Dodaj do ulubionych

KIELCZANOM GRATULUJEMY

24.07.05, 19:27
Podczas Mistrzostw Polski Masters w kolarstwie górskim, na Telegrafie młody
mężczyzna obezwładnił kolarza gazem paraliżującym i zabrał rower.Wcześniej
podczas zawodów kilku mężczyzn usiłowalo ukraść koła zapasowe do rowerów

NIE MA TO JAK PROMOCJA SWIETOKRZYSKIEGO W POLSCE.
NAJ;EPSZY KOMENTARZ :
www.sobczak.art.pl/?content=gallery&gallery=13&picture=6
Obserwuj wątek
    • ljubavskij bo nasza szkola jest - rower zostal sprywatyzowany 24.07.05, 20:19
    • Gość: Filip Re: KIELCZANOM GRATULUJEMY IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 25.07.05, 05:18

www.sobczak.art.pl(to dosc prymitywny gatunek kpiny)

...nie podoba mi sie...oparty na wulgaryzmach...i prostym chamstwie...za za ten
      zart o Kielcach ktos powien mu obic ryj !
      ...wtedy moze artysta by zrozumial "co mozna a czego niemozna"
      • Gość: Filip Re: KIELCZANOM GRATULUJEMY IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 25.07.05, 05:23
        ...bo nie mozna wymagac od prostych ludzi...czegos czego ich nie nauczono.

Najpierw trzeba ludzi nauczyc a pozniej dopiero od nich wymagac.

Niech lepiej pan Sobczak zAjmie sie krytyka ZLODZIEJI Z ADMINISTRACJI
        PANSTWOWEJ...I TYCH KUNDLI POLITYKOW.tzw; ELIT
        • maruda_kielce i znów bredzisz filipie 25.07.05, 10:09
          szkoda,że nie obejrzałeś reszty rysunków na stronie p. Sobczaka. a wg mnie to
          najtrafniejsza wizytówka Kielc. Skoro masz inne zdanie to znaczy,że z Kanady
          lepiej widać to miasto
          • Gość: Filip Re: i znów bredzisz filipie...wiem co bredze...! IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 25.07.05, 12:17
            Obejzalem tylko kilka i te wlasnie kilka przekonalo mnie ze nie sa na moim
            poziomie, a poziom innych mnie nie interesuje....poprostu sa wulgarne...

rysunek, humor to takze jakas forma pokrewna literatury, a wiec dbalosci o
            jezyk przekazu, dowcipnego, ironicznego spojrzenia na rzeczywistosci i
            czlowieka z przymruzeniem oka....z pewnego dystansu.
            Ja rozumiem ze dzis mlody rysownik jest pod wplywem tego hamstwa jakie dociera
            do niego ze srodkow masowego przekazu i rosnie w nim przekonanie ze tak trzeba
            MLOTKIEM PO GLOWIE bo inaczej tresc trafia w proznie.
            Tworca musi byc odpowiedzialny za to co robi i musi umikac tego zakorzenionego
            juz w naszej kulturze spadku po przytepawej komunie, gustu robotnika ktory
            poprzez funkcje szatniarza w KC zostal pierwszym sekretarzem bo; "dobrze i o
            niczym pieprzyl na zebraniach"...takim przykladem jest telewizyjny KABARET
            MORALNEGO NIEPOKOJU.

Co moglbym pozytywnego o rysunkach Sobczaka powiedziec to tylko tyle ze ma
            czlowiek zdolnosci obrazowania....ale dobrej literatury trzeba sie uczyc, i z
            pewnoscia - ona przychodzi z wiekiem.

Gdybym mial wiecej czasu na taka korespondencje dal bym kilka przykladow bardzo
            dobrego lekkiego dowcipu z tutejszej torontonskiej prasy...bo rzeciez
            przegladam i jakze czesto pekam ze smiechu.

Wielkiej sztuki nie ma tam gdzie czyni sie sugestje ze jest sztuka, ale jest
            tam gdzie w pierwszym naszym wrazeniu jej nie ma.
            Gdy rodzi watpliwosc i zmusza do zabrania jej z wystawy by sie nad nia
            zastanowic w domu...gdy stje sie baba smiechu z opoznionym zaplonem.
      • maruda_kielce Re: KIELCZANOM GRATULUJEMY 25.07.05, 18:00
        "...wtedy moze artysta by zrozumial "co mozna a czego niemozna" - zdaje sie,ze
        ta technika była praktykowana w minionym ustroju,którego ponoć tak bardzo nie
        lubisz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka