Dodaj do ulubionych

Kryzysowa sytuacja kadrowa w kieleckiej prokura...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 01:22
U mnie w firmie jest takie powiedzenie, jak ktoś pracuje mniej niż 8 godzin to
znaczy że jest niedociążony, a jak więcej niż 8 godziń to znaczy że źle
organizuje pracę i się nie wyrabia. Przestępcy na ulicach, rozboje na ścieżce
rowerowej, skorumopowani policjanci, strachliwi strzeżnicy miejscy,
PRZEPRACOWANI PRACOWNICY PROKURATURY.
Obserwuj wątek
    • Gość: les do 3 odlicz IP: *.dsl.mindspring.com 10.09.05, 03:30
      biedacy.tylko jako prokuratorzy kumple lekarzy nie chca sprawdzic ilu ich
      kolegow ma lewe zwolnienia.
      • poncjusz007 Rozwiazać Państwo! 10.09.05, 14:05
        Prokuratorzy mają bardzo mocna samodzielnośc. Maja IMMUNITET!!!. Jesli oni sie
        boja przełozonych, to jaka mamy gwarancję, że śledztwa prowadfzone sa
        uczciwie?! Ludzie, przecież to PARANOJA. Coś mi się zdaje, ze ten posel Nowak
        to miał 100% racji kiedy pisał o dziwnych sprawach w prokuraturze. Szkoda, ze
        nie pisał tego częsciej i szerzej, bo wiele osób ma brdzo blade pojęcie i o tym
        co sie dzieje i dzialalności samego Nowaka. Przeciez jemu powinno zależec na
        upublicznieniu tych spraw. Z Internetu korzysta malo osob, a gazety czytaja
        tysiące. Panie Nowak, niech Pan o tych sprawach napisze do lokalnej prasy!!
        • Gość: posel nowak Re: Rozwiazać Państwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:06
          prasa musi chcec napisac wiecej. Prosze o sugestje, ktora to ma byc prasa, zeby
          chciano zajac sie naprawde kontrowersyjnymi sprawami.

Jeszcze dzis bedzie caly tekst tego pisma na mojej stronie internetowej. Pod
          haslem Echo Kieleckiego

To jest horor. Te pytania sa jak najbardziej sluszne.

Jak prokurator, ktory powiedzmy jest czysty zawodowo moze sie bac ujawnic
          nazwiska? Jak w takiej sytuacji bedzie bronil moich praw jako pokrzwdzonego,
          kiedy dla niego nie jest przykazaniem przestrzegac KPK lecz rzadza nim strach i
          obawy.

Zapraszam do lektury
          • Gość: XYZ Jeśli Ty faktycznie jesteś posłem Nowakiem to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:02
            to otaczaj się normalnymi ludzmi a nie w większości idiotami i kretynami.

• Gość: posel nowak Cały opis wg prokuratorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:51
      www.raportnowaka.pl/news.php?typ=region_ck&id=97
      Do GW: Prosze o nie usówanie linka do zamieszczonego dokumentu
      • Gość: policjant Re: Cały opis wg prokuratorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:59
        Nareszcie ktoś napisał prawdę, o której jiż wróble ćwierkają. Jeżeli policjant
        napisze akt oskarżenia czy też umożenie to wszystko ok, prokurator go
        przeważnie klepnier, Gorzej gdy jest to niedouczony policjant lub plecak jakich
        ostatnio się przyjmuje. Policjant taki pasztet też klepnie, bo może go nawet
        dokładnie nie przeczyta. Nie ma czasu. Mam kontakt z prokuratorami i wiem, że
        są tam porządni, ale są też barany i jest to bardzo delikatne określenie, ale
        gdzie są ich przełożeni, co zrobili żeby popreawić sytuacje. Śmiech mnie pusty
        ogarnia jak czytam w prasie ile to zabezpieczeń majątkowych zrobiła
        prokuratura, można dostać palpitacji. Zrobili to policjanci a prokuratorzy
        klepneli. Nie chcę pisać o szczegółach ale śledztwa własne prokuratury to
        całkowita kpina z pogrzebu, gdybym ja je tak prowadził strach myśleć.
        Szkoda, że prokurator się nie podpisał, ale może najwyższy czas pomyśleć o
        wymianie Pani Prokurator Okręgowej, odejdź kobieto.Wstydu oszczędź.
        Pan Poseł Nowak ma rację. Mam nadzieję, że zostanie senatorem i wyczyści tą
        stajnię, czego mu szczerze życzę.
        • Gość: Pikuś Policjant z ciebie policjant jak z koziej d--py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:09
          Policjant z ciebie policjant jak z koziej d...py trąba.
          Ty policjant nawet nie wiesz jak się pisze umorzenie.

Jak byś miał ten druk dzień, w dzień przed sobą to byś to "policjancie"
          wiedział, że tam jest "RZ" podszywaczu.

Nie pisz tych głupot bo o tej robocie tyle wiesz co i nic.
          • Gość: posel nowak Re: Policjant z ciebie policjant jak z koziej d-- IP: 212.180.248.* 11.09.05, 14:28
            Tak sie sklada, ze autor faktycznie jest policjantem- prosze bez zniewag!!!
            • Gość: Pikuś Jeśli policjant jest policjantem to ja także ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:53
              Tak się składa, że ja także jestem policjantem.
              Żaden prawdziwy policjant by tego nie napisał.
              Mój numer zaczyna się od 52XXXX.
              A twój?
              Mam już ok.2x lat służby a ty?

Nigdy bym czegoś takiego nie napisał.
              Wiesz dlaczego bo mam swój HONOR.
              Może wiesz co to jest?

• sceptyk31 To tylko kilka elementów prawdy. 10.09.05, 17:36
      Przypadkiem znam zakres działania prokuratury. To pismo zawiera elementy
      prawdy, nie jest jednak żadną prawda objawioną. Świadczy iz ta prokuratura to
      zbieranina solistów a nie zespół. Zapewne z organizacją pracy też tam nie
      najlepiej / także tą indywidualną/. Trzeba pamiętać iz Kielce to bodaj ten
      teren gdzie w przeszłości ulotniło się najwięcej spraw / w sądzie i chyba w
      prokuraturze/. Autor tego listu powinien list zacząć od słów : Zarabiam
      miesięcznie conajmniej 4458 zł /brutto, składki ZUS mi nie potrącają/ i za to
      wymagają ode mnie ... Np. idiotyczne jest stwierdzenie że nie moga sobie w
      lecie wziąć całego urlopu, tylko po 10 dni. Przecież to normalne, prokuratura
      musi pracować cały rok, więc sezon urlopowy trwa też 12 miesięcy. Nie wiem
      jakie jest stanowisko szefa tej prokuratury, czytałem jedynie tekst na stronie
      posła Nowaka. Nie wydaje mi sie by była to cała prawda, niewątpliwie w tej
      prokuraturze musi panować nie wąski bałagan. Tylko nie wydaje mi sie żeby ten
      balagan tworzył tylko szef prokuratury, pewnie wszyscy mu troche pomagają.
      Jeśli komuś sie wydawało iż praca w prokuraturze jest lekka i przyjemna,
      powinien porzucic złudzenia i albo samemu sie zmienić, albo zmienić sobie pracę.
      • Gość: Ahmed Re: To tylko kilka elementów prawdy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:46
        Ty, z tym 4458 to prawda? Ludzie robią po 12 godzin za 800 zł, a Ci ... szkoda
        gadać. Co to za kraj, ludzie giną na ulicach, a te krzyczą że im za mało. To do
        roboty się weźcie. To i przestępczość będzie mniejsza i wy se na urlop
        pójdzieta. Dzieciaki, a wy wiecie ile się w tym kraju u prywatnego robi? Wy się
        cieżcie że na państwowym jesteście.
        • grodek1 Re: To tylko kilka elementów prawdy. 11.09.05, 09:39
          Piszacie to tak, jakby Niemcy Apelowali, Namawiali Partyzantke Kielecka do
          wyjscia z ukrycia z Lasu podczas drugiej Wojny Swiatowej, przeciez oni byl ich,
          jesli by wyszli z ukrycia , wszystkich pozamykali, albo rostrzelali, Wiadomo,
          ze kazdy boi sie wyjscia z Ukrycia, nawet Internisci sie boja, czy jest posrod
          Was jeden Odwazny ?
          • Gość: posel nowak a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:55
            Niemców mozna było sie bac, przełozonych w prokuraturze tez, szczegolnie jak
            sie nie ma czystego konta, ale sa sposob na kontakty z posłem, zeby to
            wygladało powazniej. Nadto w tym pismie jest podanych wg mnie mimowolnie pare
            ciekawych rzeczy, ktore beda przyczyna niezego zamieszania, lacznie z
            postepowaniami karnymi.
            Zawsze twierdzilem, ze aby zrobic w kielckiej prokuraturze poradek, to trzeba
            conajmniej połowe załogi dac na pozarcie wymiarowi sprawiedliwosci- wypalic do
            kosci.

Widac jak na dloni, ze uczciwi domagaja sie normalnych warunkow pracy, ale nie
            zrobia nic przeciwko swoim kolegom. To jest cały problem. Ma byc wilk syty o
            owca cała.
            Tak sie nie da...

• Gość: Wstydliwy P Ośle Nowak kończ WSTYDU OSZCZĘŹ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:16
              Jeśli jresteś faktycznie tym posłem to się wsydzę ja za ciebie.
              Wstyd, że ja też pochodzę z tego województwa.

Wielki wstyd
              • Gość: babetka Re: P Ośle Nowak kończ WSTYDU OSZCZĘŹ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:49
                A ja się wstydzę np. za kryminalistów Jagiełłę i Długosza, za kanalię
                Jaskiernię, za prostaków Sosnowskiego i Kizińską, za fałszywców Suchańskiego,
                Kałamagę i Winiarczyk i Bartosa.
                A biednej kobietce Stradomskiej wdspółczuję i życzę rozumku.
            • Gość: Kmicic P Ośle Nowak kończ wsydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:18
              Jeśli faktycznie jesteś tym posłem to jesteś miernotą społeczną.
              Lubisz się grzebać w tym wszyskim?
              • Gość: posel nowak to jest zniewaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:36
                chcilbym powiedziec, ze pisanie P Ośle jest zniewaga urzednika scigana z art
                226 kk

To "grzebanie" jest moim obowiazkiem tym bradziej, ze Ci ludzie do mnie
                napiali
                • Gość: babetka Re: to jest zniewaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:45
                  Panie Nowak, popieram pana. Proszę ścigać te mendy, które pana znieważają.
                  Nie jest ważna prznależność tych wszy. Te wszy zawsze są czerwone.
        • Gość: posel nowak a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:49
          Tak, to jest prawda! Problem polega na tym, ze połowa kolegow sie opiernicza,
          są albo zwolnieniach lekarskich, niekiedy lewych, ( bo jakas dyscyplinarka
          grozi) albo na dlugoterminowych wychowawczych. Rozumiem macierzynstwo, ale
          jezeli pani prokurator rodzi w krotkim czasie trojke dzieci jak kiedys pani
          asesor F. ( 6 lat robila assesure) to kazdego pracodawce by trafilo.

Ta isntytucja ma okreslone etaty, okręslony budztet i jezeli nagle polowa stanu
          z jakiegos powodu jest nieobecna albo wrecz kombinuje to co ma zrobic minister-
          dac extra 50 % budzetu.
          Nie trzeba byc prokuratorem. Korporacje sa otwarte, mozna sie do nich zapisac.
          Tam bedzie sie na swoim!

Najwazniejsze! Prokurator i sąd powinny działac tak, zeby bylo jak najmniej
          przestepstw. Poki co działanie prokuratorow jest takie, ze przestepstwo
          poplaca, a poniewaz tak jest, to czemu sie pozniej dziwic.

Najgorsze jest to, ze pani prokurator "podpowiada" inną, bardzo istotna rzecz.
          Skoro twierdzi, ze jest jakos zastraszona, to zadaje pytanie - jak wygladaja
          rozne sledztwa własne wobec takiego dyrektora Musiała z Morawicy, Długosza,
          itd?
          To jest oczywiste, ze to zastraszanie dotyczy rowniez strony merytorycznej.
          Znam takie sledztwo wobec starosty pinczowskiego, prowadzone w Krakowie
          dotyczace utrudniania dostepu do informacji publicznej, ktore cztery razym
          umarzano i tylez razy podejmowano. Pytanie - czy nie mozna bylo zrobic trzech
          innych sledztw? Jaka to strata czasu dla wszystkich stron.

A jak bylo ze sprawa wypadku drogowego Ludwinka. Ile razy bylo prowadzone? A
          sprawa "Blacharza" - ile razy kombinował syn prokuratora prokuratury okręgowej,
          niejaki Jasinski.
          Ten powinien wyeleciec z prokuratury z dnia na dzien. To moze nawet ten sam o
          ktorym jest mowa w tym pismie. W koncu ilu prokuratorow z rejonu ma ojca w PO?

Kolejna sprawa!
          Rodziny w prokuraturze. Rodzina Olszewskich, rodzina Mielniczoków ( pani
          Mielniczuk vel Giemza) jest córka prokuratora prokuratury Krajowej, niejakiego
          Giemzy, tego z "nocy cudów" u Kaczynskiego, co to go w jedna noc, dzien przed
          odejsciem mianowal prokuratorem PK) Mielniczuk to ten co mu afera starachowicka
          (czesc Dlugoszowa) od marca do lipca nie wychodzila (dopiero wyszla jak wzieli
          ta sprawe inni.
          Na wychowaczym w tym kraju moze byc mąż, szczegolnie jak ma mniej wynagrodzenia
          a juz nie musi byc dwojaga prokuratorow w domu z kasa x 2. Nawet z tego
          powodu, ze jak jeden idze na 14 dni na urlop to chce i drugi

Panstwo prokuratorzy - do pracy, działac rzetelnie niczego sie nie bac, scigac
          tez kolegow za "opieprzanie sie" za przestepstwa, wtedy bedzie wieksza i
          uczciwsza obsada, przestepczosc spadnie i wtedy bedziecie miec nozka na nozke i
          kawa. Poki co sami swoim zaniechaniem i bezczynoscia ( nie wszyscy) nakrecacie
          konjunkture, a potem narzekacie, ze macie full pracy.
          Trzeba stosowac prewencje generalna i wtedy przestepczosc wg mnie spadnie.
          Wy natomast działacie wyjatkowo konjunkturalnie, twierdzicie jako prokuratorzy,
          ze potrzebjecie pomocy mediow i posła na Sejm. To jest straszne i przykre. Jak
          macie bronic praw pokrzywdzonego, kiedy sami wołacie o pomoc.
          I jeszcze jedno! Nie mozna nigdy twierdzic (to jest super), ze nie podnosicie
          larum, bo macie cos tam do stracenia. Ja tez mam cos do starcenia, nadto wciaz
          ryzykuje kontakt z prokuratura, nawet lewe osakrzenia mojej osoby (takie
          zrobił mi prokurator Olszewski- dostanie zarzuty nawet jezeli mialoby to trwac
          20 lat i mialby mu je stawiac IPN, to je bedzie miał)i nie pisze anonimow do
          pana Boga. A moze mialby napisac do marszałka WC?
          Trzeba zaryzykowac i sie postawic. Jestescie prawnikami, macie fach w reku,
          jestescie zapewne inteligentni, wiec mozna zawsze isc do innej pracy lub na
          swoje. W prokurature, nawet jak sie jest pasjonatem ( haha) nie trzeba
          pracowac. To jest "front" i tzeba dac sie niekiedy "zastrzelic" a nie anonimowo
          psioczyc, bo to nic nie da albo niewiele.

Niemniej jednak, ja temat natychmast "kupiłem". Na okolicznosc falszowania
          organizacji pracy prokuratury, poprosilem NIK i zbadanie tej informacji. W
          sprawie falszowania starystyki jest zawiadomienie do prokuratury, do tego
          dochodzi przekraczanie uprawnien dla kierownictwa. PIP bedzie w prokuraturze za
          pare dni, tak jak zrobił niedawno kontrole sądu rej. w kielcach. Natychmiast
          tez zadzwonilem do PA i poprosiłem o zbadadanie podniesionych kwestii.
          Wszystko jest na najleszej drodze.
          Z panstwem będe rozmawiał na Sandomierskiej przez megafon, w ramach
          zgromadzenia publicznego> prosze o ucylenie okien i wsluchiwanie sie w moje
          prosby, nastepnie odpowiadanie przez kawiarenki internetowe na adres

info@raportnowaka.pl
          • Gość: aa Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:08
            A co wykazala kontrola PiP w Sadzie Rejonowym w Kielcach ?
            • Gość: Kielczanin Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:17
              Wydaje mi się, że najbardziej śmieszna sytuacja w tej całej sprawie to brak
              odwagi cywilnej. Piszący nie chce się podpisać pod listem. Wygląda to tak jakby
              babka z targu skarżyła się drugiej babce. Jeżeli taki jak przypuszczam
              prokurator boi się, to może by siedział w domu i niańczył dzieci. Przyrost
              naturalny przy okazji by wzrósł. Jak taki prokurator nie będzie się bał
              występować w Sądzie i bronić swojego stanowiska. Czy też może tylko ślepo
              wykonuje głupawe polecenia przełożonych. To może niech oskarża Luciński i swoim
              nazwiskiem sygnuje jakieś głupie akty oskarżenia a nie prokurator X czy Y. Moim
              zdaniem za popełniane błędy w tym również poprzez zaniechanie działań powinien
              odpowiadać prokurator również finansowo. Ktoś np w sprawie składa wniosek o
              zabezpieczenie majątkowe a prokurator przekraczając wszelkie możliwe i
              niemożliwe terminy tego nie robi i co i nic. Klient traci przestępca się cieszy
              a prokurator temat olewa i pierwszego idzie do kasy. Tak wygląda sprawiedliwość
              ? Słyszałem o takich przypadkach i nie jest to temat wymyślony. Może by się
              wypowiedział. któryś z prokuratorów dlaczego tak robią i kto takich ludzi ma
              bronić przed prokuratorami i ich niechlujstwem lub też delikatniej
              przepracowaniem?
            • Gość: posel nowak Re: a tu jest cala prawda IP: 212.180.248.* 11.09.05, 14:29
              za pare dni beda wyniki. Naruszenia jednak wystapily.
              • Gość: aa Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:30
                Prosze o podanie ich do wiadomości publicznej jeśli bedzie Pan w ich
                posiadaniu . Ciekawe czy najciemniej jest pod latarnia , czyli w sadzie .To
                bylby swoisty paradoks.
                • Gość: posel nowak Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:38
                  OK, za kilka dni
                • Gość: babetka Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:45
                  A co to jest "swoisty paradoks"?
                  • Gość: aa Re: a tu jest cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:40
                    Chodzi o to ,ze sady z powołane sa do przestrzegania prawa. Gdyby sie
                    okazało ,że doszło do naruszenia prawa to czy to nie bylby swoisty paradoks to
                    znaczy pewnego rodzaju cos nieoczekiwanego , zaskakujacego, sprzecznego z
                    przyjetym powszechnie mniemaniem
    • Gość: GOŚĆ Re: Kryzysowa sytuacja kadrowa w kieleckiej proku IP: *.devs.futuro.pl 14.09.05, 17:23
      NO i JAK sIĘ TO sKOŃCZYŁO pANIE pOŚLE
      • Gość: zainteresowany Re: Kryzysowa sytuacja kadrowa w kieleckiej proku IP: 81.6.129.* 24.09.05, 13:24
        No wlasnie, jak sie skonczylo? Chociaz w zasadzie powinno sie dopiero zacząc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka