Dodaj do ulubionych

Policjanci nagrodzeni

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:42
Pan Marek nie jest generałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gondzo Re: Policjanci nagrodzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:43
      Żeby pieniądze dostali ci co naprawdę powinni otrzymać.By nie dostali ci co
      BIORĄ.
    • Gość: poli Re: Policjanci nagrodzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:47
      JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Anka Dlaczego nie codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:01
      To dziwne, że tylko przy tragediach jesteśmy w stanie zauważyć innych ludzi.
      Przecież bardzo dużo ludzi codziennie naraża swoje życie dla ratowania innych,
      albo ścigając przestępców. Ale lepiej, że wogóle ktoś to widzi...
      • Gość: jajcara Re: Dlaczego nie codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:49
        Aniu ! ale mnie ubawiłaś , widziałaś człowieka wśród policji , chyba w głodzie
        narkotycznym
        • Gość: policjant Czy jest inny zawód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:20
          Czy jest inny zawód w Polsce, któremu wszyscy tak dokopują z przyzwyczajenia
          bo tak jest cool i trendy?
          • michal.strozyk Re: Czy jest inny zawód 06.04.06, 16:23
            Gość portalu: policjant napisał(a):

> Czy jest inny zawód w Polsce, któremu wszyscy tak dokopują z przyzwyczajenia
            > bo tak jest cool i trendy?

kanar... tzn kontroler biletow :)

a problem z 'dokopywaniem policji' polega na tym, ze, niestety, spora czesc
            policjantow robi wszystko, zeby nie robic nic :/
            • Gość: skarbowiec Re: Czy jest inny zawód IP: 82.139.11.* 06.04.06, 17:07
              Jest. Urzędnik skarbowy. Wiem bo jestem. "Skąd mamy na te wydatki? Wszyscy
              płacimy podatki"
          • Gość: alfa Re: Czy jest inny zawód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:17
            alez oczywiście że sa - lekarzom dokopują nawet cześciej
            a nie słyszałem żeby kiedyś nagrodzili lekarza ktory ratując zycie zaraził sienp
            wirusowym zapaleniem wątroby czy HiV - tyo przeciez jest w zakresie jego
            obowiązków - wiedział że takie zagrozenie jest - mógł sobie wybrac inny zawód -
            no i przeciez dostanie odszkodowanie z PZU i rentę
            policjant - no to sa już inne kryteria
            a może ktoś słyszał o urzednikach kltórzy dostaja regularnie premie - za
            wykonany zakres obowiązków oczywiście - no ale oni dostaja nagrode za
            ustawisczny stress w kontaktach z petentami oczywiście
            przykądów jest więcej - chodzi o kryteria - jak nagrodzic kogoś za wykonywane
            obowiązki - czyli zakres czynności za ktory kazdy pobiera pieniądze
            jak policjant ma wykonywac swoje obowiazki i nie narażac życia - zawsze je
            bedzie narażąl - niekoniecznie musio sie palic wieżowiec
            powinien byc wynagradzany stosownie do pracy jaką wykonuje
            o wiele lepiej jest oczywiście dać głodowe pensje a póżniej dla spokioju
            sumienie z pozycji władcy nagrodzić - czysta hipokryzja
        • Gość: Anka Re: Jajcara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:18
          Wyobraź sobie, że znam bardzo dobrze środowisko policyjne od dobrych paru lat.
          I tak jak w każdym innym środowisku pracują tam różni ludzie z różnymi
          kłopotami. No i owszem pojawia się problem, "kto pracuje, a kto grzeje miejsce
          do emeryturki". Niestety często się zdarza, że Ci co ciężko pracują i mają
          wyniki, robią to kosztem swojej rodziny, a goście na wyższych stanowiskach i
          nie tylko (nic nie robiąc) biorą nagrody i premie ... No i odpowiem Ci na
          pytanie - TAK WIDZĘ POŻĄDNYCH LUDZI WŚRÓD POLICJANTÓW, KTÓRZY PRACĘ
          PRZEDKŁADAJĄ NAD WSZYSTKO I SĄ DOBRZY W TYM CO ROBIĄ. NA DODATEK ROBIĄ TO ZA
          STRASZNIE MIZERNĄ KASĘ, BO NIE PRACUJĄ DLA PIENIĘDZY.
    • Gość: xtrmntr Nagrody za narazanie zycia? IP: *.cable.mindspring.com 07.04.06, 00:27
      Owszem sa swietni - tyle ze dostaja nagrody za cos co wynika z ich pracy.
      Policjant ma chronic zycie ludzi nawet kosztem wlasnego (podobnie jak strazacy).
      Wiec za co nagroda? Zeby pokazac ze policjanci wcale nie maja ochoty robic tego
      co powinni? Swietnie.
      • Gość: ja Re: Nagrody za narazanie zycia? IP: 82.139.29.* 08.04.06, 10:11
        i tu właśnie się mylisz. marne pieniądze dostają na codzień za to, że parcują w
        policji, a nagrody jak zrobią coś wyjątkowego. myśląc tak jak ty to żołnierze
        nie powinni wogóle dostawać nagród bo nie ma wojny a nie wiem czy i z tego
        powodu należy im się żołd?
        • Gość: xtrmntr Tyle ze zolnierze sa zatrudnieni... IP: *.cable.mindspring.com 11.04.06, 02:50
          ...'w czasie wojny i pokoju'. Wiec z tym swoim argumentem ze niby nie powinni wg
          mnie dostawac wynagrodzenia (nie NAGROD!) troche ci sie powalilo. I zolnierze
          zadnych nagrod nie dostaja - a ci ktorzy sa w Iraku sa duzo bardziej narazeni
          niz policjanci w polandii (dostaja kase wieksza ale co z tego?).

A co do nagrod dla policjantow: sa takowe - odznaczenia, dyplomy itp. I to jest
          ok. A nie pieniadze.

Pewnie tez nagradzasz tych co cie zlapia jak przekroczysz predkosc. To jest
          korumpowanie sluzby.
    • oryganion Re: Policjanci nagrodzeni 11.04.06, 10:20
      to jest własnie cała hipokryzja władzy
      dac głodowe pensje
      a zawsze miec w zanadrzu - orderek, dropbna kwotę itd
      za cos "szczególnego"
      że to prowadzi do psucia słuzby

mozna grabic - jeden warunek
      musi byc prestiż
      wladza w ten sposób buduje sobie pseudo - prestiż
      to dalej prowadzi do psucia
      zamiast dac ludziom godne wynagrodzenie