Dodaj do ulubionych

Przemoc psychiczna w świętokrzyskich szkołach

IP: *.futuro.kielce.msk.pl 14.05.06, 22:02
A ciekawe czy ktoś zrobi ankietę na temat przemocy psychicznej i presji
wywoływanej przez uczniów na nauczycielach. Jeżeli coś jest błogosławine przez
Helsińską fundację to wiadomo, że o obiektywizm raczej trudno.
Obserwuj wątek
    • Gość: grek Re: Przemoc psychiczna w świętokrzyskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:38
      Wyniki ankiety źle świadczą przede wszystkim o jej twórcach. Albo pytania
      przygotowali pseudonaukowcy, albo zepchnęli fuchę na studentów i nawet nie
      sprawdzili ich wypocin.
    • Gość: nauczyciel (-ka?) Re: Przemoc psychiczna w świętokrzyskich szkołach IP: 213.241.73.* 15.05.06, 16:12
      Od kiedy wyniki ankiety są uważane za prawdę obiektywną? Ankieta jest tylko
      wyrażeniem opinii respondentów na określony temat i dlatego jej wyniki powinny
      być weryfikowane za pomocą innych metod badawczych. Moje wątpliwości budzi to,
      że wyniki ankiety z 20 szkół dziennikarze uznają za wiarygodne dla całego
      województwa. Swoją drogą jak był przeprowadzany dobór próbki do tych badań? Czy
      ankieta zawierała deficje pojęć co do których mieli wypowiadać się uczniowie?
      Jeżeli nie, to można te wyniki wrzucić do kosza, ponieważ każdy rozumie coś
      innego np. pod pojęciem "przemoc psychiczna". Czy proszono uczniów o podanie
      konkretnych przykładów, które umożliwiłyby osobom opracowującym wyniki
      odpowiednie kategoryzowanie odpowiedzi? Mam nadzieję, że Pan Kurator lub
      jego "fachowcy" ustosunkują się do tych pytań...
      • Gość: johny Re: Przemoc psychiczna w świętokrzyskich szkołach IP: 81.6.130.* 15.05.06, 18:21
        Napewno się ustosunkują, i znowu wprowadzą bzdurne rzeczy które tylko pogorszą
        sytuacje szkoły i nauczyciela w szkole w której nie żadnych praw ( bo przecież
        nauczyciel to nie człowiek) i jemu się nie należy według Fundacji.
    • Gość: margaret Re: Przemoc psychiczna w świętokrzyskich szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:28
      u mnie dzis na lekcji połakaly sie dwie dziewczyny ze strachu przed
      nauczycielem!!
    • Gość: behemot przegięcie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.06, 21:54
      Miałem niedawno okazję być w szkole podstawowej. Dzieci w ogóle nie reagują na wejście nauczyciela. Na zwróconą sobie uwagę, dziecko z 5 klasy rzuciło nauczycielowi szpetną propozycję trzy razy. Nauczyciel to słyszał ale kazał dziecku siąść i jak gdyby nigdy nic rozpoczął lekcję.
      To nie była żadna szkoła specjalna dla niedorozwojów. To były nasze dzieci.
      Moim zdaniem powrót kar cielesnych jest bezwzględnie konieczny. Nastąpiło przegięcie w stronę psychologii. Od czasu Arystotelesa wiadomo, że najlepszy jest złoty środek, bo niektóre typy tak mają, że jak ich lać w dupę to nabierają szacunku do ludzi, a i nauka lepiej im wchodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka