nfa05 13.10.05, 08:08 Skoro rektor nie może dogadac się ze studentami to wniosek się sam nasuwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 08:44 każdy wie że władze uczelni coś kręcą i zawsze tak było najwyższa pora coś zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:57 Jak studiowałem, co prawda nie w Kielcach to zamiast pomocy od nich usłyszałem tylko awanturę. Nie wspomne o idiotach od zakwaterowań. Samorządy takie nie są nikomu do niczego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.raster.krakow.pl 13.10.05, 13:31 Szkoda, że tak sie dzieje. Skończyłam PSk i zawsze wspominam ja z sentymentem. Ale tez w mojej pamieci zostały złe wspomnienia. I wciąż pamiętam, kto jest najważniejszy na uczelni. tam racje zawsze ma rektor, dziekan, nauczyciel, o niczym nie mozna było rozmawiać. Pamietam jak dziekan nam mówił: "... na takie pierdoły jak praca czy kursy bedziecie mieli czas po studiach" ... ludzie z jakiej planety on przybył. Pół roku po studiach i Pani z Dziekanatu nie ma czasu na wypisanie kilkudziesiciu dyplomów. W XXI w. Śmieszne i zawsze tak było... i dopóki nie skończy sie kolesiostwo i układy, dotąd noc sie nie zmieni. A wiecie jak układa sie wymagania dla asystentó? Jak juz mamy ustawionego kolege, syna, kuzyna, sąsiada piszemy odpowiedenie wymaganiai nic nie jest ważne poza ww. Po mechanicznym mozna uczyc informatyki, po elektrycznym grafiki.. Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Pśk Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds1.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 09:19 Ja studiuje na Pśk i to co sie tu dzieje to są jaja.Jeden przekręt za drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noto Małe sprostowanko IP: 81.26.5.* 13.10.05, 09:37 PŚk (chwała, chwała, chwała - ludziom, którzy wykonywali na niej i dla niej bardzo dobrą robotę) nie jest najwięksą uczlną w Naszym województwie. Jest nią bez wątpienia AŚ. W sprawie wszelakich wątpliwości: Należy niezwłocznie JE szybko wyjaśnić, gdyż uczelnia jest dla ludzi, młodych ludzi,..., noto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Ogórek Re: Małe sprostowanko IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.05, 10:45 > gdyż uczelnia jest dla ludzi, młodych ludzi,..., Nie chciałbym cię martwić, ale tak naprawdę uczelnie są dla profesorów i całej kadry a studenci sa tylko "złem koniecznym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds1.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 10:08 Ale Rektor jest zdziwiony ... (chyba się obudził ze snu - czteroletniego !!!) Śmieszne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusk Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 10:38 Nie napisze nic, bo mam już tego dość. Odpowiedz Link Zgłoś
szymonlibra Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś 13.10.05, 10:52 dokładnie, ale ta sytuacja powtarz się wszędzie. Na niektórych uczelniach samorząd nie ma zbytnio duźych pól manewru, bo jest skutecznie blokowany przez tzw. "ciało pedagogiczne". Uważam że postąpili dobrze, może ktoś wreszcie zrozumie, że studenci też chcą byc wysłuchani. Po to właśnie jest samorząd studencki. Ale jak ktoś ma wodę w uszach, to już jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlonek azs Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 10:57 Moze sie nie znam ale wydaje mi sie ze uczelnia jest dla studentow, dla ich rozwoju intelektualnego ale nie tylko:)(raz na jakis czas), wiec chyba jest cos nie tak.Z reszta gdzie bedzie dbal rektor z warszawy o studentow z kielc:).A azs-es wcale taki piekny nie jest-odczulem to na wlasnej skorze.Popieram samorzad nie dajcie sie na innych uczelniach z normalnymi wladzami jest normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot takie proste pytania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:01 takie proste pytania, a rektor się wije, trywializuje, wzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:52 No majac wlasny wydzial budowlany, remontowac jedno pomieszczenie tyle lat....schody, ktore byly i nie ma, i wiel innych bezsensownych projektow, zaplaconych, niewykonanych, lub wykonanych i wyburzonych. W okresie w ktorym Krecha jest remontowana, wybodowano w miescie wiele inwestycji od podstaw. Za te pieniadze, ktore zostaly utopione w Klubie, podejrzewam ze moznaby caly budynek postawic od podstaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds3.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 12:00 a idz pan w .... panie rektorze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student PŚk Re: Dymisja samorządu studenckiego PŚk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:27 Dlaczego samorząd podał sie do dymisji? Między innymi dla tego, że od 4 lat mamy niewyremontowany klub studencki w którym przez to nic się nie dzieje! Teraz zamiast dokończyć II remontu, rektor kupił sobie nowy służbowy samochód pewnie za jakieś 100 tys. Takto szef PŚk wywiązuje się ze swojego programu, który przedstawił na wyborach w tym roku... To jest tylko jeden przykłąd. Z tego co słyszałem to między rektorem a URSS od dawna była wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi + Dymisja samorządu studenckiego PŚk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:40 Panie rektorze czy tak ciezko odpowiedziec na takie proste pytania? Jesli wszystko jest czyste i legalne to dlaczego samorzad nie doczekal sie satysfakcjujacej odpowiedzi? Cztery lata na remont Klubu Studenckiego!!! Dla mnie to juz wielka przesada. Za rok koncze studia na PSk (bardzo sie ciesze bo chwilami nerwowo juz nie wytrzymywalem) a "Pod Krecha" bawilem sie tyle razy ze mozna zliczyc je na palcach jednej reki. Przez ten opozniajacy sie remont zycie studenckie powoli sie staje nudne i meczace. Picie bez umiaru w akademikach i zabawa na imprezach studenckich w lokalnych klubach to nie satysfakcjonuje studentow. Chcemy miec miejsce, do ktorego mozna isc i porozmawiac przy piwie z innymi studentami, wymienic sie pogladami i czasem pobawic przy dobrej muzyce. Czy to tak wiele panie Trapczynski??? Co do przekretow na naszej kochanej uczelni to wielu ludzi wie, ale nikt nic nie mowi, jak sie zdarzy ze powie to i tak stwierdza ze tu niec nie mozna zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani z dziekanatu Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:25 Studiuje na tej uczelni od 1.5 roku. Apeluje do maturzystow. Omijajcie ta uczelnie szerokim lukiem. Wszystko jest tu robione przeciw studentowi. Mam poprostu wrazenie ze ta uczelnia jest tylko po to by pracownicy jej mieli z czego zyc. Studenci sa tylko dodatkiem. p.s. Gratuluje nowego samochodu panie rektorze. Mam nadzieje ze kierowca sie dobrze sprawuje. p.s.2 Jest kilku fajnych wykladowcow na psk. Niestety tylko kilku, ale zawsze cos, Pozdrawiam ich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siłaczka Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:48 Wniosek nasuwa się sam - studenci odważyli się wystąpić przeciwko władzom Pśk, tylko pytanie z jakim skutkiem. Jako studenci, jakby nie było tej uczelni wiele ryzykują. Wykazali się wielką odwagą i dojrzałą decyzją. Przestali być członkami Samorządu, ale nadal są studentami. Muszą chodzić na zajecia, zaliczać. Czy będą traktowani obiektywnie? Nie sądzę. W końcu przeciwstawili się układom. Wniosek nasuwa się sam - dymisja to krzyk rozpaczy. Tylko czy ktoś właściwy go usłyszy? Gratuluję odwagi i trzymam za was kciuki. "Taka będzie Rzeczypospolita, jakie jej młodzieży chowanie" -niech pan o tym nie zapomina p.JMR Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś 13.10.05, 22:04 szkoda ludzi bo nie wróże im zaliczenia...ale tacy teraz są wykłądowcy i ich włodarze szkoda...AŚ na tym tle wypada doskonale!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSSM Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds3.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 13.10.05, 23:59 Yo ziomale jest wspaniale Lecz Rektora już nie chwale Bo udwał że jest zatroskany Gdy Samorząd został rozwiązany I sie juz tym nie przejmuje I studentów do rangi dzieci przyrównuje A z obietnic się nie wywiązuje I kolejne wałki knuje Yo ziomale jest wspaniale Na uczelni wał na wale Jeden kręci, oszukuje Student patrzy, niepojmuje Co sie stało? Co się dzieje? Znów zayebał i się śmieje Raz oczyścił się z zarzutów A mnie znów wyrwało z butów To Samorząd temu winien!! Bo na układ iść powienien?! A studenci protes wnieśli Już się z ziemi nie podnieśli Ale w chwale będą długo Bo się nie zrobili sługą Nic im jednak nie przybędzie Bo jak kiedyś już nie będzie Taki z tego morał prosty Wyrwał wszystkie zbędne chwosty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSSM Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds3.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.10.05, 00:07 Mimo że tak rektor kręci To nam nie "podetnie pęcin" dokumenty podrabiają Bo o studentów nie dbają, Ważne że mogą się nachapać, a my się możemy po d.... podrapać, Były samożad jednak twardo stoi, I niczego sie nie boi, Nie ugniemy sie przed władzą, Niech nie myśą że nam rade dadzą, Nawet Baśka sie poryczała, Pewnie coś na sumieniu miała, Nie mam siły do tych głupków, Wódka mi sie grzeje w kubku, Wiec wybaczcie moi mili , Ci co pili i nie pili, Ale przerę teraz dialog mój, bo w tej sprawie czuję gnój, I nie mogę o tym gadać , sorki kurcze musze spadac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSSM Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.ds3.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 14.10.05, 00:24 Jo ziomale jest wspaniale i za wami dzisiaj stane. Dobrze robicie,ze z wladzami sie klocicie. Swoja postawa dajecie znac ,nie jednym wladzom, jako studenci wykazujecie o naszym istnieniu na tym swiecie. Zeby tylko sie to dobrze dla was skonczylo i magistra obronilo. A z drugiej strony niech ten odglos trafi w odpowiednie uszu blony!!! zeby zajela sie tym odpowiednia osoba i rozwalila tego potwora. Z gory za to dziekuje ze w tej sprawie wypowiadacie sie ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojejek Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:50 Sorki, ze sie wtracam... ale to chyba Samorzad musial "tez" glosowac na Rektora? Nie? Ojejku, to chyba ktos sie dal nabrac?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:52 a z innych ciekawszych przekretow szefostwa PSK to sprawa anten GSM...po ktorej jeden z pracownikow wylecial z uczelni..sprzeciwil sie wiec mimo iz mial racje wylecial na zbity pysk...niech wie kto u nas RZĄDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red_4 Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 17:51 Kurcze nie sadziłem że takie wałki dzieją się na uczelni. Fajnie że ten tekst trafił do mnie przynajmniej mam jakies pojęcie o tych sprawach. Brawo dla samorządu według mnie mają rację. Sprawa wymaga wyjaśnienia i to szybkiego. Dziwi mnie czemu rektor tak lekko potraktował tą sprawę może sam miał interes w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykladowca Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:14 Rektor i Goszczynska DO DOMU...!!!!!!!!!!!!! Tam ich miejce, nie na uczelni..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:06 Tu cos nie gra z rektorem niz ze studentami. To Rektor powienien zlozyc dymisje, kreci jak sie tylko da. Przepuszcza pieniadze. Ma swoich ulubiencow ktorzy nic dobrego nierobia a dopuszcza ich do wladzy. Powinno sie cos z tym zrobic. SAMORZAD POWINIEN ISTNIEC A REKTORA TRZEBA ZMIENIC~!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:45 My walczymy o słuszne sprawy, a Pan Rektor toczy z nami wojnę o Basienkę G.A może by tak zakopał topór wojenny i chciał wreszcie zrobić coś rozsądnego.Basieńka powinna się wstydzić że za swoimi plecami ukrywa ludzi niegodnych naszego zaufania ,którzy długo te studia kończyli i komisję na obronę mieli godną. A czemu nie zostało zrobione dla nas boisko za pieniądze z Tesco Panie Rektorze.Czy Pan coś wie na ten temat czy Pana też pamięć zawiodła bo jakoś dziwnie nie wie Pan o co nam chodzi próbując używać motywu sprzedaży piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujność Re: Dymisja samorządu studenckiego Politechniki Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:11 Rewolucyjna czujność nfa05! Podziwiam1 Zaglądnijcie na to forum- nie wiadomo czy płakać, czy śmiać się! Odpowiedz Link Zgłoś