Gość: MIKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:30 zwolennicy tramwaju!!! powołajmy do życia KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE. połączmy nasze siły. nie dajmy zmarnować szansy na historyczną mega-inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:34 Dobry pomysl :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladiator.ek Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE 16.06.05, 15:02 zgłaszam się. Bardzo interesuję siue tematyka tramwajów, dlatego jestem żywo zainteresowany tą inicjatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE 16.06.05, 15:24 zarabista MEGA INWESTYCJA tramwaj , WOREK BEZ DNA chore ambicje kanalizacji nie ma , wodociągów nie ma , drogi dziurawe a Wam sie tramwaj mysli ?? Chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:46 kanalizacji niema - to zamknąć teatr! może kasy wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:11 Popieram, mam wykształcenie w tym kierunku. Mogę pomóc społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:10 Mika ma rację - zacznijmy wreszcie coś w tym mieście robic!!! I to dla wszystkich a nie tylko dla melomanów, kibiców czy innych niewielkich grup społecznych.BUDUJMY TRAMWAJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE 17.06.05, 10:38 to popros prezydenta moze przestanie wystawiac golgoty i wezmie sie do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:14 antybehemot napisał: > to popros prezydenta moze przestanie wystawiac golgoty i wezmie sie do roboty "antybehemot"? Raczej "antykultura" (bez obrazy). Te "głupoty", o których piszesz, m. in. Oratoria też są potrzebne. Miasto musi dbać zarówno o materialny jak i duchowy rozwój miasta. Jestem za tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRX Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.wsh / *.wsh-kielce.edu.pl 22.06.05, 13:50 jestem ZA! A argumenty, ze kierowcy autobusów stracą pracę są śmieszne. NIE WSZYSTKIE LINIE ZOSTANĄ ZLIKWIDOWANE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:33 Nawet jeśli zostaną zlikwidowane to ich miejsce zastąpią nowe linie, tylko, że tramwajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:48 POPIERAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:00 Budować tramwaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:53 Zakład Energetyczny gotowy jest wziąć udział w budowie tramwaju partycypując w budowie systemu zasilania energetycznego.A WIĘC MAMY ODPOWIEDŻ NA WCIĄŻ ROSNACE CENY ROPY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 22.06.05, 12:38 Gość portalu: ze napisał(a): > Zakład Energetyczny gotowy jest wziąć udział w budowie tramwaju partycypując w > budowie systemu zasilania energetycznego.A WIĘC MAMY ODPOWIEDŻ NA WCIĄŻ ROSNACE > > CENY ROPY!!! ZEORK stać na wybudowanie całego tramwaju i zakup nawet 30 pociągów - popatrzcie na rachunek za prąd jaką ZEORK-spekulant ma marżę - ze 150 % - ciekawe czemu zawdzięczamy taką opłatę przesyłową... czyżby w wiadrach prąd nosili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:11 Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ses Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 13:00 ciekawe kogo teraz będziemy porosić o tramwaj? Kwaśniewskiego? mam pomysł pojedżmy jeszcze raz pod sejm i wytańczmy tramwaj tak jak województwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE 22.06.05, 13:49 Pomysł może i ciekawy, ale utopijny... Kilometr trakcji tramwajowej to koszt minimum 15 milionów złotych, jeden nowoczesny tramwaj to około 2 miliony... Życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 22.06.05, 14:11 piotr.koszalin napisał: > Pomysł może i ciekawy, ale utopijny... > Kilometr trakcji tramwajowej to koszt minimum 15 milionów złotych, jeden > nowoczesny tramwaj to około 2 miliony... > Życzę powodzenia:) eetam - za 15 mln się wybuduje kilka km nawet porządnej linii kolejowej Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE 22.06.05, 15:26 mazenia scietej głowy TRAMWAJOWI MOWIMY NIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: 81.219.215.* 22.06.05, 15:57 TAK dla komunikacji miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:25 taaak!!!!!!!!!!!!!!!!! dla tramwaju! niech się coś dzieje na tej prowincji!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr K co wam odbiło? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 16:43 co was pogieło? Przecież to największe nieszczęście te tramwaje. I najdroższe. W takiej Warszawie ,Łodzi czy Krakowie chętnie pozbyto by się tej trakcji. Miejsce spod torowiski przeznaczając na nowe pasy . Dla autobusów na przykład. Dlaczego sie ich nie pozbywają ? Bo tramwajarze by zablokowali miasto na amen. Nie można wiosłować wstecz czasu. Skończyła się żegluga po kanałach,skończyły się tramwaje i kolej pasażerska też dogorywa. Trzeba bodować autostrady i obwodnice. Czy jako miasto macie tyle pieniędzy by je marnotrawić na wynalazki z XiX wieku?? Tramwaje mogą się podobać. Więć może nich rada miejska dofinansuje wycieczki do Krakowa czy Łodzi . Dla chętnych spotkania z historią techniki . Pojeżdżą sobie ,potem wrócą. I im przejdzie. Nie dajcie się wziąść na głupie namowy niemieckiej firmy. Początek wygląda dobrze. A potem ? Wiadro bez dna !!!!!!. W Warszawie najdroższy koszt pasażerokilometra ma metro. Ale tuż za nim są te nieszczęsne tramwaje. Wiecznie i silnie dotowane. Beż zadnej szansy na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: co wam odbiło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:05 Nie masz racji.popatrz na ceny ropy - za niedługo nie tylko zdrozeje ale również będzie dostępna tylko dla wybranych.Kielce są idealnie zbudowane dla obsługi tramwajowej - cztery zintegrowane dzielnice - sypialnie na północy , zachodzie , wschodzie i południu , które mozna obsługiwać liniowo - jedną linią kazdą. Zbudowano Kielce stosujac założenia i wytyczne poprzednio działającego komitetu budowy tramwaju.W zasadzie kolizje z ruchem samochodowym dotyczą tylko dwóch skrzyżowań , które z pomocą tramwaju staną się łatwiejsze do przejechania.Koszty eksploatacji tramwaju są nizsze niż autobusu jedynie inwestycje sa drogie ale i tak trzeba przecież przebudować główne ulice Kielc.Jedyny problem to wyobrażnia decydentów z UM. Ale jeśli brak im zdecydowania to przynajmniej niech pozwolą kontynuować prace koncepcyjne fachowcom i zostawią otwartą drogę na następnej rady miasta składając wniosek o finansowanie z Urzędu Marszałkowskiego , który jest przychylny dla budowy tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Re: co wam odbiło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:09 A dlaczego w Warszawie buduje się metro przecież to bardzo droga inwestycja a przecież tramwaje mogłyby spełniać rolę metra? Po prostu warszawiacy są dużo mądrzejsi od kielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: co wam odbiło? 22.06.05, 19:03 > A dlaczego w Warszawie buduje się metro przecież to bardzo droga inwestycja a > przecież tramwaje mogłyby spełniać rolę metra? Po prostu warszawiacy są dużo > mądrzejsi od kielczan. dlatego że metro warszawskie budowane jest z pieniędzy budżetu całego kraju, czyli cały naród buduje swoją stolicę. Kielczanie, nawet ci co byli w Warszawie raz w życiu na wycieczce szkolnej płacą na warszawskie metro. ja proponuję niech cały naród zrobi zrzutę na kielecki tramwaj Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: co wam odbiło? 23.06.05, 08:50 aron2004 napisał: > > A dlaczego w Warszawie buduje się metro przecież to bardzo droga inwestyc > ja a > > przecież tramwaje mogłyby spełniać rolę metra? Po prostu warszawiacy są d > użo > > mądrzejsi od kielczan. > > dlatego że metro warszawskie budowane jest z pieniędzy budżetu całego kraju, cz > yli cały naród buduje swoją stolicę. > > Kielczanie, nawet ci co byli w Warszawie raz w życiu na wycieczce szkolnej płac > ą na warszawskie metro. > > ja proponuję niech cały naród zrobi zrzutę na kielecki tramwaj Jestem za. Mogę podać na razie swoje konto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: co wam odbiło? IP: 81.219.215.* 22.06.05, 21:10 Gość portalu: piotr K napisał(a): > co was pogieło? Przecież to największe nieszczęście te tramwaje. I najdroższe. > W takiej Warszawie ,Łodzi czy Krakowie chętnie pozbyto by się tej trakcji. > Miejsce spod torowiski przeznaczając na nowe pasy . Dla autobusów na przykład. > Dlaczego sie ich nie pozbywają ? Bo tramwajarze by zablokowali miasto na amen człowieku ! korki się zmniejszą jak ludzie się przesiądą na komunikacje miejską - na świecie się wraca do tramwajów - są o wiele pojemniejsze i szybsze od autobusów. likwidacja tramwajów i zastąpienie ich autobusami przerabiano w Łodzi - na północno - zachodnie osiedla zlikwidowano tramwaj i autobusy nie wyrabiają. nieszczęściem są chorzy na samochodową chorobę, która polega, że nawet 100m do kiosku jedzie się samochodem. ale to wolny kraj - ja jestem np. za likwidacją tirów. Odpowiedz Link Zgłoś
antybehemot Re: co wam odbiło? 23.06.05, 08:12 > człowieku ! korki się zmniejszą jak ludzie się przesiądą na komunikacje miejską Co Ty wierzysz w cuda ?? Czy myslisz ze jak zbuduja ten tramwaj co tak go chcesz to nagle korki sie zmniejszą ?? Ludzie sie przesiada na tramwaj ?? Pomysl troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: co wam odbiło? IP: 81.219.215.* 23.06.05, 08:46 antybehemot napisał: > Co Ty wierzysz w cuda ?? Czy myslisz ze jak zbuduja ten tramwaj co tak go > chcesz to nagle korki sie zmniejszą ?? Ludzie sie przesiada na tramwaj ?? > Pomysl troche. właśnie nie wierzę. nadal nawet 50m do kiosku będą jeździć samochodem. a ja pomyślałem i jak nie musze to nie jeżdże samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrK Re: co wam odbiło? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.05, 17:25 ale jajka!!! Czy ty wiesz człeku co to jest mafia tramwajarska? Nigdy nie uda się w Warszawie wyrzucić tramwaji. Choć trolejbusy sie dało. I jak ktoś proponuje ich przywrócenie to wszyscy się tylko w głowę pukają. A moze by tak w Kielcach? Chyba nie chcesz by miasto miało tylko tramwaje i autobusy? Jako miasto wojewódzkie winno mieć też trojlusie. I jakie ekologiczne!!! Korki zmniejszą się,jak ludzie przesiada się do tramwaji? Cyklisci twierdza że ino rower da szczęście ludzkości. A ty jesteś tramwajem nawiedzony?? W mieście ,w którym nigdy ich nie było? W miescie ,które ma tak niekorzystne warunki terenowe dla tramwajów? Daj spokój megadeth z tymi zartami Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: co wam odbiło? 21.09.05, 18:01 No to moze takie srodki lokomocji, transtortu ludzi po Kielcach www.locked.de/de/panzer/leopard_2.html Stabilniejsze niz Tramwaj, tak szybko sie nie popsuja, chcialabys sie przejechac ? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: co wam odbiło? 21.09.05, 18:23 Juz nie piszecie Glupot, tylko Ogladacie Nowy Model Tramwaju ? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: co wam odbiło? 21.09.05, 21:19 Ale daliscie sie nabrac, przeciez to nie Tramwaj, tylko zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: co wam odbiło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:09 > ... kolej pasażerska też dogorywa ale bzdura ! kolej rozkwita, kolej to obecnie najszybszy środek lokomocji ale nie u nas ... a tramwaje przezywają renesans przykładowo w takim Paryżu, w którym tramów pozbyli się już dawno temu obecnie zbudowano już dwie nowe linie, a buduja dwie następne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:32 TRAMWAJU!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: KIELECKIE TOWARZYSTWO TRAMWAJOWE IP: 148.235.56.* 27.01.06, 12:04 ja sie przylacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 13:27 Gość portalu: as napisał(a): > I co z tym tramwajem ? Jak to co ? Nic. Lubawski zamiast inwestycji dla wszystkich mieszkańców woli stadiony i pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD TrAmWaJ NIE jest TU potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 01:16 j.w Odpowiedz Link Zgłoś