Dodaj do ulubionych

Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem SLD

IP: *.visp.energis.pl 23.11.05, 11:07
na prezydenta Kielc?

Jak zapewne towaszyszom wiadomo zanosi się na przyspieszone wybory
samorządowe. Kielecki SLD jest w rozsypce po występach Długosza i Jaskiernii.
Grupa trzymająca władzę z towarzyszem Stępniem na czele wpadła na pomysł,
żeby poprzeć "ponadpartyjnego" kandydata, którym ma być Kośmider z
Samoobrony. Liczą na to, że skołowani wyborcy nie połapią się kto tym
wszystkim kręci i uda im się "odstawić" Lubawskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:57
      Kośmider jest faktycznie ponad wszelkimi podziałami, bo już wszystkie partie
      przeszedł. Ostatnio jednak zrobiłam się na tyle wierząca, że już we wszystko
      jestem w stanie uwierzyć.
      • mgr.prezio To Ordynacki kandydat. 23.11.05, 15:24
        Takich działaczy należy popierać.
    • Gość: Gargamel Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 23.11.05, 15:57
      Coś wam się p...... w główce Towarzyszu Szmaciak.
      Z.Kośmider nie jest członkiem "Samoobrony" - ostatnio /jak pamiętam/ był
      Skarbnikiem i Członkiem Zarządu Wojewódzkiego "Stowarzyszenia Ordynacka".
      Nie jest też członkiem "SLD" - ani też "SDPL" czy "Nowej Lewicy". Myśl o
      tym, że mógłby być kandydatem Kieleckiej Lewicy na Prezydenta Miasta mogła
      się zrodzić tylko w waszej GŁÓWCE. Możliwe, że zastartuje jako Kandydat
      Niezależny i uzyska dobre 3-cie miejsce.
      • Gość: Towaszysz Szmaciak Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.visp.energis.pl 23.11.05, 16:14
        Nie ja to wymyśliłem tylko towarzysz Stępień, który uznał że SLD nie ma
        poważnego kandydata. Kośmider jest członkiem Samoobrony, nawet kandydował na
        prezia Kielc z ich listy.
        • Gość: Gargamel Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 23.11.05, 20:18
          Jak dobrze pamiętam Towarzyszu Szmaciak to Pan Zbigniew Kosmider faktycznie był
          członkiem "Samoobrony" przez okres około 3-ch tygodni w czasie wyborów samorzą-
          dowych w 2002 roku - choć wcześniej zarejestrował własny Komitet Wyborczy. Po
          wyborach nikt "nie słyszał" już o jego przynależności do tej Partii. Co do tego,
          że to sam Pan Poseł Włodzimierz Stępień "wymyślił" ewentualne poparcie jego kan-
          dydatury przez SLD w wyborach w 2006 roku - nikt NORMALNY nie da temu WIARY.
          • Gość: Towaszysz Szmaciak Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.visp.energis.pl 24.11.05, 12:50
            Rozmawiałem na temat Kosmidera z Panem marszałkiem Lepperem. Pan marszałek
            zapewnił mnie, że Kośmider jest w dalszym ciagu członkiem Samoobrony, a nawet
            odebrał organizacyjny krawat wz. 2005. Samoobrona uważa Kośmidera za powżnego
            kandydata i udzieli mu poparcia. Informacje na temat poparcia kandydata przez
            SLD mam również "pierwszej ręki". O Szczegółach ze zrozumiałych względów nie
            będę pisał na tym forum.
            • Gość: Gargamel Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 24.11.05, 15:38
              Drogi Towarzyszu Szmaciak - telefonowałem do Pana Zbigniewa Kośmidra, który
              stanowczo zaprzeczył, że jakoby jest członkiem "Samoobrony" - nic mu też nie
              wiadomo, że miałby kandydować z rekomendacji SLD. LEPPER więc kłamie.
              Pytałem również Pana Posła Włodzimierza Stępnia o ten "zamiar poparcia przez
              SLD kandydatury w/w" - uśmiał się jak norka.
      • sld-upek1 Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S 23.11.05, 16:49
        Gość portalu: Gargamel napisał(a):

> Możliwe, że zastartuje jako Kandydat
        > Niezależny i uzyska dobre 3-cie miejsce.
        Kto zajmie pierwsze i drugie? Lubawski i Skowron?
        • Gość: Gargamel Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 23.11.05, 20:29
          Drogi "SLD-upek" - zarówno w I-szej jak i II-giej turze wybory samorządowe
          wygra Wojciech Lubawski lub kandydat, którego z jego rekomendacji "wystawi"
          Samorząd 2002. Pan Zdzisław Skowron nie jest na tyle naiwny aby po klęsce w
          2002 roku ponownie startować. Drugie miejsce zajmie któryś z kandydatów nie-
          zależnych wystawionych np. przez Forum Obywatelskie lub Związek Pracodawców
          - lub "PiS" czy "PO" jeśli te wezmą udział w wyborach poza strukturą Samorządu
          2002. Szanse Kandydata Lewicy są żadne - nawet po jej "zjednoczeniu" tj. wspól-
          nej rekomendacji SLD, SDPL, Nowej Lewicy, Polskiej Partii Pracy i Unii Pracy.
          • Gość: Kielczanin Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:31
            Masz rację "Gargamelu", lewica nie tylko w Kielcach ale w całej Polsce może
            sobie darować wybory przez okres co najmniej 8 lat.A będzie tak dla tego
            że SLD'owskie, SDPL'owskie i UP mumie wraz ze swoimi wychowankami nie chcą
            zejść z piedestału polityki.Dla czego przegrał Stępień krótko za swoją arogancję
            i butę. Jak na razie Lubawski trzyma się dobrze do póki eminencja Biskup
            Ryczan admówi mu poparcia na co się nie zanosi.Jak na razie to Lubawski jest
            w politycznym "rozkroku" jedną nogą w PiS drugą w PO. Ale PO dzięki Miodowiczowi
            i jego zaangażowaniu w sprawie Cimoszewicza podzieli los SLD.
            I na koniec strzępimy sobie tylko języki mówiąc o wcześniejszych wyborach
            samorządowych jest to nie możliwe. Kadencji samorządu nie da się skrócić można
            ją tylko wydłużyć.PiS chciał przyspieszyć wybory ze względu na sytuację w
            Warszawie. Ale pewnie wprowadzą zarząd komisaryczny i po kłopocie.
            Przywódcami PiS'u są bardzo inteligentni politycy jeden jest socjologiem a drugi
            prawnikiem.Nie poto przygotowywali się do przejęcia władzy przez 10 lat aby ją
            oddać po 2 czy czterach latach.Taka jest właśnie polityka i śmieszy mnie jak
            wielu forumowiczów wiesza psy na PiS'ie. Oni wyciągneli wnioski, których nie
            potrafili "mądrale z SLD, SDPL, UP i Nowej Lewicy.
            Gargamelu pan redaktor zmienił nicka na Tow. Szmaciaka ale przeciesz wiadomo
            kto to jest.
            Pozdrawiam
            • Gość: Gargamel Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 24.11.05, 20:35
              W ogromnej części zgoda z twoim postem Drogi "Kielczaninie" - z jednym tylko
              wyjątkiem. Mam jak najgorsze zdanie o Kaczorach i innych działaczach "PiS" -
              przyznaję, że byli skuteczni w czasie kampanii wyborczej /przy pomocy jakich
              metod to inna sprawa/ale początek mają fatalny poza skutecznym "rozrobieniem"
              "PO"- koniec jednak będzie wg. mnie ŻAŁOSNĄ KLĘSKĄ tej formacji. Możliwe, że
              kapitał wyborczy "zbiją na nich" zarówno "Samoobrona" jak i "LPR". Ale będzie
              to również szansa dla Lewicy - jeśli potrafi się zjednoczyć i "przesunąć" do
              drugiego lub nawet trzeciego szeregu swoich ŻELAZNYCH DZIAŁACZY.
              • Gość: Kielczanin Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:06
                No to szykuje się nam "Białoruś".
                • demokratka.pl Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S 29.11.05, 18:25
                  Demokraci.pl poprą tego kandydata.
                  • mgr.prezio Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S 29.12.05, 20:57
                    Ordynacka go poprze.
                    • Gość: Ankaka Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 213.77.117.* 30.12.05, 16:26
                      Lewica polegnie, bo nie tylko poseł W. Stępień chce startować na prezydenta
                      Kielc, w czym mu pilnie pomaga Bożena Kizińska, gdyż w razie stępniowej
                      wygranej ona moze zostac posłem. Zakopała wiec topór wojenny i kocha p. Włodka
                      jak nie wiem co. Poza nim ostro szykuje sę St. Rupniewski popierany przez
                      weteranów odsuniętych przez Olejniczaka a wiec i p. Stępnia grającego z młodym
                      z jednej drużynie. Z lewicy takze moze zastartować M. Piotrowicz i miałby
                      szanse, bo jest lubiany, ale jest też pełen kultury, więc jak go koledzy
                      poproszą, to się wycofa. No i jest jeszcze Jerzy Suchanski, który nie odpuści,
                      bo cche wrócić do polityki a latka lecą i trzeba to zrobić jak najszybciej. Z
                      prawicy jest W. Lubawski i poza nim długo, długo nic, choć młode lwy chętnie
                      dorwałyby się do władzy.
    • aleksander_hr.fredro Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S 04.01.06, 15:23
    • aleksander_hr.fredro Re: Kośmider TW ? 04.01.06, 15:23
      • ubek-kubek Re: Kośmider TW ? 27.02.06, 01:41
        Są na niego jakieś kwity WSI.
        • lvl0 Re: Kośmider TW ? 28.02.06, 12:59
          Towarzysz Kośmider był ORMOwcem. Nie wiedziałem,że z WSW współpracował tajnie.
          • Gość: Gargamel Re: Kośmider TW ? IP: 81.6.130.* 28.02.06, 15:37
            Znałem niejednego ORMO-wca i żaden nie był TW.
            Znałem też sporo działaczy tzw. Etosu "S" i kilku z nich było TW.
            Natomiast nie wątpię w to, że każdy kto zzdecyduje się na kandydowanie na Prezy-
            denta Kielc i innych miast w Polsce zostanie dokładnie "zlustrowany" przez ....
            • ubek-kubek Re: Kośmider TW ? 28.02.06, 21:41
              Gdyby się to potwierdziło, mozna by na tym oprzeć kampanie wyborcza naszego
              kandydata. Należało by go sprzedać wyborcom jako człowieka, który nie
              przebierał w środkach, chcąc uratować Kielce przed warchołami z Radomia i
              Ursusa oraz tego wszystkiego co się z nich wykluło.
            • framberg Re: Kośmider TW ? Wycofał kandydaturę ? 21.03.06, 23:38
              Czy już raz wycofał swą kandydaturę gdy okazało się, że będzie wprawadzona
              lustracja ?
              Oficjalny powód: dyshonor związany z umieszczeniem na drugim miejscu listy.
              Wtedy to była partia prawicowa.
            • sierota.po.ud Re: Kośmider TW ? 25.05.06, 13:59
    • Gość: SLD Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.02.06, 21:46
      kośmider dajcie sobie spokoj
      • ubek-kubek Uważam że w SLD nie ma tak wyrazistego członka. 01.03.06, 02:54

• Gość: Gargamel Re: Uważam że w SLD nie ma tak wyrazistego członk IP: 81.6.130.* 01.03.06, 17:09
          Ty BARANIE byłbyś najbardziej wyrazisty.
          A może już jesteś w jakimś prawicowym GÓWNIE ?
          • b6165 SLD musi poprzeć ponadpartyjnego kandydata. 19.03.06, 15:09
            Kośmider z Samoobrony jest chyba zdecydowanie najlepszy.
            • Gość: Observer Re: SLD musi poprzeć ponadpartyjnego kandydata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:13
              Kandydatem powinien być Kopyciński - zdrowy odrost na zgniłym korzeniu partyjnej
              nomenklatury!!!
              • Gość: SLD-UPek Kopyciński jest jeszcze za młody. IP: *.autocom.pl 20.03.06, 14:42
                Tylko Kośmider.
                • b6165 Samoobrona cofnęła Kosmiderowi poparcie 17.05.06, 22:59
                  bo nie zapłacił za krawat.
                  • sierota.po.ud Towarzysz Kośmider nie powiedział jeszcze 18.05.06, 17:10
                    ostatniego słowa.
                    • olek.komsomolec Kośmider nie uzyska poparcia Suchanskiego. 20.05.06, 00:50

• Gość: bziQ Re: Kośmider nie uzyska poparcia Suchanskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:33
                        Uzyska jednak poparcie ratownikow na basenie:))))

www.slowo.com.pl/kielce/?id=6624
                        Policja gnała o 7 rano na basen do Nowin
                        Chciał go bić były radny...
                        SITKÓWKA-NOWINY. - Były kielecki radny chciał mnie pobić na basenie. Wszczął
                        awanturę, gdy zapytałem ratowników, dlaczego pozwolili kilku osobom wnieść na
                        pływalnię alkohol - mówi kielczanin, który wczoraj wezwał na "Perłę" policję. -
                        Radny zaatakował, bo też miał zamiar bawić się z tymi ludźmi.
                        Mirosław Błoniarz z Kielc był wczoraj rano na krytej pływalni "Perła" w
                        Sitkówce-Nowinach. Około godz. 7 zauważył, że na pływalni bawi się też grupa
                        osób, wśród której rozpoznał byłego kieleckiego radnego, właściciela kawiarni w
                        Kielcach. Błoniarz wyraźnie dostrzegł jak na taflę obok basenu wniesiona
                        została przez nich torba, z której wyjęli butelkę z alkoholem. Były radny czuł
                        się tu jak u siebie w domu, a pracownicy basenu traktowali go inaczej niż
                        innych klientów.
                        - Zwróciłem więc uwagę ratownikowi, że to niedopuszczalne i że zaraz na basen
                        przyjdą dzieci. Wtedy jeden z mężczyzn zaczął do mnie krzyczeć "wyskocz i
                        obciągnij mi...." i zachowywał się bardzo agresywnie. Gdyby nie ratownicy,
                        którzy go powstrzymywali, pewnie by mnie pobił - mówi kielczanin.
                        Całe zajście obserwowali znajomi Mirosława Błoniarza, którzy od razu wezwali
                        policję. Funkcjonariusze przesłuchali ich i przyjęli zawiadomienie o
                        pogróżkach, które były radny skierował do kielczanina.
                        Policja na razie nie chce udzielać informacji w tej sprawie, ale szef prewencji
                        w Komisariacie Policji w Chęcinach, pod który podlega posterunek policji w
                        Sitkówce-Nowinach potwierdził, że policja była wzywana na basen wczoraj rano.
                        Były kielecki radny nie chciał z nami rozmawiać na temat swojego zachowania
                        na "Perle". - Nie mam nic do wyjaśnienia. Nie jestem już radnym, tylko osobą
                        prywatną i nie życzę sobie wypowiadać w tej sprawie - powiedział "Słowu"
                        uczestnik zabawy na basenie.
                        Jak to się stało, że na basenie pito alkohol? - Pływalnia jest obiektem użytku
                        publicznego i może z niej korzystać każdy. My nie jesteśmy w stanie
                        skontrolować przed wejściem wszystkich klientów, a potem ich upilnować - broni
                        się Zbigniew Piękny, kierownik "Perły". Potwierdza, że rzeczywiście doszło tam
                        wczoraj do ostrego starcia między dwoma klientami. Przyznaje, że były radny
                        jest ich stałym klientem, ale zastrzega, że nie ma z tego powodu taryfy
                        ulgowej. - Wiem, że ratownik od razu podjął interwencję, ale będę też
                        szczegółowo wyjaśniał z pracownikami wszystkie okoliczności wczorajszego
                        zdarzenia - obiecuje Zbigniew Piękny.
                        Mirosław Błoniarz chce jednak, aby konsekwencje prawne poniósł przede wszystkim
                        były radny. - Słyszałem, że ten pan być może wystartuje w wyborach na
                        prezydenta Kielc. Ja działam w poradni uzależnień, prowadzę edukację
                        obywatelską w szkołach i nie wyobrażam sobie, żeby tacy ludzie potem decydowali
                        o naszym życiu i mieście - mówi poszkodowany kielczanin.
                        Kontrowersyjny radny
                        Były kielecki radny - z powodu którego wezwano wczoraj policję na basen - to
                        dość kontrowersyjna postać kieleckiego samorządu. W Radzie Miejskiej zasiadał w
                        latach 1998-2002. Był wtedy członkiem Komisji Bezpieczeństwa i Porządku
                        Publicznego. Autor kąśliwych i spektakularnych wypowiedzi na sesjach. Później
                        bezskutecznie ubiegał się o fotel prezydenta Kielc. Po przegranej wyborach
                        zajmuje się nie tylko prowadzeniem własnej kawiarni, ale również założył w
                        Kielcach regionalną organizację Stowarzyszenia Ordynacka. Obecnie jest również
                        członkiem Krajowego Sądu Koleżeńskiego Stowarzyszenia Ordynacka.
                        • Gość: bziQ Re: Kośmider nie uzyska poparcia Suchanskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:50
                          I nie tylko, może jeszcze liczyć na niepiśmiennych i niemyślących... I robi się
                          niebezpiecznie.
                          www.echo-dnia.com.pl/?news=29830&mutacja=1&dzial=3
                          Były kielecki radny, który najpewniej będzie startować w wyborach na prezydenta
                          Kielc, wie jak odebrać głosy rywalom w wyborach samorządowych
                          Był kielecki radny Zbigniew Kośmider, który najpewniej będzie startować w
                          wyborach na prezydenta Kielc i stworzy własny komitet wyborczy w wyborach do
                          Rady Miasta, wymyślił chytry plan, jak ograć rywali. Nazwa jego wyborczego
                          komitetu ma być łudząco podobna do nazw organizacji, które mają szansę wygrać
                          wybory. - Ludzie się pogubią, zabiorę konkurentom głosy - mówi Zbigniew
                          Kośmider.
                          Każdy przed jesiennymi wyborami do Rady Miasta może założyć własny komitet
                          wyborczy wyborców i wystawić listy z nazwiskami kandydatów gotowych objąć
                          mandat radnego. Taki plan ma też Zbigniew Kośmider, który dodatkowo będzie
                          najpewniej walczył o prezydenturę w Kielcach.
                          "Ludzie nie kojarzą"
                          - Wymyśliłem, że nazwa mogłaby brzmieć Komitet Wyborczy Wyborców Prawo i
                          Samoobrona - Samorząd 2006. Skrót tej nazwy, który byłby drukowany na plakatach
                          byłby więc "KWW PiS - Samorząd 2006" - informuje Kośmider. Były radny nie
                          ukrywa, że chce odebrać głosy Prawu i Sprawiedliwości oraz Samorządowi 2002,
                          Wojciecha Lubawskiego. - Ludzie nie kojarzą dokładanie nazw, dlatego pewnie
                          część zagłosowałaby na mój komitet. Poza tym Wojciech Lubawski i jego Samorząd
                          2002 będą pewnie paktować z PiS. Dlatego nazwa PiS - Samorząd 2006 będzie się
                          wydawała naturalna, tyle że to będzie mój komitet. Poza tym wybory do samorządu
                          będą w 2006 roku, a nie w 2002 - zauważa Zbigniew Kośmider.
                          "Ludzie nie dadzą się oszukać"
                          - Jeśli ktoś zamierza używać tego rodzaju manipulacji to co ja mogę zrobić?
                          Jestem przekonany, że ludzie nie dadzą się oszukać, dlatego takie pomysły nie
                          są moim zmartwieniem - komentuje Wojciech Lubawski, prezes Samorządu 2002.
                          - Jeśli powstanie taki komitet, to oczywiście złożymy oficjalny protest. Pan
                          Kośmider miał styczność z wieloma ugrupowaniami i najwyraźniej
                          usiłuje "podpinać się" pod Prawo i Sprawiedliwość - mówi Janusz Barański,
                          wiceszef Prawa i Sprawiedliwości w Świętokrzyskiem.
                          Czy to jest możliwe?
                          Pomysł Zbigniewa Kośmidra jest chytry, ale nigdy może nie dojść do jego
                          realizacji, na przeszkodzie wydaje się stać ordynacja wyborcza. Wedle niej
                          skrót nazwy komitetu wyborczego ma zawierać określenie odróżniające od nazw i
                          skrótów nazw innych komitetów. Ponadto skrót nazwy takiego komitetu musi być
                          różny od skrótu nazwy partii lub organizacji.
                          - Trudno powiedzieć, czy komitet o nazwie "KWW PiS - Samorząd 2006" zostałby
                          przed wyborami zarejestrowany. Zawsze decyzję w takiej sprawie podejmuje
                          komisarz wyborczy w danym okręgu. Dziś trudno gdybać - wyjaśniano nam w
                          Państwowej Komisji Wyborczej.

• olek.komsomolec Po takim wystepie uzyska poparcie Siejki. 20.05.06, 09:23

• Gość: HubaBuba Kośmider oprawca i barbażyńca komunistyczny! IP: *.skorosze.net 21.05.06, 22:04
                          Ostatnio dowiedziałem się z dobrze poinformowanych źródeł, że niejaki Kośmider
                          to przedstawiciel starej żydowskiej rodziny - niezwykle wpływowej w Izraelu i
                          sferach rządzących tego kraju. Nie jest tajemnicą, że Kośmider przyjaźni się
                          blisko z Heleną Wolińską a do przedszkola chodził z dziećmi Julii Brystygierowej
                          i Hilarego Minca. Wyrósł zresztą na dobrego Towarzysza oddanego sprawie
                          szerzenia rewolucji na bratnie narody. Nie jest prawdą że Kosmider był Ormowcem.
                          W ochotniczych rezerwach nie mógł być bo wcześniej już został zwerbowany przez
                          Mosad i nadzorował osobiście przejmowanie władzy w PRL przez Żydo-Komunę. Kiedyś
                          widziałem u Kosmidra w domu odznaczenie dla rodziny szczególnie zasłużonej w
                          tropieniu wrogów ludu pracującego - wręczone przez samego Jakuba Bermana! A poza
                          tym wątpię by Kosmider chciał się bawić jakieś prezydentowanie. Ma większe
                          problemy na głowie : aktualnie odzyskuje 4 kamienice na Sienkiewicza, które
                          przez wojną należały do jego rodziny. Jeśli mu się uda to będzie szczęśliwym
                          posiadaczem kamienicy przy Ogrodowej, Padarewskiego, czterech przy Sienkiewicza,
                          3 mieszkań na osiedlu KSM. Ponadto Kośmider Ma udziały w większości spółek
                          giełdowych w Polsce. I jak się tu dziwić że wszyscy się go boją??
    • Gość: kielczok Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: 81.6.130.* 21.05.06, 23:18
      Kilku z was może opluwać do woli tę kandydaturę - ale i tak Pan Zbigniew
      Kosmider startując w tych wyborach "uszczupli" znacznie pulę głosów Pana
      Wojciecha Lubawskiego, zajmie co najmniej 3-cie miejsce w I-szej turze wy-
      borczej i uzyska mandat Radnego.
      • sierota.po.ud Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S 21.05.06, 23:35
        Głosy Gargamela i agnostyka ma zapewnione.
      • Gość: bziQ Re: Czy Kośmider z Samoobrony będzie kandydatem S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:12
        Masz rację, powinien "uzyskać" mandat:). Do zapłacenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka