Dodaj do ulubionych

Gimnazja kieleckie

IP: *.canea.com.pl 30.10.06, 12:50
W związku z ostatnimi wydarzeniami w Gdańsku (samobójstwo 14-latki)
zastanawiam sie jak wygladaja sprawy przemocy w Kieleckich gimnazjach. Mam
syna w klasie 6-tej i teraz szczególnie zastanawiam się gdzie będzie
bezpieczny.Uczniowie i Rodzice- piszcie, gdzie jak jest.
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: Gimnazja kieleckie IP: 83.13.200.* 30.10.06, 13:41
      witam. Mamy ten sam problem, ja też stoję przed strategiczną decyzją wyboru
      razem z moim synem gimnazjum, miałem nadzieję, że do września ten chory twór
      zostanie zlikwidowany, niestety byly to nadzieje płonne, wybierzemu chyba
      gimnazjum na ul. Radiowej, przy liceum H. Sawickiej, a Ty masz jakieś
      przemyslenia na ten temat
      • Gość: Anik Re: Gimnazja kieleckie IP: *.canea.com.pl 30.10.06, 15:11
        Mam opcje : Jasna, Gagarina, katolickie...z tym,że syn nie jest młodym
        geniuszem ;), tylko normalnym "czwórkowcem" i nie wiem, czy do
        tych "renomowanych" spoza rejonu ma szanse. W rejonie mamy gimnazjum na Prostej
        i na Kujawskiej - słyszałam sprzeczne opinie na ich temat.
        • kwinta5 Re: Gimnazja kieleckie 30.10.06, 16:06
          wszędzie dobrze gdzie nas nie ma-dziecko znajomych jest w katolickim i nie jest
          zadowolone(uczy sie dobrze,z kulturą też nie jest zle),wiem,że kazdy chce dla
          pociechy jak najlepiej,a najlepsze jest to miejsce, gdzie dziecko ma dobrych
          kolegów,którzy pomogą, wesprą- itd.po za tym co człowiek, to opinia.
          • Gość: K Re: Gimnazja kieleckie IP: *.dragon.kielce.pl 30.10.06, 20:00
            Uczę się w Liceum im. Żeromskiego i z obserwacji mojego środowiska oraz
            informacji, które gimnazjum kończyli moich koledzy, mogę wysnuć kilka, niestety
            subiektywnych, wniosków. Przede wszystkim polecam Gimnazjum Językowe
            (Karczówkowska), Gimnazjum Nr 23 (Radiowa) oraz Gimnazjum im. św. Jadwigi
            Królowej (Słowackiego). W takiej dokładnie kolejności.

Kierowana moimi doświadczeniami chciałabym zwrócić Waszą uwagę, jako rodziców
            przyszłych gimnazjalistów, na obserwowanie swoich dzieci stawiających pierwsze
            kroki w nowej szkole. Dobrze, gdy znajdzie się w środowisku, które będzie go
            "ciągnęło w górę", niestety może zdarzyć się tak, że zetknie się z patologią,
            której trzynastoletnie dziecko nie jest jeszcze w stanie się samodzielnie
            sprzeciwstawić. Moim zdaniem właśnie w tym kryje się źródło całego
            "gimnazjalnego zła". Nie zapominajmy, że za czasów przed reformą szkołę
            podstawową opuszczało się całe dwa lata później niż teraz, było się o całe dwa
            lata "mądrzejszym", dzięki czemu sprzeciwstawianie się negatywnemu zachowaniu,
            również własnemu, przychodziło o wiele łatwiej.
    • Gość: gimnazjalistka Re: Gimnazja kieleckie IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.17, 18:36
      kończę obecnie gimnazjum integracyjne nr 4, poziom nauczania wysoki, odnośnie przemocy w szkole... całkowity brak, są klasy 21-osobowe wraz z osobami niepełnosprawnymi (na każdej lekcji obecnych 2 nauczycieli), dzięki czemu dzieci (w budynku funkcjonuje również szkoła podstawowa) uczą się tolerancji oraz udzielania pomocy drugiemu człowiekowi. A widok dzieci bawiących się wraz z kolegami na wózkach w berka potrafi wzruszyć
      • isanek Re: Gimnazja kieleckie 02.07.17, 21:23
        ja już się wzruszyłam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka