Dodaj do ulubionych

jak wygląda Filip?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:12
proszę poruszyć moją wyobraźnię
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: jak wygląda Filip? IP: *.dsl.bell.ca 03.10.06, 06:44
      ...myslalem ze umiescisz tu moja fotografie od pierwszej komuni sw. z gromnica
      w rece, w garniturku pod krawatem, na tle dywanu i obrazu .

...czy to kogos interesuje...jak wyglada...nie wazne jak wyglada...wazne co
      mysli...jak mysli...jak widzi ta Polske...czego on od nas chce...co daje to
      jego pisanie na forach...czy ty sie z nim zgadzasz...?

...a moze Filip to ty sam ...jeszcze siebie nie znajacy...jeszcze siebie
      niedoswiadczony...
      ....myslisz ze znasz siebie...a guzik..wlasnie ze nie znasz siebie...poznajesz
      siebie dopiero z czasem...trudne zyciowe momenty sa tym twoim doswiadczaniem
      siebie..probowaniem tej swojej jakosci czlowieka....
      To czas owa chwila w wiecznosci tworzy czlowieka...uwarunkowania w jakich sie
      urodzil, wychowal, zyl....z jednej epoki oprawca, dewjand, gdyby urodzil sie
      w "zlotym wieku mialby sznse zostac przemilym czlowiekiem...analfabeta -
      geniuszem...
      Dlatego tak wazna jest jakosc tej spolecznej tkanki, jej swiadomosci w ktorej
      jak w kokonie wykluwa sie czlowiek..
      W Kanadzie i wogole w innych niz Polka cywilizacjach juz od malucha sie
      wychowuje czlowieka...traktuje go sie bardzo powaznie, wtedy i on traktuje
      powaznie swoje otoczenie....jesli dziecko traktuje sie jak idiote ..."idz nie
      przeszkadzj..."to i dziecko dokladnie tak samo traktuje swoie otoczenie.
      Wychowanie dzieci w komunie to byl koszmar..rodzice biedni zacharowani..a media
      nie dla rodzicow..."Waszyngton za zamknietymi drzwiami"..."Dynastia"..."Dallas"
      ...bzdety Szczypiorskiego, miraze...a gdzie rzeczywistosc..?

...niepowiem bylem trudnym raczej dzieckiem...a moj kontakt z
      nauczycielami...zwlaszcza w okresie licealnym nalezal do nieprzyjemnych i
      upewnial mnie ze istnieje barjera miedzyludzka niedopokonania.
      ..mowilismy innymi jezykami...nauczyciele nie mieli dla nas czasu...nie
      traktowali nas jak ludzi ale material egzaminowany...czasem tylko w srod
      nauczycieli znalazl sie czlowiek...takich ludzi sie wspomina.

..staje ramie w ramie z nim na ul.Sienkiewicza... on zapatrzony w kwiaty na
      wystawie...nagle budzi sie z zamyslenia speszony ...nie rozpoznaje mnie bo to
      juz tyle lat minelo... zmienilem sie ..on wyglada prawie tak samo jak przed
      laty....a tu obok niego obcy mu czlowiek....niezupelnie.
      ...nosimy w swojej pamieci ten twardy zapis tamtych dni.
      ..pozdrawiam wszyskich was piekni ludzie...pamietam o was i dlatego wciaz
      stukam w ta klawiature by wystukac hymn na wasza czesc !
      • Gość: ala Re: jak wygląda Filip? IP: 82.139.11.* 03.10.06, 06:57
        1. "z jednej epoki oprawca, dewjand, gdyby urodzil sie
        w "zlotym wieku mialby sznse zostac przemilym czlowiekiem...analfabeta -
        geniuszem..." - no tobie to rzczej nie grozi dewjandzie.
        2. Dynastia i Dallas, to akurat wytwory "cywilizacji" innych niż polska - tak
        mi się kojarzy, że coś jakby kraj bliżej Kanady je wyprodukował
        3. Wychowanie dzieci w komunie, wg mnie nie było koszmarem z kilku powodów:
        efekty wychowania były lepsze (np. obecnie wychowanie "bezstresowe" skutkuje
        zwiększoną agresją wśród młodzieży), biedni zapracowani rodzice, mieli jednak w
        miarę unormowaną sytuację zawodową i nie musieli w niej "zasuwać na czarno" po
        14-15 godzin dziennie, z dala od swojej rodziny, w obawie, że ich boss-
        kapitalista ich zwolni; efekty kształcenia były zdecydowanie lepsze (obecnie
        wyrasta nam - bo nie można powiedzieć kształci się - pokolenie ograniczonych
        analfabetów, omamionych giertychowskimi obietnicami, którzy niebawem staną się
        tanią siłą roboczą zjednoczonej Europy.
        • Gość: Klon Re: jak wygląda Filip? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:27
          Nareszcie przyznałeś się, że byłeś trudnym dzieckiem chyba ze względu na tępotę
          umysłową, co ci do dziś zostało. ja też byłem trudnym uczniem, ale nie ze
          wagledu na tępotę, lecz wrodzone lenistwo, co nie przeszkodziło mi dzięki
          boskiej pomocy i odrobinie szczęścia ukończyć dwóch wydziałów na uniwersytecie.
          Oddalenie od kraju i trudne dzieciństwo nie pozwalają ci na obiektywną ocenę
          sytuacji w kraju i łykasz wszystko co władza powie, jak radziecki komsomolec na
          dalekiej Syberii.
          • Gość: bziQ Re: jak wygląda Filip? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:50
            Mnie się wydaje, że radziecki komsomolec na Syberii był jednak obdarzony
            większym krytycyzmem:). Filip zaś na pewno zrezygnował nawet z jedzenia drobiu.
            Na wszelki wypadek:).
            • Gość: Klon Re: jak wygląda Filip? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:58
              Dobry jesteś bziQ, dzięki za dobry dowcip.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka