Gość: xyz IP: 82.139.11.* 04.11.06, 15:19 bardzo mnie ciekawi od kiedy Pan Stępień nowy szrf Trybunału Konstytucyjnego jest profesorem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Prof Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:39 www.trybunal.gov.pl/index2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:46 W jego zyciorysie nie ma wzmianki żeby był nauczycielem akademickin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Prof Stępień IP: *.tkdami.net 04.11.06, 17:52 Bo nie jest. Tylko Wyborcza dowartościowała go w dzisiejszych neewsach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:57 A ja jestem admirałem, puszczałem papierowe łódki na zalewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.p. Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:40 <2. Skargę konstytucyjną może dla skarżącego sporządzić wyłącznie adwokat lub radca prawny. (Skargę konstytucyjną samodzielnie we własnej sprawie może sporządzić sędzia, prokurator, notariusz, profesor lub doktor habilitowany nauk prawnych).> OTO BEZWZGLĘDNY PRZYKŁAD KONSTYTYCYJNEGO PODZIAŁU SPOŁECZEŃSTWA NA RÓWNYCH I RÓWNIEJSZYCH. "TY KMIECIU" PŁACZ I PŁAĆ ZA SPRZĄDZENIE SKARGI ZAŚ RÓWNIEJSI /czytaj: sędziowie i inna kasta prawnicza/ SĄ OD TEGO ZWALNIANI. PYTAM JERZEGO STĘPNIA CZY TAKIE TRAKTOWANIE SPOŁECZEŃSTWA JEST DOPUSZCZALNE W DEMOKRATYCZNYM PAŃSTWIE PRAWA??? PRZYPOMINAM, ŻE Z TAKIM ZARZUTEM WYSTĘPOWAŁEM KILKA MIĘSIĘCY TEMU I TA "DEEMOKRACJA" W DALSZYM CIĄGU ISTNIEJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: Prof Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:01 Czy to ten Stępień, który bodajże w roku 1990 udzielał się na ulicach kieleckich w stylu Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:10 Urodził się w Staszowie, był sędzią w Kielcach a w latach79-89 radca prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salonowiec Re: Prof Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:15 A czy był nauczycielem akademickim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Prof Stępień IP: *.tkdami.net 04.11.06, 18:18 Ponoć podkablował w dawnych latach jakiegoś chłopka że brzydko gadał po pijaku jadąc w PKS na Wałęsę. Chłopka ukarano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:06 Drugim kandydatem był Marek Mazurkiewicz, doktor habilitowany, profesor nadzwyczajny. Stępień nie jest doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besser-wisser Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:15 Chłopina był z Węchadłowa k/Pińczowa,z tradycyjnych terenów partyzantki komunistycznej,a na chłopa "Diobeł" we wsi wołali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja sam Re: Prof Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:19 To prawda i sam słyszałem jak w niedzielny wieczór po mszy w katedrze na ulicy o tym gardłował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: Prof Stępień IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 04.11.06, 20:11 Jerzy to wieloletni zastepca przewpdniczącego zarządu Świętkrzyskiego Regionu NSZZ Solidarność. Pod jego batutą obalaliśmy komunę w kieleckim. Jak widać dość skutecznie. Stąd to wylewanie żółci przez sieroty po bolszewii. --- Psy szczekają karawana idzi dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.chello.pl 04.11.06, 20:21 Stępień zawsze był z kaczorami i teraz też tak będzie a te uwagi o bolszewii to pasują do waszych działań i poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:29 Nie kwestionuję wiedzy i doświadczenia p.Stępnia, ale sądzę, ze podstawowym kryterium sprawowania funkcji w TK powinna byc wiedza prawnicza a nie solidarnościowy zyciorys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 04.11.06, 20:37 Na szczęście dla ciebie głupota nie jest ani chorobą ani tym bardziej śmiertelną. Sprawdziem na sobie. Gratuluję ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 04.11.06, 20:47 Sadzisz że pisałem tu zawodowy życiorys Stępnia? Jest z tobą jeszcze gorzej niż sądziłem. Ciągnij tak dalej proszę. Zapewniam, że wiedza prawnicza Stępnia odegrała niebagatelną rolę w obaleniu komuny. Została sprawdzona w ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.tkdami.net 04.11.06, 21:44 a szef jego z reginu musiał emigrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 04.11.06, 21:50 No i co? Masz coś Przeciw? o zgode cię nie pytał??? Zbrodnia to straszna. Ojojojoj. Co to bedzie xyz??? No dawajcie chłopcy radarowcy nie żałujcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikanor2 Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły 04.11.06, 23:37 Plisak czy ty wierzysz w to co piszesz? Wiedza marnego / tak, tak / radcy prawnego która przyczyniła się do zmiany ustroju? To juz ojcu swietemu zasługi odbierasz?W piekle bedziesz się smazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.dsl.bell.ca 04.11.06, 23:52 Nie kwestionuję wiedzy i doświadczenia p.Stępnia, ale sądzę, ze podstawowym kryterium sprawowania funkcji w TK powinna byc wiedza prawnicza a nie solidarnościowy zyciorys. _______________________________________________________________________________ ....zyciorys solidarnosciowy tu jest najwazniejszy...bo przeciez budujemy solidarna IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-Ga Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: 82.139.11.* 05.11.06, 00:22 jesteście żałośni w swych wypocinach.Tylko czekacie aby dokopać komu się da. Czemu was ``dokopywacze`` nie było w 80 roku w ``Iskrze``?Teraz jesteście tacy odważni? Gratuluję Jurkowi szefa TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moka Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.tkdami.net 05.11.06, 08:52 A Iskra jeszcze istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plisak Re: a tobie pisiaku chyba się fora pomyliły IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 05.11.06, 12:04 A łożyska kupujesz spod lady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Prof Stępień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:41 Oj, żeby "jego eminencja" Ojciec Dyrektor z RM wiedział coś to nie byłoby tak wesoło!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Prof Stępień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:48 ZP zasygnalizowal bardzo wazny problem demokracji.Przypominam: Skargę konstytucyjną może dla skarżącego sporządzić wyłącznie adwokat lub radca prawny. (Skargę konstytucyjną samodzielnie we własnej sprawie może sporządzić sędzia, prokurator, notariusz, profesor lub doktor habilitowany nauk prawnych).> To znaczy,ze biedny czlowiek nie moze sam jej napisac, musi zaplacic mecenasowi !To jest sprawa dla ministra Ziobry ! Takze dla prezydenta Kaczynskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonek Re: Prof Stępień skok przez płot w Iskrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:49 Nie wazne czy profesor, czy dr ,tylko jakim jest prawnikiem ? W Kielcach znany, po 1990r.,bardziej niż w 80-latach, gdy dodawał otuchy strajkowiczom w Iskrze, przez płot, znay tez jako jazzman. Pamiętany jest również jako jeden z wielu beneficjentów nowej demokracji, kombatant z okresu "postrajkowego",ofiara PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prof Stępień skok przez płot w Iskrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:00 Ukończone studia, sędzia, radca prawny i ofiara PRL ? cos ci się chyba pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś