Dodaj do ulubionych

Sygut Andrzej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:06
Okazuje się, że na oświacie też można się dorobić niemałego majątku...Szkoda,
że nie dotyczy to zwykłych nauczycieli, którzy pracowali nawet dłużej niż Pan
Kurator!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kier Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 01:03
      Najgorsze, że ten gość , zajmujący się przez wiele lat oświatą jest zwykłym cepem.
      • Gość: pstryk Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 07:25
        dosyć często widuję Pana Syguta w centrum Kielc jak ide do pracy, kulturalny
        człowiek - zawsze odpowiada 'dzieńdobry'
        • Gość: leeloo Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:11
          Dzien dobry odpowie i nie skopie - to jest cos ;)
      • Gość: ! Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.08.06, 22:31
        hm?!
    • Gość: romek Re: Sygut Andrzej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.08.06, 22:35
      Ta Skoda Fabia mnie rozwalila.
      Skodami jezdza same ciule.
      ROTFL
      • Gość: pieck Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:10
        Gość portalu: romek napisał(a):

> Skodami jezdza same ciule.

Jak to, skodami jeżdżą "ciule"? A czym w tkim razie jeżdżą "nieciule"?
        • Gość: romek Re: Sygut Andrzej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.08.06, 12:51
          Wszystkim innym.
      • Gość: leeloo Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:10
        moj maz jezdzi fabia, a zapoewniam Ci ze nie jest ciulem :)
        Ja lubi taki samochody, ktore sa w ogolnej pogardzie - przynajmniej nikt ich
        nie kradnie
    • Gość: Radek Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:11
      Ten Pan porafi usawić się prz wszyskich ekipach rządzacych- bez kregosłupa
      moralnego .A może wytłymaczyłby jaką rolę odegrał gdy młodzież we Włoszczowie
      walczyła o krzyże- śmiech historii?
    • Gość: Arni Dajcie mu spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:25
      JAk zwykle gromadka ludzi , którzy sie nudza potrafia jak zwykle dośc
      pryitywanie obsmarowywac człowieka. Wykażcie sie i zróbcie cos co on zrobił.
      Pewnie was na to nie stać.
      • Gość: nauczycielka Re: Dajcie mu spokój-Dlaczego? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.08.06, 10:28
        a co zrobil? /dobrego?/
        • Gość: dawciu Re: Dajcie mu spokój-Dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:39
          A wiele zrobił. A co zrobili poprzednicy????
        • Gość: hahaha Re: Dajcie mu spokój-Dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:33
          Pod siebie robi!!!
      • Gość: wyborca Re: Dajcie mu spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:15
        Szkoda robić to, co on,czyli NIC!
    • Gość: Ja Re: Sygut Andrzej IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.08.06, 11:16
      Prezydent Sygut jest czolowym reformatorem słuzby zdrowia i oświaty w Kielcach.
      Dzięki Jego koleżeńskiej reformie ZOZ-u, wybrani Jego Koledzy z RM,
      uwłaszczeni za czaopkę gruszek na majątku miasta zarabiją w NZOZ po ok. 10 tys.
      złotych miesięcznie (patrz majątek radnych w GW), a inni są bez środków do
      zycia. Prezydent Sygut znany jest również z pluralizmu - przynależność do
      dwóch komitetów wyborczych w wyborach prezydenckich czy w dwód komitetach na
      rzecz utworzenia w Kielcach uniwersytetu. Prawdziwie pracowity człowiek o
      szlachetnym rodowodzie. Tylko co z tego wynika ..........
    • Gość: a-z Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.06, 16:37
      nikt nie wie?
    • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 29.08.06, 01:42
      na kursach
      • Gość: WTC Re: Sygut Andrzej IP: 81.219.208.* 13.09.06, 22:31
        Kim jest P. P. Sygut i jaki układ reprezentują - świadczą o tym m.in. Jego
        ostatnie decyzje o zwolnieniu za uczciwość P. Dyr. I LO. Przymyka oczy i nie
        widzi działalności "na czarno" rzeszy korepetytorów, ale przez 3 lata nie
        zdążył sprawdzić zeznań podatkowych swojej podwładnej. O innych "ludzkich"
        wyczynach P.P. Syguta nie wspomnę. Czy za 2 miesiące znowu będzie V-ce
        prezydentem Kielc? Zależy to również od nas. Wybory 12.XI.2006. Czy ludzie
        pokroju A. Syguta mają moralne prawo dalej rządzić w Kielcach i dalej krzywdzić
        uczciwych ludzi?
        • Gość: JA Re: Sygut Andrzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:55
          • Gość: ii Re: Sygut Andrzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:56
            Bardzo mądre słowa. Ale cóż kielczanie zadecyduja po swojemu... :(
    • Gość: krzysztof Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 27.10.06, 10:01
      Jest to mądry ,dobry czlowiek,sprawe Jozwiak rozwiązal rozsadnie.wybrano
      solidnego faceta na dyr. ILO,ktory uspokoi emocje.
      • Gość: jola Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 29.10.06, 18:25
        Ani madry,ani dobry.Zlosliwy,stronniczy.Sprawa Jozwikowej jest tego przykladem.
        • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 29.10.06, 18:57
          Jolu, pretensji w sprawach damsko męskich tu nie rozpatrujemy. Nie jesteśmy
          instancją odwoawczą.
          • Gość: jola Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 29.10.06, 21:38
            ze co?
    • Gość: Wyborca Re: Sygut Andrzej IP: 81.219.208.* 27.10.06, 16:58
      Mądrość i uczciwość tego czlowieka niektorym będzie wychodzila bokami do końca
      życia.
      • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 27.10.06, 21:03
        Proszę Wyborco o konkrety. Póki co jesteś podłym oszczercą. I moim zdaniem
        takim pzostaniesz bo nie masz nic na poparcie swoich insynuacji.

-----
        Co jest gorsze od oszczercy?
        Wyborca.
        • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 27.10.06, 21:13
          Oj plisaku, a gdzie tu masz oszczerstwo; wyborca bardzo ładnie ujął w słowa
          pewnego rodzaju zachwyt nad ogromem uczciwości i głębią (nie głąbem) mądrości
          pana Syguta. Aczkolwiek ja, po spotkaniu z w/w panem, co do głębi
          zastanowiłabym się jednak. Subiektywnie, to dla mnie taki chłopek roztropek,
          który nie zawsze wie co wypada powiedzieć a czego nie, kiedy należy wyłączyć
          komórkę, wyprasować marynarkę czy wyczyścić buciki, z których słoma niestety
          wychodzi.
          • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 14:22
            Alu, nic, absolutnie nic z tego co piszesz nie podważa ani mądrości ani
            uczciwości p. Andrzeja Syguta. Smutno mi patrzeć jak się staczasz. A tak
            imponowałaś. Intelektem też. Ale wciąż cię lubię. Chyba nie tylko na przekór?
            • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 15:20
              A gdzie wychodzi mądrość pana Syguta, który opowiada niestosowne (i głupawe)
              dowcipy i anegdotki na bardzo formalnym spotkaniu, z ludźmi, którzy jednak
              ukończyli studia, a nie wyszli z chlewa? To on się raczej stoczył, choć
              (ponieważ nie znam jego poziomu wyjściowego) trudno powiedzieć czy rzeczywiście
              się stoczył, czy też po prostu utrzymuje swój stały poziom. A intelektem to pan
              Sygut też mi nie zaimponował, zwłaszcza jak udawał, że to nie jego komórka
              dzwoni mu właśnie w kieszeni podczas przemówienia. Może myślał, że, słuchający,
              tak jak on chyba, lotnością umysłu i percepcją nie grzeszą i się nie
              zorientują. (jak głosi ludowa prawda "każdy sądzi według siebie") Tyle o
              mądrości.

A na temat uczciwości to akurat się nie wypowiadałam plisaku.
              • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 17:52
                Przemiła Alu, wypowiadałaś się....
                .
                Oj plisaku, a gdzie tu masz oszczerstwo; wyborca bardzo ładnie ujął w słowa
                pewnego rodzaju zachwyt nad ogromem uczciwości

No i jak ja mam z tobą konwersować, skoro jestes zwinną jak wąż w raju.
                Podkreślam sformułowanie "pewnego rodzaju". Niegdyś inteligencję definiowano
                jako umiejętność trafnego kojarzenia faktów. Zauważyłem, że od pewnego czasu
                ten termin rezerwuje się raczej do umiejętności ładnego nazywania brzydkich
                rzeczy. Czyzbyś była kobietą nowoczesną Ado?
                Zauważ, że ja zupełne nie wypowiadałem się o zaletach ani mankamentach
                czcigodnego p. Andrzeja, bo nie bywam u niego ani na imieninach ani formalnych
                czy nie formalnych spotkaniach. Zaprotestowałem tylko przeciw niegodziwemu
                osdądzaniu człowieka od czci bez przedstawienia jakiegokolwiek merytorycznego
                argumentu. Zajęłaś w stosunku do mego protestu jednoznaczne i jasne, jak to u
                ciebie, stanowisko. Jestem przekonany że będę miał w przyszłości okazję stanąć
                w słusznej obronie także twojej czci. I sądzę że to się oświadczenie kończy
                narazie sprawę. Przesyłem ci szeroki, zyczliwy uśmiech :-)))
                Dlaczego ja kocham z tobą rozmawiać Ado? Przecież bez sensu

----
                Jednym z charakterystycznych cech głupstwa
                jest logika.
                • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 17:58
                  alu, ado, plisaku, co to za różnica?
                  • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 18:04
                    Zaiste. Jesteśmy w istocie palcami jednej ręki. Czy cię zrozumiałem?
                    • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 18:19
                      Niekoniecznie, to raczej była pewnego rodzaju refleksja nad tym, z kim chciałeś
                      rozmawiać. To miała być Ala czy Ada, skonfundowany plisaku?
                      • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 18:27
                        Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak ciasno redukujesz liczbę moich znajomych
                        które uwielbiam. Przecież to krzywdzące.

---
                        To jst kłamstwo , że plisak lubi kobitki,
                        plisak je uwielbia!
                        • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 18:31
                          Mnie dziwnym się wydało, że w poście, w którym mi odpowiadasz umieszczasz
                          pytanie do Ady.
                          • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 18:45
                            Czy tobie nie trafają się literówki? Pastwić się z tego powodu nad swym paziem?
                            A co do najbardziej umiłowanych, ady i ali, to wasze aparycje nie są tak podone
                            jak imiona. Nie grożą więc żadne komplikacje i znaczące konsekwencje
                            dyplomatycznie.
                            Daruj.

----
                            Jest dyplomatycznie pamiętać o dniu urodzin,
                            pamiętać o kwiatach, ale nie o wieku kobiety.
                            • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 18:52
                              Tak, literówka i odmiana rzeczownika trochę taka nietypowa dla ali; to
                              tłumaczenie mnie rozczarowuje plisaku, i myślę, że o tym wiedziałeś już, gdy je
                              pisałeś.
                              • Gość: pliska Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 19:01
                                Muszę kończyć. Spadam z obawy że mnie w końcu polubisz. Tak się spoufaliłaś że
                                już nie tylko mnie besztasz ale wykpiwasz. Muszę ochłonąć. Ściskam. Pa.
                                • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 19:03
                                  Ochłoń biedactwo. A Ada jest na forum obok i nawet coś pisze o czekaniu...
                                  • Gość: plisa Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 19:11
                                    Aluniu, nigdy nie zaznałem od ciebie aż tyle uszczypliwości. Be....
                                    Albo dobrze, szyp, drap, gryź tylko mnie nigdzie nie wyganiaj.
                                  • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 19:17
                                    Masz tu coraz więcej wielbicieli Alu. Ze wzgledu jednak na klasę sasiedztwa,
                                    raczej bym się przeprowadzł.
                      • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.10.06, 18:29
                        I przestań się przezywać Ala.
                        • Gość: ala Re: Sygut Andrzej IP: 82.139.11.* 28.10.06, 18:33
                          W ramach akcji: "spełniamy twoje marzenia", mogę nazwać się np. antek.
                          • Gość: sąsiad ali ala-czy mąż cie juz przestał posuwać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:11
                            toż był chyba suwnicowym?
                            • Gość: ala Re: ala-czy mąż cie juz przestał posuwać??? IP: 82.139.11.* 28.10.06, 19:21
                              To był taki skrót myślowy ze starego dowcipu: -Joanna; - Jo Antek.

A co do suwnicowego, to myślę, że masz rację:-)
                            • Gość: ala Re: ala-czy mąż cie juz przestał posuwać??? IP: 82.139.11.* 28.10.06, 19:32
                              I wiesz biedactwo, to naprawdę nie twój interes (bez podtekstów), choć jako mój
                              sąsiad powinieneś wiedzieć, czy mam na imię ala i czy mam męża. Choć to dziwne,
                              że jesteś moim sąsiadem, jakoś takiego dupka (bez podtekstów) nie kojarzę ;-)))
              • Gość: WB Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:24
                Czy w/w został już ogłoszony v-ce prezydentem miasta?
    • klcenter Re: Sygut Andrzej 28.10.06, 17:42
      Andrzej Sygut to jeden z najwiekszych kretaczy w Kielcach.Razem z Lubawskim
      tworza jedna klike, która najwyzszy czas skonczyc.Znam tego czlowieka i wiem
      kim on jest i jak pracowal w kuratorium.Jeszcze bedzie glosno o tym Panu jak
      wszystkie dokumenty na jego temat zostana opublikowane.
      • Gość: robespierre Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.11.06, 23:14
        No oby odszedł na zasłużoną emeryturę albowiem edukacja kielecka leży i
        piszczy. Przypomnę tylko dwa znaczące 'osiągnięcia' A. Syguta:
        - odkrył - i za to zapewne na starość dostanie nobla - że im więcej uczniów w
        klasie tym lepszy poziom nauczania;
        - kazał zataić rankingi wyników egzaminacyjnych szkół kieleckich uznając, że
        nie jest to żadna wskazówka dla rodziców co do wyborów jednej z nich dla swoich
        dzieci.
        Doprawdy mądrość tego luminarza kieleckiej oświaty warto byłoby wykorzystać
        znacznie lepiej np. proponując mu cykl wykładów na dowolny temat na
        Uniwersytecie III Wieku.
      • Gość: zainteresowany Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:27
        a posiadasz dostep do takowych?jesli tak to bardzo prosze o jakies
        szczegoly...powinny wyjsc na swiatlo dzienne!
    • Gość: Kielczanin Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:52
      Czy ten Pan znowu będzie V-ce prezydentem?
      • Gość: ja Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 09.11.06, 21:04
        a dlaczego nie?????
        • Gość: nauczycielka Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 22.11.06, 00:14
          S K A N D A L !!!! s
          • Gość: Wyborca Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:03
            Zgoda, że to bedzie SKANDAL !!!!! Ale czy "zwycięski" SS 2002 będzie mial ąz
            taką siłe przebicia, aby ten pan znowu był v-ce.
            • Gość: jola Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 26.11.06, 20:59
              Czy Prezydent Lubawski nadal ma zaufanie do A.Syguta ?
              • Gość: plisak Re: Sygut Andrzej IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.11.06, 21:11
                Andrzej Sygut sprawdził się na funkcji. Człowiek do codziennej nie efektownej
                ale efektywnej pracy. Nie szpanuje. Mało mówi dużo robi. Przeciwnie jak
                najgłośniejsi na tym forum.

---
                Unikaj natrętnych i hałaśliwych,
                Są udręką ducha
                • Gość: jola Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 26.11.06, 21:22
                  Pomogl szkole muzycznej,wydzial edukacji zorganizowal zawodowy osrodek
                  egzaminacyjny, mamy lodowisko, co jeszcze?
                • Gość: aniakielce Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:28
                  Najbardziej sprawdził sie jako likwidator.Nikt nie ma tak wielkiego talentu
                  destrukcyjnego jak on.Codziennie wielu ludzi "odwala za niego robotę" i
                  rzeczywiście nie szpanuje-no bo czym (intelektem?)?Dobrze,że mało mówi,bo z
                  jego ust wypływają takie kłamstwa,jakich nikt jeszcze w Kielcach nie wypowiadał!
                  A na forum zawsze będzie-szczególnie jeśli chodzi o tak niekompetentną osobę w
                  UM!
                  • Gość: z... Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 23.02.07, 17:53
                    nadal jesteście złośliwi wobec Syguta
                    • Gość: aniakielce Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:30
                      Nie tak złośliwi,jak on.Powinien jak najszybciej odejść na emeryturę,bo im
                      starszy,tym pomysły gorsze!
    • Gość: osa... Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 27.11.06, 17:02
      powinien zrobić przegląd pracownikow doradcow-metodykow,za duzo tych
      darmozjadow.Inne miasta maja kilku i lepiej pracują>panie prezydencie przjrzyj
      sie ich pracy,ale nie tylko na podstawie sprawozdań.,zrob Pan anonimową ankiete
      wsrod dyrektorow i nli.
    • Gość: syyyygutek Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:32
      szkoda gadać tym bufonie
      • Gość: wyborca Re: Sygut Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:31
        za to na forum można sie wielu ciekawych rzeczy o nim dowiedziec!
    • Gość: osa Re: Sygut Andrzej IP: *.tkdami.net 10.03.07, 19:35
      nadal jestem za oceną pracy metodykow,niektorzy nic nie robią,mają fajne
      posadki,od dawna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka