Gość: policjant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:42 Pan Marek nie jest generałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gondzo Re: Policjanci nagrodzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:43 Żeby pieniądze dostali ci co naprawdę powinni otrzymać.By nie dostali ci co BIORĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Policjanci nagrodzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:47 JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Dlaczego nie codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:01 To dziwne, że tylko przy tragediach jesteśmy w stanie zauważyć innych ludzi. Przecież bardzo dużo ludzi codziennie naraża swoje życie dla ratowania innych, albo ścigając przestępców. Ale lepiej, że wogóle ktoś to widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcara Re: Dlaczego nie codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:49 Aniu ! ale mnie ubawiłaś , widziałaś człowieka wśród policji , chyba w głodzie narkotycznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Czy jest inny zawód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:20 Czy jest inny zawód w Polsce, któremu wszyscy tak dokopują z przyzwyczajenia bo tak jest cool i trendy? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.strozyk Re: Czy jest inny zawód 06.04.06, 16:23 Gość portalu: policjant napisał(a): > Czy jest inny zawód w Polsce, któremu wszyscy tak dokopują z przyzwyczajenia > bo tak jest cool i trendy? kanar... tzn kontroler biletow :) a problem z 'dokopywaniem policji' polega na tym, ze, niestety, spora czesc policjantow robi wszystko, zeby nie robic nic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbowiec Re: Czy jest inny zawód IP: 82.139.11.* 06.04.06, 17:07 Jest. Urzędnik skarbowy. Wiem bo jestem. "Skąd mamy na te wydatki? Wszyscy płacimy podatki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Czy jest inny zawód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:17 alez oczywiście że sa - lekarzom dokopują nawet cześciej a nie słyszałem żeby kiedyś nagrodzili lekarza ktory ratując zycie zaraził sienp wirusowym zapaleniem wątroby czy HiV - tyo przeciez jest w zakresie jego obowiązków - wiedział że takie zagrozenie jest - mógł sobie wybrac inny zawód - no i przeciez dostanie odszkodowanie z PZU i rentę policjant - no to sa już inne kryteria a może ktoś słyszał o urzednikach kltórzy dostaja regularnie premie - za wykonany zakres obowiązków oczywiście - no ale oni dostaja nagrode za ustawisczny stress w kontaktach z petentami oczywiście przykądów jest więcej - chodzi o kryteria - jak nagrodzic kogoś za wykonywane obowiązki - czyli zakres czynności za ktory kazdy pobiera pieniądze jak policjant ma wykonywac swoje obowiazki i nie narażac życia - zawsze je bedzie narażąl - niekoniecznie musio sie palic wieżowiec powinien byc wynagradzany stosownie do pracy jaką wykonuje o wiele lepiej jest oczywiście dać głodowe pensje a póżniej dla spokioju sumienie z pozycji władcy nagrodzić - czysta hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jajcara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:18 Wyobraź sobie, że znam bardzo dobrze środowisko policyjne od dobrych paru lat. I tak jak w każdym innym środowisku pracują tam różni ludzie z różnymi kłopotami. No i owszem pojawia się problem, "kto pracuje, a kto grzeje miejsce do emeryturki". Niestety często się zdarza, że Ci co ciężko pracują i mają wyniki, robią to kosztem swojej rodziny, a goście na wyższych stanowiskach i nie tylko (nic nie robiąc) biorą nagrody i premie ... No i odpowiem Ci na pytanie - TAK WIDZĘ POŻĄDNYCH LUDZI WŚRÓD POLICJANTÓW, KTÓRZY PRACĘ PRZEDKŁADAJĄ NAD WSZYSTKO I SĄ DOBRZY W TYM CO ROBIĄ. NA DODATEK ROBIĄ TO ZA STRASZNIE MIZERNĄ KASĘ, BO NIE PRACUJĄ DLA PIENIĘDZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Nagrody za narazanie zycia? IP: *.cable.mindspring.com 07.04.06, 00:27 Owszem sa swietni - tyle ze dostaja nagrody za cos co wynika z ich pracy. Policjant ma chronic zycie ludzi nawet kosztem wlasnego (podobnie jak strazacy). Wiec za co nagroda? Zeby pokazac ze policjanci wcale nie maja ochoty robic tego co powinni? Swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nagrody za narazanie zycia? IP: 82.139.29.* 08.04.06, 10:11 i tu właśnie się mylisz. marne pieniądze dostają na codzień za to, że parcują w policji, a nagrody jak zrobią coś wyjątkowego. myśląc tak jak ty to żołnierze nie powinni wogóle dostawać nagród bo nie ma wojny a nie wiem czy i z tego powodu należy im się żołd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Tyle ze zolnierze sa zatrudnieni... IP: *.cable.mindspring.com 11.04.06, 02:50 ...'w czasie wojny i pokoju'. Wiec z tym swoim argumentem ze niby nie powinni wg mnie dostawac wynagrodzenia (nie NAGROD!) troche ci sie powalilo. I zolnierze zadnych nagrod nie dostaja - a ci ktorzy sa w Iraku sa duzo bardziej narazeni niz policjanci w polandii (dostaja kase wieksza ale co z tego?). A co do nagrod dla policjantow: sa takowe - odznaczenia, dyplomy itp. I to jest ok. A nie pieniadze. Pewnie tez nagradzasz tych co cie zlapia jak przekroczysz predkosc. To jest korumpowanie sluzby. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Policjanci nagrodzeni 11.04.06, 10:20 to jest własnie cała hipokryzja władzy dac głodowe pensje a zawsze miec w zanadrzu - orderek, dropbna kwotę itd za cos "szczególnego" że to prowadzi do psucia słuzby mozna grabic - jeden warunek musi byc prestiż wladza w ten sposób buduje sobie pseudo - prestiż to dalej prowadzi do psucia zamiast dac ludziom godne wynagrodzenie bo przeciez pracują w zespole to najlepiej poklepac po ramieniu bo do tego to sie sprowadza Odpowiedz Link Zgłoś