Gość: Łukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:56 Klerykowo :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ej A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:58 Panie Wąsaczu to teraz musi Pan jeszcze zmienic nazwe miasta bo ona tez sie niektorym zle kojarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:48 W końcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi STALINOGRÓD IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.02.05, 23:27 - swietna nazwa, adekwatna, nośna medialnie i satysfakcjonujaca. A moze Polpotowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rommi Re: Proponuje Lubawsko albo Bogucko. IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 18.02.05, 08:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Proponuje Lubawsko albo Bogucko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:00 moze raczej Glupawsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek A może... IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:01 ...na coś, co bardziej te wioskę, z której pochodzisz. A jeśli chodzi o nazwy (parszywe)ulic, to nazwy te mogłyby zostać, pod warunkiem, że pod tabliczkami byłyby wyjaśnienia, co te osoby robiły i jakimi to "Polakami" były (Sawicka, Krasicki-janek), albo - co takiego dobrego stało się dla Polski wskutek ogłoszenia manifestu lipcowego, przygotowanego nam w stalinowskiej Rosji... Nie dajcie się zwariować postpezepeerowskim populistom. Wont z niechlubnymi patronami ulic! Kiedyś usłyszałem takie zdanie: "I cóż im nasza Haneczka (Sawicka, shit!) przeszkadza? Im, to znaczy komu? Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.crowley.pl 18.02.05, 09:04 Zmiana nazw miast to akurat domena twoich pupili, vide Katowice-Stalinogród, Chemnitz-Karl-Marx-Stadt, Petersburg-Leningrad etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu !!! WALKA Z POMNIKAMI TRWA !!! 17.02.05, 18:12 Walka z pomnikami trwa w najlepsze... ...a gospodarka, turystyka i promocja leży... Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu "pozbywamy się pewnego ciężaru" 17.02.05, 18:19 TVP3 Wojciech Lubawski powiedział: "pozbywamy się pewnego ciężaru" -- Redaktor konkuludował, że uchwała Rady Miasta nie była dla nikogo zaskoczeniem koszty poniosą mieszkańcy i mają na to trzy lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjakubczyk "pozbywamy się pewnego ciężaru" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:57 Kochany Przyjacielu masz absolutna racje a lub....i jest synem malpy i goryla robionym na kostce mydla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bysiek Czy po wyborach radni sld wrócą do starych nazw? IP: *.globit / 217.98.57.* 17.02.05, 18:12 Nazwy tych ulic powinny być zmienione już dawno na początku lat 90 ale lepiej póżno niż wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Czy po wyborach radni sld wrócą do starych na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:36 Gość portalu: Bysiek napisał(a): > Nazwy tych ulic powinny być zmienione już dawno na początku lat 90 > ale lepiej póżno niż wcale Z pierwszą częścią Twojego zdania zupełnie się zgadzam... ale skoro tego nie zrobili to po co teraz zmieniać? Jest sporo innych spraw, którymi nasi '...radni' powinni się zająć. Wydaje mi się, że nie jesteś mieszkańcem żadnej z tych ulic bo wtedy zastanowiłbyś się jakie to będzie miało konsekwencje, ile cennego czasu i pieniedzy będzie to kosztowało mieszkańców tych ulic !!! Dla 'radnych' była to łatwa decyzja bo to nie oni pokryją większość kosztów tej operacji tylko mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maju-szczecin Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 212.14.54.* 17.02.05, 18:36 a słynne na cały kraj IV LO dalej Hanki Sawickiej??? no i brawo Lusia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:26 jak to co... zmienić nazwę i wymienić wszystkim absolwentom świadectwa. Przecież to wstyd ukończyć liceum o takim imieniu... ;-). A jednak głosy zwykłych obywateli nie są nic warte... Przykro, że garstka %$#%$#%^%&$# decyduje za większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muruda Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:54 Nie długo faktycznie nazwe miasta zmienią - > mówisz Kielce myślisz czerwone. Mówisz czerwone - myslisz Kielce. Może przechrzcijmy miasto na Podkrakowie. I będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonsilny Brawo radni 17.02.05, 19:11 Brawo za odwagę. Szkoda, że trzeba było tyle lat czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re:Kocham was ludzie ! IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 17.02.05, 19:49 Kocham was ludzie - swiadomie zmieniajacych rzeczywistosc w ktorej zyjecie na lepsza, uczciwsza. Domagacie sie prawdy i potraficie rozrozniac prawde od falszu. Zachwycony jestem reakcja przybylych na spotkanie mlodych Kielczan. Serce rosnie i tak trudno powstrzymac sie od lez. Ta wiadomosc , co dzis sie stalo, nie gdzie indziej tylko w Kielcach, pojdzie w swiat i uderzy , przetoczy sie przez kontynent amerykanski, Kanade Europe, Australie, jak Dzwon Zygmunta dzieki radiu ktore tak zwalczaja. To nie sa historii skoki ale nasze cierpliwe i uparte krok po kroku. Bardzo dziekuje poslom prawicy - jestescie kochani, ale najbardziej podobala mi sie postawa mlodych Kielczan domagajacych sie zmian nazw ulic. Zmieniaja sie nazwy ulic bo zmieniaja sie ludzie. ... a pani "Obora" jest niewychowana....zareagowala jak stara komunistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjakubczyk Re: Brawo radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:52 te chyba SZYMONGŁUPI idz na msze za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Nareszcie! IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:12 W przeciwieństwie do większości kieleckiego "napływu" jestem z dziada-pradziada Kielczaninem. I w przeciwieństwie do napływu (zamieszkującego głównie blokowiska), cieszę się, że doczekałem zmiany nazw ulic i wyrzucenia ich parszywych patronów razem z tabliczkami na śmietnik, gdzie właściwe dla nich miejsce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka26 Re: Radni zmienili nazwy ulic 18.02.05, 08:35 > mówisz Kielce myślisz czerwon > e. > Mówisz czerwone - myslisz Kielce. > Może przechrzcijmy miasto na Podkrakowie. I będzie super. mówisz Kielce - myślisz czarne, Mówisz czarne - myślisz Kielce. Myślę że Kleryków brzmi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 18.02.05, 21:32 Dlaczego mieszkańcy nie mieli prawa wypowiedzieć się na temat nowych nazw? Czy nie mam do tego prawa i najważniejsze - co to za Jaworski? O takim nigdy nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:53 bp jaworski, który ur w 1930 a zm w 2001r. poza tym to nic nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 19.02.05, 21:41 Nie za dużo. Ja dowiedziałam się, że był biskupem w Kielcach. To pewnie wystarcza żeby mieć ulicę:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 28.02.05, 11:07 brawo! :) manifestu lipcowego to nazwa taka sama dobra jak jaworskiego..... tylko dlaczego muszę za tą debi*** zmiane płacić?!?!?!!? "kochani radni"! jeśli pójde na was głosować niech mnie skręci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:12 jaworskiego nie jest Ładna. lisowskiego albo dLugosza z drugni,bonów,talonów, przydziaLów,paŁek,Łagrów,sld raczej Ładniej brrmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp [...] IP: *.chello.pl 17.02.05, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoowinski. Re: Ale półgłowki IP: *.sympatico.ca 17.02.05, 20:23 Wstydzilbys sie gnojku, sowiecki pacholku pisac po polsku. Qurde ludzie oddawali zycie za wolnosc i utryzmanie prawdy historycznej a ty co w imie paru nedznych miedziakow trzymasz z bolszewicka holota. Kotowinski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Zmiany popieram IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:16 Zmiany popieram, ale nie pochwalam pokazanej przez Ciebie formy walki z przeciwnikami zmian. No cóż, jak kupa ludzi w Kielcach lubią peerelowski smród i taką samą zakłamaną historię. Demokracja - mają do tego prawo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.klc.vectranet.pl 17.02.05, 19:29 To się Qr*a w głowie nie mieści !!!! Banda przygłupów z ratusza "rządzi" tym zapomnianym przez wszystkich miejscu i się wydurnia na cały kraj. W du**e mam komunistów i czarnych wybranych na patronów po nich ale co do ul.Żołnierzy Radzieckich to wstyd !!!!!! Poczytajcie historię Kielc a nie zmieniajcie wszystkiego co w nazwie ma radzieckie. Mam nadzieję, że ktoś założy sprawę w sądzie, ale nie "radzie" miasta, ale osobno każdemu głosującemu "za" tą durnotą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:45 DObrze ze na nich nie glosowalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Radni zmienili nazwy ulic IP: 82.160.49.* 17.02.05, 19:54 Nazwy tych ulic powinny byc zmienione juz bardzo dawno temu, lepiej pozno niz wcale. Niewiedzialem ze tak duzo jest tu milosnikow komunistow i podobnych popapranców. A jak bardzo jestescie przywiazani do tych nazwisk nazw to zmiencie wlasne dla ich uczczenia ;)lub dajcie swojemu psu na imie manifest lipcowy pies napewno sie ucieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 212.160.196.* 18.02.05, 16:41 Tyle ze jak dam psu na imie Manifest Lipcowy to nikt nie bedzie z tego powodu mial zadnych klopotow, a przez decyzje radnych to ja bede musial zapieprzac po urzedach i placic grube pieniadze. Skoro Ty tak nie lubisz komunistow, to moze pokryjesz koszta wymiany moich dokumentow? Nie? No to sie lepiej nie odzywaj, skoro sprawa Cie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Radni zmienili nazwy ulic IP: 82.160.49.* 17.02.05, 19:54 Nazwy tych ulic powinny byc zmienione juz bardzo dawno temu, lepiej pozno niz wcale. Niewiedzialem ze tak duzo jest tu milosnikow komunistow i podobnych popapranców. A jak bardzo jestescie przywiazani do tych nazwisk nazw to zmiencie wlasne dla ich uczczenia ;)lub dajcie swojemu psu na imie manifest lipcowy pies napewno sie ucieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjakubczyk Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:49 a co komu przeszkadza krasicki czy sawicka? mnie osobiscie przeszkadza lubawski i jaworski...... jest jeszcze liceum sawickiej w kielcach ale pewnie czekaja na zmiane nazwy jak papa umrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexic Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:56 Szkoły nie zmienili bo pewnie chodza do niej dzieci radnych i mieliby klopot. jakis czas temu byly problemy po tym jak wsp zmienila sie na aś i nie wszyscy legitymacje pozmieniali. jakby zmienili nazwe szkoly to musieliby zmienic legitymacje dzieci a za to trzeba zaplacic a przeciez radni nie beda placic ze swojej kasy. worawdzie legitymacja nie kosztuje wiecej niz 10zł ale i tak dla radnego to bylby zbyt duzy wydatek. co z tego ze ulica bedzie nosic nazwe taka a nie inna skoro i tak nazwa nie spowoduje ze znikna dziury na niej, ze pojawia sie pasy, rowne studzienki itp. mam nadzieje ze wszystkie koszty jakie powstana z tytulu zmiany poniosa radni, nie budzet miasta ale radni z wlasnych kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:51 Brawo, czerwoni precz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 195.117.74.* 17.02.05, 20:00 zalezy czy traktujemy nazwe ulicy jak rodzaj pomnika, czy jak jej numer wszystkich przeciwników zmiany nazw tłumaczy tylko nieznajomość historii - ja rozumiem, ze gdyby mieszkali na ulicy "*uja burego " nie mieli by nic przeciwko zmianie nazwy... a tak - nie wiedzą, że mieszkaja na takiej ulicy i im to nie przeszkadza;) Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.crowley.pl 18.02.05, 09:16 Właśnie!Przypomniała mi się taka informacja z nieodległej przeszłości, że mieszkańcy jakiejś zapadłej wioski chcieli zmienić nazwę swojej miejscowości, bo jakoś tam śmiesznie brzmiała i im wstyd było. Oczywiście doprowadzili sprawę do końca i dziś cieszą się nową nazwą. Prosty lud wiejski nie płakał, że papiery, pieczątki i inne duperele. Dlaczego? Bo jak już napisałem było im WSTYD. Przeciwnicy zmian nie mają go za grosz, wolą się pławić w gó..anym sosie i mówić, że tak jest fajnie i tanio. Zacofana ciemnogrodzka hołota. Ludzie o waszej mentalności baćkę białoruskiego popierają, bo im też dobrze z przydziałem wódki, kartofli i słoniny. Po co zmiany, jak brzuch napchany? Matoły burackie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.net 18.02.05, 11:06 Wstyd mi jest akurat za takich ludzi jak ty. Zrob cos dla tego miasta i wyjedz stad ! Od historii sie nie ucieknie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.crowley.pl 18.02.05, 14:15 Właśnie dlatego, że się od historii nie ucieknie należało zmienić te nazwy. Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem wypowiedź Banasia, ujął to najcelniej. W jaki to niby sposób czczenie zbrodni miałoby być przejawem "nie uciekania od historii"? Wiesz w ogóle, o czym mówisz? I pozwolisz, że sam zadecyduję o ewentualnym wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka26 Re: Radni zmienili nazwy ulic 18.02.05, 14:38 Mylisz pojęcia. Tam chodziło o śmieszną nazwę a tu chodzi o względy polityczne i przypodobanie sie klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek p. Re: Rada Miasta zapomniała zmienić ul. Gomółki se IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.02.05, 20:51 Jeżeli nie wiesz na jakiej ulicy mieszkasz Baranie to się nie włączaj do dyskusji. Po pierwsze ten Gomółka pisze się przez "ó" , a nie "u", po drugie ma na imię "Mikołaj", po trzecie to był kompozytor, a po czwarte to w XVI wieku nie znali jeszcze komuny. To wszystko wyczytałem w internecie - polecam. Z poważaniem Trochę bardziej douczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka IV LO Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.05, 21:00 ja jestem dumna, że skończyłam LO H. Sawickiej, a nie katolickie. Niestety znam takich , którzy to LO skończyli i komuna im dała wykształcenie , a teraz srają w swoje gniazdo. Pewnie miło im siedzieć w swoim gó..e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Sawicki Durnota... IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:46 Powód do dumy rzadki. Skończyłem lepsze liceum. A uczyli was życiorysu "waszej Haneczki" na pamięć? I co tam było w nim. Ona rzeczywiście była Polką? I nie piernicz głupot. To nie komuna dała nam wykształcenie (chyba, że Tobie, hi,hi,hi...). Wykształcenie zdobyłem sam. I dalej się uczę (wszak do końca życia należy się uczyć), chociaż parszywej komuny oficjalnie nie ma. No może w takich głowach, jak Twoja. Aj, aj, a kto teraz da Ci dalsze wykształcenie, biedulko. Z komsomolskim pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochany.przyjacielu !!! Do Redakcji !!! 17.02.05, 21:11 !!! Do Redakcji !!! Bardzo proszę Szanowną Redakcję o usuwanie wpisów i wątków tego podłego i wulgarnego antysemity - Jakuba z Sandomierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z manifestu Aleja solidaruchów bleee, dobrze że mieszkam IP: 195.116.211.* 17.02.05, 21:14 na drugiej połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Głupota nie zna granic IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:39 A tak szczerze: z jakiej wioski pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat23 [...] IP: 83.70.80.* 17.02.05, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: PRAWICOWE ŚCIERWO ZACZYNA ROZRABIAĆ TROSZKE, IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 21:26 Ale błysnąłeś lewicową inteligencją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:34 Zróbcie coś dla Kielc pozytecznego,a nie zajmucie sie rzeczami,które nie maja istotnego znaczenia dla zwykłych ludzi.Szkoda tylko naszych pieniedzy przeznaczanych na wasze diety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIELCZAK BRAWO CIEMNOGRODZIANIEczyt. PRAWICOWI RADNI IP: 83.70.80.* 17.02.05, 21:41 Zapewne nie zastanawialiście się nad konsekwencjami tej waszej wspaniałomyślnej uchwały.Szkoda, że nie wzieliście pod uwagę opini mieszkańców. Bo im nie przeszkadzało zapewne że mieszkają przy takich ulicach jak, np:Manifestu Lipcowego. Świadczy to tylko o waszych ograniczonych umysłach "ciemnogrodzianie"!!! To nic nie szkodzi, że poziom waszej inteligencji równy jest ZERO!!! Bo przecież i tak będziecie dalej realizować swoje "katolickie" plany> Nasuwa mnie się pewne pytanie, kto do k... nędzy was wystrugał????!!!! Czy to były zajęcia ZPT dla świrów, zamkniętych za usiłowanie zgwałcenia świnki morskiej pigi?? Czy może żyjecie, bo udało wam się uciec z wiadra po "skrobance"? Czy może wreszcie poprzez doświaczczenia naukowe - zapłodnienie "in vitro" z udziałem nasienia mrówki robotnicy??? Naprawdę trudno dociec genezy waszego powstania. O powstaniu z was radnych nie wspomnę. Czy zdajecie sobie sprawę kto poniesie konsekwencję waszej durnej uchwały??? No oczywiście, że nie!!! Bo wasze ograniczone czynności "myślowe" wykonywane na zasadzie podświadomości nie mogły wam na to pozwolić!!! To MY mieszkańcy tych ulic "ciemnogrodzianie"!!!! Ale czy was to naprawdę obchodzi?? Szczerze ,wątpię...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrzegacz może zebrać WSZYSTKIE rachunki za zmiany i do IP: 195.116.211.* 18.02.05, 09:15 ratusza. Skoro przymyka się oczy na nie płacenie czynszu to dlaczego ja mam płacić za dokumenty no i ten czas w towarzystwie urzędnika (za to to powinni płacić szkodliwe). Niech zwracają pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INTERESUJACE!!!!! Re: BRAWO CIEMNOGRODZIANIEczyt. PRAWICOWI RADNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 17:42 POSZCZEKAJ SOBIE KUNDLU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:42 A gdzie konsekwencja radnych ?? Ulica 1-go Maja zostaje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.klc.vectranet.pl 17.02.05, 21:48 To głupota moim zdaniem.Ci ludzie działali kiedyś w dobrzej wierze.Ja sierota w czasach komunizmu uważam ,że żyło mi się bardzo dobrze.A nie wiem co by się obecnie stało z moimi dziećmi, gdyby mnie zabrakło.Państwo nie weżmie , ich pod swoją opiekę.Uważam ,że nie trzeba zmieniać nazwy ulic.Krasicki czy Sawicka walczyli o coś wtedy, w co bardzo wierzyli.Podziwiam ich.Niewiadomo jakby zachowali się nasi radni w tamtych czasach. A co ze szkołą Hanki Sawickiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przecież to jest wspaniała szkoła.A ile tradycji , a także wspaniałych konkursów.I myślę, że uczniowie są dumni z tej szkoły. Historia to historia i nie należy jej zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 17.02.05, 21:56 Nie jestem mieszkańcem żadnej ze zmienianych ulic, ale szczerze współczuje wszystkim mieszkańcą tych ulic. Zrobili ich po prostu w konia. Sami sobie ludzie jesteście winni, wybraliście ciemną rade miasta, która nie ma nic sensownego do powiedzenia i zrobienia, tylko zajmuje się zbędnymi rzeczami i na dodatek wbrew opinii społeczeństwa. A Lubaw..i to już wogóle nie wiem jak mógł zostać przedyenetm, człowiek, który chciał swego czasu "sprzedać" nas do Krakowa. Jak go widze to mnie zbiera na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:40 Przynajmniej taka Sawicka czy Krasicki do czegos w zyciu dazyli, cos w zyciu robili, a Ryczan??? Opas zerowal na biednych i durnych ludziach ktorzy mu na tace nosili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestetyKielczanin Klerykowo! Brzmi oryginalnie i jest niehlubne:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:27 Co za pajace siedza w tym magistracie! Nie maja na co pieniedzy wydawac! A dorzuccie sie do posilkow dla dzieciakow w szkolach, zalatajcie dziury w drogach, albo doluzcie do nocnej lini autobusowej bo to wstyd zeby w miescie wojewodzkim nie bylo nocnych autobusow, zreszta po co nam to! Jak tak dalej pojdzie to dzieki naszym pomyslowym debilom z zabitej dechami wioski wojewodzkiej staniemy sie totalnym zadupiem!!! Porobili badania co sadza o Kielcach inni i zamiast cos dzialac w tym kierunku to walcza o zmiane ulic, ale szopki odstawiacie! Chcecie po sobie zostawic jakis slad? Nic nie zrobiliscie do tej pory to niech mieszkancy pamietaja ze nazwy ulic sie zmienily! Mysle ze nie tylko te dobre strony historii naszego kraju powinnismy znac, ale nie powinnismy tez zapominac o tych zlych... Teraz drodzy mieszkancy nowonazwanych ulic czeka Was nielada wydatek! Podziekujmy! To jest demokracja po polsku! referendum przeprowadzone, ale radni maja to gleboko w d****, bo oni sa bardziej madrzejsi i nie licza sie ze zdaniem szarego czlowieka, bo dla nich jestesmy zwyklymi robalami, to przykre! Cale szczescie ze nie mieszkam przy jednej z tych ulic, ale jestem z Wami! serdecznie pozdrawiam! P.S. Nie wiem czym zawinila radnym Hanka Sawicka??? Nawet jej nie znali osobiscie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjakubczyk Re: Klerykowo! Brzmi oryginalnie i jest niehlubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:30 BRAWOOOOOOOOO BRAWOOOOOOOOO a Janek Krasicki czym im zawinil? niech lubawski zmieni nazwisko na pajacjakichmalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Ale za to w TVN24 było info o zmianie IP: 195.116.211.* 18.02.05, 21:50 Poklepano po główkach radnych (cacy cacy). Oczywiście nie mówiono o protestach. Ach ten profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:37 Radni i prezydent mają w dupie, to co myślą Kielczanie. Ponad 97% głosów w referendum było przeciwko. To kilka tysięcy osób, a głosowało tylko jedno osiedle. Ale jak nie wiadomo, o co chodzi - to chodzi o PIENIĄDZE: - urząd miasta zarobi na dowodach osobistych, rejestracyjnych, wpisach do ewidencji działalności gospodarczej, itd. - jakaś firma (ciekawe jaka?) zarobi na tabliczkach, i to podejrzewam grube setki tysięcy, jak nie miliony złotych A kto zapłaci? Szaraczki, którzy w polskiej "demokracji" nie mają żadnego wpływu na to co się dzieje, począwszy od swojej gminy, na sejmie i rządzie kończąc. Szaraczki są tylko po to, żeby opłacać takich .... jak w naszej radzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjakubczyk Re: Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:06 RACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! my juz sie nie liczymy liczy sie tylko lubosrawski i banda jego niedorozwojow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 22:46 Mała symulacja moja 4 osobowa rodzina prawo jazdy 3 razy 70 = 210 dowód osobisty 3razy 35 = 105 działalność gospodarcza - zmiana pieczątek, wizytówek, folderków dowody rejestracyjne za 2 autka urząd skarbowy, zus, wpis do ewidencji, zmiany w banku, umowy na dostarczanie gazu, światła telefon itd .... uffff tak szybko licząc to popłynę z 1000 pln dla mnie bomba Jak Wojtuś za mnie zapłąci i pozałatwia te wszystkie sprawy (a ma przecierz znajomości w magistracie) to niech se zmienia GŁOSOWAŁEM NA CIEBIE CZŁOWIEKU A TERAZ MI WSTYD MIAŁO BYĆ LEPIEJ JAK NIE POMAGASZ TO CHOCIAŻ DAJ NAM ŻYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIEDAK Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 22:49 Ludzie jeśli referendum nic dla nich nie znaczy bo jest nieważne to może referendum o odwołanie prezydenta - to będzie ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Jelonek Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 195.116.211.* 17.02.05, 22:48 Opowiadam się za rozliczaniem złodziei okradających obywateli!! Proponuje zacząć od prawicowych radnych miasta Kielce głosujących za zmianą nazw ulic! Należy rzeczowo przedyskutować legalne sposoby "dobrania im się do skóry". Niech każdy ma możliwość podania ich do sądu. Trzeba wyposażyć obywateli w wiedzę i wychowywać naszych polityków!! Kiedy nasi prawicowi politycy zrozumieją na czym polega demokracja? Apeluje również do pana prezydenta Wojciecha Lubawskiego aby zmienił swoje personalia na nie kojarzące się jednoznacznie z poprzednim ustrojem! W. L. to inicjały Włodzimierza Lenina! Wstyd panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
lui001 Re: Radni zmienili nazwy ulic 17.02.05, 22:59 hehe klerykowo- strzal w 10!szok co te klechy i sprzymierzeni z klechami wyrabiaja!!! i jak tu do kosciola chodzic??? Odpowiedz Link Zgłoś