Gość: zauroczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:36 moja miłość pół litra na łebka i do rana nic nie pamiętam czy to wiosna? kieliszek pusty butelka pełna a ja umieram z pragnienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zen Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 06:27 ale ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony trzy róże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 17:26 miało być trzech kurierów trzy róże i trzy wiersze wybrałaś pierwsza róża błaga o spojrzenie zazdrosna o każde inne i gdyby miała Cię nie spotkać wolałaby zginąć z pragnienia albo umrzeć do ostatniego płatka druga róża sprzedała się dla Ciebie teraz w grzechu płacze ze wstydu czerwona trzecia róża naśladuje jeden kolor i czeka na pocałunek przez pomyłkę jeden tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 22:53 zastanawiam się, co było w liście o którym pisałaś. czy przyszłość zaszła już za daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:55 List był wołaniem o pomoc. Bo czuję się jak mucha zamknięta w słoiku odwróconym do góry dnem. Błagam o łyk powietrza. Chcę wrócić do świata, który znam. Bo wczoraj wszystko było przewidywalne, no właśnie wczoraj....Nadal nie bardzo wierzę, a jeśli to wszystko prawda, to przecież nie zasługuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:58 będę jutro w Jadwidze o 11:30. jeśli to możliwe, przyjdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 09:22 Niestety, jestem w Warszawie. Wracam wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 09:43 podobno "Cierpliwość jest codzienną formą miłości." do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony wiersz z brakującym wersem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 16:23 dwa dni ja sto lat Ty sto lat pierwszy raz tak bardzo sam dwa serca ja kocham pierwszy raz tak bardzo sam dwa światy Ty jesteś ja jestem pierwszy raz tak bardzo sam pierwszy raz tak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony erotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 09:51 może wzruszysz się w zapomniany sposób ręka przy ręce i gdzie indziej i uśniesz pierwszy raz odkryta z rumieńcem na twarzy i nie powiesz nie chcę nie mogę może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony coś nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:15 zastanawiam się, czy za bardzo nie przeginam. wiesz, rozmawialiśmy o tzw. reakcji odwrotnej. nie chciałbym, żeby to się tak potoczyło. ograniczę się do co najwyżej jednego wpisu na parę dni. od przybytku głowa nie boli, ale tym razem mogło by się to skończyć co najmniej migreną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: coś nie tak IP: 81.219.208.* 02.10.06, 16:02 wyluzuj wkońcu! jesteś jak rzep na psim ogonie, odpadam z tej gry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: coś nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:42 "wkońcu" - 'nie źle' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:42 całował unosił włosy dłonią dotykał serca płaczą serca umierają a zapach na ustach daleko od wody daleko od wody krzyczał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:33 kochamy się w dźwięku a nastrojeni. w liściach francuskich kasztanów. w sobie kochamy się w ciszy drgającej struny. w ciepłych kolorach nocy. z każdą chwilą kochamy się szybko jakby jutra nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMadrala Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:24 Serenada jako forma literacka skuteczna jest (nie 100%)pod oknem wybranki. Na forum śmietnikowointernetowym podsluchują i kpią wszyscy.Efekt mizerny. Porządny,tradycyjny list jest formą zapomnianą ale może jeszcze dziala. Chyba ,że chcesz sie lansować-to rozumiem,pogodzić westchnienia i marketing. Nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:30 Na początku miało być anonimowo. Ja piszę, druga osoba czyta, albo nie czyta (ja przynajmniej o tym nie wiedziałem). Teraz, kiedy sytuacja między nami jest jasna (a stało się to bardzo niedawno) i wiem, że Ona czyta - została ta "stara" forma wypowiedzi. Nie ma tutaj niczego, co chciałbym ukryć, natomiast jest coś, co muszę ukrywać - i chyba to jest moja forma dzielenia się tym uczuciem z resztą świata - tutaj mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:33 jeszcze herbata nie wystygła a już musiałaś się ubrać w pośpiechu układając jak należy zgubione ciało mogłem wszystko przekreślić jednym telefonem. brzytwą odciąć bezboleśnie. dobrze masz co chciałaś ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony kochać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:47 kochać, to patrzeć w oczy nie mówiąc ani słowa kochać, to każdą chwilę przeżywać wciąż na nowo kochać, to myśleć razem i robić coś bezmyślnie kochać, to szeptać kocham dopóki ty nie zaśniesz kochać, to wytłumaczyć i każdy błąd zrozumieć kochać, to czasem krzyczeć a czasem nic nie mówić kochać, to jedno słowo co tylu słów zakryciem kochać, to jeden wybór kochać to jedno życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:12 zaczekaj rozpalony policzek i uda zbyt poruszona na chwilę i pierwszy raz taka szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMadrala Re: *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:28 W znaczeniu lirycznym prawie juz Agate skonsumowaleś.Gratuluje i sukcesów życze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 17:17 znalazł ją po pocałunku kochał rzeźbić przyszłość palcami muzyka wybrzmiewać partyturę mdlała słuchając utworu i nie chciała przestać poznała tekst na pamięć i wstawiła niepotrzebne kropki zapisał na ustach słowa wulgarnie rzucała je na wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony smak zdrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:29 nigdy wcześniej nie spijał z niej tak słodko starała się wydać delikatny aromat owocu bez imienia skosztował przesiąknięci zapachem rozgrzeszali sumienia winem owocowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 25.10.06, 19:49 Piekne. Co ważniejsze, prawdziwe. Piekne bo prawdziwe. . . ---- Kobieta to poezja. Mężczyzna proza. Dlatego jestem tak prozaiczny Agato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:12 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 25.10.06, 22:32 Też ładne. Ale wolę formy bardziej tradycyjne. Tak czy inaczej podziwiam. Ta Agata to szczęściara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:42 zawsze wychodziła kiedy ostatnia minuta kończyła życie i chował w pamięci obrazy najlepszego pędzla niedokończony pejzaż rozmieniał godziny na drobne i posyłał fermaty na chwile ulatywały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: do Agaty cd. IP: *.chello.pl 30.10.06, 02:41 znowu ta ciota brednie wypisuje.. smutas walnij sobie żytko to przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 30.10.06, 11:04 Gość portalu: Admin napisał(a): > smutas walnij sobie żytko to przejdzie!..... dając mimowolnie świadectwo niepospolitej siły oddziaływanie tej twórczości, która poruszaa nawet osobników o prymitywnej osobowości. Gratuluję Ci uzależniony. Gratuluję Ci Agato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:44 SORRY ale nic nie rozumiem z tych co nieco zawiłych jak dla mnie wierszyków - czy tu chodzi o niespełnioną miłosc zakochanie zauroczenie-czesto złudne.Poezja jest piekna aczkolwiek w przesadnej mnogosci moze byc nudna.Ale w sumie miło tak płynąć w miłosnej poezji wyznań twoich-tylko żeby upadek z tych uniesień nie był zbyt bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 22.01.07, 19:00 Dlaczego Ewo? Czy naprawdę chcesz bezbolesnie przejść przez zycie?Nieee. Taka bezemocjonalność wydajwe się czymś beznadziejnym. To tak, jak byś nam proponowała odżywiać się styropianem. Wiesz Ewa jak smakuje styropian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:54 upadek był bolesny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 22.01.07, 23:31 Najgorsze mamy za sobą? Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 27.01.07, 12:10 --,--'--,---(@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:48 autobusy zapłakane deszczem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 28.01.07, 20:09 Ewa! Czyjesz blusa. Będą z Ciebie ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 06.02.07, 02:14 Zauroczony, nie pozwól wygasnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaty Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 18:14 drogi plisaku, znajdź chwilę, aby przeczytać fragment Boskiej Komedii, który znajduje się poniżej. jedyne co nie wygaśnie, to ogień w VIII kręgu... [..]Jest miejsce w piekle Złymi Doły zwane, Całe z kamienia, ale barwy rdzawej, Takimże wkoło murem opasane. Na samym środku złośliwej dzierżawy Zieje cembrzyna przepastnej grążeli: W swym czasie skreślę jej kształt i ustawy. Przestrzeń od onej studziennej gardzieli Aż do stóp skały ma postać pierścienia, A ten na dziesięć znów jarów się dzieli. Jako dla murów zamkowych chronienia W krąg biegną fosy napełnione wodą, Coraz z większego zajęte promienia, Podobną jary te krążyły modą. A jak na zamek w krąg od każdej bramy Mosty zwodzone powyż fosy wiodą, Tak od stóp góry szły kamienne tamy, Przecinające w poprzek wszystkie jary Aż do chłonącej je studziennej jamy. Tu, wysadzeni od zwierza-poczwary, Stajem; poeta wprzód, ja za nim ruszę;[..] [..]Tam, gdzie się skały dołem rozstępują. By puścić mary chroniące się bicza, Wódz rzekł: „Niech dobrze oczy twe wyczują Gnanych w tę stronę skazańców oblicza; Nie znasz ich jeszcze, bowiem równoległa Z nami szła dotąd fala pokutnicza". Na moście staliśmy, patrząc, jak biegła Przeciw nam duchów rozpędzonych rzeka, Wszystka oprawców kańczugom uległa. A Wódz, co mego pytania nie czeka: „Widzisz olbrzyma śród mar, co k'nam suną? Trwa w bólu, ani zadrży mu powieka. Jaką królewską dotąd bije łuną! To Jazon, dzielny w sercu, chytry w mowie, Który z Kolchidy wykradł złote runo. Niegdyś w lemneńskim wysiadłszy ostrowie, Kraju występnych, śmiałych dziewek, co to Doszczętnie męskie wybiły pogłowie, Obłudą zaklęć i słówek pieszczotą Zwiódł Izyfilę młodziuchną, co raczej Ślub złamać woli niż zostać sierotą. Rzucił brzemienną, samą i w rozpaczy; Za ten czyn cierpi kaźń uwodzicieli; Taż mu się kara za Medeję znaczy. Tłum równie winnych równą kaźń z nim dzieli: Na takie zatem skazani cierpienia Ci, co w głąb dołu pierwszego zabrnęli". Wąskąśmy ścieżką doszli rozramienia I w tym stanęli miejscu na przełęczy, Gdzie się łuk wspiera pierwszego sklepienia.[...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:52 życie to nie bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: do Agaty cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:26 Życie to nie jest romans z powieści ani przecudna ballada, zycie to dramat który w swojej treści ironię losu posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:18 gdybym ja była słoneczkiem na niebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pliak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 11.02.07, 00:47 Gość portalu: prawie nikt napisała: ... > Mam dla Ciebie same ciepłe uczucia i to się nie zmieni. Forma natomiast musi. Czyżby to Panie miały rację? Trudno mi w to uwierzyć makaty...Nie jestem poetą. Szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaty Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:12 Jeśli osoba, która opiekuje się tym forum, czyta ten wątek, chciałbym zapytać o możliwość zablokowania opcji "odpowiedz". w "Listach bez fiołka (do A.)", też. jeśli jest to do zrobienia, będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 11.02.07, 00:50 A gdybyś ewo, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 20:07 świeciła ja bym już tylko dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 12.02.07, 01:34 Literatura inspirowana przez życie,super sprawa. Zycie inspirowane przez fkcję literacką, niekoniecznie. Jesteś optymistką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:43 pozostaje mi tylko spoglądac optymistycznie w przyszłosc takie spojrzenie czyni cuda Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: do Agaty cd. 12.02.07, 12:28 Czy zwróciłaś uwagę na to że, wirtual, w przeciieństwie do realu, jest rzeczywistością w której cuda są na porządku dziennym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:42 zdecydowanie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 14.02.07, 01:38 Też jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:08 a ja tak kocham lato ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.02.07, 00:46 Skąd wiesz jak się nazywam. Bardzo mi przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:22 i milusio sie zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
plisak Re: do Agaty cd. 16.02.07, 01:31 Mam wątpliwości, czy makaty podziela to przekonanie. Ja podzielam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.02.07, 17:12 Słoneczko za chmurkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:33 w maleńkiej róży kochał sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.02.07, 02:50 Przetań ewa. Róża ma kolce, bąź słoneczkiem. Co tak późno dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.02.07, 02:57 ---'-,-'-,---(@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:24 tylko ku tobie i tylko dla ciebie gdybym ja była słoneczkiem na niebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaty Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:23 a jednak szanowny plisaku cuda się zdarzają. jeszcze miesiąc temu... a dziś... kto by pomyślał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.02.07, 18:18 Jak to kto? Nieco niżej, coś napomknąłem o cudach, w odniesieniu do poetyki tego wątku... Zawse zakładałem, że jesteś w pełni wiarogodny. To się lubi udzielać. Teraz też zakładam, że nie zwracasz się w konwencji prozy poetyckiej, z akcentem na powtyckiej... (;-)) *** ewo, róże uczą pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaty Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:27 miesiąc temu chciałem, żeby to wszystko się nie zdarzyło. kilka dni wstecz prosiłem admina o blokadę wątków. dzisiaj wiem, że będę tu zaglądał i może jeszcze coś napiszę. ale na poezję musi być klimat, a on dopiero się tworzy. na nowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.02.07, 18:52 Nudny jestem, ale powtórzę; ta Agata to szczęściara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do Agaty cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:53 to ostatnia niedziela...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 19.02.07, 02:14 THE END Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: do Agaty cd. IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 01.03.07, 14:22 . Odpowiedz Link Zgłoś