Gość: babetka Do sceptyka31 miłującego źródła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:25 A co Ty Sceptyku zrobisz, jak Trybuna napisze, że Pan Miodowicz ma na tyłku przedział? Będziesz sceptyczny, czy podniecisz się tak, jak wiadomością o oświadczeniu majątkowym pana Miodowicza? I czy jako „źródło” podasz tekst Trybuny, czy zajrzysz panu Miodowiczowi w spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Do sceptyka31 miłującego źródła 08.09.05, 08:05 Niestety Ty jesteś niereformowalna, ja akurat przytoczyłem tekst z "Rzeczpospolitej". Twoja definicja działalności gospodarczej oznaczałaby iż banki działalności gospodarczej w części polegającej na kupnie obligacji, akcji itp. nie prowadzą. Mnie Miodowicz ani grzeje ani ziebi, w przeciwieństwie do Ciebie. Ale nie cierpię takiej faryzejskiej postawy, jaka on prezentuje. O innych kandydatach z Kielc mi nie pisz bo ich nie znam i nie mam ochoty poznać, to nie mój okręg. Ja za nikim nie agituje, chcę tylko by przyszli wyborcy Miodowicza nie mówili iz nie wiedzieli co robią. Tak na marginesie - w Twojego okręgu wyborczego słyszałem tylko o Miodowiczu i Nowaku, jeśli reszta kandydatów jest podobna to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Do sceptyka31 miłującego źródła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:16 Ptrzytoczyłeś tekst z Rzeczpospolitej, ale wnioski i oszczerstwa oparłeś na doniesieniach Trybuny. Na to nawet prymitywny Nałęcz sie nie zdobył. I nie podniecaj się nad Trybuną tylko bądź sceptyczny, Źródełko Ty moje Trybunne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka I Źródełko Trybunne znów kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:20 Bo twierdzisz, że sięgasz do źródeł, o ile tekst z Rzeczpospolitej można uznać za źródło. Ty nie sięgnąłeś do Rzeczpospolitej. Ty nawet nie wiesz kiedy się ten tekst w Rzeczpospolitej ukazał. Ty to skopiowałeś z innego źródełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: Babetka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:33 Już chyba wkrótce się spotkamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:46 A co, chcesz się wypuścić na dziewczynki? Jeżeli tak, to raczej się nie spotkamy. Spróbuj w SLD albo SdPl. Tam są podobno chętne. Bądź co bądź mają często do czynienia z członkami. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Babetka 08.09.05, 08:08 Ty się sama ze sobą "zadyskutujesz na smierć". Przeciez wiekszość postów jest Twoje. Czyżbys była społeczną asystentką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:13 Ty sobie lepiej Trybunę poczytaj żebyś miał źródłowe informacje, moje Ty Źródełko Trybunne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:45 Beatka to Miodowicz, przestań sobie robic kampanie w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:09 Kim to ja już nie jestem? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:33 W PO, tej wspaniałej uczciwej partii, której członkiem narazie jest pan Miodowicz, jest się do momentu zbicia grubszej kasy. Niejaki pan Merkel po zinkasowaniu 9 milionów członkiem już nie jest. Pan Piskorski dzięki wspaniałej intuicji dorobił się ponoć na giełdzie (gdzie tam do niego Cimoszewiczowi)i aby nie kuł w oczy kasą został eurodeputowanym. Wszyscy dzisiejsi prominenci pojawiali się w Warszawie z akademicką walizką (większość przyjechała z Gdańska) i po krótkim, ale żarliwym romansie z UW lub KLD przenieśli się do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:09 Sznowny XYZ, wysil się Pan nieco. Pan Miodowicz jest szlachetny i uczciwy i nic z tym do czynienia nie miał. Gdyby uznać, że np. pan Cimoszewicz lub Kwaśniewski odpowiadają za czyny PZPR i jej późniejszych mutacji, to nie powinni wyjść do końca życia z więzienia. Ale w przypadku tych panów, to mam nadzieję, że to niebawem się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 08.09.05, 14:10 Ale Ty jesteś naiwniutka. Miodowicz taki tuz kontrwywiadu, w ciągu 5 lat awansował z szeregowca na pułkownika, a teraz nie widzi jak koledzy kradli ? To może zamiast do Sejmu wybrałby się do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Kłamiesz nn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:51 Nie jest prawdą, że w ciagu pięciu lat awansował z szeregowca na pułkownika. ja mam inne informacje i przypuszczenia. Chyba, że Ty posiadasz jakieś "dowody źródłowe" nie opierające się na źródłach Trybuny. Tak, pan Miodowicz nie widział, że "koledzy kradli". Ci, którzy wewntualnie kradli nie byli kolegami pana Midowicza. Jest natomiast udowodnione, że złodzieje i kryminaliści są przyjaciółmi pana Cimoszewicza, Kwaśniewskiego, Siemiątkowskiego, pani Jolanty Kwasniewskiej, pana Milcarza, pana Stępnia, pani Kizińskiej, pana Kałamagi, pana Suchańskiego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.09.05, 15:23 Oczekujesz dalszej dyspozycyjności prokuratury i "niezawisłych sądów"....tym razem będą służyć ku.. nam.... Niech nas Bóg ma w swej opiece! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:39 Gość portalu: demokrata napisał(a): > Oczekujesz dalszej dyspozycyjności prokuratury i "niezawisłych sądów"....tym > razem będą służyć ku.. nam.... Niech nas Bóg ma w swej opiece! A z czego to oczytany bystrzacho wyciągnąłeś tak genialne wnioski. Zdradź proszę drogi, jakimi chadzają Twe myśli :) PS. A czy wierzysz w opiekę Pana Boga, czy napisałeś tak ku uciesze gawiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 12:26 Zapomniałem, że tacy jak Ty nawet wiarę w Boga zmonopolizowali, bo przecież to tylko Wy....(?) Dobrze jest Was ignorować, ale trudniej wyeliminować.... nie nie, nie chodzi o eliminację fizyczną. Myślę o eliminacji przez edukację społeczną, ekonomiczną. Im więcej będziemy wiedzieć o swoich prawach, im bardziej skutecznie potrafimy o nie walczyć, tym mniejsze szanse takich demagogów jak Ty. (Przeczytaj raz jeszcze o tym jakie to korzyści przyniesie nam Pan Miodowicz po wyborze, a sama się uśmiejesz... zakładając, że masz poczucie humoru, a masz przecież...?) To "oczytany" to komplement czy inwektywa? OK, wiem...inwektywa!(w Twej ocenie....skąd Ty się wzięłaś wśród elektoratu PO, mentalnie jesteś w Samoobronie, ale wstyd się przyznać? koledzy by się śmiali? pewnie studia pokończyli? przeczytali jakieś podręczniki? zdali mnóstwo egzaminów? ... zmień środowisko, poczujesz się u siebie i nie będziesz taka sfrustrowana. Jutro sobota, wyjedź gdzieś na grilla, pogadaj niezobowiązująco, poflirtuj troszkę, broń Boże o polityce....Miłego weekendu. Pogoda murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Miodowicz - Merkel - 9milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:52 No, no, no, ale z siebie wydusiłeś przemyślenia i argumentacje! Jestem pełna podziwu. Musiałeś chyba zużyć całą rolkę papieru. Przeczytałam jeszcze raz co napisałam o panu Miodowiczu i się w swoim wyborze utwierdziłam. Nie dostrzegłam także w swoich wypowiedziach demagogii. A teraz przedstaw jakiś argument, a nie demagogiczny bełkocik. Okaż, że: - jesteś wyedukowany społecznie, - jesteś wyedukowany ekonomicznie, - wiesz coś o swoich prawach. W jaki sposób doszedłeś do wniosku, że „tacy, jak ja, nawet wiarę w Boga zmonopolizowali”? Ja nie wyjadę. Natomiast Tobie nie bronię, bo przyda Ci się wyjazd po tak intelektualnym wysiłku. I doceniam to, że jako demokrata nie chcesz eliminować fizycznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pan Miodowicz trafia w sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:18 "Pan Nałęcz jest tchórzem. Bo jeżeli konstruuje jakieś zarzuty, to niech to nie będzie, że tak powiem, puszczanie bąka w dobrym towarzystwie tylko niech powie wprost, o co chodzi i kogo to ma dotyczyć. Ja nie spekulując na temat bełkotliwych wypowiedzi pseudoprofesora Nałęcza..." Czy można lepiej opowiedzieć o kanalii, której wydaje się, że jest profesorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Babetko!! IP: *.net130.okay.pl 08.09.05, 22:08 Ale pieprzysz .......zajmujesz tylko miejsce na forum idź i zrób dobrze swojemu idolowi daj już spokój ludziom z tą " uczciwością i szlachetnością" Midzia. Wyssał zasady komuny z mlekim matki i nic tego nie zmieni. JEST SYNEM KOMUCHA A TAKICH TRZEBA TĘPIĆ DO 10 POKOLENIA!!!!!! TĘPIĆ, WYCINAĆ PALIĆ KOMUCH POZOSTANIE KOMUCHEM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Babetko!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:23 W takim razie w pierwszym rzędzie trzeba wyciąć i spalić Kwaśniewskiego, Cimoszewicza, Borowskiego, Michnika, Łuczywo, Wiatra, Jaruzelską itd. Zresztą Rokitę także. Pan Miodowicz zajmuje miejsce w ostatnich rzędach do wycięcia. I lepiej tak nie krzycz, że chcesz ukatrupić Kwaśniewskiego i Cimoszewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Pan Miodowicz trafia w sedno IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 12:30 myślałem, że masz klasę....no chociaż jedną!!!!! a Ty jesteś pozaklasowa. Zawiodłaś mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Pan Miodowicz trafia w sedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:04 Nie podoba Ci się podsumowanie działalności prymitywa Nałęcza dokonane przez pana Miodowicza? Czy nie uważasz, że czasem prymitywowi należy powiedzieć, że jest prymitywem? Czy zdobędziesz się wreszcie w swojej "intelektualnej wielkości", aby przestsać wydawać s siebie bełkocik, lecz sformułować jakiś konkretny argument, który skłoniłby mnie do porzucenia chęci oddania głosu na pana Miodowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:33 nie znajdzie jakiegoś konkretnego argumentu przeciwko panu Miodowiczowi? Wysilcie się czerwoni „intelektualiści”. Tylko uważajcie żebyście nie narobili jeszcze większego smrodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beskid Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: 203.112.194.* 09.09.05, 10:06 Oni nie maja sil zeby wysilac swoje czerwonoswinskie rozumki bo cale sily stracili na walke o miejsce przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:14 Chyba jest w tym racja. Bo co któryś zabierze głos na forum, to z ryjka wydobywa mu się bełkotliwy kwik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 12:35 Zostawiam Cię z Twoim towarzystwem..... możecie się babrać w tym...czyś , ale ja odpadam...a już myślałem, że masz swój rozum. Myliłem się. Pa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:54 Ja swój rozum mam, czego i Tobie życzę :) Przykro mi, że mnie opuszczasz. Ale skoro nie masz żadnych argumentów to Cię rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” 09.09.05, 12:58 Ja i My nie znamy sie na Polityce nic, ale Wiem i Wiemy i w to Wierzymy, ze kazdy Czlowiek, nawet Polityk moze sie nawrocic do Wiary i tym samym sie zmienic, dla mnie Polityk ktory jest Wierzacy to znaczy dobry Polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:06 Grodku1, ładnie to napisałeś chociaż nie kreujesz się na demokratę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 09.09.05, 16:00 Ty sobie rób czasem przewrwy np. na posiłek, bo w anoreksję wpadniesz. Musisz odpocząć także i dlatego, bo już zapominasz po co ten temat założyłaś. No i kladż sie wcześniej spać, to żle robi na cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy żaden lewicowy „inteligent” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:25 Dziękuję za Twoją troskę kochany NN-ku. Muszę jedno sprostować – nie ja założyłam ten watek. Ja się tylko włączyłam do rozmowy. Tym niemniej zauważam, że moja skromniutka osóbka zafascynowała wielu forumowiczów. Analizują moje zwyczaje, psychikę, radzą mi jak mam postępować, próbują odgadnąć moje myśli, niektórzy nawet wyobrażają sobie, jakie to mogę mieć marzenia senne i próbują, używając mojego nicka, zaprezentować je na forum. Brak tylko jednego – rzeczowego i prawdziwego argumentu, który mógłby mnie odwieść od oddania głosu na pana Miodowicza. Aż zaczynam się zastanawiać, czy na tym forum jest chociaż jeden normalny samczyk, czy same niedorozwinięte mięśniaki? Kochany NN-ku wysil swój móżdżek i znajdź jakiś argument, który mnie przekona, to się z Tobą umówię. A jestem urodziwa. I nie martw się o anoreksję i cerę. Anoreksji nie mam, a cerę mam wyśmienitą. To miłość tak na mnie wpływa. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Ty przekonujesz przekonaną. 09.09.05, 20:14 Czyli samą sibie, Ty spróbuj rzeczowymi argumentami przekonac nas. Tylko bez demagogii. I w końcu wyjasnij na czym Miodowicz w końcu sie zna. Wiadomo że skonczył Wydział Historyczno-filozoficzny UJ, wiadomo że udziela konsultacji politologicznych/ wpada mu za to jakis grosz, co wynika z jego oświadczeń majątkowych/. Do tajnych służb już za stary, jest juz w wieku emerytalnym.Jako poseł zgłosił przez cztery lata jedna interpelarcję w sprawie regionalnego programu telewizyjnego i to ponad 2 lata temu. Za duzo sie tez nie nagadał na posiedzeniach plenarnych, przez kadencję zabierał głos 29 razy czyli 6 razy do roku, nie zadawał żadnych pytań . Wypowiadał się prawie wyłącznie w toku debat nad ustawami dotyczącymi służb jak najbardziej tajnych. Czy woj. świetokrzyskie ma wyłącznie problemy z ABW czy z WSI ? Ponieważ raczej nie ma takich problemów, to może warto zapytać - po co im taki poseł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Ty przekonujesz przekonaną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:51 Pan Miodowicz, poza etnografią i pedagogiką, w którym to zakresie zdobył wykształcenie, zna się co najmniej, na służbach specjalnych i instytucjach wymiaru sprawiedliwości, na prawie, na administracji publicznej i samorządowej, zna wszelkie aspekty funkcjonowania życia publicznego w kraju i za granicą. Wykonał ogromną pracę w komisjach, w których uczestniczył. Zwracam uwagę, że był i jest przewodniczącym jednej z najważniejszych komisji ds. służb specjalnych. A takiego stanowiska nie ma żaden poseł ze Świętokrzyskiego. A w komisji PKN ORLEN wykonał pracę nie do przecenienia. Do tajnych służb za stary nie jest. Inni posłowie z kieleckiego nie mają więcej, a raczej mniej wypowiedzi, interpelacji itp. Po co ma dużo gadać? Niektórzy posłowie z kieleckiego lepiej żeby się w ogóle nie odzywali. Zresztą z własnej głowy rzadko kiedy zabierają głos. Zabierają głos wtedy, kiedy są wyznaczeni przez klub lub komisję. Poseł nie jest od województwa świętokrzyskiego, ale od Polski. Odsyłam chociażby do Konstytucji. Tobie rzeczywiście nie jest potrzebny poseł tylko lobbysta np. Dochnal. Zresztą już o tym pisałam, a Ty znów wyciągasz ten problem. Sięgnij lepiej do źródeł. Tylko nie do Trybuny. Ci, których najwięcej widać w województwie nie powinni być posłami. Oni po prostu w Sejmie nie mają co robić, bo nic nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Gratuluję splendora z powodu Miodowicza IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 10.09.05, 09:00 A z tą jego znajomością prawa to pewnie sobie żartujesz ? Np. ostatnio złożył zawiadomienie o zniesławieniu go przez bodaj Cimoszewicza w Prokuraturze Okręgowej w Kielcach. Gdyby Twój idol znał prawo, to pewnie wiedziałby iz zniesławienie jest przestępstwem ściganym z oskarżenia prywatnego a skargę wnosi się do wlaściwego sądu rejonowego - w tym przypadku jednego z sądów warszawskich czyli tam gdzie to niby zniesławienie miało miejsce. Problem w tym iz on ma się za równiejszego i do rozgrywek politycznych chce wciągnąć prokuraturę. Przypomnę że Lech Wałęsa ścigał Lecha Kaczyńskiego z oskarżenia prywatnego i prokuraturą sie nie posługiwał. A kudy tam Miodowiczowi do Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Gratuluję splendora z powodu Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:32 Ja prawniczką nie jestem. Nie znam się na właściwościach terytorialnych. Zwracam jednak uwagę, że pan Miodowicz złożył doniesienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury. A w zasadzie złożył dwa doniesienia. Pan Wałęsa nie mógł się posługiwać prokuraturą, bo był osobą prywatną. Natomiast pan Miodowicz złożył (o ile się orientuję) jedno doniesienie polegające na tym, że pan Cimoszewicz podżega do popełnienia przestępstwa (to nie jest sprawa prywatna) oraz drugie, że zniesławił Jego i podważył do Niego zaufanie przez co utrudnia Mu wykonywanie funkcji publicznych. Nie wiem, czy poseł, przewodniczący sejmowej komisji ds. służb specjalnych jest osobą publiczną i pomawianie go winno być ścigane z urzędu przez prokuraturę i jaką właściwość terytorialną winna mieć ta prokuratura. Jedno wiem na pewno – jest to sprawa całkiem inna niż Wałęsy. Poza tym pan Miodowicz mógł chyba to złożyć w prokuraturze kieleckiej i wiedział co robi oraz zna się na prawie, bo rzecznik prokuratury kieleckiej pan Bogdan Karp poinformował, że obydwa zawiadomienia zostały skierowane do prokuratury w Warszawie. Może taka jest po prostu procedura, że można złożyć w kieleckiej ze wskazaniem na warszawską, a chodzi tylko o datę itp.? Tak więc z przykrością muszę stwierdzić, że na razie nie masz żadnych szans na spotkanie ze mną. Ale próbuj dalej. Bardzo cenię wytrwałych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 10.09.05, 10:07 Zapewniam Cię że przestępstwo zniesławienia ścigane jest wyłącznie z oskarżenia prywatnego, nawet jak dotyczy to takich geniuszy jak Miodowicz. Zapytam jeszcze - skąd wiesz że ja chcialbym się z Tobą spotkać ? Póki co nic mi o tym nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:23 Babetko, ile ci za to płacą? Bo z jedynych rzeczy na P, do których masz w ciągu ostatnich dni dostęp, jest bezsensowne pier....e na tym forum. Aż mi cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:41 Rozumiem, że to wypowiedź jednego z tych osobników, którzy nie mają nic do powiedzenia tylko chcą przeanalizować moją osobę. To w Kielcach nie jest rzadkie. Jest to chwyt prostacki właściwy osobom nikczemnym. Poza tym jest to niezgodne z netykietą. Ale prostacy żadną etykietą się nie przejmują. Przykro mi, ale Ty nie masz żadnych szans na spotkanie ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:45 posiada źródło w słowach „bździć”, „bździna”, inaczej „zanieczyszczać atmosferę przez puszczenie bąka”? Jeżeli tak, to pewnie puścił Cię ten prymitywny Nałęcz, który jest rzecznikiem podobnego Mu Cimoszewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:16 Bzdzenie na forum GW nie jest moja praca. Widze, ze ty naprawde nie masz co ze soba robic:). Twoje rozwazania etymologiczne bardzo mnie ubawily, ale musze ci powiedziec, ze sa bledne przeokrutnie. Ale coz! Wiem teraz przynajmniej, jekie zachowania sa ci ci bliskie. Mysle tez sobie, ze twoj kandydat boi sie posla Nowaka, stad wziely sie proby skomplementowania osoby, ktora moze cos wiedziec o twoim idolu. W sumie to, co piszesz, przekonalo mnie do glosowania na PiS. Dzieki, babetko, bo jako nieuswiadomiony naiwniak moglem popelnic jakis powazny blad wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:30 Pan Nowak wie coś o prawie każdym. Wielu boi się posła Nowaka. Być może pan Nowak wie coś o panu Miodowiczu. Ale na pewno pan Miodowicz nie boi się pana Nowaka. Pan Miodowicz jest uczciwy i szlachetny. Być może etymologia jest błedna. Tym niemniej Twoje bździny bździnami pozostaja. Na PiS? Zdradź na kogo jeżeli jesteś taki odważny. Porównamy z panem Miodowiczem. Zreszta na PiS to już lepiej niż np. na czerwone miernoty z SLD, SdPl, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:35 Masz racje, wielu sie boi pana posla Nowaka. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:46 W czymś się w każdym razie zgadzamy. To jest objaw ze wszech miar pozytywny. Czy nie uważasz, że ci, którzy boją się najbardziej, atakują pana Nowaka najzacieklej? Np. pan Henryk Długosz? Czy pamiętasz, ja na tym forum w sposób ordynarny znieważano pana Nowaka. Uczyniono to z komputera w biurze poselskim pana Gosiewskiego. Pan Gosiewski, lub Jego podwładni, kłamali, że nie można ustalić autora. Było to kłamstwo tak bezczelne, że zapierające dech. Inni członkowie PiS także sobie na panu Nowaku używają, bo pan Nowak co nieco wie. Już w tym wątku pan Nowak odradzał głosowanie na PiS. Ale Ty raczej zdania nie zmienisz, bo nie masz pewnie o panu Nowaku dobrego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Re: Czy „Bzik” 10.09.05, 17:42 Jeden post wcześniej wspomnialaś cos o netykiecie. Cos mi się zdaje że Ciebie to nie dotyczy ? Czyli dokładnie jak posła Miodowicza prawo karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czy „Bzik” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:59 Cóż, jestem prowokowana przez tyle dni. Zresztą je nie odnposiłam się do osoby lecz do nicka. Tak, że naruszenie było minimalne. Inną sprawą jest, że osoba pisze bzdury. Wydaje się, że Ty o netykiecie także zapominasz. A dlaczego posła Miodowicza nie dotyczy prawo karne? Czy masz jeszcze jakąś informację ze źródełka trybunnego, czy jak zwykle posługujesz się oszczerstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:26 Doniesienie dotyczyło dwóch przestępstw. Czy zniesławienie funkcjonariusza państwowego np. prezydenta także jest ścigane wyłącznie z oskarżenia prywatnego? W każdym razie Twój argument był infantylny, świadczący o tym, że lubisz naginać fakty do własnych wizji i przedstawiać kłamliwe wnioski. Nie chcesz się ze mną spotkać? To po co wypisujesz bzdury? Myślałam, że dla podtrzymania konwersacji w celu spotkania ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? 10.09.05, 11:52 No na ten, a nie inny Temat to ciezko cokolwiek napisac, ale bysmy sobie zyczyli zeby w Kielcach i wojewodztwie Swietokrzyskim byl taki , a nie inny Dobrobyt jak w Hamburgu, ktora Partia lub Ugrupowanie podobnie mysli jak my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Czyli Miodowicz z tych równiejszych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:51 Tu jest wiele partii, które chcą takiego Dobrobytu i ten Dobrobyt nam obiecują. Dobrobyt jest tuż, tuż. Bo Hamburg jest w UE, a oni obiecują, że UE da nam tyle pieniędzy, że sobie ściany każdy euro wytapetuje. W każdym razie my czekamy, Dobrobyt idzie tylko jakby go goleń rozbolała. Pewnie się od Kwaśniewskiego zaraził. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Jednak Miodowicz zaliczył się do równiejszych. 10.09.05, 17:53 Zniesławienie każdego obywatela tego kraju, z prezydentem włącznie , ścigane jest z oskarżenia prywatnego - art. 212 k.k. Natomiast gdyby jakiemuś wyborcy pusciły nerwy / co bardzo prawdopodobne/ i znieważył posła Miodowicza podczas lub w związku z wykonywaniem mandatu poselskiego to wtedy zaistniało by przestępstwo ścigane z urzędu. Tylko gdyby okazało sie iz zniewaga była spowodowana aroganckim usmieszkiem posła, to sąd odstąpiłby od wymierzenia kary / art.226 k.k./. Ty jednak Babetko powinnaś zapisać się na jakieś randki, tam może lepiej by Ci szło, przynajmniej wiedziałabys o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Jednak Miodowicz zaliczył się do równiejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:07 Nie będę się upierała. Wydaje mi się jednak, że była sprawa wszczęta przez prokuraturę z urzędu za obrażenie Kwaśniewskiego. O ile dla tego człowieka może być cokolwiek obraźliwe. Chyba pan Cimoszewicz rzucił na posła Miodowicza oszczerstwo w związku z pełnieniem przez niego funkcji szefa kontrwywiadu. To oczywiście rzuca na pana Miodowicza cień, tym bardziej, że jest przewodniczącym komisji ds. służb zpecjalnych. Ja wiem o czym piszę. A Ty chyba koniecznie chcesz się umówić, bo do wymiany poglądów nic nie wnosisz. Niestety, biedne samczyki - znów nie mieliście racji z właściwością prokuratury. I odrobinę przyzwoity człowiek powinien przyznać mi rację. A rady zachowaj lepiej dla siebie. Ja na brak randek nie narzekam. Kłania się netykieta Źródełko Ty moje Trybunne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Znieważenie to coś innego niz zniesławienie IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 10.09.05, 19:25 To są różne pojęcia prawne, więc nie pisz o czyms o czym nie musiz i nie masz pojęcia. Gdybyś najpierw czytała a potem odpowiadała, to zapewne zauważyłaś iż za znieważenie konstytucyjnego rgnanu państwa ponosi się odpowiedzialność z urzędu. Natomiast zniesławienie zawsze jest ścigane z oskarżenia prywatnego. A co do kontaktów damsko-męskich - może niepotrzebnie masz kompleksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Znieważenie to coś innego niz zniesławienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 19:53 Jakby nie patrzył strzeliłeś byka, bo sprawa została przekazana do prokuratury warszawskiej, a Ty zarzut nieznajomości prawa zrobiłeś z tego, że pan Miodowicz złożył doniesienie w prokuraturze kieleckiej. A Wałęsa nie miał tu nic do rzeczy, bo Wałęsa w prokuraturze zawiadomienia o przestępstwie nie składał tylko podszedł sądzić się do sądu. O zniesławieniu i znieważeniu nie będę się wypowiadała, bo rzeczywiście nad tymi różnicami się nie zastanawiałam. Natomiast Ty, gdybyś był chociaż trochę uczciwy, to w osobnym wątku powinieneś przeprosić pana Miodowicza. Bo po niejakim „Sceptyku”, to przeprosin nie oczekuję. I proponuję, abyś nie krył swoich ewidentnych porażek przypisywaniem mi kompleksów. Zajmij się swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Akurat ja się nie pomyliłem. IP: *.local3.pl / 80.51.255.* 10.09.05, 23:00 Gdyby jak twierdzisz Miodowicz znał prawo, to zapewne wiedziałby iz w jego sprawie właściwe są sądy/ więc ewentualnie i prokuratura/ warszawskie. Po raz ostatni powtarzam - przeczytaj sobie wskazane gdzieś wyżej dwa przepisy z kodeksu karnego, myślę że zrozumiesz jaka jest różnica między znieważeniem funkcjonariusza publicznego a zniesławieniem obywatela Miodowicza. Znieważenie jest przestępstwem ściganym z urzędu czyli za pośrednictwem prokuratury, natomiast zniesławienie z oskażenia prywatnego. Miodowicz składając zawiadomienie o zniesławieniu go naraża na niepotrzebną czynność prtokuraturę w Kielcach / przesłania zawiadomienia do Warszawy na koszt podatników/, nastepna niepotrzebna czynnoscią będzie przesłanie tedoż zawiadomienia do właściwego sądu rejonowego w Warszawie, co powinien zrobić sobie sam Miodowicz. Co do rzekomego obrażania Ciebie - Ty sama dopuszczasz się swoistego "samoobrażania". I jeszcze uwaga ogólniejsza. Jak rozymię jesteś fanka Miodowicza i chcesz by otrzymał w Kielcach jak najwięcej głosów a najlepiej został znowu posłem. Więc cierpliwie namawiaj go tego tych którzy obecnie nie mają tego zamiaru, bo jak dotychczas jak ktoś się z Toba nie zgadza to traktujesz go jak wroga. Cztery lata temu Miodowicz otrzymał ponad 10 tys. głosów, wszystkich postów Twoich nie czytałem ale wsród tych które czytałem nie zauważyłem bys kogoś przekonała, napewno kilku bezpowrotnie zniechęciła. Nie dziwi mnie to specjalnie bo od kogo masz się uczyć ? Wszak taki nasz koloryt kampanii - nie przekonywanie do siebie a zniechęcanie do konkurenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Akurat ja się nie pomyliłem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:12 Misiaczku pomyliłeś się i oczerniłeś pana Miodowicza. A ja mam swój rozum i przepisy mnie mało obchodzą przy ocenianiu różnych spraw. Przepisy nie stanowią o uczciwości i moralności. Przykładem jest kłamca Cimoszewicz. To pan Bogdan Karp, rzecznik prokuratury kieleckiej stwierdził, że zawiadomienia zostały przekazane do prokuratury warszawskiej. Skoro jesteś takim znawcą procedur, to z pewnością wiesz, jak to się stało, bo rozumiem, że prokuratura warszawska jest odpowiednia do rozpatrywania tych spraw. Pomijam Twój bełkot, ale okaż się swoją wiedzą prawniczą, albo uznaj, że w prokuraturze kieleckiej pracują debile. I nie zajmuj się mną tylko przedstaw argumenty i przeproś. Chyba, że jesteś czerwoną kanalią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka No, dalej znawco prawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:18 Mógł złożyć w prokuraturze kieleckiej, czy nie mógł? Czy w prokuraturze kieleckiej zatrudnieni są debile, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dency Re: No, dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.05, 23:40 ....jesteś pożywką dla niedorozwojów intelektualnych, ktorzy wspieraja cie sami nie wiedząc po co. mam prośbę... ignorujcie ją..! niech się swym jadem sama nasyci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: No, dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:44 Ty też jesteś znawcą "prawa", to odpowiedz na zadane pytania. Pytania są proste, jak konstrukcja cepa - albo NN jest oszczercą albo w prokuraturze kieleckie pracują debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka Re: No, dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:55 Dency, czy ja juz Ci kiedys mowilam, ze Cie lubie?:))) I to bardzo?:)))) Niby to wiem (ze nie mozna wspierac trolli), ale wpienia mnie, gdy ktos oplacany przez agencje reklamowa siedzi (bida prawdziwa) w necie i musi wymyslac takie rozne. Taaaaaak, powtarzanie pewnych kwestii ma oddzialywac na odbiorcow. Bo ludzie zapamietuja to, co jest powtarzane wielokrotnie. Taka jest specyfika naszej pamieci. Powtarzanie tych samych opinii o idolu ma spelniac te wlasnie role. Jest to podstawowe narzedzie manipulacji. Powtarzanie. Nasza podatnosc na manipulacje sprawdzimy dopiero 25 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: No, dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.05, 07:08 Kielczanka, a co o Tobie najczesciej powtarzaja Twoi tak zwani Przyjaciele, zeby Tobie w Glowie to raz na zawsze utkwilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka A teraz powiedz Misiaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:30 skąd wiesz jakie zawiadomienie złożył pan Miodowicz, że odważyłeś się podważyć Jego wiedzę prawniczą? Czy Ty także czerpiesz informacje źródłowe z Trybuny i uważasz, że pan Karp i prokuratura kielecka to zgraja debili? Dalej Misiaczku! Pokaż mi swój geniusz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: spadaj........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:09 O, odezwał się jakiś kielecki czerwony "intelektualista". Witaj robaczku! Co mi jeszcze napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: spadaj........ 11.09.05, 07:04 Dency, Slowo co Ty napisales : feee = bydlo, skad Ty tak dobrze jestes poinformowany ? czy miales juz cos z feee do czynienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Miodowicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:16 Mam nadzieję, że po wyborach porzuci pan tą antypolską organizacyjkę, która nadała sobie nazwę „Platforma Obywatelska”. Pan do tych miernot całkowicie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Panie Miodowicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:22 Powiem wiecej, gdyby Pan Miodowicz porzucil te organizacje przed wyborami, Platforma mialaby jakas szanse na zwyciestwo:))). A tak - to pueblo:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Bziku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:40 bzik, bzik, bzik, bzik, bzik... A kiedy zdobędziesz się na wydobycie dźwięku z paszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:33 Miodowicz skompromitował się swoją działalnością w KŚ.Osobiście popieram kandydatów nowych,którzy nie splamili się w poprzedniej kadencji i są z Kielc. Głosuję na Zofię Kubicką z Samoobrony, a Miodowicz niech wraca do Buska, czas już odkręcić tabliczkę, panie pośle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:36 Opowiedz mi Jacku czym skompromitował się pan Modowicz? Nie bój się Jacku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:43 Chociażby całą sprawą Jaruckiej i napuszczeniem tej Pani na Cimoszewicza, chociaż brakowało im dowodów. Miodowicz chce być koniecznie gwiazdorem polskiej sceny politycznej, a co tak naprawdę zrobił dla naszego regionu? Nie bój się babetko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:55 A dlaczego skompromitował się "sprawą Jasuckiej"? Odpowiedz Jacku! I odpowiedz Jacku, po co jest poseł do Sejmu RP?! Czy po to, aby lobbować za Kostomłotami, czy po to, aby pracować dla Polski? Nie bój się Jacku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:58 > Czy po to, aby lobbować za Kostomłotami, czy po to, aby pracować dla Polski? Poseł powinien robić jedno i drugie, a nie bawić się w afery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:06 Czy uważasz, że ujawnienie, że Polska, czyli my, została okradziona na kilkadzieziąt miliardów złotych, to jest "bawienie się w afery"? Czy uważasz, że Kostomłoty są ważniejsze od Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desfe to ty jeszcze sie tu udzielasz? ile ci płacą???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:25 bo raczej nie robisz tego przeciez społecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: 81.6.130.* 13.09.05, 20:26 Na Miodowicza ? To znaczy, że głosujesz na "Szuję" i "Kłamliwą Świnię". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:46 Gość portalu: Gargamel napisał(a): > Na Miodowicza ? To znaczy, że głosujesz na "Szuję" i "Kłamliwą Świnię". Pan Miodowicz jest szlachetny i uczciwy. Głosuję więc na człowieka szlachetnego i uczcwego. Nie głosuję na Cimoszewicza, SLD, SdPl. Na nich głosują Tobie podobne czerwone kreatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Głosuję na Konstantego Miodowicza IP: *.chello.pl 25.09.05, 20:31 Dawno się tak nie uśmiałem. ROTFL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Pan Miodowicz krytyk się nie boi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:26 Bo człowiek szlachetny i uczciwy krytyk bać się nie musi. Nikt, dosłownie nikt nie przytoczył ani jednego wiarygodnego argumentu przeciwko panu Miodowiczowi. Pominę milczeniem osoby (o ile można je nazwać osobami), które w swojej bezradności obrzucają pana Miodowicza inwektywami. Z przykrością stwierdzam, że w poczet tych „osób” wpisała się pani Bożena Kizińska. Ale myślę, że pani Kizińska kiedyś oprzytomnieje i podobnie jak ja odda swój głos na pana Miodowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Lewicowi oponenci pana Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:03 mają dzisiaj święto. 66 lat temu socjalistyczny Związek Sowiecki przyszedł z bratnią pomocą uciemiężonym przez Polskę narodom. Socjalistyczny Związek Sowiecki przyszedł z pomocą wypełniając warunki układu zawartego z bratnimi socjalistycznymi Niemcami pod przewodem socjalisty Hitlera. Do 17 września 1939r. „ludzie lewicy” w Polsce otrzymywali to, co im się należało, czyli przytulne cele w kryminałach. Po 17 września 1939r. rozpoczęła się oszałamiająca kariera „ludzi lewicy”. Kariera trwa nadal. Nie wydaje się abyśmy powrócili do normalności i by „ludzie lewicy” na powrót wrócili do cel w kryminałach. Być może sprawi to pan Miodowicz. Dlatego oddam na Niego swój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll30 Re: Lewicowi oponenci pana Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:14 Taką oszałamiającą karierę robił też tatus(!!!)zwany "złotoustym Alfredem" ( od 48 r. członek ZMP,także szef ZMP w Nowej Hucie, od 56 r. członek PZPR i zawrotna kariera jak na hutnika: członek Rady Państwa, członek BP PZPR,poseł, szef OPZZ).Ale Kostek się tatusia wyparł, oj! wyrodny synek, a to przecież w domku rodzinnym fascynował się wiadomościami z RWE ( od 15 roku życia, jak sam podaje w swojej kartotece). No i przeszedł metamorfozę. W latach 80-tych tatko w aparacie, a synek działa na rzecz represjonowanych przez system.I ląduje w AWS. AWS się spaliła, to myk do PO i zostało się posłem ( pewnie Jan Maria łapki maczał, bo wieść gminna niesie, że świętokrzyska PO z Krakowem trzyma , a nie z Gdańskiem). I pewnie nie byłoby się widocznym, gdyby nie spec komisja ( w końcu jak sam pisze tylko współautor kilku ustaw). Zachłysnął się tymi występami telewizyjnymi,a na koniec puścił bąka. Bąk się błąka i brzydko pachnie. Przejdą wybory,smrodek złagodnieje. Kostka się centrala pozbędzie ( zrobił swoje),Jarucka zapłaci ( pewnie zawiasami, bo w ciąży), a nam wyborcom zostanie wspomnienie plamy lidera PO w regionie i biesiadna śpiewka :"miała kiedyś Polska Kostkę od Stalina, dziś ma Konstantego acys.. pi,pi,pi,pi... A ty "babetko" odpoczywaj, tylko solidnie - pamiętaj!, bo za rok wybory samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Lewicowi oponenci pana Miodowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:21 Cóż, zdarza się, że czasem jabłko pada daleko od Jabłoni. Tak się zdarzyło w przypadku pana Miodowicza. Niestety nie zdarzyło się tak w przypadku np. Kwaśniewskiego, Cimoszewicza, Wiatra itp. Jesteś kolejną osobą, która nie potrafi podać żadnego argumentu tylko posługuje się komunistczyno-faszystowskim bełkotem w celu zdyskredytowania osoby. To jest podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Gdzie znajdzie program PO ? 19.09.05, 19:11 Bo mimo usilnych poszukiwań na ich stronie partyjnej znalazłem tylko zbiór demagogicznych haseł w sam raz nadających się na plakaty, a nie do poważnej dyskusji. Nawet napisałem gdzie trzeba, ale odpowiedzi brak.Niestety nigdzie nie znalazłem nic o poglądach Twojego ulubieńca, ponieważ on z tajnych służb, zapewne jego poglądy też są niejawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tb Schizofrenia IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 19.09.05, 20:25 Dajcie spokój babetce i Miodowiczowi. Kompromitują tylko PO a po wyborach jak Miodowicz zostanie nie daj boże posłem to Kielce też zostaną skompromitowane :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Schizofrenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:28 A co powiesz, jak posłem zostanie taki Milcarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Gdzie znajdzie program PO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:27 Przecież już pisałam, że nie jestem zwolenniczką PO. Głosuję na człowieka, na pana Miodowicza. Nie ukrywam, że jest mi przykro, że oddając głos na pana Miodowicza popieram jednocześnie PO. Mam nadzieję, że po wygranych wyborach pan Miodowicz opuści PO. Co do programu, to gotowa jestem się zgodzić. Ale "zbiór demagogicznych haseł" nie jest wyłącznie domeną PO. Zdecydowana większość programów, to demagogiczne hasła. Od SLD i PiS począwszy, na PPP i Samoobronie skończywszy. O poglądach pana Miodowicza wiem dużo, bo słucham i czytam. Słucham i czytam wypowiedzi innych kieleckich kandydatów. W porównaniu z panem Miodowiczem wypadają bardzo blado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Jednak pan Miodowicz wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:10 Wszystko na to wskazuje. Ludzie docenią uczciwość, szlachetność i wiedzę pana Miodowicza. Wiedzą, że w wywołanej przez Cimoszewicza j Jego ludzi nagonce na pana Miodowicza, pan Miodowicz był stroną pokrzywdzoną i uczciwą, a pan Cimoszewicz kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Jednak pan Miodowicz wygra 21.09.05, 09:13 wygra ?? przeciez juz kłamie na swoich plakatach wyborczych bo pisze ze jest uczciwy i wiarygodny!!!!! Wprowadzenie jednolitego 15% VAT-u droższe podstawowe towary i usługi! Dobra pierwszej potrzeby objęte są obecnie stawkami VAT: 0, 3 i 7 procent. Tym samym po wprowadzeniu jednolitej stawki na poziomie 15% nastąpi wzrost cen odpowiednio o: 15, 12 i 8 procent. Im niższy dochód, tym wyższy udział w wydatkach domowych zakupów dóbr pierwszej potrzeby. Na propozycjach Platformy Obywatelskiej najwięcej stracą więc osoby o niskich i średnich dochodach. Rolnicy Nawozy +8-12% Pasza dla zwierząt + 12% Usługi na rzecz rolnictwa, hodowli, rybołówstwa + 8-12% Środki do produkcji rolnej - nawet sznurek+ 8% Leki, opieka zdrowotna, + 15% Młode małżeństwa Ubrania i inne artykuły dla dzieci, pieluchy, + 8% Obozy dla dzieci+ 8% Wizyty lekarskie, pielęgniarskie+ 15% Edukacja (nauka, kursy szkolenia, lekcje)+ 15% kultura - kino teatr + 15% sprzęt sportowy + 8% rekreacja – urlopy+ 15% żywność – na co dzień + 8% leki+ 8% usługi na rzecz budownictwa mieszkaniowego+ 8% Emeryci, osoby starsze, chorzy i niepełnosprawni Leki + 8% Opieka społeczna+ 15% Usługi charytatywne+ 15% Środki opatrunkowe+ 8% Wszystkie grupy społeczne, zawodowe, wiekowe: Żywność, leki, służba zdrowia, + 8% Służba zdrowia, opieka społeczna+ 15% Edukacja, kultura, + 15% Przejazdy PKP, taksówki + 8% Uwaga! To są tylko przykłady towarów i usług, które zdrożeją po wprowadzeniu propozycji Platformy Obywatelskiej. Lista towarów i usług objętych stawkami: 0, 3 i 7 procent zawiera setki pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ PIS pierwszy dzięki Miodowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:17 Pułkownik (śmieszny pułkownik bo chyba nawet nie był w wojsku)Miodowicz swoimi działaniami doprowadził do tego, że wielu wyborców odsuwa się od PO, a zwolennicy Cimoszewicza oddają swoje głosy na Kaczyńskiego. Mam nadzieję, że do niedzieli poparcie to spadnie jeszcze bardziej a kielczanie zagłosują na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: PIS pierwszy dzięki Miodowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:35 Dlaczego śmieszny? To chyba był w wojsku, czy chyba nie był? Bo to tak, jakby powiedzieć - Cimoszewicz chyba leczył syfa. To, że oddają na Kaczyńskiego, to jest normalne, bo Kaczyński ma poglądy komunistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PIS pierwszy dzięki Miodowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:45 Bidulko, Bidetko czy jak tam Ci na imię. Śmieszny pułkownik to gość awansowany na taki stopień z szeregowca. Jeżeli pułkownik był w wojsku to zwracam honor, ale jak znam życie to wieczni studenci (jeżeli do takich nie należał, to zaprzecz)skutecznie omijali armię. No chyba, że służył w tajnych służbach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: PIS pierwszy dzięki Miodowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:41 Jeżeli uważasz, że ja jestem śmieszna, to sobie uważaj nadal. Dla mnie jest natomiast żałosne, że zabierasz głos podnosząc insynuacje, którymi posługiwało się w tym wątku już kilku osobników nie mogących znaleźć innego argumentu. Znasz fakty i masz argumenty, to napisz. A Twoja znajomość życia mnie nie obchodzi. Bo można powiedzieć też tak - Cimoszewicz chyba leczył syfa, no, chyba, że się onanizował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca2 Re: PIS pierwszy dzięki Miodowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:50 On nie musiał omijać armii jako wieczny student , jego ojciec był członkiem politbuira PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś