Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:07 Co na to Posel Nowak??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: posel nowak To bylo tak... IP: 213.77.1.* 08.11.04, 16:39 Pan Ziemowit NOWAK zapomnial podać, ze sledztwo wszczeto w PO w Kielcach z mojego zawiadomienia skierowanego do PA w Krakowie. Kazimierz K. zanim go zatrzymano w dniu 21.07.2001 roku, bedąc baronem paliwowym, asystował dwóm posłom AWS, panu Kędrze z Krosna ( KPN ) i byłemu ministrowi sprawiedliwości panu Leszkowu Piotrowskiemu. W sprawe wystawiania opinii panu K. zaangarzowni byli tez dwaj nasi zacni psychiatrzy z Morawicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak To bylo tak... IP: 213.77.1.* 08.11.04, 17:17 Cie psychatrzy z Krakowa nazywaja sie Telesnicki, Pilz- Przybylska, a Kielc panowie M&K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welt A może to bylo tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 17:19 "Rozbieżność między opinią ordynatora oddziału obserwacji sądowo-psychiatrycznej szpitala przy areszcie śledczym na Montelupich w Krakowie Stanisława Teleśnickiego a opiniami innych biegłych. Teleśnicki powiedział, że w sprawie Kazimierza K. "opinie były jednobrzmiące, bo co do choroby nikt nie ma wątpliwości, są tylko różnice co do nazewnictwa". - To, czy pacjentowi rozpozna się schizofrenię, czy psychozę schizoafektywną jest, w znaczeniu orzeczniczym, dokładnie tym samym - dodał. Według niego, "problem z panem K. polega na tym, że należy on do grona osób chorych psychicznie, które są wykorzystywane przez zorganizowane grupy przestępcze". Przypadek Kazimierza K. Teleśnicki opisał w pracy "Chory psychicznie w grupie przestępczej", której jest współautorem. Można tam przeczytać m.in., że "przestępczość grupowa oraz zorganizowana coraz częściej wykorzystuje osoby chore psychicznie do działań przestępczych". Wnioski wskazują na "konieczność stworzenia w stosunku do osób chorych psychicznie, które znalazły się w konflikcie z prawem, sieci opieki psychiatrycznej, socjologicznej i społecznej". (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowa Re: A może to bylo tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:41 Trele morele... Facet mial legitymacje poselska i jezdzil sam do Sejmu, produkowal ogromne ilosci paliwa a w tym biznesie gral pierwsze skrzypce. Tak sie sklada, ze w sprawie w Bielsku Bialej nie ma wskazan na to, KK dzialal sam. Praca Telesnickiego jest tyle warta co dr Mysliwiec z Rybnika, ktora na konferencji psychiatrycznej truła o nieprawidlowosciach w opiowaniu a za kilka dnia V Wydzial Sledczy PO w Opolu byc moze postawi jej zarzuty falszoawania opinii pscyhiatrycznych w Rybniku. Ta praca wg mnie to zaslona dymna... Odpowiedz Link Zgłoś
awa160 Re: A może to bylo tak... 09.11.04, 08:40 Czy Pan poseł ma wykształcenie lekarskie? Jesli tak czy po w/w kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Nie znajduje slow... IP: *.pinczow.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:14 a co to ma za znaczenie? Jest wiedza merytoryczna z zakresu psychiatrii i jest i wiedza "okolopsychiatryczna" np z zakresu pscyhiatrii sadowej, odpowiednie przepisy KK i KPK, ktore musi znac kazdy pscyhiatra, jest tez ustawa o ochronie zdrowia pscyhicznego, ktora prawie w ogole w zakresie podstawowych praw pacjentow nie jest przestrzegana. Za pare dni umieszcze tu refererat prof. Dabrowskiego z posiedzenia komisji sprawiedliwowsci, ktore mialo miejsce w Sejmie w zeszlym tygodniu, z ktorego wynika, ze ponad polowa psychiatrow lamie ta ustawe Nie wspominam tu o dorabianiu opinii sadowych. Czy pani zabiera mi prawo logicznego myslenia i interpertacji opinii sadowych pod wzgledem formalnym oraz konsultacji w zakresie meritum opinii z innymi lekarzami, w tym bieglymi? Odpowiedz Link Zgłoś
awa160 Re: Nie znajduje slow... 09.11.04, 16:23 nie zabraniam i nie zabraniałam nikomu logicznego myślenia-wręcz przeciwnie jestem za.Zainteresowała mnie duża wiedza w tym temacie i fachowe terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Poselska ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:22 Szanowny Panie Pośle. Może zdradziłby nam Pan, z jakim wynikiem zaliczył Pan edukację w zakresie języka polskiego na poziomie szkolnictwa podstawowego. Mam na myśli użyte przez Pana słowo "zaangarzowni". Nie chodzi mi oczywiście o brak litery "a" w słowie. Proszę uprzejmie zajrzeć do słownika języka polskiego w sprawie pisowni tegoż wyrazu. Może dopiero po tym zająłby się Pan studiowaniem psychiatrii i dziedzin "okołopsychiatrycznych". A propos ostatniego sformułowania - psychiatria sądowa jest jak najbardziej psychiatryczna, a nie "okołopsychiatryczna". Wielce Szanowny Panie Pośle:proponuję jednakże na początek intensywną edukację w zakresie języka polskiego, a dopiero w następnym etapie zaliczenie 6 lat studiów medycznych plus 5 lat specjalizacji z psychiatrii. Wtedy będzie Pan partnerem do rozmowy dla specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nwkao Co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:56 ...bede pisal w wordzie, nastepnie poprawial literowki, a jak juz dokonam redakcji to po jakis paru dniach bede publikowal moje komentarze. OK? psy szczekaja karawana idzie Odpowiedz Link Zgłoś