Gość: gosc IP: *.ostrowiec.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 20:43 tak, sądy kielckie to szczyt ignorancji ,często sędziowie wykazują się dość szczególną znajomością prawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polsik Re: Niedomiar sprawiedliwości IP: *.visp.energis.pl 05.02.03, 23:37 Tlumaczenie pana prezesa zenujace,a gdzie byl grafolog dlaczego prokurator i sedzia nie uwiarygodnil wersji blacharza,znow bezduszne i automatyczne traktowanie czlowieka zgodnie z zasada sowieckiego prokuratora-dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie.To jest chore oszust jest pokrzywdzonym,a pan sedzia mowi ze mozna poprawic wyrok ,strzezcie sie takich sedziow,niedouczonych i robiacych pod oskarzenie.Za taki wyrok powinien orzekac w komisji przeciwalkoholowej-z calym szacunkiem...dla komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIXI Re: Niedomiar sprawiedliwości IP: *.ostrowiec.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 11:59 Kieleckie sądy to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Normalka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 07:34 Przykro jest stwierdzić, że takie absurdalne przypadki potwierdzają tylko negatywną opinię o polskich organach ścigania i wymiarze sprawiedliwości. Leszkowi P. z pewnością nic się nie stanie i nadal będzie "szanowanym biznesmenem", przyjmowanym na salonach. Wg mnie oprócz tego, że powinien zapłacić słone odszkodowanie to powinien być pozbawiony prawa prowadzenia działalności gospodarczej. Z nazwy firmy (L&M S.C.) wynika, że jest jednym z dystrybutorów Philip Morris. A może, ktoś pokusiłby się o zawiadomienie Philip Morris jakie firmy reprezentują ich interesy?! Czy to byłoby donosicielstwo i działanie nieetyczne?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucha Re: Niedomiar sprawiedliwości IP: 212.244.76.* 06.02.03, 08:58 Też miałem nieprzyjemność zetknąć się z naszym Wymiarem Sprawiedliwości. I dowiedziałem się empirycznie, że kto ma kasę, ten ma rację. A jak ktoś nie ma kasy, to prawo mu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł nowak Re: popelcznictwo prokuratorów IP: *.demo.pl 06.02.03, 16:38 O całej sprawie wiedział Pan prokurator Czarnecki ( zastępca okręgowego ), poniewaz sam dzwoniłem i podnosiłem, że oskarżanie Bentkowskiego jest falszywym oskarżeniem, a egzekucja prowadzona jest w oparciu o oszustwo sądowe ( posługiwanie się w pozwie falszywymi dokumentami jest czynem z art 286 kk . Informowałem również Pana prokuratrora Jaśinskiego, że nie moze być utrudniania egzekucji( nawet gdyby było ), jezeli jest ona prwadzona w oparciu o przestępstwo ( nie popełnia przestępstwa ten, który odpiera inne przestępstwo ), ale Pan Jaśinski twierdził, że jego zadaniem jest oskarżenie za utrudnianie a nie dowodzenie winy Pana Leszka Putowskiego. Zostało złozone zawiadmienie o popełnienie przestępstwa poplecznictwa na rzecz Pana Putowskiego. Prokuratorzy utrudniali prowadzone przez siebie dochodzenia, w ten sposob, że nie podjeli próby ( były wnioski ) zweryfikowania daty rejestracji samochodu.Prokurator Guzikowski umorzył dochodzenie w sprawie oszustwa a Jaśinski oskarzył Bentkowskiego pomimo, że mogł wiedzieć, że Putowski sfalszował umowe, faktury oraz przedłozył takie dokumenty w sądzie. Jest coś jeszcze innego - panowie prokuratorzy Jaśinscy, tata (okręg) i syn ( rejon ) kupili w 1997 od Gminy Sitkówka dwie działi budowlane po ca 5 tys zł, sprzedali prawdopodobnie drozej. Osobą która oponowała przeciwko temu był przewodniczacy Rady Gminy Sitkówka- Nowiny - Mieczysław Bentkowski. Doprowadził on do odwołania z tego powodu ówczesnego wójta tej gminy. Mnie Pan notariusz ( brat tego pana ) załatwił na conajmniej 6.5 miliona zł. Może w koncu rozwiązanie tej ewidentnej sprawy przyczyni się do tego ze prokuratury kieleckie przestaną mataczyć. Sąd tez wiedział i nic nie zrobił Zastanawiam się skąd bierze się im odwaga ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Sandomierz woli cywilizację europejską IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 22:44 Panie Posle. Odwaga bierze się z determinacji, ale i z głupoty. Mają dużo do stracenia. Tytuł, jaki wpisałem, jest oczywiście ironiczny. Ale i tak Pan wie, o co chodzi. Do tego dochodzą dzisiejsze skandaliczne wypowiedzi w prasie p. M. Gajka, prezesa Sądu Okręgowego, i brak jego działań w wyjasnianiu tego typu przestępstw. (Nie tracę umiaru i pamiętam, że większość spraw jest w Kielcach rozstrzygana prawidłowo, a większość sędziów dokłada "należytych starań"). Kielce to przedziwna enklawa mentalności jawnie postkomunistycznej panującej we wszystkich kieleckich urzędach. Kiedy to się zmieni? Chyba nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: Sandomierz woli cywilizację europejską IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 00:45 Po tym wybryku kieleckiego wymiaru sprawiedliwości to już się trzeba zastanowić czy to wymiar sprawiedliwości czy trupa cyrkowa. Skandal , minister sprawiedliwości powinien rozpędzić to towarzystwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garou Re: Sandomierz woli cywilizację europejską IP: *.visp.energis.pl 07.02.03, 18:48 Piekne uklady-gratuluje panie posle,ma pan nosa nic nie dzieje sie bez przyczyny,jakies dzialki,kolezenskie umorzenia,akceptacja przelozonych,sztuczy akt oskarzenia,piekny wyrok sadu I instancji,groteskowe tlumaczenie prezesa SO,klapki na oczy bo sie prowadzi postepowanie w innej sprawie-jezu to jakis Kafka.Chyba cos w tym jest ,ze to komunistyczne uklady skoro ci ludzie siedza na stolkach od 90-lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł nowak Re: Sandomierz woli cywilizację europejską IP: *.kazimierza-wielka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 15:39 Gość portalu: garou napisał(a): > Piekne uklady-gratuluje panie posle,ma pan nosa nic nie dzieje sie bez > przyczyny,jakies dzialki,kolezenskie umorzenia,akceptacja przelozonych,sztuczy > akt oskarzenia,piekny wyrok sadu I instancji,groteskowe tlumaczenie prezesa > SO,klapki na oczy bo sie prowadzi postepowanie w innej sprawie-jezu to jakis > Kafka. Gorzej- to są lata piedziesiąte. Niedługo sprawdzę wobec ilu sedziów i prokuratorów, adwokatów z naszego wojewodztwa są wątpliwości lustarcyjne, co do których MŚ nie chce przekazać zadnych materiałów. Wg Rzecznika Interesu Publicznego takich osób jest ca 500 w skali całego kraju - podzielmy to przez wojewodztwa. A może jakś kolega Długosza, były szef jakiegoś SB, ma coś... i to on ma faktyczna włądzę oparta o... Chyba cos w tym jest ,ze to komunistyczne uklady skoro ci ludzie siedza > na stolkach od 90-lat. Odpowiedz Link Zgłoś