Dodaj do ulubionych

Korupcja w kieleckiem...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:32
artykuł GW w Kielcach

miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,2413142.html
polecam tez interpelacje w tym temacie umieszczona na stronie sejmowej
Obserwuj wątek
    • kielcz Re: Korupcja w kieleckiem... 27.11.04, 12:44
      Na normalne, udokumentowane udowodnienie korupcji raczej trudno liczyć. TTo sa
      wyjatki, bo działa tu solidarnośc dajacego i biorącego, często różne "układy",
      a niekiedy równiez solidarnośc zawodowa (prawnicy, lekarze, nauczyciele). Poza
      tym dotarcie do dokumentów jest dla przecietnego człowieka niemozliwe, bo nie
      ma uprawnień do sprawdzania dokumentacji. A Pan, Panie Posle sam, zrobi tyle
      ile zrobic moze jeden człowiek (i tak robi Pan wiele, choc w niektórych
      przypadkach mozna mieć wrazenie, iz niektóre sprawy raczej Pan omija. Chwała
      Panu jednak za to co Pan robi.) Jest jednak cos takiego jak wnioskowanie
      statystyczne. Mozna np. wskazywać na zbieżność decyzji o dysponowaniu
      publicznym groszem z okreslonym składem gremiów,które te forse dzielą. Mozna
      tez w przypadku osób publicznych pytac o pochodzenie majatku, sposób
      finansowania róznych imprez itp. (oczywiscie tylko zgodnie z prawem! Nawet
      uzasadnione, ale bezprawne zapytania bardziej szkodzą niz pomagają). Krótko
      mówiąc mozna publicznie pytac o wszelkie sprawy, które sa dziwne. I to mozemy
      robic wszyscy. Wprawdzie władze czesto takie sygnały "olewaja", ale mozna
      spróbować rzaem z postem na forum wysłac np. informacje do własciwej
      instytucji, a najlepiej do konkretnego człowieka (i podac na forum nazwisko
      adresata). To może byc formą obywatelskiego działania skierowanego przeciw
      korupcji. Jesli jakas osoba pojawia się często w takich dziwnych sytuacjach, to
      moze to być dla odpowiednich władz pewien sygnał. Jesli go zlekceważą, to jest
      to sygnał dla nas, obywateli. Mysle, że Panu taka inicjatywa tez ułatwiłaby
      życie. Mógłby Pan np. w przypadku zapytania własciwego urzednika powołac sie od
      razu na fakt, iz on winien o tym wiedziec, bo informacja była publiczna i
      przekazano mu ja maile. Nie sadze, by delikwent mógł tłumaczyc sie, że on forum
      nie czytuje, bo jest mało prawdopodobne, by wsród jego znajomych tez nikogo
      takiego nie było. A jeszcze mniej prawdopodobne, by mu ktos nie powiedział, ze
      jego nazwisko pojawiło sie na forum z informacja, że wysłano do niego list
      (opublikowany na forum). Co Pan o tym mysli?
      • Gość: posel nowak Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:31
        W nawiazaniu do odpowiedzi na moja interpelacje informuje, ze domagam sie
        nazwisk osob ( z geodezji i budownictwa ), ktore lacza stanowiska zwiazane
        z wydawaniem decyzji z prowadzeniem działalnosci gospodarczej. Jest tego okolo
        1000 w całym kraju, w tym 200 z korpusu sluzby cwylinej

Nazwiska te beda opubilkowane na stronie raportnowaka.com, na podstronie
        korypcja.

Mam tez pewien klopot, nie wystarcza mi czasu, a i pieneidzy na prowadzenie
        gazety .

To sie jednak zmieni niedługo

Uwazam, ze tylko wstyd i publiczne pietnowanie moze zmienic mentalnosc
        niektorych urzednikow
        • Gość: posel nowak prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:34
          wg pana omijam?
          • jajur A co z tym 27.11.04, 13:43
            A co z tym
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=7661341&v=2&s=0
            Tam i syndyk i psychiatra i sekretarz są zamieszani. I u prokuratora to chyba
            leży, leży, leży...
            • Gość: posel nowak OK... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:58
              Sprawe znam. Upomne sie ponownie o odpowiedz w tej sprawie w nastepnym
              tygodniu. Faktycznie trzeba jej pilnować

• Gość: mott_echo_b A tak przy okazji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 11:55
                Czy mógłby się Pan, Panie Pośle, zapytać Pana Ministra Balickiego jak długo
                jeszcze na stanowisku zastępcy dyrektora ŚOW NFZ, będzie jesżcze praowała osoba
                nie spełniająca kwalifikacji formalnych (o molalnych już nie wspomnę), czyli
                Andrzej Marek Łach?
                Ta sprawa ciągne się już ładnych parę latek, ale jak widzę wielu osobom zależy
                chyba na tym , żeby tego gówna nie ruszać.
                • Gość: Mik Re: A tak przy okazji... IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 28.11.04, 12:10
                  Polecam życzliwej uwadze całe tzw Bractwo Andrzejowe w którym róznice
                  ideologiczne zastapiła wspólnota interesów.
                  • Gość: mott_echo_b Re: A tak przy okazji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:16
                    Fakt, że to zbiorowisko, jest wybitnie internacjonalistyczne.
                    Jak się popatrzy na ich życiorysy zawodowe i polityczne - to człowieka krew
                    zalewa, że taka banda szumowin ma się tak dobrze.
                • Gość: posel nowak w sprawie pana Łacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:27
                  bedzie zrobione a odpowiedz znajdzie sie na tym forumq
                • jajur Łach Andrzej 29.11.04, 10:44
                  Świętokrzyskie Centrum Piekarsko-Cukiernicze "AS-POLZAP"
                  Janina Kawecka i Andrzej Łach
                  ul. Górna 13/15
                  25-415 Kielce
                  tel./fax 0 prefix (41) 368-02-89, 368-02-87

A czy Andrzej Łach nie zatrudnia w NFZ kogoś związanego z Górną?
          • Gość: kielcz Re: prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.wsu.kielce.pl 28.11.04, 12:02
            Myślę, że te zwiazane z samorządem (poza Pinczowem, bo tam rzeczywiscie widac
            Pańską działalność). Chodzi mi głownie o styk interesów prywatnych i społecznej
            (np. z podatków, dotacji czy różnych funduszy pomocowych) forsy. To jest
            równiez sprawa rozdysponowywania pieniędzy przez rózne urzedy i instytucje
            samorzadowe. Moze sie mylę, ale w moim odczuciu tu mało Pana widać. Rozumiem
            trudnosci i opór materii (np. łatwiej walczyc z daleka od miejsca gdzie np.
            wydaje sie lokalne gazety, które moga pomóc lub zaszkodzic), ale tak mi sie
            własnie wydaje. Moze sie jednak mylę?
            • Gość: posel nowak Re: prosze powiedziec, jakie sprawy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:05
              Wazne, ze "zainteresowani" wiedza, kto co robi. Prosze zapytac wsrod geodetów i
              budowlancow, tych urzedowych o nazwisko posla nowaka.

Czy mnie widac? To pytanie do mediów, ktore lubia zawłaszczac sukces nie
              podajac w sposob obiektywny calej prawdy lub nie informojac o tym, ze to jak
              jestem zaczynem i sprawcą efektu.

Tak np jest osatanio z aktami, odwolanymi prokuratorami itd. Uwaga robila
              cztery programy na temat Kielc i za zadntm razem nie podała, ze tak naprawde
              sprawy wyszly lub sie ruszyły z powodu nowaka .

Nie mam na to wiekszego wplywu, nawet zadnego

Troche zaczelo pisac Słowo Ludu, ale za to inni uznaja, ze mnie jest zbyt duzo
              i nie pisza o mnie nawet wtedy, gdy oczywistym "sprawca" jakies saprawy jestem
              ja.
              No coz! Takie jest zycie.

Spraw jest tak duzo, kiedys tu je wymienialem, ale napisano mi, ze nie jest
              tomiejsce na kampanie wyborcza.

Faktycznie! Poinformuje o nich w odpowiednim czasie

Mysle tez, ze bedzie w najblizszym czasie widac "co nie co"
        • recenzent06 Re: Korupcja w kieleckiem... 27.11.04, 14:04

"Uwazam, ze tylko wstyd i publiczne pietnowanie moze zmienic mentalnosc
          niektorych urzednikow"

Świete słowa Panie pośle, świete słowa. Ja dodałbym, ze nie tylko urzedników.
          Trocje mnie niepokoi skala Pańskich działań (to chyba cały kraj?). Rozumiem, ze
          podchodzi Pan do spraw raczej "tematycznie" niż "regionalnie". Może to i
          dobrze, ale wybrali Pana właśnie w Świętokrzyskiem. Pozdr.

• Gość: posel nowak Jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:56
            Posel co do zasady wykonuje wolny mandat.

Mozna zostac wybranym w okregu kieleckim, ale moge to zrobic tez ludzie innym
            miejscem zamieszkania.

Trzeba wziac tylko stsosowne zaswiadczenie i przyjechac do pierwszej komisji
            w naszym okregu.

33 osoby z palcznicy ( malopolska ) oddalo tak glos w Skalbmierzu

Zapweniam jednak, ze najwiecej czasu i osobistego zaangarzowania wiazacego sie
            z obecnoscia poswiecam naszemu wojewodztwu, przyznam jednak, ze sa to Kielce i
            regiony na poludnie od Kielc.

Na wsutek tych działan pewne fragmenty zycia publicznego chodza niemalze jak
            perpetum mobille, np u nas w Pinczowie nikt nie pomarzy o laczeniu stanowisk
            geodety z działalnoscia gospodarcza, a jak skrecaja przetragi to mała łyzka i
            gdzies głeboko w piwnicy, zeby tylko nowak sie nie dowiedzial.

Nie ma jednak pełnego efektu, bo do konca sie takie urzedniki od Starosty
            nie zrefelktowali, ale mamy taka mała rewolucje i mieszkancy zaczynaną juz
            zeznawac przeciwko Staroscie i mam nadzieje, ze niedlugo poleci na zielona
            trawe.

Pan dr Andrzej Kozera wykombinował wraz z prof Pastuszko pierwsza od podstaw
            załozona wyzsza uczelnie w Pinczowie i robi wszystko zeby jej za panstwowe
            pieniadze stworzyc baze
            • kandyd11 Re: Jest tak... 28.11.04, 13:01

"Pan dr Andrzej Kozera wykombinował wraz z prof Pastuszko pierwsza od podstaw
              załozona wyzsza uczelnie w Pinczowie i robi wszystko zeby jej za panstwowe
              pieniadze stworzyc baze "

A ta uczelnia jest państwowa czy prywatna?

• Gość: mott_echo_b Re: Jest tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:08
                Uczelnia ma być prywatna.
                Z tego co wiem, to ma kształcić pielęgniarki (licencjat).
                Prypadkiem dowiedziałem się do kogo trzeba pójść, żeby się załapać do pracy na
                tej uczelni.
                Jest to, Panie Pośle, pański krajan, obecnie kielczanin na zasłużonej już
                emeryturce, poprostu kolejna nienapasiona SLDowska menda, która chce się
                jeszcze nachapać.
              • Gość: posel nowak Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:09
                prywatna!

prosze wiejść na

http//: www.pinczow.com

Na poczatku Starosta zatrudnial historyka Pastuszko do robienia strategii
                powiatu ( gruba kasa ), pozniej panowie Moskwa zrobili studia u pana profesora,
                pierwszy magistra, drugi doktorat, a teraz Starosta pewnie chce zostac
                kanclerzem
                • Gość: mott_echo_b Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:15
                  Czyżby Starosta Pińzowski, wzorem wielu innych już zaklepywał sobie ciepłą i
                  dobrze płatną posadkę.
                  Nie myśli o kolejnej kadencji?
                  • Gość: posel nowak Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:25
                    pewnie przed uplywem kadencji, bo juz niedlugo zapewne straci mandat radnego
                    • Gość: mott_echo_b Re: Starosta kanclerzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 13:38
                      Spotkałem Pana Starostę chyba dwa czy trzy razy, ale zawsze gdy rozmawiał ze
                      mną błądził wzrokiem po podłodze.
                      Dawał w ten sposób jednoznaczny, acz nieświadomy sygnał, że kłamie.
                      • kandyd11 Re: Starosta kanclerzem 28.11.04, 13:49
                        O czym jest mowa? Co ma do tego starosta? Jaki ma byc profil tej uczelni? I
                        skąd kadra? Nie ujmując niczego staremu i pięknemu miastu Pinczów moga byc
                        kłopoty ze znalezieniem tam dostatecznej ilości profesorów. A czy Pastuszka to
                        ten wicemarszałek? Napiszcie cos wiecej.
                        • Gość: <Mik Re: Starosta kanclerzem IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 28.11.04, 16:10
                          To chyba raczej nomenklatura PSL się uwłaszcza przed odejsciem w niebyt
            • Gość: Korupcja SKANDALISTA K.Kąkolewski IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.04, 23:09
              Mam nadzieję, że Pan Poseł N. czytał piątkowe Słowo Ludu. Zwraca uwagę m.in.
              art. ‘Skandalista Kąkoleski’. Sądzę, że wystarczy pozmieniać nazwiska i
              sytuacje, a widać, że mechanizm działań sitwy jest ten sam, jak w innych
              przypadkach i gdzieś tam w kraju. Wnioski ? Szarańczę urzedniczą należy
              zwalczać wszelkimi dostępnymi środkami. Przepraszam porządnych urzędników i
              zapewniam, że to nie kurtuazja z mojej strony, bo znam takich. Dziwi mnie
              tylko, że to wszystko firmuje ‘Samorząd 2002’. Drugi art. ‘Chmury nad
              prokuraturą’ jest ciekawy sam w sobie i w porównaniu do art. z Echa Dnia z
              soboty (podkreślenie) nie widać różnicy. O co biega? Plagiat?
              Panie Pośle, prosiłbym o zdradzenie w której gazecie usłyszał Pan, że jeszcze
              za wcześnie na kampanie wyborczą.
              • Gość: posel nowak przeczytam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 07:55
                Slowa nie czytalem, ale zrobie to dzis.

Wybory beda na jeseni i uwazam, ze mam czas na prowadzenie typowiej kampanii
                wyborczej.

na razie działam na linii porzadek - prokuratura - sądy i kuje zezlazo póki
                gorace. Trzeba "wykurzyć" pania Tomaszewska.

To bedzie poczatek prawdziwych zmian

To napisal ktos na forum a nie w gazecie

• Gość: uczciwy Re: SKANDALISTA K.Kąkolewski+Sandomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:13
                Korupcja jest wszędzie a w Sandomierzu też i w urzędach prawie wszystkich i
                urzędzie pracy i u komornika(bo on bierze pieniądze od ludzi bez kwitowania- a
                nie wiem czy sąd czy prokurator wiedzą co Jan Kormoran robi jeszcze!!!??? A co
                może jeszcze być?a może nawet większa będzie afera niż w Starachowicach.

• wojciech.domagala PROWOKACJA to sposób na korupcję ! 28.11.04, 17:14
        Korupcję i łapówkarstwo badzo łatwo udokumentować i udowodnić.

Wystarczy profesjonalny mikrofo, profesjonalna mini kamera i dobry dziennikarz
        który dokona prowokacji. Prowokacji może dokonac też policjant ;)))
    • Gość: Korupcja DOBRY temat ... . KIELCZ OK. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.04, 18:13
      DOBRY temat ... . Rację mają wszyscy dotychczasowi forumnowicze. Podzielam
      zdanie Recenzenta; że Poseł N. za mało koncentruje się na województwie - czyt.
      Kielcach, bo przykład i wszelaka zaraza rozprzestrzenia się stąd na miasteczka,
      a i instytucje kontrolne też tu się znajdują. Zajrzałem na stronę Posła i
      nic ... . Mam jechać do Wawy do biura na spotkanie? Emaila wysłać na serwer
      Sejmu kontrolowany przez ludzi sitwy? Gdzie przyjmuje Pan Poseł w Kielcach?
      Gratuluję Kielcz’owi wypowiedzi. Z ‘wnioskowaniem statystycznym’ należy
      zapoznać urzędasów i sitwę prokuratorsko-sądową.
      • Gość: posel nowak czy to prowokacja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:41
        Powiem wprost ! Ludzie!!! Czego jeszcze? Ile mozna samemu zrobic? Prosze
        zapytac media, dlaczego nie posza całej prawdy? Prosze zapytac TVN UWAGA,
        dlaczego w czterech programach na temat Kielc nie podali mojego udzialu,
        ba wrecz ukradli sukces? Bo chca nagrody za dziennikarstwo sledcze, dlatego
        im nie pasuje podawanie udzialu osob trzecich?

GW ostatnio, a Echo dnia prawie zawsze nie sa do konca rzeczowe. Slowo pisze
        cos dopiero od niedawna. Echo nie pisze prawie nic, a jezeli juz, to
        bezosobowo.

Jak w taki sposb mam informowac szerokie masy o mojej dzialalnosci -
        czy to jest juz kampania wyborcza? Trzeba samemu sie zaczac rozpytywać!!!

Od kwietnia ( nowe auto ) mam 38 tys km na liczniku. Za jakies 10 nie bede mogl
        wziac pieniedzy za przejechane km, bo wydzwonilem pieniadze na sprawe z aktami
        i Szydlowskim i klika innych.

Setki interwencji, o ktorych nie musze mowić - to moja ciezka praca.

Teraz pracuje na ZUS, UKS, US, Izba Skarbowa itd.

Obowiazuje art 21 Ustwy o sprawowaniu mnadatu posła

Kto spowodował, ze w nasym wojewodztwie jest najmniejszy odsetek łaczenia
        dzialalnosci z wydawaniem decyzji? Moze Gazeta o tym pisała, ale material
        dostali odemnie. Mam na mysle te akcje przed rokiem. Byl to poczatek
        takiej dzialalnosci w Geodezji i Budownictwie. Akcja była rowniez w Lodzi.
        Teraz jest w Krakowie

Nadto ile razy mam sie tu spowiadac, co juz zrobilem?

AKta sadowe i prokuratorskie,

teraz...

Szydlowski i Sobczyk
        Heidenreich i Piwko
        Pindziak z Buska Zdroju

niedlugo

Tonmaszewska
        Kupis
        Jaworski
        i kilku ( polnocne powiaty )innych prokuratorów idzie na "zielona trawe"

sprawy psychiatryczne, teraz taki megaskandal z Ostrowca, nadany przez Kałamge

5 programów UWAGA

Ludwinek
        Wozniak & Krol
        Akta sadowe i Szydlowski
        Dobrosielska

niedlugo...

"Blacharz"

niedlugo kolejna - z Ostrowcem

Niech jeszcze ktos, ze Piwko, Hedienreich... i Pindziak to tylko zasługa
        Krakowa?

Jezeli tak to prosze zadzwonic do pani Tomaszweskiej i zapytac sie co
        powiedziala biednemu prokur. Piwko w dniu wreczania mu odwolania - 30 czerwca
        2004 roku?

Bede szczery! Gdyby nie moje dzialanie moznaby było zapomnieć jakiekolwiek
        zmiany do konca wieku

Mowie "proroczo" - to nie koniec!!1

Pozdrawiam
        • kielcz Re: czy to prowokacja..? 28.11.04, 19:00
          Panie Posle, pisałem wyraźnie i powtarzam. Mam dla Pana duże uznanie za to co
          Pan zrobił. To jest robota dla duzego, dobrze zorganizowanego zespołu ludzi o
          uprawnieniach poselskich i poselskim immunitecie. Nie ma Pan chyba watpliwości,
          że sposród Pańskich kolegów byłoby raczej trudno cos takiego wybrać? A może?
          Ucieszyłbym sie bardzo, ale jestem realistą. Nie sadze, by ludzie mieli do Pana
          pretensje, że mało Pan robi. Rzecz w tym, ze tej roboty jest dużo. Niech Pan
          zrozumie tych, którzy widzac nawet, że wiele Pan robi dostrzegaja, ze ich
          własna krzywda daleka jest od zadośćuczynienia. To nie jest tak jak Pan pisze.
          Pozdrawiam i zycze sukcesów. Głównie w Świętokrzyskiem.
          • Gość: posel nowak Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:04
            Zapewniam Pana, ze najwieksze sukcesy niwie lokalnej są w naszym wojewodztwie,
            bedzie ich jeszcze wiecej.

Obecnie probóje przekonać kilkoro posłow to utworzenia wspolnego frątu.

Moze zmontuje jakes 3 do 5 osób, ktore bylyby gotowe sie podpisywac pod
            wspolnymi przedsiewzieciami

Na pewno nie bedzie to posel Szczepanczyk, ktory - uwaga - wszystko co mu sie
            powie i go o coś poprosi - olewa, traktuje smiechech i twierdzi, ze dla niego
            wszystko jest u nas w Kielcach "cacy", atak w ogóle nic procz wlasnej koszuli
            nie obchodzi.

• Gość: Bestor Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:29
              a kto to jest ten pan Szydlowski ?
              • Gość: posel nowak Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:36
                to byly kierownik III Ds - wydziału ds sledztw PR w Kielcach
                • Gość: Bestor Re: Coś bedzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:53
                  A Woźniak i Król oraz Dobrosielska ?
            • Gość: Korupcja Znowu Kielcz ma rację. Serio. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.04, 14:38
              Kielcz ma znowu rację.
              Przyłączam się do opinii Kielcza, że Pan Poseł N. zrobił już dużo. Podziwiam i
              życzę dalszych sukcesów. Panie Pośle ja nie jestem prowokatorem.
              Pańską odpowiedź już wcześniej czytałem z innego wątku ...
              Na koniec. Miałem nieprzyjemność poznać Szczepańczyka. Szkoda Pańskiego czasu.
              Chociaż na bezrybiu i rak ryba. A koło Miodowicza ?
              Pozdrawiam.
              Ps.Nie odpowiedział Pan Poseł N. gdzie można się spotkać z nim w Kielcach.
              • Gość: posel nowak moj numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:44
                Oczwiscie, ze mozna- prosze przeslać sms a jak oddzwonie i sie spotkamy w
                umowionym miejscu

moj tel 602 264 159

pozdrawiam
                • Gość: megadeth Re: moj numer telefonu IP: *.in-addr.octava.net.pl 29.11.04, 17:31
                  a to nie numer z gazety z
                  rubryki "towarezyskie" ?
                  • Gość: posel nowak moj numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:28
                    nie ale jakies lade kobiety, jezeli tylko beda chciały glosowac w nastepnych
                    wyborach moga zawsze dzwonic
              • kielcz Re: Znowu Kielcz ma rację. Serio. 29.11.04, 18:46
                Dziękuję. Ja sie obawiam, że wśród posłow naszego regionu to poseł Nowak wielu
                wspólpracowników nie znajdzie. Nie znam dokonań posła Miodowicza, ale nie
                słyszałem tez o wiekszych dokonaniach innych. Dokładniej to słysdzałem, ale po
                bliższym zapoznaniu sie ze sprawą okazywało sie czesto, ze jest tam jakby
                drugie dno, zwykle praca "pod publiczkę". Ja tez mialem nieprzyjemnośc poznać
                kilku naszych posłów. Mam jakos dziwne przeczucie, że Poseł Nowak wiecej
                zdziala sam niz z takimi pomocnikami. Ja myslałem raczej o tym, by spróbował
                skrzyknąc ludzi, którym ufa i spróbował cos wspólnie zrobic. A przy okazji
                mógłby trochę wiecej o swoich kolegach posłach na tym forum napisac. Większość
                jego wypowiedzi w tym temacie była bardzo rzeczowa, a działania bywały
                skuteczne. Pozdrowienia dla obu Panów.
                • Gość: posel nowak Tak to wyglada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:30
                  Chyba utworze jakoas nową parte ( jakies LZN albo PP ).

Ostatnie sondarze pokazuja, ze sposrod tych co zamierzaja glosowac 13 procent
                  liczy na powstanie czegos nowego.

Znam w kraju kilknascie osob z ktorymi mozna by bylo zrobic coś
                  typowo "opozyczyjnego i kontrolnego" w stosunku do kazdej władzy.

Uwazam, ze naszemu parlamentowi teraz i w przyszlosci potrzeba kilkanascie moze
                  nawet ciut wiecej posłow nastawionych na rzetelne opozycyjne, kontrolne
                  działanie.

Dysponując 15- 30 szablami w kazdym Sejmie mozna duzo zdziałac, nie koniecznie
                  chcąc rzadzić i rządać stołków.

Ja jestem zdania, ze poparcia nalezy udzielac rządzacym w zamian z rzeczowe,
                  naprawcze działania

Ile mozna samemu jednemu wolac "na puszczy"?
                  • Gość: TeżNowak Okropniaste błędy poselskie IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 30.11.04, 20:17
                    "sondarze" "rządać"

Czy to aby jeszcze język polski ?
                    I co na to ustawa o jego ochronie ?
                    Może NIK by się tym zajął ?
                    • Gość: posel nowak bije sie w piersi i przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:55
                      nocne literowki...

akurat takich błedów to ja nie robie inaczej niz przez komputer

Tak czy owak wielkie przepraszam za obraze jezyka polskiego i forumowiczów
                      musze chyba spowolnic tempo...

• pstrykacz.imieninowy !!! Informacja dla Posła Nowaka !!! 29.11.04, 20:53
      !!! Informacja dla Posła Nowaka !!!
      Konto email przepelnione. (#4.3.0)
      I'm not going to try again; this message has been in the queue too long.
      • Gość: posel nowak wiem dziekuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:10
        wiem, jutro zostanie to wyjasnione
    • Gość: marek Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.04, 00:15
      Kochani rodacy.
      Z wielka przykroscia musze tu zaznaczyc dowiaduje sie ze juz nie tylko w Polsce
      ale i w Kielcach "KORUPCJA" dziala, wiadomo mamy prezydenta takiego jakiego
      zesmy sobie wybrali "LUBAWSKIEGO". Szokuje mnie cos takiego ze jakis z
      Prezydentöw ,Senatoröw,Poslöw,Wojewodöw, Wöjtöw, Lekarzy,wszyscy biora
      lapöwke,i to nie mala.Zawsze myslalem ze sa "LUDZIE" z normalnym
      czlowieczenstwem ;nie! dowiaduje sie ze to minelo czy u was ludzie zniknelo z
      muzgu wszystko???? zostaly tylko pieniadze?????????????????????????
      HAMSTWO:SKU..SYN:::::::wstyd Hanba.Nie dziwcie sie ze na zewnatrz taka macie
      opinie, ale KU..E w morde pluc a ona möwi ze deszcz pada.
    • Gość: dyzio Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:57
      Wiceprzewodniczący Rady kupił sobie działkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do jasnej cholery - co oni za bzdury piszą w prasie. W dzisiejszym Echu Dnia w
      informacji o sprzedaży miejskich działek napisano min: „Największe
      zainteresowanie wzbudziła parcela przy ul. Mahometańskiej. Do wzięcia było 551
      metrów kwadratowych z ceną wywoławczą 99 tys. 500 zł. Licytacja dwóch chętnych
      doprowadziła do wzrostu ceny aż do 110 tys.zł. Podpatrzyliśmy, że nabywcą
      gruntu został Radny i Wiceprzewodniczący Rady Miasta Jan Kubik”.
      A NIE UDAŁO SIĘ JUŻ IM PODPATRZYĆ TEGO, ŻE TYM DRUGIM I OSTATNIM LICYTUJĄCYM
      BYŁ UKOCHANY SYNEK PANA DOKTORA I RADNEGO – WICEPRZEWODNICZĄCEGO RADY DR.JANA
      KUBIKA?
      Czy to nie prawdziwe JAJA KOBYŁY ? Czy to nie śmierdzi na odległość jakimś
      KANTEM i SZACHRAJSTWEM ? Czy nie powinna zostać przypadkiem unieważniona
      licytacja w której bez względu na wynik działka ta i tak „wylądowała” w
      HOLDINGU Rodziny Kubików – jednej z najbogatszych w Kielcach ? A może tylko
      OJCIEC Doktor Kubik powinien ZŁOIĆ ZDROWO SKÓRĘ nijakiemu SYNKOWI Biznesmenowi
      Kubikowi za WREDNE PODBIJANIE CENY działki w trakcie licytacji ? No chyba, że
      NOWY CZŁOWIEK Prezydenta Wojciecha Lubawskiego, obecny CZŁONEK PRAWICY Pan
      Doktor Jan Kubik tak ostatnio POKOCHAŁ KIELCE, że postanowił przy pomocy
      swojego SYNKA zrobić wszystko aby do kasy miejskiej wpłacić z WŁASNEJ I
      NIEPRZYMUSZONEJ WOLI o 10.499 zł. WIĘCEJ od możliwej ceny zakupu ?
      JEŚLI TAK TO ZAPRAWDĘ WIELKI JEST WPŁYW WYCHOWAWCZY GENIUSZA ŁYSOGÓR NA
      NAWRÓCONYCH „BYŁYCH RADNYCH LEWICY” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I CHWAŁA MU
      ZA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: żona Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:42
        -Do jasnej cholery, dość!!!
        Dość tych bzdur!!!
        Spotkamy się w sądzie. Drugim licytującym był Pan Marian M.
        Sprawdz zazdrośniku! Albo weż się do roboty, byś TY "dyzio-uczytielu" też mógł
        startować w OTWRARTYM !!! PRZETARGU (patrz ogłoszenie w Echu Dnia z dnia 27
        października 2004 roku!
        Jestem Ci życzliwa, więc nie życzę Ci byś został radnym.
    • Gość: lala Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:14

CIEKAWE JAK DŁUGO JESZCZE MIESZKAŃCY KIELC BĘDĄ DAWALI WIARĘ KOLEJNYM
      KŁAMSTWOM WOJCIECHA LUBAWSKIEGO ?
      W ostatnich dniach na łamach kieleckiej prasy i w rozgłośniach radiowych miał
      miejsce „Prawdziwy Festiwal Prawdomówności” Prezydenta Kielc Wojciecha
      Lubawskiego – który z okazji Drugiej Rocznicy Objęcia Władzy w Mieście
      wciskał „ciemnotę” do głów wyborców, usiłując wytłumaczyć się ze swojego
      NIERÓBSTWA. Facio który nie zrobił praktycznie NIC, dosłownie NIC dla Kielc
      poza dokończeniem ul. Bodzentyńskiej, Jesionowej i Sienkiewicza /na co środki
      finansowe i plany miał po poprzednikach/, urządzeniem dwóch jadłodajni i
      ptaszarni w parku miejskim – miał jeszcze czelność „tłumaczyć się” wyborcom ze
      swojej całkowitej BEZCZYNNOŚCI.
      Gościu który nie organizuje konkursów na stanowiska kierownicze i stworzył w
      Urzędzie Miasta, Spółkach Miejskich oraz Radach Nadzorczych prawdziwą REPUBLIKĘ
      PRAWICOWYCH KOLESIÓW – za którego „pożal się Boże” rządów w samym MZB jest 6-
      ciu Dyrektorów i Rzecznik Prasowy – ośmiela się mówić o „polityce kadrowej”.
      Typek który „chachmęci” przy przetargach, wydaje nasze pieniądze na „imprezy
      kościelne”, tzw. Biuro Promocyjne w Gotha i „PIEPRZY JAK NAWIEDZONY” o planach
      inwestycyjnych godnych jeśli nie Paryża to przynajmniej Warszawy – naprawdę
      wierzy w to, że DOBRZE RZĄDZI Miastem. I tak „wodę z mózgu” Kielczanom usiłuje
      robić MIERNOTA która po dwóch latach „wytężonej pracy” dla Kielc może się
      poszczycić aż „rozwiązaniem problemu zbierania psich odchodów” w parku
      miejskim.
      W czasie gdy ludzie na poszczególnych Osiedlach czytają z uznaniem rozwieszone
      plakaty „O JEGO OSIAGNIĘCIACH” /które zrywają tylko strażnicy miejscy/ do
      redakcji gazet i rozgłośni radiowych, dziwnym „zbiegiem okoliczności”
      telefonują wyłącznie ci mieszkańcy którzy nie mogą „nachwalić się Prezydenta” –
      i to ludzie którzy znają Go „osobiście” z wyjątkowej UCZCIWOŚCI. Ten z
      Dyrektorów Wydziałów który „załatwia” Mu te telefony jest naprawdę
      wart „wszystkich pieniędzy”. Dzięki temu CWANIULA i POLITYCZNY OSZUST który nie
      dotrzymał ani jednej z obietnic wyborczych czuje się BARDZO DOBRZE na „Stolcu
      Prezydenckim” – tylko ile jeszcze czasu może tak ŁGAĆ W ŻYWE OCZY gdy i tak
      wyborcy mają jednoznaczną ocenę Jego NIERÓBSTWA ?

KIEDY WRESZCIE PAN WOJCIECH LUBAWSKI SKOŃCZY Z PRYWATĄ I PRZESTANIE SPŁACAĆ
      SWOJE „ZOBOWIĄZANIA” WOBEC SPONSORÓW KAMPANII WYBORCZEJ I PRAWICY ORAZ „ROBIĆ
      PREZENTY” SWOIM DOBRYM ZNAJOMYM – UKRYWAJĄC SIĘ ZA PLECAMI WSPÓŁPRACOWNIKÓW ?
      Czy przekręt na 6 mln.zł. w formie „upustu” za działkę na Ślichowicach dla
      firmy która sponsorowała bilbordy i plakaty wyborcze w 2002 roku – to za mało?
      Czy zakup kilku samochodów dla Urzędu bez przetargu przez Dyrektora Mazura – to
      tylko „wypadek przy pracy”? Czy przydział lokali użytkowych na ul. Sienkiewicza
      po 5 zł. z metra dla Kolesi i Doroty Tworek prowadzącej ciastkarnię „Bliklego”,
      której mąż będąc właścicielem „Dorbudu” budował mieszkanie Prezydentowi – nie
      wystarczy? Czy „kupno” Radnych Unii Pracy Panów J.Kubika i St.Wiatrowskiego za
      lokale w sprywatyzowanym ZOZ – też nic nie znaczy? Czy „obsadzenie” ponad
      100 „Fachowców Prawicy” w Urzędzie Miasta, Spółkach i Radach Nadzorczych – to
      niewiele? Czy sprzedaż PGM-u Kolesiom z Wrocławia – też się nie liczy? Czy
      trzeba było sprzedawać: Relaks, Basen Leśny, przychodnię na Paderewskiego – a
      obecnie lokale użytkowe zlokalizowane w Centrum Miasta? Czy trzeba sprzedać
      koniecznie MPK po to aby „poradzić sobie” ze Związkami Zawodowymi i tworzyć
      dla „swoich ludzi” kolejne dobrze płatne miejsca pracy w nowej Spółce
      Wodociągowej „Agva” – po tym jak nie udał się „skok na kasę” w Międzygminnym
      Związku Wodociągów i Kanalizacji? Czy koniecznym jest budowanie na „zasadach
      partnerskich” Parkingu Wielopoziomowego k/Urzędu po to aby kolejny
      Koleś „wyciągając” przez 10-20 lat forsę od mieszkańców przekazał po tym
      okresie wyeksploatowaną ruderę Miastu?
      Oczywiście Wojciech Lubawski w każdym z tych przypadków jest i będzie CZYSTY
      JAK KRYSZTAŁ – tak jak w sprawie działki na Ślichowicach gdzie prokuratura
      zamierza oskarżyć Wiceprezydenta Parafiniuka choć to Prezydent zapewniał zawsze
      iż to On sam podejmował decyzję w tej sprawie. Możliwe jednak, że
      podobnych „OBCIĄŻEŃ” Kielce nie będą już w stanie wytrzymać po kolejnym
      Zwycięstwie Wyborczym Pana Wojciecha Lubawskiego w 2006 roku?. INWENCJA
      TWÓRCZA naszego Wojciecha w tych sprawach nie ma bowiem GRANIC.

JAK DŁUGO JESZCZE BĘDZIE TRWAŁ TAKI CHORY STAN RZECZY – JAK DŁUGO JESZCZE
      CZŁOWIEK KTÓRY KOCHA KIELCE BĘDZIE „USZCZĘŚLIWIAĆ” JE SWOJĄ MIŁOŚCIĄ?

• Gość: Madej Zbój. Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:48
        Panie Pośle w chwili wolnego czasu którego Pan chyba praktycznie nie ma polecam
        zbadanie umowy dzierżawy Jaskini Raj prywatnej Spółce P. Sawicza a podpisaną
        dawno temu przez Pana Wojewodę Płasnonkęjako Spółce pracowniczej.Wie Pan na
        czym to polegało- mydlenie oczu w tej Spółce dawno nie ma żadnego
        pracownika.Umowa ta jest wielce tajemnicza i prawie nikt do niej nie ma
        dostępu,Ciekawe ile Skarb Państwa na tej dzierżawie zarobił-Jaskinia Raj to
        kura znoszaca złote jaja wielkie jak strusie nie darmo Spółka sie jej trzyma
        jak rzep psiego tyłka a propo jakie ładne tam sobie pomniki postawili przy
        wejściu do Jaskini niech Pan zobaczy polecam..
      • Gość: lalo vel antybehem Re: Korupcja w kieleckiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:59
        Trochę się zagalopowałeś bo PGM napewno sprzedał Stępień będąc Prezydentem a
        czyim kolesiom nie wiem, ale wątpię aby to byli kolesie Lubawskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka