Gość: hey IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 23.10.02, 16:56 Zmieńmy wreszcie nazwe tej ulicy.Każdy przyjezdny się dziwi, że u nas jest taka ulica.Co wy na to???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stefan Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.ADMIN.UPENN.EDU 23.10.02, 21:43 Bardzo chetnie, ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 24.10.02, 11:40 Kiedyś przeszkodą był Exbud,Ze niby tyle pieczątek z adresem do wymiany itp., a teraz by można.A w jaki sposób?Trzeba wysunąć propozycje na sesji rady miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: 212.244.153.* 24.10.02, 14:04 Święta racja. Zmienić i to natychmiast np. na Olka Kwaśniewskiego, bo nas nie tak dawno nawiedził i naród tutaj taki jakiś proSlDowski. Na ogół tutaj wszyscy tak prą, bo prawie każdy ma zaparcie. Gość portalu: hey napisał(a): > Zmieńmy wreszcie nazwe tej ulicy.Każdy przyjezdny się dziwi, że u nas jest > taka ulica.Co wy na to???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 15:53 ja uważam że nazwa ulicy ML jest dobra i powinna zostać. Po pierwsz z powodu przyzwyczajenia jak i ze względów finansowych pomyślcie jai będa koszta wymiany dowodów osobistych, praw jazdy, itd Czasem trzeba ruszyć głową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były członek Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.gv.edu.pl / *.gazeta.pl 01.11.02, 16:01 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > ja uważam że nazwa ulicy ML jest dobra i powinna zostać. Nie, to już przesada! Nazwa jest obrzydliwa, głosi chwałę jednego z najbardziej haniebnych dokumentów w historii Polski: dokumentu napisanego przez i dla okupanta a podpisanego przez służących mu Polaków, dokumentu, którego program został dla potrzeb okupanta rękami Polaków wprowadzony w życie (czego skutki do dziś odczuwamy). W imię realizacji tego "manifestu" skrzywdzono miliony naszych rodaków, tysiące zamordowano. A więc nie, nazwa nie jest "dobra". Przed laty zmiana nie została dokonana, w imię wygody Exbudu, innych firm, licznych mieszkańców. Należałem do grona, które o tym zdecydowało i - niezależnie od tego co mówiłem na ten temat ponad 10 lat temu - mam tę nazwę na sumieniu. Jeśli chwała Manifestu Lipcowego ma być w Kielcach nadal głoszona, to z tego samego powodu co kiedyś, dla wygody, a nie dlatego, że jest "dobra" i wogóle "a komu to przeszkadza?". Nazwa jest wredna i przeszkadza - to pozostawmy poza dyskusją. Dyskutujmy - czy zmieniać, a jeśli tak - to jak zmieniać (dyskusja na tym forum nie wystarczy). Były członek Komisji ds. Nazewnictwa Ulic i Placów Miasta Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.proxy.aol.com 24.10.02, 16:56 Gość portalu: hey napisał(a): > Zmieńmy wreszcie nazwe tej ulicy.Każdy przyjezdny się dziwi, że u nas jest > taka ulica.Co wy na to???????? My na to, co komu do tego jak sie nazywa a nazywa sie tak jak ja nazwali. Czepiacie sie ze tak powiem pierdolek a tu wybory za dwa dni i znowu wybierzecie nie tego swojego co potrzeba i bedziecie narzekac przez nastepne cztery lata. I tak juz od dawna nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze i to duze, wiec koncentracja potrzebna a nie urfojone problemy z nazwa peryferyjnej ulicy.Amen.cvs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.LIB.UPENN.EDU 24.10.02, 23:17 Towarzyszu z amerykanskiej drogerii, a waszym liscie o co chodzi? Bo ja uwazam, ze ta nazwa jest skandaliczna i rzeczywiscie mozna ja zmienic. Mam w domu plan Kielc z konca lat 70-tych (chyba 1978) i ta ulica nazywa sie Boya- Zelenskiego. Moze ktos wie, kiedy zmieniono jej nazwe. Dla mnie mogl to byc rok 1979, bo wtedy byla jakas okragla rocznica PRL, 35 lat (liczac od manifestu w 1944) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 26.10.02, 12:00 Ludzie kochani, nie ma pieniędzy?wymiana dokumentów na koszt UM.A co do przyzwyczajenia do nazwy to pewnie już każdy się przyzwyczaił,że w Kielcach dziadostwo i czas stoi w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
cvs2 Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! 26.10.02, 17:31 Gość portalu: hey napisał(a): > Ludzie kochani, nie ma pieniędzy?wymiana dokumentów na koszt UM.A co do > przyzwyczajenia do nazwy to pewnie już każdy się przyzwyczaił,że w Kielcach > dziadostwo i czas stoi w miejscu. By dziadostwo nie bylo az tak dziadowskie a czas ruszyl sie troche proponuje zmienic nazwe ulicy Manifestu Lipcowego na ulice Patriotow Afganskich. Dziadostwo zniknie i czas ruszy do przodu i bedzie swiatowo.Na rogu mozna bedzie wystawic Ladenowi pierwszy w Polsce pomnik a przyjezdni nie beda sie juz dziwic niczemu.cvs2. Odpowiedz Link Zgłoś
cvs2 Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! 26.10.02, 17:49 Szanowny Panie Stefanie. Najlepiej by bylo by kazdy uwazal a nie tylko Pan i nie tylko na towarzyszy z amerykanskiej drogerii, a propos, zycze wam choc jednej takiej na Manifestu Lipcowego w poblizu Reala.Bede mogl wtedy pisac listy do towarzysza z kieleckiej drogerii. Towarzysz z amerykanskiej drogerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.atg.columbia.edu 28.10.02, 15:11 cvs2 napisał: > Szanowny Panie Stefanie. > > Najlepiej by bylo by kazdy uwazal a nie tylko Pan i nie tylko na towarzyszy z > amerykanskiej drogerii, a propos, zycze wam choc jednej takiej na Manifestu > Lipcowego w poblizu Reala.Bede mogl wtedy pisac listy do towarzysza z > kieleckiej drogerii. > > Towarzysz z amerykanskiej drogerii. CVS mnie nie podnieca, bo to jest drogeria dla, hmm, srednio zamoznych.Znam lepsze. A poza tym nadal nie wiem o co wam chodzi, moze byscie wreszcie wyrazili sie jasno, bo napuszcze na was komisje kontroli partyjnej (w USA zdaje sie istnieje partia komunistyczna. W waszym stanie jest jakis przewodniczacy?) A czy w USA sa ulice nazwane imieniem jakis wrogow USA, np dzialaczy partii komunistycznej, albo Fidela Castro? Jakos nie zauwazylem. Towarzysze z drogerii CVS laczcie sie i bijcie wrednych kapitalistow Z partyjnym pozdrowieniem Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.proxy.aol.com 29.10.02, 03:32 CVS mnie tez nie podnieca podobnie jak Rite Aid, Duane and Reade, Ekhard, Genovese i wiele innych. W temacie podniecania, jak by powiedzial Walesa, udaje sie w zupelnie innych kierunkach. CVS mam obok domu, wiec czesto korzystam i zupelnie mi to nie przeszkadza, ze wedlug panskiej opinii jest dla mniej zamoznych. Nie tym sie zamoznosc mierzy Panie Stefanie. Co do ulicy Manifestu Lipcowego na peryferiach Kielc no coz nic na to nie poradze ze heyowii Panu sie nie podoba a mnie sie podoba, sa rozne gusta i gusciki, nieprawdaz??? Gdybym byl komuchem to bym dalej w Kielcach siedzial i lizal nie napisze juz co bo to wiadomo i komu tez wiadomo. Tutaj siedze, nic nikomu nie lize tylko sie dziwuje jakie tez to problemy rodacy w Polsce miewaja i jak je umiejetnie rozwiazuja. Jestem juz przekonany, ze nic nie potrafia tylko szczekac i odszczekiwac. Z partyjnym pozdrowieniem-cvs- towarzysz z amerykanskiej drogerii sle pozdrowienia towarzyszom z kieleckiej drogerii ciezko zarabiajacym na zycie w tym wrednym i niewdziecznym kraju. PS: Jestem zdrowy na umysle i nie wymagam zadnego leczenia zalecanego mi jakze czesto przez kieleckich pisywaczy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 07:44 Dlaczego chcesz pozbawić SLD korzeni ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.atg.columbia.edu 30.10.02, 01:10 Bo gnija, czas robi swoje... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.proxy.aol.com 30.10.02, 04:26 Gość portalu: stefan napisał(a): > Bo gnija, czas robi swoje... . Gnija rownie szybko w Kielcach. Te niegdys potezne korzenie to dzis zdechle flaki smetnie zwisajace na kieleckim forum.cvs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 07:44 Nie zaprzeczam, że gniją, ale ludzie na nich głosują. Czy lubią smród ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.atg.columbia.edu 01.11.02, 15:16 Gość portalu: BBB napisał(a): > Nie zaprzeczam, że gniją, ale ludzie na nich głosują. Czy lubią smród ???!!! Najwyrazniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teymyr Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 21:08 Gość portalu: hey napisał(a): > Zmieńmy wreszcie nazwe tej ulicy.Każdy przyjezdny się dziwi, że u nas jest > taka ulica.Co wy na to???????? Jeśli już zmieniać, to tylko na zupełnie "odpolitycznioną". Proponuję Sierotki Marysi, Pinokia lub Smurfa Ważniaka (chociaż nie, lepiej nie hołdować członkom Rady Miejskiej:-). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były członek Re: MANIFESTU LIPCOWEGO!!! IP: *.gv.edu.pl / *.gazeta.pl 01.11.02, 22:14 Moja szkoła! Ludzie, jak ja się musiałem przed laty upierać, żeby Rynek w Kielcach nazywał się Rynek, a nie Plac ... (no, strach powiedzieć Kogo). Chyba przekonała innych długa tradycja: Adolf-Hitler-Platz, Plac Partyzantów AL, itd. Inne wielkie, nie osiągnięte w innych polskich miastach sukcesy: droga na Warszawę nazywa się Warszawska, droga na Tarnów - Tarnowska, na Zagnańsk - Zagnańska, na Sandomierz - Sandomierska. A mało brakowało, żeby się tylko bohaterowie zmienili (na jakiś czas??). Były członek Komisji ds. Nazewnictwa Ulic i Placów Miasta Kielc Odpowiedz Link Zgłoś