Dodaj do ulubionych

Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oskarż...

IP: 82.159.10.* 01.09.05, 05:15
Odizolowac Domagalska!!! Ona stwarza jawne niebezpieczenstwo dla
spoleczenstwa. Czy ona wogole skonczyla prawo??? Czy moze tylko probowala
skonczyc¿ To jest dopiero praca, czy sie ja dobrze wykona, czy zle, to i tak
sie spore pieniazki zarabia. Ja nie che zeby ta osoba, zarabiala z moich
podatkow. Zycie jeszcze jej splata figla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwintesencja Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 07:00
      bywa że za morderstwo dwa lata i za niby rozbój dwa lata...dziwne to nasze prawo
      • Gość: Prezes Czy to nie Wijas nielat rozrabiaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:29
        Jeśli to ten to powinni mu dołożyć drugie tyle.
        Za to co wcześniej robił.
        Niech się małolat opamięta.
        Albo niech się wyszkoli w pierdlu.
      • Gość: Rej Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:51
        Ta obecność w szkole... Sam jestem nauczycielem i muszę z pokorą przyznać, że
        czasami zapomnę sprawdzić listy lub sprawdzę, ale nie odhaczę. Moja wina....
        Nadrabiam to później, wpisując za kolegów, którym podobnie się zdarza, obecność
        lub nieobecność hurtem, by się na papierze zgadzało. Mogło i tak być tym razem.
        Tak że kreska w dzienniku nie jest 100% dowodem, a ludzka pamięć jest zawodna.
        Dzień do dnia jest podobny (szczególnie w szkole). Oczywiście nie twierdzę, że
        to, co mówią nauczyciele i uczniowie jest nieprawdą. Chcę tylko
        zasygnalizować, jak mogło być. A poza tym, czy tak trudno dostawić kreskę w
        dzienniku lub ją usunąć ? Może to zrobić praktycznie każdy. Ileż to razy
        dzieciaki nosza dzienniki za belfrów, którym nie chce sie pofatygować do pokoju
        nauczycielskiego. Oczywiście prawdą jest wszystko to, co napisaliście o
        deprawacyjnym charakterze naszych więzień i wysokości kary, ale prawdą może być
        i ta wypowiedź, wskazująca na Wijasa jako niezłe ziółko. Ktoś go chyba musiał
        znać ? Tak naprawdę zdarza się bardzo rzadko, by wsadzali za niewinność, choć i
        tak może być.
    • Gość: koko Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.crowley.pl 01.09.05, 09:03
      Namawiam ignorantów i krzykaczy do chwili zastanowienia, bo to, co można
      znaleźć w artykule jest tak powierzchowne, że trudno sobie wyrobić jakiś mocny
      pogląd.
      Czy nikomu nie przychodzi do głowy, że sąd dysponuje jednak o niebo bardziej
      szczegółowym materiałem w sprawie niż artykulik w gazecie?
      Przecież ta argumentacja nauczycieli (i księdza, który też przecież też pełni
      tam funkcję nauczyciela, czy sutanna ma wzmacniać prawdziwość jego słów?), że
      skoro wpisali obecność, to uczeń był na lekcji, to żaden dowód nie tylko dla
      sądu, ale nawet dla średniorozgarniętego matołka. Przecież w samym artykule
      stoi jak wół, że ponoć zeznania kolegów z klasy nie były jednoznaczne. Cóż to
      zresztą za dowód, zeznania osób, z których część to kumple, część może się bać,
      a część nie pamiętać?
      Dlaczego tak łatwo krzyczeć, że nie wzięto pod uwagę dowodu z zeznań tych
      akurat świadków? A zeznania świadka - poszkodowanego to co? O dupę potłuc?
      Dostał po pysku, skroili go i teraz chce żeby ukarano za to kogokolwiek?
      Jakkolwiek mogło być zupełnie inaczej, artykuł w żadnym razie o tym nie
      przesądza. Natomiast wpisy na forum przesądzają o tym, że większość dyskutantów
      wie tyle co zje, ale do powiedzenia ma pełną czapkę. Tyle, że głupot...
      • smieszek Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska 01.09.05, 09:25
        ok, zakładam, że jest winny i faktycznie zrobił to za co został skazany, ale
        wyrok nie jest współmierny do czynu. Byłby gdyby za gorsze przestępstwa kara
        była wyzsza niż to co dostał ten chłopaszek. Tymczasem został potraktowany jak
        typowa recydywa.
        • Gość: jasiek Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 01.09.05, 09:42
          > ok, zakładam, że jest winny i faktycznie zrobił to za co został skazany, ale
          > wyrok nie jest współmierny do czynu. Byłby gdyby za gorsze przestępstwa kara
          > była wyzsza niż to co dostał ten chłopaszek. Tymczasem został potraktowany
          > jak typowa recydywa.

moze poprostu za gorsze przestepstwa powinni dawac wyzsze wyroki? Jak cie
          kiedys pobija, czego ci nie zycze, to zmienisz zdanie...
          • smieszek Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska 01.09.05, 11:03
            źle mnie zrozumiałeś - chodzi o to, że gdyby za gorsze przestępstwa kara była
            wyższa to ów wyrok byłby ok, ale tak nie jest i za dużo gorsze przestępstwa nie
            raz słyszeliśmy podobne wyroki i to dla tych którzy już nie jedno mieli na
            sumieniu.
            W każdym razie też sobie nie życzę żeby mnie ktoś pobił... ;)
        • Gość: koko Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.crowley.pl 01.09.05, 10:58
          A ja niczego nie zakładam tylko rozważam, czy sąd miał rację co do kwestii winy
          bądź niewinności. Dywagować na temat wysokośći kary po lekturze artykułu w
          gazecie nie zamierzam.
          • smieszek Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska 01.09.05, 11:08
            lepiej nie rozważaj, bo nie masz niestety dostępu do tych danych jakim sąd
            dysponował. Nie zawsze to co wydaje się byc białe jest białe.
            Ja nie oskarżam go ani nie uniewinniam, ale wątpię w słuszność wymierzonej kary
            w oparciu o to co czytamy na temat karalności za różne przestępstwa w naszym
            kraju. Chłopak ma 17 lat i nie był karany - ciekawe co z niego wyrosnie jak
            faktycznie posiedzi jeszcze tych kilkanaście miesięcy..... Przecież można
            zastosować inną karę - taką która czegoś go nauczy a nie tylko przyczyni się do
            jego zgnojenia - takie mamy więzienia
            • Gość: koko Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.crowley.pl 01.09.05, 11:34
              Trudno czytać ze zrozumieniem? Napisałem przecież wyraźnie, że o wysokości kary
              nie zamierzam dyskutować. Mam to napisać wielkimi (niektórzy
              mówią "drukowanymi", tak jakby się miało drukarnię w gębie) literami?
      • Gość: Prezio Koko masz chyba racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:39
        Wydaje się, że w gazecie lizneli temat po przyjściu mamusi i tatusia do
        redakcji, ale o prawie to redaktorzy nie mają zielonego pojęcia.
        Tatuś i mamusia pewnie podpuścili panią redaktór by wywrzeć presje poprzez
        prasę na sędzinie. No troszkę nie wyszło, ale teraz różne jednokomórkowce będą
        na forum rozpatrywali tę sprawę.
        Przecież oszołomy z forum zawsze wiedzą lepiej. Musą być treandy i cul.
        Wierzcie sedzina napewno zna tę sprawę o wiele lepiej
        • Gość: Sebog6 Re: Koko masz chyba racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:59
          Nikt nie stara sie byc cool prezio, wydaje mi sie ze dla malolata nigdy nie
          karanego, dwa lata na poczatek to za duzo, a tak wogole to co to zmieni ??
          Czy system resocjalizacyjny dziala u nas tak jak powinien. Co da zamkniecie
          mlodego, pewnie jeszcze glupiutkiego chlopaczyny pomiedzy innymi kryminalistami.
          Nie wydaje mi sie zeby to wplynelo pozytywnie na jego dalszy rozwoj(no moze ale
          zaklady karne w naszym kraju nie dzialaja tak jak dzialac powinny). Wyjdzie po
          dwoch latach(mozliwe ze przyozdobi swoje cialo jakimis dziarami) nastawiony anty
          do swiata (przedewszystkim policji, sadow), bez szkoly napewno bedzie czyms
          lepszym dla spoleczenstwa. Ktos powinien zaczac myslec i zamiast wydawac ogromne
          kwoty miesiecznie na utrzymanie wieznia, powinno sie opracowac programy dla
          takich wlasnie mlodych ludzi, niech zapieprza przy ktoryms rondzie w Kielcach i
          plewi grzadki ew. jakas inna ciezka praca fizyczna. Jesli to nic nie da wtedy
          mozna sprobowac kogos izolowac (i tak nie wierze ze to cos daje). Pozbawienie
          wolnosci(zamkniecie jak bydle) nic nie da.
          • Gość: koko Re: Koko masz chyba racje IP: *.crowley.pl 01.09.05, 11:01
            Czy naprawdę czytanie ze zrozumieniem jest takie trudne? Czy nie sposób
            odróznić kwestii winy od wymiaru kary?
          • smieszek Re: Koko masz chyba racje 01.09.05, 11:12
            wypisz wymaluj opis identycznej sytuacji z filmu "symetria" - polecam, może
            warto się nad tym zastanowić, a nie tylko oskarżać - winny niech siedzi. Nawet
            jeśli winny to czy na pewno powinien siedzieć.....?
            • Gość: koko Re: Koko masz chyba racje IP: *.crowley.pl 01.09.05, 11:32
              Aby dyskusja miała jakikolwiek sens ważne jest, aby interlekutorzy wzajemnie
              się rozumieli. W tym celu muszą posługiwać się znanymi sobie wzajemnie
              pojęciami. Skąd wobec tego Twoje mniemanie, że widziałem ten film? Czy
              poczyniłaś takie założenie analogicznie jak w przypadku przekonania o
              niewinności młodego Wijasa bądź zbytniej surowości wymierzonej mu kary (pisałem
              przecież wyraźnie i po polsku, że nie będę dyskutował tej kwestii)?
              A tak a propos... to ciekawy zabieg... Ameryka pełna jest żółtych taksówek,
              oparów nad studzienkami kanalizacyjnymi i wszyscy żywią się hot-dogami w
              przydrożnych budach... przecież w telewizorze tak pokazywali to taka musi być
              ta Ameryka.
          • Gość: Prezio Re: Koko masz chyba racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:33
            > Nikt nie stara sie byc cool prezio, wydaje mi sie ze dla malolata nigdy nie
            > karanego, dwa lata na poczatek to za duzo, a tak wogole to co to zmieni ??
            > Czy system resocjalizacyjny dziala u nas tak jak powinien. Co da zamkniecie
            > mlodego, pewnie jeszcze glupiutkiego chlopaczyny pomiedzy innymi
            kryminalistami
            > .
            > Nie wydaje mi sie zeby to wplynelo pozytywnie na jego dalszy rozwoj(no moze
            ale
            > zaklady karne w naszym kraju nie dzialaja tak jak dzialac powinny). Wyjdzie po
            > dwoch latach(mozliwe ze przyozdobi swoje cialo jakimis dziarami) nastawiony
            ant
            > y
            > do swiata (przedewszystkim policji, sadow), bez szkoly napewno bedzie czyms
            > lepszym dla spoleczenstwa. Ktos powinien zaczac myslec i zamiast wydawac
            ogromn
            > e
            > kwoty miesiecznie na utrzymanie wieznia, powinno sie opracowac programy dla
            > takich wlasnie mlodych ludzi, niech zapieprza przy ktoryms rondzie w Kielcach
            i
            > plewi grzadki ew. jakas inna ciezka praca fizyczna. Jesli to nic nie da wtedy
            > mozna sprobowac kogos izolowac (i tak nie wierze ze to cos daje). Pozbawienie
            > wolnosci(zamkniecie jak bydle) nic nie da.

Sebog6.
            Jesteś wielkim idealistą.
            Zycie jest twarde i takie musi być.
            Wydaje mi się, że na to rondo to być go traktorem nie zaciągnął.
            Temat prawdopodobnie tego młodego człowieka był już na forum poruszany.
            Jeśli to jest ten W. co pisano o nim wcześniej to z całą pewnością jego miejsce
            jest w Złotych Piaskach.
      • Gość: janek ble ble ble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:53
        widze ze na forum sami prawnicy - ciekawe ilu z was w ogole widzialo na oczy KK?

Gość portalu: koko napisał(a):
        [...]
        >Dostał po pysku, skroili go i teraz chce żeby ukarano za to kogokolwiek?
        [...]

calkiem prawdopodobne... zaraz po zdarzeniu byl wzburzony, cos mu sie wydawalo,
        wskazal na W. a potem, kiedy juz ruszyla cala ta 'machina' bylo za pozno zeby to
        odkrecic... na dodatek kiedy zeznawal to dodal troche szczeglow od siebie - zeby
        prokurator mial latwiejsze zadanie a wymiar kary byl jak najwyzszy... no ale to
        oczywiscie tylko moje dywagacje bo sprawy nie znam a z artykulu w gazecie nie
        wynika KOMPLETNIE NIC! wiec proponuje wszystkim 'sprawiedliwym' zeby sie
        zastanowili zanim zaczna ferowac wyroki.

• Gość: Sebog6 Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:23
      Gość portalu: KUGELL napisał(a):

> Odizolowac Domagalska!!! Ona stwarza jawne niebezpieczenstwo dla
      > spoleczenstwa. Czy ona wogole skonczyla prawo??? Czy moze tylko probowala
      > skonczyc¿ To jest dopiero praca, czy sie ja dobrze wykona, czy zle, to
      > i tak
      > sie spore pieniazki zarabia. Ja nie che zeby ta osoba, zarabiala z moich
      > podatkow. Zycie jeszcze jej splata figla.

Ja cie popieram w 100%. Mlody czlowiek jesli w tym wieku wyladuje za kratkami,
      skrzywi sie jak sku...To niedopuszczalne !!!! Nie chce aby z moich pieniedzy
      utrzymywac takich ludzi.
    • Gość: Sebog6 Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:26
      ...ale co my mozemy :) ? Bo jesli o mnie chodzi to w tej ew. podobnej sprawie
      chetnie bym pomogl obwinionemu.
      • Gość: Dura lex Skąd wiesz, że on niewinny no skąd Sebog6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:45
        Byłeś tam czy co.
        Jak byś mu pomógł?
        Jestem bardzo ciekawy co ty byś zrobił jak by tobie lub twojemu dziecku taki
        Wijas wyrżnął w mordę i z glana a póżniej zabrał komórkę no i 10 PLN.

• Gość: :] jakiego glana??????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:54
          parodia chlopaka przetrzymali przez 9 miesiecy to teraz glupio by im tak bylo
          go puscic wolno, przeciez musieliby wyplacic mu niemale odszkodowanie :] :/
    • Gość: dura lex... 9 m-cy aresztu. Jakoś trzeba to usprawiedliwić... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.05, 12:27
      Będzie uniewinniony, ale konsekwencje będą sie wlokły latami. Sędzia będzie
      miała się dobrze. Wszak jest niezawisła.....
      • Gość: dura lex Re: 9 m-cy aresztu. Jakoś trzeba to usprawiedliwi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.05, 12:30
        sorry "Dura lex" nawet nie spojrzałem... dopiero teraz. Wybacz.
    • Gość: fifi Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:56
      No cóż... nie znam ani oskarżonego ani poszkodowanego. Nie wiem czy mają jakieś
      powody świadkowie że stwierdzają nieprawdę (dające np alibii winnemu).
      Zastanawia mnie tylko skąd taki wymiar kary dla oskarżonego choć proces
      wyraźnie jest poszlakowy. Często za zabójstwo dostaje się tyle samo. A
      poszkodowany w stresie mógł niezbyt dobrze zapamietać tego, kto go napadł. Za
      to może gdzieś kiedyś naraził mu się ten właśnie oskarżony, który według
      niektórych komentarzy święty nie był. Ale nasza Temida jest coraz bardziej
      ślepa...
      • Gość: POSZLAKA Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.devs.futuro.pl 01.09.05, 18:59
        JEŻELI POSZLAKĄ SĄ ZENANIA
        POSZKODOWANEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Lolek Wysokość kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:10
        zalezy od zagrożenia w kodeksie karnym. Za rozbój najniższa kara to własnie 2
        lata pozbawienia wolności. Zagrożenie jest od 2 do 12 lat.
        • Gość: !! parodia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:36
          a taki pedofil z holandii dostanie tez 2 lata i jeszcze uda mu sie od tego
          wymigać!!!!!!!!! to jest nienormalne!!!!!!!!!
    • Gość: Kuba Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: 195.116.245.* 02.09.05, 08:04
      sprawiedliwość musi być !!!
    • Gość: gośc Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska IP: *.pl / *.pl 02.09.05, 08:49
      Popireram Cię kolego sędzia Domagalska jset niebezpieczna dla społeczeństwa
      skazała tego młodego człowieka na minimalną karę ze strachu lub z polecenia
      przełożonego przed odszkodowaniem.
      • grodek1 Re: Surowy wyrok dla 17-letniego kielczanina oska 02.09.05, 08:55
        A co w Polsce, nie zna sie Greckiego Slowa - Owaga, juz Grecy wiedzieli co to
        Slowo Odwaga znaczy, Owaga to klucz do Szczescia i Wolnosci!!!! Slowo , Owaga
        to tez , Socjalne zabezpieczenie, zeby Mlodzi Ludzie, Dziewczyny i Chlopaki,
        nie musieli rozrabiac z Glodu !!!!
    • Gość: Olek jaki tam surowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:36
      ja to bym sk-syna na 7 lat zamknął, odechciałoby mu się łapami machać
    • Gość: :[ ;[ nienormalny system karania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:38
      a taki pedofil z holandii dostanie tez 2 lata i jeszcze uda mu sie od tego
      wymigać!!!!!!!!! to jest nienormalne!!!!!!!!!
      • Gość: xyz Re: nienormalny system karania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:40
        on taki był pedofil, jak z Konstantego James Bond
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka