Gość: z IP: *.citynet.pl 26.05.06, 23:31 Jak najwygodniej dojechac z ulicy IX Wiekow na Złotą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rrr Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:40 "Dzięki tym zmianom uda się uratować wyremontowany deptak przed zajeżdżeniem." - to może najpierw zamknąć Hipoteczną, Wesołą, Dużą, Małą, Leśną a dopiero później Paderewskiego?? "Ograniczenie ruchu na Paderewskiego to konieczność, bo tam jest za wąsko na jazdę w obu kierunkach." To akurat najbardziej bezsensowny argument jaki słyszałem... Paderewskiego - jedna z szerszych ulic w Kielcach i prezydent mówi, ze za wąska do jazdy w obu kierunkach... Ogólnie rzecz biorąc, pomijając czy decyzja słuszna czy nie, to tłumaczenie prezydenta jest bardzo głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 27.05.06, 00:07 wąski to jest umysł lubawskiego a nie ulica , ale to juz zupelnie inna historia proponuje zamknąć całe centrum najlepiej pozabierac jeszcze ludziom samochody i prawa jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:31 > proponuje zamknąć całe centrum najlepiej pozabierac jeszcze ludziom samochody i > > prawa jazdy Może nie tak drastycznie, ale jakby każdy np. raz na tydzień pojechał do pracy autobusem, a w inny dzień zabrał sąsiadkę to korki się zmniejszą. Tylko nikt nie myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 05:59 Gość portalu: megadeth napisał(a): > Może nie tak drastycznie, ale jakby każdy np. raz na tydzień pojechał do pracy > autobusem, a w inny dzień zabrał sąsiadkę to korki się zmniejszą. Tylko nikt ni > e > myśli... Jakby sąsiadaka była ładna to z chęcią bym ją podwiózł :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Jakby była ładna to. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:53 spóźnilibyście się do pracy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Może i jedna z szerszych IP: *.cable.mindspring.com 27.05.06, 01:56 Tyle że biorąc pod uwagę bardzo szerokie chodniki to miejsca jest faktycznie (wg przepisów) na dwa pasy - wystarczyło zobaczyć jak kierowcy się stawiali na 'dwóch' pasach wjazdowych na ronda - lusterkami prawie się zahaczali. A wymienione ulice powinny być zamknięte dla ruchu przelotowego - ale Lubawski stwierdzi że wtedy Sienkiewka umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.futuro.kielce.msk.pl 27.05.06, 09:50 Taa, ciekawe. A Karczówkowska to niby jest szeroka na jazdę w obu kierunkach? przecież tam jest ciasno jak cholera! Ja nie wiem co za "inteligent" puścił tamtędy autobusy MPK. Dobrze że jest zakaz postoju, ale i tak go łamią. poslka mentalność - przepisy są po to żeby je łamać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Na Karczówkowskiej autobusy były od lat !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:54 Conajmniej 30 lat jeżdżą tamtędy (swego czasu 8,28 i 13 - teraz nie wiem - nie interesuje mnie to) Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Kierowcy nie słuchają znaków 29.05.06, 08:30 > "Dzięki tym zmianom uda się uratować wyremontowany deptak przed zajeżdżeniem." > "Ograniczenie ruchu na Paderewskiego to konieczność, bo tam jest za wąsko na > jazdę w obu kierunkach." > To akurat najbardziej bezsensowny argument jaki słyszałem... Obydwa te "argumenty" są równie bezsensowne. Czy samochód przejeżdżający przez skrzyżowanie Paderewskiego i Sienkiewicza "zajeżdża" deptak??? Przecież tam jest asfalt?! Chyba, że w zamierzeniach ma tam być kostka. A z wąskości Paderewskiego to tylko śmiech (pusty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:46 -------------------------------------------------------------------------------- W ogóle po co wpuszczać autobusy do centrum miasta? Niech jeżdżą po osiedlach! 46 niech jeździ w kółko po Ślichowicach a 35 na około Świętokrzyskiego. Samochody oczywiście niech parkują na parkingu w samym centrum miasta. Ale zablokujmy do niego dojazd. Niech sobie dolatują. Rowery??? Po co komu w mieście rowery. Niech jeżdżą sobie pod blokiem albo po lesie. Na koniec zabetonujmy jeszcze tylko więcej trawników żeby się przypadkiem nie niszczyły od tych tłumów ludzi. I powycinajmy wszystkie drzewa - zimą trzeba po nich tylko liście sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Co do świateł: IP: *.cable.mindspring.com 27.05.06, 01:57 Wystarczy do nich przyczepić tabliczkę 'BUS' i już - nie będzie tłumaczenia że 'Jadę wg świateł'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: Co do świateł: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:35 Gość portalu: xtrmntr napisał(a): > Wystarczy do nich przyczepić tabliczkę 'BUS' i już - nie będzie tłumaczenia że > 'Jadę wg świateł'. Są też specjalne sygnalizatory dla komunikacji miejskiej. Wystarczy zmienić szybki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Pisałem na podstawie doświadczeń z pokrakowa IP: *.cable.mindspring.com 28.05.06, 05:26 A tam nie widziałem świateł z innymi wskaźnikami, tylko z tabliczką. Ale nie wątpię że i takie są. A co do tłumaczenia pana matiza czerwonego. Skoro na znaku ma napisane że ulica zamknięta dla ruchu tranzytowego (a nie dot. komunikacji miejskiej) to raczej automatycznie światła są tylko dla tych którzy mają prawo na podstawie tego znaku tam wjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
chen121 Re: Kierowcy nie słuchają znaków 27.05.06, 05:59 Na Paderewskiego jest za wąsko dla kierunku w obie strony.Jest niekonsekwencją,że na ul Dąbrówki nie mozna spowodowac ograniczenia ruchu do jednokierunkowego mimo,że ta ulica jest o połowę bardziej wąska od Paderewskiego.Z powodu braku miejsca dla pojazdów nawet ruch pieszy odbywa się wąskim chodnikiem po jednej stronie.Wielokrotne monity władz nic nie dają!Każda kolejna władza jest zarozumiała i bezmyślna!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 08:39 Ta cała akcja WELa ma na celu wymuszenie budowy parkingu przed magistratem. <<prawdziwa polityka to tak jak Media Markt, ...nie dla idiotow>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figu Re:Jak najwygodniej dojechac z IX Wiekow na Złotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:02 Linią 35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Re:Jak najwygodniej dojechac z IX Wiekow na Złotą IP: *.kom / *.os1.kn.pl 27.05.06, 12:01 Można też jeszcze inaczej ;) IX Wieków - Czarnowska - Żelazna - Wspólna - Padereskiego - Złota A więc bez wątpienia jest możliwy dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: 82.139.11.* 27.05.06, 13:17 Jak to "kierowcy nie sluchaja znakow" ? Ja np. slucham glownie muzyki, znakow jeszcze nigdy nie sluchalem. P.S. Ja wiem, ze to "wybiorcza", ale bylo by dobrze znac troche mowy polskiej, tej innej niz podworkowej zanim zaczniemy pisac w gazetach. Szczegolnie ze kiedys dziennikarze mogli byc stawiani za wzor w stosowaniu poprawnej polszczyzny. Dawne to jednak czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 27.05.06, 15:01 > Jak to "kierowcy nie sluchaja znakow" ? laskawie przeczytaj kto tak mowi i w co jest wrzucone slowo "sluchaja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 16:13 zeby latwiej Ci bylo zrozumiec, wlasnie dlatego "sluchaja" bylo w apostrofach... pozatym tekst sugeruje ze byl to cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: 82.139.11.* 28.05.06, 16:21 "kierowcy nie sluchaja" jest tez tytulem calego artykulu, zamieszczonym na gorze strony. Apostrofu tu nie stwierdzilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas IX Wieków - Złota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:00 Zależy w którym miejscu Al. IX Wieków jesteś. Jak przed skrzyżowaniem z Warszawską (od strony Sandomierskiej) to Warszawska, Rynek, Mała, Jana Pawła II, Ogrodowa, Paderewskiego i Złota. Można też IX Wieków, Czarnowska, Żelazna, nawrót, Wspólna, Paderewskiego, Złota. Ja optowałbym jednak za pierwszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: IX Wieków - Złota IP: *.citynet.pl 29.05.06, 22:26 Dzieki. Tylko jeszcze ten nawrot.Nie mieszkam w Kielcach i nie pamietam czy jest przelaczka w okolicy Rownej. Poza tym jadac od Okrzei pierwsza opcja jakos nie bardzo mi pasuje chociaz w tym ukladzie pewnie tyle samo kilometrow. Nie wiadomo tylko gdzie beda wieksze korki. Pozdr - Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMądrala Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:43 Mam dwie uwagi: 1/z IX wieków na Zlota jest tak blisko - z nóg trzeba zrobić użytek 2/jak kierowcy znaków nie sluchają,to chociaż niech patrzą na sygnaly dżwiękowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Tak Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:22 Idiotyczna propozycja. Jak to sobie wyobrażasz? Na IX w. Kielc zostawiamy samochody a potem piechotą na "swoje" ulice. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.231.udn.pl 29.05.06, 11:23 BRAWO!!! Nareszcie bedziemy mieć spokój na ul.Padewrewskiego.W dzień i w nocy nie dało się mieszkać przed zamknieciem ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foon :-) IP: *.vf.pl / *.vf.pl 29.05.06, 11:26 Zgadzam się z przedmówcą. Nareszcie jest spokój!! Czekałem na zamknięcie Paderewskiego od miesięcy!! A barany cały czas zawracają pod moim oknem.... heheheheheheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:36 słucha to sie RADIA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świr Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:45 JA TEż CHCę BYć PREZYDENTEM!!!!!! Nadaje sie na 2000 % ,bo też mam wizje jak ułatwić komunikację w kielcach. 1)wokół centrum postawić mury obronne i wokół nich wykopać fosę 2)północ z południem połączyć siecią kanałów a główną przystań gondolową zrobić na pl.Konstytucji.Kanał centralny ,dwukierunkowy wzdłóż sienkiewki,a na skrzyżowaniu z Paderewskiego śluza kierunkowa.i to wszystko połaczyć ze stadionem . 3)rynek przemianować na plac Sw Wela a całą inwestycję dać do wykonania Echo in wel stment.Gondoljerzy znad Silnicy.Bulba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gites Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: *.vf.pl / *.vf.pl 29.05.06, 18:49 Najpierw proponuję zacząć naukę języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kierowcy nie słuchają znaków IP: 82.139.11.* 29.05.06, 22:30 Ja sie slucham tylko mamy. Odpowiedz Link Zgłoś