Dodaj do ulubionych

Łapówka chce podwyzke

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:03
smiech na sali ze Lekarze chcą wzrostu wynagrodzenia to juz nie starcza co
bierzecie na boku ILE PRYWATNYCH WIZYT UJAWNIACIE FISKUSOWI ZŁODZIEJE
Obserwuj wątek
    • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:52

Ty tępa pało, czy nie dociera do ciebie ,że przedewszysykim walczą o podwyżki
      ci co nie biorą łapów, i nie mają ich zamiaru brać.W każdej grupie zawodowej są
      szuje, łapówkarze i padalce.Czy niespotkałeś się lekarzem, który cię leczył i
      byłeś zadowolony, czy każdy bierze?Do rejonu jak idziesz to dajesz? Niejestem
      lekarzem,nie daję łapów,aczkolwiek zdarzyło mi się byc niezadowolonym z takiego
      czy innego lekarza.Ludzie, przecierz są też godni i dobrzy lekarze.Nie trąćcie
      jadem na wszystkich.
      • Gość: jola Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:11
        popieram, jest armia ludzi pracujących ciężko za marne grosze. Łapówki biorą
        ordynatorzy, kierownicy, i osoby, które mają jakąkolwiek moc decyzyjną. to co
        ludzie wypisują na forum jest spowodowane tym, co podają media!!!! Dlaczego nie
        mówi się o dobrych stronach pracy sł zdr tylko wyciągają i wałkują potknięcia,
        błędy, działania niezgodne z prawem????
        Ludzie zastanówcie się co czytacie i oglądacie!!! i nie popadajcie w
        ogólnonarodową paranoję!!! Myślcie samodzielnie!!!!
        Propaganda ma niesamowitą moc destrukcyjną!!!
        • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:33
          Zastanawia mnie jeszcze jadna sprawa, dlaczego ci (fann),którzy jadą na lekarzy
          nie powiedzą im prosto w oczy, nie prztytoczą nazwisk,że im się coś nie podoba,
          tylko jak są u lekarza to im do dupy włażą,przymilają się i w pas kłaniają.
          Leżąc w szpitalu, na sali pacjentki obgadywały personel,dlaczego jedna z drugą
          nie powie wprost,że coś jej się nie podoba, a wychodząc ze szpitala latały
          jedna przed drugą z bombonierkami. OBŁUDA.
          • Gość: jola Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:43
            to proste, Polacy to naród obłudników i zakłamanych niedouków.
            Np. na oddziale pacjent ma uzasadnione wąty do lekarza prowadzącego, ale mu
            broń Boże nic nie powie, tylko wydrze ryja na pielęgniarkę, która nawet nie wie
            o co chodzi! Potem idzie do swojego lekarza i jest miły i włazi w dupę jak
            zawsze. Czy ktoś może powiedzieć jak to działa???
            Są też oczywiście genetyczne chamy, które zawsze i na wszystkich wokół pyskują
            i są wiecznie niezadowolone z leczenia i opieki, nawet jak człowiek się stara
            jak tylko może, ale to są biedni uszkodzeni ludzie,
            Polacy to dziwny naród, zapłacą bez szemrania mechanikowi samochodowemu
            bajońską sumę za naprawę, ale jak rzeba zapłacić za własne zdrowie to jest
            wielkie halo i niemal pospolite ruszenie!!!!

• Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:50
              Fann! może ty wiesz jak to działa!
              • Gość: XYZ Dziś odebrałem matkę ze szpitala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:43
                rzygać mi się chce jak na tę służbę zdrowia patrzę.
                Gdzie nie wejdziesz już odchylają kieszenie fartuchów, wypisują ci skierowania
                na specjalistyczne badania które mOŻNA ZROBIĆ ALE ZA PÓł ROKU, może ROK, NO WIE
                PAN ALE U MNIE W GABINECIE TO można zrobić to w następnym tygodniu.
                Czy decyduje się pani?
                Jak się nie zdecydujesz to za dwa dni wypis i żyj chamie dalej.
                Przyjdź do nas jak zrobisz te badanuia za pół roku za rok.JAK DOŻYJĘ.

Idź pod pierwszy lepszy szpital i zobacz kto jakimi samochodami przyjeżdża,
                posłucha tych rozmów o wakacjach o feriach zimowych jak czekasz przed pokojem
                lekarskim w szpitalu, zobacz ilu z nich mieszka w willach po 400 m kwadratowych
                i jeszcze dzieci kształacą.

Zgadnijcie w jakich kierunkach lekarze kształcą swoje dzieci.

Znam jednego lekarza który raz w roku wyjeżdza na safari zapolować na naprawdę
                grubą zwierzynę i co z tego.
                Jedzie pewnie za te 1000 zł co zarobi na miesiąc.
                • Gość: jola Re: Dziś odebrałem matkę ze szpitala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:54
                  który to szpital?? skoro personel ma tam takie kokosy to chętnie poszłabym
                  zapytać o pracę??
                  • Gość: Matka Polka Re Do XYZ.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:26
                    XYZ-ci nie odpowie, bo się boi tych lekarzy,anonimowo to można jęzorem chlastać
                    co się chce, i na kogo się chce.
                    • Gość: adrian Re: Re Do XYZ.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 00:02
                      Przepraszam was złodzieje, że ośmielam się poprzeć xyz. Może matko polko
                      zrobicie cos w kierunku samooczyszczenia?
      • Gość: Gość Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.06, 13:22
        ciekawe jak to działa
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:03
      tak zarabiaja jak cala reszta społeczenstwa nawet ciut lepiej dla mnie to
      wszyscy moga brac po 7 tys
      • Gość: mona Re: Łapówka chce podwyzke IP: 82.139.11.* 09.04.06, 17:17
        Drugi rok od skończenia studiów siedzę całymi dniami i często nocami w szpitalu
        za 1100 zł i przyjmując na izbie kilkunastu pacjentów w czasie dyżuru , dla
        których brakuje mi czasu. Zajmując się kilkoma osobami naraz narażając siebie a
        przede wszystkim pacjenta na pomyłkę ryzykuję bardzo wiele. Za 1100 zł
        jałmużny. Ujawnij się, chętnie z Toba o tym porozmawiam. Ścierwo , myślisz , że
        jeśli jesteś anonimowy to możesz opluwać wszystko i wszystkich?
        • Gość: www Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:23
          TAk to prawda takich nicponiów trzeba tępić.Tylko jak.
      • Gość: darek Re: Łapówka chce podwyzke IP: 83.238.121.* 09.04.06, 17:26
        Powiem krótko,leczcie się sami i zobaczymy kto na tym wygra skoro uważacie,że
        lekarze mają zarabiać na poziomie sprzątaczki,leczcie się u sprzątaczki.
        • Gość: Jaga Re: Łapówka chce podwyzke IP: 81.219.132.* 09.04.06, 17:40
          Paskudne jest to, co wypisujecie. Jesli są łapowkarskie uwagi to do
          ordynatorów, specjalistów, al nie lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej, bo im
          się nic nie daje, a jeszcze czesto wymyśla. A uczyli się tyle, co w żadnym
          innym zawodzie. Jestem z takimi Jak Mona, trzymam kciuki, żeby im się udało.
          Tyle, że powinno być od razu jak w porządnym świecie. Idę do lekarza, choćby w
          przychodni, dostaję kwit i idę do kasy chorych po kasę. Żadnych pośredników,
          żadnych konkursów na gabinety, skoro wybrałam ten gabinet, to znaczy, ze uważam
          go za dobry. Żli się zsami wykruszą.
          • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:25
            to wszystko jest chore!!! ludzie chcą aby lekarz, do którego chodzą był rodem z
            Leśnej Góry, wykształcony, kompetentny, miły, z poświęceniem, alfa i omega we
            wszystkich specjalnościach.... no i oczywiście niech zarabia aby się nie
            wyróżniać z szarej masy!!! Życie to nie film!!!! zejdźcie ludzie na ziemie i
            zauważcie wreszcie, że za fachowość i kompetencje się płaci!!! prawie na całym
            świecie.
            • Gość: alfa Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:31
              prawie robi wielka karierę
              słuszne jest postrzeżenie o hierarchi w słuzbie zdrowia - i krzywdzi sie
              oczywiscie wieksósc lekarzy korzymaja niewielkie wręćz szanse aby po prostu brać
              to jest jak wszedzie zarabiasz nie dlatego ze dobrze wykonujesz swoja praćę ale
              jakie miejsce zajmujesz w k=hierarchi - wtedy mozesz żądąć - a okazja zawsze jest
              jak do tego doda sie przywzwpolenie i ogólna zgode - no to wynik mamy]\
              tylkoże skansen socjalistyczny w służbie zdrowia trwa- zadne reformy nie
              poprawiły ani losu lekarza ani pacjenta - a świadomosc tych ostatnich - wobec
              postepu ogromnie rośnie
              Nie mając zasadnioczych ale wobec tej patologicznie niskich zarobków - w ogóle
              nie zwiazanych z odpowiedzilnoscia wiedza ciągle mnie dreczy jedna mysl -
              dlaczego ci ludzie jeszcze siedzą w tych pa nstwowych jednostkach - przeciez po
              uzyskaniu specjalizacji - praktycznie nic juz ich tam - poza wiekszymi
              obowiązkami i relatywbnie nizszymi zarobkami nie trzyma
              NFZ ktory napędza tam chorych za psi grosz może przeciez podpisac iumowy z
              innymi podmiotami - dawno już powinni sie zrzesac i tworzyc konkurencyjne
              jednoostki - to kwitnie w wielu miejscach Polski - nie dalej tkwia tam w
              państwowych dlaczego?
    • Gość: Dr n.med. Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 12.04.06, 23:51
      Pracuję 350 - 400 godzin miesięcznie. W garażu mam 10 letni samochód
      małolitrażowy produkcji zachodniej - spadek po Rodzicach, Jestem jednym z
      najlepszych specjalistów w swojej dziedzinie w Wojewodztwie Świętokrzyskim.
      Ostatni raz byłem na urlopie 5 lat temu. Na koncie mam 50 tysięcy długu. Nie
      jeżdże dwa razy w roku na wczasy w rodziną na Wyspy Kanaryjskie. Nie inwestuję
      w nieruchomości i inne dobra materialne. Tak wygląda rzeczywistość zwykłego
      pracownika polskiej służby zdrowia. JESTEM LEKARZEM !!!! JESTEM PRZECIWKO
      STRAJKOWI LEKARZY !!!!!!! Jestem nędzarzem, ale mam swoją godność !!! I nikt mi
      tego nie odbierze.
      • Gość: jotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-132.btcentralplus.com 13.04.06, 15:16
        Jedz na zachód. Czakaja na ciebie. A z 350 godzin pracy 150 to sen na dyrzuze.
        • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:18
          A pewnie, niech jedzie, a ciebie niech leczy salowa.
          Analfabetko.
          • Gość: WWWWWWWWWWWW Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:23
            nie ma już salowych-niestety !
            • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:32
              Jeszcze są kucharki i ekipa sprzątająca.
          • Gość: jotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-132.btcentralplus.com 13.04.06, 17:50
            Odezwala sie pani dochtór. Lekarze to jedna z najochydniejszych nacji w tym
            kraju. Mniemanie o sobie nie wiadomo jakie, nos w chmurach. Uwazajá sié za bóg
            wi co, a oprócz wiedzy medycznej nic w glowach. Bawia sié co weekend na koszt
            firm farmaceutycznych, pomiataja ludzmi, ciagna 10 fuch i mowiá ze im malo. Won
            na zachod. Mnie bédzie lecze lekarz z Ukrainy. Za polowe kosztów. Swiat bez was
            sie nie zawali. Takie sá prawa rynku. Co mateczko, dla ciebie wszyscy nie
            lekarze to analafabeci nie? Macie przechlapane u spoleczenstwa i nikt sie za
            wami nie wstawi. Bo banda z was nie lada.
            • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:31
              Najochydniejsza nacja to tacy jak ty,tępogłowi.Ucz się tyle, co lekarze, a
              bedziesz się bawić co tydzień na Karaibach,i nosić nos w chmurach.
              • Gość: jotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-132.btcentralplus.com 14.04.06, 00:55
                Nie tylko lekarze tyle sié uczá. Ale tylko lekarze zaraz po studiach sá kij
                wie jak balwochwalczo traktowani. Przez pacjentow, nizszy ranga personel itp. W
                glowach sie szybko przewraca. Ludzi traktujá jak smieci. Temat znam doskonale.
                I powtarzam krzyz na droge. Moga za pracá jexdzic setki tysiecy ludzi, moga
                dupe ruszyc lekarze. Szkoda tylko kasy wydanej na ich nauke. Ale niedugo studia
                bedá platne jak na zachodzie i broblem sie rozwiaze. Lekarze z Ukrainy
                przyjadá. Chétnie. Ha ha odezwaa sie pani anestezjolog, najbardziej
                sfrustrowana grupa lekarzy, bo nie moe w lape wziác. Zal dupe sciska jak kolega
                inkasuje swoja dole co?
                • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 06:40
                  jotka skąd w tobie tyle jadu i nienawiści??? kto ci w życiu zrobił tak wielką
                  krzywdę, że kąsasz na oślep jak stary schorowany pies???
                  znajdź chwilę na refleksje, bo twój jad wróci do ciebie kiedyś ale ze zdwojoną
                  siłą.
                  PS>
                  nie jestem anestezjologiem, nie jestem nawet lekarzem, mam oczy, widzę co się
                  dzieje, i wiesz co zobaczyłam?...że to nagonka w mediach generuje takie
                  zachowania jak twoje!
                  nie wszyscy lekarze to łapówkarze, tak jak nie wszyscy np. prokuratorzy czy
                  sędziowie są na usługach mafii!!!
                  trochę opamiętania!
            • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:12
              jedź zły, mały człowieczku do Leśnej Góry, tam pewnie znajdzie się jakiś
              psychiatra dla ciebie!!!
              PS.
              proponowano ukraińskim anestezjologom pracę w Bydgoszczy... i co zrobili????
              obśmiali w głos polskie stawki płacowe.
              Jak nie masz wiedzy na dany temat to lepiej nie pisz, bo tylko się ośmieszasz!!!
              Ukrainiec też wykształcony człowiek i liczyć umie!!!
              • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:13
                mój poprzedni post był oczywiście do jotkiPP,
            • Gość: Jaga Re: Łapówka chce podwyzke IP: 81.219.132.* 14.04.06, 08:34
              Idź dziecko na jeden dzień na oddział ratunkowy na kieleckim Czrnowie. Zobacz
              jakie pijane urzygańce z ulicy albo z biznesowych bankietow przeważają wśród
              pacjentow, jak się zachowują i jak po pansku wymagają, by ich leczyć. I są
              leczeni. bo są ludźmi. Tyle.
              • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:43
                zgadzam się z tobą Jaga, pracowałam na Czarnowie w szpitalu 10 lat, więcej nie
                napiszę, kto tam pracuje lub był wie o co chodzi, a JotkaP naoglądała się
                seriali bo o realnym życiu nie ma pojęcia.
                Pozdr
                • Gość: itd taaa ... i przyjezdza sie z dzieckiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:46
                  ... w srodku nocy ... wystraszony problemem ... i slyszy sie "to nie ten rejon" i wielka NUDA ... i tyle ... mozna ZDECHNAC na schodach i co? GO...NO!!! wiec nie poerdziel mi ze "RATUJESZ SWIAT"!!! ...
                  POKAZAC PIT'y - kazdy co protestuje - a nie, to znaczy ze KLAMIESZ
                  EOT
      • Gość: nie klam zeskanuj i pokaz PIT'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:02
    • Gość: Lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.04.06, 23:52
      Tytuł post jest obraźliwy dla uczciwych pracowników slużby zdrowia.
    • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: .1P3D* / 194.75.37.* 15.04.06, 00:11
      Ja juz wyjechalem na zachod. I jak patrze na te durne wpisy takiej jotkiP to mi
      sie juz tylko smiac chce. Ta panienka z okienka mysli, ze tu przyjada do pracy
      lekarze z Ukrainy. A po jaka cholere? Razem ze mna pracowali w polskim szpitalu
      ginekolozka i ortopeda - malzenstwo ukrainskich lekarzy. Po 2 latach wyjechali
      do Kanady. Dotyczy to rowniez innych.
      Lekarz po studiach na stazu podyplomowym zarabia W ESTONII okolo 1000 dolarow,
      niewiele mniej na Litwie. Nie wspominam o lekarzach w Czechach. A to sa kraje o
      podobnej stopie rozwojowej jak Polska. Moja zona specjalistka przynosila kwitek
      z kwota 300 dolarow (z dyzurami). JotkoP, nie gadaj glupot, ze ktos tu
      przyjedzie. Deficyt lekarzy w samych Niemczech to okolo 18 000. Tam pojada.
      A takich jak ty beda leczyc mlodzi niedoswiadczeni lekarze. Jak naucza sie
      leczyc na polskim miesie, to tez zbiora manatki i wyjada. Taka sytuacja jest w
      zachodniej Polsce. W szpitalu ogromnym klinicznym w Szczecinie pracuje tylko
      JEDEN anestezjolog z tytulem specjalisty, reszta na zachodzie. Ten trend posuwa
      sie na wschod, dotrze i do nas w Kielcach. Wtedy znieczulac beda cie co
      najwyzej drewniakiem. Powodzenia.
      • Gość: jotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-132.btcentralplus.com 15.04.06, 13:41
        Ukraicy tak szybko na zachód nie wyjadá. Jednak nam czonkom Unii atwiej o
        pracé. Swiat bez was sié nie zawali. Serio. Na wasze miejsce bedá inni.
        Przyroda nie znosi prozni. Po przejsciowych klopotach wszystko wroci do normy.
        Powinnicie wiecej zarabiac owszem, ale wpsy zadufanych lekarzy sa wku..ajace.
        A po drugie mase u was lapówkarzy. Pokacie pity, bando zodzieji. Poparcia wsród
        ludzi nie macie.
        • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:41
          Do takich tłuków jak jotka nie dociera nic.
          Przypadek beznadziejny, nieuleczalny.
          Trwaj w swojej głupocie,szkoda ludzi, którzy skazani są obcowanie z tobą.
        • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: .1P3D* / 194.75.37.* 15.04.06, 19:10
          JotkoP, ja juz nie mam PITa. Dla twojej informacji: zarabiam miesiecznie za 8
          godzin dziennie 5 dni w tygodniu okolo 60 tysiecy zlotych brutto, co daje po
          oplaceniu podatku i ubezpieczenia okoo 40 000 na reke. Dodatkowo przyjmuje 2
          razy w tygodniu prywatnie okolo 2 godziny dziennie (czyli 6 pacjentow) po okolo
          600-900 zlotych brutto za wizyte (zalezy od tego co jest do zrobienia), z czego
          jest jakies dodatkowe 32 tysiace zlotych miesiecznie. Razem circa 90 000 / m-c.
          W zlotowkach. Zapewniam cie kobieto, ze nie mam ochoty wracac do Polski,
          przyjezdzam tu czasem i uswiadamiam kolegow o realiach. Bo - wiesz - oni
          tyrajac na 3-4 etatach dorobili sie domow obciazonych hipoteka lub samochodow
          klasy sredniej na kredyt. I zal im to zostawic. Jednak wielu juz zmienilem
          optyke, gdy uswiadomili sobie, ze na to, na co zasuwali cale zycie moga tam
          zarobic w pol roku. I biora papiery z Izb Lekarskich, az milo. Z naszej pobralo
          zaswiadczenia juz okolo 20% lekarzy, z najwazniejszej grupy specjalistow kilka
          lat po specjalizacji - jeszcze mlodych a juz doswiadczonych.
          Co do prozni to polecam ksiazki historyczne - upadaly imperia, standard zycia
          ludzi wracal do epoki kamienia lupanego. Czym przy tym jest upadek ochrony
          zdrowia w kraju takich glupich ludzi jak ty, jotkoP.
          • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:01
            brawo!!!
            zazdroszczę ci odwagi i mądrych posunięć w życiu. A my pierdoły będziemy tu
            siedzieć i narzekać bo boimy się wyjechać do lepszego świata. Zawsze jest
            jakieś wytłumaczenie: dzieci, rodzina, szkoły, rozpoczęte kursy itd.
            sądząc po kwotach jesteś w GB, mam tylko jedno pytanko: czy są możliwości
            wyjazdu od razu z rodziną?
            pozdr
            Wesołych Świąt
            • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: .1P3D* / 194.75.37.* 15.04.06, 20:50
              Masz racje, pracuje w GB. To zalezy od Twojego zaufania do siebie. Wynajac
              mieszkanie z 2-3 sypialniami mozna juz za okolo 500 funtow miesiecznie. Jesli
              zostaniesz od razu konsultantem to zarobisz na poczatek jakies 60 000 funtow
              rocznie czyli 5000 miesiecznie brutto czyli 3500 netto. Chyba starczy? Sa tez
              mozliwosci dla mlodszych lekarzy, ktorzy moga dorobic. W zasadzie ciezko
              zarobic jako lekarz mniej niz 40 000 rocznie brutto liczac calosc dochodow. Dla
              porownania nauczyciel z duzym stazem 25 000, inzynier 30 000 rocznie.
              Oczywiscie nie mowimy o stanowiskach kierowniczych.
              Powodzenia! Nie ma co sie wahac, z Zachodu jeszcze NIKT nie wrocil do naszych
              kochanych milusinskich pacjentow i polskiego RAJU.
              • Gość: megadeth Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 12:41
                oddałeś za studia ?
                • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: .1P3D* / 194.75.37.* 16.04.06, 13:51
                  A niby z jakiego powodu mialbym oddawac za studia? Czy inni po studiach, co
                  wyjezdzaja z kraju oddali za swoje? Studiowalem w Polsce zgodnie z prawem. Jak
                  sie wam nie podoba taka sytuacja, to niech wszyscy placa za studia, nie mam nic
                  przeciwko temu, a nie byle jeden z drugim podnosi ten argument jedynie w
                  odniesieniu do lekarzy. Warto zauwazyc, ze szkola podstawowa i srednia rowniez
                  kosztuja panstwo polskie, wiec dlaczego nie wprowadzic za nie oplat?
                  Poza tym PRL w ktorym studiowalem solidnie okradl moich rodzicow, placac im po
                  30 USD miesiecznie, wiec nawet moralnie nie mam kaca.
                  A lekarze wyjezdzaja coraz szerszym strumieniem. Nie biegnie to tak szybko, jak
                  wyjazdy np. spawaczy, bo trudniej wykazac sie kwalifikacjami, ale proces
                  nabiera tempa. Bedzie finalnie tak, jak ze spawaczami - sprobujcie znalezc
                  wykwalifikowanego spawacza na rynku w Polsce. Spawacze nie lecza, a was beda
                  leczyc znachorzy. Czego zycze, bo znachorzy was porzadnie skasuja za kazda
                  czynnosc - ich nie obowiazuje Ustawa o zawodzie lekarza i jak ktos nie kasy, to
                  go wywala po prostu za drzwi.
                  Pzdr
                  • Gość: pavulon Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:58
                    Kolejny konował, któremu wydaje się, że zjadł wszystkie rozumy i jest panem
                    życia i śmierci. Cóż - wylecze Cię zaraz. Lekarz może załatwić pavulonem tylko
                    kilku pacjentów naraz. A konstruktor samolotu kilkaset. Poza tym bez innych
                    zawodów bylibyście nadal nikim i mieli byście co najwyżej aspirynkę i trąbkę...
                    Siedź w tej GB więc i się udław forsą. Smacznego.
                    • ydnal Re: Łapówka chce podwyzke 16.04.06, 14:10
                      Ciesze sie, ze juz nie musze leczyc takich jak ty. Co do projektantow samolotow
                      sie zgadzam, ale sa oni bardzo dobrze oplacani. Co do pavulonu - stosowali go
                      niedouczeni sanitariusze, gdybym ja mial cie 'zalatwic', to slad by nie
                      pozostal... Tylko szkoda rak brudzic takim gownem, jak ty, co mu sie wydaje, ze
                      wolno mu innych obrazac, wyzywajac od konowalow. Konia to ty walisz, palancie.
                    • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: .1P3D* / 194.75.37.* 16.04.06, 14:18
                      Nie wydaje mi sie, ze jestem panem zycia i smierci. Nigdy mi nie wpadlo do
                      glowy, aby nawet kogos takiego jak ty potraktowac pavulonem. Choc pewnie
                      spoleczenstwo odetchneloby lzej po takim akcie. Konczac zauwaz swoim mozgowiem,
                      ze lekarze sa jednym z najstarszych zawodow i jakos dawali sobie rade przed era
                      konstruktorow samolotow lub internetu. W Polsce lepiej od lekarzy zarabiaja tez
                      motorniczy w tramwajach, w koncu prowadza tramwaj pelen ludzi i mogliby nagle
                      skrecic - duza odpowiedzialnosc na szynach.
                      Nie pozdrawiam
                  • Gość: Do lekarza Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:48
                    Trochę racji masz.I co z tego jak żadna władza nie potrafi tego tematu ruszyć.
                    Cóż z tego ze teraz zarabiasz 300 dolarów a nie 30 jak faktyczna wartość dolara
                    jest podobna w Polsce.
              • Gość: SmurfMądrala Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:44
                W Polsce zarobki są 6 do 10 razy mniejsze niż w krajach najbogatszych.
                Dotyczy to wszystkich zawodów, w tym lekarzy.
                Prawie wszyscy lekarze polscy wybierają swój zawód z powolania.
                Z powolania do pieniędzy.W towarzystwie lekarzy tematem nr.1 sa pieniądze.
                Nr.2 ,nr.3 także pieniądze.
                Medyk będzie zarabial proporcjonalnie do kraju w którym praktykuje.
                Przeciętny lekarz zarabia nedznie jak przeciętni przedstawiciele innych
                zawodów-nauczyciele,robotnicy,pielęgniarki,inżynierowie itd,itd...
                W pokomunistycznej Polsce normalność nastala w prywatnych sektorach:
                handel,gastronomia,uslugi dzialają dobrze.
                Prawie wszystko co państwowe do dupy,tradycyjnie -socjalistycznie:
                slużba zdrowia,szkoly,koleje,drogi,transport państwowy,przemysl państwowy itd.
                Państwo zawsze jest do dupy i powinno zająć się tylko dzialami przemocy:
                obronność,sądownictwo,policja,więziennictwo,administracja.
                Prywatna slużba zdrowia z bezlitosną konkurencją to lekarstwo dla medycyny.

• oryganion Re: Łapówka chce podwyzke 17.04.06, 11:21
                  podpisuje sie obiema rękami
                  dokładnie tak jest
                  jezeli lekarzom jest tak żle w pąnstwowej słuzbie zdrowia to dawno juz powinni
                  odejsc
                  moga zawsze otworzyc swoje zaklady - moga sie zrzeszac i to jest uczciwe
                  żadanie podwyżek i oczekiwanie że NFZ nagoni im pacjentów jest nieuczciwe
                  i nierealne. Rynek bedzie bezlitosny
                  i oczywiscie żadnych istotnych podwyzek nie dostana a cała akcja zostanie
                  politycznie wykorzystana - jak zawsze w takich okolicznościach
                  dla pacjentów i tak nic sie nie zmieni
                  w naszych realiach włozenie w służbe zdrowia każdej sumy nie bedzie miało
                  zadnego efektu - zarobia wielkie firmy farmaceutyczne i sprzętowe a nie zyskają
                  ani pacjenci ani pracownicy słuzby zdrowia
                  30% podwyzki tez nikogo nie zadowoli - toz to jest circa 500 zł dla przecietnego
                  lekarza, a reszta? to tylko nakręci spirale roszczeniowa i nic wiecej. Pozdrowienia
    • Gość: JotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-132.btcentralplus.com 16.04.06, 11:42
      Pie..cie Hipolicie. Matka Polka i Natalia nie wyjadá bo nie znaja jézyka.
      Dlatego jestem skazana na leczenie przez sfrustrowanych lekarzy, którzy wyywaja
      sie na pacjécie. Zapewniam , e wszyscy nie wyjadá. Acha. Zapomniae doda ze w GB
      nie azi sie do lekarza z byle sraczká czy katarem. Wiem, bo jakbycie nie
      zauwazyli pisze z GB. Wiékszo jednak czasu spédzam w Polsce. Lekarze! Nie Macie
      naszego poparcia.
      • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 12:10
        jotko są święta, wyluzuj,
        dla twojej wiedzy: mam FCE (skoro piszesz z GB to wiesz co to jest) sama
        widzisz, że nie takie z nas matoły!
        • ydnal Re: Łapówka chce podwyzke 16.04.06, 14:12
          Natalio, ja tez rozwazam wyjazd za granice i jak czytam kolegow, ktorzy
          zdecydowali sie na taki krok, to mysle, ze i nam sie uda. Czas brac sie do
          roboty, wysylac CV. Do zobaczenia w normalnym swiecie, bez powalonej
          pacjenteli, co jej sie wszystko nalezy.
          • Gość: rrrrr Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:54
            Bardzo przykra i nieodpowiedzialna dyskusja.Ale to zatych polityków się trzeba
            wziąść to oni doprowadzili kraj na granicę niesprawiedliwośći i ubóstwa.
      • Gość: Jaga Jotka przystopuj IP: 81.219.132.* 16.04.06, 18:50
        Mów za siebie jeśli chodzi o GB. Tam sie nie łazi do lekarza, bo nie ma po co.
        Pakistan cię przyjmie i na wszystko ma jeden lek. Nie zrozpoznali tam
        podstawowych rzeczy, które u nas przychodniany lekarz diagnozuje od ręki. Jeśli
        przyjmuje cię Anglik to z nutką pogardy i tez bez rewelacji w leczeniu, w
        każdym razie nie przebija naszych.
    • Gość: ja sam proponuje podnieść stawkę godzinową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:57
      Jak myślicie ile godzin pracuje na jeden etat lekarz w przychodni myślę że góra
      3 godziny a od 8 do 16 zalicza na pewno trzy etatt. Gdyby im podnieść stawkę za
      rzeczywiście przepracowaną godzinę.
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 14:51
      siedzisz na korytarzu w przychodni kolejka 10 osób nagle co sie dzieje Lekarka
      wychodzi do gabinetu obok na pogaduszki z drugim lekarzem nie jakies
      konsultacje tylko smichy chichy po 20 minutach wraca w miedzyczasie przychodzi
      przedstawicielka firmy farmacentycznej ładuje sie bez kolejki zostawia naszej
      pani doktor zaproszenie na symfozjum czyli bankiecik tak wypisuje lekarstwa tej
      firmy bez opamietania ...moze bedą wczasy ,jakis sprzet do domu na
      pewno ,nastepne 15 minut szlak mnie trafia ale moze bedzie dalej przyjmowac
      gdzie tam leci sie pochwalic do gabinetu obok znowu czekam ....TO ILE TEJ
      PODWYZKI ONA CHCE?dodam ze to jest kierowniczka przychodni .Bron Boze nie
      mierze wszystkich jedną miarką ale to jest CHORE, jaka praca taka płaca
      • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:25
        To proste: gdyby miała płacone od ilości przyjętych pacjentów pewnie sikać by
        śię nauczyła dopiero w domu po 18-tej. Niestety w Polsce nadal pokutuje
        komunistyczny styl płacenia za pracę w sł zdr, czyli czy się stoi czy się
        leży....dlatego dobry lekarz i miernota czy opie..cz ma taką samą pensje!!!
        Dopóki to się nie zmieni, nic się nie zmieni...
        Wniosek: tylko wolny rynek usług medycznych jest w stanie cokolwiek zdziałać!!!
        pozdr
      • Gość: M Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:20
        Fann,czy zareagowalłeś na opisaną sytuację,wyraziłeś protest,możesz to zrobić,
        np: w NFZ.
      • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:58
        Fann!Jak robię zakupy,i sprzedawca jest niegrzeczny,opieszały,lub w sklepie jest
        drożyzna to poprostu zmieniam sklep, więcej tam nie pójdę.Ty też nie musisz się
        leczyć w tej przychodni, masz wolny wybór.
    • Gość: lekerz Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 17:09
      KUP SOBIE KOŁO I PALNIJ SIĘ WCZOŁO ,wieśniaku !!!!

!
      • Gość: aron Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.pl / *.enterpol.pl 17.04.06, 17:34
        tak dokładnie jest - lekarz musi mieć płacone od ilości pacjentów a nie czy
        przyjmie 5 czy 50 osób bierze tyle samo - to absurd.
        • Gość: antyaron Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:36
          Gość portalu: aron napisał(a):

> tak dokładnie jest - lekarz musi mieć płacone od ilości pacjentów a nie czy
          > przyjmie 5 czy 50 osób bierze tyle samo - to absurd.

Pacjenci to nie busy - nie można ich upychać... dla jednego pacjenta wystarczy 5
          minut a dla drugiego godzina... w ten sposób płacąc od sztuki - będą przyjmować
          byle więcej ...
    • Gość: MAJOR MAJOR Re: Łapówka chce podwyzke IP: 82.139.11.* 17.04.06, 19:39
      TO PROSTE. POLICJA CORAZ CZęśCIEJ STOSUJE KONTROLOWANE WRęCZENIE łAPóWKI I
      LEKARZE BOJą SIę BRAć I W ZWIąZKU Z TYM ZACZYNA BRAKOWAć KASY!
      • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:04
        He,he. Policja zaczyna też strajkować,czyżby inne służby zaczęły stosować
        kontrolowane wręczanie łapówki.Policjanci boją się brać i związku z tym zaczyna
        brakowa kasy?
        • Gość: major major Re: Łapówka chce podwyzke IP: 82.139.11.* 17.04.06, 21:52
          zrozum, to proste
          • Gość: lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 17.04.06, 23:28
            Są już wyniki egzaminu LEP.Aby zdać trzeba było mieć 112 punktów.Ukraińscy
            lekarze,pracujący w Polsce, osiągnęli 50.
            • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 04:48
              pacjenci!!!! uczcie się języków: koreańskiego, wietnamskiego, chińskiego.... za
              parę lat przyda się jak znalazł!!!!
              Nastąpi to szybciej, niż się spodziewacie!!!
              • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:09
                Podobno super chirurdzy są z Filipin,ponoć kropli krwi nie uronią podczas
                zabiegu,(jaka oszczędność dla stacji krwiodawstwa).
                Jotka masz szansę być ich pacjentką.
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:56
      Widze ze zaczyna sie straszenie Chinczykami Ruskimi .......TO ILE WY CHCECIE
      W KONCU ZARABIAC...a jak ktos ma jechac to zapraszam na zmywak do Londynu bo
      chyba nie snisz jeden z drugim ze ludzi tam bedziesz leczył , i jeszcze jedno
      zarabiają na zachodzie tak ???A TERAZ POWIEDZ MI ILE WYDALI NA STUDIA???
      • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:06
        ty masz człowieku chyba problemy z pamięcią albo percepcją, albo wogóle ze
        sobą! Pragnę przypomnieć, że od 2 lat należymy do Unii i mamy prawo do
        zastosowania w zyciu osobistym czterech swobód i czterech wolności. Jeśli nie
        wiesz co to jest to odsyłam do historii integracji europejskiej. Klepanie na
        okrągło o zwrocie kosztów za studia jest demagogią, której ulega większość
        społeczeństwa. To nic innego jak psychologia tłumu.
        Rada : zacznij myśleć samodzielnie, ale czy to możliwe??
    • Gość: Lekarz Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 18.04.06, 21:11
      Skąd u większości forumowiczów tyle agresji i chamstwa w stosunku do tych,
      ktorzy rzetelnie i uczciwie ratują wasze zdrowie i zycie ? Jeśli nawet w
      środowisku są czarne owce, to czy całe środkowisko do nich należy> Więcej
      uczciwości i obiektywizmu.
      • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:24
        obiektywizm jest niemożliwy do wyegzekwowania, bo łatwiej jest nie myśleć
        samodzielnie tylko powtarzać zasłyszane negatywne opinie. Polacy to naród
        malkontentów i pesymistów. Łatwiej nic nie robić, narzekać, obarczać winą cxały
        świat niż zadbać o swoją przyszłość i godne życie. Jeszcze jeden problem : w
        Polsce sukcesu się nie wybacza!!! Ten kto jest dobry w swoim fachu, zaradny,
        pracowity to na pewno łapówkarz i złodziej!!
        To przykre, ale taka jest rzeczywistość.
        • Gość: JotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-138.btcentralplus.com 18.04.06, 23:26
          puknijcie sié w leb. Nikt za wami nie zaplacze. Nikt za wami nie zateskni. Nie
          macie poparcia spolecznego. Mozecie sobiestrajkowac do woli. wSZYSCY maja to w
          dupie.Nie podoba sié? Spadówa. Nic nie wygracie. Zaden rzád nie da wam
          podwyzek, bo spoeczenstwo jest przeciw wam. Nie zslaniajcie sie ordynatorami.
          Cale wasze srodowisko jest zbutwiale. Nawet jezeli jest wewnátrz coak, to
          powinniscie sie oczyscic. Ale nic z tego. Reka reke myje. Jak zachowuja si
          eizby lekarskie , kiedy maja stwierdzic ewidentny blad w sztuce lekarskiej?
          Wynocha sfrustrowancy. WYPIE..C!!!!!
          • Gość: natalia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:19
            oj! wizyta u psychiatry konieczna!!!
            dziecko drogie ty masz chorą duszę!!! moze idź do spowiedzi!??
            zrób dla siebie cokolwiek, bo zdradzasz objawy szybkiego samounicestwienia,
            i potraktuj to jako bezinteresowną poradę(jesli jesteś w stanie tak jeszcze
            myśleć)!!!
            • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:43
              Jak już pisałam Jotka to przypadek nieuleczlny,tępy łeb to najdelikatniejsze
              określenie, taka sama śpiewka jak u Leppera (Balcerowicz musi odejść).To to
              przecież nic innego nie potrafi napisać,tylko w kółko to samo.
              A pewnie jak jest u lekarza to mu do d--y włazi,ciekawa jestem, jak jesteś
              chora,gdzie się leczysz, no gdzie?
              • Gość: JotkaP Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.range86-137.btcentralplus.com 19.04.06, 13:12
                Nie u ciebie. Nie mam nic przeciw lekarzom. Mam duzo przeciw takim konowalom
                jak wy. Jak mi jest zle to zmieniam swojá sytuacje. Uczé sie jezyków,
                wyjezdzam, zarabiam. Kim wy u diabla jestecie? Kims wyjátkowym. Pomylka. Taki
                sam trybik w maszynie jak kazdy. To ze biedni wiejscy pacjenci traktuja was jak
                bogow nie znaczy ze nimi jestescie. Trudno sie pogodzic, ze cala polska w dupie
                ma wasze strajki co? . Wasza spiewka jeszce nudniejsza. Natali , matka polka,
                lekarz. Jest was tylko troje. He he. Wynocha jak sie nie podoba. A
                wietnamskiego sie nie uczé. To oni nauczá sie polskiego. Nie wierzysz? To
                uwierz. Polska bez was sobie poradzi.
                • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:42
                  Ty chyba jesteś zkoligacona z Lepperem, on tak samo bredził o Klewkach i
                  Talibach.Wiedział to z poufnych żródeł, tak jak ty wiesz kim jest Natalia,
                  lekarz i ja.
                • Gość: paranoik Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 23:28
                  ...Jotka Ty sie nie przejmuj - ja Cie rozumiem...
                  ...Polska jest dziwnym krajem, krajem paradoksow i pary puszczanej w gwizdek...
                  ...srodowisko lekarskie, podobnie jak i nauczycielskie pod wzgledem organizacyjnym jest chore i z tego wynikaja w uproszczeniu wszelkie ich frustracje...
                  ...nie maja zapalu do pracy, to co robia ich nudzi, nie moga spozytkowac energii i wyzyc sie w tym do czego sie ksztalcili - szkoda...nie chce im sie pomyslec jak sie przeorganizowac na wlasnym malym podworku...cos jednak trzeba robic, wiec krzycza zeby im dac wiecej pieniedzy, tak jakby to mialo uleczyc ich chorobe...
                  ...paradoks polega na tym, ze mimo wszystko sa dobrymi lekarzami, o duzej wiedzy i doswiadczeniu (oczywiscie jak wszedzie sa wyjatki i do konca nie wiem, ktorych jest wiecej, tych dobrych czy tych nazwijmy to ktorzy opuscili pare wykladow)...
                  ...Drogi Lekarzu, czesto duzo madrzejszy niz twoj kolega za zachodnia granica, jesli nie radzisz sobie w trudnych polskich warunkach, wyjedz, bedzie latwiej i wiecej pieniedzy...zaczniesz od 15USD na godzine ale jestes zdolny i pozytywnie nastawiony do zycia wiec za rok dostaniesz 100USD...
                  ...czy to jednak zagwarantuje, ze bedziesz szczesliwy...???
          • Gość: ruth Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 20:24
            Jotka, jesteś homo sovieticus i nawet o tym nie wiesz. Żałosne!
        • Gość: gdzie PIT klamczuc pokazcie PIT'y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:21
          i udowodnijscie ze zarabiacie "malo"
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 07:32
      wszyscy w tym kraju uczciwi malo zarabiają i dziekujcie lekarze Bogu ze tak
      jest bo polowa z was juz dawno by ulice zamiatala ,jest kilku specjalistów w
      Kielcach do których ludzie by chodzili a cala reszta nierobow musiala by byc
      upchnieta w jednym publicznym szpitalu bo o pracy w prywatnej klinice to
      wiekszosc z tym zapalem i apetytem finansowym mogła by tylko pomarzyc .Wiec
      dalej miejcie po te 4 etaty ,kaska z prawa i lewa niech naplywa , i niech dalej
      trwa wasze motto;CZY SE STOJĄ CZY SE LEŻĄ 3 WYPLATY SIE NALEZĄ
      • Gość: adrian Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:45
        Może nie do konca tak jest jak piszesz, ale faktem jest że lekarze święci nie
        sa. I niestety sami zapracowali sobie na zszargana opinie u ludzi.
        • Gość: jola Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:09
          zgoda lekarze sami zapracowali na nikły prestiż spoleczny zawodu, ale w 100%
          umozliwił im to socjalistyczny system, który w sł zdr obowiązuje nadal. Nigdy
          nie było jasnych kryteriów naboru na studia med, ani jasnych kryteriów jeśli
          chodzi o rozwój zawodowy, Za komuny czlonkowie PZPR mieli awanse i szerokie
          możliwości, teraz jest tak samo tylko opcja się zmieniła. Pozostaje odgórne
          przyzwolenie na korupce i nieuczciwość. Biorąc to wszystko do kupy
          rzeczywistość wygląda mało rozwojowo.
          pozdr
          • Gość: ruth Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 20:33
            Tak jasnych kryteriów przyjęć jak na studia medyczne nie było nigdzie. Nie
            liczyło się żadne świadectwo, żadna rozmowa kwalifikacyjna, tylko czysta wiedza
            z biologii, fizyki i chemii. Egzamin był testowy, kodowany. Od tamtego roku
            jest nowa matura i nie ma testu, tylko rozmowa kwalifikacyjna - ogromne pole do
            zagospodarowania!
            • Gość: paranoik Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 23:05
              ...zastanawiam sie o czym mysli mlody czlowiek idacy na medycyne, jak sobie wyobraza swoja przyszlosc...
              ...zastanawiam sie o czym myslal kiedys mlody czlowiek wybierajac medycyne, jak sobie wyobrazal swoja przyszlosc...
              ...a moze wyobraznia w przypadku lekarzy nie ma tu nic do rzeczy...
              • Gość: Jan Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.04.06, 14:59
                A ja się zastanawiam, co myślał młody człowiek idący na marketing i
                zarządzanie, jak sobie wyobraża własną przyszłość... Może o tym, że będzie
                prezesem Orlenu z wielką kasą? Albo przynajmniej dyrektorem...czegokolwiek?
                Większość młodych ludzi wybierających się na medycynę to pasjonaci i idealiści.
                Potem, już na studiach, gdzie dostają mocno w kość ilością nauki i traktowani
                są przez nauczycieli jak szmaty (jest w tym chyba jakaś metoda - w medycynie
                jest hierarchia, jak w wojsku)łapią kontakt z rzeczywistością. Muszą, bo to co
                ich czeka po studiach jest jeszcze trudniejsze. A na dokładkę ilość pomyj
                wylewanych na medyków.... Trzeba stwardnieć, albo stać się cynikiem, albo
                wyjechać!!!
    • Gość: alfa Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:18
      moze mi ktos powie - jak im tak żle w tych państwowych przedsiebiorstwach = to
      co oni tam jeszcze robia
      a załozyc własne kliniki, szpitale, przychodnie podpisac lub nie podpisac z NFZ
      - i ustawiac sobie pensje jako kierownicy, własciciele, członkowie Zarządu
      zakupic aparaty, długopisy
      zatrudnic sprzataczki i do roboty
      a dlaczego tego nie zrobili? - moze nie maja pieniadze
      ale lepiej pobudowac chałupy. dobre auto niz isć na swoje - a teraz wyciagąć
      ręce = po s;uszne podwyżki - tylko ze te pieniazki sa juz rozdane - rozdane i to
      w nadmiarze ogromnym - a beda jeszcze więcej rozdane - jeszcze zostało trochę na
      zmiarodajne Siły,Co roku dwie pielgrzymki . Koniecznie jeszcze ze 100 milionów
      na Licheń - to sa drobne sumki - one sie wysupła - ale dla was 1 mld - 5 mld -
      Ile? 5 krotna pensej 10 krotmną - a założcie Przychodnie i sobie przydzielajcie
      takie pieniądze - kto wam w oghóle zabrania?
      • Gość: Zosia Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 21:08
        Jotka! na pewno w Twoim mieście są psycholodzy! Dobrze radzę, zasiegnij
        porady, rozwiąż swoje problemy z dzieciństwa, poszukaj co sie kryje za Twoją
        złością (może lęk?)! Jeśli będziesz się tak nakręcać, to na dobre Ci to nie
        wyjdzie. Możesz dostać wrzodów albo inna dolegliwość psychosomatyczna Cię
        zacznie nękać. A wtedy, niestety będziesz musiała pójść do doktora, albo do
        bioenergoterapeuty, albo do egzorcysty. Co wybierasz? Chyba taka "światła" jak
        Ty osoba jednak nie wierzy w gusła i wybierzesz przebrzydłego konowała. Wejdż
        i śmiało powiedz: Nazywam się JotkaP....Tak otwarcie i odważnie! Powiedz
        doktorowi co czujesz, gdy na niego patrzysz, jak go nienawidzisz, jak nim
        pogardzasz. Zrozumie, zwłaszcza, gdy będzie psychiatrą. Da Ci coś na nerwy i na
        lepsze spanie. A może lepiej idż do Tesco, do Orseya - kup sobie różową
        bluzeczkę i jakisz błyszczyk do ust (nawet jak masz 40 lat), zrobi Ci się
        lepiej i przestaniesz pisać głupoty!!!!!
        • Gość: Matka Polka Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:31
          Zosia, jotka już pewnie Cię nienawidzi,już jesteś następnym wrogiem i konowałem.
          • Gość: rick Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:50
            Dajmy na to że lekarze dzisiaj dostaja podwyżkę np.o 10 tys.zł. i co?? myślicie
            że się coś zmieni, że nie będzie fartuchów, dodatkowych dyżurów, prywatnych
            praktyk ?? wszystko to zostanie bo przeciez trzeba zmienić auto, przenieść się
            do lepszego domu lub wyjechać na wakacje na Hawaje, a że pospólstwo w
            większości klepie biedę za 700 zł miesięcznie to oni mają w nosie !!!!!!
            zaraz będą chcieli zarabiać jak w USA (teraz chcą dorównać Europie) straszą że
            wyjadą a jedźcie jeszcze trochę a będą w te pędy wracać do domu (jak tam zaczną
            wprowadzać swoje metody)
        • Gość: paranoik Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.dbln.cable.ntl.com 22.04.06, 22:59
          ...a co ma do tego wiek...???
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 09:26
      niestety masz racje i jeszcze jedno kto studiuje medycyne??Dzieci lekarzy w 70
      procentach a dlaczego skoro im tak zle , bo nikt nie ma nad nimi
      kontroli ,pensje są male tak jak w calej Polsce ale BOKI bez ograniczen za
      wszystko trzeba dac w lape ;poród , zwolnienie , wniosek o rente , zlecenie na
      rechabilitacje , miejcse w szpitalu i moge tu wypisywac bez konca .Tu dopiero
      jest KASA I JESZCZE MALO (WIEM ZE W STADZIE 1000 CZARNYCH OWIEC JEST JEDNA
      BIALA ALE BIERZE PRAWIE KARZDY LEKARZ)
      • Gość: Ruth Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.04.06, 15:30
        Fann, żyję na ty świecie już ponad 50 lat i naprawdę nigdy, ale to nigdy nie
        dałam żadnemu lekarzowi łapówki. Leżałam parę razy w szpitalu, miałam rentę,
        rehabilitację, chorowały mi dzieci, a teraz starzy rodzice. Często siedząc w
        poczekalni do lekarza, słyszę opowieści czekających, o tym ile to trzeba
        doktorowi dać. Wchodziłam do tego doktora i nie było żadnych nacisków z jego
        strony. Czasem myślę, że wiele przesady jest w tych opowieściach. Czasem ludzie
        sami się pchają z kopertą, bo uważają, że gdy nie dadzą, będą gorzej
        traktowani. Pamiętam czasy, których uczestnicy forum w większości nie
        pamiętają. Pamiętam Gomułkę, który twierdził, że nie trzeba służbie zdrowia
        podwyższać pensji, bo ona sobie poradzi. Jednym słowem, władza akceptowała taki
        stan rzeczy, mało, sama do niego zachęcała. I teraz choć zmienił się ustrój
        nadal jest to samo; "...pensje są małe tak jak w całej Polsce, ale BOKI bez
        ograniczeń, za wszystko trzeba dać w łapę..."koniec cytatu . Tak myśli
        większość obywateli i władza. Mają boki, więc po co im pensja! Dziwię się, że
        młodzi, którzy nie pamiętają komuny myślą tak jak Gomułka!!!
    • Gość: ss Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:38
      a żadnych nie ujawniaja - dla picu
      i nikt i nigdy nie sprawdzi prostej sprawy - pensje głodowe a np w krótkim
      czasie dom i wypasiony samochód
      nie dotyczy to tylko lekarzy - zeby byłosprawiedliwie
      fiskus i państwo bardzo skutecznie ściga legalnie działajacych ludzi - tam jest
      prawo, przepis
      a wokól przestępcy robia co chca i jawnie sie z tym obnoszą
      Polska - czyli nigdzie
      • Gość: adrian Jak to mozliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 18:45
        A tak własnie. Jak na głodowych pensjach mozna miec takie domy i takie auta.
        Dwojelekarzy. Po 1400 netto. Chałupa 400 metrów, dwa auta, wakacje w ciepłych
        krajach. Kto mi odpowie?
        • Gość: ss Re: Jak to mozliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:01
          spytaj w USkarbowym - przeciez tam skladaja PiT-ty
          odpisy, ulgi
          przeciez Urzedy SDkarbowe to wiedza
          wszystko im sie zgadza w papierach
          sa tylko trzy mozliwości - albo skladajacy zeznanie łamia prawo , albo US łamie
          prawop albo oboje- innyuch mozliwości nie ma
      • Gość: cebe Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:07
        znam kilku takich bidoków lekarzy np. Staszczyk, Obarzanowski, Nosek, itp.
        (kilku bo jak narazie niechoruję) popatrzcie na ich dłonie są opuchnięte jak
        bochny, nie od pracy, od liczenia mamony.
    • Gość: fann Re: Łapówka chce podwyzke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:06
      i dalej jazda ze strajkiem Skarbowy licze na ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka