Dodaj do ulubionych

Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Prostej

IP: *.globit / 195.117.63.* 22.08.05, 22:10
Pan Ziemowit zapomina o tym, że prawo wszystkich dosięga. Swoją drogą ciekawe
ile wziął od dr Ś za pisanie taaaaakich bredni. Prokuratura także powinna
zbadać wątek prasowy i przesłuchać Pana Ziemowita i Panią Joasię G.
Człowieku powstrzymaj się bo nie warto za kogoś karku ndstawiać
kiedyś życzliwy Gazecie
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:25
      a skad pewnosc ze to brednie??bo moze jednak prawda...
    • Gość: aaa Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:38
      no bo jeszcze dodam, ze jesli karku nadstawia dziennikarz to takze wszystki
      osoby wymienione z nazwiska w tym artykule...to co??nie wydaje ci sie ze troche
      za duzo tych chetnych do mowienia nieprawdy?
      • Gość: w odpowiedzi Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste IP: 81.6.129.* 23.08.05, 13:27
        lekarze się zwyczajnie bronią.Im więcej się zamiesza tym mniej wiadomo o co
        chodzi. I o to chodzi. A nikt nie zrobił nic z bardzo prostego powodu. Wszyscy
        ze sobą pracują, a lekarz na lekarza nie nadaje ,tylko zawsze broni.Drogi aaa
        statystyka jest nieubłagana, a nawet przy totalnie oczywistych sprawach
        powołani biegli potrafią wydać kuriozalne opinie,które kwestionuje inny biegły,
        po czym inny ... i tak w koło macieju. Może pacjent umrze albo zwyczajnie
        będzie miał dośc walki z wiatrakami. I o to też chodzi.Zapraszam na stronę
        www.sppnn.org.pl/ankieta/dane.htm
    • Gość: icek resetwelg A dlaczego...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 06:24
      A dlaczego GW nie przypomina, że prokuratura prowadzi postępowanie w sprawie wyłudzania pieniędzy z NFZ i fikcyjnych wizyt w przychodni przyszpitalnej tego szpitala oraz fałszowania dokumentacji medycznej na wielką skalę i nie pisze, że w tą sprawę jest zamieszany obecny "kryształowo czysty" dyrektor tego szpitala?
      • Gość: basia-pacjentka Re: Po trupach do władzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.08.05, 10:37
        w tym szpitalu napewno winny jest tez Maciejewski, a broni go Szpak.Szpak nie
        powinien byc dyrektorem, to jakies polityczne nieporozumienie i tylko cierpia
        na tym pacjeci a o lekarzach uczciwych tanm pracujacych to juz nie wspomne.
        Cały ten konflikt był rzeczywiście tylko po to by wyeliminowac dr Świerszcza z
        przetargu na dyrektora ds medycznych i wstawienie tam Maciejewskiego , tak to
        sobie Szpak obmyślił i to kosztem kurde martwego dziecka, niech sie tym zajmie
        wreszcie prokuratura, bo cierpia na tym wszyscy.A lekarze podani w artykule ,
        Pytlikowa i Kołodziejski to bardzo uczciwi i napewno maja racje .
        Maciejewskiego naklezy odwołac ze stanowiska, po trupach sie do władzy nie
        dochodzi, a jak juz to na krótko
        • Gość: kala Re: Po trupach do władzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.08.05, 21:59
          droga basiu nie wiesz co piszesz!!!!z tym,że doktor kołodziejski jest bardzo
          uczciwy nie mogę się zgodzić!!!!!!!!!!!!sama na własnej skórze przekonałam się
          jaki z niego łapówkarz!!!!!!!! chodziłam do niego na badania i za każde usg
          zrobione w szpitalu co powinno być bezpłatne płaciłam 40 zł.myślałam,że to
          badanie jest odpłatne, ale kiedy moja siostra poszła na usg do szpitala i nie
          zapłaciła nawet złotówki szczęka mi opadła....mam jeszcze kilka ciekawostek na
          jego temat,od jego pacjentek ale nie będe się rozpisywać....pomyśl zanim coś
          napiszesz
          • Gość: basia-pacjentka Re: Po trupach do władzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 10:37
            Ja tez mialam robione USG w szpitalu u Kołodziejskiego i nic nie płaciłam,
            wiec chyba nie masz racji, albo może płaciłas za USG u niego w gabinecie
            prywatnym, zreszta mniejsza z tym.Napewno nie jest łapówkarzem.
            Szkoda mi ogólnie tych lekarzy z prostej, dyrektor jest nie wporządku, jakis
            komuch czy co, nie dba o dobro szpitala, oczernia lakarzy. Zarówno Gawlik jak i
            Świerszcz , do których nie chodziłam prywatnie byli wobec mnie bardzo wporząku,
            nie dałam im nigdy ani złotówki a zajmowali sei mna nalezycie. Wierzyc mi sie
            taz nie che że Gawlik mógł wypisac dziewczyne ze szpitala, ten lekarz słynie z
            tego że przetrzymuje macjetki na maksa w szpitalu, a tu jeszce ciąza zagrożona,
            zreszta w niedziele nie ma wyposów. Dla mnie ta sprawa jest jasna że lekarze sa
            niewinni, a dyrektor wykorzystał ową sytuacje to własnych machloji
            stanowiskowych. Powinien za to zapłacic utrata stanowiska.
            • Gość: kala Re: Po trupach do władzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.08.05, 14:40
              jeszcze raz napiszę,że robiłam usg w szpitalu odpłatnie kołodziejski to
              straszny łapówkarz, aż mu rączki drżą,....chciał wywołać u mnie poród, bo
              wylatywał do stanów...oczywiście się nie zgodziłam.chciał jeszcze zarobić 500zł
              przed wyjazdem.a zresztą nie chce mi się rozpisywać,szkoda słów.........
              jeszcze proponował mi zabieg prywatnie bo niby w szpitalu nie robią a
              dowiedziałam się,że robią jak najbardziej!!!!!!!!!miałaś dziwne szczęście do
              niego,,,nie wiem może za biednie wyglądałaś,że nie chciał cię naciągnąć.....bo
              jużnie wiem co na ten temat myśleć.........................
              • Gość: basia-pacjentka Re: do kala IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.08.05, 17:35
                czy za biednie wygladalam- chyba jak kazdy co lezy na patologii, pizama
                szlafrok, może dlatego nie płaciłam bo leżałam na oddziale, no ale skoro mówisz
                że on tez taki łasy na kase to w tych czasach możliwe,to chyba ten cały szpital
                na prostej to prywatny biznes lekarzy, ciekawe jak jest w innych szpitalach,
                kosciuszki, czarnów.
                • Gość: kala do basia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 14:48
                  witam....
                  na usg jezdziłam do szpitala, nie leżałam na oddziale.ale gdy musiałam iść do
                  szpitala na kilka dni,to wtedy nie zrobił usg.a wogóle szkoda się rozpisywać
                  na jego temat,szkoda słów na tego człowieka....proponował mi przyspieszenie
                  porodu...bo trele morele ...tak będzie lepiej i wogóle,nie zgodziłam się
                  oczywiście i dobrze zrobiłam...a tego człowieka nie chcę widzieć!!!!!!i jeszcze
                  jedno,ja wiem ,że są trudne czasy i wogóle ale to nie uprawnia ich do brania
                  kasy od pacjentek..prawnie niedozwolone tylko szkoda,że nnie jest to sprawdzane
                  i surowo karane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: PACJENTKA Re: do kala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:39
                  Odkąd rozpoczął się kryzys na Prostej szpital na Kościuszki przechodzi
                  oblężenie. Trudno się tam dostać, ale przyjmują wszystkich. Sama czekałam 5
                  godzin na zapis.Mieli trochę bałaganu, gdyż nie byli przygotowani na taką ilość
                  ciężarnych pacjentek. Lekarze wydaja się być zatroskani o pocjentki( z małymi
                  wyjatkami) a z pielęgniarkami to różnie bywa. Staram się nawet zrozumieć ich
                  frustracje, w końcu to nie jest przyjemny zawód. Ja sama wróciłam ze szpitala
                  trochę zdołowana, bo umieścili mnie na ginekologii z pacjentkami po zabiegach
                  chirurgicznych. Nie był to przyjemny widok, ale na położnictwie niestety nie
                  było już łóżek.
              • Gość: pacjentka Re: Po trupach do władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:42
                Skoro cię kochana tak Kołodziejski z kasy wyportkował to trzeba było sobie
                zmienić lekarza i nie truć mu dupy.
                Na Czarnowie i Kościuszki podobno nie biorą .Uśmiech sam ciśnie mi się na usta.
                Pozostają kliniki prywatne w kraju i zagranicą.
                • Gość: kala Re: Po trupach do władzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 17:02
                  po pierwsze nie kochaniutka!!!nie spoufalaj się tak bardzo...a po drugie nie
                  zrozumiałaś tematu....szkoda mi ciebie jesteś pusta.....
    • Gość: położna Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste IP: 81.6.129.* 23.08.05, 13:11
      Faktycznie niech ktoś przerwie zmowę milczenia.Przecież częsć personelu
      doskonale zna fakty ,tyle że lepiej siedzieć cicho.Bo kto to może wiedzieć co
      będzie i jak. A doktor Gawlik pracuje jak gdyby nigdy nic.
      • z_boku Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste 23.08.05, 17:39
        Ludkowie Mili...wszyscy piszecie z nienawiscią i stronniczością...jedni za
        tandemem Swiercz-Gawlik inni za druga strona. A w szpitalu przy ul.Prostej
        pracuje wielu innych lekarzy, pielegniaraek i położnych, cieżko i uczciwie i za
        normalna, niewielką w sumie pensję. Należy sie im szacunek.Bez nich nie
        powstałyby fortuny tych którzy sie teraz głośno krzyczą.
        • Gość: cesarka Re: Kryzys w szpitalu położniczym przy ul. Proste IP: 80.48.137.* 24.08.05, 07:31
          Wykreślają moje wątki, wiec moze rzecz ujmę dyplomatycznie. Napiszcie cos o
          pijanstwach na dyżurach w szpitalu przy ul. prostej, Sądzę, ze dyrektor
          próbował to ukrócić. I ja i moja siostra jesteśmy dowodem na to, ze takie
          przypadki miały miejsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka