Gość: stefan IP: 193.24.201.* 29.03.06, 23:12 Panu Szczerskiemu już dziękujemy. Niech się porealizuje trochę w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z kie... IP: *.centertel.pl 29.03.06, 23:18 A może to nic innego jak prywatna wojna Piotra Szczerskiego za to że nikt go nie chce zapraszać bo robi pijackie burdy i nie potrafi zachować się w towarzystwie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczerski Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 212.160.196.* 30.03.06, 09:02 to jest część mojego imagu... kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.centertel.pl 30.03.06, 10:38 Gość portalu: Szczerski napisał(a): > to jest część mojego imagu... kobieto Takkk złwaszcz jak stoisz orzygany w ojszczanych portkach o 5-ej rano pod bramą znanego artysty i nawet psy nie chcą nmieć nic z tobą do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 00:12 "Jeśli sprowadzają się do poziomu recenzji pisanych w internecie, to trudno". Stanowczo protestuję przeciwko wyżej cytowanej opinii dyrektora Szczerskiego sugerującej, że poziom recenzji zamieszczanych na stronach www.wici.info nie jest wystarczająco dobry. Przesyłam linki do 5 teatralnych recenzji na Wiciach. Przez te dwie pierwsze Sergiusz Pawłowski wylądował na dywaniku: www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=6054 www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=6045 dalej: "Historia honoru i glupoty polskiej" www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=6315 www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=6344 "Piosenki na pokuszenie": www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=6606 Z najnowszej premiery jeszcze recenzji na Wiciach nie ma, ale będą. Jak napisano w artykule, mimo braku zaproszenia na premierze byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.futuro.kielce.msk.pl 30.03.06, 00:50 Cholera a tylko ta instytucja kultury robi cos znaczącego w tym mieście , premiera za premiera ,najwięksi Polscy artyści . No cóż sztuka i jej odbiór zawsze budziła wiele emocji ale niewątpliwe to ze to Szczerski postawił teatr na nogi. Nie lubię go jest zadufanym bufonem ale nigdy nie podważę tego ze jest świetnym menadżerem i dyrektorem . Robi dobra robotę w tym grajdole nijakości, zapewnie jak każdy artysta nie lubi krytyki bo do wszystkiego podchodzi z sercem i emocjami. Chociaż jeden na swoim miejscu , ekscentryk , pewny siebie , konsekwentny i uparty. Prawdziwy wizjoner robi swoje i tyle.Nie znam go prywatnie ,nie jestem jego pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Ataki nieudaczników na kulturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 02:16 Tak, jak to powyżej zauważono, tylko teatr zrobił coś dla kieleckiej kultury. Na pewno zaś nie ma nakazu rozsyłania każdemu pisemku zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ataki nieudaczników na kulturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 06:35 Ale nadetym bufonem to jest -fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczerska Re: Ataki nieudaczników na kulturę IP: 212.160.196.* 30.03.06, 09:01 mylisz się grubo... teatr szczerskiego to dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:11 Nikt nie zauważył, że widownia na spektaklach zawsze jest pełna? Ktoś zmusza ludzi do chodzenia do teatru? Mnie akurat podoba się to, co dyrektor Szczerski robi. I ze jest otwarty na współpracę z różnymi ludźmi. Dzieki niemu niektórzy mieli okazję na żywo zobaczyć Mrożka. Ostatnio kielczanie dowiedzieli się również, że istnieją jeszcze nieźle piszący twórcy lokalni (Krzysztofczyk). Konflikt z "Teraz" mnie nie jakoś zupełnie dziwi. Czy "Teraz" nie jest przypadkiem miesiecznikiem finansowanym przez Miasto? Macie już kandydata na nowego dyrektora? Zapewne z PiSu? A może ktoś z rodziny chce się artystycznie zrealizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:43 Teraz to nastepca poprzedniej gazetki lokalnej wydawanej w KCK-u.Niestety po zmianie dyrektora w KCK-u uległa likwidacji i gazetka.Ta wydaje miasto,które poprzez WEL-a ma swoją wizję wszystkiego również teatru,ale pewnie WEL nie ma jak dobrać się do Szczerskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 212.160.196.* 30.03.06, 09:00 Każda inna osoba będzie lepsza. Szczerski po prostyu zniszczył Teatr w Kielcach - a zrobił teatrzyk pośmiewisko Gdyby nie szkoły zaganiane do teatru - aktorzy nie mieli by co jeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kernow Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 20:02 widownia nie zawsze jest pełna. jak bylem na Sklepie Jubilera to raptem byly cztery rzędy wypelnione. A jesli atrakcja teatru w miescie wojewodzkim ma byc wizyta np. Mrozka to chyba jednak cos nie gra w tym teatrze. wiec nie ma sie co doszukiwac powiazan takich czy innych, animozji takich czy innych, tylko robic naprawde dobre spektakle. i nie obrazac sie o kazde nieprzychylne slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedno Trafiłeś w sedno sprawy!!! Mają kogoś innego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:04 Środowisko związane z miastem od dawna walczy z teatrem instytucją marszałkowską. Oni wyznają zasadę "Kto nie idzie z nami ten przeciwko nam". Niejaki red. Daniel robi WUElowi PR z premedytacją liżydupy, dlatego upodobał sobie pseudorecenzenta Cupera, który idzie na łatwiznę uprawiając krytykanctwo, a nie krytykę artystyczną. Jakby ktoś nie wiedział Daniel bierze co miesiąc kilka tysięcy złotych z miejskiej kasy za redagowanie "Teraz", które złego słowa nie napisało o obecnym prezydencie i miejskich placówkach kultury. Czy to nie obłuda, zakłamanie i dwulicowość? Zapewne kogoś już mają na miejsce krnąbrnego Szczerskiego, który robi nie tylko klerykalne gnioty i paraotoria wpuszczając na deski teatru rożne przedstawienia, nawet offowe. Sam Mrożek ostatnio zauważył, że jest to świetny teatr, a Cuper z Danielem zapewne słuchają tylko opinii WUEla, który przecież do teatru w ogóle nie chodzi, tylko kieruje się sympatiami i antypatiami, ewentualnie wyrachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 212.160.196.* 30.03.06, 08:54 Ta instytucja ledwo działa... Szczerski robi dobre wrażenie na salonach, podczas kiedy nawet nie potrafi reżyserować, jest małostkowym, zakompleksionym cwaniaczkiem grającym role szalonego artysty... Tym samym robi pośmiewisko z całych Kielc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kernow Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 09:16 myślę, że wystarczy bardziej się rozejrzeć a zobaczy się, że są instytucje, które robią co najmniej tyle samo (bo o to nietrudno). A najwięksi polscy artyści? nie wiem. z pewnością nie najwieksze polskie spektakle... I jeszcze odróżnilbym pewność siebie od zadufania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venice Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 07:27 mam jedno pytanie : dlaczego na stronie www teatru nie ma możliwości napisania swojej opinii o spektaklu (tak jak robią to ludzie chodzący do kina) ??? Ostatnio byłam na spektaklu "Piosenki na pokuszenie", ludzie klaskali z grzeczności. Totalna chała!!! strata czasu, nie idźccie na to! Rozumiem, że p dyrektor toleruje tylko pochwały, a czasem konstruktywna krytyka przynosi więcej korzyści!!! Niestety rozbuchane ego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZD Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 82.139.11.* 30.03.06, 07:42 Prawdziwy teatr krytyk się nie boi... panie Szczerski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 81.219.132.* 30.03.06, 08:39 Najpierw pan z Wici był z jedna panią, teraz dyrektor teatru jest z nią i mamy konflikt . Ale poza wszystkim piosenki są beznadziejnie, jedna aktorka gra jakby właśnie wróciła z tańców na rurze, druga jakby już zapomniała jak to było, obie bez seksu a śpiewają ze w nich jest seks, żenada. Podobnie kiepska byla i sztuka i siłą rzeczy wykonanie sztuki Mrożka. Natomiast ostatnia rzecz "Kłopot Pana Boga" dobra, aktorsko sprostać jej potrafiła najlepiej dziewczyna z Wierszalina, nie pomnę nazwiska, potem o kilka stopni niżej Wieczorek a potem reszta niestety z Sieniawską Justyną na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 212.160.196.* 30.03.06, 08:56 dokładnie... prawdziwa cnotak krytyki sie nie boi tym bardziej taki wielki szalony artysta, który gó.. ma do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 212.160.196.* 30.03.06, 08:57 dokładnie... i w dodatku same pochlebne recenzje... coś obrzydliwego co może zdarzyć się tylko w prowincjonalnym mieście gdzie nikt nie odróżnia teatru od akademii szkolnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:09 Dobrze, że chociaż ty odróżniasz i objawisz światu tę wielką prawdę. Dla mnie opisywany w artykule konflikt ma podłoże polityczno-osobiste. Dorabianie tu ideologii nie powinno mieć miejsca. Faktycznie, odbiorców sztuki wysokiej jest w Kielcach zatrzęsienie:). O prowincjonalizmie najlepiej zaś świadczy to, co piszesz. Prowincję niektórzy noszą w sobie. A twój przykład pokazuje mi, że niektórzy bardzo ją lubią pielegnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinks Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:36 niestety wszystkie recenzje spektakli były całkowicie zgodne z prawdą, pan S tak rezyseruje że az zniechęcił mnie i wielu moich przyjaciół do chodzenia do teatru. Nie interesuje mnie czy pomiędzy 'Wici' 'Teraz" a panem S sa jakies konflikty, ja chciałabym w końcu obejrzeć cos wartego uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ker Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 09:45 nie mieszałbym tu polityki. patrze jako widz. faktem jest, ze uwazam, ze Pan szczerski nie powinien prowadzic teatru w Kielcach. I nie mam zadnego kandydata na jego miejsce. powinno sie go wylonic w konkursie. za zaslugi, za pomyslowosc i wizje teatru. najlepeij kogos spoza Kielc, zeby nie bylo podejrzen. Swoja droga to szkoda, ze w Lodzi sie nie poznali (albo wlasnie sie poznali) w zeszlym roku na P. Szczerskim. Juz by go nie bylo. Co do wypowiedzi na temat osobistych powodow konfliktu - no coz moze z Teraz od poczatku nie ukladalo sie teatrowi ale z Wiciami ta wspolpraca przebiegala dobrze przez jakis czas. Do momentu niepochlebnej recenzji - zamieszczonej zreszta obok pochlebnej recenzji. Co powinno czytelnika raczej sklonic do odwiedzenia teatru i samemu sprawdzenia jaki jest spektakl. Wiec ktos dla teatru zrobil marketing i za to zostal kopniety? Dziwne. Nie wiem co Pan Szczerski ma do internautow. Ze nie potrafia odebrac jego sztuki? I nie potrafia opisac? Mamy w obecnych czasach takie jedyne chyba wolne medium jak internet I mamy prawo wypowiadac sie w nim. A jakosc recenzji nie zalezy od tego czy sie pod nia podpiszemy imieniem i nazwiskiem czy pseudonimem. jakosc zalezy od rzetelnosci recenzenta. Jesli jednak Pan Szczerski każdą krytykę odbiera jako opluwanie to w zasadzie pzoostaje chwalic. Wtedy bedzie sie usmiechal i zapraszal na premiery. A nazywanie krytyki opluwaniem to zachowywanie się dokładnie jak PiSiorki. Czytuję recenzje w Teraz. Głównie dlatego, żeby nie czytywać samych pochlebstw. W sumie każdy ma prawo do tego zeby coś się nie podobało. A Pan Cuper pisze dobrze i konkretnie. Nie tylko, że coś było złe ale dlaczego było złe. A jak coś było jednak ciekawe to też to zauważy. Myślę, że trudno w takiej sferze jaką jest sztuka stworzyć coś co się będzie wszystkim podobać. A tego chce chyba Pan Szcerski. Tylko, że jak coś ma się wszystkim podobać to zwykle jest nijakie. Ja się pytam - który spektakl zaistniał poza Kielcami? Czy pełna widownia w teatrze to wszystko? A jak długo i ile razy są grane spektakle? Czy to, że zaprasza się wybitnego autora na premiere jego sztuki, którą mało kto chciał robić bo jest słaba (według słów tegoż Autora również) świadczy o wielkim działaniu? Owszem P. Szczerski ma talenty managarskie. Bo sprzedawać taką chałę to jest sztuka. Ktoś napisał, że postawił teatr na nogi. Może. Nie wiem jak było 14 lat temu bo mnie tu nie było. Jestem od dwóch lat i jestem bardzo zniesmaczony jego działaniami i spektaklami. I nie widzę jakiejś wizji rozwoju teatru. Oprócz robienia rzeczy pod publiczkę (moga być również świetne). Które są oczywiście też potrzebne. Ale jakby przy okazji oprócz nich zrobić jakiś naprawdę porządny spektakl. Wyreżyserowany przez dobrego reżysera. Bez ingerencji dyrektora? To chyba nietrudne. Ale może ktoś w końcu zobaczy, że to co jest do tej pory jest niestety dużo słabsze? Kto wie. A jakosc spektakli pozostawia wiele do zyczenia. Bardzo wiele niekiedy. Ale to nic. Niektóre gazety i tak pochwalą. Na zasadzie, że skoro zostało zrobione to trzeba coś dobrego w tym znaleźć. Tak to jest jak w mieście jest jeden teatr i nie może rywalizować z innym o publiczność. Chociaż wszystko zależy od ludzi. Wspomnę o Teatrze w Legnicy, który jest słynny na całą Polskę. Marzy mi się, żeby Teatr z Kielc również był słynny na całą Polskę. Oczywiście z powodu działalności teatralnej. A na koniec, żeby nie być anonimowym internautą (ponieważ takich dyrektor nie poważa) podpisuję się imieniem i nazwiskiem. Nie jestem dziennikarzem i nie dostaję zaproszeń. Ale lubię chodzić do teatru, dużo chodziłem przez całe życie i niejedno widziałem. Nazywam się Marek Kozłowski. Jestem kielczaninem od dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Całkiem sensownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:07 Pozwolę sobie Pana pozdrowić, co niniejszym czynię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:12 No i masz. "VEnice" pozbawiles Gazete wejsciowek :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudo Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:27 Czas najwyzszy zmienić dyrektora, pseudoartystę, tworzącego wątpliwej jakości aurę wokół naszego teatru!!!!!! Ktoś młody, z nowymi pomysłami może ożywić scenę.Pseudoartysta powiedział już wszystko, co miał powiedzieć i to bez względu na rozgrywki polityczne, powinnien szukac sobie innego teatru! Przecież w głowie sie nie mieści, żeby dyrektor decydował o tym, jakie recenzje dotyczące sztuk z zarządzanego przez niego teatru znajdą się w prasie! Czyzby kolejny cenzor po Braciach Kaczkach? W debacie o kondycji teatru w "Teraz" tylko dwie, dość przypadkowe osoby, broniły Pseudoartystę.Ich pojęcie na temat teatru jest żadne!!! Wstyd Panowie!!!!! A co do sprawy z Wiciami zero komentarza jest najlepszym komentarzem, czytając dwie skrajne recenzje tylko wyjściem na spektakl mozna to zweryfikować, ale pewnie Pseudoartyście na tym nie zależy! Smutne, jedyna nadzieja w nowym Teatrze Magellana. Trzymam kciuki za Grzegorza Artmana i jego projekt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 82.139.11.* 30.03.06, 12:16 Panu Szczerskiemu należą się słowa podziękowania za jego długoletnią pracę w Kielcach, nie zaś tylko obelgi. I to dzięki Panu Szczerskiemu budynek teatru nie został przefrymarczony, ja stało się to z budynkiem filharmonii. O tym redaktorzy jakoś szybko zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 16:01 Słowa podziękowania, kwiaty i nawet krzyż zasługi były w poniedziałek. A filharmonia chyba dobrze wyszła na tym "przefrymarczeniu"? Będzie mieć nowoczesną siedzibę... już opracowują projekty. Widzę, że w typowy dla Teatru Żeromskiego sposób zbaczamy z tematu głównego: słabych spektakli i negatywnych recenzji. Jak nie można o sztuce, to najlepiej zasłonić się inna działalnością dyrekcji, że jakoby walczy o budynek... Niech sobie walczy, tylko niech już nie reżyseruje. Szkoda czasu aktorów na próbach, widzów na przedstawieniach i szkoda pieniędzy. NASZYCH PIENIĘDZY. Niech sobie pan Szczerski zrobi prywatny teatr i gra co chce i jak chce. A co do zaproszeń, no cóż... nikt z nas się nie skarży, że nie otrzymuje takowych. Ale zaproszeń na konferencję prasowe także nie otrzymujemy. Tego w tekście nie ma, ale uzupełniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:40 Konkurencja - konkurencją, ale artystów powinny obowiązywać pewne zasady. Prawda, agape? www.wici.info/modules.php?name=News&file=article&sid=5856 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 18:20 Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, berta... Ja złamałam zasady, czy może artyści, tzn. masz pretensje do Artmana i Kasperek, że zrobili "Hotel pod Aniołem"? Czy może o to, że grali w Wierszalinie? Wyjaśnij proszę, o jakie zasady Ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mod Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:17 no tak, grunt ze mamy budynek Teatru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Ritter Panie Dyrektorze Cuper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:11 Panie Dyrektorze Cuper! Jest Pan osobą pełną niejasnej nichęci do kieleckiego środowiska miłośników sztuki dramatycznej. Pańskie tezy typu: "sezon na zamówienie" (o sezonie 2004-2005) przekraczają wszelkie granice żenady i niekompetencji - ciekawy to zarzut bowiem wobecc Teatru; co było w tym sezonie złego: gra katorska, repertuar, kolor kurtyny? Nie! Sezon był na zamówienie... Podczas debaty w Radio Kielce w odpowiedzi na uwagę, że Teatr im. St. Żeromskiego ma liczną widownię stwierdził Pan, że niecieszy Pana to że ludzie oglądają telenowelę "Kiepscy"... Może najpierw niech Pan przestanie obrażać osoby chodzące do Teatru, a potem żąda zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Re: Panie Dyrektorze Cuper IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 16:04 Co jest niekompetentego w stwierdzeniu, że spektakle robione są pod zamówienie: publiczności (która kocha farsy), konkursów (przecież są tematyczne)? I dlaczego to ma być żenujące? To opinia pana Cupera, ma prawo ją mieć,a porównanie niektórych spektakli w Żeromskim do "Kiepskich" jest moim - osobistym zdaniem całkowicie trafione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Ritter Re: Panie Dyrektorze Cuper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:23 "Sezon na zamówienie": 1) Farsa "nie teraz kochanie" - bo publiczność lubi farsy (oczywiście lepiej nie dawać w sezonie nic co publicność lubi - wtedy przywali się w Teatr bo nie ma widowni :) ); 2) "Cyrograf" - bo modna jest problematyka regionalna (tak na marginesie to spektakl dostał nagrodę za stroje); 3) "Przed sklepem jubilera" - w związku z targami "Sacro expo", ale też w związku z Zaśnięciem Jana Pawła II. Co z tego, co w tym złego, czy irytującego by stawiać twierdzenie: teatr na zamówienie. Propozycja: jak ktoś nie odróżnia Teatru i żywego grania od telewizji i telenoweli to niech o Teatrze nie pisze (kropka). Pamiętam jak z zespołu odchodzili m. in. Kwas i Pontek. Dyrektor Cuper grzmiał, aktorzy odchodzą! koniec zespołu! dramat!. Po następnym sezonie pozostał cały skład - Dyrektor Cuper pisał: dramat, nie ma amian, ten sam zespół na kolejny sezon - zgroza. Konkluzja: Dla Pana Cupera nie ma znaczenia powód, czy jest on logicznym czy nie (sezon na zamówienie - nie ma, bo nie dotyczy sztuki teatralnej jako takiej), ważne jest by przywalić w Teatr i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Cuper - nie jest super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:20 Pan Cuper ma w sobie tyle zgryzoty, że tylko wyżywanie sie w złośliwych recenzjach sprawia mu chwile samozadowolenia. Ma kompleksy, to się czuje i to widać. Jest zastępcą d-ra Miejskiej Biblioteki Publicznej. Tylko zastępcą, a czemu nie dyrem, z łysą pałą i w tym wieku? Nie jest teatrologiem z wykształcenie tylko samozwańczym krytykiem. Jadowite żarty z teatru są na rękę red, Danielowi, który jest mistrzem w ujadaniu na tych co nie dają mu zrobić geszeftu. Wszystko jasne? Nawet gdyby ten teatr zdobywał międzynarodowe laury, wyróznienia ogólnopolskie (jak np. spektakl "Wisielcy") to ci panowie by z niego drwili. Smutne to, ale najwięcej ujadają ci, którzy sami nic dobrego dla kultury tego miasta nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuper Cuper kuper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:42 Gazetka Lubawskiego "Teraz" ma znakomitych krytyków i publicystów w osobach Cupera - łysego ignoranta i zakompleksionego złośliwca, red. Daniela - dawniej piszącego peany dla władzy PRL-u na łamach "Słowa Ludu" a teraz w "Teraz" na cześć swojego mocadawcy nieomylnego Wuela, który wyciągnął do starego cwaniaka pomocną dłoń mówiąc "Rób mi dobrze, jak to robiłeś im", nie zapominając o starym koledze Daniela z agentury UBeckiej prof. Żaku, wraz z którym na każdym kroku twierdzą, że kielczanie to chołota, która mordowała Żydów i w tym ciemnogrodzie nic dobrego nie ma prawa się zdarzyć. Dizwi was zatem ten ton tego brukowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:55 teatr jest slaby miedzy innymi dlatego, ze jeden szef artystyczny rzadzacy przez 12 lat wypala sie artystycznie. Skoro dyr. Szczerski jest tak swietny czemu nie wygrał zadnego konkursu w którym startował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 81.219.132.* 31.03.06, 13:24 Ludzie, przecież to poszło o kobietę. Wici nie lubią, ze ona lubi dyr. Szczerskiego i nawet posadę jej dał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:05 A może jednak czas na zmiane nie tylko repertuaru ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:29 Czemu mam jakieś niejasne poczucie, że w tle tego konfliktu jest Grzegorz Artman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agape Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 18:22 A co ma Artman do "Teraz" nie zapraszanego do teatru ani na konferencje prasowe? Jeszcze Artmana w Kielcach nie było, jak już dyrektor Szczerski fochy na "Teraz" stroił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapa Ale z ciebie gapa agape!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:31 Jak ktoś jawnie manifestuje uwielbienie dla Artmana, nie jest do końca wiarygodny w wypowiadaniu sie na temat teatru im. Żeromskiego. Poza tym to nie kto inny tylko Szczerski dał szansę gry na scenie kieleckiego teatru Joannie Kasperek z Wierszalina, prywatnie żonie Artmana. Dzięki niej niektóre spektakle dabieraja blasku. Ale czy to powód by tak ujadać, bo razem w Bazie macie ambicje tworzyć jakiś nowy teatr? Żenada i obłuda. Racja, prawdziwa sztuka krytyk się nie boi i ten teatr tez się nie boi, to nie znaczy że dyrektor, który bierze za wszystkie swoje decyzje pełną odpowiedzialność powinien chołubić niektórych dziennikarzy nie mający pojecia o krytyce artystycznej, kierujących sie jedynie własnym dość podejrzanym interesem i złymi intencjami. Nie dziwię sie nerwowym reakcjom Szczerskiego, bo każdego innego dyrektora cholera by wzięła na takie zakłamanie i interesowność prowincjonalnych pseudokrytyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze wsi Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 19:03 W Klerykowie wszyscy muszą sie wzajemnie gnoić,ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce marudzenie kieleckie 30.03.06, 23:35 z wpisow na forum i textu GW wnosze ze caly problem tkwi w tym,ze dziennikarze "Teraz" i"wici" nie dostają zaproszeń na premiery. Wybaczcie, aczkolwiek nie przepadam za p. Szczerskim, nie ma on obowiazku fundowac dziennikarzom wejscia na spektakle. Na forum piszecie o niskich lotach teatru. Typowo po kielecku. Zerknijcie na niezbyt odległy KCK. Co tam się dzieje? Nie pamietam imprezy,ktora by wzbudzila moje zainteresowanie. No moze kiepsko podane Dni Judaizmu. Zastanowcie się dlaczego powstala Baza Zbozowa na zadupiu. Przeciez ludzie ktorzy tam wyladowali powinni miec swoje miejsce w KCK/ nazwa Kieleckie CENTRUM Kultury zobowiazuje chyba?/ ZWaszych wypowiedzi wynika,ze lepiej nic nie robic w tym miescie - uniknie sie krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVV Może co niektórzy wreszcie się obudzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 04:47 Może co niektórzy wreszcie się obudzą i zrozumieją, że cała ta dyskusja, to nie kwestia tego "...że dziennikarze "Teraz" i "wici" nie dostają zaproszeń na premiery" a próba podjęcia dyskusji o artystycznie skostniałym ale ciągle "naszym" teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 56463257 Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:09 Ludzie, jesteście żałośni! Kto oprócz Szczerskiego zrobił tyle dla kultury w tym mieście? Pamięta ktoś, ile osób chodziło do kieleckiego teatru, zanim Szczerski został dyrektorem? Ja pamiętam. Garstka. Najłatwiej kogoś opluć i krytykować. W dodatku anonimowo. Trochę trudniej coś zrobić. A Szczerski zrobił dla tego miasta tyle, że wszyscy Kielczanie powinni być mu wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.dyn.optonline.net 31.03.06, 15:52 Sam chcial bym zlozyc leb,na takich wspanialych udach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lana Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: 82.139.11.* 01.04.06, 03:30 A może to wszystko dlatego, że pan Szczerski zanadtto lubi się zbliżać do młodych chlopców? Kto wie co się dzieje w tych garderobach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olana Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 04:18 Czemu to nie byłam ja?:) Jesli jakies przestepstwo mialo miejsce, dlaczego nie powiadomiles policji? Jesli zas sam siedzisz w tych garderobach, widzisz jakies czyny haniebne:), to moze sam musisz odpowiadac za to zaniechanie i brak postawy obywatelskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.dyn.optonline.net 01.04.06, 08:23 Mam troche szmalu na zbyciu... Czy moge sponsorowac te Pania??? Sory,ze"a"jest bez ogonka,ale moj komp tak ma. Ale ja natomiast,go mam... Tez sory,bo Pierda moze mnie obsobaczyc. Ale coz poczac jak czlowiek uwielbia kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:26 Czy Cuper to taki łysy, bardzo nieapetyczny facet, który ma zwyczaj spać na różnych imprezach, zwłaszcza gdy siedzi w pierwszych rzędach? Jak może więc pisać o czymś, skoro zawyczaj śpi i chrapie? Może dlatego nie dostaje już zaproszeń? Nie zapomnę występu tego pana sprzed paru lat, kiedy cała sala leżała ze śmiechu, gdy Cuper opadł był z krzesełka. I przeszkadzał bardzo głośnym chrapaniem (spał "na kasownik" i "na Beduina") osobie prowadzącej bardzo ciekawą (naprawdę) prezentację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Konflikt dyrektora Teatru im. Żeromskiego z k IP: *.comnet.krakow.pl 05.04.06, 18:55 Moje zdanie jest nastepujace. Piotr Szczerski moze i jest niezlym dyrektorem, a powiedzialabym nawet, ze ma do tego powolanie, dzieki niemu teatr stanal na nogi, itd. No tak. Tylko, ze faktem jest tez, ze na jakiekolwiek slowa krytyki zawsze reagowal dasami, co jest troche malo powazne. Zwlaszcza w jego przypadku, gdzie rezyser to jest w zasadzie z niego zaden... Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Lubawski chciałby miejski teatr z urzędasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:36 Niektórym nie podoba się taki dyrektor teatru egocentryk. To fakt. Pewnie woleliby jakiegoś usłużnego urzędasa, który robiłby jedynie słuszne spektakle jak to nakazuja polityczne obyczaje. A tu problem, bo ten Szczerski jakoś nie chce i się dąsa. A to na prezydentowe Teraz, bo tylko ujadają i nic konstruktywnego nie są w stanie z tymi swoimi intencyjkami i interesikami napisać, a to na Wici, które sprzedały swoją niezależność za prezydentowe srebrniki i lokalik w Bazie (bliska zażyłość z DŚT, gdzie Teraz ma siedzibę). I jakoś tu wyłania się obraz o co tu naprawdę chodzi. Ano o to, że prezydent Lubawski chciałaby aby teatr był instytucją miejską z jakimś zaufanym urzędasem na czele, a tu Szczerski stoi mu na drodze. i nieważne czy spektakle są dobre czy złe, bo Wuel i tak do tego teatru nie chodzi, a o to, że dzięki swojemu dyrektorowi mógłby nauczać po swojemu przez "jedynie słuszną" sztukę tę "kielecką ciemnotę" jak to jego zaufani redkatorzy w stylu Daniela z "Teraz" określają. Jasne??? Odpowiedz Link Zgłoś