Gość: 222
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
19.09.06, 14:59
Jestem mieszkańcem tego województwa i mieszkam w jednym z większych miast
i jak patrze na zagrywki Kielc to nie mam słów miasto które ma niecałe 200 tys mieszkańców ma spiracje jak młody strazak w Ochotniczej Strazy Pożarnej.Nie napisałem tego postu aby upokorzyc miszkańców i miasto Kielce ale napisac obiekwtywną prawdę.Kielce jak na swoją wilekośc to mało liczace sie miasto w regionie.na siłe utoworzone województwo tzn. wytańczone pod sejmem nie przynosi zadnych korzyści.Kielce pochłaniają spora częśc srodków unijnych przeznaczone dla województwo na własne cele np budowa hali sportowej.
Kielce maja wielkie chęci do lotniska...które nigdy nie powstanie będzie to samo co z tramwajami przyjda wybory i temat ucichnie.Kolejnym tematem jest to że jako jedyne miasto wojewódzkie nie ma porzadnej szkoły wyzszej Akademia i politechnika ma coraz mniej studentów z roku na rok zamykane będą wydziały np fizyczny bo nie ma chętnych i tu także szanse na Uniwersytet sa marne.
Zamiast iść do przody wszystko idzie w tył.Region nie ma spójności jak można nazwać Sandomierz ziemią świetokrzyską? co to jest ziemia świetokrzyska i kiedy powstała chyba w 1998 roku po reformie administracyjnej.TU JEST MAŁOPOLSKA i każdy to wie wiec najlepszym rozwiązaniem było by przyłączenie się do silnego Krakowa i małopolski niż trwac w tym marażmie sztucznego województwa.
POZDRAWIAM KIELCE I KIELCZAN