AWS, panu Kędrze z Krosna ( KPN ) i byłemu ministrowi
      sprawiedliwości panu Leszkowu Piotrowskiemu.

W sprawe wystawiania opinii panu K. zaangarzowni byli tez dwaj nasi zacni
      psychiatrzy z Morawicy

• Gość: posel nowak To bylo tak... IP: 213.77.1.* 08.11.04, 17:17
        Cie psychatrzy z Krakowa nazywaja sie Telesnicki, Pilz- Przybylska, a Kielc
        panowie M&K.
        • awa160 Re: To bylo tak... 08.11.04, 17:19
          a co to za spólka M&K ?
        • Gość: Welt A może to bylo tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:19
          "Rozbieżność między opinią ordynatora oddziału obserwacji sądowo-psychiatrycznej
          szpitala przy areszcie śledczym na Montelupich w Krakowie Stanisława
          Teleśnickiego a opiniami innych biegłych.

Teleśnicki powiedział, że w sprawie Kazimierza K. "opinie były jednobrzmiące, bo
          co do choroby nikt nie ma wątpliwości, są tylko różnice co do nazewnictwa". -
          To, czy pacjentowi rozpozna się schizofrenię, czy psychozę schizoafektywną jest,
          w znaczeniu orzeczniczym, dokładnie tym samym - dodał.

Według niego, "problem z panem K. polega na tym, że należy on do grona osób
          chorych psychicznie, które są wykorzystywane przez zorganizowane grupy przestępcze".

Przypadek Kazimierza K. Teleśnicki opisał w pracy "Chory psychicznie w grupie
          przestępczej", której jest współautorem. Można tam przeczytać m.in., że
          "przestępczość grupowa oraz zorganizowana coraz częściej wykorzystuje osoby
          chore psychicznie do działań przestępczych". Wnioski wskazują na "konieczność
          stworzenia w stosunku do osób chorych psychicznie, które znalazły się w
          konflikcie z prawem, sieci opieki psychiatrycznej, socjologicznej i społecznej".

(PAP)
          • Gość: posel nowa Re: A może to bylo tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:41
            Trele morele... Facet mial legitymacje poselska i jezdzil sam do Sejmu,
            produkowal ogromne ilosci paliwa a w tym biznesie gral pierwsze skrzypce.

Tak sie sklada, ze w sprawie w Bielsku Bialej nie ma wskazan na to, KK dzialal
            sam. Praca Telesnickiego jest tyle warta co dr Mysliwiec z Rybnika, ktora na
            konferencji psychiatrycznej truła o nieprawidlowosciach w opiowaniu a za kilka
            dnia V Wydzial Sledczy PO w Opolu byc moze postawi jej zarzuty falszoawania
            opinii pscyhiatrycznych w Rybniku.

Ta praca wg mnie to zaslona dymna...
            • awa160 Re: A może to bylo tak... 09.11.04, 08:40
              Czy Pan poseł ma wykształcenie lekarskie?
              Jesli tak czy po w/w kierunku?
              • Gość: posel nowak Nie znajduje slow... IP: *.pinczow.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:14
                a co to ma za znaczenie? Jest wiedza merytoryczna z zakresu psychiatrii
                i jest i wiedza "okolopsychiatryczna" np z zakresu pscyhiatrii sadowej,
                odpowiednie przepisy KK i KPK, ktore musi znac kazdy pscyhiatra, jest
                tez ustawa o ochronie zdrowia pscyhicznego, ktora prawie w ogole w zakresie
                podstawowych praw pacjentow nie jest przestrzegana. Za pare dni umieszcze
                tu refererat prof. Dabrowskiego z posiedzenia komisji sprawiedliwowsci,
                ktore mialo miejsce w Sejmie w zeszlym tygodniu, z ktorego wynika,
                ze ponad polowa psychiatrow lamie ta ustawe

Nie wspominam tu o dorabianiu opinii sadowych.

Czy pani zabiera mi prawo logicznego myslenia i interpertacji opinii sadowych
                pod wzgledem formalnym oraz konsultacji w zakresie meritum opinii z innymi
                lekarzami, w tym bieglymi?

• awa160 Re: Nie znajduje slow... 09.11.04, 16:23
                  nie zabraniam i nie zabraniałam nikomu logicznego myślenia-wręcz przeciwnie
                  jestem za.Zainteresowała mnie duża wiedza w tym temacie i fachowe terminy.
      • Gość: marta Poselska ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:22
        Szanowny Panie Pośle. Może zdradziłby nam Pan, z jakim wynikiem zaliczył Pan
        edukację w zakresie języka polskiego na poziomie szkolnictwa podstawowego. Mam
        na myśli użyte przez Pana słowo "zaangarzowni". Nie chodzi mi oczywiście o brak
        litery "a" w słowie. Proszę uprzejmie zajrzeć do słownika języka polskiego w
        sprawie pisowni tegoż wyrazu. Może dopiero po tym zająłby się Pan studiowaniem
        psychiatrii i dziedzin "okołopsychiatrycznych". A propos ostatniego
        sformułowania - psychiatria sądowa jest jak najbardziej psychiatryczna, a
        nie "okołopsychiatryczna". Wielce Szanowny Panie Pośle:proponuję jednakże na
        początek intensywną edukację w zakresie języka polskiego, a dopiero w następnym
        etapie zaliczenie 6 lat studiów medycznych plus 5 lat specjalizacji z
        psychiatrii. Wtedy będzie Pan partnerem do rozmowy dla specjalistów.
        • Gość: posel nwkao Co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:56
          ...bede pisal w wordzie, nastepnie poprawial literowki, a jak juz dokonam
          redakcji to po jakis paru dniach bede publikowal moje komentarze. OK?

psy szczekaja karawana idzie

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka