Gość: Gonzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pitum Re: Będą nowe miejsca na fotoradary IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 04.08.05, 09:51 (...) i zwalniaja (...) - raczej hamuja z piskiem opon w ostatniej chwili stwarzajac realne zagrozenie w okolicy, zwlaszcza dla jadacych za nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Będą nowe miejsca na fotoradary IP: 80.48.255.* 04.08.05, 10:37 Szczerze powiedziawszy nie mam nic przeciwko fotoradarom, ale przeciwko bezsensownym ograniczeniczeniom prędkości - jaknajbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michnia Re: Będą nowe miejsca na fotoradary IP: 80.48.181.* 04.08.05, 12:58 dzięki gonzo!!!niech sie bujają. Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol fotoradary ?? 04.08.05, 14:59 a od jakiegos czasu staja czasem z telewizorem robiacym zdjecia na Sciegiennego przed Rolmetem i łapia jadacych z Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: moze progi zwalniajace ?? 04.08.05, 15:13 a gdzie som policjanty jak jeżdżą po drogach pojazdy bokiem-jakby wracały z disco,i cholernie kopcace.A oni wolą robić zdjecia niż tepić chore pojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdcvd ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:13 Cenzura panuje. Nie wiem dlaczego skasowano go. Antyradar jest dozwolony do sprzedaży, używać go tylko nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TET Antyradary IP: *.intermedia.com.pl 04.08.05, 16:56 Jeżeli ktoś jest zainteresowany tym gdzie na terenie Polski (i nie tylko) stoją fotoradary, jakie nieoznakowane ścigacze mają panowie z dużymi wąsami i jeszcze większymi brzuchami- zapraszam na stronę: fotoradary.myvnc.com/ Z antyradaru zrezygnowałem- dobre CB radio wystarczy. Goście z ciężarówek i busów na bieżąco informują gdzie stoją. Strona jest legalna, więc jeżeli adminostrator Gazety zdecyduje się tą wiadomośc usunąć- znaczy że uprawia cenzurę jak za PRL'u. Co nie pasuje władzy- jest usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moo A może byście się postarali... IP: 195.116.211.* 04.08.05, 23:20 ...i postawili kilka fotokomórek połączonych ze światłami na skrzyżowaniu? Bardzo by się to przydało np na skrzyżowaniu Sandomierskiej i Manifestu, bo tam non-stop ktoś na czerwonym wymusza. Bardzo często, powtarzam, bardzo często są to autobusy miejskie! Przejeżdżają na czerwonym z prędkością 90km/h żeby potem zaraz ostro hamować na przystanku. Takie urządzenie chyba nie będzie kosztowało 100 tyś? Na pewno za max 10 tyś mozna by zrobić taką maszynkę razem z przesyłaniem zdjęć on-line i wbudowaną kamerą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moo A co wy na to? IP: 195.116.211.* 04.08.05, 23:29 Cytat z jednej ze stron cytujących nie wiem co :) "Przenoszenie policyjnych fotoradarów z samochodu lub trójnoga ustawianego przy jezdni na specjalne maszty albo przekładanie z jednego masztu do innego to nielegalna praktyka, nagminnie stosowana przez funkcjonariuszy z drogówki[...]. - Ma to związek z legalizacją urządzeń - tłumaczy Michał Sendyk z Głównego Urzędu Miar w Warszawie. - Legalizacja fotoradaru stacjonarnego określa konkretne miejsce jego ustawienia. Jeśli jest to samochód, to wpisana jest marka pojazdu, model, numer rejestracyjny itd. Jeśli ktoś chce przenosić urządzenie w inne miejsca, za każdym razem musi uzyskać ponowną legalizację!" I co panowie policjanci na to? Zróbcie to dobrze, bo nie lubię idiotów przkraczających dozwolone predkości ponad dwukrotnie. Jakoś tak bardzo ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-Ga Re: A co wy na to? IP: 81.6.129.* 05.08.05, 19:07 Gość portalu: Moo napisał(a):`` Legalizacja fotoradaru stacjonarnego określa konkretne miejsce jego ustawienia. Jeśli ktoś chce przenosić urządzenie w inne mie jsca, za każdym razem musi uzyskać ponowną legalizację!" Od siebie dodam,że ponowna legalizacja/o ile się orientuję/wymaga ponownego uiszczenia opłaty.Stąd /przenoszenie fotoradarów stacjonarnych z miejsca na inne miejsce/jak napisał Moo : ``...to nielegalna praktyka, nagminnie stosowana przez funkcjonariuszy z drogówki[...].`` Słyszałam o przypadkach wygranych spraw sądowych przez kierowców przyłapanych na przekroczeniu prędkości - w miejscach gdzie nie powinno być fotoradaru. Polecam więc kierowcom: 1.studiowanie map z rozmieszczonymi fotoradarami 2.nie przekraczanie dozwolonych prędkości/choć z tymi prędkościami na wielu odcinkach naszych dróg można b.długo dyskutować/ pozdr. Ja-Ga Odpowiedz Link Zgłoś