Gość: posel nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:32 artykuł GW w Kielcach miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,2413142.html polecam tez interpelacje w tym temacie umieszczona na stronie sejmowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kielcz Re: Korupcja w kieleckiem... 27.11.04, 12:44 Na normalne, udokumentowane udowodnienie korupcji raczej trudno liczyć. TTo sa wyjatki, bo działa tu solidarnośc dajacego i biorącego, często różne "układy", a niekiedy równiez solidarnośc zawodowa (prawnicy, lekarze, nauczyciele). Poza tym dotarcie do dokumentów jest dla przecietnego człowieka niemozliwe, bo nie ma uprawnień do sprawdzania dokumentacji. A Pan, Panie Posle sam, zrobi tyle ile zrobic moze jeden człowiek (i tak robi Pan wiele, choc w niektórych przypadkach mozna mieć wrazenie, iz niektóre sprawy raczej Pan omija. Chwała Panu jednak za to co Pan robi.) Jest jednak cos takiego jak wnioskowanie statystyczne. Mozna np. wskazywać na zbieżność decyzji o dysponowaniu publicznym groszem z okreslonym składem gremiów,które te forse dzielą. Mozna tez w przypadku osób publicznych pytac o pochodzenie majatku, sposób finansowania róznych imprez itp. (oczywiscie tylko zgodnie z prawem! Nawet uzasadnione, ale bezprawne zapytania bardziej szkodzą niz pomagają). Krótko mówiąc mozna publicznie pytac o wszelkie sprawy, które sa dziwne. I to mozemy robic wszyscy. Wprawdzie władze czesto takie sygnały "olewaja", ale mozna spróbować rzaem z postem na forum wysłac np. informacje do własciwej instytucji, a najlepiej do konkretnego człowieka (i podac na forum nazwisko adresata). To może byc formą obywatelskiego działania skierowanego przeciw korupcji. Jesli jakas osoba pojawia się często w takich dziwnych sytuacjach, to moze to być dla odpowiednich władz pewien sygnał. Jesli go zlekceważą, to jest to sygnał dla nas, obywateli. Mysle, że Panu taka inicjatywa tez ułatwiłaby życie. Mógłby Pan np. w przypadku zapytania własciwego urzednika powołac sie od razu na fakt, iz on winien o tym wiedziec, bo informacja była publiczna i przekazano mu ja maile. Nie sadze, by delikwent mógł tłumaczyc sie, że on forum nie czytuje, bo jest mało prawdopodobne, by wsród jego znajomych tez nikogo takiego nie było. A jeszcze mniej prawdopodobne, by mu ktos nie powiedział, ze jego nazwisko pojawiło sie na forum z informacja, że wysłano do niego list (opublikowany na forum). Co Pan o tym mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:31 W nawiazaniu do odpowiedzi na moja interpelacje informuje, ze domagam sie nazwisk osob ( z geodezji i budownictwa ), ktore lacza stanowiska zwiazane z wydawaniem decyzji z prowadzeniem działalnosci gospodarczej. Jest tego okolo 1000 w całym kraju, w tym 200 z korpusu sluzby cwylinej Nazwiska te beda opubilkowane na stronie raportnowaka.com, na podstronie korypcja. Mam tez pewien klopot, nie wystarcza mi czasu, a i pieneidzy na prowadzenie gazety . To sie jednak zmieni niedługo Uwazam, ze tylko wstyd i publiczne pietnowanie moze zmienic mentalnosc niektorych urzednikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:34 wg pana omijam? Odpowiedz Link Zgłoś
jajur A co z tym 27.11.04, 13:43 A co z tym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=7661341&v=2&s=0 Tam i syndyk i psychiatra i sekretarz są zamieszani. I u prokuratora to chyba leży, leży, leży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak OK... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:58 Sprawe znam. Upomne sie ponownie o odpowiedz w tej sprawie w nastepnym tygodniu. Faktycznie trzeba jej pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b A tak przy okazji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 11:55 Czy mógłby się Pan, Panie Pośle, zapytać Pana Ministra Balickiego jak długo jeszcze na stanowisku zastępcy dyrektora ŚOW NFZ, będzie jesżcze praowała osoba nie spełniająca kwalifikacji formalnych (o molalnych już nie wspomnę), czyli Andrzej Marek Łach? Ta sprawa ciągne się już ładnych parę latek, ale jak widzę wielu osobom zależy chyba na tym , żeby tego gówna nie ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: A tak przy okazji... IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 28.11.04, 12:10 Polecam życzliwej uwadze całe tzw Bractwo Andrzejowe w którym róznice ideologiczne zastapiła wspólnota interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b Re: A tak przy okazji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:16 Fakt, że to zbiorowisko, jest wybitnie internacjonalistyczne. Jak się popatrzy na ich życiorysy zawodowe i polityczne - to człowieka krew zalewa, że taka banda szumowin ma się tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak w sprawie pana Łacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:27 bedzie zrobione a odpowiedz znajdzie sie na tym forumq Odpowiedz Link Zgłoś
jajur Łach Andrzej 29.11.04, 10:44 Świętokrzyskie Centrum Piekarsko-Cukiernicze "AS-POLZAP" Janina Kawecka i Andrzej Łach ul. Górna 13/15 25-415 Kielce tel./fax 0 prefix (41) 368-02-89, 368-02-87 A czy Andrzej Łach nie zatrudnia w NFZ kogoś związanego z Górną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielcz Re: prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.wsu.kielce.pl 28.11.04, 12:02 Myślę, że te zwiazane z samorządem (poza Pinczowem, bo tam rzeczywiscie widac Pańską działalność). Chodzi mi głownie o styk interesów prywatnych i społecznej (np. z podatków, dotacji czy różnych funduszy pomocowych) forsy. To jest równiez sprawa rozdysponowywania pieniędzy przez rózne urzedy i instytucje samorzadowe. Moze sie mylę, ale w moim odczuciu tu mało Pana widać. Rozumiem trudnosci i opór materii (np. łatwiej walczyc z daleka od miejsca gdzie np. wydaje sie lokalne gazety, które moga pomóc lub zaszkodzic), ale tak mi sie własnie wydaje. Moze sie jednak mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:05 Wazne, ze "zainteresowani" wiedza, kto co robi. Prosze zapytac wsrod geodetów i budowlancow, tych urzedowych o nazwisko posla nowaka. Czy mnie widac? To pytanie do mediów, ktore lubia zawłaszczac sukces nie podajac w sposob obiektywny calej prawdy lub nie informojac o tym, ze to jak jestem zaczynem i sprawcą efektu. Tak np jest osatanio z aktami, odwolanymi prokuratorami itd. Uwaga robila cztery programy na temat Kielc i za zadntm razem nie podała, ze tak naprawde sprawy wyszly lub sie ruszyły z powodu nowaka . Nie mam na to wiekszego wplywu, nawet zadnego Troche zaczelo pisac Słowo Ludu, ale za to inni uznaja, ze mnie jest zbyt duzo i nie pisza o mnie nawet wtedy, gdy oczywistym "sprawca" jakies saprawy jestem ja. No coz! Takie jest zycie. Spraw jest tak duzo, kiedys tu je wymienialem, ale napisano mi, ze nie jest tomiejsce na kampanie wyborcza. Faktycznie! Poinformuje o nich w odpowiednim czasie Mysle tez, ze bedzie w najblizszym czasie widac "co nie co" Odpowiedz Link Zgłoś
recenzent06 Re: Korupcja w kieleckiem... 27.11.04, 14:04 "Uwazam, ze tylko wstyd i publiczne pietnowanie moze zmienic mentalnosc niektorych urzednikow" Świete słowa Panie pośle, świete słowa. Ja dodałbym, ze nie tylko urzedników. Trocje mnie niepokoi skala Pańskich działań (to chyba cały kraj?). Rozumiem, ze podchodzi Pan do spraw raczej "tematycznie" niż "regionalnie". Może to i dobrze, ale wybrali Pana właśnie w Świętokrzyskiem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:56 Posel co do zasady wykonuje wolny mandat. Mozna zostac wybranym w okregu kieleckim, ale moge to zrobic tez ludzie innym miejscem zamieszkania. Trzeba wziac tylko stsosowne zaswiadczenie i przyjechac do pierwszej komisji w naszym okregu. 33 osoby z palcznicy ( malopolska ) oddalo tak glos w Skalbmierzu Zapweniam jednak, ze najwiecej czasu i osobistego zaangarzowania wiazacego sie z obecnoscia poswiecam naszemu wojewodztwu, przyznam jednak, ze sa to Kielce i regiony na poludnie od Kielc. Na wsutek tych działan pewne fragmenty zycia publicznego chodza niemalze jak perpetum mobille, np u nas w Pinczowie nikt nie pomarzy o laczeniu stanowisk geodety z działalnoscia gospodarcza, a jak skrecaja przetragi to mała łyzka i gdzies głeboko w piwnicy, zeby tylko nowak sie nie dowiedzial. Nie ma jednak pełnego efektu, bo do konca sie takie urzedniki od Starosty nie zrefelktowali, ale mamy taka mała rewolucje i mieszkancy zaczynaną juz zeznawac przeciwko Staroscie i mam nadzieje, ze niedlugo poleci na zielona trawe. Pan dr Andrzej Kozera wykombinował wraz z prof Pastuszko pierwsza od podstaw załozona wyzsza uczelnie w Pinczowie i robi wszystko zeby jej za panstwowe pieniadze stworzyc baze Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Jest tak... 28.11.04, 13:01 "Pan dr Andrzej Kozera wykombinował wraz z prof Pastuszko pierwsza od podstaw załozona wyzsza uczelnie w Pinczowie i robi wszystko zeby jej za panstwowe pieniadze stworzyc baze " A ta uczelnia jest państwowa czy prywatna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b Re: Jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:08 Uczelnia ma być prywatna. Z tego co wiem, to ma kształcić pielęgniarki (licencjat). Prypadkiem dowiedziałem się do kogo trzeba pójść, żeby się załapać do pracy na tej uczelni. Jest to, Panie Pośle, pański krajan, obecnie kielczanin na zasłużonej już emeryturce, poprostu kolejna nienapasiona SLDowska menda, która chce się jeszcze nachapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:09 prywatna! prosze wiejść na http//: www.pinczow.com Na poczatku Starosta zatrudnial historyka Pastuszko do robienia strategii powiatu ( gruba kasa ), pozniej panowie Moskwa zrobili studia u pana profesora, pierwszy magistra, drugi doktorat, a teraz Starosta pewnie chce zostac kanclerzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:15 Czyżby Starosta Pińzowski, wzorem wielu innych już zaklepywał sobie ciepłą i dobrze płatną posadkę. Nie myśli o kolejnej kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:25 pewnie przed uplywem kadencji, bo juz niedlugo zapewne straci mandat radnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mott_echo_b Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:38 Spotkałem Pana Starostę chyba dwa czy trzy razy, ale zawsze gdy rozmawiał ze mną błądził wzrokiem po podłodze. Dawał w ten sposób jednoznaczny, acz nieświadomy sygnał, że kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyd11 Re: Starosta kanclerzem 28.11.04, 13:49 O czym jest mowa? Co ma do tego starosta? Jaki ma byc profil tej uczelni? I skąd kadra? Nie ujmując niczego staremu i pięknemu miastu Pinczów moga byc kłopoty ze znalezieniem tam dostatecznej ilości profesorów. A czy Pastuszka to ten wicemarszałek? Napiszcie cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <Mik Re: Starosta kanclerzem IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 28.11.04, 16:10 To chyba raczej nomenklatura PSL się uwłaszcza przed odejsciem w niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korupcja SKANDALISTA K.Kąkolewski IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.04, 23:09 Mam nadzieję, że Pan Poseł N. czytał piątkowe Słowo Ludu. Zwraca uwagę m.in. art. ‘Skandalista Kąkoleski’. Sądzę, że wystarczy pozmieniać nazwiska i sytuacje, a widać, że mechanizm działań sitwy jest ten sam, jak w innych przypadkach i gdzieś tam w kraju. Wnioski ? Szarańczę urzedniczą należy zwalczać wszelkimi dostępnymi środkami. Przepraszam porządnych urzędników i zapewniam, że to nie kurtuazja z mojej strony, bo znam takich. Dziwi mnie tylko, że to wszystko firmuje ‘Samorząd 2002’. Drugi art. ‘Chmury nad prokuraturą’ jest ciekawy sam w sobie i w porównaniu do art. z Echa Dnia z soboty (podkreślenie) nie widać różnicy. O co biega? Plagiat? Panie Pośle, prosiłbym o zdradzenie w której gazecie usłyszał Pan, że jeszcze za wcześnie na kampanie wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak przeczytam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:55 Slowa nie czytalem, ale zrobie to dzis. Wybory beda na jeseni i uwazam, ze mam czas na prowadzenie typowiej kampanii wyborczej. na razie działam na linii porzadek - prokuratura - sądy i kuje zezlazo póki gorace. Trzeba "wykurzyć" pania Tomaszewska. To bedzie poczatek prawdziwych zmian To napisal ktos na forum a nie w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: SKANDALISTA K.Kąkolewski+Sandomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:13 Korupcja jest wszędzie a w Sandomierzu też i w urzędach prawie wszystkich i urzędzie pracy i u komornika(bo on bierze pieniądze od ludzi bez kwitowania- a nie wiem czy sąd czy prokurator wiedzą co Jan Kormoran robi jeszcze!!!??? A co może jeszcze być?a może nawet większa będzie afera niż w Starachowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala PROWOKACJA to sposób na korupcję ! 28.11.04, 17:14 Korupcję i łapówkarstwo badzo łatwo udokumentować i udowodnić. Wystarczy profesjonalny mikrofo, profesjonalna mini kamera i dobry dziennikarz który dokona prowokacji. Prowokacji może dokonac też policjant ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korupcja DOBRY temat ... . KIELCZ OK. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.04, 18:13 DOBRY temat ... . Rację mają wszyscy dotychczasowi forumnowicze. Podzielam zdanie Recenzenta; że Poseł N. za mało koncentruje się na województwie - czyt. Kielcach, bo przykład i wszelaka zaraza rozprzestrzenia się stąd na miasteczka, a i instytucje kontrolne też tu się znajdują. Zajrzałem na stronę Posła i nic ... . Mam jechać do Wawy do biura na spotkanie? Emaila wysłać na serwer Sejmu kontrolowany przez ludzi sitwy? Gdzie przyjmuje Pan Poseł w Kielcach? Gratuluję Kielcz’owi wypowiedzi. Z ‘wnioskowaniem statystycznym’ należy zapoznać urzędasów i sitwę prokuratorsko-sądową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak czy to prowokacja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:41 Powiem wprost ! Ludzie!!! Czego jeszcze? Ile mozna samemu zrobic? Prosze zapytac media, dlaczego nie posza całej prawdy? Prosze zapytac TVN UWAGA, dlaczego w czterech programach na temat Kielc nie podali mojego udzialu, ba wrecz ukradli sukces? Bo chca nagrody za dziennikarstwo sledcze, dlatego im nie pasuje podawanie udzialu osob trzecich? GW ostatnio, a Echo dnia prawie zawsze nie sa do konca rzeczowe. Slowo pisze cos dopiero od niedawna. Echo nie pisze prawie nic, a jezeli juz, to bezosobowo. Jak w taki sposb mam informowac szerokie masy o mojej dzialalnosci - czy to jest juz kampania wyborcza? Trzeba samemu sie zaczac rozpytywać!!! Od kwietnia ( nowe auto ) mam 38 tys km na liczniku. Za jakies 10 nie bede mogl wziac pieniedzy za przejechane km, bo wydzwonilem pieniadze na sprawe z aktami i Szydlowskim i klika innych. Setki interwencji, o ktorych nie musze mowić - to moja ciezka praca. Teraz pracuje na ZUS, UKS, US, Izba Skarbowa itd. Obowiazuje art 21 Ustwy o sprawowaniu mnadatu posła Kto spowodował, ze w nasym wojewodztwie jest najmniejszy odsetek łaczenia dzialalnosci z wydawaniem decyzji? Moze Gazeta o tym pisała, ale material dostali odemnie. Mam na mysle te akcje przed rokiem. Byl to poczatek takiej dzialalnosci w Geodezji i Budownictwie. Akcja była rowniez w Lodzi. Teraz jest w Krakowie Nadto ile razy mam sie tu spowiadac, co juz zrobilem? AKta sadowe i prokuratorskie, teraz... Szydlowski i Sobczyk Heidenreich i Piwko Pindziak z Buska Zdroju niedlugo Tonmaszewska Kupis Jaworski i kilku ( polnocne powiaty )innych prokuratorów idzie na "zielona trawe" sprawy psychiatryczne, teraz taki megaskandal z Ostrowca, nadany przez Kałamge 5 programów UWAGA Ludwinek Wozniak & Krol Akta sadowe i Szydlowski Dobrosielska niedlugo... "Blacharz" niedlugo kolejna - z Ostrowcem Niech jeszcze ktos, ze Piwko, Hedienreich... i Pindziak to tylko zasługa Krakowa? Jezeli tak to prosze zadzwonic do pani Tomaszweskiej i zapytac sie co powiedziala biednemu prokur. Piwko w dniu wreczania mu odwolania - 30 czerwca 2004 roku? Bede szczery! Gdyby nie moje dzialanie moznaby było zapomnieć jakiekolwiek zmiany do konca wieku Mowie "proroczo" - to nie koniec!!1 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: czy to prowokacja..? 28.11.04, 19:00 Panie Posle, pisałem wyraźnie i powtarzam. Mam dla Pana duże uznanie za to co Pan zrobił. To jest robota dla duzego, dobrze zorganizowanego zespołu ludzi o uprawnieniach poselskich i poselskim immunitecie. Nie ma Pan chyba watpliwości, że sposród Pańskich kolegów byłoby raczej trudno cos takiego wybrać? A może? Ucieszyłbym sie bardzo, ale jestem realistą. Nie sadze, by ludzie mieli do Pana pretensje, że mało Pan robi. Rzecz w tym, ze tej roboty jest dużo. Niech Pan zrozumie tych, którzy widzac nawet, że wiele Pan robi dostrzegaja, ze ich własna krzywda daleka jest od zadośćuczynienia. To nie jest tak jak Pan pisze. Pozdrawiam i zycze sukcesów. Głównie w Świętokrzyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:04 Zapewniam Pana, ze najwieksze sukcesy niwie lokalnej są w naszym wojewodztwie, bedzie ich jeszcze wiecej. Obecnie probóje przekonać kilkoro posłow to utworzenia wspolnego frątu. Moze zmontuje jakes 3 do 5 osób, ktore bylyby gotowe sie podpisywac pod wspolnymi przedsiewzieciami Na pewno nie bedzie to posel Szczepanczyk, ktory - uwaga - wszystko co mu sie powie i go o coś poprosi - olewa, traktuje smiechech i twierdzi, ze dla niego wszystko jest u nas w Kielcach "cacy", atak w ogóle nic procz wlasnej koszuli nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bestor Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:29 a kto to jest ten pan Szydlowski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:36 to byly kierownik III Ds - wydziału ds sledztw PR w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bestor Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:53 A Woźniak i Król oraz Dobrosielska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korupcja Znowu Kielcz ma rację. Serio. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 14:38 Kielcz ma znowu rację. Przyłączam się do opinii Kielcza, że Pan Poseł N. zrobił już dużo. Podziwiam i życzę dalszych sukcesów. Panie Pośle ja nie jestem prowokatorem. Pańską odpowiedź już wcześniej czytałem z innego wątku ... Na koniec. Miałem nieprzyjemność poznać Szczepańczyka. Szkoda Pańskiego czasu. Chociaż na bezrybiu i rak ryba. A koło Miodowicza ? Pozdrawiam. Ps.Nie odpowiedział Pan Poseł N. gdzie można się spotkać z nim w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak moj numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:44 Oczwiscie, ze mozna- prosze przeslać sms a jak oddzwonie i sie spotkamy w umowionym miejscu moj tel 602 264 159 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: moj numer telefonu IP: *.in-addr.octava.net.pl 29.11.04, 17:31 a to nie numer z gazety z rubryki "towarezyskie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak moj numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:28 nie ale jakies lade kobiety, jezeli tylko beda chciały glosowac w nastepnych wyborach moga zawsze dzwonic Odpowiedz Link Zgłoś
kielcz Re: Znowu Kielcz ma rację. Serio. 29.11.04, 18:46 Dziękuję. Ja sie obawiam, że wśród posłow naszego regionu to poseł Nowak wielu wspólpracowników nie znajdzie. Nie znam dokonań posła Miodowicza, ale nie słyszałem tez o wiekszych dokonaniach innych. Dokładniej to słysdzałem, ale po bliższym zapoznaniu sie ze sprawą okazywało sie czesto, ze jest tam jakby drugie dno, zwykle praca "pod publiczkę". Ja tez mialem nieprzyjemnośc poznać kilku naszych posłów. Mam jakos dziwne przeczucie, że Poseł Nowak wiecej zdziala sam niz z takimi pomocnikami. Ja myslałem raczej o tym, by spróbował skrzyknąc ludzi, którym ufa i spróbował cos wspólnie zrobic. A przy okazji mógłby trochę wiecej o swoich kolegach posłach na tym forum napisac. Większość jego wypowiedzi w tym temacie była bardzo rzeczowa, a działania bywały skuteczne. Pozdrowienia dla obu Panów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak Tak to wyglada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:30 Chyba utworze jakoas nową parte ( jakies LZN albo PP ). Ostatnie sondarze pokazuja, ze sposrod tych co zamierzaja glosowac 13 procent liczy na powstanie czegos nowego. Znam w kraju kilknascie osob z ktorymi mozna by bylo zrobic coś typowo "opozyczyjnego i kontrolnego" w stosunku do kazdej władzy. Uwazam, ze naszemu parlamentowi teraz i w przyszlosci potrzeba kilkanascie moze nawet ciut wiecej posłow nastawionych na rzetelne opozycyjne, kontrolne działanie. Dysponując 15- 30 szablami w kazdym Sejmie mozna duzo zdziałac, nie koniecznie chcąc rzadzić i rządać stołków. Ja jestem zdania, ze poparcia nalezy udzielac rządzacym w zamian z rzeczowe, naprawcze działania Ile mozna samemu jednemu wolac "na puszczy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeżNowak Okropniaste błędy poselskie IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 30.11.04, 20:17 "sondarze" "rządać" Czy to aby jeszcze język polski ? I co na to ustawa o jego ochronie ? Może NIK by się tym zajął ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak bije sie w piersi i przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:55 nocne literowki... akurat takich błedów to ja nie robie inaczej niz przez komputer Tak czy owak wielkie przepraszam za obraze jezyka polskiego i forumowiczów musze chyba spowolnic tempo... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy !!! Informacja dla Posła Nowaka !!! 29.11.04, 20:53 !!! Informacja dla Posła Nowaka !!! Konto email przepelnione. (#4.3.0) I'm not going to try again; this message has been in the queue too long. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posel nowak wiem dziekuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:10 wiem, jutro zostanie to wyjasnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.04, 00:15 Kochani rodacy. Z wielka przykroscia musze tu zaznaczyc dowiaduje sie ze juz nie tylko w Polsce ale i w Kielcach "KORUPCJA" dziala, wiadomo mamy prezydenta takiego jakiego zesmy sobie wybrali "LUBAWSKIEGO". Szokuje mnie cos takiego ze jakis z Prezydentöw ,Senatoröw,Poslöw,Wojewodöw, Wöjtöw, Lekarzy,wszyscy biora lapöwke,i to nie mala.Zawsze myslalem ze sa "LUDZIE" z normalnym czlowieczenstwem ;nie! dowiaduje sie ze to minelo czy u was ludzie zniknelo z muzgu wszystko???? zostaly tylko pieniadze????????????????????????? HAMSTWO:SKU..SYN:::::::wstyd Hanba.Nie dziwcie sie ze na zewnatrz taka macie opinie, ale KU..E w morde pluc a ona möwi ze deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:57 Wiceprzewodniczący Rady kupił sobie działkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do jasnej cholery - co oni za bzdury piszą w prasie. W dzisiejszym Echu Dnia w informacji o sprzedaży miejskich działek napisano min: „Największe zainteresowanie wzbudziła parcela przy ul. Mahometańskiej. Do wzięcia było 551 metrów kwadratowych z ceną wywoławczą 99 tys. 500 zł. Licytacja dwóch chętnych doprowadziła do wzrostu ceny aż do 110 tys.zł. Podpatrzyliśmy, że nabywcą gruntu został Radny i Wiceprzewodniczący Rady Miasta Jan Kubik”. A NIE UDAŁO SIĘ JUŻ IM PODPATRZYĆ TEGO, ŻE TYM DRUGIM I OSTATNIM LICYTUJĄCYM BYŁ UKOCHANY SYNEK PANA DOKTORA I RADNEGO – WICEPRZEWODNICZĄCEGO RADY DR.JANA KUBIKA? Czy to nie prawdziwe JAJA KOBYŁY ? Czy to nie śmierdzi na odległość jakimś KANTEM i SZACHRAJSTWEM ? Czy nie powinna zostać przypadkiem unieważniona licytacja w której bez względu na wynik działka ta i tak „wylądowała” w HOLDINGU Rodziny Kubików – jednej z najbogatszych w Kielcach ? A może tylko OJCIEC Doktor Kubik powinien ZŁOIĆ ZDROWO SKÓRĘ nijakiemu SYNKOWI Biznesmenowi Kubikowi za WREDNE PODBIJANIE CENY działki w trakcie licytacji ? No chyba, że NOWY CZŁOWIEK Prezydenta Wojciecha Lubawskiego, obecny CZŁONEK PRAWICY Pan Doktor Jan Kubik tak ostatnio POKOCHAŁ KIELCE, że postanowił przy pomocy swojego SYNKA zrobić wszystko aby do kasy miejskiej wpłacić z WŁASNEJ I NIEPRZYMUSZONEJ WOLI o 10.499 zł. WIĘCEJ od możliwej ceny zakupu ? JEŚLI TAK TO ZAPRAWDĘ WIELKI JEST WPŁYW WYCHOWAWCZY GENIUSZA ŁYSOGÓR NA NAWRÓCONYCH „BYŁYCH RADNYCH LEWICY” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I CHWAŁA MU ZA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:42 -Do jasnej cholery, dość!!! Dość tych bzdur!!! Spotkamy się w sądzie. Drugim licytującym był Pan Marian M. Sprawdz zazdrośniku! Albo weż się do roboty, byś TY "dyzio-uczytielu" też mógł startować w OTWRARTYM !!! PRZETARGU (patrz ogłoszenie w Echu Dnia z dnia 27 października 2004 roku! Jestem Ci życzliwa, więc nie życzę Ci byś został radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:14 CIEKAWE JAK DŁUGO JESZCZE MIESZKAŃCY KIELC BĘDĄ DAWALI WIARĘ KOLEJNYM KŁAMSTWOM WOJCIECHA LUBAWSKIEGO ? W ostatnich dniach na łamach kieleckiej prasy i w rozgłośniach radiowych miał miejsce „Prawdziwy Festiwal Prawdomówności” Prezydenta Kielc Wojciecha Lubawskiego – który z okazji Drugiej Rocznicy Objęcia Władzy w Mieście wciskał „ciemnotę” do głów wyborców, usiłując wytłumaczyć się ze swojego NIERÓBSTWA. Facio który nie zrobił praktycznie NIC, dosłownie NIC dla Kielc poza dokończeniem ul. Bodzentyńskiej, Jesionowej i Sienkiewicza /na co środki finansowe i plany miał po poprzednikach/, urządzeniem dwóch jadłodajni i ptaszarni w parku miejskim – miał jeszcze czelność „tłumaczyć się” wyborcom ze swojej całkowitej BEZCZYNNOŚCI. Gościu który nie organizuje konkursów na stanowiska kierownicze i stworzył w Urzędzie Miasta, Spółkach Miejskich oraz Radach Nadzorczych prawdziwą REPUBLIKĘ PRAWICOWYCH KOLESIÓW – za którego „pożal się Boże” rządów w samym MZB jest 6- ciu Dyrektorów i Rzecznik Prasowy – ośmiela się mówić o „polityce kadrowej”. Typek który „chachmęci” przy przetargach, wydaje nasze pieniądze na „imprezy kościelne”, tzw. Biuro Promocyjne w Gotha i „PIEPRZY JAK NAWIEDZONY” o planach inwestycyjnych godnych jeśli nie Paryża to przynajmniej Warszawy – naprawdę wierzy w to, że DOBRZE RZĄDZI Miastem. I tak „wodę z mózgu” Kielczanom usiłuje robić MIERNOTA która po dwóch latach „wytężonej pracy” dla Kielc może się poszczycić aż „rozwiązaniem problemu zbierania psich odchodów” w parku miejskim. W czasie gdy ludzie na poszczególnych Osiedlach czytają z uznaniem rozwieszone plakaty „O JEGO OSIAGNIĘCIACH” /które zrywają tylko strażnicy miejscy/ do redakcji gazet i rozgłośni radiowych, dziwnym „zbiegiem okoliczności” telefonują wyłącznie ci mieszkańcy którzy nie mogą „nachwalić się Prezydenta” – i to ludzie którzy znają Go „osobiście” z wyjątkowej UCZCIWOŚCI. Ten z Dyrektorów Wydziałów który „załatwia” Mu te telefony jest naprawdę wart „wszystkich pieniędzy”. Dzięki temu CWANIULA i POLITYCZNY OSZUST który nie dotrzymał ani jednej z obietnic wyborczych czuje się BARDZO DOBRZE na „Stolcu Prezydenckim” – tylko ile jeszcze czasu może tak ŁGAĆ W ŻYWE OCZY gdy i tak wyborcy mają jednoznaczną ocenę Jego NIERÓBSTWA ? KIEDY WRESZCIE PAN WOJCIECH LUBAWSKI SKOŃCZY Z PRYWATĄ I PRZESTANIE SPŁACAĆ SWOJE „ZOBOWIĄZANIA” WOBEC SPONSORÓW KAMPANII WYBORCZEJ I PRAWICY ORAZ „ROBIĆ PREZENTY” SWOIM DOBRYM ZNAJOMYM – UKRYWAJĄC SIĘ ZA PLECAMI WSPÓŁPRACOWNIKÓW ? Czy przekręt na 6 mln.zł. w formie „upustu” za działkę na Ślichowicach dla firmy która sponsorowała bilbordy i plakaty wyborcze w 2002 roku – to za mało? Czy zakup kilku samochodów dla Urzędu bez przetargu przez Dyrektora Mazura – to tylko „wypadek przy pracy”? Czy przydział lokali użytkowych na ul. Sienkiewicza po 5 zł. z metra dla Kolesi i Doroty Tworek prowadzącej ciastkarnię „Bliklego”, której mąż będąc właścicielem „Dorbudu” budował mieszkanie Prezydentowi – nie wystarczy? Czy „kupno” Radnych Unii Pracy Panów J.Kubika i St.Wiatrowskiego za lokale w sprywatyzowanym ZOZ – też nic nie znaczy? Czy „obsadzenie” ponad 100 „Fachowców Prawicy” w Urzędzie Miasta, Spółkach i Radach Nadzorczych – to niewiele? Czy sprzedaż PGM-u Kolesiom z Wrocławia – też się nie liczy? Czy trzeba było sprzedawać: Relaks, Basen Leśny, przychodnię na Paderewskiego – a obecnie lokale użytkowe zlokalizowane w Centrum Miasta? Czy trzeba sprzedać koniecznie MPK po to aby „poradzić sobie” ze Związkami Zawodowymi i tworzyć dla „swoich ludzi” kolejne dobrze płatne miejsca pracy w nowej Spółce Wodociągowej „Agva” – po tym jak nie udał się „skok na kasę” w Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji? Czy koniecznym jest budowanie na „zasadach partnerskich” Parkingu Wielopoziomowego k/Urzędu po to aby kolejny Koleś „wyciągając” przez 10-20 lat forsę od mieszkańców przekazał po tym okresie wyeksploatowaną ruderę Miastu? Oczywiście Wojciech Lubawski w każdym z tych przypadków jest i będzie CZYSTY JAK KRYSZTAŁ – tak jak w sprawie działki na Ślichowicach gdzie prokuratura zamierza oskarżyć Wiceprezydenta Parafiniuka choć to Prezydent zapewniał zawsze iż to On sam podejmował decyzję w tej sprawie. Możliwe jednak, że podobnych „OBCIĄŻEŃ” Kielce nie będą już w stanie wytrzymać po kolejnym Zwycięstwie Wyborczym Pana Wojciecha Lubawskiego w 2006 roku?. INWENCJA TWÓRCZA naszego Wojciecha w tych sprawach nie ma bowiem GRANIC. JAK DŁUGO JESZCZE BĘDZIE TRWAŁ TAKI CHORY STAN RZECZY – JAK DŁUGO JESZCZE CZŁOWIEK KTÓRY KOCHA KIELCE BĘDZIE „USZCZĘŚLIWIAĆ” JE SWOJĄ MIŁOŚCIĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madej Zbój. Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:48 Panie Pośle w chwili wolnego czasu którego Pan chyba praktycznie nie ma polecam zbadanie umowy dzierżawy Jaskini Raj prywatnej Spółce P. Sawicza a podpisaną dawno temu przez Pana Wojewodę Płasnonkęjako Spółce pracowniczej.Wie Pan na czym to polegało- mydlenie oczu w tej Spółce dawno nie ma żadnego pracownika.Umowa ta jest wielce tajemnicza i prawie nikt do niej nie ma dostępu,Ciekawe ile Skarb Państwa na tej dzierżawie zarobił-Jaskinia Raj to kura znoszaca złote jaja wielkie jak strusie nie darmo Spółka sie jej trzyma jak rzep psiego tyłka a propo jakie ładne tam sobie pomniki postawili przy wejściu do Jaskini niech Pan zobaczy polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalo vel antybehem Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:59 Trochę się zagalopowałeś bo PGM napewno sprzedał Stępień będąc Prezydentem a czyim kolesiom nie wiem, ale wątpię aby to byli kolesie Lubawskiego Odpowiedz Link Zgłoś