Dodaj do ulubionych

Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzkim

IP: *.athome235.wau.nl 14.01.06, 12:42
wreszcie normalna władza zawitała do tego urzędu... Rozpasanie i zbędne
przywileje, jakie przez ostatnie kadencje zapodawali sobie czerwoni
wojewodowie i ich ekipa przekroczyły już dawno granice zdrowego rozsądku i
przyzwoitości.
Przydałoby się jeszcze sprawdzić kompetencje wielu od dawna "zasiedziałych" na
stołkach urzędasów, jak i ich znajomość języków (przynajmniej tym, którzy z
racji funkcji powinni władać choćby angielskim)
Obserwuj wątek
    • Gość: pajacek Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.30.* 14.01.06, 13:26
      Ciekawy jestem czy bliżej Urzędu będą mieli ludzie ,którzy muszą się tam dostać
      pa przyjechaniu samochodem. Nie wiem czy jest w Polsce jeszcze jeden taki UW
      gdzie w promieniu 500 metrów są same szlabany, zakazy parkowania, zakazy wjazdu
      ect. ect.Parking wiecznie zajęty przez urzędników, nie ma nawet gdzie podjechać
      aby wysadzić kogoś kogo się przywiozło do Urzędu , nie łamiąc przy tym
      przepisów rucu drogowego.
    • Gość: pajacek Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.30.* 14.01.06, 13:26
      Ciekawy jestem czy bliżej Urzędu będą mieli ludzie ,którzy muszą się tam dostać
      po przyjechaniu samochodem. Nie wiem czy jest w Polsce jeszcze jeden taki UW
      gdzie w promieniu 500 metrów są same szlabany, zakazy parkowania, zakazy wjazdu
      ect. ect.Parking wiecznie zajęty przez urzędników, nie ma nawet gdzie podjechać
      aby wysadzić kogoś kogo się przywiozło do Urzędu , nie łamiąc przy tym
      przepisów rucu drogowego.
      • Gość: Kuba Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.01.06, 13:39
        Urzad dysponuje dwoma parkingami.Płatny i bezpłatny z tyłu C2.Przy odrobinie
        umiejętności i orientacji każdy jest w stanie znaleść miejsce parkingowe.Tak to
        prawda że 75% miejsc zajmują urzędnicy UW i UM.Ale to jakiś problem? Poza
        nielicznymi wyjatkami karda Urzędu to dobrzy i doświadczeni
        specjaliści.Litości, odpusccie sobie tezy o gromadach sld-owskich pociotków;p
        oklepany temat:(... Urząd jest dobry.Ps Nie pracuje tam,lecz u sąsiadów;)
        • perelcia1 Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki 14.01.06, 14:40
          Przy odrobinie umiejętności i orientacji nie pisałbys Kubo takich głupot.Jeżdzi
          się tam często w kółko dłuższy czas by potem zarobic na mandat straży miejskiej.
          Co do fachowości ŚUW jeśli wszyscy zostali tak fachowo wyłonieni i znają tyle
          języków co nowy wojewoda to ja przepraszam panie Kubo,przepraszam najmocniej.
          Często tę fachowość się odczuwa będąc w roli petenta.
          Jednakowoż Ty Kubo już dawno zapomniałeś jak to jest być petentem -co?
          U Was to tak - kolega znad morza koledze z kieleczczyzny pomoże i daj nam tak
          dalej panie Boże - nieprawdaż?
          • Gość: Ciekawski ciekawe IP: 82.139.11.* 14.01.06, 15:09
            Aż ciekawość mnie rozpiera jacy to nowi fachowcy zastapia dotychczasowych
            ekspertów byłego wojewody ?
            • Gość: X Re: ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:40
              Chyba lepsi od dzisiejszego Kuratora i jego dyrektorskiej świty!
        • chen121 Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki 15.01.06, 07:07
          Śmiechu warte - jaka kadra???!!
      • Gość: optymista Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.pkp.kielce.msk.pl 14.01.06, 23:55
        Słuszna uwaga z tym podjazdem pod Urząd. To że ktoś tam sie zatrzyma dłużej nie
        powinno powodować od razu "szlabanu". Szlaban ten to wylanie dziecka z
        kąpielą.Można wstawic znak zakazu parkowania i holować niesfornych na parking
        policyjny. Teraz każdy kto chce kogoś wysadzić przezd UW rzeczywiście musi
        lamac przepisy.
        Czekam na ten ruch ze strony Wojewody.
        • Gość: Kulturalny Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:36
          Przecież szlabany założyli czerwoni, cóż wy chcecie od nowego wojweody!
          • Gość: akurat Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.11.* 15.01.06, 18:55
            guzik prawda szlabany wprowadzono w Urzędzie za Lubawskiego
    • Gość: Gargamel Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 81.6.130.* 14.01.06, 15:14
      O czym Ty pieprzysz - o jakim języku angielskim?
      Może nie wiesz Drogi "Mańku Siekiera" o tym, że nowy Wojewoda Grzesio Banaś
      poza polskim ma jeszcze trochę "wiedzy" tylko o rosyjskim. Dlatego musiał na
      Wice "zabrać" KOZĘ, który ma certyfikat z angielskiego.
      • maniek.kilof Gargamel - spadaj na Białoruś 14.01.06, 21:37
        bo tam na pewno nie będziesz miał potrzeby używania języka angielskiego, żeby
        dogadać się z potencjalnymi inwestorami czy też sięgnąć po fundusze z UE.

Wyrwij się dupku choć raz za granicę zachodnią (a nie białoruską), to może
        dojdzie do twego tępego czerwonego mózgu do czego jest przydatny w XXI wieku
        jezyk angielski.
        Ja pisze to teraz z Holandii i to mnie różni od ciebie, zapyziałego postkomucha..
      • Gość: Kielczanin Do Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:31
        Co Ty Gargamelu mój drogi piszesz za "pierdoły" o panu Kozie.
        Może on i ma certyfikat ze spawania bo kiedyś dzienną szkołę to ukończył
        ale "zawodówkę" i to z poślizgiem. A gdy załapał trochę kasy to rozpoczął
        "edukację za kasę". Certyfikat aleś dowalił, no chyba że przemarsz pierwszej
        Kadrowej z Krakowa do Kielc.A może ma Doctora HC jakiejś leśnej sorbony.
    • Gość: zz Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:18
      a teraz wkraczaja tabuny młodych wykształconych we wszelkich jezykach,
      kulturalnych i panstwowo = tworczw jednostki - prawdziwy kwiat narodu - io ta
      czerwona holote wymiecie - doslownie z Urzędu - nareszcie Polska Wolna
    • Gość: zadziwiony Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 18:39
      Szkoda, że tak niewiele napisaliście o obradach wczorajszej Sesji Rady Miasta.
      Podobno niezły kabaret tam niektórzy radni odstawiali. Ciekawe by to było gdyby
      w Sejmie Marek Jurek wziął gitarę i zaczął wyśpiewywać jakieś kuplety albo
      odprawiać modły. Gdzie się podziała powaga urzedu?.A może to zbiórka harcerska była?
      • Gość: zz Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:13
        a od kiedy tam jest powaga? nikt juz nie reaguje - nawet jakby sie ktoś
        zesr...to też juz nikogo nie zdziwi - nie takie rzeczy tam sie kreciłyu
      • Gość: Gargamel Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 81.6.130.* 14.01.06, 19:30
        Zdałem z tego relację w dniu wczorajszym - faktycznie były jaja j/n:

Re: Oszczędności w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewó IP: 81.6.130.*
        Gość: Gargamel 13.01.06, 20:48

A mnie najbardziej na dzisiejszej uroczytości w Urzędzie Wojewódzkim czyli
        tzw. Sejsji Rady Miasta Kielce, na której składano "podziękowania" nowemu
        Wojewodzie Grzesiowi Banasiowi za długoletnią działalność w tym ORGANIE - naj-
        bardziej podobały się nie kwiaty, żarcie, napitki itp. bzdety lecz SPONTANI-
        CZNY występ estradowy Radnego "Pisuaru" Krzysia SŁONIA. W co trudno uwierzyć
        ten nad wyraz ROZGARNIĘTY osobnik "tak z samego siebie" wylazł na scenę z gitarą
        i dał POKAZ "umiejętności" CHAŁUPNICZEGO gitarzysty i piosenkarza - czyli
        całkowitego ich braku. Ogromna szkoda, że nie "przyprowadził" ze sobą na tą "im-
        prezę" tego WIELBŁĄDA, którego "załatwił" dla potrzeb Szopki Katedralnej.
        Byłem - swoje zjadłem i wypiłem.

• Re: Oszczędności w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewó IP: 82.139.11.*
        Gość: ala 13.01.06, 21:04

a to już wiadomo Gargamel jest radnym, dyrektorem w UM lub dziennikarzem bo
        tylko oni byli na sesji

• Re: Oszczędności w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewó IP: 81.6.130.*
        Gość: Gargamel 13.01.06, 21:49

Generalnie - PUDŁO.
        Ale przyznam Ci się Droga "alu" - byłem lub byłam w tzw. GRONIE ZAPROSZONYCH.
        Czego zresztą żałuję bo ten WYSTĘP będzie mi się śnił po nocach. Wolałbym już
        aby ZAŚPIEWAŁ Tomcio Bogucki mający "wyrobiony" głos w KOŚCIELNYCH PIENIACH lub
        Jasiu Gierada "wprawiony" w PIEŚNIACH ŁOWIECKICH na polowaniach z Niezapomnia-
        nym Heniem Długoszem. No w ostateczności Wice Andrzejek Sygut "zaprawiony" w
        kolejnych balach "Klubu Andrzejów".
        • Gość: lewik Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 00:12
          "ala" ma rację.Jesteś "czerwonym" dziennikarzem z Echa albo Słowa bo tam takich jest wielu.
          • Gość: Nasz Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.dyn.optonline.net 15.01.06, 08:27
            Gargamel juz po tobie.TKM....................
        • Gość: kulturalny Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:31
          Czy to ładnie, być u kogoś na imprezie, wyjśc i skrytykować wszystko i wszystkich?
          I zaproś tu gości! Musiał to być ktoś z opozycji szanownego Pana Wojewody.
          Zastanawiajmy się kogo zapraszamy na swoje uroczystości!
      • Gość: romantyczka Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:37
        Mieliśmy Wojewodę czerwonoarmistę, ale w miarę umiejącego się znaleźć..A teraz
        nastał Grzegorz Wielki Biesiadny, który będzie szukał kadry w programie "Szansa
        na sukces".
        ps. Szkoda, że nie rozpalili sobie ogniska, przynajmniej gmach by spłonął i
        byłoby po problemie kadrowym.
        ps2. Ciekawe kto nie wybił z głowy Wojewodzie tego pomysłu z ogniskiem taneczno-
        wokalnym, drużyną harcerską w znamienitym okrąglaku.. Bo to wstyd Panowie!
        Wstyd...
    • Gość: Kielczanin Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.dyn.optonline.net 15.01.06, 06:47
      To jest proste,ludzie zrobcie w kraju tzw.rydzykolandzie ankiete w
      kosciolach,kto jest za PO kto za PiS nastepnie przyciac 40 mln ludzi na
      podobienstwo wzrostu zwyciezcy.Amen.Za inkwizycij takie pomysly spoko
      przechdzily,obecnieie zwyciezca lyknie Maybacha- Amen.Maybach najdrozsza fura
      na swiecie-Potrzebna wacha do Maybacha- Amen.
    • Gość: Kielczanin ? Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.dyn.optonline.net 15.01.06, 08:22
      Mam nadzieje,ze Pan PT nowy wojewoda w obiadku dla min.Sportu dodal koksu
      (dopingu) do deseru, bo on to lyka spoko.Ale DOTACJA byla od Kwasniwewskiego
      tfffu!!!Za to Kielce -do kasacji!Amen.Ale minister Sortu,(nomen omen) Styczen w
      Panstwie Kaczynskim jest wzrostowo wielki,wynosi okolo 150 cm
      wzrostu.Amen.Kielce i tak maja przewalone,bo jak kielbasa Gierka?(180cm)Ewarda
      na dodatek moze nazywac sie Piechna.Wedlug zdrowych zasad S.P.Inkwizcji kto
      jest nizszy od Panstwa Kaczczorow do IPN-zlustrowac.Wrzucic do wody jak nie
      wyplynie NIE winny ,jak wyplynie winny.Amen.Ale bedzie jazdaaaaaa!AMEN.
    • Gość: onełone Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.160.68.* 15.01.06, 08:58
      i urzednicy zatrudnieni na kilku etatach tu 1/2,cały etacik w jednostce
      podległej SUW. itp.To jest nagminne
      • Gość: Pisior Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 09:37
        Gratuluję P.Gergont artykułu. Jak zwykle "obiektywna" pani redaktor (prawomocny
        wyrok sądowy za pisanie kłamstw) zapomniała dodać, że pan Karyś oprócz tego, że
        jest handlowcem, to jest również wpływowym działaczem PiS-u. I po co to
        chrzanienie o apolitycznych zmianach? A miało być tak inaczej i uczciwiej...
        • Gość: tom Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.06, 10:24
          jaki wyrok sadowy Pani Redaktor ?
          • Gość: ewelina Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.11.* 15.01.06, 10:26
            tak to redaktorka skleciła,że wynika iż najleprze kadry do zarzadzania ŚUW są
            na bazarkach
            • Gość: Pisior Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:55
              Wyroczek p.redaktor dostała za pisanie kłamstw o tzw. incydencie, ale przecież
              nie napiszą o tym w gazetach bo wstyd..
              • Gość: lewik Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:17
                niejeden kielecki dziennikarz ma wyrok.Często piszą na podstawie informacji, że "jedna pani drugiej pani" .W wielu wypadkach nie sprawdzają czy to jest prawda.Prawo powinno być takie jak w USA /dotkliwe kary finansowe/,choć jestem przeciwnikiem cenzury.Na Boga! Piszcie prawdę!
                • Gość: jola Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.06, 16:59
                  i takich pismakow nazywasz dziennikarzmi ?
                  • Gość: Ankaka Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 213.77.117.* 15.01.06, 19:26
                    Dziennikarze mogą się czasem potknąć na swoich informatorach, bo to od
                    dzienniakrzy żąda sie odwagi a donosiciele, tak jak na tym forum występują
                    anonimowo. To tak na marginesie. A co do "Echa" i czerwonych, to tam średnia
                    wieku jest 30 lat więc raczej w PZPR byc nie mogli, a w SLD nie chcieli. To też
                    na marginesie. Co do urzedu, to ciekawe, ze chcą zostawic w nim dyrektora
                    pijaczynę, czyżby podzielali jego zainteresowania?
                    • Gość: Filon Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.11.* 15.01.06, 20:59
                      dziwna metoda ogłaszanie przez prasę czystek, ciekaw jestem jak ten urząd
                      będzie od jutra pracował, totalny olewizm albo zwolnienia lekarskie dyrektorow,
                      zapierdzielac bedzie stała ekipa bezpartyjnych roboli którym co 4 lata zmienia
                      sie szefów
                    • Gość: tom Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.06, 21:58
                      a tak na marginesie to trzeba dokladnie sprawdzic jezeli sie cos pisze.Slowem
                      mozna zabic.Dla wielu tzw.dziennikarzy najwazniejsza jest sensacja a nie
                      prawda!!!
    • Gość: zasmucony Pretorianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:18
      Panowie Siejka i inni to najbliżsi współpracownicy pana Henryka Długosza tak
      zwana grupa pretorianów _panowie Siejka,Kopyciński,Powierża i inni!
      • Gość: angol Re: Pretorianie IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.01.06, 10:56
        panie zasmucony proponuje aby sie p.kondon pieprzna w czolo a nie pisal glopoty
        OK.
    • Gość: Daru DO WSZELKIEJ MAŚCI LEWUSKÓW IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 16.01.06, 10:04
      Takie przywilije za czasów rządów lewizny??? A podobno w socjaliźmie wszyscy są
      równi??? Ech! Ta lewicowa obłuda...
      • Gość: Kielczanin Re: DO WSZELKIEJ MAŚCI LEWUSKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:29
        Ech aleś Ty głupi.
    • Gość: Prezes Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:44
      Wszedłem dzisiaj na stronę kieleckiego Pisuaru i okazuje się, że niejaki
      Karyś,co to ma zastąpić Siejkę to czołowy przydupas Gosiewskiego. I to mają być
      zmiany nie polityczne?? Śmiech na sali. Jednego partyjniaka zastępują swoim.
      • perelcia1 Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki 16.01.06, 18:16
        Szanowny panie Prezesie!Czy jeszcze tylko pan nie wie ,że nowe wróciło?
        Teraz,ku... my miało być i jak w kazdej bajce jest.
        A bajka była taka: baju , baju dajcie władzę w całym kraju.
        A jeszcze się chłopcy wzięli za techniki socjotechniczne i wrzeszczą : zmiany
        są potrzebne, my będziemy cacy,my będziemy latać jak dzikie kaczki i patrzeć na
        Was z góry.A Wy macie myśleć,że to zwykłe kwaku,kwaku na wiejskim podwórku.

• Gość: kłamczuszki Re: Porządki w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzki IP: 82.139.11.* 16.01.06, 18:49
        nie wiecie Prezesie że kłamstwo w tym wydaniu "ma krótkie ręce" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka