Dodaj do ulubionych

Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów e...

IP: 193.111.144.* 10.06.05, 23:36
"…Na forum kieleckiej strony rowerzystów (www.mtb.kielce.pl) wpisy kipią
oburzeniem...."
oburzeniem?? wszedłem tam i jestem w ciężkim szoku takiego chamstwa jakie jest
na tym forum nie widziałem jeszcze na żadnym. Bluzgi i to z rodzaju
najcięższych, groźby pod adresem leśniczych ( to chyba jest karalne? ) gdzie
jest amin tej strony???
Jestem rowerzystą ale nie chcę być identyfikowany z tymi pajacami którzy
wypowiadają się na forum MTB Kielce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej S. Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 00:16
      A ja rozumiem ludzi, którzy biorą udział w dyskusji na forum strony
      www.mtb.kielce.pl - są młodzi więc może za bardzo ich ponosi jeżeli chodzi o
      wulgarne wypowiedzi, ale nei ma sie co dziwić!!! ZNISZCZONO ICH DZIEŁO KTÓRE
      DAWAŁO IM SATYSFAKCJĘ I NIKOMU NIE SZKODZIŁO. Coż bym się dziwił,że młodzież
      się tak denerwuję? My starsi powinniśmy im dawać przykład, a co robimy? Zamiast
      ich wspomóc to niszczymy coś co jest dobre tym samym wysyłając ich pod klatki
      żeby kradli i pili wino.
      • Gość: AniaAnia Bikerzy-3majciesie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 00:19
        Czytałam co napisali na forum. niktórzy pojechali ostro, ale wcale im się nie
        dziwie. Co komu to przeszkadzało? A im dawało pasję i zajęcie nikomu nie
        szkodzące.
        • Gość: dhcyc Re: Bikerzy-3majciesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:15
          Big dzięki, dobrze, że nas rozumiesz :)Browar w Twoją stronę :P
      • Gość: MTB Kielce Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:23
        co czlowiek to opinia
        i dlatego forum jest otwarte
        forum jest dla ludzi
        cenzura wkracza TYLKO w skrajnych przypadkach
        a nawiasem mowiac przegladalem dzisiaj forum na ktorym teraz pisze
        i powiem ze znalazlem nie jedno obrazliwe slowo i grozby takze
        wiec niech pierwszy rzuci kamien ten co jest bez grzechu :|
        proponuje na przyszlosc najpierw myslec OBIEKTYWNIE a pozniec sie odzywac

to pisalem ja, admin MTB Kielce
        co ? mam sie podpisac ? alez prosze bardzo
        Adrian (speediee) www.mtb.kielce.pl
        jak ktos ma cos do minie to zapraszam
        • Gość: Avid Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: 193.111.144.* 11.06.05, 00:30
          Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę
          lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną
          obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
          pozbawienia wolności do lat 2.
          oj ktoś wam się dobieze do dupy
          • Gość: hmr CK Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 00:35
            a ten tu paragrafami rzuca. a rzucaj se tymi paragrafami. szukaj wiatru w polu
            autora postow tak samo na stronie "mtb kielce" jak i na "wyborczej". kazdy moze
            wejsc kazdy moze napisac co mysli. to czy ktos tam [na forum mtb kielce]rzuca
            miesem czy nie nie ma nic do rzeczy. istota sprawy jest to ze walczy sie z
            pozytywnymi i kreatywnymi inicjatywmi mlodych ludzi.
            • Gość: Sool Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:45
              Avid oskarza ludzi o grosby, pisze im jakiej to karze podlega, po czym za
              chwile co robi ? Dokladnie to samo - ludzie troche "pomyslunku".
              Nie o tym byla mowa, tylko o tym ze w tym miescie wysilek mlodych ludzi chcacyh
              miec szanse rozwijania swojej zyciowej pasji zostal zmieszany z blotem poprzez
              zniszczenie trasy na Telegrafie !
              • Gość: dhcyc Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:54
                Ej, ja tu niewyrabiam.......Avid, rowerzystą to jest każde dziecko co na rower
                wsiądzie i się odepchnie nogami od ziemi.......jak jesteś juz na tym poziomie
                to ci serdecznie gratuluję, ale proponuję założyć boczne kółka, bo się
                wywalisz.......i w jednej rzeczy się mylisz, to my (ja przynajmniej) nie chce
                się identyfikować z takim kolesiem jak ty......gdyby byli sami tacy, FR i jest
                odmiany niemiały by szans......ale i dobrze, bo ludzie do tego muszą być
                stworzeni, a nie zlatywać z rowerów na każde pierdnięcie i lecieć do serwisu,
                bo spadł łańcuch......A tak wogóle to Hayes Rlzzzzz.....
            • Gość: obywatel Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:27
              Gość portalu: hmr CK napisał(a):

> a ten tu paragrafami rzuca. a rzucaj se tymi paragrafami. szukaj wiatru w polu
              > autora postow tak samo na stronie "mtb kielce" jak i na "wyborczej". kazdy moze
              >
              > wejsc kazdy moze napisac co mysli. to czy ktos tam [na forum mtb kielce]rzuca
              > miesem czy nie nie ma nic do rzeczy. istota sprawy jest to ze walczy sie z
              > pozytywnymi i kreatywnymi inicjatywmi mlodych ludzi.

A to mowi byly kandydacik SLD na radnego wali go to ze jego kochani koledzy
              groza kazdemu ze go zaje... Kolezenskie uklady jak w SLD Bogu dzieki ze nie
              wybrali takiego idioty na radnego.
              • Gość: Andrzej S. Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.05, 18:35
                > A to mowi byly kandydacik SLD na radnego wali go to ze jego kochani koledzy
                > groza kazdemu ze go zaje... Kolezenskie uklady jak w SLD Bogu dzieki ze nie
                > wybrali takiego idioty na radnego.

Oooo... coż za intelekt! ;) No to już wiemy czyja to wina. SLD! I jutrzejsze
                gardobicie to tez wina SLD. I te wulgaryzmu na forum to tez wina SLD. Brawo
                Szerloku!
                • Gość: Gość Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:44
                  Gość portalu: Andrzej S. napisał(a):

> Oooo... coż za intelekt! ;) No to już wiemy czyja to wina. SLD! I jutrzejsze
                  > gardobicie to tez wina SLD. I te wulgaryzmu na forum to tez wina SLD. Brawo
                  > Szerloku!

A ty co z SLD jestes???? Ale juz nielugo przy korycie...
              • Gość: M.Ch. Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.05, 18:43
                > A to mowi byly kandydacik SLD na radnego

Jak widzę co w tym mieście wyprawiają jego obecne władze [nie tylko z
                rowerzystami] to jako zwykły obywatel Kielc mam ogromną chęć kandydować jeszcze
                raz bo całkowicie mi się to nie podoba i będę chciał wiele zmienić. Pozdrawiam!

Marcin Chłodnicki
              • Gość: AniaAnia Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.05, 19:02
                Kolezenskie uklady jak w SLD

Nie rozmiem po co ktoś miesza w to politykę??!?!?!?

Ucierpieli rowerzyści i trzeba im teraz pomóc. Finał kropka!!!
          • Gość: mena Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:00
            chyba ze mam zwolnienie lekarskie i ograniczoną poczytalność
        • Gość: behemot Ktoś zniszczył obiektywnie urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:21
          > proponuje na przyszlosc najpierw myslec OBIEKTYWNIE a pozniec sie odzywac

dzięki Adrian za tą propozycję - widać, że jesteś fajny gość, popieram Cię extremalnie na maxa
          słusznie zbluzgaliście leśniczego i urzędników, zanim dowiedzieliście się, kto jest winny
          to im się należało, mimo, że - jak piszą w Gazecie - to nie oni zniszczyli wam scieżkę
          napisz im na forum, żeby nie czekali na przeprosiny, niech się raczej cieszą, bo byli bluzgani kulturalnie, znaczy się, bez bicia
          a wiesz, jak teraz pójdziesz do leśniczego z p-r-o-ś-b-ą o zgodę na ścieżkę, to przecież nie musisz się przyznawać, że to ty bluzgałeś ...powiesz, że to jacyś inni rowerzyści, a ty ich nie znasz
          • Gość: speediee Re: Ktoś zniszczył obiektywnie urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:46
            to powiedz mi laskawie kto to zrobil ? co ? kto jak nie ludzie pracujacy dla
            nadlesnictwa ? kto dysponuje takim fachowym ciekim sprzetem do wycinki i wywozu
            drzewa ? i kto mogl to zrobic na nielegalu ? co ? kradziez ? a moze zwolennicy
            ruchu pieszego ? jakas nowa partia w naszym miescie ?

tak sie sklada ze wszelkie decyzje o dzialaniu w lesie (telex) sa podejmowane
            przed nadlesnictwo, tylko ONI mogli wydac taka decyzje...

a druga sprawa to zwroc uwage ze jak ktos jest bardzo zdenerwowany i dziala pod
            wplywem chwili to mowi co mu slina na jezyk przyniesie, szuka winnych i obwinia
            tych najbardziej prawdopodobnych

a ty, jako osoba nie zainteresowana, postronna, powinienes trzymac emocje (bo
            przeciez to nie to bie rozwalili) na smyczy i wypowiadac sie obiektywnie, jak
            normalny czlowiek

have nice day
          • Gość: speediee Re: Ktoś zniszczył obiektywnie urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:48
            a druga sprawa to co ? myslisz ze pani sekretarka w nadlesnictwie to jest 100%
            poinformowana ? albo moze sie wypowiadac ? udaja greka bo nie przypuszczali ze
            tyle wokol tego halasu sie narobi, i mam nadzieje ze chociaz troche zaluja tego
            co zrobili, bo jak sie sprawa dobrze rozegra (dla bikerow) i opinia publiczna
            nas poprze to ci co to zrobili beda sie zle czuli w spoleczenstwie :)
      • Gość: specnaz Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:25
        Ludzie przeciez na tej trasie przewijaly sie setki osob z calej polski !!!
        Teraz nie pozostaje nic innego jak jezdzic po centrum miasta. Dopiero teraz sie
        zacznie nazekanie na kieleckich bikerow. Przeciez ta trasa nikomu nie
        przeszkadzala, wrecz przeciwnie - odciagala mlodziez od komputerow, narkotykow
        i alkoholu. Nasz prezydent nic nie robi dla kieleckich rowerzystow - on
        tylko "wybudowal" sciezki rowerowe, na ktorych i tak chodza ludzie i maja
        prtensje do rowerzystow, ze po nich jezdza (od pieszych sie niczego nie
        egzekwuje). To byla trasa na miare ogolnopolska, powstawala on przez 4 lata
        jedyna ingerencja wladz w nia byla wieczne utrudnianie jej powstania !
        Tak niemoze byc ! PROSZE WAS OPISZCIE TO W MEDIACH - NIE POZWOLCIE NA WIECZNE
        NARZEKANIE WLADZ NA ROWYDRZONA MLODZIEZ, POZWOLCIE SIE TEJ MLODZIEZY CZYMS
        ZAJAC !!!
    • Gość: Sool Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:28
      Ta trasa była dla nas skarben, naszym azylem, byla dla nas naprawde czyms
      bardzo waznym i teraz po jej stracie ludziom wtajemniczonym naprawde nie jest
      do smiechu. Pojawiaja sie okreslenie "chamstwo", " rynsztok" - poprostu
      wyrazamy swoje uczucia po tak ogromnej stracie, puszczaja nam nerwy.
      Ludzie obserwujacy wsyztsko z boku, nie wiedza, ze ta trasa to był ogormny
      kawal histori ekstremalnej jazdy na rowerze w naszym regionie, i wcale im sie
      nie dziwie - sprobujcie nas zrozumiec.
      • Gość: speediee Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.epunkt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 01:10
        idzcie juz spac, pogadamy jutro a najlepiej w niedziele o 12-tej pod telexem

apropo... zapraszam wszystkich zainteresowanych na to spotkanie i nie mowie tu
        w tym momencie o bikerach ale o ludziach postronnych... prosze sie nie bac,
        nikomu nie spadnie wlos z glowy :) tacy straszni nie jestesmy jak o nas
        pisza :) chcemy poprostu sie dogadac jak cywilizowani ludzie, byc moze ktos z
        was ma jakis pomysl na rozwiazenie tego tematu i nie piescia i wyzwiskami tylko
        rozmowa i konstruktywnymi pomyslami

pozdro i dobranoc
        • Gość: Avid KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ IP: 193.111.144.* 11.06.05, 07:44
          Ktoś zniszczył las - ktoś inny posprzątał taki powininie być tytuł artykułu.
          Wchodzicie do cudzego lasu, robicie co chcecie, ryjeci górę a potem płaczecie.
          A może wybuduję sobie tor offroad na wszych działkach? Zryję glebę i zniszcze
          drzewka.
          • meehoweck Re: KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ 11.06.05, 09:17
            Avid, jesteś nieobiektywny. Nie jestem w grupie MTB, ale wiem, że ta trasa nie
            robiła nikomu krzywdy - ani przyrodzie, ani ludziom las odwiedzającym. Jestem
            osobą postronną, nie trzymam z MTB i nadleśnictwem, ale wiem, że ten kto to
            zrobił był poprostu zazdrosny i zrobił to ze zwykłej ludzkiej złośliwości. Jest
            mi bardzo żal rowerzystów - wiem co to dla nich może znaczyć. Czułbym się pewnie
            podobnie jakby ktoś wysadził stadion na Ściegiennego i nie miałbym gdzie chodzić
            na mecze Korony... A Ty Avid masz jakieś pasje? Cokolwiek... Wyobraź sobie, że
            ktoś Ci to zabiera w ciągu jednej nocy... Wczuj się w to. Jeśli będę miał czas
            to przyjdę pod Telegraf. Pozdrawiam
            • Gość: Biegu Re: KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 09:45
              No własnie. Ktoś posprzatał. I byliśmy to my. Dzięki nam okolica tasy zjazdowej
              była najczystrzym miejscem na tej górze. Zawsze jakiś pajac będzie nas winił za
              odpady budowlane nad dole(to bikerzy musieli zostawić potłuczoną glazurę;))
              albo że ukradliśmy komuś blache z podwórka chociaż ani jednej nie było na
              trasie.

W tym miejscu jest wyznaczony szlak rowerowy ale to oczywiście my zryliśmy
              Telegraf. I to cały bo nikt nie dostrzega że właśnie tylko na tej jednej
              ścieżce wszyscy extremalni bikerzy realizowali swoją pasję aby nie stwarzać
              zagrożenia w mieście czy na szlakach pieszych.

Egoizm niektórych osób jest tak wielki że chcieliby mieć całą górę, park czy
              rezerwat dla siebie. Zniszczenie trasy nie spowoduje zmniejszenia popularności
              extremy. Sprawia jednak że więcej się mówie na temat Freeridu i problemach z
              miejscami do jazdy.
          • Gość: dhcyc Re: KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:13
            Offroad.......ej, jak ktoś niema nawet najmniejszego pojęcia o tym, niech nie
            pisze......
            • Gość: IgyPAP Re: KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:19
              Bardzo dobrze ze ukazal sie artukul. Podziekowania dla tych ktorzy przyczynili
              sie do ukazania sie artukulu. Niech ludzie sie dowiedza czym dla nas byl
              telegraf i jak duza czesc naszego zycia legla w gruzach... Do niedzieli

Pozdr
              • Gość: Dulas TRAGEDIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:00
                Rozwalenie telexu to kolejny przyklad na to ze Polska to kraj w ktorym wladze
                nie dbaja o rozwoj czegokolwiek, burzac NS i hopki zniszczylitakze nasza
                pasje ,przeciez to nas jednoczylo spotykalkismy sie ,budowalismy trenowalismy a
                teraz co?? (Nie bede oryginalny i powiem) bedziemy siedziec pod blokami i chlac
                wino za 3 zl?? tego chcecie? Z telegrafem sa zwiazane niepowtarzalne i
                wspaniale wspomnienia to tutaj wszyscy kieleccy bikerzy zaczynali ,oddawali
                pierwsze skoki, teraz niemamy gdzie jezdzic, wiele sie mowi o tym ze bikerzy sa
                zli i opinie o nas jest niuenajlepsza i niestety teraz moze byc jeszcze
                gorzej ,pozbawiajac nas telegrafu sami sie prosicie o to bysmy jezdzili po
                miescie a jest nas naprawde liczna grupa i teraz naprawde zaczniemy wam
                przeszkadzac. Pozdro dla Avida chetnie bym z toba "porozmawial"i wytlumaczyl
                pewne sprawy, koles co ty za bzdury wygadujesz??
          • Gość: just_ck Re: KTOŚ ZNISZCZYŁ LAS KTOŚ INNY POSPRZĄTAŁ IP: *.pl / 193.24.200.* 12.06.05, 10:49
            Avid - nie wiem czy kiedykolwiek widziałeś tą trasę na własne oczy - ja byłam
            tam nie raz - wszystkie konstrukcje i trasa zjazdowa były wkomponowane w las,
            wykorzystywały naturalne ukrztałtowanie terenu, wykonane z drewna - materiał
            ekologiczny, wtapiały się w otoczenie a nie straszyły (jak np tzw platformy
            widokowe" - żelastwo ustawione w świetle prawa na najpiękniejszych szczyach
            Polski) - no i jeszcze coś co mnie zawze ...hmm..wręcz dziwiło - było tam
            c z y s t o - bo chłopaki dbali o las
    • Gość: aaa Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: 80.48.137.* 11.06.05, 15:01
      "Sobotnie "Echo Dnia"Kto nie lubi rowerzystów?
      Na Telegrafie zdemontowano tor i nikt się do tego nie przyznaje
      Rowerzyści ekstremalni nie mają już toru na Telegrafie w Kielcach. Ktoś zadał
      sobie trudu i rozebrał potężne konstrukcje, nie zostawiając po nich śladu. Nikt
      nie chce się do tego przyznać. Rowerzyści odgrażają się, że teraz będą jeździć
      po mieście, niszczyć trawniki, krawężniki, a nawet zdemolują nowy deptak.
      Drewniane mostki zawieszone nad ziemią i inne konstrukcje zniknęły
      prawdopodobnie w czwartek. Rowerzyści zbudowali je sami. Prace nad torem
      rozpoczęli już parę lat temu. Do budowy mostków i różnych przeszkód użyli desek
      z drewnianych palet oraz bali, które znaleźli w lesie. Natrudzili się i
      wykosztowali, bo kupili sprzęt potrzebny do cięcia drewna i zbijania oraz
      gwoździe. Jednak zrobili to nielegalnie, nie pytając o zgodę właściciela
      terenu.
      Po ich pracy nie ma już śladu. Ktoś zadał sobie trudu, aby zlikwidować tor. Do
      usunięcia bali potrzebny był ciężki sprzęt i taki został sprowadzony. Na
      Telegrafie w miejscu toru zostały tylko ślady po gąsienicach spychaczy.
      Rowerzyści ekstremalni mieli wielu wrogów. Skarżyła się na nich część
      mieszkańców osiedla pod Telegrafem, turyści i miłośnicy przyrody, obwiniając
      ich, że rozjeździli piękne zbocze Telegrafu.
      Dzierżawca stoku na Telegrafie, Paweł Kozłowski zapewnia, że teren ścieżki
      rowerowej do niego nie należy. - To nie jest moja sprawa, nic nie wiem o jej
      zlikwidowaniu. Może przeszkadzała nadleśnictwu, bo to jego teren.
      - My nie mamy z tym nic wspólnego, nie rozebraliśmy ścieżki dla rowerzystów -
      informuje Kazimierz Inglot, zastępca nadleśniczego w Kielcach. O tym jak
      układały się kontakty między rowerzystami korzystającymi z toru a
      nadleśnictwem, nie chce mówić, odsyła do nadleśniczego, który będzie w pracy
      dopiero w poniedziałek.
      Gdyby leśnicy zdecydowali się na usuniecie toru, byłaby to z ich strony
      wyjątkowa przewrotność. W piątek w jednej z lokalnych gazet reklamowali
      świętokrzyskie lasy jako otwarte dla turystów i rowerzystów, a na dowód, że tak
      jest, widniało zdjęcie toru na Telegrafie, jeszcze nie rozebranego.
      O likwidacji ścieżki nic nie wiedzą także miejscy urzędnicy. - To nie nasz
      teren, ale z tego co wiem, te urządzenia rowerzyści zamontowali bez żadnych
      uzgodnień. A właściciel gruntu byłby pewnie pociągany do odpowiedzialności,
      gdyby się coś stało - informuje Czesław Gruszewski, dyrektor Wydziału
      Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta w Kielcach, który sam jest zapalonym
      rowerzystą. - Powinni byli się liczyć z tym, że ktoś się zdenerwuje i rozbierze
      to, choćby w trosce o ich bezpieczeństwo.
      W maju w "Echu Dnia" ostrzegaliśmy przed niebezpieczeństwami grożącymi
      rowerzystom korzystającym z takich tras czy zjeżdżających z stromych stoków
      Wietrzni. - Być może dotarło to do rodziców i któryś z nich postanowił rozebrać
      tor, obawiając się tragedii - dodaje dyrektor Gruszewski. - Straszenie przez
      rowerzystów, że w odwecie zdemolują nowy deptak jest dziecinne. Proponuję, aby
      przyszli do nas, czy nadleśnictwa i wspólnie opracowali legalny tor, tak jak
      zrobili to rowerzyści, którzy chcą mieć trasę 4X. Pracujemy nad jej wytyczeniem
      na Ślichowicach, a urządzają ją sami - informuje dyrektor Gruszewski
    • Gość: Mena Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:25
      ość portalu: Avid napisał(a):

> "?Na forum kieleckiej strony rowerzystów (www.mtb.kielce.pl) wpisy kipią
      > oburzeniem...."
      > oburzeniem?? wszedłem tam i jestem w ciężkim szoku takiego chamstwa jakie jest
      > na tym forum nie widziałem jeszcze na żadnym. Bluzgi i to z rodzaju
      > najcięższych, groźby pod adresem leśniczych ( to chyba jest karalne? ) gdzie
      > jest amin tej strony???
      > Jestem rowerzystą ale nie chcę być identyfikowany z tymi pajacami którzy
      > wypowiadają się na forum MTB Kielce.

tak naprawde to czego oczekiwałeś że napiszą że kochają ludzi którzy rozwalili ich odskocznie od smrodu i świństw jakie ich otaczaja na codzień przeganianie z boiska szkolnego bo jest w dzierżawie dla parafialnego klubu sportowego ze na ścieżce rowerowej jest spacerniak dla matek z małymi dziećmi lub samochody parkujące a policjant schowany za kioskiem ruchu łapie tych co przejadą po pasach że kierowcy ich przeganiaja jak jadą ulicą a znam wielu rowerzystów zepchnietych z drogi przez wariatów za kierownicą i gdzie oni maja się udać nie zdziw sie jak teraz bedziesz widział ich skaczących gdzieś po murkach w miescie na jakiś schodach i wbij sobie do głowy że co im będziesz mógł zrobić nic może jednych pogonisz a od innych obskoczysz w... i tyle zyskasz a tak to mieli swoje miejsce które i tak jest trasą rowerową promowali to miasto bo te konstrukcje przyciągały ludzi z całej polski
      może lepiej było pogadać z nimi i spróbować załatwić to na drodze prawnej w jakiś sposób zalegalizować a tak powstał spór i pytanie ilu z tych młodych ludzi teraz dokona aktu zemsty a napewno jakaś część to zrobi i módl się żeby im to nieweszło w krew bo powstanie następna grupa niczym huligani piłkarscy
    • Gość: dhcyc Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:19
      Qrde, niszczyć deptak <hahaha>
      Z kim Wy gadaliście??????? Bleeee......ja chcę tylko Telegraf zpowrotem i
      tyle :P SPrawa jest już w toku, na dobre zdaję się drodze, myślę, że będzie OK,
      ale ile znowu czasu zejdzie na budowanie tego????? Trasa znaleziona, co prawda
      w częściach, ale jest, do złożenia się nadaje, więcej niepoweim, bo niechcę
      niczego zepsuć :P Ale jeszcze jedno........zasada, że nikto nic zawsze niewie,
      zadziałałą tu świetnie......czy już nas za kompletnych debili mają?????
      Bleh........mam nadzieję, że się zreflektują, bo może być niemiło.....
    • Gość: misterxy Re: Ktoś zniszczył trasę zjazdową dla rowerzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:26
      A to cała Polska, właśnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka