Dodaj do ulubionych

Wybory marszałka Sejmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:48
Pan tusk nie potrafi godnie przegrać. Powinien się podać do dymisji jako szef
PO. Im szybciej tym lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:01
      Bredzisz. Zajmij sie PiSem moze? Domyslam sie, ze pasuje Ci Lepper jako
      wicemarszalek.
      • Gość: kran Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.udn.pl 26.10.05, 19:10
        Lepper wychodzi na lepszego polityka niż Tusk nieprawdaż?
        • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 26.10.05, 20:12
          ...Takie byly uzgodnienia wewnetrzne PO do rozmow z PiSem...

...zadac stanowisk

...nie zgadzac sie na funkcje drogorzedne.

...przeciagnac rozmowy w czasie i medialnie naglasniac PiSowski brak szczerych
          checi partnerskiej wspolpracy.

...ale niestety tego sie juz nie da ukryc ze Platforma jest w rozpadzie.
          ...za trzy miesiace juz bedzie po niej....wiec jaki jest ses wchodzic w
          rozmowy koalicjantem ktory tak na dobra sprawe nie istnieje...

...PO nigdy nie miala programu a to co ja cementowalo to byla nadzieja
          wygranej i podzial lupu stanowisk ministerialnych, marszlkow i wicemarszalkow
          wysokich stanowisk dobrze platnych w administracj panstwowej...a wiec kasa.

...Sakrum zabraklo nie tylko mendom z SLD ..nad wlsnym brakiem tego sakrum PO
          tez sie nie zastanawiala...chlapac przed kamerami byle co kazdy
          potrafi...trudniej przedstawic konkretne postulaty odnowy .
          • Gość: posel z po Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:12
            PO to chce dobrych stanowisk bo sie liczt kasa a nie ludzie ten maryska rakieta
            to noech zamknie te skrzywiono gebe
            • Gość: karol Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.orange.pl 26.10.05, 21:46
              Walka o koryto trwa. Teraz K..wa MY !!!!
          • miskorabol Re: Wybory marszałka Sejmu 27.10.05, 10:49
            a Ty wiesz wszystko Twój IP mowi tez wszystko. Gary umyte ??
    • Gość: Gargamel Re: Wybory marszałka Sejmu IP: 81.6.130.* 26.10.05, 22:46
      No będzie w Polsce FAJNIE - ten scenariusz nie śnił się nikomu w czasie samych
      wyborów. Premierem ma być Kazek Marcinkiewicz uasabiający sobą wszystko co naj-
      ciemniejsze: były ministrant, były belfer, klerykał, konserwatysta. Członek
      Opus Dei, kawaler maltański - odznaczony za zasługi dla Archidiecezji Poznań-
      skiej. Marszałek Marek Jurek to samo dno CZARNEJ SIŁY z Watykanu. IDZIE POLSKA
      WYZNANIOWA.
      • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 05:23
        ...a jaka ma byc ta Polska ?...jak nie wyznaniowa ?

...a Kanada...a USA nie sa krajami wyznaniowymi.. ?

...a Izrael...nie jest krajem wyznaniowym ?...pamietam swego czasu takie
        narzekania Izraelitow ze zdecydowana czesc mlodziezy nie chce isc do armi tylko
        studiowac Tore....a to wiaze sie z dosc powaznym rzadowym zasilkiem o ile
        dobrze pamietam jest to $ /800/m.
    • framberg Re: Wybory marszałka Sejmu 26.10.05, 23:50
      czego chcesz od Tuska? Że nie chce stać w szeregu z burakami i moherowymi
      beretami?
      • Gość: ania Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 07:26
        Ciekawe, co dzisiaj czuja wyborcy, ktorzy glosowali na PiS... Mam nadzieje, ze
        chociaz pare osob sie zastanawia... Czy to fajne uczucie, kiedy glosuje sie na
        LPR i Samoobrone? I kiedy facet z wyrokami jest wicemarszalkiem Sejmu? I kiedy
        Marek Jurek - prawdziwy fanatyk - obejmuje jeden z najwazniejszych urzedow w
        panstwie?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2987984.html
        • Gość: babetka Opowiedz Aniu o fanatyzmie pana Jurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:01
          Chyba wiesz o tym wiele skoro twierdzisz, ze jest „prawdziwym fanatykiem”. W
          czym się ten fanatyzm przejawia i czego dotyczy?

Śmiało Aniu! Uświadom publiczność :)

Bo chyba Aniu nie jesteś z lewicy i opowiesz?
        • Gość: babetka Jurek: jeśli to pomoże koalicji, ustąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:21
          tiny.pl/q3fh

Czy tak się zachowuje „prawdziwy fanatyk”?

Dalej Aniu, nie daj się prosić niczym lewicowy „intelektualista” :)
        • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 05:24
          ...ty Ania jestes popieprzona !
          • Gość: ania Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 08:27
            A ty jest prawdziwym chrzescijaninem kierujacym sie miloscia blizniego.
            • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 17:47
              ....gdybym nie mial w sobie tej chrzescijanskiej milosci pewnie wogole nie
              zagladal bym na to forum, bo niby w jakim celu...kogo interesuje co mysla
              Polacy, a Kielczanie w szczegolnosci ?...przeciez ten internet, ten portal, ten
              temat moze byc otwierany tak w Szkociji, Toronto, jak i na Madagaskarze...a ilu
              tu Szkotow, Laponczykow, Chinczykow, sie przewinelo przez to forum ?

Kocham ludzi moj kraj i zywo interesuje mnie los moich najblizszych. Najblizej
              mi jednak do ludzi zatroskanych o los, standart zycia statystycznej polskiej
              rodziny bo to ona wydaje czlowieka - Polaka ktory wiezmie na siebie
              odpowiedzialnosc za przyszlosc kraju.
              Jakim czlowiekiem on bedzie ?

Czy bedzie inteligentnym, dobrze wyksztalconym, szlachetnym, uczciwym,
              wypielegnowanym, wyzywionym, przystojnym, kreatywnym, w koncu wolnym i obytym w
              swiecie.
              ...czy bedzie; karlowatym umyslem , zakompleksionym, nieuczciwa szuja,
              prymitywnym aparatczykiem, zaniedbanym niedomytym trepem, z awitaminoza,
              pruchnica, wrodzona krzywica, ...i ogolnie syfem.

Z wychowaniem czlowieka wiaze sie niezwykly wysilek jego rodzicow...to sa
              ciezkie nadgodziny pracy w domu...a suma ich, tej uczciwej pracy moze byc
              zmarnowana w zupelnie glupi banalny, beznadziejny sposob...
              ...albo moze byc bardzo trwalym kapitalem dajacym kolosalne zyski nie tylko
              rodzicom, wychowawcom ale takze narodowi ktory go wydal.

..Boze dlaczego oni do mnie w ten sposob nie mowili ?
              ..ilez mosialo minac czasu by to zrozumiec..
              ..zwykle dawalo znac o sobie moje zatracenie..
              ..moze to nasza cecha wrodzona...?
              ..a moze to tylko wychowanie na przykladach "wielkich zatracen"...?
              ..tylko w imie czego.?
    • Gość: gość Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.satbit.pl / *.devs.futuro.pl 27.10.05, 07:36
      Tusk - duma? Wreszcie udupiony!
    • Gość: rozczarowany Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.pu.kielce.pl 27.10.05, 09:01
      wiocha do rządów! Cała władza w ręce ludu pracującego miast i wsi! Módl się (do
      ojca dyrektora) i pracuj!
      • e-love Pisuarowe debile 27.10.05, 10:56
        Utoniecie jak AWS
        • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:24
          A co się kolega tak martwi o PiS?
          Jak rozumiem będzie kolega zadowolony z zatonięcia. Przypomnę, że w rządzie
          AWS, Unia Wolności zachowywała się podobnie jak PO obecnie. O UW już prawie
          wszyscy zapomnieli i jest całkiem możliwe, że zapomną o PO.
          Jedno mnie tylko zaskakuje - PO, tak przecież dbała o dobro Polski, zachowuje
          się niczym prostytutka, która została panną młodą. Wg mnie takie zachowanie PO
          nie przystoi. Tym bardziej, że tu nie chodzi wyjście do dobrej rodziny tylko o
          Polskę, którą każdy sobie ryja wyciera.
          • Gość: Ptyś Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:40
            W senacie szykuje sie powtórka z głosowania sejmowego. Na vice w senacie wybrać
            tatę Rydzyka. O rany! Miodowicz w partii prostytutek. A tu chodzi o stołki i
            monopol na rządzenie.
            • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:51
              Ptysiu, nie wiem, co chciałeś napisać. Ale taka jest demokracja.
              Jest ojciec Rydzyk z kilkoma milionami zwolenników. Natomiast pan Tusk mówi tym
              kilku milonom Polaków - jesteście głupkami i oszołomami.
              Jest Andrzej Leper z kilkoma milionami zwolenników - natomiast pan Tusk mówi
              tym następnym kilku milionom - jestście głupkami i oszołomami.
              To jak pan Tusk rozumie demokrację? Ci co oddają głos na niego to są mądrzy i
              inteligentni, a ci, którzy na kogo innego to jest banda głupków?
              I w związku z tym, że pan Tusk nie wygrał, to mówi - ja mam to gdzieś, ja
              zabieram swoje zabawki i wychodzę z piaskownicy.

Już jakiś czas temu stwierdziłam, że pan Tusk to jest umysłowa i moralna
              miernota. Zdanie podtrzymuję.
              Bo gdyby pan Tusk miał minimum rozumku w głowie, to pomyślałby, że ci wyborcy
              po coś na PO i Jego głos oddali. Oddali głos wtedy, kiedy byli przekonani, że
              powstanie koalicja PO i PiS. I ci wyborcy oddając głos na PO wcale się o PO nie
              martwili, bo ani PO ani PiS w zdecydowanej wiekszośc wyborców nic, a nic nie
              obchodzi. Wyborców obchodzi ich los i los Polski.
              Ale pan Tusk ze swoim rozumkiem nigdy tego chyba nie pojmie. Pan Tusk nie
              pojmie, że jest tam, gdzie jest dlatego, że zawarł z wyborcami kontrakt na z
              góry okreslonych warunkach.
              Jeżeli pan Tusk tego nie zrozumie szybko, to tym szybciej odejdzie w niebyt.
              Zresztą tam jest Jego miejsce.
              • Gość: Ptyś Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:02
                Razem z Miodowiczem
                • Gość: babetka Lewicowy rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:06
                  Ptysiu, czy miłosników SLD nie stać na nic innego?

A poza tym, miłosnicy lewicy ze względów programowych powinni PiS popierać.
                  Tak, jak popiera gorliwy katolik Henryk Milcarz.
                  • Gość: Ptyś Re: Lewicowy rozumek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:36
                    Nie wiem do kogo odnosi się zwrot, <czy miłosników SLD nie stać na coś innego>
                    Mnie wisi jak kilo kitu, kto jest przy władzy. Oczekuje tylko porządku, zajęcia
                    sie sprawami kraju a nie kłótniami wewnątrzpartyjnymi czy między ugrupowaniami.
                    To jest teraz tylko walka o władzę, a nie interesy kraju. Mnie nie obchodzi czy
                    ministrem będzie Ziobro, Żebro czy obojczyk. Oczekuję od aparatu scigania i
                    wymiaru sprawiedliwości tego, do czego jest powołany.
                    • Gość: babetka Re: Lewicowy rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:39
                      Więc dlaczego atakujesz PiS, a nie PO, która wycofuje się z tworzenia koalicji
                      i zachowuje się niczym obłudna prostytutka?

A czy mam poszukać Twoich wypowiedzi świadczących o miłości do lewicy? :)))
                  • Gość: Ptyś Re: Lewicowy rozumek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:38
                    a ty prawicowy ptasi móżdżek
                    • Gość: babetka Re: Lewicowy rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:40
                      Gość portalu: Ptyś napisał(a):

> a ty prawicowy ptasi móżdżek

Więc jednak jesteś miłośnikiem lewicy :)))
                      • Gość: Ptyś Re: Lewicowy rozumek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:03
                        sofistyczna logika. Powinieneś wyzbyć się złośliwości, inni nie będą odpowiadać
                        tym samym.
                        • Gość: babetka Re: Lewicowy rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:41
                          Jeżeli inni napiszą coś z sensem to żadna moja wypowiedź nie będzie potrzebna.
                          A samo napisanie Rydzyk be, Leper be, Kaczyński be, Kaczyńska be i brzydka,
                          świadczy o lewicowym rozumku :)
              • Gość: Ptyś Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:13
                Rydzyk instrumentalnie wykorzystuje wiarę do tworzenia swojego imperium, co nie
                podoba sie wielu katolikom i niektórym kościelnym hierarchom. Tusk nigdy takich
                słów nie wypowiedział. Porozumienie jest potrzebne, tylko dlaczego PiS dyktuje
                warunki?
                • Gość: babetka Lewicowy rozumek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:35
                  Ja nie napisałam, co powiedział Tusk, więc nie wiem, czemu zaprzeczasz.
                  W każdym razie Leper i Rydzyk ciągle pojawiają się w wypowiedziach pana Tuska w
                  kontekście negatywnym. Samo to jest deprecjonowaniem ludzi, którzy wierzą
                  Rydzykowi i Leperowi. A teraz zacytuję wypowiedź pana Tuska. Żeby niue szukać
                  daleko, to dzisiaj powiedział tak:

Jeszcze przed II turą wyborów prezydenckich PiS negocjował tworzenie koalicji z
                  Andrzejem Lepperem, Romanem Giertychem i ojcem Tadeuszem Rydzykiem”.

Sformułował to jako zarzut. Załóżmy, żer nawet tak było. To co w tym jest
                  złego? PiS cały czas oficjalnie twierdzi, że koalicja jest możliwa wyłącznie z
                  PO. Natomiast głównym oficjalnym argumentem PO i Tuska przeciwko koalicji jest
                  to, że podobno PiS rozmawiał z Leperem i Rydzykiem.
                  To jest poziom przedszkolaczka.

A na jakiej podstawie twierdzisz, że „Rydzyk instrumentalnie wykorzystuje wiarę
                  do tworzenia swojego imperium”?

Jakie to są te „instrumenty” i w jaki sposób tę wiarę wykorzystuje? Przytocz
                  jakiś przykład.
              • Gość: alopicrok Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.129.* 27.10.05, 12:38
                Babet!-TY się znasz na rzeczy,choć sądzę,że Ci się wszystko pokręciło w główce.
                Nigdy nie słyszałam by p.Tusk wyzywał kogokolwiek od głupków i oszołomów.
                Ja w wyborach do Sejmu głosowałam na PiS/z przekonaniem,że Prawo znaczy Prawo a
                Sprawiedliwość znaczy Sprawiedliwość/,w wyborach prezydenckich głosowałam na
                p.Tuska gdyż uważałam,że powinna być równowaga polityczna w moim Kraju.
                Dziś czuję się oszukana przez PiS i nigdy więcej nie dam się już nabrać na frazezy
                PRAWO-to dziś znaczy,że człowiek z prawomocnym wyrokiem sądowym może zajmować
                wysokie stanowiska w Państwie.
                Taka wykładnia prawa/przez panów Kaczyńskich i p.Dorna/nie mieści się w mojej
                głowie.Ja tego nie pojmuję.Może Ty to pojmujesz i rozumiesz?
                Chciałabym zobaczyć taką oto scenkę z obrad sejmu:
                obradom przewodniczy p.Lepper-na mównicy p.Sułek.Pan Sułek ma gdzieś regulamin
                sejmowy i przewodniczącego obrad.Dochodzi do okupacji mównicy!Ciąg dalszy
                wydarzeń może dopiszesz Ty ``babet``?/piszę w r.m.ponieważ też nie dam się
                nabrać na to,że jesteś uroczą przepiękną brunetką-znam Twoje texty na wylot/
                Pozdr.
                • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:53
                  Wystarczy, że Rydzyka i Lepera uważa za oszołomów i ludzi z którymi nie powinno
                  się rozmawiać. I wypowiada to wielokrotnie publicznie. Nie dość, że świadczy to
                  o chamstwie pana Tuska, to jest prawdopodobnie dowodem na Jego głupotę. Bo
                  ludzie są wbrew pozorom inteligentni :)))

A ja nie głosowałam ani na PiS, ani na PO. Ja nie mam swoich reprezentantów i
                  guzik mnie PiS i PO obchodzą. Ale staram się patrzeć obiektywnie. I widzę, że
                  to PO robi trudności.

Czy pisząc o "człowieku z wyrokiem sądowym" masz na myśli pana Kaczyńskiego?

A czy jak jest Kwaśniewski i SLD to jest równowaga polityczna?

Co mam pojmować i rozumieć? Że pan Kaczyński powiedział, że Wachowski jest
                  wielokrotnym przestępcą i sąd wydał wyrok? A przecież teraz okazuje się, że
                  Wachowski jest wielokrotnym przestępcą.

A co do Lepera i Sułka to takie są niestety uroki demokracji. Ja fanką
                  demokracji nie jestem, ale się na demokrację nie obrażam. A pan Tusk ze swoim
                  miernym rozumkiem niestety demokracji nie rozumie i się na demokrację obraża.
                  A tak nawiasem, to jak pan Tusk godzi swoją praworządnośc z przyjaźnią,
                  ozmowami i tolerowaniem w najbliższym otoczeniu osób podejrzanych o poważne
                  przstępstwa? W porównaniu z tymi przestepstwami, to wypowiedź (zresztą
                  prawdziwa) za którą został skazany jest bagatelką.

I powiedz, w czym Cię PiS oszukał?
                  Nie daj się prosić.
                  • Gość: alopicrok Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.129.* 27.10.05, 13:27
                    Babet!do konkretów:gdzie i kiedy p.Tusk nazwał kogokolwiek głupkiem i oszołomem?
                    przykłady proszę
                    > Czy pisząc o "człowieku z wyrokiem sądowym" masz na myśli pana Kaczyńskiego?``
                    mam na myśli pana Leppera
                    > A co do Lepera i Sułka to takie są niestety uroki demokracji.``
                    To nie są uroki demokracji,lecz nowa interpretacja prawa fundowana przez
                    ugrupowanie które otrzymało mój głos i z tym się nie zgadzam.W tym miejscu czuję
                    się oszukana.Uważam,że ludzie z prawomocnymi wyrokami sądowymi,ludzie którym
                    postawiono zarzuty i wobec których toczą się postępowania sądowe nie powinni
                    zasiadać w sejmie ani w senacie.Sejm i Senat to nie azyl dla ludzi którzy
                    notorycznie łamali obowiązujące w Polsce prawo!Chyba,że Ty ``babet``uważasz inaczej!
                    Pozdr.
                    • Gość: alopicrok Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.129.* 27.10.05, 13:38
                      Babet!
                      szybko!posłuchaj na TVN24 trwa konf.prasowa P.Dorna
                    • Gość: babetka Demokracja "elit" jest zaskakująca :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:02
                      Tu:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=31035550&a=31073549
                      zacytowałam, co dzisiaj powiedział pan Tusk. Być może nigdy nie użył
                      określenia „głupek” „oszołom”. W miarę wolnego czasu poszukam.
                      Ale w każdej wypowiedzi pana Tuska o Rydzyku i Leperze widoczna była Jego
                      niechęć do tych osób i niskie o nich mniemanie. To jest nawet widoczne w
                      wypowiedzi zacytowanej przeze mnie. Pan Tusk może mieć niskie mniemanie o tych
                      osobach. Ale prosta uczciwość wymaga, aby powiedział, dlaczego ma to niskie
                      mniemanie.
                      Wyrażając się w tonie pogardliwym o Rydzyku i Leperze pan Tusk jednocześnie
                      daje do zrozumienia, że osoby, które ufają tym panom i tych panów słuchają (a
                      jest to kilka, jeżeli nie kilkanaście milionów Polaków) nie są dla niego
                      partnerami i osobami godnymi szacunku.

Nie kochanie – to są uroki polskiej demokracji.

To jest prawo i prawa interpretacja stworzona i zatwierdzona przez jednostki
                      światłe typu: pan Tusk, pan Geremek, pan Mazowiecki, pan Balcerowicz, pan
                      Kwaśniewski, pan Cimoszewicz, pan Belka, pan Buzek, pani Suchocka i wiele
                      innych światłych pań i panów.

To oni stworzyli to prawo, aby przestępca mógł uniknąć odpowiedzialności. Ale
                      oni myśleli o przestępcach ze swojego środowiska. Chcieli, aby ci przestępcy w
                      świetle prawa przestępcami nie byli, a cieszyli się pełnią szacunku.

A tu proszę zjawił się taki Leper. I Leper jest. Ale jest także pan
                      Lewadnowski, który jest oskarżany i staje przed sądem pod zarzutami przestępstw
                      prywatyzacyjnych. Jest także Marek Belka, który w przestępstwach ma spory
                      udział. Jest też Kwaśniewski, Cimoszewicz, Wiesław Kaczmarek i wielu innych.
                      Stworzone dla nich prawo obejmuje także pana Lepera. Więc nie ma się co
                      oburzać. To jest taka demokracja i takie prawo, jakie stworzyły „elity”. Tego
                      nawet nie tworzył Leper. On z tego korzysta. Zresztą Jego przestępstwa to małe
                      miki w porównaniu z przestępstwami pań i panów, których wymieniłam.

I to jest właśnie demokracja.
                  • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:54
                    Babetek. Podsumowując krytykujących twoje wystąpienia i Gargamela, który
                    wyrażnie deklatuje sie po stronie lewicy, osiągasz wyraźną przewagę. To znaczy,
                    że nie reprezentujesz żadnej opcji politycznej. Cyt.<fanką demokracji nie
                    jestem> a więc każdy, kto nie podziela twoich poglądów jest przeciwnikiem.
                    Odpowiada ci monarchia absolutna czy jakaś dyktatura? Z tego co piszesz wynika,
                    że jesteś tylko forumowym intrygantem. Przestań obrażac ludzi, uwzględnij, że
                    żyjemy w demokratycznym kraju i każdy ma prawo mieć swoje poglądy. Wdeptywanie
                    w glebę przeciwnika nie jest najlepszym sposobem wymiany zdań Nie ze wszystkim
                    zgadzam sie z Gargamelem, co nie oznacza, że mam prawo deptac go niewybrednymi
                    słowami.
                    • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:15
                      Wiesiu, nawet Ty mnie chyba pytałeś jaką opcję popieram i ja ci odpowiedziałam.
                      Ja nawet na forum założyłam wątek, w którym jasno napisałam na kogo zagłosuję w
                      wyborach prezydenckich.
                      Tak Wiesiu, nie mam swojego przedstawiciela w parlamencie i nie mój
                      przedstawiciel jest prezydentem RP.
                      Ale nie zgadzam się na pokretnej, kłamliwej i prymitywnej wersji
                      rzeczywistości. Nie uważam, że na forum jest miejsce wyłącznie dla prymitywnych
                      rozumków, które pisza coś całkowicie bez sensu.
                      Ty, chociaż u Ciebie często spotyka się myśl rozsądną, także nie jesteś od tego
                      wolny. Szafujesz nieraz w jednym tekście tyloma uogólnieniami i zapożyczonymi
                      chyba z gazet sloganami, że nie sposób się powstrzymać przed poproszeniem Cię o
                      konkretyzację i wytłumaczenie. Ty się wtedy złościsz. Ja się temu nie dziwię.
                      Bo zwykle nie potrafisz opisać co rozumiesz pod stwierdzeniem, którego użyłeś.
                      Ale myślę, że coś w Tobie pozostaje.
                      W Gargamelu z pewnością nie pozostaje nic. Bo w czym się można zgadzać z
                      Gargamelem???!!!
                      No, powiedz Wiesiu z czym???
                      Cóż ten Gargamel pisze? Chcesz, abym przeanalizowała pierwszą lepszą wypowiedź
                      Garegamela?
                      Przecież to jest osobnik, z którym wymiana poglądów jest poniżej ludzkiej
                      godności.
                      A kto depcze Gargamela niewybrednymi słowami?
                      Bo chyba nie ja? Zresztą ja miałabym prawo, bo wg Gargamela i Jego przyjaciół
                      jestem chora psychicznie, a o analizie moich przeżyć seksualnych w tym z
                      członkami własnej rodziny, to już nie wspomnę :)))
                      Ale to jest tak lewica. Chlew z nich wyjdzie zawsze :)))
                      • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:36
                        Nie będę sie wdawał w polemikę nad sformulowaniami, ponieważ zabrnirmy w ślepa
                        uluczkę, zbaczając z tematu. Wydaje się, że jestes zbyt zadufany w sobie. Każdy
                        ogląd rzeczywistości nie odpowiadający tobie spotyka sie z totalna krytyką. I
                        znów popadasz w skrajność. W jednej wypowiedzi bronisz wyborców Samoobrony,
                        teraz znów lewicę określasz jako chlew. A przecież tych posłów ktos wybierał.
                        Dlaczego nie masz szacunku do ludzi o innych poglądach? To jest dla mnie
                        niezrozumiałe. Nadmiar epitetów świadczy o lekceważeniu ludzi. Ja mam inny
                        stosunek do człowieka i to nas różni. Byc może, że gdzieś użyłem uogólnienia ,
                        co się nie tylko mnie zdarza. Ale tobie częściej. Nie opowiadam się za lewicą,
                        ale drażnia mnie określenia : debile, mało inteligentmi, chlew i inne. To jest
                        ton agresji a nie wymiany poglądów. Chyba w żadnym spocie nie dostrzeglem
                        konkretnej propozycji poprawy sytuacji, a jedynie napastliwośc, kpiarski ton,
                        lekceważenie okraszone niekiedy epitetami. Napewno nasze propozycje nie będa
                        uwzglednione przez parlament, a podyskutujmy nad nimi porzucając ton agresji.
                        • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:55
                          Nie musisz się wdawać w polemikę. Możesz po prostu wytłumaczyć, co masz na
                          myśli używając jakiegoś zwrotu.

I wskaż w którym miejscu wystąpiłam z "totalną krytyką"?

Nie bronię wyborców samoobrony. Czytaj Wiesiu ze zrozumieniem. Napisałam, że
                          pan Tusk swoimi wypowiedziami tych wyborców stawia w sytuacji "mało
                          komfortowej".

Lewica jest chlewem, co widać wyraźnie na tym forum.

Mam szacunek dla osób o innych poglądach. Ale wskaż mi np. pogląd Gargamela.

Wskaż gdzie użyłam nadmiaru epitetów.

Ty Wiesiu w każdej wypowiedzi uzywasz uogólnień i sloganów nie popartych
                          dowodami. Nawet w tej wypowiedzi, na któą Ci udzielam odpowiedzi.

A z kim mam wymieniać poglądy? Nawet Ty, który starasz się wypaść na
                          inteligentnego nie potrafisz wyjaśnić swoich stwierdzeń.

A jaką chcesz propozycję naprawy? Krytyka pewnych rozwiązań jest także
                          propozycją. I wskaż moją napastliwość w stosunku do jakiegoś rozwiązania.

Śmiało Wiesiu. Okaż się tym, za kogo starasz się podać :)

Myślę, że Twoja propozycja żeby młodych i zdolnych absolwentów szkół wyższych
                          zatrudnić jako sekretarki spotka się z dużym zainteresowaniem w parlamencie.
                          • Gość: Ptyś Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:09
                            Przeczytaj idioto swoje wypowiedzi to znajdziesz w nich agresje, chyba,że nie
                            rozumiesz tego pojęcia.
                          • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:28
                            Nie wymagaj ode mnie uzasadniania każdego zwrotu, bo to sie przerada w kłotnię
                            z prowadzi do całkowitego odejścia od zasadniczego tematu. Natomias uogólnienia
                            wystepuja u ciebie nagminnie. Jednym tchem wymieniasz Kwaśniewskiego,
                            Cimoszewicza, Belkę jako przestępców. Jeszcze im nikt zarzutów nie postawil.
                            Ponadto w prawie karnym obowiązuje zasada domniemania niewinności. Przestepstwo
                            należy udowodnić. Nie jesteśmy upoważnieni na forum występowac w roli
                            prokuratora. Czepiasz się, że napisałem o mlodych ludziach jako sekretarkach.
                            Byl to tylko przykład. A tobie zaraz się łzy polały. Widzę, że nie chcesz się
                            ustosunkowac do problemu młodych, wykształconych i bezrobotnych. I ciągle
                            każesz czytac ze zrozumieniem, więc czytam. Ale widocznie jestem debilem, jak
                            wszyscy na tym forum, że nie potrafię zrozumieć tak inteligentnego człowieka
                            jak ty. Albo posługujemy się dwoma róznymi językami.
                            • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:11
                              Wiesiu wymagam od Ciebie uzasadnienia i wytłumaczenia zwrotów kluczowych, na
                              których opierasz swoje wywody. Tak, jak ten z "podziałem dochodu narodowego".

Jeżeli wiesz, co to znaczy, to wytłumacz. Natomiast Ty używaż tego zwrotu, jako
                              pewnika w kontekście, w którym tego zwrotu użyć się nie powinno. Chyba, że
                              wyjaśnisz, ale do tego się nie kwapisz, więc nie wiem co mam myśleć. Bo
                              pierwsza myśl, która mi przychodzi do głowy, to taka, że nie wiesz o czym
                              piszesz.

Dla mnie Kwaśniewski, Cimoszewicz i Belka są przestępcami. Nie są jeszcze
                              przestępcami w świetle prawa, które stworzyli dla siebie. I tu paradoks -
                              jeżeli oni wykorzystują to prawo to się nazywa praworządność, a jeżeli to prawo
                              wykorzystuje Leper, to się nazywa łajdactwo :)))

A z tymi zarzutami, to kolejny raz nie masz racji. Zarówno w stosunku do
                              Kwaśniewskiego, jaki i Belki zostały postwione zarzuty. Nie wiem tylko, czy już
                              został skierowany wniosek do Trybunału. CImoszewiczowi też zostały postawione
                              zarzuty. Ale zgodnie z prawem dla "elit" prokuratura umorzyła dochodzenie bo
                              prokuratura (niczym sąd) osądziła, że Cimoszewicz nie fałszował świadomie :)))
                              To jest też prawo dla "elit" :)

Ależ jesteśmy upoważnieni żeby występować w roli prokuratora. To jest prawo
                              każdego. Jeżeli my i media nie wystapimy, to kto wystąpi?
                              Może prokurator? :)

A tak nawiasem, czemu nie popierasz mojego nawoływania do ukarania pana
                              Włodzimierza Stępnia, który w dniu 01.09.2005r. ewidentnie złamał prawo pojąc
                              wyborców alkoholem?
                              Przecież jesteś za przestrzeganiem prawa. A może uważasz, że w stosunku do pana
                              Stępnia winno się stosować prawo dla "elit"?

Nie ukrywam, że na Twój tekst o sekretarkach polały mi się łzy. Łzy radości :)))

Ależ mogę się ustosunkować do problemu młodych bezrobotnych. To nie jest
                              problem taki prosty.
                              Zacznijmu od tego, że w Kielcach przy obecnej strukturze i poziomie kształcenia
                              młodzi absolwenci zawsze będą bezrobotni. To jest pewnik. Poziom kształcenia
                              jest zastraszająco niski. Co najmniej 50% osób, które studiują W Kielcach nigdy
                              na studia nie powinno trafić. Ja się dziwię, że zdały maturę.
                              A gdyby nie trafiły na studia, to możliwe, że już by pracowały np. jako
                              kamieniarz, spawacz, kucharka itd.

Sprawa nastepna - gdzie w Kielcach zapewnić pracę politologom, pedagogom,
                              mrowiu specjalistów od zarządzania itp. Ta struktura kształcenia jest absurdem.
                              Ale takie mamy szkoły, takich nauczycieli i takich studentów.
                              A w tym wszystkim chodzi o to by mierni nauczyciele z SB-cko - PZPR-owską
                              przeszłością zrobili na biednych i głupich studentach pieniądze.
                              Czy już widzisz pierwszy krok, nie do rozwiązania, ale do złagodzenia problemu?

Jeżeli nie widzisz to podpowiadam - ostre kryteria rekrutacji na studia i
                              zmiana profilu i struktury kształcenia.

W swoich wypowiedziach piszesz o inwestycjach. A kto zainwestuje w mieście,
                              gdzie główną kadrą są politolodzy, padagodzy, marketingowcy itp. a specjalisty
                              trzeba ze świecą w ręku szukać albo ściągnąć z drugiego końca Polski.

To jest tylko jeden, niewielki aspekt problemu. I co, mam dawać wykłady? Mam
                              ułożyć program zwalczania bezrobocia?
                              Powiem tak - stać mnie, abym to zrobiła, ale po co, skoro wokół sami tytani
                              intelektu, a ja jestem małą psychicznie chorą kobietką? :)))
                        • Gość: babetka Nie musimy szukać. Oto Gargamel z tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:02
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=31035550&a=31049247
                          "No będzie w Polsce FAJNIE - ten scenariusz nie śnił się nikomu w czasie samych
                          wyborów. Premierem ma być Kazek Marcinkiewicz uasabiający sobą wszystko co naj-
                          ciemniejsze: były ministrant, były belfer, klerykał, konserwatysta. Członek
                          Opus Dei, kawaler maltański - odznaczony za zasługi dla Archidiecezji Poznań-
                          skiej. Marszałek Marek Jurek to samo dno CZARNEJ SIŁY z Watykanu. IDZIE POLSKA
                          WYZNANIOWA".

Jaki to pogląd? Mam przeanalizować tę wypowiedź?

Cieszę się Wiesiu, że Ty się z Gargamelem zgadzasz :)))
                  • Gość: alopicrok Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.129.* 27.10.05, 14:12
                    Babet!czy u Ciebie nastąpiło rozdwojenie jażni?raz piszesz tak:
                    ``... masz najmniejsze prawo, aby się wypowiadać.
                    Mogłeś iść na wybory i oddać głos. Ale tym razem też chyba ze swojego prawa nie
                    skorzystałeś``
                    a innym razem tak:``..> A ja nie głosowałam ani na PiS, ani na PO. Ja nie mam
                    swoich reprezentantów i guzik mnie PiS i PO obchodzą.``. Ja fanką demokracji nie
                    jestem``
                    No to jak to jest babet?zastanowiłeś się czy Ty masz prawo do komentowania tego co
                    wyprawiają Ci,którym zaufali wyborcy-w tym niestety i ja.
                    pozdr.
                    • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:18
                      Czy to tak trudno zrozumieć?
                      Pisałam do Wariata, który na wybory nie chodzi. Dlatego wg mnie ma najmniejsze
                      prawo do krytyki.
                      Ja w wyborach uczestniczę. Ale kolejny raz nie mam swojego reprezentanta (czyli
                      osoby i ugrupowania na które oddałam głos) w parlamencie.

I ja mam do wszystkiego prawo.

I proszę, czytaj ze zrozumieniem :)
                      • Gość: alopicrok Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.129.* 27.10.05, 14:29
                        zrozumiałam i będę czytać ze zrozumieniem.Teraz idę ze zrozumieniem do pracy.
                        pozdr.
                      • Gość: Ptyś Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:13
                        Wariat to komplement czy epitet?
                        • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:18
                          Gość portalu: Ptyś napisał(a):

> Wariat to komplement czy epitet?

To ani to, ani to.
                          „Wariat” to jest część nicka „intelektualisty” z Ostrowca, który podpisuje
                          się „bmwariat”.
                          „Bm” to z pewnością skrót od imienia np. Beniamin, a „Wariat” to chyba nazwisko.
                          • Gość: wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:38
                            Podział dochodu narodowego, podział pierwotny to podział na płace i zyski. czy
                            sądzisz, że 800 zł dla pielęgniarki i kilkadziesiąt dla prezesa jakiejś spółki
                            to sprawiedliwe?
                            • Gość: Gargamel Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.130.* 27.10.05, 17:50
                              Wszelkie pytania adresowane do Babetki powodują u niej gwałtowny nawrót choroby
                              nazywanej potocznie PRAWICOWO-KOŚCIELNĄ SCHIZOFRENIĄ - choroby nabytej na zebra-
                              niach "Ligusów", "Moherowych Beretów" lub "Pisuaru" oraz w przytulnej kruchcie
                              Kieleckiej Bazyliki Katedralnej, ewentualnie w kuchni i łużku jakiegoś klechy.
                              Dlatego oszczędźmy Babetce kolejnych ataków choroby i zrezygnujmy z zadawania
                              jej pytań. Zdrowie PSYCHOLI jest bowiem sprawą najważniejszą.
                            • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:53
                              Nie mogę poprzeć twojego wniosku w sprawie p. Stępnia, ponieważ nie dysponuje
                              żadnymi dowodami. Oparcie się tylko na twojej wypowiedzi byłoby z mojej strony
                              nadużyciem. Wypowiedź na forum nie jest podstawą do wszczęcia postępowania
                              karnego, gdyż dotyczy czynności a nie zapisu (pomówienie) Jeśli tego się
                              domagasz należy złozyć pisemny wniosek do prokuratury z podaniem imienia i
                              nazwiska, znanych ci faktów oraz nazwisk świadków.
                              • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:10
                                Dowodami są moje doniesienia. Zresztą w w imprezie uczestniczyło kilkaset osób.
                                Jeżeli nie wierzysz mnie, to zapytaj np. pana Wojewodę Włodzimierza Wójcika.
                                Chyba nie wątpisz w szlachetność i uczciwość pana Wojewody Włodzimierza
                                Wójcika, bo rozumiem, że w moją prawdomówność możesz wątpić.

Ja raczej do prokuratury nie pójdę, bo myślę, że kielecka prokuratura stosuje
                                prawo dla "elit" i moje pójście mija się z celem. Zaczekam raczej aż ktoś (a
                                powinien to być Włodzimierz Stępień) oskarży mnie o zniesławienie :)))
                                • Gość: Gargamel Re: Pisuarowe debile IP: 81.6.130.* 27.10.05, 20:23
                                  Słuchaj Wariatko - tak wiele osób tam nie było. Wojewody również.
                                  Szanowny Pan Poseł Wł.Stępień nie oskarży cię o zniesławienie ponieważ
                                  jest wyjątkowo wyrozumiały dla osób znacznie upośledzonych na umyśle.
                            • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:04
                              Widzisz Wiesiu, płaca pielęgniarki to nie jest w naszym kraju "podział
                              pierwotny". Pielęgniarka, w większości przypadków, jest pracownikiem sfery
                              publicznej. Tu następuje redystrybucja dochodu przez budżet. Z tym, że
                              wynyślono dla tego sektora NFZ, który kradnie chyba do 10% naszych składek.
                              W chwili obecnej, w naszym systemie pielęgniarka nie tworzy dochodu narodowego,
                              a prezes spółki tworzy.
                              Jeżeli prezes tworzy duży dochód to jest to sprawiedliwe. Zresztą Wiesiu, to
                              reguluja podatki. A to przecież Ty niedawno optowałeś za 3x15, czyli optowałeś
                              za tym, aby temu prezesowi spółki zostawić więcej, a pielęgniarce, która
                              korzysta z dochodów budżetu dać mniej.

Ale wracając do sprawiedliwości - jeżeli prezes doszedł do tego uczciwie to
                              jest to sprawiedliwe.
                              Jeżeli natomiast jest to prezes miernej spółki np. państwowej lub samorządowej
                              lub prezes spółki powstałej w wyniku przestępczego przejęcia majątku
                              państwowego, to nie jest to sprawiedliwe. Ale tutaj powracamy znów do prawa.
                              Prawa dla "elit".
                              • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:32
                                Babetko, cos ci się pomerdało, byłem i jestem przeciwnikiem podatku 3 razy 15
                                przecież to ty udowadniałaś, że zwiększone zarobki wpłyną na inwestycje. Nie
                                wmawiaj komuś tego czego nie pisał. Zaczynasz się gubic. Definicja mówi o płacy
                                i zysku. Przypomnij sobie wykłady z ekonomii. Nie ma znaczenia czy ktos jest
                                pracownikiem sfery budżetowej. Dochód powstaje w sferze produkcyjnej, co nie
                                oznacza,że pielęgniarce można płacić glodową pensję. Dzieci też nie tworzą
                                dochodu, co nie oznacza, że pracownicy nie powinni zrezygnować z części zysków
                                na rzecz ich utrzymania.
                                • Gość: babetka Re: Pisuarowe debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:08
                                  Przepraszam Wiesiu za moje niesłuszne posądzenie. Jest prawdopodobnie tak, jak
                                  piszesz.

Jest pewne, że zwiększone zarobki wpływają na inwestycje. Nie wiem czy to
                                  napisałam ja, ale zgadzam się z takim poglądem.

A dlaczego mam sobie przypominać wykłady z ekonomii? Racz mi to wyjaśnić Wiesiu?

Może wystarczy encyklopedyczna definicja dochodu narodowego:

„Dochód narodowy (ekon.) to suma dochodów wszystkich podmiotów, uzyskanych z
                                  wykorzystania czynników produkcji (ziemia, praca, kapitał) równa całkowitej
                                  wartości wytworzonych dóbr i usług”.

I w związku z tym Wiesiu jak najbardziej ma znaczenie czy ktoś jest
                                  pracownikiem sfery budżetowej.
                                  Bo chyba Wiesiu nie uznajesz, że urzędnik np. wpisujący Cię do rejestru osób
                                  prowadzących działalność gospodarczą tworzy dochód narodowy? A przecież za wpis
                                  płacisz. Urząd ma zysk, a urzędnik dostaje płacę.

Czy nadal się upierasz, że nie ma znaczenia? :)

A kto Cię Wiesiu uczył ekonomii?

Wiesiu, powstają już prywatne placówki służby zdrowia. Nie wiem, jak tam płacą
                                  pielęgniarkom. Ale chyba pielęgniarkom to wystarcza skoro tam pracują.
                                  Wiesiu, jeżeli pielęgniarka nie jest zadowolona ze swojej płacy to nikt nie
                                  zabroni jej się zwolnić i poszukać pracy nowej.
                                  Płaca pielęgniarki w prywatnej placówce nie jest problemem. Gorzej z tą
                                  pielęgniarką w placówce publicznej. Bo to ja płacę składkę, z której ta
                                  pielęgniarka otrzymuje wynagrodzenia. I teraz Ty mówisz, że pielęgniarka ma
                                  zarabiać więcej. Jak ma zarabiać więcej, to mnie pewnie podwyższą składkę i ja
                                  będę zarabiała mniej. Pielęgniarka kupi więcej, a ja kupię mniej. I może ja
                                  nawet na to bym się zgodziła. Ale jest pewien szkopuł. Ja za tę swoją składkę
                                  nie dostaję nic. Nic Wiesiu, wielkie „zero”. Więc ja się przeciwko temu
                                  buntuję. Bo co mnie obchodzi ile zarabia pielegniarka skoro ja nie dostaję za
                                  swoje pieniadze nic? A Ty chcesz żebym ja dawała na pielęgniarkę więcej i żeby
                                  to „zero” kosztowało mnie drożej.
                                  I gdzie tu Wiesiu logika, sprawiedliwości, wolność?

A wracając do dochodu to Ty Wiesiu napisałeś tak:

„Siłą napędową rozwoju gospodarczego jest popyt. Nie sztuka wyprodukować,
                                  sztuką jest sprzedać. Ale przy dzisiejszym podziale dochodu narodowego jest to
                                  bariera nie do przebycia”.

Więc wytłumacz Wiesiu, jak to Ty chcesz podzielić ten dochód, aby był większy
                                  popyt i żeby można było sprzedać?

Bo na razie jak rozumiem to chcesz, abym za „zero” płaciła więcej, przez co
                                  zwiększy się płacę pielęgniarki i złodziei z NFZ, a w zamian za to ja kupię
                                  sobie mniej.

P.S.
                                  I ja Wiesiu nie chcę rezygnować z zysków żeby utrzymywać pielęgniarkę. Ja chcę
                                  mieć swoje pieniądze, a jak zachoruję to pójdę i zapłacę pielęgniarce. A na
                                  razie jak zachoruję to oprócz składki, którą mi kradną,i tak oddzielnie
                                  pielęgniarce i lekarzowi płacę.

I widzisz Wiesiu ile się napisałam żeby Tobie wyjaśnić cokolwiek? :)
                                  • Gość: Wiesiek Re: Pisuarowe debile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:17
                                    Dochodzę do przekonania, że rozmawiamy róznymi językami. Pielęgniarka to tylko
                                    przykład. Pisząc o dochodzie oparłem się na encyklopedii, a nie swojej ułomnej
                                    pamięci. Popyt mozna zwiększyć poprzez odpowiednie płace. W USA jest określona
                                    ustawowo minimalna płaca za godzinę. U nas niewypłaca sie pensji miesiącami.
                                    Nie jestem przekonany, że "geniusze" z układów moga zarabiac kilkadziesiąt tys.
                                    a robotnikowi płaci się grosze. Tak, jeśli zarabiasz bardzo dużo, to powinnas
                                    płacic odpowiednio wyższy podatek, żeby ta pielęgniarka miala na godne zycie.
                                    Żeby można było utrzymać kalekie dzieci. I nie mogę się z tym pogodzić, że
                                    jedni zarabiaja krocie, chociaz na to nie zasługują, a inni szukają chleba po
                                    śmietnikach. Jak się spodziewam, napiszesz, że wszystkiemu winni Żydzi i
                                    komuniści.
                                    • Gość: babetka Minimalna płaca remedium geniuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:28
                                      A, pielęgniarka to przykład! To bardzo dobrze. Ale ja i tak nie chcę płacić na
                                      wyższą pensję pielęgniarki.
                                      No tak, w USA jest określona płaca. Tak, u nas nie wypłaca się pensji
                                      miesiącami.

Czyli jesteś Wiesiu współczesnym Janosikiem – odbierzesz „geniuszom z układów”
                                      a dasz biednym robotnikom i np. pielęgniarkom.

Jak ja zarabiam więcej to nie chcę płacić pielęgniarkom za nic. Już Ci to chyba
                                      wytłumaczyłam.

Które Wiesiu kalekie dzieci mam utrzymywać? Czy te, które rodzice uczynili
                                      kalekami np. w wypadku samochodowym, bo tatuś kierował pijany? A może te, które
                                      spadły z huśtawki, bo mamusia nie uważała, bo zagadała się z sąsiadką?
                                      A może te, w które babcia i mamusia wtłaczają na siłę żarło, a później sadzają
                                      przed telewizorem i taka beka w ciągu kilku lat staje się kaleką?
                                      Ja Wiesiu już płacę na kalekie dzieci i się na to godzę. Ale ile mam płacić
                                      miesięcznie na te kalekie dzieci i innych w ramach solidaryzmu?
                                      Czy starczy 50 PLN? Jeżeli starczy, to bardzo proszę, a od reszty wara.

A teraz Wiesiu o tej płacy minimalnej. Ta płaca to przecież nieszczęście. To
                                      m.in. przez tę płacę ci przedsiębiorcy nie wypłacają miesiącami, bo ich nie
                                      stać.
                                      To przez tę płacę jest tak wielu bezrobotnych w tym młodych. Bo jak już mam
                                      zatrudnić to lepiej starszego, którego nie muszę uczyć, bo on od razu na siebie
                                      zarobi. Ta podwyższona płaca zniechęci mnie do zatrudniania ludzi. Będę ludzi
                                      zastępowała maszynami. Wreszcie ta płaca spowoduje upadłość wielu firm bo
                                      zwiększy koszty i zmniejszy konkurencyjność i opłacalność. Ta płaca spowoduje,
                                      że inwestycje w Polsce staną się mało efektywne. To wszystko zwiększy
                                      bezrobocie. A zwiększenie bezrobocia to wzrost podatków i wpadamy w spiralę.

A co powiesz Wiesiu o osobach prowadzących działalność gospodarczą? Czy
                                      nakażesz im ustawowo, że muszą zarabiać minimum tyle, ile określono w ustawie?

A przecież to m.in. z powodu tej minimalnej pracy i obciążeń na składki
                                      ubezpieczeniowe tak wiele osób jest zmuszonych rejestrować działalność, chociaż
                                      pracują i wykonują takie czynności, jak na umowę o pracę.

A popyt zmieni w stopniu minimalnym lub wręcz ograniczy. Coś mi się Wiesiu
                                      wydaje, że jesteś miłośnikiem PPP i pana oficera LWP Agnostyka1. To oni
                                      niedawno serwowali nam takie genialne i proste rozwiązania :)

Nie wiem Wiesiu na jakiej podstawie sądzisz, że napiszę, że wszystkiemu winni
                                      Żydzi?
                                      Owszem komuniści są winni doprowadzenia Polski do takiego stanu. A wiesz, że
                                      znany w Kielcach ambasador powiedział, że Żyd, który był komunistą nie był
                                      Żydem. W takim razie nie mogą być winni Żydzi.

A może z tymi Żydami, to była taka Twoja złośliwość Wiesiu? :)
                                      Ale i tak nie musisz się krępować – możesz mnie nazwać zagorzałą antysemitką.
                                      Mnie to nie przeszkadza :)
      • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 18:11
        ...i bardzo dobrze; ...w dostatku bedzie zyl ten kto produkuje i swiadczy
        spoleczenstwu cenne uslugi..

...dlaczego na spoleczenstwie mieli by zerowac spekulanci tacy jak Kulczyk,
        Grobelny, Bykowski, Solorz i setki innych ktorzy zrobili w tak krotkim czasie
        miliardy zlotych wchodzac do biznesu z realna suma zaledwie 100 tys dol.

...w USA tacy biznesmeni mieli by zapewniony do konca zycia maly pokoik z krata
        w oknie i Judaszem w drzwiach.
        ...i nie dlasamego faktu ze spoleczenstwo ich nie lubi bo sa zbyt
        sprytni...spoleczenstwo wybiera swiadomie ludzi ktorzy maja obowiazek
        reprezentowac jego zyczenia....a ci panowie zyja kosztem spoleczenstwa. Za ich
        przyczyna spoleczenstwo biednieje.
        Ci panowie niczego pozytecznego dla tego spoleczenstwa nie
        wykreowali...wykreowali jedynie droge oszukiwania tegoz spoleczenstwa.
        • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 23:12
          wkradl mi sie alogizm piszac;

"...spoleczenstwo wybiera swiadomie ludzi ktorzy maja obowiazek
          reprezentowac jego zyczenia.."....mialem tu na nysli oczywiscie wybierany w
          sposob demokratyczny parlament i rzad.
    • Gość: WYBORCA Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:22
      Wczesniejsze wybory do parlamentu? Jestem za. Pis osiagnie wynik z wyborów
      prezydenckich.
      • Gość: Ptyś Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:43
        Niepoprawny optymista
        • Gość: Filip Re: Wybory marszałka Sejmu IP: *.sympatico.ca 30.10.05, 05:56
          Owszem komuniści są winni doprowadzenia Polski do takiego stanu. A wiesz, że
          znany w Kielcach ambasador powiedział, że Żyd, który był komunistą nie był
          Żydem. W takim razie nie mogą być winni Żydzi.

________________________________________________________________________________

...swietne !...doskonale !...ja tez to gdzies slyszalem....byc moze powiedzial
          to nawet sam Morel udajac sie do Izraela...moze brat A.Michnika, moze sedzia
          PRLu z WB, moze nasza noblistka, moze Baksik i Gesiorowski, moze pan
          Balcerowicz, moze pan Stolcman, moze pani Walc....moze pan Bartoszewski, moze
          pan Mazowiecki...i moze jeden ktos z tysiaca im podobnych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka