IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:12
Od 2 dni obserwwuje obrazek z naszej motoryzacyjnej rzeczywistosci: miejsce
skrzyzowanie ulicy Wapiennikowej i Tarnowskiej. Samochody jadace ul.
Wapiennikowa wjezdzaja na rondo i skrecaja w lewo w strone centrum. Jade do
pracy przedwczoraj i widze w lusterku, ze cos sie dziwnego dzieje. Brodaty
gosciu z Mazdy 626 TKI 34WY cos tam gestykuluje i pokazuje srodkowy palec
jakiemus starszemu jegomosciowi z duzego nowego auta (marki nie pamietam).
Zrownalismy sie z brodatym na swiatlach i przyjrzalem sie 'kulturalnemu'
kierowcy. Dzis jade do pracy, znow zjazd z ronda, ja na prawym i wjezdzam na
prawy na Tarnowska, po mojej lewej stronie wspaniala zagazowana Mazda 626
wrypuje sie na chama na moj pas zmuszajac mnie do hamowania. Teraz juz wiem,
o co wtedy chodzilo i po co byl srodkowypalec. Wiesniaczysko z Mazdy mysli,
ze wszystko powinno pierzchac, bo ón jedzie. Wyrwał do przodu jakby mu moszne
do pedalu gazu przywiazali i znow sie spotkalismy na swiatlach... Uwazajcie
na tego dziada, bo wg mnie powinien najpierw pocwiczyc fura na polu,
oczywiscie tak, zeby zadnych zabudowan nie bylo w okolicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 08:51
      Pokazywanie srodkowego palca innym uzytkownikom to szczyt szczytów chamstwa...
      Niestety wielu kierowcow to robi...
      • Gość: Gość Re: TKI 34WY IP: 193.24.203.* 04.12.05, 11:50
        TKI - ta rejestracja mówi sama za siebie !
        • Gość: TKI Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:59
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> TKI - ta rejestracja mówi sama za siebie !

TK z numerami powyżej 40000 są nie lepsi
          • blond_inka srodkowy palec to nic 04.12.05, 12:45
            Mojemu tatkowi gosc ostatnio zajechal droge, tata podniosl do gory rece i
            pokrecil glowa (w sensie: czlowieku, kto ci dal prawo jazdy) i lysy pan jechal
            za nim, a potem jak tatko sie zatrzymal i wysiadl, to mlody czlowiek go
            zwyzywal. Nie pobil, bo naokolo bylo duzo ludzi... Znam tez pewna mloda
            dziewczyne, ktorej maz (dres w starej beemce) wozi bejsbola w bagazniku i jak
            mu sie ktos nie podoba to potrafi wysiasc i przywalic w maske... Chamow za
            kierownica nie brakuje, trzeba sie pilnowac. Mnie ostatnio gosc zajechal droge,
            wiec mu zamrugalam swiatlami. Zatrzymal sie i ewidentnie chcial mi przylozyc,
            ale jak zobaczyl, ze jestem plci zenskiej to sie rozmyslil. W kazdym razie jak
            mi dresy robia chamskie numery na drodze, to nie reaguje, bo sie o boje i o
            siebie i o samochod. A najgorsze jest to, ze sa bezkarni
            • Gość: kolejarz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:58
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Pawel Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 07:13
            > TK z numerami powyżej 40000 są nie lepsi

O co Ci czlowieku chodzi z tymi 'nie lepszymi" powyzej 40000? Przybliz temat.
            Zal Ci, ze ktos ma wysoki numer/nowe auto?
            • Gość: TKI Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:56
              > > TK z numerami powyżej 40000 są nie lepsi
              >
              > O co Ci czlowieku chodzi z tymi 'nie lepszymi" powyzej 40000? Przybliz temat.
              > Zal Ci, ze ktos ma wysoki numer/nowe auto?

O brak umiejętności i kultury - tacy często wyprzedzają na 4, wymuszają,
              zajeżdżają i parkują byle jak.
          • Gość: vb Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:58
            A co ma to wspólnego z typem tki ? Mam dwa auta kju i tk 59 itd. i poruszam się
            podrogach rocznie 100 tys + sł.
        • Gość: X Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:53
          Zgadza sie TKI to TKI, dawniej bylo CI (w latach 70 tych). Wiocha, ktora za
          wczesnie zeszla z furmanki i sprowadziła sobie np. Golfa z demobilu.
    • Gość: ?? Re: TKI 34WY IP: *.kielce.net.pl 06.12.05, 10:11
      Nie generalizujmy że wszyscy kierowcy TKI to głąby. Prawdziwym zagrożeniem w
      mieście są TKI-małolaty w swoich "wypasionych" starych Vectrach, gólfach,
      betach trzymających się tylko na rdzy. To oni jak wpadną do miasta piratują
      zapominajac chyba że nie są u siebie, gdzie droga jest w lewo lub prawo. Oni
      nie umieją się poruszac po mieście niestety...
    • Gość: PiSiOR Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:24
      Tak na marginesie, to jest skrzyzowanie z wyspą centralną a nie rondo - czego oni uczą tych kierowców oprócz swiecenia przeciwmgielnymi w deszcz? ;)
      • Gość: Obserwator Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:36
        Zwal to jak zwal, pewnie masz racje, gratuluje znajomosci nazewnictwa i
        przepisow.
    • Gość: A jutro inny madrak opisze ciebie - Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:44
      kazdy jadac autem bluzga na wszystkich innych - takie sa badania socjologiczne -
      nie dziwie sie twojej reakcji "jakis dziad srodkowopalczasty" przypomnij sobie,
      czy ty nigdy nikomu nie zlozeczyles ?. byc moze jutro podobny do ciebie tez
      poda twoja rerestracje na forum i bedzie ci glupio. zastanow sie co robisz!!!!!.
      • Gość: vernyhora jutro inny madrak opisze ciebie - Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 01:48

> kazdy jadac autem bluzga na wszystkich innych - takie sa badania socjologiczne

Tak ? Niemożliwe.

A bluzganie, głupotę, zajeżdżania, wymuszanie i inne buractwo należy tępić.
      • Gość: Obserwator jutro inny madrak opisze ciebie - Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 07:32
        > poda twoja rerestracje na forum i bedzie ci glupio. zastanow sie co
        robisz!!!!!
        - wiem co robie, tepie chamstwo

Wiesz, pewnie, ze złorzeczyłem, ale nie w ten sposob (palec, wymuszanie,
        zajezdzanie). Mozna, sobie zaklac pod nosem. Ja mieszkam w Europie i postepuje
        tak jak na wyksztalconego Europejczyka przystalo.
    • Gość: v-ce obserwator Co powiecie o takich "burokach" IP: 80.50.70.* 07.12.05, 09:38
      Co zajmują dwa miejsa parkingowe?
      • Gość: Obserwator Re: Co powiecie o takich "burokach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:56
        To jest nagminne, stanie zajmujac 2 boxy, albo tak Cie przystawi, ze nie sposob
        wsiasc do auta.
    • Gość: KIEROWCA Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:02
      TKI=BURAK CZERWONY WIESNIAK WJECHAL DO KIELC I NIE WIE JAK MA SIE ZACHOWAC.UNIEGO NA WSI NIE MA TAKIEGO RUCHU.WSPOLCZUJE CI BARDZO.A PALCA KTOS MU KIEDYS URWIE I BEDZIE SPOKUJ-POZDRAWIAM
      • Gość: v-ce obserwator Re: TKI 34WY IP: 80.50.70.* 08.12.05, 08:20
        Takie"buroki" mają najczęściej nie TKI ale TK, KR a nawet WY..., to rózni
        komiwojażerowie, którzy dostali służbowe "lymuzyny" i szpanują. Oczywiście TKI
        też się zdarzają ale nie są w większości
    • Gość: Kielczanin Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:15
      TKI - rejestracja mówi sama za siebie. Czego tu wymagać. Oczywiście nie wszyscy
      TKI nie potrafią się zachować, ale w dosyć dyżym procencie tak jest, że jednak
      widać słome wystajacą z butów.
      • Gość: taki TKI Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:02
        to samo mozna powiedziec o TK. Niestety wiekszosc nr zaczynajacych sie na Tk
        wystaje tez słoma z butów a raczej z samochodów
        • Gość: Obserwator Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:37
          No, Stary, riposte masz miazdzaca, 1000 argumentow, gratulacje! Zwroc uwage, ze
          ja nie uogolniam, sa kierowcy Kielczanie, ktorzy wyprowadzili sie poza granice
          miasta, maja domki, po 2 samochody, etc i to nie o nich ten post..., oni maja
          pewien status i wiedza jak sie zachowac. Tu jest mowa jedynie o burokach od
          pluga oderwanych.. Pozdrawiam.
    • Gość: Kielczanin Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:24
      Najbardziej śmiać mi się chce, jak widzę takiego UMCYKA w Golfie TKI z czarnymi
      szybami + zimny łokiec. Jak wysoki musi być jego status społeczny w rodzinnej
      miejscowości ? Pewnie wszystkie okoliczne Barbie wychodzące z ZABAWY sikają po
      nogach, żeby móc się tylko z nim przejechać.
      • Gość: Obserwator Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:05
        Golf II lub III (co malo prawdobpodobne)... Dla niego to caly swiat, radio
        przypominajace kalejdoskop, "dobra" muza w srodku, adidaski, to jest zycie... A
        czlowiek codziennie buty pastuje przed wyjazdem do roboty...
        • Gość: TKI Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:56
          to znaczy ze jestem burakiem bo :

1. mam OPLA
          2. mój nr. rej. zaczyna sie na TKI
          3. mieszkam we gminie bo koszt budowy domu i działki był taki sam jak kupna
          mieszkania w bloku.

To mam rozumiec ?? Mieszkałem w Kiecach przez wiekszosc zycia , urodziłem sie
          tez w Kielcach a teraz jestem Burakiem TKI.
          • Gość: kimono Re: TKI 34WY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:12
            Dokładnie tak. Jesteś burakiem.
            • Gość: błeee Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:32
              Czytam i sie smieje- co za ludzie co za narod. Skad tacy jak wy sie biora. Co
              wy chcecie od golfa jesli kogos nie stac na inny samochod to jezdzi takim- co w
              tym dziwnego, a ci ktorzy pisza o kims ze jest burakiem lub chamem (szlachciece
              sie znalezli ;)) powinni najpierw spojzec na siebie. Mieszkancy Kielc mowia na
              ludzi ze wsi chamy a to samo mowia warszawiacy o was, niemy znowu o polakach i
              bez konca.... Oczywiscie jesli jedzie jakis pajac ktory mysli ze droga nalezy
              tylko do niego nalezy to tepic. pozdro
    • Gość: Borsuk Re: TKI 34WY IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:04
      Tak sie zastanawiam komu z piszacych krytycznie o ludziach z prowincji nigdy
      nie zdarzylo sie zrobic bledu za kierownica ??? Jest ktos taki - nie wierze,
      wiec moze popatrzcie na siebie obiektywnie a dopiero piszcie cos nt innych.
    • Gość: asd Re: TKI 34WY IP: 83.7.26.* 14.12.05, 18:53
      ha ha ale sobie pojechaliscie po tych wiesniakach,ludzie z wielkiego miasta
      Kielce.czy wy nie wiecie ze to WY jestescie w Polsce synonimem
      malomiasteczkowego chamstwa i zacofania,caly kraj sie z was smieje...
      • Gość: XXX Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 19:14
        A skad ty jestes, koles? Warsiawiak, ktory do Warsiawy przyjechal za chlebemm
        jak muchy do wielkiego gowna? Nie znasz tematu, to nie zabieraj glosu.
      • Gość: uczestnik ruchu Re: TKI 34WY IP: *.centertel.pl 10.07.15, 21:21
        Z przykrością muszę stwierdzić, że kolega ma rację, sporo jeżdżę w tym na trasie gdzie włączają się do ruchu TKI. Statystyka potwierdza, z TKI jest tragedia w Kieleckim. Nie chodzi o to, że wiochę robią w mieście. Oni po prostu jeżdżą jak debile na każdej drodze.
    • Gość: KRAKUS Re: TKI 34WY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:01
      A scyzory znowu srają na swoje sioło - nic się nie zmieniacie.
      Ale lubie was - pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka