Dodaj do ulubionych

Kuman - "złodziej"

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 08:41
Oto jak Leszek Kumański właściciel Kuman Art okradł i ośmieszył Kielczan
organizując - Dence ma sens. Nie dość,że impreza ta odbywała się w dniu, w
którym na całym świecie czczono pamięć ofiar zamachu terrorystycznego, to
jeszcze śmieszna kwota tzn. 960 zł (900 zł pochodziło z aukcji,. a 60
z "spontanicznym odruchu serca" łaskawcy Kumańskiego) przekazano ofiarom
powodzi w Morawicy. Szlak człowieka może trafić, jak widzi jak takie świnie jak
Kumański żerują na cudzym nieszczęściu. Nagłaśnia, że robi wielką imprezę, z
której część dochodu zostanie przekazana powodzianom. Chodzi po sponsorach za
kasą na tak szczytny cel. Część artystów, jak się okazuje występuję tylko i
wyłącznie z tego względu. Urząd Miasta daje grubą forsę, TVP jeszcze większą, a
potem okazuje się, że ta Świnia daje z dochodu z koncertu tylko 60 zł na
powodzian. Mam nadzieję, żę już nigdy Kumański nie dostanie pieniędzy w tym
mieście na organizowane przez siebie imprezy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fazi Re: Kuman - IP: *.tht.net 11.10.01, 14:20
      Jesli to prawda, a nie mam powodu zeby Ci nie wierzyc, to oczywiscie, wielki
      skandal. Mysle, ze w zwiazku z tym nalezaloby bojkowac imprezy organizowane
      przez tego pana, nie chodzac na nie.
      Pzdr z Kanady
      • Gość: jjarm Re: Kuman - IP: *.djm.com.pl 11.10.01, 18:46
        Gość portalu: Fazi napisał(a):
        > Jesli to prawda, a nie mam powodu zeby Ci nie wierzyc,
        poczytaj https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?xx=471614&dzial=kik010100
        a uwierzysz....
        dla mnie pasuje jedno okreslenie dla bohatera tego arykulu, powstrzymam sie
        jednak i sobie odpuszzcze;-) nie warto
        • Gość: Fazi Re: Kuman - IP: *.tht.net 11.10.01, 19:04
          Nie napisalem, ze nie wierze. A znajac blizej tego pana raczej jestem
          przekonany, ze to prawda.
      • Gość: Nikodem Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 05.11.01, 12:43
        Dziękuję Kumanowi w imieniu mieszkańców Morawicy.
        • Gość: Zenek Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 05.11.01, 12:50
          Gość portalu: Nikodem napisał(a):

> Dziękuję Kumanowi w imieniu mieszkańców Morawicy.

• Gość: Kaczusia Re: Kuman - "złodziej" ciąg dalszy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 08:15
      Jak dzisiejsze Słowo Ludu podaje, Kuman, aby uniknąć nagonki na siebie w środę
      dopiero po zainteresowaniu się dziennikarzy raczył przelać na konto Gminy
      Morawica dodatkowo 2000 zł. Co za szczodrość!!!
      • Gość: jjarm Re: Kuman - IP: *.djm.com.pl 12.10.01, 12:25
        Gość portalu: Kaczusia napisał(a):
        > Jak dzisiejsze Słowo Ludu podaje, Kuman, aby uniknąć nagonki na siebie w środę
        > dopiero po zainteresowaniu się dziennikarzy raczył przelać na konto Gminy
        > Morawica dodatkowo 2000 zł. Co za szczodrość!!!

coz za "piekny poryw serca" ;-)
        mysle ze caly ten temat zatacza szersze kregi....lokalne wladze ktore nie
        pierwszy raz "sypia pieniedzmi" gdzie odpowiedzialnosc tych panow?
        W dzisiejszej Gazecie wypowiedz PREZYDENTA KIELC ze jakoby impreza nie byla
        charytatywna od samego poczatku i ze nie dawali pieniedzy to lekkie
        nieporozumienie;-) jak nie charytatywna? wszyscy artysci przyjechali i nie wzieli
        nawet zlotowki jako honoraria za wystep..."ktos" zarobil ~800.000 zl?:
        -dofinansowane z UM 50.000
        -wplata 600.000 z TVP za prawo do transmisji
        -sprzedaz biletow - blizej nieokreslona kwota;-)
        -sponsorzy -//-
        i gdzie sa te pieniadze? wypada tylko ubolewac ze sa ludzie ktorzy na ludzkiej
        krzywdzie i nieszczesciu nie maja zadnych skrupolow aby zarabiac i to w jak
        bezczelny sposob!
        Wypada takze ustosunkowac sie do wypowiedzi PREZYDENTA KIELC ze ta impreza to
        promocja miasta- wsrod kogo? 4-15 latkow? jak wynika z badan ogladalnosci, skoro
        do tej grupy chcemy trafic z oferta miasta to gratuluje perspektywicznego
        spojrzenia ;-))
        Na przyszlosc skoro wydaje sie mniejsze lub wieksze pieniadze to moze warto o
        konsultacje z ludzmi z branzy, ktorzy z pewnoscia doradza i podpowiedza na czym
        polega promocja i jakie sa jej formy, co to jest grupa docelowa - bo jak
        wnioskuje ludzie tu decydujacy nie maja najmniejszego pojecia w tym temacie,
        chyba ze sonduja czy powiedzie sie uruchomienie Disneylandu w Kielcach ;-))
        sadzac po wypowiedziach jakie padaja w tym temacie to mozna sie wszystkiego
        spodziewac, hmmm chyba podsunalem kolejny temat na wymowki ;-))

• Gość: miki Re: Kuman - zlodziej IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 14:11
      Niestety takie hieny istnieją i nic się na to nie poradzi. Ja na jego miejscu
      wyniósłbym się z miasta , może w jakimś innym mieście znajdzie równie naiwne
      władze które dofinansują jego "charytatywne" imprezy. A tutaj popieram
      przedmówcę - BOJKOT IMPREZ ORGANIZOWANYCH PRZEZ TEGO OSZUSTA JEST JAK
      NAJBARDZIEJ WSKAZANY!
    • Gość: Peter Kuman!!! IP: 212.244.153.* 19.10.01, 14:51
      A kimże on jest właściwie!!! Niktim!!! Kwakwarakwa!!!
      A jest ich coraz więcej w Polszcze.
      • Gość: rz Re: Kuman!!! IP: *.kielce.uw.gov.pl 19.10.01, 15:56
        no cóż, przypominam,że jednocześnie "z powodu trudnej sytuacji finansowej"
        miasto nie znalazło w tym roku ani złotówki na Festiwal Muzyki Organowej i
        Sakralnej (zdaje się, że jubileuszowy...). Przyjedzie więc tylko jeden artysta
        z zewnątrz... Wiem, że jestem mniejszością, ale dla mnie prestiż miasta to
        właśnie ten festiwal, "Drogi teatru" (wciąż żebrzące o pieniądze) czy koncerty
        jazzowe. Ale widać lepiej dokładać ogromne pieniądze do kolejnych, opartych na
        jednym pomyśle, tandetnych (i najczęściej z wciąż tymi samymi wykonawcami)
        imprez p. L. Kumańskiego. Jak powiedziała jedna osoba znająca sprawę - za takie
        pieniądze taki Tomasz Stańko mógłby przyjeżdżać co miesiąc przez rok. Żałość i
        żenada... Panie Tadeuszu Żołnierczyku (dyrektor Wydziału Promocji i Rozwoju w
        UM)-to nie tak! :-(
    • Gość: jrk Re: Kuman - IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 08:10
      Winę za taką sytuację ponosi również Urząd Miasta, który nie sprecyzował w
      umowie jaką kwotę ma przekazać L. Kumański. Mógł dać 5000 zł. a mogł i 1 zł.
      • Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 27.10.01, 19:47
        Winę za zaistniałą sytuację ponoszą mieszkańcy Kielc którzy wybrli taką radę.
    • Gość: marcin Re: Kuman - IP: 193.0.110.* 28.10.01, 12:35
      dziwnym jest fakt ze ten człowiek ma od kilku lat monopol na co wieksze(czyt
      przynoszace duzo szmalu) imprezy. Ten człowiek jest pasozytem a nie żadnym
      mecenasem kultury.
      • Gość: Kaczusia Re: Kuman - "złodziej" i pasożyt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 08:18
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> dziwnym jest fakt ze ten człowiek ma od kilku lat monopol na co wieksze(czyt
        > przynoszace duzo szmalu) imprezy. Ten człowiek jest pasozytem a nie żadnym
        > mecenasem kultury.

Czy któryś z dzienikarzy nie zainteresowałby się, tym że wiekszość dochodowych
        imprez w tym mieście organizuje Kuman, mi tu troche śmierdzi.
        • Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 31.10.01, 13:05
          Takie przekręty tylko w Kiecach są możliwe.
    • jgalka Re: Kuman - 31.10.01, 13:37
      Duzo lepiej by bylo gdyby Kielczanie pokazali co o nim mysla i wypieli sie na
      wszystkie imprezy organizowane przez Kumana
    • Gość: gm Re: Kuman - IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 13:09
      Mówicie wszyscy, że dochód to około 800 tys. zł. i pytacie gdzie podziały sie
      te pieniądze.
      Można się domyśleć gdzie.Pieniądze te zobaczymy, jak będą wisieć w formie
      plakatów i ulotek kandydatów z SLD w najbliższych wyborach samorządowych w maju
      2002 r.
      Niezły interes, co? I wilk syty i owca cała.
      Tylko Morawica coś nie doczekała sie pieniędzy, bo jak powszechnie wiadomo,
      wójt tejże gminy niezbyt przychylnym okiem patrzy na "towarzyszy".
      I chwała mu za to...
      • Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 04.11.01, 13:49
        Towarzysze Powiedzcie coś.
        • Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 05.11.01, 08:03
          Czy Kuman należy do SLD?
          • Gość: Kaczusia Re: Kuman - IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 08:23
            Nie sądzę, żeby należał. Poprostu pewnie trzyma z każdym, kto ma władze.
            • Gość: Nikodem Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 05.11.01, 12:48

> Nie sądzę, żeby należał. Poprostu pewnie trzyma z każdym, kto ma władze.

• Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 06.11.01, 09:04
                Kuman odezwij się.
                • kumankuman Re: Kuman - 06.11.01, 10:33
                  Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Kuman odezwij się.

Przemyślałem swoją postawę i postanowiłem zmienić postępowanie: od dzisiaj nie
                  biegnę już tylko za zyskiem - przerzucam się na jazz i muzykę klasyczną. Nie będę
                  juz wykorzystywał władz miasta i naiwnych mieszkańców hasłami charytatywności i
                  promocji regionu. Przestaję tez kląć (szczególnie przy kobietach). Kuman

• Gość: Kaczusia Re: Kuman - IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 08:58
                    kumankuman napisał(a):

> Gość portalu: Leonid napisał(a):
                    >
                    > > Kuman odezwij się.
                    >
                    > Przemyślałem swoją postawę i postanowiłem zmienić postępowanie: od dzisiaj nie
                    > biegnę już tylko za zyskiem - przerzucam się na jazz i muzykę klasyczną. Nie bę
                    > dę
                    > juz wykorzystywał władz miasta i naiwnych mieszkańców hasłami charytatywności i
                    >
                    > promocji regionu. Przestaję tez kląć (szczególnie przy kobietach). Kuman

Ależ biegaj sobie za zyskiem gdzie chcesz tylko nie ośmieszaj tego miasta. Chyba
                    nie powiesz, że impreza "Dance ma sens" to promocja Kielc. Co z tego miasto
                    będzie miał? Powstaną nowe miejsca pracy? Pojawią się tu nowi inwestorzy? Jaka
                    była grupa docelowe tej "akcji promocyjnej"? Proszę mi tu tylko nie pisać, że
                    była relacja w TVP, bo i owszem była tylko, że o takiej porze dnia, że wątpię czy
                    ktoś to oglądał poza nastolatkami, jeżeli wogule chciało im się siedzieć około
                    godz. 14.00 w sobotę przed telewizorem. Powtórzę to jeszcze raz Koncert był nie
                    był imprezą promującą miasto i akcją charytatywną, była to zwykła impreza
                    komercyjna, zrobiona oczywiście bardzo dobrze. I jak każda taka impreza powinna
                    być finansowana z kieszeni organizatora i sponsorów. Przyczym wypadałoby jeszcze
                    tym sponsor mówić prawdę co da im udział w takim przedsięwzięciu, a nie wciskać
                    im kitu, że jest to akcja charytatywna i służy jeszcze dodatkowo promocji miasta.
                    • Gość: Leonid Re: Kuman - IP: *.czajen.pl 07.11.01, 09:11
                      Może Kuman nam powie co się stało z forsą. A może Urząd Skarbowy
                      zainteresowałby się czy ten pan płaci podtki?
                    • kumankuman Re: Kuman - 07.11.01, 11:42

> Ależ biegaj sobie za zyskiem gdzie chcesz tylko nie ośmieszaj tego miasta. Chyb
                      > a
                      > nie powiesz, że impreza "Dance ma sens" to promocja Kielc. Co z tego miasto
                      > będzie miał? Powstaną nowe miejsca pracy? Pojawią się tu nowi inwestorzy? Jaka
                      > była grupa docelowe tej "akcji promocyjnej"? Proszę mi tu tylko nie pisać, że
                      > była relacja w TVP, bo i owszem była tylko, że o takiej porze dnia, że wątpię c
                      > zy
                      > ktoś to oglądał poza nastolatkami, jeżeli wogule chciało im się siedzieć około
                      > godz. 14.00 w sobotę przed telewizorem. Powtórzę to jeszcze raz Koncert był nie
                      >
                      > był imprezą promującą miasto i akcją charytatywną, była to zwykła impreza
                      > komercyjna, zrobiona oczywiście bardzo dobrze. I jak każda taka impreza powinna
                      >
                      > być finansowana z kieszeni organizatora i sponsorów. Przyczym wypadałoby jeszcz
                      > e
                      > tym sponsor mówić prawdę co da im udział w takim przedsięwzięciu, a nie wciskać
                      >
                      > im kitu, że jest to akcja charytatywna i służy jeszcze dodatkowo promocji miast
                      > a.

hm... z tą "odpowiedzią Kumana" to miał być taki żart... specjalnie się
                      zalogowałem jako kumankuman (bo sam "kuman" był zajęty)
                      Pseudokuman ",:-/

• Gość: Kaczusia Re: Kuman - IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 13:49
                        > hm... z tą "odpowiedzią Kumana" to miał być taki żart... specjalnie się
                        > zalogowałem jako kumankuman (bo sam "kuman" był zajęty)
                        > Pseudokuman ",:-/

Domyślałem się, ale przynajmniej nabiliśmy trochę licznik i przekroczyliśmy już
                        6000.

• Gość: maam Re: Kuman - IP: *.netia.pl 07.11.01, 14:04
      Ale Kuman ma radochę jak to czyta!!! Niezła promocja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka