Gość: alek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:36 podobno w kielcach powstało pole do gry w paintball. czy ktoś, coć słyszał na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: paintball IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:39 W Kielcach startuje liga paintballowa Paweł Słupski 13-05-2005 , ostatnia aktualizacja 13-05-2005 16:44 - Chciałem zajść przeciwnika od tyłu, ale wtedy dostałem z któregoś okna. Nawet nie wiem, z którego. Dopiero kolega zwrócił mi uwagę na plamę po kulce na moich plecach... - mówi z żalem Michał, uczestnik gry w paintball. Pierwsze w Kielcach pole do tej gry powstało przy ul. Zakładowej. Ten popularny zwłaszcza na Zachodzie sport można uprawiać w naszym mieście dzięki klubowi Paintball - Klub Kielce, który właśnie inauguruje swoją działalność. Grupka zapaleńców zorganizowała profesjonalny plac do gry w krytej hali w pobliżu Targów Kielce przy ul. Zakładowej. - Paintball to zabawa dostarczająca niezapomnianych wrażeń, a jednocześnie niewymagająca jakichś specjalnych umiejętności - przekonuje Dariusz Kotte, współwłaściciel placu. - Grają uczniowie i studenci, ludzie w sile wieku, jak również emeryci, gdyż siła włożona w rozgrywkę jest zależna od samego grającego. Gra - wbrew istniejącej opinii - jest w pełni bezpieczna. Na kieleckim polu na bezpieczeństwo zwraca się szczególną uwagę. Grający otrzymują komplet niezbędnego sprzętu. Przede wszystkim - tzw. marker na kulki żelowe, czyli coś na kształt karabinka, atestowaną pod względem bezpieczeństwa maskę ochronną, ubranie ochronne, butlę napełnioną dwutlenkiem węgla oraz specjalne kulki żelowe z farbą, służące jako pociski. - Grać można na różne sposoby. Każda rozgrywka może mieć inny scenariusz, trwa z reguły dwie, trzy godziny. Zużywamy zwykle około setki kulek, choć zależy to oczywiście od temperamentu gracza - dodaje Kotte. W niedzielę na polu ruszą pierwsze rozgrywki ligowe. Na razie ligę tworzą firmy, ale w przyszłości planowane jest jej rozszerzenie o inne zespoły. - Liczymy, że w Kielcach, podobnie jak w całym kraju, paintball spotka się z dużym zainteresowaniem - mówi Kotte. Zapewnia, że ceny są bardzo przystępne - gra z setką kulek kosztuje 35 zł. Więcej informacji pod numerem telefonu 0 506 912 913 oraz w internecie - www.paintball.mediakielce.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: paintball IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 14.05.05, 00:00 www.paintball.mediakielce.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: paintball IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:05 jest jeszcze Viking www.vikingkielce.com Odpowiedz Link Zgłoś