Dodaj do ulubionych

Radni zmienili nazwy ulic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:56
Klerykowo :(((
Obserwuj wątek
    • Gość: ej A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:58
      Panie Wąsaczu to teraz musi Pan jeszcze zmienic nazwe miasta bo ona tez sie
      niektorym zle kojarzy!!!
      • Gość: marcin Re: A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:48
        W końcu!!!
        • Gość: Pi STALINOGRÓD IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.02.05, 23:27
          - swietna nazwa, adekwatna, nośna medialnie i satysfakcjonujaca.
          A moze Polpotowo?
      • Gość: Rommi Re: Proponuje Lubawsko albo Bogucko. IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 18.02.05, 08:42
        • Gość: autor Re: Proponuje Lubawsko albo Bogucko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:00
          moze raczej
          Glupawsko
        • Gość: Zenek A może... IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:01
          ...na coś, co bardziej te wioskę, z której pochodzisz. A jeśli chodzi o nazwy
          (parszywe)ulic, to nazwy te mogłyby zostać, pod warunkiem, że pod tabliczkami
          byłyby wyjaśnienia, co te osoby robiły i jakimi to "Polakami" były (Sawicka,
          Krasicki-janek), albo - co takiego dobrego stało się dla Polski wskutek
          ogłoszenia manifestu lipcowego, przygotowanego nam w stalinowskiej Rosji... Nie
          dajcie się zwariować postpezepeerowskim populistom. Wont z niechlubnymi
          patronami ulic! Kiedyś usłyszałem takie zdanie: "I cóż im nasza Haneczka
          (Sawicka, shit!) przeszkadza? Im, to znaczy komu? Polakom?
      • Gość: koko Re: A teraz zmienmy nazwe naszego miasta :-) IP: *.crowley.pl 18.02.05, 09:04
        Zmiana nazw miast to akurat domena twoich pupili, vide Katowice-Stalinogród,
        Chemnitz-Karl-Marx-Stadt, Petersburg-Leningrad etc.
    • Gość: janek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kochany.przyjacielu !!! WALKA Z POMNIKAMI TRWA !!! 17.02.05, 18:12
        Walka z pomnikami trwa w najlepsze...

...a gospodarka, turystyka i promocja leży...
      • kochany.przyjacielu "pozbywamy się pewnego ciężaru" 17.02.05, 18:19
        TVP3 Wojciech Lubawski powiedział:

"pozbywamy się pewnego ciężaru"

--

Redaktor konkuludował, że uchwała Rady Miasta nie była dla nikogo zaskoczeniem
        koszty poniosą mieszkańcy i mają na to trzy lata...
        • Gość: mjakubczyk "pozbywamy się pewnego ciężaru" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:57
          Kochany Przyjacielu masz absolutna racje
          a lub....i jest synem malpy i goryla robionym na kostce mydla
    • Gość: Bysiek Czy po wyborach radni sld wrócą do starych nazw? IP: *.globit / 217.98.57.* 17.02.05, 18:12
      Nazwy tych ulic powinny być zmienione już dawno na początku lat 90
      ale lepiej póżno niż wcale
      • Gość: dino Re: Czy po wyborach radni sld wrócą do starych na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:36
        Gość portalu: Bysiek napisał(a):

> Nazwy tych ulic powinny być zmienione już dawno na początku lat 90
        > ale lepiej póżno niż wcale

Z pierwszą częścią Twojego zdania zupełnie się zgadzam... ale skoro tego nie
        zrobili to po co teraz zmieniać? Jest sporo innych spraw, którymi
        nasi '...radni' powinni się zająć.
        Wydaje mi się, że nie jesteś mieszkańcem żadnej z tych ulic bo wtedy
        zastanowiłbyś się jakie to będzie miało konsekwencje, ile cennego czasu i
        pieniedzy będzie to kosztowało mieszkańców tych ulic !!! Dla 'radnych' była to
        łatwa decyzja bo to nie oni pokryją większość kosztów tej operacji tylko
        mieszkańcy.
    • Gość: maju-szczecin Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 212.14.54.* 17.02.05, 18:36
      a słynne na cały kraj IV LO dalej Hanki Sawickiej??? no i brawo Lusia !!
      • Gość: dino Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:26
        jak to co...
        zmienić nazwę i wymienić wszystkim absolwentom świadectwa. Przecież to wstyd
        ukończyć liceum o takim imieniu... ;-).

A jednak głosy zwykłych obywateli nie są nic warte...
        Przykro, że garstka %$#%$#%^%&$# decyduje za większość.
    • Gość: muruda Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:54
      Nie długo faktycznie nazwe miasta zmienią - > mówisz Kielce myślisz czerwone.
      Mówisz czerwone - myslisz Kielce.
      Może przechrzcijmy miasto na Podkrakowie. I będzie super.
      • szymonsilny Brawo radni 17.02.05, 19:11
        Brawo za odwagę. Szkoda, że trzeba było tyle lat czekać.
        • Gość: Filip Re:Kocham was ludzie ! IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 17.02.05, 19:49
          Kocham was ludzie - swiadomie zmieniajacych rzeczywistosc w ktorej zyjecie na
          lepsza, uczciwsza. Domagacie sie prawdy i potraficie rozrozniac prawde od
          falszu.
          Zachwycony jestem reakcja przybylych na spotkanie mlodych Kielczan.
          Serce rosnie i tak trudno powstrzymac sie od lez.
          Ta wiadomosc , co dzis sie stalo, nie gdzie indziej tylko w Kielcach, pojdzie
          w swiat i uderzy , przetoczy sie przez kontynent amerykanski, Kanade Europe,
          Australie, jak Dzwon Zygmunta dzieki radiu ktore tak zwalczaja.
          To nie sa historii skoki ale nasze cierpliwe i uparte krok po kroku.
          Bardzo dziekuje poslom prawicy - jestescie kochani, ale najbardziej podobala mi
          sie postawa mlodych Kielczan domagajacych sie zmian nazw ulic.
          Zmieniaja sie nazwy ulic bo zmieniaja sie ludzie.

... a pani "Obora" jest niewychowana....zareagowala jak stara komunistka.
        • Gość: mjakubczyk Re: Brawo radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:52
          te chyba SZYMONGŁUPI idz na msze za siebie
        • Gość: Zenek Nareszcie! IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:12
          W przeciwieństwie do większości kieleckiego "napływu" jestem z dziada-pradziada
          Kielczaninem. I w przeciwieństwie do napływu (zamieszkującego głównie
          blokowiska), cieszę się, że doczekałem zmiany nazw ulic i wyrzucenia ich
          parszywych patronów razem z tabliczkami na śmietnik, gdzie właściwe dla nich
          miejsce. Pozdrawiam.
      • dorka26 Re: Radni zmienili nazwy ulic 18.02.05, 08:35
        > mówisz Kielce myślisz czerwon
        > e.
        > Mówisz czerwone - myslisz Kielce.
        > Może przechrzcijmy miasto na Podkrakowie. I będzie super.

mówisz Kielce - myślisz czarne, Mówisz czarne - myślisz Kielce. Myślę że
        Kleryków brzmi lepiej.
      • Gość: ? Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 18.02.05, 21:32
        Dlaczego mieszkańcy nie mieli prawa wypowiedzieć się na temat nowych nazw? Czy
        nie mam do tego prawa i najważniejsze - co to za Jaworski? O takim nigdy nie
        słyszałam.
        • Gość: ja Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:53
          bp jaworski, który ur w 1930 a zm w 2001r. poza tym to nic nie zrobił.
          • Gość: ? Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 19.02.05, 21:41
            Nie za dużo. Ja dowiedziałam się, że był biskupem w Kielcach. To pewnie
            wystarcza żeby mieć ulicę:/
          • Gość: ja Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: 195.116.211.* 28.02.05, 11:07
            brawo! :)
            manifestu lipcowego to nazwa taka sama dobra jak jaworskiego..... tylko
            dlaczego muszę za tą debi*** zmiane płacić?!?!?!!?
            "kochani radni"! jeśli pójde na was głosować niech mnie skręci!
            • Gość: mariusz Re: Mówię Kielce myślę kleryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:12
              jaworskiego nie jest Ładna. lisowskiego albo dLugosza z drugni,bonów,talonów,
              przydziaLów,paŁek,Łagrów,sld raczej Ładniej brrmi
    • Gość: jp [...] IP: *.chello.pl 17.02.05, 19:27
      • Gość: Ktoowinski. Re: Ale półgłowki IP: *.sympatico.ca 17.02.05, 20:23
        Wstydzilbys sie gnojku, sowiecki pacholku pisac po polsku.
        Qurde ludzie oddawali zycie za wolnosc i utryzmanie prawdy
        historycznej a ty co w imie paru nedznych miedziakow trzymasz
        z bolszewicka holota.
        Kotowinski.
        • wikary.ki Re: Ale półgłowki 18.02.05, 10:48
          patriota na eksport się odezwał...
        • Gość: Stach Zmiany popieram IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:16
          Zmiany popieram, ale nie pochwalam pokazanej przez Ciebie formy walki z
          przeciwnikami zmian. No cóż, jak kupa ludzi w Kielcach lubią peerelowski smród
          i taką samą zakłamaną historię. Demokracja - mają do tego prawo... Pozdrawiam
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.klc.vectranet.pl 17.02.05, 19:29
      To się Qr*a w głowie nie mieści !!!!

Banda przygłupów z ratusza "rządzi" tym zapomnianym przez wszystkich miejscu i
      się wydurnia na cały kraj.
      W du**e mam komunistów i czarnych wybranych na patronów po nich ale co do
      ul.Żołnierzy Radzieckich to wstyd !!!!!!
      Poczytajcie historię Kielc a nie zmieniajcie wszystkiego co w nazwie ma radzieckie.

Mam nadzieję, że ktoś założy sprawę w sądzie, ale nie "radzie" miasta, ale
      osobno każdemu głosującemu "za" tą durnotą.

Pozdrawiam.
      • Gość: ASD Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:45
        DObrze ze na nich nie glosowalem
      • Gość: Tytus Radni zmienili nazwy ulic IP: 82.160.49.* 17.02.05, 19:54
        Nazwy tych ulic powinny byc zmienione juz bardzo dawno temu, lepiej pozno niz wcale. Niewiedzialem ze tak duzo jest tu milosnikow komunistow i podobnych popapranców. A jak bardzo jestescie przywiazani do tych nazwisk nazw to zmiencie wlasne dla ich uczczenia ;)lub dajcie swojemu psu na imie manifest lipcowy pies napewno sie ucieszy :)
        • Gość: kuba Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 212.160.196.* 18.02.05, 16:41
          Tyle ze jak dam psu na imie Manifest Lipcowy to nikt nie bedzie z tego powodu
          mial zadnych klopotow, a przez decyzje radnych to ja bede musial zapieprzac po
          urzedach i placic grube pieniadze. Skoro Ty tak nie lubisz komunistow, to moze
          pokryjesz koszta wymiany moich dokumentow? Nie? No to sie lepiej nie odzywaj,
          skoro sprawa Cie nie dotyczy.
      • Gość: Tytus Radni zmienili nazwy ulic IP: 82.160.49.* 17.02.05, 19:54
        Nazwy tych ulic powinny byc zmienione juz bardzo dawno temu, lepiej pozno niz wcale. Niewiedzialem ze tak duzo jest tu milosnikow komunistow i podobnych popapranców. A jak bardzo jestescie przywiazani do tych nazwisk nazw to zmiencie wlasne dla ich uczczenia ;)lub dajcie swojemu psu na imie manifest lipcowy pies napewno sie ucieszy :)
    • Gość: mjakubczyk Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:49
      a co komu przeszkadza krasicki czy sawicka? mnie osobiscie przeszkadza lubawski
      i jaworski...... jest jeszcze liceum sawickiej w kielcach ale pewnie czekaja na
      zmiane nazwy jak papa umrze
      • Gość: mexic Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:56
        Szkoły nie zmienili bo pewnie chodza do niej dzieci radnych i mieliby klopot.
        jakis czas temu byly problemy po tym jak wsp zmienila sie na aś i nie wszyscy
        legitymacje pozmieniali. jakby zmienili nazwe szkoly to musieliby zmienic
        legitymacje dzieci a za to trzeba zaplacic a przeciez radni nie beda placic ze
        swojej kasy. worawdzie legitymacja nie kosztuje wiecej niz 10zł ale i tak dla
        radnego to bylby zbyt duzy wydatek.
        co z tego ze ulica bedzie nosic nazwe taka a nie inna skoro i tak nazwa nie
        spowoduje ze znikna dziury na niej, ze pojawia sie pasy, rowne studzienki itp.
        mam nadzieje ze wszystkie koszty jakie powstana z tytulu zmiany poniosa radni,
        nie budzet miasta ale radni z wlasnych kieszeni.
    • Gość: Janek K Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:51
      Brawo, czerwoni precz!!!
    • Gość: Wojtek Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 195.117.74.* 17.02.05, 20:00
      zalezy czy traktujemy nazwe ulicy jak rodzaj pomnika, czy jak jej numer

wszystkich przeciwników zmiany nazw tłumaczy tylko nieznajomość historii - ja
      rozumiem, ze gdyby mieszkali na ulicy "*uja burego " nie mieli by nic przeciwko
      zmianie nazwy...

a tak - nie wiedzą, że mieszkaja na takiej ulicy i im to nie przeszkadza;)

Wojtek
      • Gość: koko Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.crowley.pl 18.02.05, 09:16
        Właśnie!Przypomniała mi się taka informacja z nieodległej przeszłości, że
        mieszkańcy jakiejś zapadłej wioski chcieli zmienić nazwę swojej miejscowości,
        bo jakoś tam śmiesznie brzmiała i im wstyd było. Oczywiście doprowadzili sprawę
        do końca i dziś cieszą się nową nazwą. Prosty lud wiejski nie płakał, że
        papiery, pieczątki i inne duperele. Dlaczego? Bo jak już napisałem było im
        WSTYD. Przeciwnicy zmian nie mają go za grosz, wolą się pławić w gó..anym
        sosie i mówić, że tak jest fajnie i tanio. Zacofana ciemnogrodzka hołota.
        Ludzie o waszej mentalności baćkę białoruskiego popierają, bo im też dobrze z
        przydziałem wódki, kartofli i słoniny. Po co zmiany, jak brzuch napchany?
        Matoły burackie...
        • Gość: ktos Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.net 18.02.05, 11:06
          Wstyd mi jest akurat za takich ludzi jak ty. Zrob cos dla tego miasta i wyjedz
          stad ! Od historii sie nie ucieknie !
          • Gość: koko Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.crowley.pl 18.02.05, 14:15
            Właśnie dlatego, że się od historii nie ucieknie należało zmienić te nazwy.
            Przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem wypowiedź Banasia, ujął to najcelniej.
            W jaki to niby sposób czczenie zbrodni miałoby być przejawem "nie uciekania od
            historii"? Wiesz w ogóle, o czym mówisz?
            I pozwolisz, że sam zadecyduję o ewentualnym wyjeździe.
        • dorka26 Re: Radni zmienili nazwy ulic 18.02.05, 14:38
          Mylisz pojęcia. Tam chodziło o śmieszną nazwę a tu chodzi o względy polityczne
          i przypodobanie sie klerowi.
    • Gość: jacek p. Re: Rada Miasta zapomniała zmienić ul. Gomółki se IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.02.05, 20:51
      Jeżeli nie wiesz na jakiej ulicy mieszkasz Baranie to się nie włączaj do
      dyskusji. Po pierwsze ten Gomółka pisze się przez "ó" , a nie "u", po drugie ma
      na imię "Mikołaj", po trzecie to był kompozytor, a po czwarte to w XVI wieku
      nie znali jeszcze komuny. To wszystko wyczytałem w internecie - polecam.
      Z poważaniem Trochę bardziej douczony!
    • Gość: absolwentka IV LO Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.05, 21:00
      ja jestem dumna, że skończyłam LO H. Sawickiej, a nie katolickie. Niestety znam
      takich , którzy to LO skończyli i komuna im dała wykształcenie , a teraz srają
      w swoje gniazdo. Pewnie miło im siedzieć w swoim gó..e.
      • Gość: Wania Sawicki Durnota... IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:46
        Powód do dumy rzadki. Skończyłem lepsze liceum. A uczyli was życiorysu "waszej
        Haneczki" na pamięć? I co tam było w nim. Ona rzeczywiście była Polką? I nie
        piernicz głupot. To nie komuna dała nam wykształcenie (chyba, że Tobie,
        hi,hi,hi...). Wykształcenie zdobyłem sam. I dalej się uczę (wszak do końca
        życia należy się uczyć), chociaż parszywej komuny oficjalnie nie ma. No może w
        takich głowach, jak Twoja. Aj, aj, a kto teraz da Ci dalsze wykształcenie,
        biedulko. Z komsomolskim pozdrowieniem.
    • kochany.przyjacielu !!! Do Redakcji !!! 17.02.05, 21:11
      !!! Do Redakcji !!!

Bardzo proszę Szanowną Redakcję o usuwanie wpisów i wątków tego podłego i
      wulgarnego antysemity - Jakuba z Sandomierza.
    • Gość: Z manifestu Aleja solidaruchów bleee, dobrze że mieszkam IP: 195.116.211.* 17.02.05, 21:14
      na drugiej połowie.
      • Gość: Piotr Głupota nie zna granic IP: *.visp.energis.pl 21.02.05, 20:39
        A tak szczerze: z jakiej wioski pochodzisz?
    • Gość: pat23 [...] IP: 83.70.80.* 17.02.05, 21:16
      • Gość: kkk Re: PRAWICOWE ŚCIERWO ZACZYNA ROZRABIAĆ TROSZKE, IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 21:26
        Ale błysnąłeś lewicową inteligencją!
    • Gość: kielczanka Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:34
      Zróbcie coś dla Kielc pozytecznego,a nie zajmucie sie rzeczami,które nie maja
      istotnego znaczenia dla zwykłych ludzi.Szkoda tylko naszych pieniedzy
      przeznaczanych na wasze diety!
    • Gość: KIELCZAK BRAWO CIEMNOGRODZIANIEczyt. PRAWICOWI RADNI IP: 83.70.80.* 17.02.05, 21:41
      Zapewne nie zastanawialiście się nad konsekwencjami tej waszej wspaniałomyślnej
      uchwały.Szkoda, że nie wzieliście pod uwagę opini mieszkańców. Bo im nie
      przeszkadzało zapewne że mieszkają przy takich ulicach jak, np:Manifestu
      Lipcowego. Świadczy to tylko o waszych ograniczonych
      umysłach "ciemnogrodzianie"!!! To nic nie szkodzi, że poziom waszej
      inteligencji równy jest ZERO!!! Bo przecież i tak będziecie dalej realizować
      swoje "katolickie" plany> Nasuwa mnie się pewne pytanie, kto do k... nędzy was
      wystrugał????!!!! Czy to były zajęcia ZPT dla świrów, zamkniętych za usiłowanie
      zgwałcenia świnki morskiej pigi?? Czy może żyjecie, bo udało wam się uciec z
      wiadra po "skrobance"? Czy może wreszcie poprzez doświaczczenia naukowe -
      zapłodnienie "in vitro" z udziałem nasienia mrówki robotnicy??? Naprawdę trudno
      dociec genezy waszego powstania. O powstaniu z was radnych nie wspomnę. Czy
      zdajecie sobie sprawę kto poniesie konsekwencję waszej durnej uchwały??? No
      oczywiście, że nie!!! Bo wasze ograniczone czynności "myślowe" wykonywane na
      zasadzie podświadomości nie mogły wam na to pozwolić!!! To MY mieszkańcy tych
      ulic "ciemnogrodzianie"!!!! Ale czy was to naprawdę obchodzi??
      Szczerze ,wątpię......
      • Gość: podrzegacz może zebrać WSZYSTKIE rachunki za zmiany i do IP: 195.116.211.* 18.02.05, 09:15
        ratusza. Skoro przymyka się oczy na nie płacenie czynszu to dlaczego ja mam
        płacić za dokumenty no i ten czas w towarzystwie urzędnika (za to to powinni
        płacić szkodliwe). Niech zwracają pieniądze.
      • Gość: INTERESUJACE!!!!! Re: BRAWO CIEMNOGRODZIANIEczyt. PRAWICOWI RADNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 17:42
        POSZCZEKAJ SOBIE KUNDLU!!!!!!
    • Gość: Stefan Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:42
      A gdzie konsekwencja radnych ?? Ulica 1-go Maja zostaje ???
    • Gość: zielona Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.klc.vectranet.pl 17.02.05, 21:48
      To głupota moim zdaniem.Ci ludzie działali kiedyś w dobrzej wierze.Ja sierota w
      czasach komunizmu uważam ,że żyło mi się bardzo dobrze.A nie wiem co by się
      obecnie stało z moimi dziećmi, gdyby mnie zabrakło.Państwo nie weżmie , ich pod
      swoją opiekę.Uważam ,że nie trzeba zmieniać nazwy ulic.Krasicki czy Sawicka
      walczyli o coś wtedy, w co bardzo wierzyli.Podziwiam ich.Niewiadomo jakby
      zachowali się nasi radni w tamtych czasach. A co ze szkołą Hanki
      Sawickiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przecież to jest wspaniała szkoła.A ile
      tradycji , a także wspaniałych konkursów.I myślę, że uczniowie są dumni z tej
      szkoły. Historia to historia i nie należy jej zmieniac
      • Gość: Leon Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.herby.kielce.pl / 217.153.141.* 17.02.05, 21:56
        Nie jestem mieszkańcem żadnej ze zmienianych ulic, ale szczerze współczuje
        wszystkim mieszkańcą tych ulic. Zrobili ich po prostu w konia. Sami sobie
        ludzie jesteście winni, wybraliście ciemną rade miasta, która nie ma nic
        sensownego do powiedzenia i zrobienia, tylko zajmuje się zbędnymi rzeczami i na
        dodatek wbrew opinii społeczeństwa. A Lubaw..i to już wogóle nie wiem jak mógł
        zostać przedyenetm, człowiek, który chciał swego czasu "sprzedać" nas do
        Krakowa. Jak go widze to mnie zbiera na wymioty.
      • Gość: Michal Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:40
        Przynajmniej taka Sawicka czy Krasicki do czegos w zyciu dazyli, cos w zyciu
        robili, a Ryczan??? Opas zerowal na biednych i durnych ludziach ktorzy mu na
        tace nosili!!!
    • Gość: niestetyKielczanin Klerykowo! Brzmi oryginalnie i jest niehlubne:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:27
      Co za pajace siedza w tym magistracie! Nie maja na co pieniedzy wydawac! A
      dorzuccie sie do posilkow dla dzieciakow w szkolach, zalatajcie dziury w
      drogach, albo doluzcie do nocnej lini autobusowej bo to wstyd zeby w miescie
      wojewodzkim nie bylo nocnych autobusow, zreszta po co nam to! Jak tak dalej
      pojdzie to dzieki naszym pomyslowym debilom z zabitej dechami wioski
      wojewodzkiej staniemy sie totalnym zadupiem!!! Porobili badania co sadza o
      Kielcach inni i zamiast cos dzialac w tym kierunku to walcza o zmiane ulic, ale
      szopki odstawiacie! Chcecie po sobie zostawic jakis slad? Nic nie zrobiliscie
      do tej pory to niech mieszkancy pamietaja ze nazwy ulic sie zmienily! Mysle ze
      nie tylko te dobre strony historii naszego kraju powinnismy znac, ale nie
      powinnismy tez zapominac o tych zlych... Teraz drodzy mieszkancy nowonazwanych
      ulic czeka Was nielada wydatek! Podziekujmy! To jest demokracja po polsku!
      referendum przeprowadzone, ale radni maja to gleboko w d****, bo oni sa
      bardziej madrzejsi i nie licza sie ze zdaniem szarego czlowieka, bo dla nich
      jestesmy zwyklymi robalami, to przykre! Cale szczescie ze nie mieszkam przy
      jednej z tych ulic, ale jestem z Wami! serdecznie pozdrawiam! P.S. Nie wiem
      czym zawinila radnym Hanka Sawicka??? Nawet jej nie znali osobiscie:-)
      • Gość: mjakubczyk Re: Klerykowo! Brzmi oryginalnie i jest niehlubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:30
        BRAWOOOOOOOOO BRAWOOOOOOOOO a Janek Krasicki czym im zawinil? niech lubawski
        zmieni nazwisko na pajacjakichmalo
      • Gość: :/ Ale za to w TVN24 było info o zmianie IP: 195.116.211.* 18.02.05, 21:50
        Poklepano po główkach radnych (cacy cacy). Oczywiście nie mówiono o protestach.
        Ach ten profesjonalizm.
    • Gość: buba Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:37
      Radni i prezydent mają w dupie, to co myślą Kielczanie. Ponad 97% głosów w
      referendum było przeciwko. To kilka tysięcy osób, a głosowało tylko jedno
      osiedle.

Ale jak nie wiadomo, o co chodzi - to chodzi o PIENIĄDZE:
      - urząd miasta zarobi na dowodach osobistych, rejestracyjnych, wpisach do
      ewidencji działalności gospodarczej, itd.
      - jakaś firma (ciekawe jaka?) zarobi na tabliczkach, i to podejrzewam grube
      setki tysięcy, jak nie miliony złotych

A kto zapłaci? Szaraczki, którzy w polskiej "demokracji" nie mają żadnego
      wpływu na to co się dzieje, począwszy od swojej gminy, na sejmie i rządzie
      kończąc. Szaraczki są tylko po to, żeby opłacać takich .... jak w naszej radzie
      miasta.
      • Gość: mjakubczyk Re: Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:06
        RACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! my juz sie nie liczymy
        liczy sie tylko lubosrawski i banda jego niedorozwojow
    • Gość: biedak Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 22:46
      Mała symulacja
      moja 4 osobowa rodzina
      prawo jazdy 3 razy 70 = 210
      dowód osobisty 3razy 35 = 105
      działalność gospodarcza - zmiana pieczątek, wizytówek, folderków
      dowody rejestracyjne za 2 autka
      urząd skarbowy, zus, wpis do ewidencji, zmiany w banku, umowy na dostarczanie
      gazu, światła telefon itd .... uffff
      tak szybko licząc to popłynę z 1000 pln
      dla mnie bomba
      Jak Wojtuś za mnie zapłąci i pozałatwia te wszystkie sprawy (a ma przecierz
      znajomości w magistracie) to niech se zmienia
      GŁOSOWAŁEM NA CIEBIE CZŁOWIEKU A TERAZ MI WSTYD MIAŁO BYĆ LEPIEJ JAK NIE
      POMAGASZ TO CHOCIAŻ DAJ NAM ŻYĆ
      • Gość: BIEDAK Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 22:49
        Ludzie jeśli referendum nic dla nich nie znaczy bo jest nieważne to może
        referendum o odwołanie prezydenta - to będzie ważne
    • Gość: Maciej Jelonek Re: Radni zmienili nazwy ulic IP: 195.116.211.* 17.02.05, 22:48
      Opowiadam się za rozliczaniem złodziei okradających obywateli!! Proponuje zacząć
      od prawicowych radnych miasta Kielce głosujących za zmianą nazw ulic! Należy
      rzeczowo przedyskutować legalne sposoby "dobrania im się do skóry". Niech każdy
      ma możliwość podania ich do sądu. Trzeba wyposażyć obywateli w wiedzę i
      wychowywać naszych polityków!! Kiedy nasi prawicowi politycy zrozumieją na czym
      polega demokracja? Apeluje również do pana prezydenta Wojciecha Lubawskiego aby
      zmienił swoje personalia na nie kojarzące się jednoznacznie z poprzednim
      ustrojem! W. L. to inicjały Włodzimierza Lenina! Wstyd panie prezydencie!
    • lui001 Re: Radni zmienili nazwy ulic 17.02.05, 22:59
      hehe klerykowo- strzal w 10!szok co te klechy i sprzymierzeni z klechami
      wyrabiaja!!! i jak tu do kosciola chodzic???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka