Gość: jurek Kompleks nad zalewem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:10 dzisiaj w Echu przedstawiono wizualizacje nowych budynków nad kieleckim zalewem. trzymam kciuki za realizacje, gdyz projekt jest bardzo ciekawy i interesujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Kompleks nad zalewem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 09:56 A to przy Zagnańskiej .. jadąc od centrum przed bazą PKS to co to ? Taki wysoki dźwig tam stoi i przy czymś się uwija..... Jurek .. wiesz co to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Okrzei... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 12:12 Dolina Silnicy firmy KGI. Szczegoly na stronie inwestycjekielce.w.interia.pl/kgi_dolinasilnicy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drs Re: Okrzei... IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 22.05.04, 16:44 Do Jurka.Chyba czas na jakieś aktualizacje na Twojej stronce o inwestycjach.Co ruszyło zgodnie z apowiedziami,a co niestety do dzisiaj nie zostało zaczete.Np.Salon Audi chyba budują przy Radomskiej /stoi szkielet budynku ogrodzony parkanem/.A propos salonów to ten po Mrecedesie stoi pusty i wystawiony na sprzedaż,nawet gwiazdy Mercedesa nie zdjęli z salonu.Ciekawe czy znajdzie się inwestor chętny kontynuować działalność dealerską Mercedesa,obecnie Kielce to jedyne miasto wojewódzkie i nie tylko, gdzie tej firmy nie ma/nie myslę o Unimagach/.Ostatnio zniknął dealer Alfa Romeo.Nie ma Suzuki/aut/,ten Sikora to chyba tylko handluje motocyklami.Ford jakoś sie nie może w Kielczech odrodzić/Skarzysko chyba mobbinguje/.No i nie ma takich szlachetnych marek jak Chrysler,BMW.Ale co ja mówię,Kielce chyba za ubogie są na takie marki.Mercedes zwinął się chyba z powodu braku odbiorców na flotę dostawczaków,gdyż upadły duże firmy/Exbud,Piasecki/. Poruszam sprawę rozwoju sieci dealerskie z tego powodu,że rozwój jej świadczy o zasobności obywateli i firm działajacych na danym terenie.A zwijanie inetersulub brak znaczacych dealerów jest oznaką,że nie opłaca się tu inwestować ,gdyz region jest biedny.Taki swoisty papierek lakmusowy.Pozdrawiam Jurka i Yahagiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Okrzei... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:00 Do Jurka.Chyba czas na jakieś aktualizacje na Twojej stronce o inwestycjach. Aktualizauje na biezaca,to co zauwazam i czytam. Np.Salon Audi chyba budują przy Radomskiej /stoi szkielet budynku ogrodzony parkanem/. Wiem,widzialem,wybiore sie jakos zrobie zdjecie i wstawie. No i nie ma takich szlachetnych marek jak Chrysler. Chrysler bedzie na Krakowskiej. Rozbudowano i przebudowano salon Opla,podzielono go na dwie czesci - jedna to Chrysler a druga Opel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Apolloplast koło dworca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:53 Cos tu za dlugo cisza dmie :] Z nowosci - budynek biurowy między Dworcem PKP a barakami Hossy. Architektura nie najwyzszych lotow,ale do najgorszych tez nie nalezy. Przyjemny budynek przynajmniej z wizualizacji...mam nadzieje,ze nie zostanie zeszpecony przez zle uzyte materialy do budowy a w zasadzie wykonania elewacji. Inwestor - Apolloplast. Swoją drogą to ciekawi mnie czy np taki myk jak zrobiono w budowanym biurowcy przy Warszawskiej tym 1 od strony Sądu ktoś się zajmie...bo moim zdaniem zmieniono nieco projekt. Miala być przeszklona klatka schodowa a wstawiono noemalne okna...ten budynek jest tak brzydki jak na dzisiejsze czasy...ale cóż, za 20 lat go wyburzą może :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:22 Planowane jest: stadion linia tramwajowa remont Kadzielni (w tym jaskinie) aleja pomników na skwerze Szarych Szeregów parking wielopoziomowy remont rynku Wykonywane jest: budowa Jesionowej z remontem zalewu kontynuacja przebudowy Sienkiewicza oraz... remont kamienicy po Ringburgerze budowa 2 bloków na os. Sieje planowana na wiosne 2005 przebudowa hotelu "Łysogóry" Masa planów, zero dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:03 Jurek: - jakieś maszty leżą przy Krakowskiej za starym POLMOZBYTEM.... wczoraj jechałem i coś tam się dzieje.. - dawny poIskrowy teren przy Jagiellońskiej też nawiedziły maszyny budowlane.. jest żółta tablica, ale nie zdążyłem przeczytać - dźwig stoi też za DPS przy Jagiellońskiej .. w stronę Karczówki.. coś związanego ze szpitalem się buduje/rozbudowuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Hotel "Łysogóry" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:05 Planowany na wiosnę 2005 remont elewacji hotelu "Łysogóry" już się rozpoczął. Budynek nawiązywać ma do secesji i klasycyzmu. Nie wykluczona jest zmiana nazwy hotelu (co uważam za głupotę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:30 Thx for Yahagi :) Jurek: - jakieś maszty leżą przy Krakowskiej za starym POLMOZBYTEM.... wczoraj jechałem i coś tam się dzieje.. hmmm niezbyt wiem gdzie jest stary polmozbyt :) - dawny poIskrowy teren przy Jagiellońskiej też nawiedziły maszyny budowlane.. jest żółta tablica, ale nie zdążyłem przeczytać w tym miejscu powstaje baaardzo duzy parking dla iskry - dźwig stoi też za DPS przy Jagiellońskiej .. w stronę Karczówki.. coś związanego ze szpitalem się buduje/rozbudowuje ? ty wiesz ze nawet nie dostrzeglem,ale juz dzis lub jutro nadrobie zaleglosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:48 Za LIDLEM jest POLMOZBYT (był.. teraz salon MG).. potem BENDIX .. cośtam jeszcze.. i maszty leżą....Jakiś wysoki BTS którejś sieci, czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 00:41 Yahagi ty wiesz ze ja bylem zaraz po tym jak napisales zobaczyc dzwig kolo DPS i zadnego tam nie widzialem :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:16 a czy ktoś coś wie o kieleckiej firmie- kielecka GRUPA INWETYCYJNA- PONOĆ BUDUJĄ NA OKRZEI I KOPERNIKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:22 a czy ktoś zna firmę Kielecką Grupę Inwestycyjną budują na Okrzei i apartamentowiec na Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Castorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:49 Jest juz wizualizacja kieleckiej Castoramy...mimo wielu warunkow podkreslonych w planie zagosp. terenu odnosnie jego wygladu, przy Al. Popieluszki stanie wielkie szare pudlo :( szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 16:53 Przy ulicy Warszawskiej, obok stacji benzynowej Pol-tank, amerykansko-polska firma juz w marcu rozpocznie budowe centrum handlowo-biznesowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:50 A dokładniej? W którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:35 "Działka [...] znajduje sie przy trasie Kielce - Warszawa (za stacją beznynowa, przy wjezdzie w osiedle Na Stoku)" Mysle ze chodzi o te tereny w strone dabrowy za garazem wielopoziomowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:33 Acha, dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:39 Projekt choc slabej jakosci jest juz na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:45 Możesz podać link do niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:41 inwestycjekielce.w.interia.pl i zajrzyl w aktualnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Centrum Biznesu - Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:36 Dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś