Gość: jurek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 23:08 Budynek rzeczywiscie jest bardzo ładny. Wczoraj stanął dosc pokazny zuraw (taki jak na budowie CH-R Echo),pracownicy pracuja nad fundamentai hali i plywalni,wiec budowa idzie pelną para. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spirit_horse Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach 23.08.02, 12:29 śmiało wejdź do środka, hol główny robi dużo większe wrażenie, dużo lepsze niż w banku Pekao sa na Sienkiewce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:35 Wczoraj bylem wizytowac szkole i jestem naprawde pod wrazeniem,szczegolnie holu głownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traffkaa Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 16:26 Szkoła rzeczywiście robi wrażenie. Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, gdy ją zobaczyłam, to to, ze wygląda lepiej niz niejeden bank, czy prywatna klinika. Ale nie o tym chcę pisac. Jestem uczennicą klasy 3 gimnazjum i chodze do Gimnazjum nr 9. Bardzo ciesze się, ze dzieci będą mogły uczyć się w tak nowoczesnej i świetnie wyposażonej szkole. Kryta pływalnia i hala sportowa to rzeczywiście potrzebne inwestycje ( z których mam nadzieję sama popołudniami będę mogła korzystać), Ale dlaczego władze miasta łożą tak ogromne pieniądze na nową szkołę, a nie pomyślą o większych funduszach dla innych szkół. Otóz w mojej nie domykają się okna, płytki PCV nie trzymają się podług, lecz latają po korytarzach, w łazienkach nie ma kranów, często także wody ( już nie marząc o mydle), w drzwiach od ubikacji nie ma klamek, więc się nie zamykają. A jakikolwiek remont klas finansowany jest przez rodziców uczniów. Tam budowany jest basen hala i boiska. A u mnie ćwiczymy na małej salce (wymiary mniej więcej 6 x 8 m), bo duża sala ( choć wcale nie tak duża) jest ciągle zajęta. Gdy jest ciepło ćwiczymy na bosiku, ale w zimie ozostają nam korytarze. Zapewniam, ze leżenie na brudnych płytakc PCV i robienie brzuszków nie ejst najprzyjemniejsze. Szatnia, w której przebieramy się na w-f ma wymiary 3 x 4, a czasami muszą się w niej zmieścić 4 grupy dziewczyn. A także wyposażenie naszych pracowni pozostawia wiele do życzenia. Więc rozumiem, że budowa nowej, tak wyposażonej szkoły jest nader potrzebna, ale nie zapominajcie, o tych starszych szkołach, do których także chodzą uczniowie. Gimnazjalistka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 19:19 Gość portalu: traffkaa napisał(a): Ja jestem juz absolwentem tego gimnazjum (kto jest twoim wychowawcą??) > Otóz w mojej nie domykają się okna, płytki PCV nie trzymają się > podług, lecz latają po korytarzach, Okna sukcesywnie sa wymieniane,ale te stare rzeczywiscie sa koszmarne >w łazienkach nie ma kranów, są krany!!! > często także wody ( już nie marząc o mydle) Nigdy sie z tym nie spotkalem mimo ze chodzilem do tej szkoly 9 lat.Swojego czasu bylo mydlo ale mlodzez nie umiala z niego korzystac no i mydla juz nie ma. >w drzwiach od ubikacji nie ma klamek, więc się nie zamykają. Nie ma klamek bo są gałki i nie narzekaj tak bo kible szczegolnie dziewczat są w dobrym stanie(niedawno byly remontowane) >A jakikolwiek remont klas finansowany jest przez rodziców uczniów. To racja. > Tam budowany jest basen hala i boiska. A u mnie ćwiczymy na małej > salce (wymiary mniej więcej 6 x 8 m), bo duża sala ( choć wcale > nie tak duża) jest ciągle zajęta. Jak bedziesz juz w 3 gimnazjum to bedziesz z niej korzystala czesciej.Ale trzeba przyznac ze jest miejsce by rozbudowac istniejaca duza sale > Gdy jest ciepło ćwiczymy na bosiku, ale w zimie ozostają nam korytarze. > Zapewniam, ze leżenie na brudnych płytach PCV i robienie brzuszków nie jest > najprzyjemniejsze. To jest ble...Dodam jeszcze ze te korytarze sa poplute. > Szatnia, w której przebieramy się na w-f ma wymiary 3 x 4, a czasami muszą > się w niej zmieścić 4 grupy dziewczyn. Nigdy 4,zawsze sa 3 lub mniej,ale zazwyczaj 3. > A także wyposażenie naszych pracowni pozostawia wiele > do życzenia. Więc rozumiem, że budowa nowej, tak wyposażonej > szkoły jest nader potrzebna, ale nie zapominajcie, o tych > starszych szkołach, do których także chodzą uczniowie. NO WŁASNIE PAMIETAJCIE TEZ O JUZ ISTNIEJACYCH SZKOLACH!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_horse Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach 24.08.02, 15:19 uczyłem się w Sniadku tam była sala na drugim piętrze a pod nią sala do polskiego biedna prof. Henia B załamywała ręce ale to BYŁA buda... teraz podobno same kujony jak w Sawickiej nie martw sie kranami, szkoła to przede wszystkim klimat, klimat i klimat o warunakch możemy pogadać jak pomieszkasz w akademiku we Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Odbiór szkoły na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 17:39 Z tego co slyszalem to szkola podoba sie wszystkim dzieciom, rodzicom, mieszkancom.Teraz poczekamy do maja i napiszemy ze gotowy jest ostatni pawilon, hala sportowa i kryta plywalnia. Odpowiedz Link Zgłoś