Dodaj do ulubionych

Kapitulacja Gargamela

IP: 81.6.130.* 12.05.06, 13:08
Od połowy miesiąca września 2005 roku /z chwilą uzyskania dostępu do internetu
w miejscu zamieszkania/ prowadziłem na tym forum kampanię mającą na celu kry-
tykę rządzącego Kielcami WEL-a i jego ludzi. Czyniłem to z pełnym przekonaniem
będąc przeciwny temu, że w moim rodzinnym Mieście Prezydentem jest człowiek
nie dotrzymujący słowa, człowiek rojący wręcz psychiczne wizje rozwoju Kielc
i oddany Kurii Diecezjalnej klerykał. Wierzyłem w to, że w wyborach samorządo-
wych w bieżącym roku Kielecka Lewica, której jestem Członkiem będzie w stanie
wystawić liczącego się Kandydata - mogącego nawiązać równorzędną walkę z WEL-
em. Tak się jednak nie stało - czas jaki upłynął od wyborów w październiku
2002 roku SLD w Kielcach straciło na wszelkiego rodzaju gierki wewnątrzpartyj-
ne, wybór kolejnych Przewodniczących Rady Wojewódzkiej i Miejskiej Sojuszu,
rozgrywanie spraw zajęcia przez poszczególne osoby miejsc na listach wyborczy-
ch w ostatnich wyborach parlamentarnych, na prowadzenie tzw. weryfikacji czło-
nków i walkę z SDPL. Wynikiem jest wystawienie Kandydata Sojuszu, który prak-
tycznie nie ma żadnych szans w konforntacji z WEL-em - Kandydata, któremu spo-
rą część głosów zabierze rozgrywający własne interesy były Senator z SDPL. Co
więcej w ostatnim okresie czasu rosną apetyty na przejęcie władzy w Kielcach
przez przedstawicieli Skrajnej Prawicy z "Pisuaru" - ludzi przy których sam
WEL z grupą własnych kolesi wydaje się być Człowiekiem, którego ponowna relek-
cja jest rzeczą najmniej szkodzącą Miastu. W tej sytuacji postanowiłem uznać,
że dalsze krytykowanie naszego WEL-a "za wszelką cenę" nie ma sensu - że jego
zwycięstwo w nadchodzacych wyborach będzie min. zasługą ludzi, którzy nie po-
trafili stworzyć po lewej stronie mapy politycznej Kielc alternatywy innego
wyboru. Dlatego z tą chwilą wystepujący na tym forum Gargamel kończy swój tak
długi żywot przenosząc swoje zainteresowania na inną dziedzinę, w niczym nie
związaną z Miastem Kielce.
Obserwuj wątek
    • Gość: zomo Re: Kapitulacja Gargamela IP: 213.199.233.* 12.05.06, 14:02
      "przenosząc swoje zainteresowania na inną dziedzinę, w niczym nie
      związaną z Miastem Kielce. "

czyżby koszenie tarwnikow w Zakładzie Karnym, ale to chyba jeszcze w granicach
      Kielc Gargamelku ;)
    • Gość: Ojciec Waldemar Re: Gargamel sie ochrzścił !!! IP: 193.59.172.* 12.05.06, 14:05
      Uroczystość była niejawna, na św. Krzyżu.
      Chrztu udzielał zakonnik oblat.
      Ja tam byłem, bi G. poprosil mnie, bym był jego ojcem chrzestnym.
      Zdradzam te tajemnicę w przekonaniu, że tak wazne wydarzenie w dziejach Kielc i
      okolicy nie może pozostać nieznane opinii publicznej.
      • Gość: recenzent Re: Gargamel sie ochrzścił !!! IP: 81.6.130.* 13.05.06, 18:05
        Drogi "Ojcze Waldemarze" - Gargamel nie tylko został po urodzeniu ochrzczony
        wbrew swojej woli ale był przez ładne parę lat ministrantem - co pewnie "figuru-
        je" w waszych kartotekach. Miał wiele szczęścia, że nie został wtedy "zmolesto-
        wany seksualnie" przez któregoś z sutannowych wychowawców. I choć odmówił ucze-
        stnictwaw "egzorcyzmie bieżmowania" - na lekcje religii chodził jeszcze do chwi-
        li wstąpienia do Związku Młodzieży Socjalistycznej w 1965 roku. Od tego czasu
        będąc zdeklarowanym komuchem "żyje w błędzie" olewając kościół Watykański i
        jego czarnych funkcjonariuszy. Nawrócenie tego wielkiego grzesznika nie jest
        niestety możliwe - dostaje on bowiem torsji na sam widok byłych pezetperowców
        klęczących w kościołach. Ponadto jego marzeniem jest znalezienie się po zaprze-
        staniu egzystencji na ziemi - w katolickim piekle. Lubi bowiem ciepłą atmosferę
        i dobre towarzystwo, w tym wielu "rozrywkowych" papieży - uczulony jest nato-
        miast na pierze z piór aniołów oraz kościelne pienia jakich pewnie w niebie nie
        brakuje.
    • Gość: Kielczanin Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:20
      Długo czekałem Gargamelu na potwierdzenie moich wywodów z przed prawie roku na
      temat sytuacji kieleckiej lewicy.Mówiłeś wiele o Lubawskim ale nie powiedziałeś
      najważniejszego. Ja pamiętam go jeszcze gdy był Dyr. "Chemadinu" który rozwalł.
      Ale ja pamiętam w jaki sposób został Wojewodą Świętokrzyskim i kto z Lewicy
      czytaj SLD udzielił mu wówczas poparcia. Pamiętam taką sytuację i to nie raz
      jak Włodzio Wójcik będący wówczas ostatnim V-ce Marszałkiem latał co dziennie
      rano na kielich do Wela. Tak naprawdę to Wel Prezydentem Kielc został nie przy
      pomocy Z.Skowrona a jak ktoś w to wierzy to jest idiotą politycznym.
      Przez ostatnie lata kielcaami i województwem rządzi tzw. "Banda 50" dzięki
      powiązaniom i układom politycznym. W jakim państwie pytam się trzech braci
      nie mających przygotowania merytorycznego zostaje mianowanych Dyrektorami.
      Chodzi mi o panów M. A tatuś i synek panowie F. I Ty Gargamelu myślałeś że
      elektorat lewicowy będzie tylko maszynką do głosowania. Wracając do Wela
      przejrzyj archiwum foto "Słowa Ludu" mają tam zdjęcia z meczy "Korony" i kogo
      to tam na nich widać ? Włodzia Wójcika, Henia Długosza i oczywiście Wela.
      Ja wiem że PiS niczego nie zmieni a tylko pójdzie w ślady "naszych" wybrańców.
      Jak do wyborów pójdzie 20% społeczeństwa będzie to sukces, bo pójdą tylko ci
      co zagłosują na prawą stronę sceny politycznej.
      Pewien poeta narodowy w amoku po większym jednym głępszym napisał:
      ".. miałeś chamie złoty róg a ostał Ci się ino sznur"
      jakie to prawdziwe i ponadczasowe.Ale nic straconego będziesz miał więcej czasu
      na spacery na których oglądać można dzieło zniszczenia, przepraszam odbudowy
      przez Wela.
      Pozdrawiam.

• Gość: Kielczanin Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:24
        Poprawiam byka.
        Pewien poeta narodowy w amoku po większym jednym głęBszym napisał:
        ".. miałeś chamie złoty róg a ostał Ci się ino sznur"
        • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 13.05.06, 19:45
          Ta parafraza Drogi "Kielczaninie" oddaje dobrze to wszystko co stało się w Kie-
          leckim SLD - "przesrano" całe 3,5 roku jakie upłynęły od wyborów samorządowych w
          2002 roku. Jedni działacze trzymali się kurczowo władzy, inni nie potrafili jej
          przejąć - a nad wszystkim "wisiał cień" Henia D. Głupota kosztuje i jej ceną bę-
          dzie żałosny wynik wyborczy Lewicy w Kielcach.
    • Gość: ulgowy Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:03
      UUUUUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!

Co za ulga!

Mam serdecznie dosc Gargamela!
      • Gość: Jaga Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.219.132.* 12.05.06, 16:21
        No i pięknie. A mówiłam Gargamelu, żebyście wystawili Siejke, to przynajmniej
        bylaby jakaś walka wyborcza a tak z podkulonym ogonem lewica schodzi ze sceny.
        A mogłaby jeszcze powalczyc, bo widzialeś w dzieiejszym "Echu" jakie ma wyniki
        w terenie, wcale nie najgorsze jak na to co wyprawiała. Kielczanin ma racje,
        bracia Michałkiwicze i reszta z pięćdziesieciu nie pomogła SLD.
        • Gość: widz Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 11:20
          Gargamelu mam nadzieje że dotrzymasz słowa i nigdy więcej nie pojawisz się
          tutaj ze swoimi złośliwymi, jadowitymi komentarzami. Żegnaj na zawsze.
        • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 14.05.06, 12:15
          Sondażowe niezłe wyniki Lewicy w niektórych miastach i powiatach w "terenie" nie
          mają wielkiego znaczenia dla Członków SLD w Kielcach - nigdzie bowiem tak jak u
          nas Lewica nie musi się zmierzyć w nadchodzących wyborach z tak silnym jak WEL
          przeciwnikiem. A ostatnie 3,5 roku stracono tutaj na "gierki" typu: kto, komu i
          dlaczego udzieli swojego poparcia - jak "wyeliminować" niektorych z dotychczaso-
          wych "miejskich liderów" - co da się "ugrać" na osłabieniu pozycji innych - itp.
          W tym czasie sam WEL, którego pozycji we własnym środowisku nikt nie kwestiono-
          wał - budując struktury "Samorządu 2002" w terenie - pozyskiwał w Kielcach do
          swojej "paczki" nowych ludzi, z których część okazała się być "całkiem niezła".
          Po stronie Kieleckiego SLD odnotować "na plus" można tylko fakt, że odbyły się
          wreszcie "prawybory" - ustawione w dużej części przez niektórych działaczy. Ich
          wynik "kończy jednak sprawę w temacie wyborów Prezydenta Kielc" - wyłoniona Kan-
          dydatka jest bowiem zbyt "słaba" na to aby liczyć się w walce z WEL-em. Również
          osoba Roberta Siejki czy Sławomira Kopycińskiego nic by tutaj nie zmieniła - a
          start Jerzego Suchańskiego jest przyslowiowym "gwoździem do trumny". Jedyną al-
          ternatywą była prawdopodobnie kandydatura Marka Piotrowicza, która "przepadła"
          w partyjnych gierkach.
    • Gość: o.s.s.e Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.pu.kielce.pl 12.05.06, 16:10
      Gargamel po prostu nie chce się w tej sytuacji wygłupiać niczym Kalisz albo
      Olejnik, albo pewna posłanka lubiąca jeździć po pijaku. Nie chce krytykować
      kogoś dla samego krytykowania. I ja go rozumiem. A więc jednak czas na
      emeryturę? Przyszła kryska na...
      • Gość: agnostyk1 Re: Kapitulacja Gargamela IP: 82.139.30.* 12.05.06, 17:04
        Dajcie spokój Gargamelowi. Co mógł to robił. A że nie wszystko rozumiał, że
        wiele spraw widzianych od wewnątrz ( z punktu widzenia SLD), nie było
        obiektywnych to przecież każdy ma prawo do swojego sposobu postrzegania
        otaczającej rzeczywistości. Myślę, Gargamelu, że źle robisz wyłączając się z
        dyskusji. Dajesz swobodne pole oszołomom, populistom i innym "prawym a
        sprawiedliwym". Za łatwo sie poddajesz!
        • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 14.05.06, 20:24
          Pływanie w basenie ma sens tylko wtedy gdy znajduje się w nim woda, a nie .....
          Drogi "agnostyku1". Tak jak dyskusje na tym forum z nijakim "babetką" i jego ko-
          lejnymi "wcieleniami" nie ma żadnego sensu.
    • Gość: No wreszcie Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:33
      co tak dlugo czlowieku !!! mam nadzieje ze wreszcie dopadly cie niebieskie
      ludziki - czyt smerfy :) - i predko tu nie wrocisz, a tak swoja droga mam prosbe
      mozesz jeszcze zabrac ze soba babetke ???
      • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 14.05.06, 23:16
        Jestem pewien, że Gargamel dotrzyma danego słowa i nigdy już na tym forum nie
        będzie "wypowiadał się" o sprawach Miasta krytykując działalność WEL-a. Z "babe-
        tką" natomiast nigdy nie miał on nic wspólnego ponieważ jakakolwiek dyskusja z
        psycholem nie ma sensu.
    • Gość: megadeth Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:42
      Szkoda, bo będe sam musiał zwalczać WELowe urojenia...
      • Gość: berta Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 18:10
        Z tych urojeń to tylko parking przed UM mi się zupełnie nie podoba (tablice
        litościwie pominę, bo już są).
        • Gość: megadeth Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:00
          Gość portalu: berta napisał(a):

> Z tych urojeń to tylko parking przed UM mi się zupełnie nie podoba (tablice
          > litościwie pominę, bo już są).

Stadion - urojenie można jeszcze naprawić. Wystarczy wybudować parking po obu
          stronach Al. Legionów od apteki do ul. Gagarina (przesunąć chodnik ze 4m w
          stronę bloków) i po obu stronach kilkaset miejsc parkingowych, czym prędzej
          utworzyć parkingi między stadionem i Gagarina oraz między hotelem i
          Ściegiennego. No i zorganizować komunikację miejską w dniach meczu z różnych
          stron Kielc...
          • Gość: chory Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 10:21
            Forum bez Gargamela to katastrofa!
            • Gość: klon Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 10:26
              Gargamel, Ty się nie wygłupiaj, Ty pisz. babetka Ci tego nie wybaczy, działasz
              na niego podniecajaco.
      • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 15.05.06, 09:48
        Czas jaki upłynął za kadencji naszego WEL-a dobitnie pokazał, że Kieleccy
        Wyborcy lubią jak małe dzieci nawet najbardziej nieprawdopodobne bajki. Nie
        ma praktycznie "wizji" WEL-a, której nie potraktowaliby poważnie.
    • Gość: GMX Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:10
      lewica - dwie lewe rece, lewizna, brac na lewo, lewe dochody, lewe znajomosci...
      • olek.komsomolec Towarzysz agnostyk będzie musiał pracować za dwóch 14.05.06, 21:43

• Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 15.05.06, 21:33
        Po 3-ch czy 4-ch latach rządów "Pisuaru" wszelkie "przewiny" członków
        lewicowych władz będą wspominane jak NIEWINNE IGRASZKI. Początki są już
        widoczne przy obsadzaniu FACHOWCÓW w urzędach i radach nadzorczych.
    • Gość: behemot A to głąb! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.06, 22:02
      A to głąb! Pół roku przygłup potrzebował, żeby się zorientować, że mamy wyjatkowo dobrego Prezydenta, a te czerwone szmaty z kieleckiego PZPR myślą tylko o tym jak się nachapać.
      Po pół roku codziennego powtarzania kłamstw o budowie pomników wreszcie mu się odechciało "krytykować na siłę". Przyjrzyjcie się - takie bydło rządziło w Kielcach.
      • Gość: recenzent Re: A to głąb! IP: 81.6.130.* 15.05.06, 22:25
        Gargamel zrezygnował z "uprawiania" dalszej krytyki WEL-a nie dlatego, że
        zrozumiał iż jest on "wyjatkowym Prezydentem" lecz dlatego, że dzięki tej
        krytyce może przyczynić się do wygranej ewentualnego kandydata "Pisuaru",
        który może być "znacznie gorszy" od tego kłamczucha, wizjonera i nieudacz-
        nika. Zrezygnował również dlatego, że nie istnieje alternatywa wyboru do-
        brego Kandydata Lewicy. A same Kielce wytrzymają budowę jeszcze kilku po-
        mniczków.
        • olek.komsomolec Re: A to głąb! 16.05.06, 00:33
          Gość: recenzent IP: 81.6.130.*- ten co to napisał?

Myślisz cwaniaczku, ze podpisując się recenzent ukryjesz swoje gargamelstwo. Na
          to jesteś za cienki.
    • Gość: ferdek Re: Kapitulacja Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:29
      A może nie jest to kapitulacja tylko zwykłe tchórzostwo? Albo brak
      alternatywnych pomysłów? Samą krytyką można wejść zaledwie po schodach, żeby
      wjechać windą trzeba już mysleć innymi kategoriami. Czy uważasz Gargamelu, że
      wszyscy powinni teraz bić ci brawo i skakać ze szczęścia? Czy myślisz że pisząc
      ponownie pod innym nickiem nikt cie nie rozopozna? Dość już narobiłeś bałaganu
      na swoim podwórku, najwyższy czas posprzątać...
      • Gość: recenzent Re: Kapitulacja Gargamela IP: 81.6.130.* 16.05.06, 10:54
        Drogi "olku.komsomolcu" i Drogi "ferdku" - Gargamel nie umarł, przestał tylko
        krytykować WEL-a i pisać o jego rządach w Kielcach. Takie dał słowo i go dotrzy-
        ma. W innych sprawach czasami coś jednak napisze jako: recenzent, ateista itd. I
        nie musi się z tego nikomu tłumaczyć.
    • Gość: as Re: Kapitulacja Gargamela IP: 82.139.11.* 16.05.06, 11:25
      Gość portalu: Gargamel napisał(a):
      > bla bla blabla

Przekladajac z polskiego na nasz - dlugo pieprzylem, ale sil braklo wiec pojde truc dupe innym.
      Z zalem zegnamy cie staropolskim -
      spie..j.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka