Dodaj do ulubionych

Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym

IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 11.03.05, 02:22
To właśnie jest przykład za kogo uwazaja sie niektórzy (niektórzy!) urzednicy
skarbowi (zreszta nie tylko oni , bo np lekarze) Za Bogów... . Można sobie
wyobrazić jak zachowuje się taki babol przychodzac na kontrolę do podatnika
który nie ma z nia żadnych szans. Pozorna władza uderza do łbów , co za
chamstwo...
Obserwuj wątek
    • Gość: fantomas Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.centertel.pl 11.03.05, 08:36
      Większości pracownikom "państwówki" w głowach sie przewraca, i to głównie z
      braku zajęcia. Codziennie pogaduszki i picie kawy w biurze to juz rytuał w
      każdym urzedzie. Pora zabrać się do roboty a nie zwalać wszystko na "koty"
      czyli stażystów i nowych pracowników, tym bardziej że to za pieniądze z moich
      podatków biorą pensje nic nie robiąc.
      • Gość: k_w Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:46
        jak to nic nie robią? przecież właśnie uderzaja na allegro ;)))))
        • Gość: CIEPLE POSADKI STALINOWSKA MENTALNOSC BYLYCH UBEKOW Z URZEDOW 3RP IP: 192.18.108.* 11.03.05, 13:48
          W URZEDACH SKARBOWYCH W POLSCE NAJBARDZIEJ LUKRATYWNE POZYCJE ZAJMUJA
          PSYCHOPACI Z BYLEGO UB
          RESZTA TO MIERNOTA CO ZA DROBNE PREMIE GOTOWA ZNISZCZYC KAZDEGO ZACNEGO
          BIZNESMENA - JAK NP. KLUSKE
          • Gość: maria Re: STALINOWSKA MENTALNOSC BYLYCH UBEKOW Z URZEDO IP: *.ne.client2.attbi.com 11.03.05, 17:50
            jest najwyzszy czas aby pozbyc sie koltunow ,czy nie wiecie co to bojkot ???
            czy nie umiecie wyraznie nauczyc tych zasranych urzednikow wszystkich,ze sa po
            to aby stac na bacznosc i sluzyc tym , ktorzy na nich ciezko pracuja czyli
            podatnikom. a kto im wmawia ze maja wladze ??oni maja twarde mozgi i sami w to
            wierza ,ze sa nadludzmi.brak reakcji na kazde popelnione swinstwo oznacza zgode
            i przyzwolenie na ich popelnianie.
    • Gość: wolny Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 11.03.05, 08:45
      najgorsze są niedouczone baby przy władzy,powinna ponieść konsekwencje,a
      dodatkowo sprzątać śnieg przed urzędem do końca zimy.
    • Gość: hehe Teraz wiadomo czemu w urzędach tyle stażystów IP: 195.116.211.* 11.03.05, 08:50
      To po prostu tania siła robocza, żeby nie napisać niewolnicy.
    • Gość: Muniek Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.mofnet.gov.pl 11.03.05, 09:06
      Nieżle się dzieje, ale tak to jest jak ktoś ma pożądne plecy i gó.. potrafi.Ja
      bym tą Panią Panie Naczelniku II US zdegradował do sprzątaczki z podstawowym
      wykształceniem, a sprzątaczkę awansował na kierowniczką a Co niech ma !!!!!
      • Gość: miś Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:38
        a tylu jest bezrobotnych fachowców z odpowiednim wykształceniem; i co trzyma
        się takie stare ... i płaci się im z naszych pieniędzy za co - za nic; i tu nie
        tylko chodzi o skarbówkę, ale o wszystkie urzędy, DAJCIE SZANSĘ
        MŁODYM!!!!!!!!!!!
        • Gość: wywalic Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 13:54
          wywalic niedouczona na zbity pysk koniec tego kumoterstwa
    • Gość: ja Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 11.03.05, 09:40
      to to
    • Gość: koko Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.crowley.pl 11.03.05, 10:05
      Ale matoły tam pracują. Chamica zrobiła maturę w szkole dla debili, a potem się
      zapisała na ratalny zakup tytułu magistra dla niepoznaki studiami zwany.
      Jakiego poziomu się spodziewać po takim tumanie? Kto ją tam utrzymywał mimo
      braku kwalifikacji? Mało jest ludzi po studiach?
    • Gość: sdh turnus w Morawicy IP: 217.153.31.* 11.03.05, 10:13
      oj chyba turnus w Morawicy komus by sie przydal
    • Gość: biały człowiek Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:14
      I taka jest prawda o Polskich urzędnikach. Tępe, ograniczone nieroby z maturą w
      wakacyjnej korespondencyjnej szkole baletowej.
      I jak tu ma być dobrze?
      • Gość: mm Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.proxy.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 11.03.05, 11:03
        Nie masz zielonego pojęcia o ludziach pracujących w urzędach. Jedna osoba to
        nie obraz wykształcenia całej instytucji.
        • Gość: grog z kapustą Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 81.210.121.* 11.03.05, 13:20
          hehe - uderz w stół... a MinFin się odezwie...
          Bez komentarza
        • Gość: ty... Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:01
          nie bron swego kimkolwiek jestes urzedasie - zamias pracowac siedzisz w necie i
          na forum sie wypowiadasz... do roboty!!! jak powiedzial pan premier belka
          • Gość: podatnik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 212.244.195.* 12.03.05, 07:05
            Urzednicy powinni być na odpowiednim pozimie kultury, wiec nie chciał bym
            spotkać tam kogoś takiego jak Ty. Ten potencjalny vacat jest nie dla Ciebie. A
            do Premiera Belki też Ci trochę brakuje i to nie tylko kultury.
    • Gość: bacha Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 193.25.222.* 11.03.05, 11:12
      W głowie sie nie miesci. Gdzie Ci biedni stazysci maja sie uczyc roboty. Jak
      mozna tak pomaitac ludxmi. Ale nzam to, choc nie jestem stazystką. Prawda jest
      taka, ze 1 idiotka, albo łapówkarz obi opinie wszytkim urzednikom. Niedawno
      dowiedziałam sie, ze 1 pan załawtił 2 zajęcie za 500 zł i wziął za to połowe
      tej kwoty łapówke. Ludzie!!!!! Sama jestem urzednikiem, ale to panstwo jest
      chore.
      • janbacz Powinna Pani zgłosić łapówkarstwo do prokuratury! 11.03.05, 12:05
        Powinna Pani zgłosić łapówkarstwo do prokuratury
        lub chociaż do jakiejś gazety np. do GW.
        Nie doniesienie do prokuratury o przestępstwie
        jest karalne.

• ksionc Re: Powinna Pani zgłosić łapówkarstwo do prokurat 11.03.05, 12:34
          janbacz napisał:

> Powinna Pani zgłosić łapówkarstwo do prokuratury
          > lub chociaż do jakiejś gazety np. do GW.
          > Nie doniesienie do prokuratury o przestępstwie
          > jest karalne.

A Ty Janusz byś zgłosił ? :-)))))
          • Gość: Bacz Już zgłosiłem do GW IP: *.pl / 193.24.200.* 11.03.05, 13:46
    • Gość: Urzednik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 11.03.05, 11:56
      Kazdy dorzucil cos od siebie to i ja dorzuce do pieca.Zacznijmy na poczatek od
      zdobycia stazu w urzedzie panstwowym w tym celu nalezy udac sie do tzw. PUPy ja
      ja nazywam du...py.Tam na wstepie na pierwszym pieterku taka nie wysoka pani
      (nawet niezla) z przekasliwym usmiechem stwierdza ze oferty na staz w urzedzie
      zadnym nie ma i odpula petenta bardzo szybciutko, wiec tutaj nasuwa sie pytanie
      do szefa PUPy skad wziol sie ten staz w urzedzie skarobowym jak nie ma i pani
      stwierdza ze nie bedzie (czyzby cos z pod lady w stylu panie ja tu mieso
      sprzedaje - film mis:)).No ale tutaj nikogo nie bedziemy posadzac o korupcje -
      oficjalnie jej nie ma, ale kazdy kto sie zderzyl z PUP'a wie jak to jest i ja
      wiem ze jest, choc ta pani mowi ze nie ma.Drugi krok jak nam sie uda zdobyc
      staz to wlasnie wkraczamy w zycie urzedowe - czytac partyjne, na wstepie mozna
      sie dowiec kto jest kto - ten jest z sld ten z psl a ten to lpr a tego ojciec
      to jest tam kims a matka tez z wyzszych sfer no i morale stazysty zjezdzaja w
      dol, no ale to jest pikus potem sa pytania w stylu po jakiej szkole jestes i
      wogole z jakiego domu co mama robi co tata i itd. Wylania sie z tego czysty
      klarowny obraz i kombinacja slowo co ja ku.... tutaj robie? z kim ja sie zadaje
      to jest jawna patologia.Kadra pracujaca w urzedzie nawet nie nadaje do obslugi
      cepa tzn. sa trzymane ze dwie osoby (TE STARE BABY) ktore znaja sie na rzeczy
      ale sa nizsze stopniem i robia cala robote,bylem swiadkiem dziewczyna 27 lat (5
      lat pracy) i ma problemy z pisaniem na komputerze w wordzie a uzywa go
      codziennie (sprzet oczywiscie za 8 tys. wraz z licencjami - sluzy jako maszyna
      do pisania dla tluka).Bylem na stazu 3 miesiace w urzedzie (nie zdradze w jakim
      zlinczowali by mnie)i nigdy wiecej nie polecam go nikomu.Jawne wykorzystywanie
      stazysty, rozkazy, zakazy, krzyki, piski, no ale co tutaj sie dziwic sredni
      poziom to matura zaoczna a maks studia zaocznie raz w miesiacu na WSEiA. A no i
      na koniec jedna nurtujaca sprawa w ferowrze rozkazow, przykazow, ukazow kazano
      mi sie uczyc ustaw mowiacych o pracy i wyczytalem fajny paragraf mowiacy ze w
      danym wydziale nie moga pracowac osoby z koligacjami rodzinymi - czytaj matka +
      syn np. i wiecie co mozna zrobic sobie z ta ustawa domsylcie sie,a ja wiem kto
      tak pracuje i gdzie :) ale nie powiem, ale by byl artykul do prasy ale nie typu
      ECHO DNIA czy SLOWO (bo to w sumie ziomki).Podsumowujac urzad panstwowy
      widziany oczami stazysty - kumoterstwo, specjalne traktowanie wybranych osob,
      przyjmowanie lapowek w postaci czekolad, bombonierek (wedlug urzednikow jakie
      to mile ze strony petenta) alkoholi i bog raczy wiedziec jakich kozysci
      majatkowych.Oczywiscie kasta trzymajaca wladze przyzwala na to bo przeciez
      wszyscy w urzedzie to JEDNA WIELKA RODZINA!!!!!!!!! i nie sra sie w swoje
      gniazdo :D, a gdy sa klopty to raczka raczke myje i laduje sie na 4 lapki.TO
      JEST POLSKI URZAD.A no i czekam na komentarz jakiegos urzedasa w stylu - co
      zazdroscisz - odrazu odpowiadam zazdroszcze ci jednego tak wysokiego poziomu
      intelektualnego wsrod podobnych do ciebie intelektualistow po uniwersytetach
      takich jak WSU WSH WSEiA jakies przyrody, dziennikarstwa oczywiscie zrobionych
      na raty co 2 tygodnie lub raz w miesiacu.Pozdrawiam was moi kochani
      urzednicy :D .HWDU. i bez przyjemnosci
      • Gość: m Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:32
        ktos mi niedawno opowiadał o paniach w ZUS-ie ktore oswiadczyly mlodym
        stazystkom zeby sobie nie myslaly ze tutaj zostana na stałe. kazdy prostak
        ktory czuje sie troche pewniej od reszty w dogodnym momencie manifestuje swoja
        pseudo-wyższość. w rzeczywistosci wcale nie jest im lepiej ale po prostu musza
        sie czyms dowartościować zamiast podejsc do innych - nie mowie juz z usmiechem
        od ucha do ucha, ale chociazby z tolerancja i zrozumieniem.
      • Gość: k_w Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:51
        zabawne, ze wylewasz tyle zolci a podpisujesz sie "urzednik"... mam nadzieje ze chociaz jak troche "ulales' to ci ulzylo :)
        pozdrawiam
      • Gość: superunknown Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:58
        ja cos z innej beczki,
        nie przesadzaj z tymi studiami, bo na dziennych i wieczorowych tez są tłuki i
        matoły w znacznie wiekszej ilosci bo tatus albo mamusia zalatwili przyjecie na
        nieplatne studia. i nie pomiataj ludzmi ktorzy z wywieszonym jezorem,
        zarabiajac na zycie jeszcze co dwa tygodnie siedza piatek sobota i niedziela po
        dwanascie godzin na zajeciach bo jak widac g... o tym wiesz. intelekt czy
        przyzwoitosc nie zaleza od studiow matołku. zastanow sie najpierw zanim
        zaczniesz generalizowac dobrze? obraziles mnie okropnie. i bardzo mi przykro ze
        nie masz pojecia o zyciu, tak bardzo.
        zgadzam sie natomiast w sprawie korupcji, kumoterstwa, urzedow, stazystow,
        wykorzystywania. mlodzi sluza starym babom w urzedach do odwalania calej roboty
        ewentualnie do sprzatania w archiwum a staruchy ukladaja pasjansa na tych super
        kompach albo graja w kulki.
        na koniec bardzo prosze zebys sie zastanowil nad tym tekstem o studiach dobra?
        nie wszystkim bylo dane dostanie sie na dzienne jak juz mowilam. u mnie
        zdecydowaly 3 punkty. i nie czuje sie debilem dlatego ze studiuje zaocznie.
        • Gość: Urzednik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 11.03.05, 13:10
          Powiem Ci tak moze nie kazdemu bylo dane na panstwowych dziennych studiach sie
          uczyc to fakt, ale nie przesadzaj ze siedzenie w lawce dwa dni po 12 godzin to
          cos - na dziennych 40 godzin w tygodniu czyli przez dwa to jest 80 godzin,
          wiec ochlon z ta twoja edukacja a co do intelektu i przyzwoitosci cytowanej tak
          przez ciebie to powiem ci tak z kim przystajesz taki sie stajesz (popatrz kto
          siedzi w wlace obok ciebie, czy to twoj rowiesnik intelektualista ?? czy moze
          pani po 50 ktora uczy sie bo sie wszyscy ucza ale nie wie czego sie uczy?? czy
          moze siedzi burok z brudem za paznokciami, ktory na wiosce siedzi i gada ze
          jest intelektualista)szczerze to wydaje mi sie ze jestes blondyna z fajnym
          uchem :D i tyle.... co do twojej wspanialej edukacji.Pozdrawiam
          • Gość: shower Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 193.59.95.* 11.03.05, 14:01
            co z tego że na studiach dziennych jest 40 godzin a na zaocznych 12? jak
            dzienne uczą się ze starych materiałów. Jak do mnie przychodzą studenci dzienni
            na praktykę to jestem zszokowany czego się uczą!!!! nic nie przystaje do
            rzeczywistości!!! i choćby uczył sie 100 godzin to i tak się nie nauczy!! a jak
            ktoś pracuje w banku i ma do czynienia ze teraźniejszością to o wiele szybciej
            się nauczy zaocznie niż Ci na dziennych. Oczywiście kulturę się ma a nie
            nabywa. Pozdrawiam
            • Gość: Urzednik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 11.03.05, 14:16
              Ciekawe rzeczy piszesz o tych archaizmach i wogole.A najlepsza jest kultura -
              ja sie MA, tobie sie tylko wydaje ze ja masz, kupiles sobie na raty jak tytul
              na zaocznych.Czesto oj czesto widze tych szpecow z zaocznych i prywatnych
              uniwerkow, szkoda nawet pisac....i urywam temat studiow,kultury....
            • Gość: Md Studiowanie ,a jakość uczelni IP: 195.205.3.* 11.03.05, 14:52
              Można to porównać do , np. czytasz książke , mówisz: O dobra książka ! Ładne twarde okładki,
              duże wyraźne literki , dobry papier , jest przejrzysty spis treści , pełny skorowidz . Łatwo
              z tego się uczyć ! A teraz inaczej , ksiązka brudna , Nie Ma Skorowidza , nie ma pełnych rozdziałów
          • Gość: maria Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.ne.client2.attbi.com 11.03.05, 16:32
            wkurzyles mnie URZEDNIKU . widdze, ze Ty wszystkich traktujesz jak URZEDNIK ,
            nie lepiej. zmien troche ton .powiem ci wiecej , jestes maly tchorzyk co boi
            sie o wlsna dupe i nie chcesz zrobic porzadku z tymi koruptami.
            • Gość: Urzednik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 81.6.129.* 11.03.05, 18:19
              Tak jestem tchorzyk nawet duzy i w dodatku schowalem sie w norce, no coz taki jestem.Kiedys mialem zderzenie z machina prawa i jak narazie miajam wszystkiech niebieskich twoich przyjaciol z daleka (HWDP).Nikt przy zdrowych zmyslach nie pojdzie z tym, no bo jak ma isc jak tam spotka brata wspolpracownicy, a znowu to ja nie jestem FRAJER.Wez sie maria zastanow, mowisz duzo, w du..pie bylas i gowno widzialas.ODWAGA WIDZE CIE ROZPIERA czyzby tata albo mama to wysoki urzednik ??
          • Gość: barbara Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 193.25.222.* 15.03.05, 14:24
            Nie generalizuj Medrku. Czasem ten wsiok z brudnymi paznkociami mam wieksze
            ambicje i wiedze niz TY. Jak kogos stac na studiowanie dzienne to ma farta.
            Niewiel naprawde wiesz o zyciu, a próbujesz dykutowac.
            • Gość: Urzednik Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 15.03.05, 16:14
              Dzieki za komplement - Medrku ot tyle moge ci napisac, a teraz wpadlem w
              samozachwyt. A co do zycia to tutaj pokazalas plytkosc swojego
              intlektu,poniewaz jak swiat dlugi i szeroki jeszcze nie urodzil sie taki
              czlowiek ktory by wiedzial wszystko o zyciu, a dyskusja jakbys nie wiedziala
              sluzy po to zeby rozwijac sie a nie cofac i wyciagac wnioski, ale tak to jest
              jak sie chce gadac a nie wie o czym i po co.Pozdro Basiu.
        • Gość: Moo Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:20
          Są uczelnie i uczelnie. Miałem okazję studiować dziennie i zaocznie. Nie ma co porównywać. Poziom nauczania na WSH nie jest wysoki, ale nie w tym rzecz. Problem jest taki, że na zaocznych na WSH nic nie wymagają!
          Ostatnio zwiedziłem Akademię Ekonomiczą w Krakowie. Poziom pewnie wyższy, wymagania wieksze, bo korytarze są zastawione chodzacymi na okrągło kopiarkami. Ściągi to tam chyba na tony tygodniowo można liczyć. Bo tam wymagają. W Kielcach idziesz na egzamin nawet nie pamiętając z czego to jest i się nie martwisz. Płacisz? Wymagasz oceny :)

Na studiach dziennych nawet jak ktoś się nie uczy to i tak dużo wiecej w głowie zostaje (tak zupełnie przypadkiem, przy okazji), bo przez 5 lat żyje się tą uczelnią, na okrągło kontaktuje z ludźmi, których głównym tematem są egzaminy i zaliczenia.

Dodam na koniec, że szczerze podziwiam ludzi, którzy robią prawdziwe, powtarzam, prawdziwe studia zaocznie. To jest ciężka harówka jak ktoś ma pracę i rodzine na głowie. Niemniej jednak raczej nie mówię o studiach w Kielcach.
    • mlasskacz Zwykła głupia chamka. Przestraszyła się teraz, że 11.03.05, 12:41
      ja wyleją z pracy. A powinni.
    • Gość: kurdesz Więzienie w US IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 11.03.05, 12:42
      Czy ktoś może wie kim jest ta Pani (czyją ciocią, bratanicą, kuzynką....) która
      została kierownikiem wydziału bez matury, a teraz pogwałciła przepisy Kodeksu
      Pracy, Kodeksu Karnego, Konstytucję i Bóg jeden wie co jeszcze...
      • Gość: k_w Re: Więzienie w US IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:53
        nie przejmuj sie, ta pani na pewno nie zna zadnego z tych aktow prawnych
        taka niewiedza jest wsrod pracownikow US powszechna. Od podatnikow dowiaduja sie o zmianach w przepisach :)
    • Gość: ~wyrobnik Re: biurestwo w czystej postaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:58
    • turaj1 Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym 11.03.05, 13:02
      brawo ta pani, zamykałbym też petentów US lub osoby losowo złapane na ulicy.
      Kto tego nieuka zatrudnił??? Czyzby Selfdefence ???
    • Gość: ikarus280 wywalić na zbity ryj durną babę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:08
      za każdą próbę wyzysku powinno się karać, i to SUROWO!!!
    • Gość: Mariuszek Ciekawe... Czy te stażystki mają FAKULTETY he he IP: *.pl / 195.205.3.* 11.03.05, 13:14
      może po pare fakultecików , znają angielski , niemiecki , są ładne ,śliczne , paluszki lizać , i za pewme dlatego je zamknięto w komórce z kratami
      • Gość: barbara Re: Ciekawe... Czy te stażystki mają FAKULTETY he IP: 193.25.222.* 15.03.05, 14:31
        Nie jestem w zaden sposób zwiazana z US, ale odpowiadam- te dziewczyny sa po
        Liceum. :) Poza tym wcale nie były takie złote. Skąd wiem-moja koleżanka tez ta
        ma staz.
    • Gość: krzyżak Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.apator.com.pl / *.apator.torun.pl 11.03.05, 13:18
      to co sie dzieje w urzedach przechodzi ludzkie pojecie.mam dziewczyne ktora
      pracuje w zusie,ma skonczone studia pracuje juz 10 lat i zarabia 1200
      brutto.kit tam z pensja ale tzw.mobbing jest tam na porzadku dziennym.zla
      struktura,kierownictwo ktore sobie lezy i za nic ma ludzi.to jest ciezka
      psychiczna praca,gdzie wiekszosc z tych osob po dluzszej pracy potrzebuje
      opieki psychiatry czy tez psychologa bo sa tak wypaleni.nierzadko sie zdarza ze
      choruja na choroby neurologiczne.to o czyms swiadczy.a poza tym zus jako zaklad
      panstwowy powinien przestrzegac pewnych przepisow ktore od innych pracodawcow
      sa wymagane tam tego niema.owszem sa kontrole ale predzej naczelniczki wiedza
      kiedy sie one odbeda.w biurach pracuje za duzo osob,a teczki z naszymi danymi i
      naszymi materialami sa upchane w zwyklych szafach a powinny byc w sejfach,lub
      innych metalowych szafach bo tego wymaga ustawa o ochronie danych
      osobowych.kazdemu szaremu pracownikowi zusu przypada jeden dlugopis rocznie i
      jeden wklad miesiecznie.rozsmieszyla mnie kiedys sytuacja kiedy mohja laska
      zostawala w pracy polgodziny.w normalnym zkladzie to jak sie pracuje do 15 to
      kiedy zostajemy 30 minut dluzej to powinnismy wyjsc o 15:30,ale nie w zusie.w
      zusie pracownik powinien wyjsc o 15:40,bo o 15 konczy prace i ma 5 minut i 5
      minut na rozpakowanie i na spakowanie i dopiero nadgodziny rozpoczyna o
      15:10.naprawde to co jest napisane w tym artykule jest prawda i dobrze ze sie
      tv bierze za zus i inne urzedy,ale niech patrzy na tych biednych
      pracownikow,pracujacych pod ciaglym stresem za marna pensje.kazdemu sie wydaje
      ze praca urzednika jest fajna jest ale tego najwyzszego szczebl;em bo ci mali
      to maja przerabane.
      • Gość: Barbara Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: 193.25.222.* 15.03.05, 14:34
        masz racje-dobrze mają Ci u góry. A takie szarkai jak my - jak trafimy na jedze
        mam przekichane.
    • Gość: józefinka Żałosne - polski, dziki kapitalizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:18
      ... nawet w wydaniu instytucji państwowych :(((
    • Gość: Petros NIE MATURA A CHĘĆ SZCZERA ZROBI Z CIEBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:28
      NACZELNIKA URZĘDU SKARBOWEGO !
    • Gość: freelove Niewolnice w II Urzędzie Skarbowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:34
      Pomysły z wprowadzeniem stażu czy pierwszej pracy to pomysły na darmową siłę
      roboczą. Staż to wg. mnie program niewolnik a pierwsza praca to program sługus.
      Chodziło tylko o umożliwienie pozbycia się kosztów związanych z zatrudnieniem
      pracowników. Po co kogoś zatrudniać jak można mieć kogoś ze stażu a jeszcze
      państwo do tego dołoży. Czyż to nie piękne? Druga rzecz, jak długo pracowałaby
      sprzątaczka, gdyby zadzwoniła do prezesa własnej firmy i go zrugała za to, że
      skrytykował jej źle wykonaną pracę? A Pani prezes ZUSu potrafiła zrugać Panią
      Senator rzeczypospolitej Polskiej, domu naszego kochanego ojczystego, za to, ze
      ta ośmieliłą się wytknąć jej błędy - pięknie to pokazali w programie Uwaga. A na
      koniec moja konstatacja z ostatnich 15 lat - ŻADNEJ WŁADZY POLAKOM!
    • Gość: Jan Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.03.05, 13:36
      To nie jest odosobniony przypadek. Syn znajomych pracował jako starzysta w US w
      Swieciu n/Wisła i tam było tak: praca w godzinach nie limitowanych, pracy
      więcej niż na pełnym etacie, gnojenie i nie liczenie się z pracownikiem przez
      kierownictwo. Nie dopomyslenia w takim urzedzie, a dziwia sie firmom prawatnym.
    • Gość: Gość Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.bphpbk.pl 11.03.05, 13:42
      To co się dzieje w urzędach skarbowych to po prostu psychiatryk. Na początku
      lat 90-tych moja mama (pracownik wyższej uczelni) objeła kierownicze stanowisko
      w jednym z referatów pewnego urzędu skarbowego. W ciągu roku doporowadzili ją
      do takiego stanu, że potem miesiącami musiała sie leczyć. Zdaje się, że nic się
      nie zmieniło. To nie jest praca dla normalnych ludzi.
    • Gość: robol Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.03.05, 13:53
      No do cholery, to u mnie w markecie magistry tyraja jak woly a tu prosze
      podstawowka i na kierownika referatu. Nic im nie powiem bo twardzi sa ale to by
      ich zabilo.
    • Gość: kat Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 11.03.05, 13:56
      Za cos tak nieprawdopodobnego natychmiast zwolnienie dyscyplinarne dla tej
      kretynki.w każdym innym państwie oprócz Polski nie miałaby co szukać w ciągu 5
      minut.Mało tego musiałaby zapłacic odszkodowanie za szkody moralne tych
      dziewcząt, bo jest to psychiczne obciążenie młodych umysłów, które pierwszy raz
      spotykaja sie z pracą.Kto pracuje w urzedach? odpowiedż brzmi: komando SS!!!! Tu
      niema co sie zastanawiać tylko kopa w dupę i dowidzenia.To skandal moralny nie
      do przyjęcia.
      • antidotumm Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym 11.03.05, 15:06
        Jakie zwolnienie? Czy ty wiesz jakie Ona musiala miec plecy zeby zostac
        kierownikiem bez matury? Z takimi plecami moga jej nagwizdac.
      • Gość: maria Re: Stażystki uwięzione w II Urzędzie Skarbowym IP: *.ne.client2.attbi.com 11.03.05, 18:11
        kacie popieram cie w pelni . "kopa w dupe i dowidzenia",jest moje ulubione
        powiedzenie kiedy widze chamstwoi najwyzszy brak kultury. URZEDNICY sie nie
        boja bo maja PLECY, trzeba wiec rozp.......c wszyystkie PLECY i urzednikow. Ja
        tez moge mowic ,ze niczego sie nie boje bo mam w du..e trzy naboje. NIE JESTEM
        URZEDNIKIEM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka